parke çizikleri nasıl gider / Parkedeki çizikler nasıl düzeltilir? - Kendin Yap

Parke Çizikleri Nasıl Gider

parke çizikleri nasıl gider

Laminattaki çizikler nasıl gizlenir. Laminat parkeden çizikler nasıl giderilir: basit ve güvenilir çözümler. Evde laminat parke üzerindeki çizikler nasıl giderilir

Laminat uzun zamandır en güzel zemin kaplamalarından biri olarak kabul edildi, herhangi bir renge sahip olabilir ve hem sağduyulu hem de oldukça pahalı görünebilir. Ancak nemi sevmez ve ayrıca yere yanlışlıkla keskin veya ağır bir şey düşürerek ona zarar vermek oldukça kolaydır. Sonuç olarak, laminatta çizikler belirir. Kusurları kendiniz nasıl kaldırabilirsiniz? Makalede size daha fazla anlatacağız.

Laminat çizikleri - nasıl temizlenir

- çok katmanlı bir yapıya sahip bireysel lamellerden oluşan bir kaplama. Temel, dekoratif ve koruyucu katmanlarla kapatılmış bir lif levhadır. Dekoratif katman bir desendir - lamellere belirli bir renk verecek olan. Örneğin, bir laminat parke, bir ahşap zemin veya parke, taklit mermer, yabani taş ve diğer malzemeleri dışa benzeyebilir.

Ayrıca, laminat diğer özellikleri nedeniyle popülerdir. Neden bu kadar iyi olduğunu anlamak için onlara aşina olmalısınız.


Laminat ofiste, çocuk odasında, oturma odasında ve hatta mutfakta harika görünecek. Malzemenin kullanımındaki tek sınırlama, odadaki nem seviyesidir. Yani, banyoda laminat parke döşenmemelidir, çünkü kaplama suyu sevmez ve görünümünü hızla kaybeder - deforme olabilir ve kabarabilir.

Ancak kaplamanın çalışması sırasında üzerinde çizikler ve talaşlar oluşabilir. En tutumlu sahibinin bile evinin zeminleri bundan muaf değildir. Yere bir bıçak düşürmek veya yüksek topuklu ayakkabılarda tökezlemek kaplamaya kolayca zarar verebilir. Bununla birlikte, çizikler ve hatta talaşlar yüzünden üzülmemelisiniz - laminatı tamamen yeniden inşa etmeniz gerekmeyecek, çünkü hatayı düzeltmenin birçok yolu var.

Laminattaki çiziklerin nedenleri

Düşen bıçaklar ve topuklar bozulmanın tek nedeni değildir. Laminat parkeye zarar vermenin başka birçok yolu vardır. Ancak, onları tanımak, kurtarmak için bir şans var döşeme mümkün olan en uzun süre için güvenli ve sağlam. Laminattaki hasar, onarımın karmaşıklığına göre üç gruba ayrılabilir.

Tablo. Laminatın hasar türleri ve nedenleri.

Kategorinedenler
Küçük hasarAşındırıcı temizlik maddelerinin neden olduğu küçük çizikler. Bu tür kaplamaların bu tür kaplamaların temizlenmesi için kullanılamayacağını hatırlamakta fayda var - üst koruyucu tabakaya zarar verirler.
Orta kusurlarBüyük köpeklerin pençeleri, bazı çocuk oyuncakları, topuklu ayakkabılar, keskin köşelerden düşen keskin, keskin veya ağır cisimlerin neden olabileceği daha derin çizikler ve küçük talaşlar.
Büyük hasarYeniden düzenleme sırasında mobilyanın kaplama yüzeyi boyunca hareketi veya mobilyaların tekerlekler üzerinde düzenli ve yoğun hareketi nedeniyle oluşan geniş çizikler, çatlaklar, derin talaşlar.

Laminatın bütünlüğü konusunda neden bu kadar hassas olmak gerekiyor? Mesele sadece dekoratifliğin kaybolmasında değil, aynı zamanda malzeme üzerindeki hasarlı üst koruyucu tabakanın nemin kaplamaya geçmesine izin vermesidir. Suyun bu tür zemin kaplaması için yıkıcı olduğunu hatırlamakta fayda var - etkisi altında, laminatın tabanı, sunta, şişmeye başlar, boyut olarak artar (elbette neme dayanıklı laminat hariç). Bu, kaplamanın deforme olmasına yol açar: boşluklar ortaya çıkar, lamellerin kenarları dalgalı veya yontulur.

Bu nedenle, kusurlar ortaya çıktığında bunları hemen düzeltmelisiniz. Neyse ki, var çok sayıda işletim hatalarını düzeltmek için yöntem ve teknikler. Bazıları basit, diğerleri daha zor. Ancak laminat parkeyi eski görünümüne döndürmek neredeyse her zaman mümkündür.

Dikkat! Bir daireyi su bastığında, vakaların %90'ında, özellikle ucuzsa, laminatın tamamen değiştirilmesi gerekir. Kaplamayı kurtarmanın tek yolu, söküp iyice kurutmaktır, ancak ne yazık ki malzeme her zaman orijinal durumuna geri dönmez.

Daireyi su bastıktan sonra laminat

Hasarın zaten ortaya çıktığını varsayarsak, başınızı tutmamalı veya tüm zemini değiştirmek için acele etmemelisiniz, ancak durumu düzeltmeye yardımcı olacak bir araç satın almalısınız. Bazıları küçük kusurları onarmak için kullanılabilirken, diğerleri ciddi hasarları onarmak için uygundur. Ama her birinde doğru olanı seçin özel durum göründüğü kadar zor değil.

Çizikler yaygın bir sorundur

Mum boya

Küçük ama göze çarpan çizikleri gidermenin en kolay yolu mum boya veya mum boyadır. Kullanımı çok kolaydır - çizik tozdan temizlenir, daha sonra olduğu gibi tebeşirle boyanır ve ardından yumuşak kuru bir bezle parlatılır. Ve hepsi bu. Kaplama yeni kadar iyidir ve ayrıca nem ve tozdan korunur - mumun uygulandığı yerdeki malzeme su geçirmez hale gelir. Bu, laminatın kullanım ömrünü önemli ölçüde artırır.

Önemli! Kaplamayı temizlemek için aşındırıcıların kullanılması veya laminatın kuma maruz kalması nedeniyle kaplama hasar görmüşse mum boya kullanılır.

Tebeşir, kaplamanın rengiyle eşleşir. Neyse ki, bu kalemin geniş bir renk yelpazesi var. Hırdavatçılardan satın alabilirsiniz - genellikle laminat parkenin satıldığı departmanlarda satılır. Kalem ucuzdur, ancak çok uzun süre saklanabilir.

  • düşük maliyetli;
  • kullanım kolaylığı;
  • çeşitli renkler;
  • uzun raf ömrü.
  • kaplama üzerinde zamanla soluyor;
  • sadece sığ kusurlar için uygundur.

laminat için mum boya

Macunlar ve macunlar

Bu ilaçlar daha ciddi hasarlar için kullanılır. Bir mum boya kalemi artık buradaki durumu düzeltmeye yardımcı olmayacak. En iyi seçenek özel bir macun kullanmaktır.

Farklı kıvamlarda gelir:

  • briketlenmiş, katı;
  • bir tüp içinde macun;
  • tozlu.
  • derin çizikler ve talaşlar için uygundur;
  • geniş aralığında;
  • renk çeşitliliği;
  • nemin hasarlı alana girmesini önler;

Neyse ki, genellikle renk uyumu ile ilgili herhangi bir sorun yoktur - macun çeşitleri renge göre oldukça geniştir. Yüzey rengi tek tip olmasa bile, yine de bir çıkış yolu var - birkaç rengi aynı anda karıştırabilir ve uygun bir renk tonu elde edebilirsiniz.

Tavsiye!Ürünün doğru rengini seçmek için numune olarak mağazaya bir parça laminat almalısınız. Tabii böyle bir imkan varsa.

Her ürünü doğru kullanmak önemlidir, paket üzerinde belirtilecek olan kullanım önerilerini kesinlikle öğrenmelisiniz. Ve uygulamadan önce zemin yüzeyini toz ve diğer kalıntılardan iyice temizlediğinizden emin olun. Temizlenen çiziğe küçük bir spatula ile macun veya macun sürülür, düzeltilir, fazla ürün süngerle alınabilir. Bu operasyondan sonra yaklaşık dakika içerisinde yerde yürümek mümkün olacaktır. Macun kuruduktan sonra yüzey kuru bir bezle parlatılır.

Önemli! Fazla macun hemen temizlenmezse, kuruduktan sonra sorunlu olacaktır. Ürünün hasar sınırlarının ötesine geçmesini önlemek için kusur maskeleme bandı ile yapıştırılabilir.

ahşap için macun

Tamir kiti

Laminat kusurlarıyla başa çıkmanın harika bir yolu, özel bir tamir takımı kullanmaktır. Size çok zaman kazandırır. Set, bir macun bıçağı, bir kurşun kalem ve özel bir macun veya macun içerir.

Bu seti laminatın kendisini satın aldıktan hemen sonra satın almanız önerilir. Hiç kimse çizilmelere karşı güvende değildir, ancak kusurları düzeltmenin yolları her zaman elinizin altında olacaktır. Oldukça kompakt oldukları için fazla yer kaplamazlar.

  • sorunun ciddiyetine bağlı olarak, bir veya başka tür bir çare kullanabilirsiniz;
  • set, farklı renklerde araçlar içerir;
  • profesyonel beceriler gerektirmez.

laminat restorasyon kiti

Evde laminat parke üzerindeki çizikler nasıl giderilir?

Laminat parke üzerindeki çizikleri onarmanın başka bir yolu daha var. Bunun için, bu arada, tüm aksesuarlarla birlikte tamir setine dahil edilebilecek süper sert balmumu kullanılır. Prosedür için özel bir eriticiye ihtiyacınız olacak.

Malanın keskin kenarı, keskin köşelerden kurtulmak için çizik kenarlarını işlemek için kullanılır.

Yüzey ve çizikler temizlenir ve yağdan arındırılır.

Mum, laminatın rengine göre seçilir.

Özel mum eritici ısıtılır.

Eritici yardımıyla mum eritilir.

Dikkat! Balmumu duman çıkarmaya başlarsa, eriticinin biraz soğutulması gerekir - bir süre güç düğmesine basmayın.

Balmumu, kurutma işlemi sırasında biraz "oturduğu" için, çizikleri hafif bir fazlalıkla doldurur.

Bir notta! Her kullanımdan sonra balmumu eriticiden bir bezle çıkarılır.

Mum uygulamasının üzerinden 30 saniye geçtikten sonra, fazla mumu spatulanın oluklu tarafı ile temizleyin. Daha sonra özel bir "tarak" ile mumdan arındırılır.

Ek gölgeler, desenin yeniden oluşturulmasına yardımcı olacaktır.

Muamele edilen yüzey zımpara süngeri ile temizlenir.

Ek koruma için, tedavi edilen alan verniklenir.

Video - Çizikler nasıl giderilir?

Hasarlı bir tahtanın değiştirilmesi

Bazen kaplamadaki hasar, laminatın değiştirilmesini gerektirecek kadar şiddetli olabilir. Neyse ki, hepsi değil, sadece üzerinde özellikle büyük bir çip bulunan lamel. Bunu yapmak için, tam olarak aynı renkte bir şerit, ayrıca bir dolgu macunu ve özel vakumlu vantuz satın almanız gerekecektir. Bir laminat tahtayı kesmek için bir öğütücüye ihtiyacınız olacak.

Bir notta! Hasarlı lamel duvara ne kadar yakınsa, değiştirilmesi o kadar kolay olur - bu, zemini yalnızca kısmen sökerek yapılabilir.

Genellikle laminat tutkal kullanılmadan monte edilir, ancak istisnalar vardır. Bu durumda, hasarlı lamelleri çıkarmak zor olacaktır.

Tablo. Hasarlı laminat nasıl değiştirilir.

Adımlar, fotoğrafEylemlerin açıklaması

Uygun renkte bir laminat satın alınır. Açık uçlu ambalaj, 7 gün süreyle değişim yapılacak odanın içinde bulunur. Bu, malzemenin gelecekteki çevreye uyum sağlaması için gereklidir.

Hasarlı lamel kurşun kalemle şekildeki gibi çizilir.

Bir öğütücü yardımıyla lamel, şemaya göre parçalara ayrılır.

Köşe çapraz işaretlerinde lamel tamamen kesilmez - kenarda yaklaşık mm kalır.

Keski ve çekiç yardımıyla lamellerin kesilmemiş kısımları inceltilir.

Lamel parçaları çıkarılır. Bitişik lamellerin kilitlerine zarar vermemeye dikkat etmek önemlidir.

Alt zemin yüzeyi enkazdan temizlenir.

Yeni lamelde, kenarlardan birinden (alttaki) kilit çıkarılır.

Her iki yan kilit de kaldırılır.

Vakum vantuzlu tutma aparatlı lamel hazırlanan yerde denenerek çıkarılır.

Girintinin çevresine bir yapıştırıcı uygulanır.

Lamel yerine takılır ve yük tarafından bastırılır. Tutkalın kuruma süresi yaklaşık 30 dakikadır. Şu anda çıtaların üzerinde yürüyemezsiniz.

Tutkal kalıntıları bir spatula ile çıkarılır. Daha sonra lamel tekrar yük tarafından bastırılır ve yaklaşık 12 saat kurutulur.

Video - Laminat panelin değiştirilmesi

Laminat parkelerde hasarın önlenmesi

Büyük olasılıkla, laminattaki kusur riskinden tamamen kurtulmak mümkün olmayacak, ancak yine de bazı önlemler bunu azaltacaktır: bu nedenle, laminat çalıştırmanın altın kuralları şunlardır:

  • NS ön kapı tüm kum ve döküntüleri toplayacak bir paspas olmalı;
  • mobilya ayaklarına özel koruyucu kapaklar takılır veya altlarına ev yapımı yumuşak astarlar yerleştirilir;
  • stilettolu ayakkabılarda laminat üzerinde hareket etmezler;
  • laminatı temizlemek için aşındırıcılar kullanılmaz.

Laminattaki çizikler ve talaşlar, tatsız da olsa kaplamanın başına gelebilecek en kötü şeylerden uzaktır. Ana şey, malzemenin nem ve deformasyonu ile en tatsız doygunluğunu önlemek için küçük kusurları zamanında ortadan kaldırmaktır.

Laminat uzun zamandır en çekici zemin kaplamalarından biri olmuştur; herhangi bir renkte olabilir ve hem sağduyulu hem de çok zengin görünebilir. Ancak aynı zamanda laminat, kullanımı en zor zemin kaplamalarından biri olarak kabul edilir. Nemi sevmez ve ayrıca yere herhangi bir keskin veya ağır nesneyi yanlışlıkla düşürerek ona zarar vermek oldukça kolaydır. Laminat üzerinde talaşlar, bindirmeler, aşınmalar ve diğer kusurlar şeklinde yerel hasarlar meydana gelebilir. Çoğu durumda, kaplama kolayca tamir edilebilir.

Pozitif kaplama nitelikleri

Laminat bir zemin kaplamasıdır.çok katmanlı bir yapıya sahip bireysel lamelleri içeren. Böyle bir malzemenin temeli, yukarıdan dekoratif ve koruyucu katmanlarla kaplanmış bir lif levhadır. Dekoratif katman özel bir desendir - lamellere özel bir renk veren. Örneğin, bir laminat parke olabilir. dış görünüş daha çok parke veya ahşap zemine benzer, mermer, yabani taş ve diğer malzemeleri taklit eder.

Ayrıca laminat, diğer nitelikleri nedeniyle popüler olarak kabul edilir. Onları biraz daha iyi düşünmeliyiz, kullanmanın ne kadar iyi olduğunu anlamak için.

  1. Nispeten bütçe fiyatı. Masif ahşap veya basit parke ile karşılaştırıldığında laminat çok maliyetli değildir - en azından böyle bir malzemenin maliyeti, ortalama veya düşük gelirli bir kişi için kabul edilebilir.
  2. Kurulumu kolay. Böyle bir kaplamanın montajı, ustanın hazırlığına bağlı olarak hızlı ve kısa sürede gerçekleşir.
  3. Bakımı kolay. Laminat parkenin temizlenmesi oldukça kolaydır - kirlenmeyi gidermek için, sadece vakumlayın ve kaplamayı ıslak bir bezle silin. Daha asil görünmesi için özel bir vernik veya başka bir bileşimle kaplanmasına gerek yoktur. Kaplama özellikle küçük çocukları olan aileler için önemlidir: Laminattan keçeli kalemden gelen boya lekeleri veya izleri, aseton solüsyonuna batırılmış bir pamuklu ped ile kolayca ve hızlı bir şekilde çıkarılabilir.
  4. Özel bir kilit sisteminin varlığı. Lameller, neredeyse tek tip bir kaplama elde etmeye yardımcı olan özel bir kilitleme sistemi kullanılarak birbiriyle hizalanır.
  5. Sökme kolaylığı. Laminatı sökmek için çok fazla çaba sarf etmenize gerek yoktur, çünkü kurulum sırasında genellikle yapıştırıcı kullanılmaz.
  6. Yüksek seviyede gürültü izolasyonu.
  7. Çalışma süresi üretici tarafından 10 ila 15 yıl arasında garanti edilmektedir.

Laminat parke ofiste, çocuk odasında ve hatta mutfakta iyi görünecek. Böyle bir malzeme kullanırken sadece bir sınırlama vardır - bu, odadaki hava nemini gösterir. Yani, laminatın banyoya döşenmesi tavsiye edilmez, çünkü kaplama suyu sevmez ve görünümünü hızla kaybedebilir - hasar görebilir ve güçlü bir şekilde kabarabilir.

Kaplamanın tüm kullanım süresi boyunca üzerinde gözle görülür talaşlar ve çizikler oluşabilir. En düzenli insanın bile evinin zeminleri bundan muaf değildir. Yanlışlıkla yere bir bıçak düşürürseniz veya topuğa takılırsanız malzemeye kolayca zarar verebilirsiniz. Ancak böyle bir çizik kaplama nedeniyle üzülmenize gerek yok - böyle bir hatadan kurtulmanın birçok yolu olduğundan zemini tamamen yeniden şekillendirmenize gerek yok.

Zeminde çizik oluşumunun nedenleri şunlardır:

Hasar, laminatta görünür çiziklere neden olur Döşemedeki kusurları ortadan kaldırmanın iki yolu vardır:

  • hasarlı bir lamelin değiştirilmesi;
  • özel araçlar yardımıyla restorasyon.

İlk yöntem herkes için uygun olmayabileceğinden, hasarlı bir zemini restore etmenin en uygun yolu, tüm zemine uyacak şekilde yüzeye niteliksel olarak rötuş yapacak bir kapatıcı seçimi olacaktır. Gerçek şu ki, laminattaki çizikleri tamamen ortadan kaldırmanın bir yolu yoktur. Bu bir dizi değil, dekoratif kısmı kağıt ve üzerine basılmış bir desen olan, koruyucu bir termoset reçine tabakası ile kaplanmış çok katmanlı bir döşeme malzemesidir. Bu yüzden sadece deliği, talaşı ve diğer olası hasarları gizleyebilirsiniz.

Modern piyasada hangi fonlar bulunabilir? yapı kimyasalları ve lamine ürünler?

Pigmentli sert balmumu

Özel yük yerindeki talaş ve çizikleri ortadan kaldırmak için özel tamir takımları kullanılır. İçerirler:

  • farklı tonlarda boyanmış küçük yüksek yoğunluklu mineral mum blokları;
  • Fazla ürünü çıkarmak için PVC spatula veya bant.

Mumlar, tüm kaplamalara iyi adaptasyonları ile ayırt edildiğinden, ahşap, sunta, MDF, sunta, plastik ve kontrplaktan malzeme ve mobilyaların restorasyonu için çok uygundurlar. Aynı zamanda, yüzeysel ve daha derin çizikleri, talaşları kapatarak, doğrudan güneş ışığına ve eksi yirmi santigrat dereceye kadar sıcaklıklara maruz kalmaya dayanabilen aşınmaya dayanıklı, elastik bir kaplama oluştururlar.

İşaretçiyi kullanmanın yolu oldukça kolaydır Laminat parke döküntü, toz ve diğer kirlerden iyi temizlenmelidir. Özel bir elektrikli havya veya çakmak kullanarak, birkaç veya bir çubuğun kenarı eritilmeli (en az + santigrat derecelik bir sıcaklık kullanılarak), karıştırılmalı ve deforme olmuş alana uygulanmalıdır. Sertleştikten sonra fazla kalıntıları bir spatula ile temizleyin.

Renkli ince mum boya kalemleri

Birçok insan laminat üzerindeki çizikleri nasıl kapatacağını anlayamaz. En iyi seçim yüksüz bir yüzey için, silindirik çubuklar halinde preslenmiş bir mineral mum bileşimleri karışımı olacaktır. Masif ahşap, sunta, MDF ve kontrplaktan laminat üzerinde çalışırken etkili olan iç mekan çalışmaları için bir karışım oluşturulur. Ana avantajı kullanımda rahatlıktır. Bunu yapmak için, hasar yerini silmeniz, fazlalığı bir spatula veya bezle çıkarmanız ve cilalamanız yeterlidir. Daha uygun bir kalem elde etmek için birkaç kalemi aynı anda birleştirebilirsiniz. Renk paleti. Erime sıcaklığı 60 santigrat dereceye ulaşır.

Yarı sıvı tamir harçları

Zemindeki bir deliği başka nasıl onarabilir, hasarlı kenarları, aşınmaları ve derin talaşları nasıl onarabilirsiniz? Bunun için, polimerizasyondan sonra aşınmaya, kimyasallara ve sıvılara karşı daha dayanıklı kaplamalar oluşturan özel depolama maddeleri kullanılır. Polyester bileşimleri, bir veya iki bileşenli sentetik reçinelerdir (akrilik, epoksi ve diğerleri). Bunlar genellikle ileride boyanabilecek beyaz veya renksiz hızlı kuruyan harçlardır.

Tek bileşenli su doldurma karışımları. Bir veya daha fazla renk şeklinde satışa çıkarlar (toplamda 24 renk vardır). İstenilen rengi elde etmek için ürünleri birbiriyle karıştırabilirsiniz..

Tüm hazırlıklar oda içindeki laminat, parke tahtası ve mobilyalar için uygundur. Dış mekan kullanımına yalnızca sonraki vernikleme veya boyama sırasında izin verilir. Kullanım yöntemi basittir - parkedeki bir talaş veya delik macunla doldurulur, ardından karışım bir spatula ile düzgün ve eşit bir şekilde eşitlenir. Ürünün fazla kalıntılarını özel bir yapışkan bant veya zımpara kağıdı ile çıkarmak en iyisidir.

Tek bir el hareketiyle laminat üzerindeki küçük aşınmaları ve çizikleri eski haline getirmek için özel bir renkli rötuşlu keçeli kalem veya düzeltici alet kullanın. Onların yardımıyla, küçük yüzey hasarlarını kolayca maskeleyebilir ve üzerlerine bir dolgu macunu, macun veya özel balmumu tabakası uygulamadan önce talaşların ve deliklerin kenarlarını karartabilirsiniz. Bu araç çok uygun olarak kabul edilir ve her evde kesinlikle kullanışlı olacaktır.

Ana avantajlar:

  1. İnce bir ayar fırçası veya bir işaret çubuğu, tüm kusurların çizgiler veya çizgiler olmadan doğru şekilde işlenmesine yardımcı olur.
  2. Çok çabuk kurur.
  3. Uzun süre gölgesini korumaya devam eder.
  4. Paketin donma direnci ve sızdırmazlığı özelliğine sahiptir.

Şeffaf emayeler ve vernik

Laminatın yüzeyinde kusur olması durumunda, kullanıcı önce koruyucu şeffaf tabakayı - bindirmeyi çıkarmalıdır. Zemin aşağıdakiler kullanılarak geri yüklenir:

Zeminde çok sayıda küçük veya önemli hasar varsa, kusurlu alanı tamamen değiştirmek en iyisidir. Bunu yapmanın iki yolu vardır:

1. Zeminin yenilenmesi. Artık yedek çıtalarınız yoksa, daha uygun çıtalar aramaya başlayın. Ana şey, kaplamanın gölgesinin ve deseninin tamamen eşleşmesi ve gerekirse kilitlerin aşındırıcı kağıt veya özel bir dosya ile kolayca ayarlanabilmesidir. Süpürgelik tahtalarını çıkarın, ardından laminat parkeyi değiştirme yerine sökün. Çıkarılan her lamellerin arka tarafına bir numara koyduğunuzdan emin olun, böylece daha sonra her şeyi ters sırada monte edebilirsiniz. Hasarlı plakaları çıkarın, her şey hariç, küçük boşluklar bile yenilerini takın. Kalan tuvali toplayın ve süpürgeliği geri takın. Derzleri kapatmak için sızdırmazlık malzemeleri kullanın.

2. Arızalı bir kartın değiştirilmesi. Zemini elektrikli süpürgeyle iyice temizleyin, gerekli malzemeleri hazırlayın:

  • yeni laminat kalas, ahşap tutkalı ve yapıştırıcı mastik;
  • öğütücü veya dairesel plaka;
  • çizilmez laminat kalem, inşaat bıçağı ve şerit metre;
  • vantuz, tornavida ve çekiç.

Mevcut ek malzeme yoksa, hasarlı parçayı, örneğin mobilyaların altından zeminin göze çarpmayan bir alanından çıkarılan başka bir parçayla değiştirmeniz gerekecektir. Çizik basitçe görünümden gizlenecektir. Kusuru gizlemek için odayı yeniden düzenleyebilirsiniz.

Dikkat, sadece BUGÜN!

Laminatın diğer zemin kaplamalarına göre birçok avantajı vardır. Ucuz, takması kolay ve oldukça asil görünüyor. Bazı çeşitleri bazen asil parkeden görsel olarak ayırt etmek zordur. Ancak bir dezavantajı da var: laminatta mevcut araçların yardımıyla çıkarılabilen çizikler çok kolay görünüyor.

Laminat çizikleri: nasıl kurtulur?

Shutterstock'un fotoğrafı

Laminatın özellikleri

Laminat çok hassas bir malzemedir. Masayı dikkatsizce hareket ettirmek veya tekerlekli bir çalışma sandalyesine binmek yeterlidir ve şimdi yeni zeminde çirkin çizikler ortaya çıkıyor. Çizikleri giderme yöntemi, laminat yüzeyindeki hasarın derecesine bağlıdır. Küçük olanlar için, herhangi bir evde bulunan yeterli doğaçlama araç olacaktır, daha büyük olanlar için özel bir balmumu satın almanız gerekecektir.

Tekerlekli sandalyenin zemine zarar vermesini önlemek için, çalışma masası alanına laminatı çizilmelere karşı koruyacak özel bir plastik paspas koyabilirsiniz.

Küçük çiziklerin giderilmesi

Laminatın yüzeyindeki sığ çizikleri gidermek için aşağıdaki öğelere ihtiyacınız olacak: - su; - deterjan; - mutfak havlusu; - zeytin yağı.

Sözde onarıma devam etmeden önce laminatı su içeren suyla iyice yıkayın. deterjan Aynı zamanda zemini çok fazla suyla doldurmamaya çalışın. Tek tek paneller arasındaki çatlaklara akan su, laminata zarar verebilir ve daha fazla kullanım için uygunsuz hale getirebilir. Nemli zemini kuru bir bezle silin veya serbestçe kurumasını bekleyin, uygulama yapılacak yüzey asla ıslak kalmamalıdır. Çiziklere birkaç damla zeytinyağı sürün, ovalayın ve iyice parlatın. mutfak havlusu Yöntemin işe yarayıp yaramadığı dakika içinde görülecektir. Gerekirse gün sonra tedavi tekrar edilebilir.

Zemindeki yağlı filmin zemini kayganlaştıracağını unutmayın, bu nedenle cilalarken tembel olmayın ve işlemden sonraki ilk birkaç gün uygulama yapılan yüzeye basmamaya çalışın.

Derin çiziklerin giderilmesi

Daha derin çizikleri onarmak için hırdavatçılardan veya hırdavatçılardan temin edebileceğiniz özel bir laminat macun satın alın. Ayrıca mobilya cilası ile değiştirilebilir. Macunun rengi laminat tipine bağlıdır. Yanılmamak için mağazaya yanınıza bir tahta alın ve bir danışmandan doğru rengi seçmenize yardımcı olmasını isteyin. İlk durumda olduğu gibi, işlemeden önce zemini iyice yıkayın ve kurulayın. Mastiği elinizde yoğurun, çiziğe uygulayın, hasara iyice sürün. Maddenin kurumasını bekleyin, kalıntılarını kuru bir bezle silin, tamir edilen bölgeyi cilalayın. İşin tamamlanmasının ardından, zeminin tüm yüzeyine, laminat için parlaklık veren özel bir madde uygulayın, bu sadece görünümünü iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda çarpıcı olmayan, ancak yine de bozulan en küçük çizikleri maskelemeye yardımcı olacaktır. zeminin genel görünümü.

Son yıllarda ortaya çıkan en popüler ve yaygın zemin kaplamalarından biri laminat parkedir. Hem özel evlerde hem de çeşitli kamusal alanlarda kullanılmaktadır. Ve bu anlaşılabilir, çünkü güçlü ve dayanıklı, modern ve estetik görünüyor. Ve farklı işlevsel yönelime sahip odalar için, karşılık gelen laminat kaplama sınıfları vardır. Sınıf ne kadar yüksek olursa, aşınma ve çizilme direnci o kadar yüksek olur. Ancak buna rağmen, yanlış kullanımda, yüksek sınıf lamine kaplamada bile çeşitli ezikler ve çizikler meydana gelir. Örneğin, ince döküntü veya kumdan sığ çizikler, metal mobilya ayakları veya topuklardan daha ciddi olanlar oluşur. Laminat parkeden çizikleri gidermenin birkaç yoluna bakalım. Bu arada nasıl seçileceği hakkında iyi laminat okuman -.

Mum boya kalemleri, laminat kaplamanızın rengine tam olarak uyması için çok çeşitli tonlarda gelen küçük boya kalemleridir. Mum boya kalemleriyle çizikleri giderme işi, ustanın özel niteliklerini gerektirmez ve aşağıdakilerden oluşur:

1. Çalışmadan önce hasarlı yüzeyi tozdan ve küçük döküntülerden temizlemelisiniz. Aksi takdirde, sonraki kullanım sırasında cila zeminden çıkabilir ve çizik yeniden ortaya çıkar ve üzerine nem bulaşırsa kaplama şişer ve çöker.

2. Mum boya kaleminin çalışma yüzeyinin köşesini çiziğin üzerine çizin. Hasar kaybolacak ve laminatta ince bir mum boya işareti belirecektir.

3. İşin sonunda, tamir edilen bölgeyi kuru bir bezle dikkatlice cilalamalısınız ve zemin yeni gibi olacaktır.

Bu yöntem küçük hasarlar için uygundur ve daha derin çizikler için hem briketlerde sert hem de tüplerde viskoz olabilen özel macunlar kullanılır.

Özel macunlar ve mastikler ile çiziklerin giderilmesi

Macunlarla çalışırken özel dikkat ve doğruluk gereklidir. Kaplamanın rengine ve yapısına bağlı olarak birkaç renk macun gerekebileceğinden, özel mağazalardan bir laminat tamir takımı satın almak en iyisidir.

Laminat tahtanın değiştirilmesi

Çizikler çok derinse, daha çok çatlak gibiyse, bunları laminat tahta ile birlikte çıkarmak en iyisidir. Hasarlı bir paneli yenisiyle değiştirmek, yalnızca birbirine "kilit" ile bağlandıklarında ve yapıştırılmadıklarında mümkündür. Prosedür aşağıdaki gibidir:

  • Laminat levha duvarın yanına yerleştirilmişse, süpürgelik dikkatlice çıkarılır ve ardından tüm plakalar hasarlı bölgeye çıkarılır.
  • Hasarlı tahta yenisi ile değiştirilir.
  • Daha sonra şeritlerin geri kalanı ters sırada monte edilir.
  • Süpürgelik orijinal konumuna takılır.

Bu yöntem oldukça zahmetlidir ve belirli bir beceri ve beceri gerektirir, bu nedenle laminat parkeleri böyle bir duruma getirmemek ve ortaya çıkan ilk çiziklerde özel malzemeler kullanmak daha iyidir. Çok daha kolay ve hızlı.

Ve çizilmeleri önlemek için, topukların üzerinde yürümeyin, mobilyaları yumuşak bir yüzeyde hareket ettirmeyin, odaların önüne kilim koyun ve bayram etkinliklerinden önce ince bir halı sermeyin. O zaman laminat parkeniz size uzun yıllar hizmet edecektir. Size pürüzsüz laminat parke.

Video - laminattaki çizikler nasıl giderilir

İşte, şu soruya bir cevap aramak için İnternet'in dipsiz genişliklerine girdiniz: " Laminat parke üzerindeki çizikler nasıl giderilir?"çünkü sevgili kocanız kanepeyi yeni taşıdı ve ondan sonra yeni katta büyük bir şerit bıraktı. Er ya da geç bu, en temiz ev kadınlarıyla bile olabilir, bu yüzden umutsuzluğa kapılmayın. Bu yazıda benzersiz hileler ve sırlar olacak. Laminat üzerindeki çizikleri ve talaşları iz bırakmadan çıkarabileceğiniz sizin için ortaya çıktı. Her şeyi anlamanızı kolaylaştırmak için sonunda birkaç video var.

Günümüzde laminat parke, mükemmel özelliklere sahip olduğu, operasyonda yüksek dayanıklılığa sahip olduğu ve çok çekici olduğu için en popüler olarak kabul edilir.

Ama buna rağmen olumlu özellikler laminat parke, hasara karşı bağışık değildir, bu nedenle laminat üzerindeki çizikleri kendi başınıza nasıl giderebileceğiniz konusunda bilgi sahibi olmanız çok faydalı olacaktır.

Hasarı önlemenin, onu nasıl ortadan kaldıracağına dair bulmacalardan daha iyi olduğu konusunda benimle hemfikir olacağınızı düşünüyorum. Zemindeki çiziklerin başlıca nedenleri apartmanlarımıza sokaktan giren küçük keskin parçacıklar, çocuk oyuncakları, en sevdiğimiz hayvanların pençeleri ve topuklarımızdır. Dikkatsiz dışkı hareketi bile önemli hasara neden olabilir.

Laminat parkenizin bakımı nasıl yapılır?

Daha önce de belirtildiği gibi, sokaktan getirilen ince toz bile küçük çiziklere neden olabilir. Her gün temizleseniz bile kir tamamen önlenemez. Bu nedenle şimdi, temiz hosteslerimiz, laminatın ömrünü önemli ölçüde uzatacak ve görünümünü koruyacak temel önlem yöntemlerini sizlerle paylaşacağım. Sadece endişelenmeyin ve şimdi uzun bir özel bakım kuralları listesi olacağını düşünmeyin, bu önlemler oldukça basittir:

  1. Dairenizin girişine kilim yerleştirin. Dışarıya sert kıllara sahip bir halı yerleştirin, içine keçe bir halı koyun - genellikle eve ayakkabılarla getirilen çok miktarda toz ve kiri kendi içlerinde mükemmel bir şekilde emerler.
  2. Kullanmayın içeren anlamına gelir aşındırıcı parçacıklar laminatınızı yıkarken.
  3. Satın almak keçe veya poliamidden yapılmış özel çıkartmalar sandalye ve masa ayakları için - bu şekilde mobilyaları taşırken derin çizikleri önlersiniz.
  4. özel yer bilgisayar koltuğu mat aksi takdirde tekerlekler laminatta önemli hasar bırakacaktır.

Laminat parkenizi daha fazla korumak için özel cilalar kullanın, ancak bileşiminde olanları almayın. balmumuçünkü zeminde korkunç lekeler bırakacaktır.

Laminat parke için özel olarak tasarlanmış ürünler, üzerinde şu şekilde etki eder:

  • zemin kaplamasının parlaklığını ve rengini önemli ölçüde artırır;
  • küçük çizikleri ve çizikleri giderin;
  • laminatın parlaklığını uzun süre sağlamak;
  • zemin yüzeyinde olası hasarlardan koruyan hafif bir film oluşturun.

Laminatın bu tür ürünlerle işlenmesi yılda birkaç kez yapılmalıdır.

İyi? Hiçbir şey karmaşık değil, değil mi? Ancak bu küçük numaralar, laminatın ciddi şekilde hasar görmesini önlemeye gerçekten yardımcı olacaktır. Bu nedenle, seçim sizin, bu daha iyi ve daha karlı: önce sandalyelerin bacakları için özel çıkartmalar satın alın ve cilalayın ya da daha sonra "saçınızı koparın" ve yeni laminatınızdaki bu korkunç çizikleri nasıl çıkaracağınızı öğrenin.

Mevcut araçlar yardımıyla çizikleri gideriyoruz

Yine de, döşemeyi kurtarmayı başaramadıysanız ve laminatta çizikler ve talaşlar belirdiyse, üzülmenizi ve cesaretinizi kırmanızı tavsiye etmiyorum, çünkü sadece sizin için stokta hasarı gidermeye yardımcı olacak birkaç sırrım var. doğaçlama araçlar kullanarak.

Olanlarda ölümcül bir şey yok, talimatlarımı dikkatlice okursanız, laminattaki çizikleri kalıcı olarak kaldırabilirsiniz. Tabii ki, en en iyi seçenek laminant levhanın değiştirilmesi söz konusu olacaktır ancak sizin onu renk ve doku olarak eşleştirebileceğinize dair bir kesinlik yoktur ve bu yöntem biraz maliyetli ve zaman alıcıdır. Bu nedenle, çizikler ve talaşlar çok derin ve belirgin değilse kolayca maskelenebilirler. Çalışma prensibi size tanıdık geliyor: prosedür, bir ton kalemi yardımıyla cilt kusurlarını maskelemekle aynıdır. Ana şey her şeyi eşleştirmek!

Laminattaki çizikleri gidermek ve bunları dikkatlice maskelemek için birkaç tür "maskeleme kalemi" vardır:

1. Balmumu tebeşiri. Bu boya kalemleri küçük kalemler gibidir. Oldukça geniş bir ton yelpazesine sahipler, bu nedenle bir çizik maskelemek için bir renk seçmek çok kolay olacak. Küçük çizikleri gizlemek için mükemmeldirler. Bunu mümkün olduğunca doğru ve verimli bir şekilde yapmak için "maskeleme" prosedürü birkaç aşamada gerçekleşir:

    • mum boya uygulamadan önce, hasarlı alanı iyice süpürün ve laminatı tozdan yıkayın aksi takdirde, küçük parçacıklar, mumun laminatın çıplak alanına iyi "yapışmasına" izin vermez ve çalışma sırasında kolayca geride kalır;
    • üzerine sertçe bastırarak tüm çizik boyunca bir balmumu kalemi sürün;
    • açık renk kaybolacak, ancak yerinde gözle görülür bir iz belirecek;
    • Şimdi tamir edilecek alanı kuru bir bezle nazikçe temizleyin, çizik alanını hafifçe “parlatın”.

İyi? Büyü mü diyorsun? Balmumu pastel tonla eşleşirse, çiziğin kaldığı yeri bile bulamayacaksınız!

2. Özel macunlar. Laminattaki çizik daha derinse, balmumu tebeşiri artık yeterli değildir. Bu durumda özel macunlar veya briketler kullanmak gerekir. Bir tamir takımı satın alırken doğru rengi seçmek için, hırdavatçıya küçük bir parça yedek laminat levha alın.

Maskeleme macunu ile çalışırken çok dikkatli olmalısınız. Laminatın dokusunu daha yakından yeniden üretmek için, döşemenizde bir ahşap kesimi oluşturan bu tonlardan birkaç briket veya macun kullanmanız gerekir.

Sihirli maskeleme macunlarımızı satın aldıktan sonra başlayalım:

    • hasarlı alanı tozdan ve diğer kirleticilerden iyice temizleyin veya daha iyisi yerleri yıka"plastik cerrahi"nin yapılacağı yerde;
    • küçük bir macun bıçağı veya spatula alın ve bir çizik veya talaşa en yakın olan tonlarda macun uygulayın;
    • hasarlı laminat levhanın gerekli doku deseni ve gerekli tonu, farklı renkteki maskeleme macunlarının dikkatlice karıştırılmasıyla elde edilebilir;
    • derin bir çizik doldurduktan sonra, onarılması gereken alanı küçük bir parça keçe veya kuru yoğun bir bezle tedavi edin ve zemin yüzeyinin tamamen düz olması için fazla maskeleme malzemesini çıkarın;
    • tüplerde daha ince macunlar satılır, derin bir çizik eşit olarak doldurmak için küçük bir spatula kullanılmalıdır (uygulamadan önce laminatın restore edilmiş yüzeyi de iyice temizlenmelidir);
    • maskeleme mastiği gereklidir alanın kendisine ve spatulaya uygulayın;
    • çizik tamamen doldurulduktan sonra, sıvı kütlesi düzleştirilmeli ve hasarın biraz derinine bastırılmalıdır;
    • restorasyon sonunda onarım yeri nemli bir bez veya süngerle silinmeli ve ardından tamamen kurumaya bırakılmalıdır;
    • birkaç saat içinde restore edilecek alan üzerinde yürümek mümkün olacaktır.

Laminattaki hasarın daha derin ve daha ciddi olduğu ortaya çıktıysa, maskeleme kullanarak çizikleri gidermeye bile çalışmayın. Bu durumda, yalnızca hasarlı panoların değiştirilmesi yardımcı olacaktır.

Ya çizik giderilemezse?

Laminat üzerindeki çizikleri maskeleme kalemleri ve macunla çıkarmak artık mümkün değilse ne yapmalı? Bu gibi durumlarda, bu sorunu çözmenin tek bir yolu vardır - laminat levhayı değiştirmek. eğer alırsan doğru araçlar ve tahtayı değiştirmenin yolları hiç de zor olmayacak. Üstelik şimdi sizinle ve adamlarınızla paylaşacağız adım adım talimatlar, laminatın hasarlı alanını kolayca değiştirebileceğiniz ve çizikleri giderebileceğiniz.

Laminat tahtanızı değiştirmenin birkaç yolu vardır. Sökme en basit yöntemdir, ancak aynı zamanda en çok zaman alan yöntemdir.

Şimdi kocanızı, oğlunuzu, erkek kardeşinizi veya babanızı monitöre çağırın ve sökme yöntemini kullanarak kartı değiştirme prosedürünü dikkatlice hatırlamalarına izin verin:

  1. Süpürgeliği yalnızca çizilmiş laminat levhaya en yakın duvardan çıkarın. Mümkün olduğunca dikkatli hareket etmek gerekir, aksi takdirde tekrar kullanamaz ve geri yükleyemezsiniz.
  2. Talihsiz çizik ile laminat tahtaya ulaşana kadar zemini sökün. Her birini sökmek için, levhalar derecelik bir açıyla kaldırılmalıdır.
  3. Laminat tahtanızı değiştirin. Aralarında boşluk olmadığından ve en küçük boşlukların bile olmadığından emin olun. Levhalar birbirine sıkıca monte edilmelidir.
  4. Demonte zemin kaplamasını monte edin.
  5. Süpürgeliği tekrar yerine koyun ve iyice sabitleyin.

Çizik olan tahta odanın ortasındaysa veya herhangi bir nedenle kaideyi sökmek imkansızsa, o zaman yapabilirsiniz. parke zemini tamamen sökmeden değiştirin.

Bu teknoloji biraz daha karmaşık, ancak adamlarınız bu konuda akıllıysa ve kendilerini silahlandırıyorsa gerekli araçlar, o zaman tahtayı değiştirmeleri ve laminattaki çizikleri gidermeleri zor olmayacaktır.

Öyleyse kocanın garaja gitmesine ve yanına şunları almasına izin ver:

  • elektrikli matkap;
  • lastikli çekiç;
  • kesici veya büro bıçağı;
  • Dairesel testere;
  • ölçüm bandı;
  • koruyucu gözlükler;
  • marangoz tutkalı.

Hırdavatçıda önceden satın almalısınız aynı marka ve aynı renkte yeni bir laminat levha Laminatınızı kurduktan sonra birkaç tahtanız kaldıysa, o zaman çok şanslısınız!

Hanımlar, hasarlı tahtayı değiştirmeden önce temizlikle ilgilenmeniz gerekecek, bu yüzden yanınıza bir elektrikli süpürge alın ve iyi ruh hali erkeğinin moralini canlı tutmak için!

Laminattaki bir çizik veya talaşı kaldırmadan önce izlemeniz gereken bazı ipuçları vermek istiyorum:

  • tüm parke zemini iyice süpürün ve zeminleri iyice yıkayın, yüzey tamamen kuruyana kadar bekleyin;
  • yedek laminat levhalar olmalıdır sadece ana üreticiyle aynı üreticiden tahtalar aynı renkte olduğu için farklı markalar ağacın kesiminin dokusunda ve tonlarında farklılıklar olacaktır;
  • restorasyon çalışmasına başlamadan önce koruyucu gözlük taktığınızdan emin olun.

Ve şimdi bu zor işe katılımınız sona erdi ve hükümetin tüm dizginleri erkeğinize devredildi, bu yüzden bilgisayarın yanında yer açın ve doyurucu bir akşam yemeği pişirmeye gidin ve kocanızın dikkatlice incelemesine izin verin:

  1. Laminat levhanın kenarından birkaç santimetre uzaklıkta, bitişik levhalara zarar vermemek için her köşede delikler açın. Bundan sonra, her 25 santimetrede bir hasarlı tahta boyunca delikler açın.
  2. Şimdi bir kalemle yapılan tüm delikleri birleştirin. konumu ayarla Dairesel testere değiştirilmekte olan levhanın kalınlığına tam olarak uyması için aksi takdirde zemin tabanına ve laminat altlığa zarar verebilirsiniz.
  3. Ardından, laminat levhayı kurşun kalem çizgisi boyunca dikkatlice kesin. Küçük kısımlarını kesmek için maket bıçağı kullanın, ardından hasarlı laminat levhayı dikkatlice çıkarın.
  4. Tahtanın küçük kalıntılarını dikkatlice çıkarın ve restore edilecek alanı iyice vakumlayın. Bitişik panoların bütünlüğüne zarar vermediğinizden emin olun, aksi takdirde onları da değiştirmeniz gerekecektir.
  5. Keskin bir bıçak kullanarak, takılacak laminat levha üzerindeki anahtar bağlantının altını dikkatlice kesin.
  6. Döşeme yapacağınız levhanın çevresine dikkatlice ahşap tutkalı sürün, laminatın ön tarafına doğru sürünerek sürmeyin. Şimdi tahtayı yerine geri koyun ve dışarı çıkarsa fazla yapıştırıcıyı kuru bir bezle silin. Daha sonra yeni döşenen tahtaya hafif bir ağırlık koyun ve birkaç saat bekletin.

İyi? Zor değil? Bu, tüm döşemeyi sökmekten çok daha ekonomiktir. Bu yöntem sayesinde laminat üzerindeki en derin çizikler bile fazla çaba ve maliyet gerektirmeden giderilebilir. Şimdi yenilenmiş zemini yıkayın ve becerikli kocanıza lezzetli bir akşam yemeği yedirin, çünkü o bunu hak ediyor! İyi şanlar!

Parke çizikleri zamanla derinleşerek kötü bir görüntü oluşturur. Tüm parkeyi söküp yenisini yaptırmak oldukça masraflıdır. Bunun yerine çizikleri onarabilirsiniz.

Çocukların oyunları, kedi ya da köpeklerin koşuşturmaları, masaların oradan oraya çekilmesi… Döşemeler bu gibi hareketler sebebiyle çizilebilir. Yüzeysel çizikler zamanla derinleşir. Onun için zamanında müdahale etmek gerekir. Küçük onarımlar için bir profesyonelden yardım almak yerine onarımı kendiniz yapabilirsiniz.

Parke zemininizin laminat, akçaağaç, ceviz, maun, bambu veya meşe olması fark etmez. Yama işlemi aynıdır ve genellikle bir çeşit dolgu maddesi kullanmayı içerir.

Parke Çizikleri Onarımı

Çiziği İnceleyin

İlk olarak, daha yakından bir göz atın ve kusurun gerçekten çizik olduğundan emin olun. Bazen bir işaret gerçekte olduğundan daha kötü görünebilir. Mümkünse, çiziklerin sadece yüzeyde olup olmadığını veya ahşabın derinine girip girmediğini anlayın.

Çizikleri Düzeltin

Yüzeysel çizikler kolayca düzeltilebilir. Bunun için mobilyaları parlatan yağlar bile yeterli olabilir. Daha derin çizikleri düzeltmek için, aşağıdaki montaj talimatlarını izleyerek bunları doldurmanız gerekir. En kolay yöntem, özellikle bunun için üretilmiş bir balmumu tamir çubuğudur. Ahşabınıza uygun bir renk seçin. Balmumu yeterli olmayacaksa diğer yöntemi deneyin.

Doldurucu gerektiğinde, iş için doğru olanı seçtiğinizden emin olun. Lateks dolgu maddeleri yaygındır, ancak lekeleri tutmazlar, bu nedenle bunlar küçük boşluklar veya tırmık delikleri gibi derin ama çok dar delikler içindir.

Epoksi dolgusu, çekmeye ve çatlamaya dayanıklı olduğundan çatlakları doldurmak için iyi bir seçimdir. Lateks gibi epoksi dolgu maddeleri seçerken de döşemenize uygun bir renk seçtiğinizden emin olun. En iyi eşleşme için, döşemenizdeki malzemeden talaş kullanın ve kendi dolgu malzemenizi hazırlamak için tutkalla karıştırın.

Büyük çizikli alanlar için zımpara kullanın. Ahşap desnlerin yönünde zımparalayın ve çevresindeki zemine uyum sağlamak için kenarlarını hafifçe yumuşatın. Güvenlik için, zımpara yaparken daima bir toz maskesi, eldiven ve gözlük takın.

Parke çizikleri

Macunu Uygulayın

Ahşap parkenizin rengine uygun bir ahşap dolgu maddesi seçin. Macunu küçük miktarlardaki deliklere koymak için macun bıçağı kullanın ve delikleri tamamen dolduracak şekilde aşağı doğru bastırın. Küçük bir höyüğünüz olması için deliğe biraz fazla macun sürün. Macunun iyice kuruması için ne kadar süre beklemeniz gerektiğini görmek için kullanma talimatlarını okuyun. Genellikle yaklaşık 24 saat sürer. Son olarak da yüzeyi cilalayın.

Hasar Çok Derinse Parkeyi Değiştirin

Hasar onarım için uygun değilse hasarlı ahşabı çıkarmak ve değiştirmek daha iyidir. Bunu için de tüm parkeyi yenilemeniz gerekmez. Sadece hasarlı bölgeyi keserek çıkarmak ve aynı malzemeden yeni parça monte etmek en iyi çözüm olacaktır. Bunun için yardım almanız gerekebilir.

Çizik Parke Nasıl Değiştirilir?

Laminat zeminlerdeki çizik parkeleri yenileri ile değiştirmek oldukça basittir. İhtiyacınız olanlar; macun bıçağı veya spatula ve parkenizle aynı renkte yeni bir parkedir. İzlemeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir.

Zeminlerdeki çizik parkeleri yenileri ile değiştirmek oldukça basittir. İhtiyacınız olanlar; macun bıçağı veya spatula ve parkenizle aynı renkte yeni bir parkedir. İzlemeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

  • Parkeleri yenileriyle değiştirmek oldukça kolaydır. Onaracağınız parkeye en yakın olan parkeyi kaldırın. Bu sırada çok dikkatli olun, parkeye zarar vermeyin, çünkü işiniz bitince yerine geri yerleştireceksiniz.
  • Lamine parkeler çoklu kilit sistemiyle yerleştirilir, bu yüzden hasarlı olana ulaşana kadar birkaç parkeyi daha kaldırmanız gerekebilir. Spatula veya macun bıçağını kullanarak parkeyi kolayca kaldırabilirsiniz.
  • Hasarlı olan parkeye ulaştığınızda, onu da yerinden kaldırın ve yerine aynı renk tonundaki sağlam parkeyi yerleştirin.
  • Çıkardığınız parkeleri aynı sırayı izleyerek geri yerleştirin.

Kolay gelsin.

FacebookTwitterTumblrPinterestMessengerMessengerWhatsAppTelegramViberE-Posta ile paylaş

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır