kararmış tencere nasıl parlatılır / Çelik tencereler nasıl temizlenir? Kararan tencere nasıl temizlenmeli?

Kararmış Tencere Nasıl Parlatılır

kararmış tencere nasıl parlatılır

Kararmış tencereleri 10 dakikada ilk günkü haline getiriyor

Mutfağınızda dibi kararmış tencereler varsa bu yazı tam size göre. kısa sürede oldukça etkili sonuçlar almak için tek yapmanız gereken ise şu adımları takip etmek…

GENEL TEMİZLİK

Temizlemeden önce mutlaka tencerenin soğuduğundan emin olun. Pek çok tencere bulaşık makinesinde yıkanabilir ancak düzenli olarak makinede yıkamak zamanla görüntüsünün matlaşmasına neden olabilir. Bu nedenle ılık sabunlu su yardımı ile elde yıkamanız önerilir.

Mümkün olduğunca çizilmesine ve matlaşmasına neden olacak ovma pedlerini ve metal telleri kullanmayın. Naylon süngerler ve fırçalar daha az aşındırıcı özelliğe sahiptir ve gerektiğinde biraz ekstra baskı uygulamak mümkündür.

YANIK YEMEKLERİN TEMİZLENMESİ

Tencerenin içerisini ılık sabunlu su ile doldurun ve bir süre bekleyin. Bekleme süresi birkaç dakikadan bir gece boyuncaya kadar uzatılabilir. Unutmayın ki ne kadar uzun süre bekletirseniz temizlemesi o kadar kolay olacaktır. Bu uygulamadan önce ise üstten yanık kısımların temizlenebilen parçalarını almak sabunlu suyun daha hızlı nüfuz etmesine yardımcı olacağından önerilir.

KARARMIŞ TENCERE NASIL TEMİZLENİR?

Ufak bir dalgınlık anı, tencerenizdeki yemeğin dibinin tutmasına neden olabilir. Ancak elinize ilk gelen alet ile dibini kazımaya çalışmak büyük bir hata olacaktır. Önereceğimiz bu yöntem sayesinde 10 dakika içerisinde sert kimyasallar kullanmadan kararmış tencerenizi ilk günkü haline çevirebilirsiniz.

Tencerenizin içerisinde 1 tatlı kaşığı bulaşık deterjanı ve 3 yemek kaşığı karbonat ekleyip yarısına kadar ılık suyla doldurun. Ocağa koyduğunuz tenceredeki karışımı kaynatın. Ardından 8 dakika daha kaynamasına izin verin. Plastik spatula yardımı ile dibinde kalan kararmış kısımlarını kazıyın. Zaten kolayca çıktıklarını göreceksiniz. Suyun ¾'ünü boşaltın. Geri kalan kısmının ise soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kalıntıları temizlemek için yumuşak bir naylon ovma aparatı kullanın. Eğer yanık çok kötüyse aynı işlemi gerektiği kadar tekrarlayın.

DİĞER ALANLAR İÇİN

Tencerenin dışarısında ya da ağız kısmında kararmalar mevcut ise onun da çözümü çok kolay. Bikarbonat ile bulaşık deterjanını karıştırıp içerisine macun kıvamına getirmek için birkaç damla su ekleyin. Temizlenmesi gereken bölgelere sürüp bekleyin. 5 dakika içerisinde bir sünger yardımı ile nazik şekilde ovalayın. Yanmış kalıntıların hızla çıktığını göreceksiniz.

Tencere Yan&#;&#;&#; Nas&#;l Ç&#;kar?

Zaman&#;n&#;n büyük bir bölümünü mutfakta geçiren ki&#;iler için baz&#; mutfak kazalar&#; can s&#;k&#;c&#; olabilir. Özellikle kalabal&#;k ailelerde yap&#;lan yemeklerin fazla olmas&#;, yemek yapma ko&#;turmacas&#; gibi durumlar bazen dalg&#;nl&#;klara yol açsa da mutfakta çareler tükenmez!

Yanm&#;&#; Tencere Nas&#;l Temizlenir?

  • Bula&#;&#;k Makinesi Deterjan&#;
  • Sirke
  • Karbonat
  • Çama&#;&#;r Deterjan&#;
  • Limon ve Tuz
  • Alüminyum Folyo
  • Limon Tuzu
yanm&#;&#; tencere nas&#;l temizlenir

Güzel bir ak&#;am yeme&#;i sonras&#;nda kim mutfak temizli&#;i ve bula&#;&#;klarla u&#;ra&#;mak ister ki? Özellikle ya&#;l&#; ve a&#;&#;r yemeklerin ard&#;ndan temizlik yapmak biraz zor olabilir; ayn&#; zamanda ufak mutfak kazalar&#; sonucu ortaya ç&#;kan yanm&#;&#; tencere temizli&#;i ço&#;u zaman bir kabusa dönü&#;ebilir. Bula&#;&#;k makinesi olsa bile yanm&#;&#; tencereler nas&#;l temizlenir sorusu gündemdedir; çünkü böyle tencereleri direkt makineye atmak genellikle iyi bir sonuç vermez.

Siz de s&#;k s&#;k mutfak kazalar&#; ya&#;ayanlardan m&#;s&#;n&#;z? Yanan tencere nas&#;l temizlenir ya da yanm&#;&#; tencere dibi nas&#;l temizlenir gibi sorulara cevap m&#; ar&#;yorsunuz? Yeme&#;inizin yan&#;k k&#;sm&#;n&#; temizledikten sonra bir miktar&#;n&#; kurtarabildiniz ama içi yanm&#;&#; tencere nas&#;l temizlenir, tenceremi kurtarabilir miyim diye mi merak ediyorsunuz?

&#;&#;te, mutfak kazalar&#;n&#;z&#; k&#;sa sürede ortadan kald&#;racak bu yöntemler sayesinde art&#;k mutfakta vakit geçirmek çok daha keyifli! Gelin hep birlikte yanm&#;&#; tencereyi ne temizler sorusuna yaz&#;m&#;z ile cevap bulal&#;m!

&#;lginizi çekebilir: Cam Kesme Tahtas&#; Sa&#;l&#;kl&#; M&#;, Nas&#;l Temizlenir?

Yanm&#;&#; Tencere Nas&#;l Temizlenir? 7 Kesin Çözüm

1) Tencerede Çizilmelere Son: Bula&#;&#;k Makinesi Deterjan&#;

Mutfa&#;&#;n&#;z için son derece kullan&#;&#;l&#; olan teflon tencereler her ne kadar hasara kar&#;&#; dayan&#;kl&#; olarak üretilse de, zamanla olu&#;an y&#;pranmalar sonucu özelli&#;ini kaybedebilir. Özellikle misafir a&#;&#;rlamay&#; seviyorsan&#;z ve s&#;k s&#;k güzel sofralar kuruyorsan&#;z, tencere temizli&#;i de sizin için önemli olacakt&#;r.

Teflon tencere yan&#;&#;&#; nas&#;l temizlenir? Çok kötü yanm&#;&#; tencere nas&#;l temizlenir diyenlerin bile bu yöntemle iyi bir sonuca ula&#;ma ihtimalleri yüksektir.

E&#;er yanm&#;&#; ya da kenarlar&#; kararm&#;&#; bir teflon tencereniz varsa ve yanm&#;&#; teflon tencere nas&#;l temizlenir diyorsan&#;z bu pratik yöntemi mutlaka uygulamal&#;s&#;n&#;z! Yanm&#;&#; tencere temizli&#;i yaparken bula&#;&#;k makinesi deterjan&#;ndan faydalanaca&#;&#;z.

  • Tencerenize yan&#;k k&#;sm&#;n üzerini geçecek kadar su koyun ve içerisine bir miktar bula&#;&#;k makinesi deterjan&#; ekleyin.
  • Bu &#;ekilde tenceredeki suyu kaynat&#;n ve bir gece bekletin.
  • Bir gece sonunda bir tahta ka&#;&#;k yard&#;m&#;yla yan&#;k k&#;s&#;mlar&#;n kolayca temizlendi&#;ini göreceksiniz.
  • Yan&#;k k&#;s&#;mlar&#;n tamamen temizlendi&#;ine emin olduktan sonra tencereye 1 su barda&#;&#; karbonat koyun ve üzerine su ilave edin.
  • Bir gece daha bekletti&#;iniz tencereyi tamamen temizleyerek kullanmaya devam edebilirsiniz.

&#;lginizi çekebilir: Kahve Lekesi Nas&#;l Ç&#;kar? Kurumu&#; Lekelere 7 Pratik Kesin Çözüm

bula&#;&#;k makinesi deterjan&#;

2) &#;natç&#; Lekeler &#;çin: Sirke ile Do&#;al Temizlik

Ev han&#;mlar&#;n&#;n en büyük yard&#;mc&#;s&#; olan sirke, mutfak temizli&#;i için fazlas&#;yla önem ta&#;&#;maktad&#;r.

  • Özellikle çelik tencerelerinizin dibindeki kararmadan &#;ikayetçiyseniz 1 su barda&#;&#; sirkeyi tencereye koyun ve kapa&#;&#;n&#; kapatarak bir gece boyunca bekletin.
  • Yanm&#;&#; granit tencere nas&#;l temizlenir diye merak edenler için de sirke en iyi çözüm önerilerinden biridir.
  • Ertesi gün tencerenizi deterjanl&#; sünger ile iyice temizleyerek kararan tencere diplerine rahatl&#;kla veda edebilirsiniz.

&#;lginizi çekebilir: Ütü Kireci Temizlemenin En Pratik 5 Yöntemi

elma sirkesi

3) Karbonat ile H&#;zl&#; ve Etkili Çözüm

Söz konusu temizlikse karbonat en büyük yard&#;mc&#;n&#;z olabilir! Karbonatla tencere temizli&#;i de elbette mümkün. Dibi yanm&#;&#; tencere nas&#;l temizlenir diye kara kara dü&#;ünenler için de karbonat bembeyaz rengiyle ferahlat&#;c&#; bir çözüm olarak kar&#;&#;m&#;za ç&#;kar.

Pek çok konuda faydal&#; olan ve kolay ula&#;&#;labilirli&#;i aç&#;s&#;ndan s&#;k s&#;k tercih edilen karbonat, yanm&#;&#; tencerelerin temizlenmesinde etkili yöntemler aras&#;ndad&#;r. Özellikle yanm&#;&#; alüminyum tencere nas&#;l temizlenir diyenleri buraya alal&#;m!

  • E&#;er tencerenizi ocakta unuttuysan&#;z ve dibinde kararma olu&#;tuysa öncelikle hemen ocaktan al&#;n ve henüz s&#;cakken tahta bir ka&#;&#;k ile dibine yap&#;&#;m&#;&#; kal&#;nt&#;lar&#; temizleyin.
  • Daha sonra tencereyi so&#;umaya b&#;rak&#;n.
  • Oda &#;s&#;s&#;na ula&#;an tencerenin içine taban&#;n&#; kaplayacak kadar karbonat koyun ve üzerine oda s&#;cakl&#;&#;&#;nda su ekleyin.
  • Yeniden oca&#;&#;n üzerine al&#;n ve kaynamaya b&#;rak&#;n.
  • Karbonat ve su miktar&#;n&#; tencerenizin büyüklü&#;üne göre ayarlayabilirsiniz.
  • Tencerenin dibindeki yan&#;k k&#;s&#;mlar yumu&#;amaya ba&#;lad&#;ktan sonra içindeki karbonatl&#; suyu bo&#;alt&#;n ve yeniden so&#;umaya b&#;rak&#;n.
  • So&#;uyan tencerenizi tamamen temizledikten sonra kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yanm&#;&#; tencere d&#;&#;&#; nas&#;l parlat&#;l&#;r diye de merak edenler olabilir. Tencerenin d&#;&#;&#;ndaki yan&#;k lekeleri için de karbonattan faydalanabilirsiniz. Karbonat ve limon ekledi&#;iniz s&#;cak suda tencerenizi birkaç saat beklettikten sonra süngerde ovalama yaparak lekelerden kurtulabilirsiniz. Tencere alt&#; kararmas&#; nas&#;l temizlenir diye merak edenler de bu yöntemi deneyebilirler.

&#;lginizi çekebilir: Fayans Aralar&#;n&#; Temizlemenin En Kolay 5 Yolu

karbonat

4) Deterjan ile Pratik Temizlik

Yemek yaparken bir anl&#;k dalg&#;nl&#;k sonucu dibi tutan tencerenize an&#;nda çözüm bulmak art&#;k çok kolay! Yanm&#;&#; bir tencere nas&#;l temizlenir denince her kirde oldu&#;u gibi akla tabii ki deterjanlar da gelir. Deterjanla yan&#;k ç&#;karma i&#;leminde verece&#;imiz yönlendirme ile sonuç alman&#;z yüksek ihtimal olacakt&#;r.

  • Tercihe göre bir miktar bula&#;&#;k deterjan&#; ya da toz çama&#;&#;r deterjan&#; ekledi&#;iniz tencereyi, deterjan&#;n üzerini geçecek kadar su ile doldurun ve ocakta kaynat&#;n.
  • Su kaynarken bir tahta ka&#;&#;k yard&#;m&#; ile ve yava&#; &#;ekilde yan&#;k k&#;s&#;mlar&#; kaz&#;y&#;n.
  • Daha sonra kaynayan suyu bo&#;alt&#;n ve bir sünger yard&#;m&#; ile tencerenizi iyice temizleyin.

&#;lginizi çekebilir: Çaydanl&#;k Kireci Nas&#;l Temizlenir? 5 Kesin Çözüm

deterjan

5) Limon ve Tuz Mucizesi

Dibinde kararmalar meydana gelmi&#; ya da yanm&#;&#; tencerenizi temizlemenin bir di&#;er yolu da limon ve tuzun güçlü birle&#;imi sayesinde çok daha kolay! Yanm&#;&#; emaye tencere nas&#;l temizlenir diyenler bu yöntemi deneyebilirler e&#;er istenilen sonuç al&#;nmazsa önce karbonat yöntemi ard&#;ndan da limonla tuz yöntemi de uygulanabilir.

  • Bu yöntemi uygulamak için öncelikle yanm&#;&#; tencere ya da tavaya 1 yemek ka&#;&#;&#;&#; tuz ve 2 yemek ka&#;&#;&#;&#; limon suyu ekleyin ve bu &#;ekilde yar&#;m saat bekletin.
  • Bu süre sonunda tencerenizi çok zarar vermeyen bir sünger yard&#;m&#; ile fazla bast&#;rmadan ve ovarak temizleyin.

&#;lginizi çekebilir: Evdeki 5 Malzeme ile Beyaz Ayakkab&#; Temizli&#;i

limon tuz

6) Alüminyum Folyo

Yanm&#;&#; tencereyi temizlemek için bir di&#;er alternatif yöntem için ihtiyac&#;n&#;z olanlar kabartma tozu ve alüminyum folyodur. Yan&#;k bölümlere kabartma tozu serptikten sonra buru&#;turdu&#;unuz alüminyum folyoyu mutfak teli gibi kullanarak temizleme i&#;lemini gerçekle&#;tirebilirsiniz.

alüminyum folyo

7) Limon Tuzu

Çelik tencere yan&#;k problemi ya&#;&#;yorsan&#;z i&#;te sizin için bir farkl&#; yöntem önerisi daha; yan&#;k tencere limon tuzu ile de temizlenebilir. Tencerenizin dibi tuttuysa çok beklemeden limon tuzu ile müdahale etmeniz yan&#;&#;&#; temizlemenizi sa&#;layabilir.

  • Tencerenin içini suyla doldurun ve içine limon tuzu ekleyin.
  • K&#;s&#;k ate&#;te suyu biraz kaynat&#;n.
  • Tencereyi ocaktan al&#;p biraz &#;l&#;mas&#;na bekledikten sonra süngerle veya telle yan&#;k k&#;s&#;mlar&#; ovalayarak temizleyin.
limon tuz

Teflon Tava Nas&#;l Temizlenir? Zararlar&#; Var M&#;d&#;r?

Döküm Tava Nas&#;l Temizlenir? Do&#;ru Kullan&#;m&#;na Dair &#;puçlar&#;

F&#;r&#;n Nas&#;l Temizlenir? Ya&#; ve Kirden Ar&#;nd&#;racak 5 Kolay Yöntem

Mutfak Tezgah&#; Nas&#;l Temizlenir? &#;htiyac&#;n&#;z Olan 7 Pratik Yöntem

Tahta Ka&#;&#;k Temizli&#;i: Kirden Ar&#;nd&#;racak Çok Kolay 5 Sihirli Yöntem

Yanmış, kararmış ve dibi tutan tencereler nasıl temizlenir ve parlatılır

Bazen yoğunluk anlarında ufak tefek mutfak kazaları yaşanabiliyor. Ocağın altını kıstık sanırken açabiliyoruz veya kapatmak gerekirken unutabiliyoruz. Bunun sonucunda tencere ve tavaların dibi tutabiliyor. Peki, bu durumla karşılaştığımızda neler yapmalıyız? Yanmış, kararmış, dibi tutan tava ve tencereler nasıl temizlenir? İşte birbirinden faydalı çözüm önerileri!

DİBİ TUTAN TENCERENİN İÇİ NASIL TEMİZLENİR? İŞTE YÖNTEMLER!

Bulaşık Deterjanı:
İçi yanan tencereye tabanını kaplayacak kadar su koyun ve bulaşık deterjanı ekleyip köpürtün. 15 dakika ocakta bu karışımı kaynatın ve 1 gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün tahta bir spatula ile yanıkları kazıyın. Tam çıkmıyorsa işlemi 1 kez daha yapıp bir kez daha bekletin. Ardından yine yıkayın.

Limon ve Tuz:
Tencerenin dibine 1 yemek kaşığı kadar kristal şeklinde tuz, yarım limon suyu ekleyin. Bu karışımı tencerede yarım saat kadar bekletin. Yarım saatin ardından temiz bir süngerle çok bastırmadan tencereyi ovun. Ovalama işlemi yanık lekelerinin çıkmasını kolaylaştırır.

Karbonat:
Tencereyi ocakta unuttuysanız ve yeni fark ettiyseniz, tencereyi ocaktan alın. Henüz sıcakken tahta kaşık ile dipte kalan kalıntıları temizleyin, metal kullanmayın yoksa tencere dibi bozulabilir. Ardından soğuması için oda sıcaklığında bir süre bekletin. Tencere soğuduğunda tüm tabanını kaplayacak şekilde karbonat boca edin. Üzerine çok az su ekleyip 4 saat bekletin. Bekleyen karbonatın üzerine kaynar su ekleyin 20 dakika kadar kaynatın. Suyu döküp normalde yaptığınız gibi yıkayın.

Sirke:
Eğer yanık lekeleri çok fazla değilse yada tencerenizdeki kararmalardan rahatsızsanız sirke ile tencerenizi parlatabilirsiniz. Tencereye 1 su bardağı sirke ekleyin ve kapağını kapatın. Tencereyi bu şekilde 1 gece beklemeye bırakın.. Ertesi gün içindeki sirkeyi boşaltın ve deterjanlı sünger yardımıyla tencerenizi ovarak temizleyin.

Çamaşır Deterjanı:
Tencere veya tava çok yandıysa bulaşık deterjanı veya toz halindeki çamaşır deterjanını tencereye ekleyin. Üzerini geçecek şekilde suyla doldurun ve ocakta dakika kaynatın. Su kaynarken, tahta kaşık ile yavaş yavaş yanık kalıntılarını kazıyın. Ardından kaynayan suyu boşaltın ve sünger yardımıyla tencereyi ovarak temizleyin.

TENCERE VE TAVALARIN DIŞINDAKİ VE TABANINDAKİ YANIK LEKELERİ NASIL TEMİZLENİR?

Sürekli ateşe maruz kalan tencere ve tavaların tabanları ve dışları zamanla bozulabilir. Ya da çok fazla ateşe maruz kaldıysa yanabilir. Peki, bu sorun nasıl çözülmeli? Tencere veya tavanızda oluşan kahverengi- siyah lekeleri temizlemek için önce soğuk olduklarından emin olun. Ardından bir bulaşık süngerine 1 yemek kaşığı karbonatı koyun. Üzerine yarım limonu da sıkın ve yanan bölgeyi ovalayın. İşlemin ardından durulama yapın Eğer lekeler çıkmadıysa sıcak su dolu tencereye kaşık karbonat ve 2 kaşık beyaz sirke ekleyin. İçine yanmış tencere ve tavayı batırıp 4 saat bekleyin ve ardından ovalayıp yıkayın. Bu işlemi yapmadan önce yanan bölgeyi iri taneli tuz ile ovalarsanız leke daha hızlı çıkacaktır.

&#;elik Tencere Nasıl Parlatılır? &#;elik Tencereleri Evde Parlatma Y&#;ntemleri

Ev kadınları mutfaklarında kullandığı çelik tencereleri farklı yöntemlerle parlatabiliyor. Tuz ve sirke karışımı yaparak, bulaşık süngeri yardımıyla tencereler silinebilir.

Çelik Tencere Nasıl Parlatılır?

Yemek yaparken en çok kullanılan ürünler arasında tencereler yer alıyor. Tencereler yemek yapma konusunda en çok ihtiyaç duyulan üründür. Mutfaklarda kullanılan birçok ürün zamanla eskiyebiliyor. Paslanma ve parlaklığını kaybetmesi, tencerelerin görsel olarak kötü görünmesine neden oluyor. Çelik tencereler ilk alındığı zamanlarda parlak bir görünüme sahiptir. Zaman geçtikçe çelik tencereler kullanıma bağlı olarak parlaklığını kaybedebiliyor.

Parlaklığın tekrar geri getirilmesi için tencerelere uygulanabilecek birçok yöntem bulunuyor. Tuz ve sirke karışımı herkes tarafından uygulanan bir temizlik yöntemidir. Özellikle çelik tencerelerin parlatılması konusunda oldukça işe yarıyor. Tuz ve sirke karışımı yapılarak, yaklaşık olarak 15 dakika beklenir. 15 dakika tamamlandıktan sonra, bir bulaşık süngeri yardımıyla çelik tencereler hazırlanan karışımla güzelce silinir.

Çelik Tencereleri Evde Parlatma Yöntemleri

Çelik tencerelerin parlatılması konusunda birçok kurum hizmet sağlayabiliyor. Kişiler genellikle evlerinde kendileri tencerelerini parlatmak istiyor. Çelik tencereleri evlerde parlatmak da mümkündür. Sirke ve karbonat karışımı herkesin daha önce duymuş olduğu bir karışımdır. Çelik tencere içerisine koyulacak sirke, karbonat ve su karışımı tencerelerin kolayca parlamasına yardımcı olacaktır. Su ve limon tuzu, kararmış çelik tencereler için oldukça etkilidir. Bireyler evlerinde su ve limonu karıştırabilir ve karışımlar kullanılan tencereler süngerle parlatılabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası