denizli kıble açısı / Kıble Yönü Nasıl Bulunur? Evde Namaz İçin Kıble Nasıl Bulunur? En İyi Kıble Uygulamaları..

Denizli Kıble Açısı

denizli kıble açısı

Antika Hastanesi

URL Copied

Kıble Yönünü Nasıl Buluruz?

K&#;ble, Müslümanlar&#;n namaz k&#;larken yöneldikleri Mekke’deki Mescid-i Haram yönünü ifade etmektedir. Namaz&#;n &#;artlar&#; aras&#;nda yer alan istikbal-i k&#;ble, Kabe cihetine do&#;ru namaz&#;n k&#;l&#;nmas&#; gereklili&#;ini ortaya koymaktad&#;r. K&#;ble Yönü çal&#;&#;malar&#; vas&#;tas&#;yla art&#;k Kâbe cihetini bulmak kolay hale gelmi&#;tir. Mekke’de Kâbe’yi görenler direkt ona do&#;ru yönelerek namaz&#;n&#; k&#;lmaktad&#;rlar. Kâbe’nin görülmemesi durumunda Kâbe’nin bulundu&#;u yöne do&#;ru namaz eda edilmelidir. Kâbe cihetine do&#;ru namaz&#; k&#;lmak namaz&#;n farzlar&#;ndand&#;r. Dolay&#;s&#;yla namaz&#;n s&#;hhati aç&#;s&#;ndan k&#;ble yönünün do&#;ru &#;ekilde tespit edilmi&#; olmas&#; lüzumludur.

Rastgele bir yöne do&#;ru k&#;l&#;nan namaz sahih olmaz. K&#;ble cihetinin kesin olarak bilinmemesi durumunda namaz k&#;lacak kimsenin mutlaka k&#;ble tespiti için ara&#;t&#;rma yapmas&#; gerekmektedir. Ancak bu ara&#;t&#;rmadan sonra içtihad edilen yöne do&#;ru namaz k&#;l&#;nabilir. Böyle durumlarda yön yanl&#;&#; dahi olsa namaz sahih olacakt&#;r. Zira gerekli tüm ara&#;t&#;rmalar yap&#;lm&#;&#; ve namaz k&#;l&#;nan yönün k&#;ble yönü oldu&#;u içtihad edilmi&#;tir. Fakat ki&#;i namaz s&#;ras&#;nda yönünün yanl&#;&#; oldu&#;unu ö&#;renecek olursa k&#;bleye do&#;ru yönelmesi gerekir.

K&#;ble yönünün tespiti için, k&#;ble ne tarafta önemli bir sorudur. K&#;ble yönünü bulmak için kullan&#;lan yöntemlerin ba&#;l&#;calar&#; nelerdir? Sizinde akl&#;n&#;za ilk gelen yöntem elbette pusula olmu&#;tur. Evet yön tayininde kullan&#;lan pusulalar ile k&#;ble cihetinizi belirlemek oldukça kolayd&#;r. Tam k&#;ble yönünü bulmak için yine pusuladan istifade edilebilir. Pusula ile k&#;ble bulma sayfas&#;ndan detaylar&#;na ula&#;abilece&#;iniz bu yöntemde ister yönünüzü tayin edip buradan hareketle yakla&#;&#;k olarak k&#;ble yönünüzü bulun; isterseniz bulundu&#;unuz yerin k&#;ble aç&#;s&#;n&#; ö&#;renerek tam ve kesin sonuç elde edin. Örne&#;in Ankara vilayetinin pusula için k&#;ble aç&#;s&#; derecedir. Pusulay&#; düz bir yerde, yere paralel olarak koyun ve pusula i&#;nesinin durmas&#;n&#; bekleyin. Kuzeyi gösteren (N) k&#;rm&#;z&#; i&#;ne ucundan itibaren saat yönünde ilerleyerek dereceye ula&#;&#;n. k&#;ble aç&#;s&#;n&#; gösteren yön Ankara için k&#;ble yönüdür. Art&#;k gönül rahatl&#;&#;&#; ile o yöne do&#;ru namaz&#;n&#;z&#; eda edebilirsiniz. funduszeue.info gibi k&#;ble bulucu platformlardan da yararlanarak k&#;ble yönü derecenizi ö&#;renebilir ve böylece pusula ile k&#;ble yönünüzü tespit edebilirsiniz.

&#;nternet ve özellikle ak&#;ll&#; telefonlar&#;n yayg&#;nla&#;mas&#; ile art&#;k pusulaya dahi ihtiyaç duyulmamaktad&#;r. &#;nternet ortam&#;nda Google Haritalar ile k&#;ble yönünüzü ve hatta ara&#;t&#;r&#;lan yerle&#;im biriminin k&#;ble aç&#;s&#;n&#; ö&#;renmek art&#;k çok kolay. funduszeue.info vas&#;tas&#;yla evinizin çat&#;s&#;na kadar inebilir ve k&#;ble yönü çizginizi alabilirsiniz. Hatta bulundu&#;unuz yerle&#;im biriminin pusula için k&#;ble aç&#;s&#;n&#; yine ayn&#; çal&#;&#;ma üzerinden almak i&#;den bile de&#;ildir. Direkt Kâbe cihetine olan k&#;ble çizginizi almak için ilgili çal&#;&#;ma sizin bu yöndeki ihtiyac&#;n&#;za ziyadesiyle cevap verecek niteliktedir. Gönül huzuru ile namazlar&#;n&#;z&#; eda etmeniz temennisiyle…

 

Sıradaki haber:

Şık ve Cesur Kadınların Tercihi Craft Pırlanta Yüzük Modelleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası