2016 fantastik filimler / En popüler fantastik filmler

2016 Fantastik Filimler

2016 fantastik filimler

Fantastik Filmler – IMDB Puanı Yüksek En İyi Fantastik Film Önerileri

Son 20 Yıla Damgasını Vuran En İyi Fantastik Filmler

İzleyenlerin hayal dünyasını geliştirecek en iyi fantastik filmleri IMDB puanlarıyla birlikte sizler için listeledik. İşte, film eleştirmenlerinden tam not alan en güzel fantastik filmler listesi…

Fantastik Filmler;

31. Doctor Sleep (2019) IMDb: 7.4

En iyi Fantastik Filmler

2019 yılında vizyona giren fantastik, gerilim türünde oldukça sürükleyici bir yapım Doctor Sleep… Film, çocukluğun da sadece bir kış geçirdiği Overlook Oteli’nde zihninde oluşan ve sürekli tekrar eden şeylerle karşılaşmıştır.Bu korkularından yıllar geçse de kurtulamamış ve şehir şehir dolaşmıştır. Bir gün hayatını düzene koymak için yeni bir kasaba olan New Hampshire gelir. Burada bakım evinde fantastik güçleri sayesinde ölmek üzere olan kişilerin son anlarını rahat geçirmesine imkan sağlar. Bir gün kendisi gibi parlak olan küçük bir kızla tanışır. Bu küçük kızın başının bela olduğunu öğrenince onun hayatını kurtarmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Ancak bir şey vardır ki, karşısındaki insanlar da normal birer insan değillerdir.

Fragman



30. The Lighthouse (2019) IMDb: 7.6

En iyi Fantastik Filmler

Son yılların en beğenilen fantastik bilim kurgu filmleri arasında gösterilen The Lighthouse, Maine’de yaşayan ve deniz feneri bekçiliğini yaşayan iki bekçinin hayatlarını izleyiciye aktarır. Thomas Wake, gizemli bir adada deniz feneri bekçiliği yapmaktadır. Uzun yıllardır adada tek başına bekçilik yaparken, yardımcı olarak Ephraim Winslow isimli bir genç gönderir. Zaman içerisinde küçücük bir alanda iktidar mücadelesi veren bu iki adam giderek akıl sağlığını kaybetmeye başlar. Artık en derin korkuları ile yüzleşme vakti gelmiştir.

Fragman



29. Jumanji: The Next Level (2019) IMDb: 6.8

En iyi Fantastik Filmler

Başrolünde macera, aksiyon ve fantastik filmlerini en bilinen ismi Dwayne Johnson’ın yer aldığı film, 2019 yılı Fantastik filmler listesinde gişede en çok izlenen yapımlardan… İlk film 2017 yılında yayınlanırken, 2019 yılında çekilen ikinci filmi ise ilk filmin devamı konumunda… Film, her biri özel güçlere sahip avatarlara dönüşen dört arkadaşın mahsur kaldıkları Jumanji’de yeni maceralarını konu ediniyor. Bu sefer görev farklı ve her zamankinden daha zorunludur.

Fragman



28. The Shape of Water (2017) IMDb: 7.3

En iyi Fantastik Filmler

Fantastik filmler listesinde kesinlikle izlemeniz gereken The Shape Water, 2018 yılında almış bir yapım… Filmde, Elisa, çalıştığı gizli ve yüksek güvenlikli bir laboratuvarda sessiz tek başına bir yaşam sürdürmektedir. Kahramanımızın yaşamı, iş arkadaşı Zelda ile keşfettiği bir deneyle sonsuza kadar değişir.

Fragman



27. Wonder Woman (2017) IMDb: 7.4

En iyi Fantastik Filmler

DC Comics’in son yıllarda en çok izlenen yapımları arasında gösterilen Wonder Women ile en iyi Fantastik Filmler listesine devam ediyoruz. Vizyona girdiği dönemde 821 milyon dolar gişe hasılatı yaparak isminden oldukça söz ettiren yapım başrollerinde Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen ve David Thewlis rol almaktadır. Filmin konusuna değinecek olursak; Diana, Amazon’un Prensesidir ve dünyadan bir haberdir. Yeni keşifler yapmak için yaşam alanını terk eder. Güzelliği ve insan üstü yetenekleri ile dikkat çeken süper kahraman, süper zekası sayesinde Cennet Adası’nın medeniyete açılan kapısı olacaktır.

Fragman



26. Mr. Nobody (2009) IMDb: 7.8

En iyi Fantastik Filmler

Zeki insanların izlemesi gereken filmler listesinde de yer verdiğimiz Mr. Nobody, hem fantastik hem de bilim kurgu türünde gelmiş geçmiş en iyi yapımlardan… Film, 117 yaşına gelmiş ve hayatını neredeyse tamamlamış Nemo’nun hayatına odaklanmaktadır.Nemo’nun hayatı boyunca yaşadıklarından hatırladığı tek şey bir tren istasyonunda olması ve burada annesiyle mi yoksa babasıyla mı gideceğidir. Aslında çokta önemli değilmiş gibi gözüken bu kararın arkasında milyonlarca farklı yok farklı insan ve dünyaya açılan sonsuz bir olasılık zinciri vardır.

Fragman



25. Solo: A Star Wars Story (2018) IMDb: 7.0

en iyi fantastik filmler

Han Solo: Bir Star Wars hikayesi, Millennium Falcon uçağının güvertesinde oldukça uzak bir galakside herkesin alçak olarak tanıdığı kahramanımızın macerasını izleyiciye aktarmaktadır. 2018 yılına harika bir giriş yapan yapım IMDB’den de 7.0 puan alma başarısı gösterdi.

Fragman



24. Maleficent (2014) IMDb: 7.0

en iyi fantastik filmler

Fantastik film izlemek isteyenler için 2014 yılında vizyona giren Maficvent oldukça etkileyici bir yapım. Filmin yönetmen koltuğunda Robert Stromberg, oyuncu kadrosunda ise Angelina Jolie, Elle Fanning ve Sharlto Copley yer almaktadır.

Fragman



23. Constantine (2005) IMDb: 7.0

en iyi fantastik filmler

Başrolünde Keanu Reeves ve Rachel Weisz’in bulunduğu, yönetmen koltuğunda son yılların başarılı ismi Francis Lawrence’nin yer aldığı Constantine, doğa üstü olayları konu alan harika bir film. Los Angelas’ın karanlık sokaklarında harika bir maceraya tanıklık etmek için hazır mısınız? Tüm zamanların en iyi fantastik filmleri arasında yer alan Constantine’yi mutlaka izlemenizi öneririz.

Fragman



22. Jumanji (1995) IMDb: 7.0

en iyi fantastik filmler

1995 yapımlı olmasına rağmen halen daha hafızlarda yer edinen fantastik film türleri arasında son yılların en başarılı yapımı… 26 yıl boyunca bir oyunun içinde tıkılı kalan Alan Parrish, iki çocuğun oyunu yeniden başlatmasıyla gerçek hayata geri döner. Gerçek hayata sadece kendisi değil aynı zamanda vahşi hayvanlar ve katillerde döner. Alan şehri bu son fırsatta kurtarmak zorundadır.

Fragman



21. Enchanted (2007) IMDb: 7.0

en iyi fantastik filmler

Peri Masallarının bulunduğu dünyada mutlu mesut yaşayan Prenses Giselle, oldukça kötü bir ruha sahip olan kraliçenin gazabına uğrar. Peri Masallarında yer alan sonsuza kadar mutluluk kavramı bu sefer tutmayacak gibidir. Oldukça farklı bir hikayesi bulunan Manhattan’da Sihir filminin fantastik film türünde mutlaka izlemenizi öneririz.

Fragman



20. Güzel ve Çirkin (2017) IMDb: 7.2

en iyi fantastik filmler

Walt Disney’in popüler animasyon masalları arasında yer almaktadır ve fantastik film türünün başarılı bir örneği… Film, Belle’nin ormanda kaybolan babasını kurtarma mücadelesini anlatmaktadır. Belle, canavarlar tarafından tutsak edilen babası için kendi canını hiçe saymaktadır. Babasının hayatı için kendi hayatını takas eden Belle, bu canavara aşık olacaktır. Yayınlandığı dönemde gişe rekoru kıran Güzel ve Çirkin’i kesinlikle izlemenizi öneririz.

Fragman



19. Harry Potter And The Chamber Of Secrets (2002) IMDb: 7.4

en iyi fantastik filmler

İlk kez 2002 yılında beyazperdeye gelen Harry Potter’ın henüz daha çocuk olduğu serinin ilk filmi Harry Potter Sırlar Odası… 8 seriden oluşan filmde karakterler adeta bizle beraber büyüyor. Film konusuna kısaca değinecek olursak; Harry Potter, büyücü olan annesi ve babasını çok küçük yaşlarda kaybetmiştir. Kendisine küçük yaşlardan itibaren, annesini hiç sevmeyen teyzesi bakmak zorunda kalır. Ta ki, Harry Pooter Hogwarts Büyücülük Okulu’na davet edilene kadar… Harry’nin arkadaşları Ron ve Harmonie ile büyük bir maceraya hazırlıklı olun.

Fragman



18. A Monster Calls (2016) IMDb: 7.5

en iyi fantastik filmler

Henüz 13 yaşında bir çocuk olan ve aynı zamanda hayatının en zorlu dönemlerinden geçmektedir. Conor O’Malley’in annesi kanserdir ve okul arkadaşları bu yüzden kendisini sürekli aşağılamaktadır. Annesinin dışında babası ve babaannesiyle çok yakın bir ilişki içerisinde değildir. Bir gün beklenmedik bir şekilde evin penceresinden büyük bir ağaç insan şeklinde canavar girer. Canavar kendisine öyküler anlatacakken aynı zamanda Conor2da bütün yaşamını yalansız anlatacaktır. Fantastik film türünün eşsiz bir örneği olan A Monster Calls filmini mutlaka izlemelisiniz.

Fragman



17. Doctor Strange (2016) IMDb: 7.5

en iyi fantastik filmler

Marvel Evreni’nde bir başka süper kahramanı Doctor Strange… Film, mesleğinde çok başarılı olan aynı zamanda oldukça kibirli bir yapısı bulunan Stephen Strange, büyük bir kaza geçirir. Bir daha mesleğini yapamayacak duruma gelen Strange Jonathan Pangborn adındaki belinden aşağısı felçli bir hastanın mucizevi şekilde kurtulmasını bunu Himalayalarda başardığını öğrenir. Bir an önce oraya giderek kendisini iyileştirmesini ister ancak bu durum beklendiğinden daha da karışıktır. Marvel Evreni’nin kaderini değiştiren Doctor Strange mutlaka izlemeniz gereken bir yapım.

Fragman



16. Stardust (2007) IMDb: 7.6

en iyi fantastik filmler

Sevdiği kadının aşkını kazanabilmek için birçok sınavdan geçen bir erkeğin başından geçen ilginç olaylar silsilesinin anlatıldığı harika bir yapım. Tristan, sevdiği kadının kalbini çalmak için kayan bir yıldızı yakalayacağına söz verir. Ancak bu sanıldığı kadar basit olmayacaktır.

Fragman



15. 300 Sparta (2006) IMDb: 7.7

en iyi fantastik filmler

Tarihin en büyük savaşlarından birine hazır mısınız? Bir tarafta sadece 300 kişiden oluşan Sparta askerleri diğer tarafta ise sayısı tahmin bile edilemeyecek kadar fazla olan Pers ordusu… Film, bir nevi tarihi Termopil Savaşını tüm şiddetiyle beyazperdeye aktarıyor. Bu savaşta asla geri çekilmek yok!

Fragman



14. Midnight in Paris (2011) IMDb: 7.7

en iyi fantastik filmler

Tüm zamanların en başarılı aşk filmleri arasında gösterilen ve aynı zamanda fantastik filmler listesinde de etkileyici bir yapım olan Paris’te Gece Yarısı… Owen Wilson ve Rachel WcAdams’ın başrolde oynadığı Midnight Paris, iş için Fransa’nın başkentine gelen ailenin hikayesini anlatmaktadır. Sonbahar’da Paris’e gelen nişanlı iki gencin bu şehirde yaşadıkları tüm ailenin hayatını değiştirecektir.

Fragman



13. Avatar (2009) IMDb: 7.8

en iyi fantastik filmler

Sinema dünyasının rekorlarını elinde tutan film olarak tarihe geçen film olan Avatar, Pandora adlı bir uydu gezegende yaşayan mavi dev yaratıkların, değerli madenler barındırması sebebiyle insanoğlu tarafından işgal edilmesini anlatır. Belden aşağısı felçli olan eski subay Jake Sully, program için seçilir ve sinirsel bağlantı yoluyla bağlandığı dev cüsseli mavi yaratığın bedenini kontrol ederek aralarına katılır ve bilim insanları için onların yaşayışları hakkında bilgi toplamaya başlar. Bu macerada tek başına değildir. Dişi bir Avatar ile karşılaşan Jake, artık bu dünyanın istilasını önlemek için mücadele verir.

Fragman



12. The Curious Case Of Benjamin Button (2008) IMDb: 7.8

en iyi fantastik filmler

„The Curious Case Of Benjamin Button“ ölüm döşeğinde olan Daisy Williams’ın hastane odasında kızına en yakın dostu Benjamin’in günlüğünü okumasını istemesiyle başlamaktadır. Sıra dışı bir yaşam öyküsüne sahip olan Benjamin Button, hayata geldiği günden itibaren geriye doğru yaşamaktadır. Herkes bebeklikten yaşlılığa doğru giderken, Benjamin ise yaşlılıktan bebekliğe doğru ilerlemektedir.

Fragman



11. The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) IMDb: 7.8

en iyi fantastik filmler

Yüzüklerin Efendisi filminde yaşanan olayların ve savaşların öncesini anlatan harika bir seri… The Hobbit filminde, Bilbo Baggins’in uzun zaman önce ejderha Smaug tarafından ele geçirilen kayıp Cüce Erebor Krallığı’nı tekrardan kazanmak için kahramanlık yolculuğunu izleyeceğiz. Gandalf henüz giri, Saruman ise iyi taraftadır. Serinin ilk filmini izledikten sonra emin olun 2. ve 3. filmi hemen izlemek isteyeceksiniz.

Fragman



10. Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000) IMDb: 7.8

en iyi fantastik filmler

Çin topraklarında belirsiz bir zaman diliminde geçen Kaplan ve Ejderha filmi, çalınan bir kılıcın ve ünlü bir kaçağın peşindeki iki savaşçının hikayesine odaklanır.

Fragman



9. Pi’nin Yaşamı (2012) IMDb: 7.9

en iyi fantastik filmler

2012 yılında vizyona giren ve tüm zamanların en başarılı fantastik filmleri arasında yer alan Life Of Pi, denizde bir felaketten kurtulan genç bir adamın yaşam mücadelesini anlatmaktadır. Macera ve keşif yolculuğunun harika bir örneği olan filmde karakterimizin Bengal Kaplanı ile kurduğu bağ hikayeyi oldukça farklı bir yere götürecektir.

Fragman



8. Thor: Ragnarok (2017) IMDb: 7.9

en iyi fantastik filmler

Avengers kahramanları arasında son derece güçlü ve kudretli bir karaktere sahip olan Thor, üçüncü filmde evrenin bir başka ucunda elleri bağlı şekilde karşımıza çıkıyor. Amacı, Asgard medeniyetinin yıkılmasını önlemek. Düşman bu sefer çok yakından birisi… Halası Helena… Gazabı oldukça yıkıcı olacak olan Thor, halası ile büyük bir savaşa girmeden önce Avengers’ın en güçlü karakterini de yenmesi gerekecektir.

Fragman



7. Makas Eller (1990) IMDb: 7.9

en iyi fantastik filmler

Tim Burton yönetmenliğinde harika bir film… Makas Eller. Film, insanın ilgisini çekecek kadar biçimsiz bir adam ile banliyöde yaşayan bir ev kadını arasındaki imkansız ilişkiyi anlatıyor. Son derece fantastik bir film olma özelliği taşıyan Makas Eller, 1990 yılında vizyona girmesine rağmen günümüzde halen daha küt filmler arasında yerini almış durumda.

Fragman



6. The Fall (2006) IMDb: 7.9

en iyi fantastik filmler

Yönetmenliğini Tarsem Singh’in yaptığı kadrosunda ise Catina Untaru, Justine Waddell ve Lee Pace’nin yer aldığı son yılların en iyi filmlerinden bir tanesi… Düşüş filminde, sakat bir adam ile küçük bir kızın bir hastanede yaşadıkları olağandışı aşk hikâyesi var. Adam ve kız, aralarında intikam peşinde koşan beş kahramanın masalını uydurur. Karakterler, Maskeli bir kabadayı, Afrikalı kaçak bir köle, Hintli bir mistik, İtalyan bir anarşist ve bir doğabilimci… İzleyiciyi harika görselliğiyle yakalayacak The Fall’ı mutlak izlemenizi tavsiye ederiz.

Fragman



5. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl IMDb: 8.0

en iyi fantastik filmler

Başrolünde usta oyuncular Johnny Depp, Geoffret Rush, Orlando Bloom ve Keira Knightley’in yer aldığı tüm zamanların en iyi filmleri arasında gösterilen Karayip Korsanları, dünyanın en önemli korsanlarının hikayelerini odaklanıyor. İlk filmi ile gişe rekorları kıran filmini ardından gelen 6 filmi de aynı derecede etkileyici… Sizler de bu seriyi tamamen izlemek istersiniz, ilk film olan Siyah İncinin Laneti’ni mutlaka izlemelisiniz.

Fragman



4. Büyük Balık (2003) IMDb: 8.0

en iyi fantastik filmler

Tüm zamanların en iyi fantastik filmleri arasında gösterilen Big Fish, bizleri adeta masal dünyasına götüren soluksuz izlenecek bir yapım. Fantastik filmlerinde usta yönetmeni Tim Burton, bir kez daha bu filmle karşımıza çıkıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Ewan McGregor, Albert Finney ve Billy Crudup gibi usta oyuncular yer almaktadır.

Fragman



3. Avengers: Sonsuzluk Savaşı (2018) IMDb: 8.5

en iyi fantastik filmler

Marvel hayranları tarafından serinin en beğenilen filmi İnfinity War, gelmiş geçmiş en iyi fantastik filmler listesinde kesinlikle izlemeniz gereken enfes bir yapım. Avengers: İnfinity War filminde yaşananları çok iyi bir şekilde anlamak için Marvel Filmleri İzleme Sırası içeriğinde yer alan filmleri hikaye sırasını göre izlemenizi tavsiye ediyoruz. Filmin konusuna kısaca değinmek gerekirse, baş düşmanımız Thanos dünyayı yok etmek için bütün gücünü kullanır ve Avengers ekibi de bunu önlemek için bir araya gelir. Her anı heyecan, macera, aksiyon dolu bu yapımı mutlaka izlemelisiniz…

Fragman



2. Yeşil Yol (1999) IMDb: 8.6

en iyi fantastik filmler

1999 yılında sinemada izleyiciyle buluşan ancak aradan neredeyse 30 yıl geçmesine rağmen halen daha en iyi fantastik filmler arasında bulunan müthiş bir film. Kadrosunda Tom Hanks, David Morse ve Michael Clarke Duncan gibi usta oyuncular yer alırken, yönetmen koltuğunda ise Frank Darabont yer almaktadır.

Fragman



1. The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring (2001) IMDb: 8.8

en iyi fantastik filmler

Fantastik filmler içeriğinde yer alan ve herkesin mutlaka izlemesi gereken bir başyapıt… Yüzüklerin Efendisi serisinin ilk filmi olan Yüzük Kardeşliği, orta dünyanın kurtulması için mücadele veren birkaç Hobbit ve komutanın hikayesi… 3 seriden oluşan film, Fantastik filmler listesinde emin olun birçok kez izlemek isteyeceğiniz bir film.

Fragman



Önerilen İçerik: Bilim Kurgu Filmleri – Ufkunuzu İki Katına Çıkaracak En İyi 40 Bilim Kurgu Filmi

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Comsitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Hayal gücünün sınırlarını zorlanması, ilgi çekici kahramanların sunulması ve sıradanlığın ötesine geçilmesi fantastik filmlerin en çok tercih edilmesinin nedenleri. İzleyenleri farklı dünyalara götüren en iyi fantastik film listesi hazırladık. Sizin favoriniz hangisi?

Charlize Theron'lu The Old Guard filminden yeni fragman! Konusu nedir?Charlize Theron'lu The Old Guard filminden yeni fragman! Konusu nedir?Netflix, başrolünde Charlize Theron'un yer aldığı The Old Guard filminden yeni bir fragman paylaştı.

30. GERÇEK KÖTÜLER / SUICIDE SQUAD (2016)

IMDb Puanı: 6

Gerçek Kötüler / Suicide Squad filminin konusu nedir? Dünyanın en tehlikeli takımını toplamak için, hapisteki süper güçlü kötü adamları bir araya getir, devletin emri ile onları en güçlü silahlarla donat ve gizemli bir suç örgütünü yenmeleri için onları göreve gönder. Ancak, bu intihar timi, aslında başarılı olmaları için değil de, tescilli suçları nedeniyle, eninde sonunda kaybedecekleri aşikar bir göreve çıktıklarını fark ettiklerinde ne yapacaklardır?

29. SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN / PAMUK PRENSES VE AVCI (2012)

IMDb Puanı: 6,1

Pamuk Prenses ve Avcı filmi konusu nedir? Kötü kalpli kraliçe sonsuz güç için yeryüzünde kendisinden daha güzel olan tek kişiyi, Pamuk Prensesi ortadan kaldırmak için yetenekli avcıyı zorla görevlendirir. Fakat Pamuk Prensesin insanlığı karanlıktan kurtaracak güce ve seçilmişliğe haiz olduğunun farkında değildir. Kendisini öldürmeyen Avcı'dan savaş sanatı eğitimi alan prenses şimdi halkını karanlıktan kurtarmak için mücadele eder.

PAMUK PRENSES

28. ÖLÜMCÜL MAKİNELER / MORTAL ENGINES (2018)

IMDb Puanı: 6,1

Ölümcül Makineler filmi konusu nedir? Şehirlerin tekerlekler üzerinde gezdiği ve hayatta kalmak için birbirlerini tükettiği kıyamet sonrası bir dünyada, iki kişi Londra'da buluşur ve bir komployu durdurmaya çalışır.

mortal engines

27. ALTIN PUSULA / THE GOLDEN COMPASS (2007)

IMDb Puanı: 6.1

Altın pusula / The Golden Compass filminin konusu nedir? Başka bir alemde başka başka canlı tanımları ile şekillenen bir film. Örneğin Lyra'nın en yakın arkadaşı olarak kabul ettiği varlık Pantalaimon adında bir cindir. Bir gün okulda onunla beraber kendisini ilgilendirmemesi gereken bir konuyu duyar. Bunun üzerine bir başka arkadaşı kaçırılır ve olaylar birbirini kovalamaya başlar. İşte şimdi en büyük maceralar onları beklemektedir. Lyra, arkadaşının izinde kuzeye doğru yola çıkar ve yolda zırhlı ayılar, cadı kraliçeler gibi türlü yaratıklarla burun buruna gelir. Tüm korkularına rağmen arkadaşının yerini keşfetmek zorundadır artık.

26. YAŞAM KÜRÜ / A CURE FOR WELLNESS

IMDb Puanı: 6,4

Yaşam Kürü filmi konusu nedir? Hırslı genç bir yönetici, şirketinin CEO'sunu İsviçre Alpleri'nde bulunan, gizemli bir "sağlıklı yaşam merkezinden" almak için gönderilir, ancak kısa süre sonra tedavilerin göründüğü gibi olmadığından şüphelenir.

yaşam kürü

25. The BFG

IMDb Puanı: 6,4

The BFG konusu nedir? Yetim küçük bir kız, insan dünyasını istila eden insan yiyen devleri durdurmaya çalıştıkları Dev Ülke'ye götüren yardımsever bir devle arkadaş olur.

the bfg

24. ALİCE HARİKALAR DİYARINDA / ALICE IN WONDERLAND (2010)

IMDb Puanı: 6.4

Alice Harikalar Diyarında (I) / Alice in Wonderland filminin konusu nedir? Linda Woolverton'ın çocuk kitabından uyarlanan yapım 17 yaşındaki Alice'in sosyeteye tanıtım partisinde beyaz bir tavşanı takip ederek kendini harikalar diyarında bulmasıyla başlıyor. Aslında 10 sene öncesinde de ziyaret ettiği yeri ikinci ziyaretinde hatırlamıyor bile. Harikalar Diyarı'nda Alice'i karşılayanlar arasında koskocaman şapkasıyla Mad Hatter karakterini canlandıran Johnny Depp de mevcut.

23. JUMANJİ: SONRAKİ SEVİYE / JUMANJI: THE NEXT LEVELl

IMDb Puanı: 6,7

Jumanji filmi konusu nedir? Jumanji: The Next Level'da çete geri döndü ama oyun değişti. Kendilerinden birini kurtarmak için geri döndüklerinde, oyuncular dünyanın en tehlikeli oyunundan kaçmak için kurak çöllerden karlı dağlara kadar bilinmeyen yerleri cesurca aşmak zorunda kalacak.

jumanji

22. KRAL ARTHUR: KILIÇ EFSANESİ / KING ARTHUR: LEGEND OF THE SWORD (2017)

IMDb Puanı: 6,7

Kral Arthur: Kılıç Efsanesi filmi konusu nedir? Doğuştan krallık hakkı elinden alınan Arthur, şehrin arka sokaklarında zorluklarla mücadele ederek yaşıyor. Kılıcı taştan çektiğinde, istese de istemese de gerçek mirasını kabul etmek zorunda kalacak.

arthur

21. NARNİA GÜNLÜKLERİ: ASLAN, CADI VE DOLAP / THE CHRONICLES OF NARNIA: THE LION, THE WITCH AND THE WARDROBE (2005)

IMDb Puanı: 6.9

Narnia günlükleri: Aslan, cadı ve dolap / The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe filminin konusu nedir? Pevensie ailesi, savaş nedeni ile güvende olmadıkları ülkelerini tahliye ettiklerinde karşılaşacakları maceradan haberdar değildiler. Dört kardeş, bir profesörün yanında yaşamaya başlarlar. Bu sırada saklambaç oynayan en küçük kardeş Lucy, kendisini Narnia topraklarına götüren bir elbise dolabı keşfeder. Karlar altındaki Narnia tuhaf ama eşsiz yaratıklarla doludur. Beyaz Cadı Jadis tarafından da gözlenmektedir. Ailenin tüm çocukları bu dolabın içinden geçtiklerinde bambaşka bir dünya kurulur içlerinde. Hayvanların dile geldiği bu dünyanın yöneticisi Aslanı bulmaları ve Cadıyı da etkisiz hale getirmeleri gerekmektedir. Çocukların hayal dünyasını zengin kılan bu muhteşem kitaplar serisinin perdeye uyarlanışı Şrek'in yönetmeni Andrew Adamson'dan.

20. HAYALET / GHOST (1990)

IMDb Puanı: 7

Hayalet / Ghost filminin konusu nedir? Molly ve Sam, aşk yaşayan, New Yorklu bir çifttir. Sam cüzdanını taşıyan bir serseri tarafından bıçaklanarak öldürülür. Ruhu bedeni terk ettiğinde ölümden sonraki yaşamı yavaş yavaş keşfetme fırsatı bulur. Ölülerin ruhlarının canlılarla aynı ortamda var olduğu ama yaşayanların ruhları göremediği bir ortamdır bu.

Yardımsever bir hayalet Sam'in bu yeni durumu kabullenip alışmasına yardım eder. Genç adam artık bazı nesneleri hareket ettirebilmektedir. Ancak eski iş arkadaşı Carl'ın kirli çamaşırları ve Molly ile ilgili kötü planları gün ışığına çıktığında, canlılarla iletişim kurmanın tek yolunun bir medyum aracılığıyla mümkün olduğunu anlar. Sam'in karşısına medyumların belki de en eksantrik olanı çıkacaktır.

19. AŞKIN GÜCÜ / WHAT DREAMS MAY COME(1998)

IMDb Puanı: 7.1

Aşkın gücü / What Dreams May Come filminin konusu nedir? Chris ve karısı olan Annie, birbirlerine delicesine aşık bir çifttir. Kendi kurdukları pembe dünyalarında gayet huzurlu bir biçimde yaşamaktadırlar. Bir gün geçirdikleri bir trafik kazası tüm hayatlarını değiştirecektir. Canlarından çok sevdikleri çocukları, geçirdikleri trafik kazasında yitip gidecektir. Çocukları öldükten sonra Chris, acılar içerisinde olan Annie'yi bu psikolojik buhrandan kurtarabilmek için her şeyini ortaya koymak zorundadır. Ancak Annie, eski mutluluklarını asla bulamayacağının farkında olarak, Chris'i de kendi buhranının içerisine dahil etmeye başlayacaktır.

18. HAYALET SÜVARİ / SLEEPY HOLLOW (1999)

IMDb Puanı: 7.3

Hayalet Süvari / Sleepy Hollow filminin konusu nedir? Washington Irving'in klasik 'Sleepy Hollow Efsanesi' isimli romanından sinemaya aktarılan filmde, 1799 yılında New York'dan bir olayı araştırmak için Sleepy Hollow köyüne gelen polis müfettişi Ichabod Crane (Johnny Depp)'in şahit olduğu ve çözmeye çalıştığı garip bir olay anlatılıyor. Küçük kasabada insanlar esrarengiz şekilde öldürülmektedir. Yöre halkı cinayetleri yıllar önce kafası kesilerek öldürülen bir süvarinin işlediğine inanmaktadır. Polis Crane buna inanmaz ve Katrina Van Tassel (Christina Ricci) ile beraber katilin peşine düşer.

17. KARAYİP KORSANLARI: ÖLÜ ADAMIN SANDIĞI / PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MAN'S CHEST (2006)

IMDb Puanı: 7.3

Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı / Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest filminin konusu nedir? Kaptan Jack Sparrrow'un, Uçan Hollandalı'nın kaptanı Davy Jones'a kan borcu olduğu konusunda kendisine bir hatırlatma yapılır. Davy Jones, cehennemden çıkma mürettebatı ile bir hayalet geminin kaptanıdır. Jack, borcunu temizlemezse, Davy'nin kölesi olarak kalmaya mahkum olacaktır. Jack Sparrow'un içinden çıkamayacağı durum pek görülmediği üzere illa ki bir yol bulacaktır. Ölü Adamın Sandığı'na sahip olan kişinin Davy Jones'un da kontrol edebileceğini fark edince durum karmaşıklaşacaktır.

16. FANTASTİK CANAVARLAR NELERDİR, NEREDE BULUNURLAR? / FANTASTIC BEATS AND WHRE TO FIND THEM (2016)

IMDb Puanı: 7.3

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? / Fantastic Beasts and Where to Find Them filminin konusu nedir? Gellert Grindelwald hapisten kaçar ve büyücüleri büyü yeteneği olmayan her şeyin üstüne çıkarmak için yandaş toplamaya başlar. Onu durdurabilecek tek kişi, bir zamanlar en yakın arkadaşı olarak gördüğü büyücü Albus Dumbledore'dur. Ancak Dumbledore'un, daha önce Grindelwald'a engel olan eski öğrencisi Newt Scamander'dan yardım alması gerekecektir. Bu macera Newt ile Amerikalı dostları Tina, Queenie ve Jacob'ı yeniden bir araya getirir fakat Newt'un görevi, giderek tehlikeli ve bölünmüş bir hâl alan büyücülük dünyasında yeni tehlikelerle karşılaşacak olan dostlarının bağlılıklarını test edecektir.

15. SUYUN SESİ / THE SHAPE OF WATER (2017)

IMDb Puanı: 7.3

Suyun Sesi / The Shape of Water filminin konusu nedir? Soğuk savaş döneminin Amerika'sında yaşayan Elisa yalnız bir kızdır. Sessiz, rutin bir hayatı olan Elisa, gizli ve yüksek güvenlikli bir devlet laboratuvarında temizlikçi olarak çalışır. Ancak günün birinde Elisa'nın hayatı, iş arkadaşı Zelda ile devletin yaptığı gizli bir deneyi keşfetmesi ile değişir. Suda hapsedilen insansı bir yaratığın acımasız bir deneyde kullanıldığını fark eden Elisa, onunla iletişim kurmaya başlar. Aynı dili bilmeyen, aynı hayatlara sahip olmayan, hatta aynı genetikleri bile olmayan bu ikili, aralarında kurdukları tarifsiz bağ ile birbirlerinin hayatını değiştirecektir...

14. BETERBÖCEK / BEETLEJUICE (1988)

IMDb Puanı: 7.5

Beterböcek / Beetlejuice filminin konusu nedir? Genç ve mutlu bir çift olan Adam ve Barbara Maitland geçirdikleri trafik kazası sonrasında ölür. Bu arada Charles ve Delia, kız kardeşleriyle birlikte New York'a gelerek Maitland'ların evlerini satın alır. Fakat Adam ve Barbara Maitland bu durumdan hiç hoşnut değildir. Birer hayalet olmalarına rağmen tecrübesizlikleri yüzünden yeni ev sahiplerini evden uzaklaştıramaz. Son çare olarak en kötü hayalet Beter Böcek'e başvurur.

13. PARİS'TE GECE YARISI / MIDNIGHT IN PARİS (2011)

IMDb Puanı: 7.7

Paris'te Gece Yarısı / Midnight in Paris filminin konusu nedir? Sonbaharda evlenecek olan Amerikalı nişanlı çift Gil ve Inez, Inez'in babasının iş gereği Paris'e gelmesini fırsat bilip, küçük bir tatil için bu gözde Avrupa şehrinin yolunu tutarlar. Başta her şey eğlence dolu bir Avrupa kentini gezmekten ibaretken, özellikle damat adayın Gil'in Paris caddelerinde gece yarısı yaşadığı gerçek üstü maceralar sadece onun değil tüm ailenin hayatını değiştirecektir... Zira bu genç adam, Paris'e büyük bir aşk beslemeye başlar ve edebiyatçı kimliği ve tutkusu pekişir...

12. KAPLAN VE EJDERHA / WO HU CANG LONG (2000)

IMDb Puanı: 7.8

Kaplan ve ejderha / Wo hu cang long filminin konusu nedir? Zamansızlığın ortasındaki bir Çin İmparatorluğu... Federal düzenin egemenliği hüküm sürmektedir. İki savaşçı, çalınan değerli bir kılıçın ve ürkütücü bir firarinin peşindedirler. Takip esnasında bir kız ile tanışırlar. Bu kız, soylu bir adamın kızıdır. İşin ilginç yanı, kızın bedeni dövüşmek için müthiş bir eğitim almıştır. Her biri, tüm hayatlarını değiştirecek kararların eşiğinde olan üç kişi, fantastik bir yolculuğa çıkarlar.

11. GÖKTEN İNEN MELEK / MARY POPPINS (1964)

IMDb Puanı: 7.8

Gökten İnen Melek / Mary Poppins filminin konusu nedir? Filme adını veren Mary Poppins (Julie Andrews), sihirli güçlerini çocukları eğlendirmek için kullanan, uçan şemsiyesi, (uçan) halıdan dizayn edilmiş çantası ve çiçekli şapkasıyla, sıradan dadılardan farklı bir genç bayandır. 1910 Londra'sında, bir bulutun üzerinde makyajını tazelemekte iken görürüz onu. Aşağıda ise kargaşa hüküm sürmektedir: Banks ailesi, 4 ayda tuttuğu altıncı dadıyı da kaybetmiştir. Kendi ilanlarının yırtılıp çöpe gitmesine rağmen, çocukların dileği Poppins'e ulaşır ve Bert (Dick Van Dyke)'in de katılımıyla, çocuklar hayallerinde bile göremeyecekleri eğlenceleri yaşarlar. Kah Bert'in resminin içinde çizgi kahramanlarla dans eder, kah baca dumanını merdiven yaparak şehrin gece manzarasını hep birlikte seyrederler. Zamanı dolup görevini tamamladığında Mary Poppins bir başka rüzgarla gidecek, çocuklar ise, daha önce kendilerine ilgi göstermeyen babalarının şefkatli ellerinde huzuru bulacaklardır.

10. BENJAMİN BUTTON'IN TUHAF HİKAYESİ / THE CURIOSU CASE OF BENJAMIN BUTTON (2008)

IMDb Puanı: 7.8

Benjamin Button'ın tuhaf hikâyesi / The Curious Case of Benjamin Button filminin konusu nedir? Film, seksenli yaşlarında doğup, geriye doğru yaşlanan bir adamın hayatını konu alıyor. Benjamin Button hepimiz gibi zamanı durduramayan bir adamdır. Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda, 1918'de, New Orleans'tan başlayıp 21. yüzyıla uzanan serüveniyle, onun hikayesi herhangi birininkinden daha sıradışı bir hayatı içerir.

9. AVATAR (2009)

IMDb Puanı: 7.8

Avatar filminin konusu nedir? Bir hırsızlık olayında ağabeyi ölen yarı felçli Jake Sully, Pandora adındaki uzak bir gezegende misyonunun başına geçmeye karar verir. Bu yerde Na'vi adında giderek tükenmekte olan bir halk yaşamaktadır. Jake, kendilerine özgü bir lisanları, dünya görüşleri ve yaşam biçimleri olan halkın arasına karıştığında doğa ile de bütünleşir. Askeri bir şirket, söz konusu yeri ve oradaki kaynakları mercek altına almak üzere Avatar adında bir program meydana getirmiştir. Bu program insanları kısmen insan kısmen de Na'vi haline büründürerek misyon amaçlı Pandora'ya göndermektedir. Bu sisteme gönüllü dahil olan Botanist Dr Grace Augustine ve Jake Sully için başka bir yaşam var olacaktır. Sully, Pandora'ya geçtiği anda felçli bedeni değişime uğrayarak işlevsel hale gelmektedir. Bu sırada Na'vi halkından Prenses Neytiri ile karşı karşıya gelen Jake, ansızın bir farkındalık yaşar ve bir araştırma misyonu ile gönderildiği bu gezegeni, kendi dünyalısından korumaya karar verir.

8. Pİ'NİN YAŞAMI / LIFE OF Pİ(2012)

IMDb Puanı: 7.9

Pi'nin Yaşamı / Life of Pi filminin konusu nedir? İzleyiciye çok farklı bir deneyim yaratacak olan LIFE OF PI, bizleri genç bir çocuğun inanılmaz macerasına sürüklüyor . Heyecan verici, spiritüel, keyifli, tüyler ürpertici, espirili ve aynı zamanda trajik bir hikaye. Pi Patel'in Hindistan'daki egzotik bir hayvanat bahçesinden Pasifik'e uzanan yolculuğunda yaşadığı gemi kazası sonucu bir sandalda bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ile hayatta kalan tek insan olarak yaşadığı akıl almaz hikayesini sunuyor. Pi, uçsuz bucaksız okyanusta bir sandalda başbaşa kalan bu enteresan dörtlünün arasında hayatta kalma savaşı verirken, zekası sonucu besin zincirine kurban gitmemeyi başarır ve sonunda Kaplan Richar Parker ile başbaşa kalır. Pi hayatta kalmak için bu devasa kaplana büyük bir anlayışla yanaşmak zorundadır ve inanılmaz masalları böylece devam eder.

7. BİLLUR KÖŞK / THE WIZARD OF OZ (1939)

IMDb Puanı: 8

Billur Köşk / The Wizard of Oz filminin konusu nedir? Verdiği mesajlarla büyük/ küçük herkesin içine işleyen filmde, 1969 senesinde hayatını kaybeden Amerikan aktris Judy Garland, 1949 senesinde hayatını kaybeden Amerikan aktör Frank Morgan, Ray Bolger, Billie Burke, Bert Lahr ve Jack Haley rol alıyor. Halası ve halasının kocasıyla çiftlik evinde mütevazı bir yaşam süren Dorothy, küçük köpeği Toto'dan rahatsız olan komşuların, köpeği alıkoymakla tehdit etmeleri üzerine Toto ile birlikte uzaklara gider. Çıkan kasırgada Doğu Cadısı ile tanışan Dorothy, cadıyı öldürür ve bir nevi kahraman olur. İyilik perisinin kendisine verdiği sihirli pabuçları saklamak ve Oz Ülkeesi'ne gidip, büyücüyü bulmakla görevli olan Dorothy, köpeği Toto ile Oz Büyücüsü'nün yaşadığı yere doğru yol alırken yolda kendine yeni arkadaşlar edinecektir.

6. PAN'IN LABİRENTİ / EL LABERINTO DEL FAUNO (2006)

IMDb Puanı: 8.2

Pan'ın Labirenti / El laberinto del fauno filminin konusu nedir? Pan'ın Labirenti, fantastik bir dünyaya kaçan küçük bir kızın hikayesini anlatıyor. İspanya'da faşist iktidarın tüm vahşetinin gölgesinde yalnız bir kız çocuğu olan Ofelia, sadist eğilimleri olan babasının etrafındakilere yaptığı tüm eziyetleri bizzat gözlemlemektedir. Bu küçük kız çocuğunun gerçeklikten kaçabileceği tek yer kendi hayal gücüdür. Ofelia, gerçeklikte bulamadığı huzuru, hayallerinde aramaya başlayacaktır. Bu esnada vahşet ise tüm sertliğiyle Ofelia'nın çevresinde vuku bulmaya devam edecektir. Guillermo del Toro'nun gösterildiği sene Cannes'da dakikalarca ayakta alkışlanan yakın dönem başyapıtı, çocukların gözünden savaşın ne kadar sert bir fırtına olduğunu gözler önüne seriyor.

5. Yıldız Savaşları: Bölüm IV - Yeni Bir Umut / STAR WARS (1977)

IMDb Puanı: 8.6

Yıldız Savaşları: Bölüm IV - Yeni Bir Umut / Star Wars filminin konusu nedir? Yıldız Savaşları'nda, Yıldız Kruvazörü Diplomatik görevle yol alan Korvet'i kıstıracaktır. Bu küçük gemide Senato üyesi olan ancak asilerle işbirliği içinde de bulunan, Eski Cumhuriyet'in savunucularından Prenses Leia da bulunmaktadır. İmparatorluk gemisinde ise hem Leia'yı hem de asi casusların kaçırmış olduğu 'Ölüm Yıldızı'nın planlarını geri isteyen kötü Lord Vader yer almaktadır. Sevimli droid R2-D2 ve ortağı C3-PO ise Tatooine gezegeninde, tesadüfler eseri Luke Skywalker isimli genç pilot adayına satılırlar. Droidlerin amacı yüklü olan mesajı Obi Wan Kenobi isimli yaşlı bir keşişe iletmektir. Macera hız kesmeden devam edecek, bilahare Lucas kuşaklar boyunca sinemaseverlerin gönlünde taht kuracaktır.

4. YILDIZ SAVAŞLARI: İMPARATOR / STAR WARS: EPISODE V- THE EMPIRE STRIKES BACK(1980)

IMDb Puanı: 8.7

Yıldız Savaşları: İmparator / Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back filminin konusu nedir? Yıldız Savaşları: İmparator'da, İmparator Darth Vader'ın da yardımıyla asileri ezerek evreni hakimiyeti altına almaya çalışmaktadır. Casus robotlar sayesinde asilerin merkezinin Hoth gezegeninde olduğunu öğrenir ve birlikleri oraya gönderirler. Luke Skywalker, Han Solo ve Prenses Lea, son anda Bulut Şehri'ne kaçarlar. Luke bu arada Yoda'yı bulmak ve Jedi eğitimini tamamlamak üzere yola çıkar.Kahramanlarımız bir araya gelip İmparator'u yenebilecekler midir?

3. YÜZÜKLERİN EFENDİSİ: İKİ KULE / THE LORD OF THE RINGS: THE TWO TOWERS (2002)

IMDb Puanı: 8.7

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule / The Lord of the Rings: The Two Towers filminin konusu nedir? Yüzüklerin Efendisi: İki Kule'de, Yüzük Kardeşliği üyelerinin her birinin, kardeşlik bozulduktan sonra başlarına gelenler anlatılıyor. Kahramanlarımız, gruplar halinde Orta Dünya'nın en tehlikeli yerlerinde maceralar yaşayacaklar, yeni kavimler ve çoktan unutulmuş medeniyetlerle tanışacaklar. Frodo ve Sam, yanlarında zorunlu işbirliği yapacakları eski bir dost(!) olduğu halde Tek Yüzük'ü düşmanın tam kalbine götürmeye çalışırken, diğer hobbitler Urukhai'nin elinden kurtulabilecek mi? Karanlık tarafa geçmiş olan Saruman'ın yaptıkları yanına mı kalacak? Gandalf olmadan kahramanlarımızın başarılı olma şansı ne? Büyük karanlığın gelişi ve Yüzük Savaşı'na dek olanların anlatılacağı İki Kule, kuşkusuz üçlemenin en heyecanlı bölümlerinden birini oluşturuyor.

2. YÜZÜKLERİN EFENDİSİ: YÜZÜK KARDEŞLİĞİ / THE LORD OF THE RINGS: THE FELLOWSHIP (2001)

IMDb Puanı: 8.8

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği / The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring filminin konusu nedir? Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, dünyanın kaderini değiştirecek olan yüzükten kurtulmak için verilen mücadeleyi konu ediyor. Yıllar önce üretilen ve Orta Dünya topraklarına kandan başka hiçbir şey getirmeyen yüzüklerin sonuncusu, üretiminden yüz yıllar sonra ortaya çıkar. Amcasının kendisine emanet ettiği yüzüğün nelere kadir olduğundan habersiz olan Frodo, büyücü Gandalf'ın anlattıkları sonrasında dehşete kapılır. Bu yüzükten ve müstakbel savaşlardan kurtulmanın tek yolu, gücünü toplamaya çalışan Sauron'u da engellemek için bu yüzüğü yok etmektir. Yüzüğü yok edilebileceği tek yer olan Mordor'a götürmek için kendini feda eden savaşçılardan oluşan bir ekip oluşturulur. Çok uzun ve çetin geçecek olan yolculuk başlar. Orta Dünya'nın kaderi, bu insanların ellerindedir.

1. YÜZÜKLERİN EFENDİSİ: KRALIN DÖNÜŞÜ: THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING (2003)

IMDb Puanı: 8.9

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü / The Lord of the Rings: The Return of the King filminin konusu nedir? Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü, Tek Yüzük'ün yok edilmesi için verilen mücadeleyi konu ediyor. Sauron'un orduları büyüdükçe büyümektedirler. Frodo ve onun can dostu Sam, korku dolu bir yolculuğun göbeğinde, korkunç Mordor'a adım adım yaklaşmaktadırlar. Tek yüzük yok edilmelidir ve iyilik bunun için savaşmaya hazırdır. Arka planda ise insan, elf ve cüce orduları, karanlık güçlerin karşısında tüm eski düşmanlıklarına rağmen bir araya gelmişlerdir. Hepsi birden küçücük bir Hobbit'in eline ve onun yeteneklerine bakmaktadırlar. Orta Dünya'nın kaderi belli olmak üzeredir. Ancak Tek Yüzük'ü sahiplenmek, kimi zaman taşıyanına daha cazip gelebilir.

Okuyucu Yorumları

2016'da kaçırmamanız gereken 7 fantastik film

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 13:48

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

2015 yılında birbirinden önemli filmler izleyici karşısına çıkmıştı. Bu yıl da kalite kokan yapımlar sinemaseverlerle buluşmayı bekliyor. Sizler için 2016 yılında kaçırmamanız gereken 7 fantastik filmi bir araya getirdik.

Haberin Devamı

2016 yılını neredeyse yarıladık. Geçtiğimiz yıl sinema adına önemli filmlerle karşılaşırken bu yıl da durum pek farklı görünmüyor. Birbirinden önemli filmler izleyicilerin karşısına çıkıyor ve çıkmaya hazırlanıyor. Gişe canavarları Batman v Superman: Adaletin Şafağı, Avcı: Kış Savaşı, Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı, X-Men: Apocalypse, Alice Harikalar Diyarında 2: Aynanın İçinden izleyicilerin karşısına çıktı. Ama bir bu kadar da gelecek aylarda vizyona girecek fantastik filmler yer alıyor listede. Sizler için 2016 yılında kaçırmamanız gereken 7 fantastik filmi bir araya getirdik.

1. WARCRAFT

2016da kaçırmamanız gereken 7 fantastik film

Haberin Devamı

Türkiye vizyon tarihi: 3 Haziran

Haziran ayının ilk haftasında vizyona girecek olan Warcraft, oyun tutkunlarının yakından tanıdığı World of Warcraft oyunundan beyaz perdeye aktarılıyor. Duncan Jones'un yönetmen koltuğunda oturduğu film, insanlar ve orkların karşı karşıya gelmesini konu alıyor. Karşı karşıya gelen iki ırk ailelerini ve halklarını koruyup ülkelerinin kaderini belirlemek için savaşıyor. Filmde Travis Fimmel, Clancy Brown, Robert Kazinsky gibi isimler yer alıyor.

2. THE BFG

2016da kaçırmamanız gereken 7 fantastik film

Türkiye vizyon tarihi: 1 Temmuz

Oscar Ödüllü yönetmen Steven Spielberg'in kamera arkasına geçtiği fantastik film, Roland Dahl tarafından yazılan The Big Friendly Giant (The BFG) adlı kitaptan sinemaya uyarlanıyor. Mark Rylance, Ruby Barnhill, Peneope Wilton, Rebecca Hall, Bill Hader, Jemaine Clement gibi isimlerin yer aldığı film, devler ülkesini ziyaret eden Sophie'nin fantastik hikayesini anlatıyor.

3. SUICIDE SQUAT - İNTİHAR TİMİ

2016da kaçırmamanız gereken 7 fantastik film
Haberin Devamı

Türkiye vizyon tarihi: 12 Ağustos

Sinemanın en çok dikkat çeken ve beklenen filmleri arasında yer alan Suicide Squat, DC evreninin kötülerini bir araya getiriyor. Will Smith, Joel Kinnaman, Margot Robbie, Jai Courtney, Cara Delevingne, Karen Fukuhara, Jared Leto, Ben Affleck gibi isimlerin yer aldığı filmi David Ayer yazıp yönetiyor. 

4. MISS PEREGRINE'S HOME FOR PECULIAR CHILDREN - BAYAN PEREGRİNE'NİN TUHAF ÇOCUKLARI

2016da kaçırmamanız gereken 7 fantastik film

Türkiye vizyon tarihi: 30 Eylül

Beterböcek, Batman, Makas Eller ve Hayalet Süvari gibi efsaneleri çeken Tim Burton, eski günlerini aratmayacak bir yapım için kamera arkasına geçti. Sinemanın tanınmış isimlerini bir araya getiren Bayan Peregrine'nin Tuhaf Çocukları, Ransom Riggs'in yazmış olduğu aynı adlı romandan uyarlanıyor. Film, Avusturalya'da gizemli bir adada dış dünyadan kopuk bir şekilde yaşayan özel yetenekli, tuhaf çocuklara odaklanıyor. 

Haberin Devamı

5. DOCTOR STRANGE - DOKTOR STRANGE

2016da kaçırmamanız gereken 7 fantastik film

Türkiye vizyon tarihi:  4 Kasım

Bu yılın en çok beklenen filmlerinden biri Doctor Strange. 12 Yıllık Esaret, The Imitation Game, Bilinmeze Doğru: Star Trek filmlerinde izlediğimiz Benedict Cumberbatch'in başrolde olduğu filmde önemli isimler yer alıyor. Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton, Rachel McAdams, Michael Stuhlbarg, Scott Adkins gibi isimlerin yer aldığı filmin yönetmenliğini Scott Derrickson üstleniyor. Film, başarılı olduğu kadar kibirli de olan doktor Stephen Strange'in hayatına ve nasıl süper kahramana dönüştüğünü anlatacak.

6. FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM - FANTASTİK CANAVARLAR NELERDİR, NEREDE BULUNURLAR?

Haberin Devamı
2016da kaçırmamanız gereken 7 fantastik film

Türkiye vizyon tarihi: 18 Kasım

Harry Potter serisinin yan kitabı olarak piyasaya sürülen Fantastic Beasts and Where to Find Them'ın beyaz perde uyarlaması heyecanla bekleniyor. Sihirli evreninin kapılarını yeniden aralayacak olan film sihirli yaratık kaşifi Newt Scamender'ın hikayesine odaklanacak. Harry Potter serisini yöneten David Yates'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Eddie Redmayne, Jon Voight, Gemma Chan, Carmen Ejogo, Katherine Waterston, Jenn Murray, Ezra Miller gibi isimler yer alıyor.

7. ROGUE ONE: A STAR WARS STORY - ROGUE ONE: BİR STAR WARS HİKAYESİ

2016da kaçırmamanız gereken 7 fantastik film
Haberin Devamı

Türkiye vizyon tarihi: 16 Aralık

J.J. Abrams'ın yapımcılığını Gareth Edwars'ın yönetmenliğini üstlendiği spin-off proje Rogue One: A Star Wars Story, bu yılın en çok merak edilen ve beklenen filmlerinden. Gişe patlaması yapması potansiyel olan filmlerden olan Rogue One'ın kadrosunda Alan Tudyk, Mads Mikkelsen, Felicity Jones, Donnie Yen, Ben Mendelsohn, Forest Whitaker, Riz Ahmedü Diego Luna ve Jiang Wen yer alıyor. Film, Star Wars: A New Hope'tan önceki zamana odaklanırken Ölüm Yıldızı'nın planlarını çalmak için bir araya gelen savaşçıların hikayesini anlatacak.

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası