pc den program silme / Bilgisayardan Uygulamalar Nasıl Silinir?

Pc Den Program Silme

pc den program silme

Windows 7’de uygulama nasıl silinir?

  • Bilgisayarınızın başlat düğmesini ardından sırasıyla denetim masası, programları tıklayarak programlar ve özellikleri açın,
  • Kaldırmak istediğiniz programı seçerek ‘kaldır’ ı tıklayın böylelikle uygulamanız silinecektir.
  • Windows 10’da uygulama nasıl silinir ?
  • Başlat menüsünden ayarları seçin,
  • Ayarlardan sırasıyla sistem, uygulamalar ve özellikleri seçin,
  • Kaldırmak istediğiniz programı seçin ve ‘kaldır’ ı tıklayın.

Bazı uygulamalar sistemden kaldırılmış gibi gözüküp geride artıkları kalabiliyor. Program ekle-sil bölümüne girip baktığımızda program eski yerinde var olarak gözükür. Bu durumda yapmanız gereken öncelikle başlat/çalıştır düğmesini tıklayın ve çıkan yere ‘regedit’ yazın ve tamam deyin. Uninstall sekmesindeki silinmeyen uygulamayı bulun ve silin işleminiz gerçekleşecektir.

Herhangi bir program silerken bazı hatalar yapabiliyoruz. En sık yapılanlardan biri de program klasörünü tamamen silmek. Programın bilgileri bazı dosyalara depolanmış olabiliyor bu durumda sildiğinizi sandığınız program eklentileri ile birlikte karşınıza hep çıkacaktır. Tamamen silmek ve bir daha karşılaşmamak için yukarıda bahsettiğimiz silme yollarını eksiksiz uygulayın. Program silme işlemini kendiniz yapmak istemiyorsanız program kaldırma adlı programlar mevcut. Bu programlar; düzgün çalışmayan, gereksiz ne kadar program varsa hepsini temizler. İnternetten detaylı bir şekilde araştırıp ücretsiz indirebilirsiniz.

Windows 10’da uygulama nasıl kaldırılır?

Başlangıç menüsünden kaldırma

  • Başlangıç  butonunu seçin ve gösterilen listede uygulamayı veya programı arayın.
  • Uygulama üzerinde basılı tutun (veya sağ tıklatın), ardından Kaldır'ı seçin.

Ayarlar sayfasından kaldırma

  • Başlangıç  butonunu seçin, ardından Ayarlar  > Uygulamalar > Uygulamalar ve özellikler'i seçin. Alternatif olarak yalnızca bu makalenin alt kısmındaki kısayol bağlantısına tıklayın.
  • Kaldırmak istediğiniz uygulamayı ve ardından Kaldır'ı seçin.

Denetim Masası'ndan kaldırma (programlar için)

Görev çubuğundaki arama kutusuna Denetim Masası yazın ve sonuçlar arasından seçin.

Programlar > Programlar ve Özellikler'i seçin.

Kaldırmak istediğiniz programı basılı tutun (veya sağ tıklayın) ve Kaldır'ı ya da Kaldır/Değiştir'i seçin. Ardından ekrandaki yönergeleri izleyin.

Hiçbir şekilde silinmeyen dosy ve programları silmek için 

İlk önce uygulama silmek için başlat’a tıklıyoruz. Gelen ekrana funduszeue.info yazıyoruz. Bilgisayarınız türkçe de olsa ingilizce de olsa program ekle kaldır menüsü önünüze gelecektir. Bu ekrandan silmek istediğiniz programa çift tıklamanız NORMALDE onu silmek için yeterli olur. Ancak hata alıyorsanız izlemeniz gereken başka adımlar var.

Yine başlata tıklayarak REGEDİT yazıyoruz. Bu ekranda windowsla ilgili çook kritik ayarlar mevcut. O yüzden bilmediğiniz hiçbir ayarı değiştirmeyin!

Ardından HKLM/SOFTWARE/MICROSOFT/WINDOWS/CURRENT VERSION/UNINSTALL

Seçeneğine kadar iniyoruz.

Burada bizi bilgisayarda yüklenmiş uygulamaların bir listesi karşılıyor.

Bu ekranda silinmeyen uygulamayı buluyoruz ve yüklü olduğu dizini not ettikten sonra DELETE diyerek uygulamanın Program ekle kaldırdan görünmemesini sağlıyoruz.

Ardından yapacağımız işlemler ise c:\program files dizininden uygulamanın dizinini bulmak ve onu da silmek.

En son yapılacak işlemse başlat + funduszeue.info demek. Bu ekranda da bilgisayarımızda yüklü windows servislerinin listesi vardır

Her uygulama bir servis yüklemeyebilir ancak emin olmak için bu adımı da uygulamamız gerek.

Eğer servisler sayfasında programa ait bir servis yüklüyse, en son adımda bu servisi de disable etmemiz gerekiyor.


Bu 3 adımı uyguladıktan sonra artık programı bilgisayardan kaldırdığımızı söyleyebiliriz.

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Grubumuza Üye olarak Tüm Gelişmelerden Haberdar Olabilirsiniz 

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

adı seçilir ve paket adı . Bu komut, bilgisayarda yüklü olan tüm uygulama paketlerini listelemektedir.

 - Tüm uygulama paketi adlarını alındıktan sonra, bilgisayardaki Microsoft Uygulamalarını kaldırmak için aşağıdaki komut kullanılmaktadır.

 get-appxpackage *Uygulama ve Paket-Adı*

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası