osman aga dar gelir / AR GELİR OSMAN AGA Şarkı Sözleri

Osman Aga Dar Gelir

osman aga dar gelir

Letra de Osman Aga de Radio Rumeli

çıksam o rumeli düzüne Alsam o safiyeyi dizime çıksam o rumeli düzüne

Alsam o safiyeyi dizime Safiyem kınalar yakmış On parmağı eline Safiyem kınalar yakmış On parmağı eline Ar gelir osmana ar gelir Safiyeme karyola dar gelir Ar gelir osmana ar gelir Safiyeme karyola dar gelir Kır atımı bahçeye bağladım Osmanı gurbete yolladım Kır atımı bahçeye bağladım Osmanı gurbete yolladım Osman gurbetten dününce üç gün üç gece ağladım Osman gurbetten dününce üç gün üç gece ağladım Ar gelir osmana ar gelir Safiyeme karyola dar gelir Ar gelir osmana ar gelir Safiyeme karyola dar gelir Osman aga osman aga Bak bana bişey de diyecem sana Osman aga osman aga Bak bana bişey de diyecem sana Safiye kızını ver bana güveyde olayım sana Safiye kızını ver bana güveyde olayım sana Ar gelir osmana ar gelir Safiyeme karyola dar gelir Ar gelir osmana ar gelir Safiyeme karyola dar gelir Ar gelir osmana ar gelir Safiyeme karyola dar gelir Ar gelir osmana ar gelir Safiyeme karyola dar gelir Ar gelir osmana ar gelir Safiyeme karyola dar gelir

Writer(s): DP, VEDAT OZKAN TURGAY

Últimas actividades

AR GELİR OSMAN AGA Şarkı Sözleri

AR GELİR OSMAN AGA türküsünün sözleri nedir? AR GELİR OSMAN AGA türküsü kime ait? AR GELİR OSMAN AGA hangi yörenin türküsü?

AR GELİR OSMAN AGA Türkü Sözleri

Çıksam a urumelin düzüne
Alsam a safiyeyi dizime
Safiyem kınalar yakmış
On parmağı eline

Ar gelir osman aga ar gelir
Safiyeme karyola dar gelir
&#;
Kıratımı bahçeye bağladım
Osmanı gurbete yolladım
Osman gurbetten gelince
Üç gün üç gece ağladım

Ar gelir osman aga ar gelir
Safiyeme karyola dar gelir
&#;
Osman aga osman aga baksana
Neler de söyleycem sana
Safiye de kızını ver bana
Damat olayım ben sana

Ar gelir osman aga ar gelir
Safiyeme karyola dar gelir

Türkü Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

Türkü, bağlama ile söylenip hece vezni ile yazılan şiirlere verilen isim olarak bilinmektedir. Türkünün içerisinde çok farklı duygulara yer verilebilir. Bu duygular genel olarak özlem, aşk, ayrılık ve bunlara benzer duygulardır. Ayrıca toplumsal konularda türküler içerisinde yer alabilir. Göç, ölüm, kahramanlık ve daha birçok unsurun türkülerde geçtiği görülmektedir.

Halk şairleri koşma ve koşuklar yazarak türkünün ortaya çıkmasına neden olmuşlardır. Türkünün ortaya çıkması ile oldukça başarılı bir müzik türünün doğduğu görülmüştür. Türkünün birçok farklı çeşidi bulunmaktadır.

Konularına Göre Türküler

Türküler konularına göre çeşitli isimler ile adlandırılmaktadır. Bu türkülerin konuları birbirinden farklıdır. Sayı olarak ise konularına göre oldukça çok sayıda türkü bulunmaktadır.

  • Aşk konulu türküler,
  • Ninniler,
  • Çocuk türküleri,
  • Kahramanlık türküleri,
  • İş türküleri,
  • Doğa konulu türküler,
  • Oyun türküleri,
  • Askerlik türküleri,
  • Acıklı olay türküleri,
  • Güldürücü içerikli türküler.

Türküler işlendiği konuya göre farklı isimlere sahiptir. Örneğin, kahramanlık konulu bir türküde herhangi bir isim ön plana çıkmaktadır. Ya da bir şehir ön plana çıkabilir. Türküde işlenmek istenen konu belirlendikten sonra o konuya ağırlık verilir.

EMİNE SAĞLAM AKFIRAT

Bu hafta TRT sanatç&#;m&#;z &#;brahim Can ile birlikte söyle&#;imize keyifle, e&#;lenerek devam ediyoruz. De&#;erli TRT sanatç&#;m&#;z Rüstem Avc&#;, Nesimi Çimen’in kaydetti&#;i Devlet Bat&#; Müzi&#;i Konservatuar&#;’n&#; türkü söylemek için nas&#;l b&#;rakt&#;&#;&#;n&#; ve Ruhi Su ile ya&#;ad&#;klar&#;n&#; anlatt&#;. Gerisini de söyle&#;imizden okuyal&#;m. Hem de haftam&#;z&#;n türküsündeki e&#;lenceli yanlar&#; ke&#;fedelim.

  • Fakir Baykurt’un tavsiyeleriyle yola ç&#;karak, &#;stanbul’a Nesimi Çimen ile bulu&#;maya geldiniz.

Evet… Fakir Baykurt’un bana ö&#;üdüdür: “Bir ba&#;laman&#; geli&#;tir, iki sesini güzel geli&#;tir, üç ara&#;t&#;rmac&#;l&#;k ve derleme yap” demi&#;ti. Bu fikirle &#;stanbul'a geldim. Y&#;l Nesimi Çimen’in Kavac&#;k'taki evine gittim ve üç gün misafir kald&#;m. Çok iyi a&#;&#;rland&#;m.

Pazartesi günü Nesimi Çimen Baba beni do&#;ru Gümü&#;suyu Caddesi'nde Bat&#; Müzi&#;i Devlet Konservatuar&#;'na götürüp kayd&#;m&#; yapt&#;rd&#;. S&#;nav için &#;talyanca bir &#;ark&#; ö&#;rendim. O &#;ark&#; ile birinci s&#;nav&#; kazand&#;m. &#;kinci s&#;nava haz&#;rlan&#;yorum. Yine &#;talyanca &#;ark&#; ezberliyorum. Çok ümitliydim. Hiç kimseden de ders almad&#;m. S&#;nava haz&#;rlan&#;rken bir ara türkü tutturdum orac&#;kta.

Son s&#;n&#;f talebeleri, “Arkada&#; ne yap&#;yorsun?” dedi. Niye dedim. “Burada türkü söylemek yasak.” dedi. “Nas&#;l yani, buras&#; neresi? Türkiye Cumhuriyeti'nde de&#;il miyiz?” dedim. “Burada türkü söylersen kovarlar seni” dediler. “Kovman&#;za gerek yok, ben gidiyorum” dedim ve ç&#;kt&#;m oradan. Nereye gittim? Türk Musikisi Devlet Konservatuar&#;'na gittim. Sanat müzi&#;i ama olsun en az&#;ndan nota ve usul ö&#;renirim dedim. Gittim ama orada da liseyi bitirmi&#; olmak laz&#;m dediler. Liseyi bitirmeden seni alamay&#;z.

Ben de do&#;ru belediye konservatuar&#;na gittim. Amac&#;m kendimi yeti&#;tirmek. O ara liseye de kayd&#;m&#; yapt&#;rd&#;m.

  • Yani &#;stanbul’a geldiniz, müzik e&#;itimi için ara&#;t&#;rma yap&#;yorsunuz, ayr&#;ca okuyorsunuz öyle mi?

Evet. Neyse ben liseyi bitirdim. Devlet Konservatuvar&#; s&#;nav&#;na girmeden önce, y&#;l&#;nda Belediye Konservatuar&#;’na Ruhi Su ders vermeye gelirdi. Sanat müzi&#;i ö&#;rencileri kaçar gider, ben derse severek kal&#;rd&#;m. Benim heyecanl&#; kal&#;&#;&#;mdan sezmi&#; olacak ki, “Benim koroma gelir misin?” dedi. Hocam çok sevinirim dedim. Çok heyecanland&#;m. Yerleri Osmanbey' de idi. Ertesi gün Dostlar Korosu’nun binas&#;ndan içeriye girdi&#;imde elinde saz&#; beni bekliyordu. Ruhi Su Baba’n&#;n kap&#;s&#;ndan giri&#;im o giri&#;imdi. Yedi-sekiz y&#;l beraber çal&#;&#;t&#;k. Tabii bunu &#;brahim Can ilk defa duyuyor. TRT'de kimse bilmez.

Biz de Ayd&#;nl&#;k olarak ilk defa ö&#;reniyor ve kamuoyuna duyuruyoruz.

Rüstem Avc&#; Ayd&#;nl&#;k’a konu&#;tuFakir Baykurt’un üç ö&#;üdünü de dinledim - Resim: 1

'ONUN EMEKLER&#; BENDE ÇOKTUR'

Duyurun tabi. Ruhi Su Baba, “Benim ö&#;rencim oldu&#;unu TRT'de söyleme. Seni hiçbir zaman anlamazlar.” diye ö&#;üt vermi&#;ti. Ben ondan türkü söylemeyi ve anlamay&#; ö&#;rendim. Atatürkçüydü. Cumhuriyetçiydi. Büyük bir insand&#; rahmetli. Nur içinde yats&#;n. Sesimi geli&#;tirmek için, türküleri canl&#; okuyabilmek için bana çok deste&#;i oldu. Onun bende eme&#;i çoktur.

  • Konservatuar’da sanat müzi&#;i okudunuz.

Evet. y&#;l&#;nda &#;TÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuar&#;'na girince benim bak&#;&#; aç&#;m de&#;i&#;ti. Bu süreçte derleme yapmaya da ba&#;lad&#;m. Çünkü bana verilen üç ö&#;üt vard&#;. O ö&#;üdü uygulamaya devam ediyorum. Saz&#;m çok iyi de&#;ildi. Profesyonel bir sazc&#; olamad&#;m ama çok iyi saz çalanlar s&#;navda benim ald&#;&#;&#;m notu alamazd&#;. Niye? Ben çünkü çalamad&#;&#;&#;m&#; biliyorum, heyecanlanm&#;yorum. Çal&#;yorum sekiz al&#;yorum. O çok iyi çalan alt&#; al&#;yordu. Onlar s&#;navda heyecanlan&#;yorlard&#;, eli aya&#;&#; dola&#;&#;yor.

  • &#;brahim Can: Bir de her yörenin bir tavr&#; var. Ne kadar güzel çalsa da senin çald&#;&#;&#;n Rumeli türküsünü çalamayabilir. Çünkü türküyü sen iyi bildi&#;in için çalarken kimseyi taklit etmiyorsun. Kendin oluyorsun, en yüksek puan al&#;yorsun.

Do&#;ru. Do&#;ru. Sonra y&#;l&#;nda konservatuvar son s&#;n&#;ftayken TRT’de yeti&#;tirilmek üzere, &#;stanbul, Ankara, &#;zmir'de “Ses Sanatç&#;s&#;” s&#;nav&#; aç&#;ld&#;. Senin kazand&#;&#;&#;n s&#;nav &#;brahim. Ben de &#;zmir ve &#;stanbul s&#;navlar&#;na kayd&#;m&#; yapt&#;rd&#;m. Sabahleyin &#;stanbul'da, ö&#;leden sonra &#;zmir'de s&#;nava girdim. Jüri “yahu biz seni &#;stanbul'da…” demelerine f&#;rsat vermeden “Efendim iki yerde &#;ans&#;m&#; deniyorum” diye savundum. Birinci s&#;navlar&#; kazand&#;m, ikinci s&#;navlar&#; kaybettim. Neden kaybettim? Benim eksikli&#;imden, kendimi iyi yeti&#;tiremedi&#;imdi.

Rüstem Avc&#; Ayd&#;nl&#;k’a konu&#;tuFakir Baykurt’un üç ö&#;üdünü de dinledim - Resim: 2

OSMAN AGA TÜRKÜSÜ’NÜN H&#;KAYES&#;

Türkülerimiz o kadar eski ki neredeyse insano&#;lunun tarihiyle ya&#;&#;t bu de&#;erli kültür ta&#;&#;y&#;c&#;lar&#;. Kat&#;ks&#;z, yürekten ve yerinden anlat&#;c&#;lar&#;n ürünü. Her bir türküde öykülerimiz, tarihimiz sakl&#;. O nedenle türkülerimizi derleyerek, notaya dökerek günümüze ula&#;mas&#;n&#; sa&#;layan sanatç&#;lar&#;m&#;za çok i&#; ve sorumluluk dü&#;üyor. Rumeli türküleri Anadolu türkülerine benziyor mu Rüstem Avc&#;’dan ö&#;renece&#;iz. Ama a&#;&#;tlar, ezilmi&#;lik, duygusall&#;k, hasret, sevda her ikisinde de var. Rüstem Avc&#;, Rumeli Türklerinin türkülerinde de Anadolu türkülerinde de ümitsizlik ve teslimiyet yok diyor.

  • “Ar Gelir Osman Aga” türkümüzün de ne duyguyla yak&#;ld&#;&#;&#;n&#; anlamak için sanatç&#;m&#;z Rüstem Avc&#;’ya dan&#;&#;al&#;m. Bakal&#;m Rüstem Avc&#; bu türkünün verdi&#;i mesaj&#; nas&#;l yorumluyor?
  • Hocam Osman Aga kimdir?

Osman Aga Bulgaristan, Varna’n&#;n köylerinden zengin, çiftlik sahibi, varl&#;kl&#; bir köy insan&#;d&#;r. Osman aga’n&#;n s&#;k s&#;k kumar oynamak diye kötü huyu vard&#;r. Osman Aga zenginli&#;in verdi&#;i &#;&#;mar&#;kl&#;kla i&#;i a&#;&#;r&#;ya vard&#;rm&#;&#;. Kar&#;s&#;n&#; kumarda kaybetmeye kadar vard&#;rm&#;&#;.

  • Safiye kimdir? Safiye’nin karyolas&#; niye dar?

Osman Aga, Safiye'yi kumarda kazan&#;r. Safiye de bizim çingene karde&#;lerimizden bir kad&#;nd&#;r. Osman Aga kar&#;s&#;n&#; daha önce kaybetti&#;i için, Safiye'yi kar&#;s&#; olarak evine götürür. Safiye o kadar güler yüzlü, o kadar sempatik bir insanm&#;&#; ki gelen bütün misafirlere yemekler ikram ederek çok memnun edermi&#;. Halk Safiye'yi çok sevmi&#;.

  • Nakarat ne anlama geliyor?

“Ar Gelir Osman Aga Ar Gelir; Safiye'me Karyola Dar Gelir”. Bu m&#;sra kafiyeli. Çok güzel bir söz söylenmi&#;. Biraz da Safiye’yi kumarda kazand&#;&#;&#; için sitem etmi&#; yazan. Ar, namus nerede der gibi. Bunun üzerine bir de kad&#;n&#;n üzerine kumar oynanmas&#; var. “Safiye'me karyola dar gelir” bölümünde Safiye biraz tombul oldu&#;u için bu &#;ekilde türküye yak&#;&#;t&#;r&#;lm&#;&#;. Ayr&#;ca Safiye senin karyolana yak&#;&#;maz mesaj&#; da veriliyor.

Asl&#;nda ayn&#; köyden Osman aga türküsünün devam&#;n&#; buldum ve derledim. O türküde de kumar oynaman&#;n kötü oldu&#;unu, sonucunda bütün mal varl&#;&#;&#;n&#; kaybetti&#;ini, Safiye’yi de kumarda kaybetti&#;ini anlat&#;yor. Eeee, atalar&#;m&#;z&#;n dedi&#;i gibi, “içki öldürür, kumar söndürürmü&#;.”

Rüstem Avc&#;’n&#;n me&#;hur etti&#;i türkü:

&#;

Ç&#;ksam A Urumelin Düzüne Ar Gelir Osman Aga

Ç&#;ksam A Urumelin Düzüne

Alsam A Safiye'yi Dizime

Safiye'm K&#;nalar Yakm&#;&#;

On Parma&#;&#; Eline

Ba&#;lant&#;:

Ar Gelir Osman Aga Ar Gelir

Safiye'me Karyola Dar Gelir

K&#;rat&#;m&#; Bahçeye Ba&#;lad&#;m

Osman'&#; Gurbete Yollad&#;m

Osman Gurbetten Gelince

Üç Gün Üç Gece A&#;lad&#;m

Ba&#;lant&#;

Osman Aga Osman Aga

Neler Söyleyecem Sana

Safiye De K&#;z&#;n&#; Ver Bana

Damat Da (Güvey De) Olay&#;m Ben Sana

Yöresi: Rumeli-Deliorman

Kaynak Ki&#;i: Osman Usta &#;anl&#;tuna

Derleyen ve Notaya Alan: Rüstem Avc&#;

Makamsal Dizi: Kürdi (Si Alterasyonlu)

Konusu: A&#;k-Sevda

Ses Geni&#;li&#;i: 6 Ses

Rüstem Avc&#; Ayd&#;nl&#;k’a konu&#;tuFakir Baykurt’un üç ö&#;üdünü de dinledim - Resim: 3

Önümüzdeki Hafta: Rodop Dağları (Be) Pakize&#;m

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası