sabah kalkınca egzersiz / Sırt Ağrısını Hafifleten Hareketler ve İpuçları

Sabah Kalkınca Egzersiz

sabah kalkınca egzersiz

Sabahları yataktan kalkmadan yapabileceğiniz 15 pratik, basit ve etkili egzersiz

Sabahın erken saatlerinde sıcak yatağınızdan kalkıp, spor salonuna gitmeye ya da koşuya çıkmaya üşeniyor musunuz? Sabahları yatakta olması gerektiğinden daha mı çok zaman kaybediyorsunuz? Harekete geçmek istiyor, ama bir türlü size uygun egzersizleri bulamıyor musunuz? Hiç sorun değil! Vücudunuzu şekillendirmek ve güne dinç başlamak için değil yatak odanızı, yatağınızı bile terk etmenize gerek yok. 

Plank, The Bridge, Leg Lift, Side Plank&#; Her biri yalnızca 30&#;ar saniyenizi alacak bu pratik 15 egzersiz hareketiyle, siz ne olduğunu anlamadan bedeniniz fit bir görünüme kavuşacak. 

yatakta yapabileceginiz egzersizler the bridge galeriThe bridge / KöprüSırtınızı dikleştirin, dizlerinizi birleştirin ve yukarı kaldırın. Aldığınız nefesle bacak kaslarınızdan aldığınız yardımcı belinizi yukarı kaldırın. Bu sırada başınızın ve sırtınızın yatağa paralel olduğuna emin olun ve 30 saniye boyunca bu pozisyonda bekleyin.
yatakta yapabileceginiz egzersizler plank galeriStandart PlankYatağınıza yüz üstü bakacak şekilde, paralel bir pozisyon alın. Bu sırada bacaklarınızın birbirine yapışık olduğundan emin olun. Dirseklerinizi omzunuzla aynı hizada olacak şekilde yatağınıza yerleştirin, bu hareketi yaparken ellerinizi kavuşturun. Bu pozisyonda beklerken karın ve kalça kaslarınızı olabildiğince sıkın ve bekleyebildiğiniz kadar bekleyin.
yatakta yapabileceginiz egzersizler leg lifts galeriLeg LiftsKendinizi diğer günlere göre daha halsiz hissettiğinizde kolayca yapabileceğiniz bu egzersizde yapmanız gereken tek şey sırt üstü uzanmak ve bacaklarınızı yatağınıza 90 derece gelecek şekilde yukarı kaldırmak. Sırt üstü yattıktan sonra denge vermesi için ellerinizi bacaklarınıza paralel olacak şekilde yanlara koyun. Öne sol bacağınızı 90 derece açıyla yukarı kaldırın ve o şekilde bekleyebildiğiniz kadar bekleyin, sonra aynı hareketi sağ bacağınızla uygulayın. Bu egzersizi her iki bacak için de 20'şer kez tekrarlayın.
yatakta yapabileceginiz egzersizler leg lift for butt galeriKalça kasları için Leg LiftsYatağınıza yüz üstü uzanın, ellerinizi bacaklarınıza paralel olacak şekilde yana koyun ve popo kaslarınızı sıkarak önce sol bacağınızı yukarı kaldırın ve o pozda bekleyebildiğiniz kadar bekleyin. Sonra aynı hareketi sağ bacağınızla uygulayın. Eğer sırt ve bel ağrısı problemleriniz varsa bu egzersizi uygulamayın.
yatakta yapabileceginiz egzersizler pillow leg lifts galeriYastıkla yapılan Leg LiftsNormalde pilates topuyla yapılan bu egzersiz, yastıkla da oldukça kolay yapılabiliyor. Yastığınızı bacaklarınızın arasına sıkıştırın, sırt üstü uzanın ve ellerinizi yana açın. Yastığı tuttuğunuz ve uzattığınız bacaklarınızı çok yavaş bir şekilde yatağınıza 90 derece açıyla duracak şekilde yukarı kaldırın, sonra aynı yavaşlıkta indirin. Bu hareketi toplamda 20 kez tekrarlayın.
yatakta yapabileceginiz egzersizler pushups galeriPushups / ŞınavPushups, diğer egzersizlere göre yatakta yapılması daha zor olan egzersizlerden biri. Öncelikle yüzünüzü yatağınıza çevirin, bacaklarınızı birleştirin ve kollarınızı omuz hizasına yerleştirip yavaşça kendinizi kaldırın. Bu hareketi yaparken önemli olan kuvveti belinizden değil, kollarınızdan almak. Bulunduğunuz pozda birkaç saniye bekledikten sonra kendinizi yavaşça bırakın ve aynı hareketi edebildiğiniz kadar tekrar edin.
yatakta yapabileceginiz egzersizler straight arm galeriStraight Arm Plank / Sabit kolla yapılan Plank Eğer standart Plank hareketini uygularken dirsekleriniz zorlanıyorsa, bu egzersiz sizin için daha uygun olabilir. Kollarınızı sabit tutarak uyguladığınız bu egzersizde bacaklarınız, kalçanız ve kollarınız aynı anda çalışıyor olacak. Kendinizi yatağınıza yüz üstü çevirin, kollarınızı omuz hizasında açın ve hem bacaklarınızdan hem de kollarınızdan destek alarak bedeninizi kaldırın. Bu pozisyonda bekleyebildiğiniz kadar bekleyin.
yatakta yapilabilecek egzersizler crunches galeriBasic Crunches / Mekik Karın kaslarını ve bel bölgesini çalıştıran bu egzersizi uygulamak oldukça basit. Yatağınıza sırt üstü uzanın, dizlerinizi yukarı kaldırın ve birleştirin, ellerinizi de ensenizin arkasında buluşturarak başınıza destek verin. Başınızın arkasına yerleştirdiğiniz ellerinizden yardım alarak sırtınızı yataktan yavaşça kaldırın. Birkaç saniye bekledikten sonra yavaşça geri yatın. Bu hareketi 20 kez tekrarlayın.
yatakta yapabileceginiz egzersizler elbow to knee crunches galeriElbow to Knee Crunches Yatağınıza sırt üstü uzanın, ellerinizi başınızın arkasında birleştirin, dizlerinizi yukarı kaldırın ve ayaklarınızı yatağınızın üstüne koyun. Sol dizinizi sağ dirseğinizle denk gelecek şekilde birleştirmek için belinizden yardım alın ve kıvrılın, aynı hareketi sağ diziniz ve sol dirseğiniz için uygulayın. Bu egzersizi her iki taraf için de 20'şer kez tekrarlayın.
yatakta yapabileceginiz egzersizler the lotust galeriThe LocustBirçok yoga pozunu yatakta yapmak oldukça kolay. Bunlardan biri de Locust pozu. Yatağınıza yüz üstü uzanın, üst bedeninizi hafifçe kaldırın. Sonra yanda duran ellerinizi bedeninize destek olması için havalandırın ve geriye doğru uzatın, bu sırada bacaklarınızı da düz bir şekilde yukarı kaldırın.
yatakta yapabileceginiz egzersizler clam it galeriClam ItBedeninizi yan çevirin, ayaklarınızı birleştirin ve yukarıda kalan dizinizi ayaklarınızı ayırmayacak şekilde kaldırın. Bu pozisyonda 5 saniye bekledikten sonra dizinizi indirin. Aynı hareketi 20 kez tekrarladıktan sonra dönüp, diğer bacağınızla uygulayın.
yatakta yapabileceginiz egzersizler sidekicks galeriSide KicksKalça, bel ve baldırları çalıştıran bu egzersizi uygularken bedeninizi yan çevirin ve düzgün durduğunuza emin olun. Dirseğinizi yatağınıza yerleştirin ve elinizle başınıza destek verin, bu sırada diğer kolunuzu yatağınıza sabitleyerek dengede kalın. Bacağınızı yavaşça kaldırın ve ayak bileğinizle havada küçük daireler çizmeye başlayın. Bu hareketi her iki bacak için de 20'şer kez tekrarlayın.
yatakta yapabileceginiz egzersizler cobra pose galerCobra Pose / Kobra Duruşu Sıra bir diğer yoga pozuna geldi. Yatağınıza yüz üstü uzanın, karnınız yatağa değerken ellerinizi omuz hizasında yatağa yerleştirin ve kollarınızdan aldığınız güçle, üst bedeninizi yavaşça yukarı kaldırın. Bu pozda 10 saniye (ya da bekleyebildiğiniz kadar) bekleyin.
yatakta yapabileceginiz egzersizler side plank galeriSide Plank Sırt üstü yatarken, sağ tarafa doğru dönün, sağ kolunuzu dirseğinizden yardım alarak yavaşça yükseltin ve sol kolunuzu vücudunuzu yukarı kaldırması için yukarı uzatın. Bu hareketi yaparken vücudunuzun aynı hizada olduğuna emin olun. Bu pozda bekleyebildiğiniz kadar bekledikten sonra aynı işlemi sol taraf için uygulayın.
yatakta yapabileceginiz egzersizler leg spinners galeriLeg SpinnersAlt karın kaslarınızı çalıştıran bu pratik egzersiz, yatakta yapılabilecek en pratik egzersizlerden biri. Sırt üstü uzanın, ellerinizle kalçalarınızı destekleyin, ayaklarınızı birleştirin ve bacaklarınızı yavaşça, 45 derecelik açıyla yukarı kaldırın, Ayaklarınızla yukarıda daireler çizin ve bu hareketi yapabildiğiniz kadar yapın.

SABAH SPORU ÖNCESİ BESLENME NASIL OLMALI?

Sabah erken saatte spor yapmayı seven biriysen öncesinde bir şeyler yemen gerektiğini biliyor olmalısın! Çünkü aç karnına spor yaptığında fazlasıyla yorulabilir ve istediğin performansı elde etmekte güçlük çekebilirsin. Aksine spordan önce bir şeyler yemek enerjik kalmana yardımcı olur. Sabahları bir şeyler yemek zorlayıcı olabilir. Ancak spor alışkanlığının uzun süreli ve faydalı olması için bu konuda kendini zorlamasın. Peki, sabah sporu öncesi beslenme nasıl olmalı, neleri yemeli, neleri yemekten kaçınmalısın? İşte, bu soruların cevapları…

Beslenme Tarzı Nasıl Olmalı?

Uzmanlara göre, spor esnasında aşırı yorgunluk yaşamamak için enerji verecek yiyecekler tüketmek gerekir. Ayrıca sabah sporu öncesinde ne yiyeceğin, egzersiz türüne, kilona ve sabahları iştah durumuna göre değişir. Fakat yediklerinin kolay sindirilebilir karbonhidrat, lif ve protein bakımından zengin yiyecekler olmasına dikkat etmelisin. Yağlı yiyeceklerden ve aşırı enerji veren yiyecek ve içeceklerden de kaçınmalısın. Çünkü yağlı yiyeceklerin sindirimi zor olduğu için spor esnasında metabolizmanı rahatsız edebilir. Ayrıca aşırı enerji veren yiyecek ve içecekler de kısa sürede enerjik olmanı sağlasa da, sonrasında vücudunun fazlasıyla yorgun ve tükenmiş hissetmesine neden olur.

Ne Yemeli, Ne Kadar Yemeli?

Sabah sporu öncesi yeterli zamanın varsa hafif bir kahvaltı doğru olabilir. Fakat vaktin yoksa veya kahvaltı öncesinde spor yapmayı tercih ediyorsan bir kaşık yulaf bile enerjini toplamana yardımcı olur. Spordan önce bir şeyler yemek için ne kadar zamanın olduğu da çok önemlidir. Çok erken uyanan birisi değilsen sabah sporu öncesinde çok da vaktin olmaz. Bu yüzden, tüketebileceğin besin miktarının da doğal olarak az olması gerekir. Örneğin; muz, fıstık ezmesi ve bir kase yoğurt tüketmek yerine yalnızca yoğurt ve fıstık ezmesi yiyebilirsin. Bunların dışında sabah sporu öncesinde tüketebileceğin diğer yiyecek ve içecekleri aşağıdaki gibi maddeler halinde sıralamak mümkündür:

Çikolatalı Süt: Süt ve çikolata, protein ve karbonhidrat bakımından dengeli olduklarından dolayı çikolatalı süt, sabah sporu öncesi beslenme için iyi bir seçenektir.
Taze Meyve Suyu ve Kurutulmuş Meyveler: Sabah kalktığında kendini enerjik hissetmediğin için spora gitmekte zorlanabilirsin. Bu durumu aşmanın en iyi yolu, belki de taze sıkılmış bir bardak meyve suyu olabilir. Meyve suyunun yanında ise bir avuç kurutulmuş meyve ve mısır gevreği tüketmek sabah sporu için gerekli enerjiyi toplamana yardımcı olur.
Muz ve Fıstık Ezmesi: Sabah sporu için yeterli enerjiye sahip olduğunu düşünüyorsan o halde daha hafif atıştırmalıklar yeterli olabilir. Bunun için, yarım muz ile birlikte bir çay kaşığı fıstık ezmesi harika bir alternatiftir.
Simit – Peynir: Sabah sporunda koşu gibi yorucu bir antrenman tercih ediyorsan öncesinde yarım simit ve bir çay kaşığı kadar krem peynir tüketebilirsin.
Haşlanmış Yumurta ve Ekmek: Sabah sporu öncesinde yeterli zamanın varsa yumurta haşlayıp yemeye ne dersin? Yarım dilim ekmek ile birlikte bir adet haşlanmış yumurta tüketmek spor esnasında daha iyi performans göstermene yardımcı olur.
Az Yağlı Süt ve Yulaf Ezmesi: Yulaf ve süt iki harika enerji kaynağı olduğu için, bir kase az yağlı süt ile birlikte birkaç kaşık yulaf ezmesi tüketmek hem sabah sporu öncesinde hem de günün geri kalanında enerjik hissetmene yardımcı olur.
Kafein: Sabahları kafein tüketmek dayanıklılığını artırır ve spor esnasında daha zinde olmanı sağlar. Bu yüzden yukarıdaki atıştırmalıklar ile birlikte veya sonrasında bir fincan kahve içerek spor için harika bir hazırlık yapabilirsin.

Sabah sporu öncesi beslenme için sağlıklı atıştırmalıklar tercih etmen gerektiğini unutmamalısın. Böylece her sabah yataktan daha enerjik kalkabilirsin.

Spor ihtiyaçların için funduszeue.info’yi ziyaret etmeyi unutma!

Sağlıkla ve sporla kal!

Yeni Başlayanlar için Sabah Sporu Rehberi

Sabah sporu, sağlıklı bir yaşam ve zinde bir vücut için mutlaka uygulaman gereken programlar arasında ilk sıralarda yer alır. Güne etkili bir başlangıç yapmana ve gün boyu kendini güçlü ve enerjik hissetmene yardımcı olan sabah sporu hareketleri, son derece basit ama bir o kadar da etkilidir. Peki sabahları hangi hareketleri yapmak daha büyük fayda sağlar, sabah sporu nasıl yapılır, biliyor musun? İşte bu etkili yöntem hakkında bilmen gereken tüm detaylar…

Sabah Sporu Nasıl Yapılır?

"Sabah sporu nasıl yapılmalı?" sorusunun yanıtı aslında son derece basittir. Sabah sporu, adından da anlaşılacağı üzere, yataktan kalktıktan hemen sonra, okula ya da işe gitmeden önce uygulanır. İş ve okul öncesi sabah sporu, kendini çok daha güçlü hissetmene ve gün boyu zinde kalmana yardımcı olur. Bilmen gereken en önemli nokta ise sabah sporunun ana program olmadığıdır. Yani sporla ilgilenmek istiyorsan, haftada en az 3 ya da 4 kez etkili bir spor programı uygulaman ve sabah sporunu da bu ana programa destek olarak yapman gerekir. 

Sabah Sporu Hareketleri ve Programı

Sabah sporu ağırlıkla evde yapılır ancak sahil, park, orman gibi bir alanın yakınında yaşıyorsan, sabah sporunu açık alanda da uygulayabilirsin. Her gün uygulayarak büyük fayda sağlayabileceğin basit ama etkili sabah sporu hareketleri ise şöyle sıralanabilir.

Evde Sabah Sporu Hareketleri:

Isınma: Ne zaman ne amaçla olursa olsun, spora başlamadan önce mutlaka ısınman gerekir. Vücudun ısınmadan önce uygulayacağın spor hareketleri, beklediğin etkiyi yaratmaz ve sana sakatlık olarak geri dönme riski çok fazladır. Bu nedenle sabah sporuna başlamadan önce yerinde koşu, bisiklet ve zıplama hareketleriyle vücudunu ısıtman önerilir. Esneme ve germe hareketleriyle ısınmayı tamamladıktan sonra diğer adımlara geçebilirsin.

Squat: Özellikle bacak ve kalça kaslarını geliştirmek için ideal bir hareket olan squat, sabah sporunun da vazgeçilmezlerinden biri Squat hareketini yapmak ise son derece kolay. Tıpkı bir sandalyeye oturur gibi dizlerini kır ve kalçanı yere mümkün olduğunca yaklaştır. Sonrasında hızla çömelip doğrularak ya da zıplayarak squat hareketini tamamla. Bu hareketi 12 tekrarlı 3 set halinde yaptıktan sonra aşağıdaki adımlara geçebilirsin.

Mekik: Sabah sporunun en önemli amaçlarından biri de karın kaslarını uyandırmaktır. Karın kaslarını canlandırmanın en etkili yöntemi ise klasik mekiktir. Ayaklarını kanepe altı ya da benzeri bir noktada sabitle, ellerini kulaklarının hizasına ya da göğsüne götür, dizlerini hafifçe bük ve yalnızca belinden kuvvet alarak mekik hareketini tamamla. Bu hareketi 12 tekrarlı 3 set halinde tamamla.

Masa Pozisyonu: Masa pozisyonu, tüm vücut kaslarını kısa sürede canlandırmanın en etkili yollarından biridir. Masa pozisyonunu uygulaman için ilk olarak eller ve ayaklardan güç alarak vücudunu adeta bir masa görünümüne sokman gerekiyor. Sonrasında bir elini ve ayağını kaldırıp vücudunu diğer tarafa doğru mümkün olduğunca eğ. Bu hareketi önce sağdan sola, sonra soldan sağa olmak üzere toplam 24 seferden oluşan 3 set boyunca tekrar et.

Şınav: Sabah sporunda yapılması gereken son işlem; kol, omuz ve sırt kaslarını da güçlendirmektir. Bu nedenle klasik şınav hareketini de sabah sporu programına eklemen önerilir. Yere yüz üstü uzan, kollarını 90 derecelik açıyla aç, ayaklarını birleştir. Yalnızca ellerinden ve parmak uçlarından güç alarak, belini ve kalçanı dümdüz tutarak vücudunu yukarı doğru it ve yine kol kuvvetinle aşağı doğru indir. Bu hareketi 12 tekrarlı 3 set halinde tamamladığında, güne zinde ve güçlü bir şekilde başlamaya hazır hale gelebilirsin.

Açık Hava Sabah Sporu Hareketleri:

Isınma: Açık alanda ısınmak için 5 dakika boyunca düşük tempoyla yürü. Vücudunun ısınmaya başladığını hissettiğinde dur ve kas açma hareketlerini tamamla. Sonrasında daha yüksek tempoyla 5 ila 10 dakika daha yürü. Spora hazır hissettiğin an aşağıdaki adımlara geçebilirsin.

Koşu: Açık alanda gerçekleştirebileceğin en etkili sporların başında koşu gelir. Sabahları 20 dakika boyunca orta ve yüksek tempoda koşu yaparak güne son derece güçlü başlayabilir, fazla kilolarından kurtulabilir ve kendini her zamankinden daha fit hissedebilirsin. Sabah koşusu, ekstra herhangi bir hareket gerektirmeden başlı başına uygulanabilecek çok etkili bir sabah sporu programıdır.

Tempolu Yürüyüş: Eğer tempolu koşmanı engelleyecek fiziksel bir problemin varsa, yüksek tempolu bir yürüyüşü de tercih edebilirsin. Isınma hareketlerini gerçekleştirdikten sonra yapacağın 20 ila 30 dakikalık bir tempolu yürüyüş, hem kendini zinde hissetmene yardımcı olur hem de vücut gücünü artırarak seni güne en iyi şekilde hazırlar. Yürüyüş esnasında 5 dakikalık sürelerle temponu düşürüp artırabilir ve bu sayede metabolizma hızını da yükseltebilirsin.

Şınav ve Mekik: Sabah programının en etkili hareketleri olan şınav ve mekiği açık alanda da uygulayabilirsin. Şınav ve mekik hareketlerini 12 tekrarlı 3'er set halinde tamamlayarak sonraki adıma geçebilirsin.

Jumper Jacks: Zıplama hareketleri, metabolizma hızını artırma konusunda son derece faydalıdır. En etkili zıplama hareketlerinin başında ise jumper jacks gelir. Bacaklarını omuz hizasında aç, vücudunu dik tut ve dizlerini hiç kırma. Ardından olduğun yerde zıplayarak bacaklarını kapa, tekrar zıplayarak bacaklarını aç. Bacaklarınla aynı anda kollarını da yukarı kaldır ve başının üzerinde birleştirip geri indir. Bu hareketi çok hızlı bir şekilde devam ettir. 12 tekrarlı 3 set halinde jumper jacks yaptıktan sonra açık alandaki sabah sporunu tamamlayabilirsin.

Sabah Sporunun Faydaları

Sabah sporu, uykuyla birlikte ağırlaşan metabolizmaya şok etkisi yapmanın ve vücut temposunu yeniden hızlandırmanın en etkili ve basit yollarından biridir. Düzenli olarak uygulanan sabah sporu programları, kendini gün boyunca enerjik ve dinamik hissetmene yardımcı olur. Vücutta oksijen dolaşımını artırır ve bu sayede bağışıklığını güçlendirir. Kan dolaşımını hızlandırması sayesinde tüm organlarının tam kapasiteyle çalışmasına yardımcı olur ve kendini son derece güçlü hissetmene olanak tanır. Sabah sporu, zihinsel açıdan da büyük faydalar sağlar. Zihinsel aktivitelerin hızlanmasına yardımcı olan spor, daha hızlı ve daha sağlıklı bir şekilde düşünebilmene katkı sağlar. Psikolojik açıdan da deşarj etkisi yaratan sabah sporu, güne stressiz, öz güvenli ve huzurlu bir başlangıç yapmana yardımcı olur ve gün boyu daha olumlu bir ruh halinde kalmanı mümkün kılar. 

Sabah Sporu Aç Karnına mı Yapılır?

Sabah sporu konusunda en çok merak edilenlerin başında, "Sabah sporu aç karnına mı yapılır?" sorusu gelir. Peki sabah sporu kahvaltıdan önce mi sonra mı yapılmalı? Aslında bu sorunun yanıtı, kişiden kişiye göre değişir. Tam dolu bir karınla spor yapmak, elbette ki sağlık açısından büyük riskleri beraberinde getirmesi nedeniyle pek de iyi bir fikir değildir, ancak tansiyon ya da şeker gibi sağlık problemlerin varsa tam aç karnına spor yapmak da tehlikelidir. Bu nedenle en doğrusu, güne enerjisi yüksek küçük bir atıştırmalıkla başlamak ve asıl kahvaltıyı spordan sonraya bırakmaktır. Eğer kilo problemin yoksa ve sporu yalnızca zinde olmak için yapıyorsan, çeşitli markalar tarafından üretilen protein barlarını tercih edebilirsin. Sporla birlikte kilo vermeyi de hedefliyorsan yumurta, az miktarda bulgur lapası ya da yulaf ezmesi yedikten sonra spora başlayabilirsin.

Sen de spora dair her şey için hemen funduszeue.info'u ziyaret et!

Sabah Sporunuzu Eve Taşıyın

Güne başlamanın en sağlıklı yolu sabah sporu yapmaktır. Çünkü bedenin tamamen uyanması ancak bu şekilde mümkündür. Sabah egzersizleri vücudumuzun birçok bölümünü harekete geçirir. Gece boyunca hareketsiz kalan eklem dokuları sabah jimnastiği sayesinde yeniden canlanır. Bu sayede eklem ve kemik ağrılarınız da azalacaktır. Tabii bu faydaları sağlamak için düzenli olarak sabah sporu yapmak gerekir. Bugüne kadar düzenli spor yapmadıysanız üzülmeyin ve başlamak için kendinize bir hedef koyun; mesela yarın sabah! 

Sabah sporu hareketleri gözünüzü açar açmaz yapabileceğiniz basitliktedir

Evde sabah sporu yapmak aslında düşündüğünüzden çok daha kolaydır ve süreci yatağınızdan çıkmadan başlatabilirsiniz. Sizlere önereceğimiz ilk hareket, yoganın en temel pozisyonlarından biri olan balasana. 

Yatağınızda dizlerinizin üzerine oturun ve ardından yüzüstü uzanıp kollarınızı yavaş yavaş ileri doğru uzatın ve sırtınızın açıldığını hissedene kadar devam edin. Balasana pozisyonu sayesinde sırt, bel ve kol kaslarınızın açılmasını sağlayabilirsiniz. 

Yatağınızda kalarak yapabileceğiniz ikinci hareket yine yoga pozisyonlarından olan bitilasana'dır. Dizlerinizin üzerinde kalarak kollarınızdan destek alın ve sırtınızı yukarı doğru itip bir süre bekleyin. Ardından sırtınızı tam tersi istikamete, yani aşağı doğru çekin. Bu egzersizi yine birkaç kez tekrar edin. Bu sayede omuz, kol ve sırt kaslarınızın tamamen açılmasını sağlayacaksınız. 

Bu egzersizleri sert bir zeminde mat üzerinde uyguladığınızda daha verimli sonuçlar elde edebileceğinizi unutmayın. 

Ayağa kalkmanızın vakti geldi

Yataktan çıkın ve üst gövde esnemesi için kollarınızı başınızın üstünde birleştirip vücudunuzu uzatın. Bu hareket esnasında kollarınızı yukarıda tutarken bir yandan da sağa ve sola doğru yavaş bir tempoyla eğilebilirsiniz. 

Artık esneme sırası bacaklarınızda

Isınma ve esneme hareketlerinin en standart egzersizlerinden biri olan bacak esnetme egzersizine başlayın. İki bacağınız üzerinde sırayla uygulayabilirsiniz. Bir bacaktan diğerine geçerken acele etmeyin. Burada önemli olan hızınız değil, bacak kaslarınızı açma sürenizdir. Bacaklarınızı sağa ve sola esneterek yaptığınız bu egzersizin aynısını, bacaklarınızı öne ve arkaya esneterek devam ettirin. Bacak egzersizleri sırasında spor taytı ya da spor şortu giydiğinizde çok daha rahat hareket edeceğinizi unutmayın. 

Yeterince esnediyseniz biraz hızlanabilirsiniz

Esneme egzersizleriyle yavaş yavaş ısıttığınız vücudunuzu aerobik hareketleri ile hızlandırmanın vakti geldi. Aerobik egzersizleri güne başlarken yapılabilecek birçok kolay hareket içerir. Bunların başında step aerobik gelir. 

Kol ve bacakların sırayla indirilip kaldırıldığı bu egzersizi yaparken dikkat edilmesi gereken şey, aynı anda zıt yöndeki kol ve bacakları kullanmaktır. Önceki egzersizlere göre daha hızlı bir tempo tutturabilir ve egzersizi çokça tekrar edebilirsiniz. Ne kadar çok tekrarlarsanız o kadar çok verim alırsınız. Aerobik hareketleri step tahtası üzerinde çok daha olumlu sonuçlar verecektir. 

Sabahın en zorlu hareketine hazır mısınız?: Squat!

Squat, spor egzersizleri arasında kalça ve arka bacakları en iyi çalıştıran, en hızlı sonuç veren egzersizlerden biridir. Squat herkes için kolay bir hareket olmayabilir. Ama yine de onu kolaylaştırmanın bir yolu olduğunu bilmelisiniz. 

Squat, pilates topu sayesinde hamilelerin bile kolaylıkla yapabildiği bir egzersiz haline dönüşüyor. Üstelik bir pilates topuna sahipseniz, kolaylıkla yapabileceğiniz sayısız egzersiz olduğunu öğreneceksiniz. Pilates topuyla çalışmak kolaydır, hızlı verim sağlar ve normalde yapmakta zorlanacağınız birçok egzersizi defalarca tekrar etmenize olanak tanır. Egzersiz saatlerini daha eğlenceli kılmak isteyenlerin mutlaka edinmesi gereken spor ekipmanlarının başında gelir. 

Sabah yürüyüşü evde de yapılabilir

Yürüyüş için evden çıkamıyor musunuz? Evinize yakın yürüyüş yapabileceğiniz bir alan yok mu? Peki, bunların yürümenize engel olmadığını biliyor musunuz? 

Merdivenli bir evde ya da bir apartmanda yaşıyorsanız, yapacağınız tek şey, spor ayakkabılarınızı giyip merdivenlerden inip çıkmak. 

Merdiveniniz yoksa yine yürüyüş ayakkabılarınızı giyip olduğunuz yerde yürümeye başlayın. İşte bu kadar basit! Bunun yürümekten tek farkı ilerlemiyor olmanızdır. Ama yürürken bacaklarınızın ve ayak bileklerinizin yaptığı hareketlerin bir taklidini gerçekleştirerek vücudunuzu çalıştırmanız mümkündür.

Ayak bileklerinize bağlayabileceğiniz spor ağırlıkları ile egzersizleri çok daha verimli bir hale dönüştürebilirsiniz. Evde yürüyüş yapmanın en iyi yolu, elbette yürüyüş ve koşu bandı kullanmaktır. 

Aç karnına spor yapmak sağlıklı mıdır?

Eğer uyguladığınız kardiyo ya da koşu gibi efor gerektiren bir sporsa, bunu tamamen aç bir haldeyken yapmanız doğru olmayacaktır. Çünkü aç olduğunuzda kan şekeriniz de düşük olacaktır. Bu şekilde ağır spor yapmak hem sizi gereğinden fazla yoracak hem de kas kaybetmenize sebep olacaktır. Kahvaltıdan 40 dakika sonra başlayacağınız eforlu sporlardan daha çok verim alabilirsiniz.  

Ancak esneme ve ısınma hareketlerini sabah uyandığınızda bir şey yemeden de uygulamanız mümkündür. Burada daha kısa süreli ve hafif bir egzersiz uygulanacağı için fazla efor harcanmayacaktır. Yine de zorlanacak olursanız, sabah sporunuzu kahvaltıdan yarım saat sonrasına bırakabilirsiniz. 

Sabah egzersizlerinizi ve tüm spor aktivitelerinizi çok daha eğlenceli hale getirebileceğiniz sayısız ürünü Yalı Spor'da bulabilir ve ekipmanlı spor yapmanın keyfini deneyimleyebilirsiniz.  

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası