kurşun kalibi nasil yapilir / MTA Genel Müdürlüğü

Kurşun Kalibi Nasil Yapilir

kurşun kalibi nasil yapilir

Eritme - platinleri alçı kalıpta, tahta kalıpta, patates yumrusunda döküm. Kendi elinizle balık avcısı nasıl yapılır? Balıkçılık için kurşun platin nasıl yapılır

Kişisel kullanım için ve arkadaşlarınıza ve tanıdıklarınıza hediye olarak iyi indirimlerle satın alın.

Kaliteli ürünlere uygun fiyatlarla sahip olun. Kendinize ve sevdiklerinize hediyeler yapın!

Bizi Facebook, Youtube, Vkontakte ve Instagram'da takip edin. En son web sitesi haberlerinden haberdar olun.

Ev yapımı ağırlıklar yapmak sadece faydalı değil, aynı zamanda çok basit bir işlemdir. Ağırlıklar, esas olarak, saptırıcı montajlı kuleler için dipçikler ve eğiriciler için gereklidir. Acemi bir balıkçı bile bu teknikte ustalaşabilir. Ana şey kurşuna sahip olmak, bir ateş kaynağı yaratmak ve uygun yemekler bulmaktır. Bu yazıda, olta ağırlıklarının nasıl yapıldığını, nereden kurşun alınacağını ve hangi ateş kaynaklarının en iyi olduğunu öğreneceğiz.

Kurşun nereden alınır?

Kendin yap balıkçı platinleri, eldeki herhangi bir kurşundan dökülür. Öncü bulmanın en kolay yolu bir lastikçiye gidip kullanılmış denge ağırlıkları satın almaktır. Bu tür bir kurşun, sac kurşun satın almanızdan çok daha ucuza mal olacaktır. Doğru miktarda kilogram satın alabilir ve onlardan çeşitli amaçlar için çok sayıda ağırlık alabilirsiniz. Dikkate alınması gereken tek nokta, bazı ağırlıkların ortasına kalıplanmış çelik elemanlardır. Erime sırasında, onları geri çekmek arzu edilir. Ancak genellikle bu tür çok sayıda platin yoktur. Ağırlıklar, yoğunluklarına göre sıralanmadan hep birlikte eritilebilir.

Kurşun elde etmenin ikinci yolu eski pillerden. Eski pilleri kabul ettikleri ve makul bir fiyata satın aldıkları noktaları bulmak daha iyidir. Bu daha karmaşık bir yöntemdir, çünkü kurşunu onlardan çıkarmak için pilleri sökmeniz gerekecektir.

Kablo kılıfından çıkmanın üçüncü yolu. 1, ve 2 mm kalınlığında sacdan imal edilmiştir. Tanıdıklarınız arasında elektrikçiler varsa, bu örgüyü alabilirler mi diye sorun. Bu tür kurşundan sadece ağırlıkları dökmekle kalmaz, aynı zamanda besleyici besleyiciler için şeritler de kesebilirsiniz.

En pahalı yol kurşun satın almaktır. Levha ve külçe olarak satılmaktadır. Tabii ki daha iyi, levha, ancak boyutları çok büyük. Bu gibi durumlarda, balıkçılar birleşir ve bir havuzda bir çarşaf satın alırlar.

Hemen hemen her balıkçının sahip olduğu eski ağırlıklardan kendi ellerinizle platinler de yapabilirsiniz.

Kesin olan bir şey var: kesinlikle herhangi bir kurşun, kendin yap platinleri dökmek için uygundur. Kirlilik içerip içermediği veya ne kadar yoğun veya yumuşak olduğu önemli değildir. Görevimiz dip balıkçılığı için ağırlıklar.

Kauçuk bir amortisör ile eşek için platini dökün

Önce sakız için balık tutma ağırlıklarının nasıl yapıldığını düşünün. Bu işlem sokakta yapılacaktır. Teneke kutulu bir ateşe veya gaz brülörüne ihtiyacımız olacak. İlk durumda, kurşunu eritmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyulur, ancak hiçbir fikstür ve ekstra maliyet gerekmez.

Bir gaz brülörü ile kurşun eritme işlemi birkaç dakika sürer, ancak bir kutu gaz gerektirir.

Ayrıca bir yemek kaşığına, bir kurşun tenekeye ve biraz sabra ihtiyacımız var. Kargoyu yere dökeceğiz. Islak bir toprak parçası buluyoruz ve böyle bir tekne yapmak için kaşıkla bir girintiyi itiyoruz. Sonra bir çubuk alır ve ortaya çıkan şeklin uçlarından birine sokar. O zaman zaten kurşunun erimesini bekliyoruz.

Sıvı hale geldikten sonra, ortaya çıkan girintiye dökün. Biraz soğumasını bekledikten sonra çubuğu çıkarıyoruz. Sonuç, yaklaşık gram ağırlığında bir yüktür. Dipte iyi durur ve uzun mesafelere atmak kolaydır. Plata bir delik açmak için çubuğu yerleştirdik.

Yüksek sıcaklıktan bir ateş kaynağı alabilirseniz, aynı anda birkaç parça dökebilirsiniz.

Birçok balıkçı kendi kendine şunu sorar: “Dipte iyi yapışmaları ve akıntıyla sürüklenmemesi için hafif bir elastik bant için balık tutma ağırlıkları nasıl yapılır. Bu tür ağırlıkları yapmak oldukça basittir. 10 cm uzunluğunda adet tel alıp zımba haline getirmek gerekir. Sonra girintiye yerleştirin. Döktükten sonra böyle bir örümcek alacaksınız. Dökümden sonra ağırlık bir yerde duracak ve bu tel parçaları onu tutacaktır. Bu durumda kargonun ağırlığı gramı geçemez.

dökme koni ağırlıkları

Donochnik'ler ve iplikçiler genellikle kendin yap konik ağırlıkları kullanır. Birincisi, uzak ve doğru uçtukları için kullanılır ve iplikçiler bunları aralıklı montajlarda kullanır. Bu ağırlıkları kendiniz yapmak çok kolaydır. Formlara bile ihtiyacınız yok. Küçük torbalar şeklinde koniler yapacağımız sert kağıda ihtiyacımız var.

Ayrıca ince ve sert bir tele ihtiyacımız var. Ondan, yüklerin ana misinaya bağlanacağı gözler yapacağız.

Platinleri geçen seferki gibi kendi ellerimizle dökeceğiz. Gaz brülörü yerine iki brülörlü portatif bir brülör kullanabilirsiniz. İşlemin daha hızlı ilerlemesi için iki kaba dökmek mümkün olacaktır. Bu durumda kavanozları 5 dakika ara ile ocağa koyun. Birinde eriyen kurşun, hemen kalıplara dökün. Bu işlemden sonra kurşun ikinci kapta erimelidir.

Kağıt kalıplara gözün koninin tepesinden dışarı çıkması için tel zımbaları yerleştiriyoruz. Kalıpları yere dik konuma gelecek şekilde batırıyoruz. Kalıpların boyutu deneysel olarak seçilir. Ne tür bir ağırlığa ihtiyacımız olduğunu gözle tahmin ediyoruz. Referans olarak, 35 gramlık bir ağırlık alıp ona bakabilirsiniz. Balık tutmak için ilk parti platini kendi elinizle dökmeniz yeterli olacaktır. Bir sonraki partiler için kalıp yaptığımızda ortaya çıkan ağırlıkları numune olarak kullanacağız.

Dökme işlemi bir öncekiyle aynıdır. Kurşun için bir kap olarak gereksiz bir metal kupa kullanabilirsiniz. Sapından almak ve ondan kurşun dökmek uygundur. Parmaklarınızı yakmamak için avuçlarınıza eldiven giymek daha iyidir. Döktükten sonra biraz beklemeli ve ağırlıkları kalıplardan çıkarmalısınız. İlk başta kalıplar tek kullanımlık olduğundan, kağıdı saklamadan yırtıyoruz.

Donoklar için düz platinler dökün

Dip balıkçılığında genellikle düz platinler kullanılır. Kural olarak, oval şekildedirler. Bu tür ağırlıklar, güçlü bir akıntıda balık avlarken bile dipte iyi durur. Balıkçılık için bu tür platinler nasıl yapılır? Bunu yapmak için, 3 mm kalınlığında elastik bir banttan 4 cm uzunluğunda ve 2 cm genişliğinde oval bir boşluk kesin, daha ağır platinler de yapılabilir. Bunu yapmak için daha büyük boşluklar kullanacağız

Ayrıca, önceki durumda olduğu gibi, sakız için büyük bir platin döküldüğünde zeminde oyuk yaparız. İki çeşit ağırlık yapacağız. Bir tip kayar ve ikincisi bir gözle. Kayar ağırlıkları dökmek için, girintilerin uzunluğunu 1 cm aşan parçalara ince bir tel kesin, teli bu girintilere yerleştirin.

Pabuçlu ağırlıklar elde etmek için, koni ağırlıklarını dökerken yaptığımızın aynısını yapacağız. Bu sefer sadece kulak girintiden dışarı bakacak. Gerekirse platinlerin kenarlarına delikler açabilirsiniz.

Erimiş kurşunu dikkatlice kaplara dökün ve yaklaşık 5 dakika bekleyin, ardından bir kaşıkla dikkatlice toplayabilirsiniz.

Balıkçılık platinlerini kalıplara dökmek

Çeşitli şekil ve ağırlıklarda kalibre edilmiş platinler elde etmek için çeşitli tiplerde metal kalıplar kullanılır.

Bu tür bir metal kalıba ağırlıkların nasıl döküleceğini düşünün:

Form iki yarıdan oluşur. Dökümden sonra gram dönerli platinler elde edilmelidir.

Kurşuna ek olarak, ortaya çıkan ağırlıklardan pürüzlülüğü gidermek için kalıpları, fırdöndüleri ve tel kesicili dosyaları sıkıştırmak için iki kelepçeye ihtiyacımız var. Döküm öncesi tüm kalıpları makine gresi ile yağlıyoruz ki döküm sonrası ağırlıklar kolayca çıkabilsin.

İlk olarak, fırdöndüleri platinler için dört kalıba yerleştirin.

Daha sonra kıskaçlarla yarımları birbirine bastırıyoruz.

Ardından, lead'i uygun bir kapta ısıtmaya ayarlıyoruz. Bu formda, ladinler oldukça büyüktür, bu nedenle dökümde özel bir problem olmayacaktır. Kurşunun ladin yakınında kalan kısmı toplanır ve bir sonraki dökümde kullanılır.

Kalıbı düz bir yüzeye yerleştirin. Kurşun eridiğinde, dökmeye başlarız:

Kurşunun eritildiği kap pense ile sıkıştırılır ve kurşunu deliklere dikkatlice dökmeye başlarız.

Döktükten sonra birkaç dakika bekleyip formu demonte ediyoruz. Sonuç, böyle yivli platinler olmalıdır:

Bir dosyayı biraz işlemek gerekir. Parçayı ladin tarafından çıkarın. Tel kesicilerle büyük büyümeler ısırılabilir, ardından yer bir dosya ile işlenebilir. Sonuç olarak, çok sayıda platin takabilirsiniz.

Dipleri delmek için yemlik avcılığında kullanılabilirler. Bu tür ağır platinler, güçlü akıntılarda balık avlamak için dipçilere faydalı olacaktır. Uzaklara uçarlar ve dibi iyi tutarlar.

bulgular

Platinleri dökmenin en basit yollarını inceledik. Kalıplarınız olmasa bile ağırlıklar yapabilirsiniz. Metal kalıpların varlığında sipariş vermek için ağırlıklar dökebilir, üzerinde para kazanabilirsiniz. Bu süreçteki ana şey, kurşun ve iyi havalandırılmış bir yer bulmaktır. İç mekanlarda kurşun dökümünün zararlı olduğunu unutmayın.

Alçı ve ahşap kalıplara ağırlık vermenin de yolları vardır. Ancak bunun için, yalnızca görevi karmaşıklaştıran formlar oluşturmanız gerekir. Ve kullanım süreleri çok uzun değil. Ağırlıkların sarf malzemesi olduğunu anlamak önemlidir. Bu nedenle, mükemmel şekilde düzenli şekillerde ürünler elde etmeye çalışarak bu sürece çok fazla zaman harcamamalısınız.

Makalede, ana türleri ve bunların kullanım taktiklerini öğreneceksiniz.

Gerçek bir balıkçı olmak için her şeyi öğrenin ve doğru seçimi öğrenin.

Kendin yap balıkçı platinleri, döküm kullanılarak kurşundan yapılmıştır, bunun için demircilik becerilerine sahip olmanıza ve çok para harcamanıza gerek yoktur. İş için sadece döküm kalıpları ve kurşun malzemeleri gereklidir. Ana şey, döküm sırasında güvenlik önlemlerini almaktır, solunum yolunuzu korumanız gerekir, çünkü kurşun vücuttan atılmaz ve insanlar üzerinde zararlı bir etkisi vardır.

İlkel tek kullanımlık bir form yapmak için kalın kağıda, kartona, herhangi bir tabak ve kuma ihtiyacımız var.

Adım adım üretim:
  • hazırlanan kağıdı bir koniye katlıyoruz ve keskin ucu kesiyoruz, deliğe sabitlemek için tel veya halkaları geçiriyoruz;
  • tabakların ortasına kese kağıdı konulur ve etrafı kumla kaplanır.

Elde edilen kalıba erimiş kurşun dökülür. Balıkçılık ağırlıklarını atarken, kağıt yanacak, ancak bu zamana kadar kurşunun sertleşmesi için zaten zamanı olacak. Sonuç temiz kalacaktır, bundan sonra platin hemen kullanılabilir.

Evde platin yapmak fazla çaba gerektirmez, ancak herkes döküm için metal bir kalıp alamaz, bu yüzden bir dolgu macunu kullanacağız.

Bu seçenek iyidir, çünkü dolgu macunu kalıbı oldukça kolay ve hızlı bir şekilde yapılır ve balıkçılık için birçok farklı platin dökmenize izin verir:
  1. Baloncuk oluşumunu engellemeye çalışırken kutuyu dolgu macunu ile dolduruyoruz.
  2. Kutuya daldırılmadan önce platin cilalanmalıdır.
  3. Bir tel yardımıyla platini duvarlara dokunmadan çözeltiye indiriyoruz. Ağırlık kaldırmadan mastiğin tamamen kürlenmesini beklemek gerekir.
  4. Çözelti tamamen sertleştikten sonra bir delik açmanız ve ağırlığı kaldırmanız gerekir. Form hazır, yeni ağırlıklar yapmaya başlayabilirsiniz.
  5. Erimiş kurşunu kalıba dökün. Saf kurşun kullanıldığında, sızdırmazlık kalıbı yaklaşık 10 döküme dayanabilir, bir baskı alaşımının kullanılması kalıbın ömrünü birkaç kez artıracaktır. .

"Bir baskı alaşımından platinler döktüm, yaklaşık derecelik bir erime noktasına sahip - bu, sıradan kurşundan çok daha düşük. Dolgu macunundaki ana deliğe ek olarak, hava için küçük bir delik açtım, bu üretim kalitesini artırdı ”diyor kendin yap balıkçı platinleri yapan deneyimli bir kişi.

Bu tür kalıpların ve platin dökümlerin imalatında herhangi bir zorluk yoktur. Herkesin evinde bunun için gerekli olacak malzemeler bulunur ve eğer yoksa istenildiği zaman uygun fiyatlara satın alınıp balık ağırlıkları yapılabilir.

Kalıp ve döküm platinleri yapmaya başlayalım:
  1. Seyreltilmiş alçı tozu kare kalıba dökülür.
  2. Tel üzerine sabitlenen boş platin, henüz sertleşmemiş alçı içindeki kabın ortasına monte edilir. İş parçasının farklı yerlerinde delikler açıyoruz.
  3. Üst tabakayı dökmeden önce, alt tabakayı sıvı sabunlu bir platinle kapladığınızdan emin olun - bu, iş parçalarının birbirine yapışmasını önleyecektir.
  4. Üst katmanı uyguladıktan sonra, çözeltiyi eşit olarak dağıtmak için iş parçasına hafifçe vurun.
  5. Alçı donmuş, kalıbı söküp iş parçasını açabilirsiniz.
  6. Üst kısımda delikler açın: biri döküm ağırlıkları için, diğeri oksijen beslemesi için. Boşluk kullanıma hazırdır.
  7. Ardından, yukarıda açıklanan seçeneklerle aynı şekilde hareket ediyoruz: teli iş parçasına yerleştiriyoruz ve erimiş kurşunu yapılan deliğe döküyoruz.

Alınan platinlerle balık avlamadan önce, onları sonlandırmak, misina için klips yapmak, delikler açmak ve yanaşma noktalarını temizlemek gerekir. Elinizde işledikten sonra, balık avına çıkabileceğiniz mükemmel platinlere sahip olacaksınız.

Kurşun platinler atarak, kendin yapabileceğin olta takımı için para harcamazsın. İlk çalışmadan sonra, balık avı için nasıl platin yapılacağı sorusuna bağımsız olarak karar verilecektir.

Sinker döküm kalıpları, bu bileşenin bağımsız üretiminde vazgeçilmez bir yardımcıdır. Malzeme genellikle mağazalarda bulunur, bu nedenle onu elde etmek kolaydır. Bu balıkçılık unsurunun üretimi kolaydır. Dikkatli bir şekilde işlenmesi gerekmez. En karmaşık platin türü bile herkes tarafından yapılabilir. Temel olarak kurşun, aletin bu kısmını hasat etmek için kullanılır.

En kolay yol, boş bir alçı veya kum kullanarak kurşun platinler yapmaktır. Bu yöntemin birçok avantajı vardır - malzemenin bulunması kolaydır, eritme için düşük bir sıcaklık yeterli olacaktır ve üretim için özel çabalara gerek yoktur.

Ancak, özellikler var:
  • sıcaklık 'ün üzerindeyse ° C, alçı kendinden sıvıyı buharlaştırmaya başlayacak ve bu bütünlüğünü bozacak ve ürünü ısıtacaktır;
  • sertleştikten sonra kurşun sıvaya yapışır, bunun sonucunda platini şekli bozmadan çıkarmak imkansızdır;
  • alçıtaşı önemli sayıda küçük gözeneklere sahiptir - bitmiş ürünün sık sık cilalanması gerekecektir.

Kum kullanarak, üretim süreci daha kolaydır. Ancak kutu malzemesi için gereksinimler daha yüksektir. Metal bir destek kullanılması tavsiye edilir.

Balıkçılık platinlerini dökmek için kendin yap kalıbı şu şekilde yapılır:

  1. 2 parçadan oluşan bir kutu hazırlanıyor. Küçük tahtaları alıp vidalarla sabitleyebilirsiniz.
  2. Alçı seyreltilir (böylece ekşi kremayı andırır), kabarcık oluşumundan kaçınılır.
  3. Alt taban sıva ile doldurulur.
  4. Alçıyı yarıya yükleyin ve daha sonra kurşunun döküleceği bir delik açmak için bir matkap kullanın.
  5. Yapının parçalarını ayırmayı kolaylaştırmak için üstüne ayçiçek yağı sürün.
  6. Diğer yarısı ile kapatılır ve alçı dökülür.
  7. Her şey sertleştiğinde yapı demonte edilir, ağırlıklar çıkarılır.
  8. Bir platin için kulaklar ve halkalar eklenmiştir.
  9. Yapı yeniden katlanır ve tel ile sabitlenir.

Kurşundan yapılmış olta balıkçılığı için kalıp iyice kurumalıdır. Kuru bir yerde birkaç gün bekletebilir veya fırına verebilirsiniz.

Daha kolay bir üretim yöntemi, kumda kağıttan yapılmış bir koni olarak kabul edilir. Koni şeklinde bir ağırlık ortaya çıkıyor.

Kumla doldurulmuş bir kaba boş bir kağıt (koni şeklinde) yerleştirilir. Sivri kısma metal bir halka yerleştirilir. Kurşun eritilir ve kağıda dökülür. Bu süre zarfında kurşun hafifçe soğur ve sertleşir. İş parçası soğuduğunda kumdan çıkarılır. Kağıt alüminyum folyo ile değiştirilir.

Döküm için kalıplar tekrar kullanılabilir. Çimentodan hazırlanırlar, ancak çok zaman alacaktır.

Platin döküm kalıbı şu şekilde hazırlanır:
  1. Katlanabilir bir form hazırlanıyor.
  2. İçerisi sabunla işlenir.
  3. İçine çimento dökülür.
  4. Sertleşene kadar iş parçası içine daldırılır.
  5. Çimento tamamen kuruduğunda kalıp sökülür.
  6. Donmuş yarısı sabunla bulaşır.
  7. 2. yarı hazırlanıyor - çimento ile dökülüyor.
  8. İlki, 2 donmuş parçanın üzerine bindirilir.
  9. Her parçada kurşun dolgu için bir delik açılır.

Yüzeyler zımpara kağıdı ile işlenir. Kurşun dökülmeden önce kalıplar birbirine kenetlenir.

Kurşunun katılaşma sırasında yapışmasını önlemek için tebeşir kullanılır - kalıbın iç yüzeyini onunla yağlarlar. Ayrıca boşlukların oluşmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Platinlerin alçı kalıbının daha uzun süre dayanması için içeride hermetik viskoz bir kütle ile işlenirler.

İşi daha hızlı yapmak için, aynı anda birkaç platin dökümü için kalıplar yapılır. Bu amaçla neon ampullerden kafesler uygundur.

El yapımı ekipmanlarla balık tutmak zevk getirecektir. Platin döküm kalıbı, fazla çaba harcamadan elle yapılır.

Bir platin, ekipmanınızın önemli bileşenlerinden biridir; neredeyse hiçbir takım onsuz yapamaz. Ve tüm bunlara, platinler genellikle yırtılır ve kaybolur, bu da çok uzun ömürlü olmayan sarf malzemelerine atfedilebilir.

Her şeyi kendi elinizle yapmayı seviyorsanız, bu makale kesinlikle sizin için. Çünkü, kendi kendine yapılan platinleri dökmenin birkaç avantajı vardır.
Birincisi, çok yönlülüktür, kendinizi her zaman herhangi bir şekil ve ağırlıkta gerekli platin yapabilirsiniz.
İkincisi, bu küçük bir tasarruf. Kurşun çok uygun fiyatlı bir malzemedir ve her yerden temin edebilirsiniz mesela en yakın oto servisinden, lastik tamircilerinden alıyorum. Sadece yaklaşık 80 rubleye mal olan alçı satın almanız gerekiyor. 5 kg için.

Bir döküm kalıbı yapmak için adım adım talimatlar

Platin yapmak uzun ve karmaşık bir süreç değildir, ancak muhtemelen her işin kendi püf noktaları ve nüansları olduğunu biliyorsunuzdur. Gitmek!

İlk önce ihtiyacımız olan her şeyi hazırlamamız gerekiyor:

  • Konteyner;
  • Alçı veya kaymaktaşı inşa etmek;
  • Numune platini veya başka herhangi bir malzemeden numune;
  • Yağlayıcı (sabun solüsyonu vb.);
  • Kurşun (benim durumumda bunlar balans çarkları için ağırlıklardır);

Platin ve kabı alçı ile dökmek için hazırlayarak işlemimize başlıyoruz. İlk önce bir platin alıyoruz ve platinin boyu boyunca aynı hat üzerinde 2 adet delik açıyoruz ve oraya 2 adet metal çubuk yerleştiriyoruz. Konteynerin içindeki platini sabitlemek için onlara ihtiyacımız var. Platin, alçının geniş açılar ve düşmeler olmadan eşit şekilde sertleşmesi için kabın tabanına veya seviyesine paralel olarak sabitlenmelidir.

Platin sabitlendi, şimdi alçıyı yoğuruyoruz. Çok denedim, 1'e 1 yaptım, pva tutkalı vb. ile karıştırdım. Bu arada, fotoğraflar farklı ve neredeyse başarısız kalıplar. Böylece, sonunda, pva tutkalı kullanmadan bile parçalanmayan ideal bir şekle sahip olduk. Alçıyı oranında suyla iyice karıştırdım, ekstra bir harekete gerek yok ve alçı karmaşık şekillere sahip küçük figürleri bile oluşturacak kadar sıvı.

Ayrıca, formun daha uzun süre dayanması için bir inşaat orak ile güçlendirilmesi de arzu edilir.

Form biraz kuruduktan ve kuruduktan sonra (yaklaşık 30 dakika), iki yarıyı birbirine bağlamak için kilitler yapabilirsiniz. Normal bir bıçakla yaptım. Bunu da matkaplar ve diğer eşyalar, aletler, çiviler, fareler kısacası ellerine ne gelirse yardımıyla yaparlar. Bıçak neden daha iyidir? Kilitler bir koni şeklinde olacağından, 2. yarıyı tuttuktan hemen sonra kolayca sökebilmeniz nedeniyle bence daha uygun olan, kilit şeklinde ise yapılamaz. bir silindirin (matkaptan sonra).

Kaleler hazır mı? Şimdi kalıp ve kilitleri sabunlu suyla iki kez yağlıyoruz. Bir kez bulaştırdılar, birkaç dakika sonra tekrar. Kilitleri iyice yağlayın.

Şahsen, bitkisel yağdan ve bir mumdan elde edilen ev yapımı yağlayıcı yardımıyla yaptım. Çok daha verimli olduğu ortaya çıktı. Yağı ve dövülmüş mumu yapmak için mikrodalgayı plastik bir kaba koydum ve tamamen eriyene kadar bekledim. Daha sonra iyice karıştırın ve kalıbın üzerine tek kat halinde yayın.

Şimdi yağ ayırıcı sertleşene kadar bekleyin ve diğer yarısını aynı solüsyonla doldurun. Görsel olarak farklı olmaları için yeşil bir renk tonu ekledim.

Benzer şekilde, kalıpları çıkarmak için 30 dakika bekleyin ve kabın duvarlarını hafifçe bükün. Kalıplar oldukça kırılgan olacaktır, isterseniz kuruması için biraz daha bekleyebilirsiniz.

Ardından, hava çıkışı için birkaç küçük kanal ve kurşun dökmek için ana kanal yapıyoruz. Ayrıca, kayar bir platin yapmak istiyorsanız, örneğin bir çivi için bir geçiş kanalı yapın. Ve bir döner ile dökmeniz gerekiyorsa, kavşakta küçük bir delik açmanız yeterlidir.

Bunları çıkardıktan ve gerekli tüm kanalları yaptıktan sonra asıl görev onları kurutmaktır. Ona özellikle dikkat edin, çünkü kötü kurumuş bir kalıba kurşun dökmek çok tehlikelidir, kurşunu geri tükürebilir. Ve Allah korusun, ellerinize ya da daha kötüsü, gözlerinize bulaşır. Ve televizyon izlediğinizden emin olun.

Kalıpları evde birkaç aşamada fırında kurutabilirsiniz. Aşama 1, yaklaşık 20 dakika boyunca derecelik bir sıcaklıkta kurutma. Aşama 2, 10 dakika boyunca yaklaşık 40 derecelik bir sıcaklıkta kurutma. Ve son aşama, yaklaşık 10 dakika boyunca 70 dereceye kadar bir sıcaklıkta kurur. Çok yüksek sıcaklıklarda kurutmayın, alçı yapısını kaybedebilir ve kum gibi ufalanabilir. Formun hala nemli olduğunu düşünüyorsanız, derece sıcaklıkta 15 dakika kurumaya bırakın.

Bir platin dökümü için adım adım talimatlar

Form hazır. Kurşun hazırlamak ve dökmek için kalır. Tekerlekleri dengelemek için ağırlıklar aldım ve daha hızlı erimeleri için küçük parçalara ayırdım. Tabii ki, bu yapılamaz, çünkü oldukça büyük platinlerde bile hiçbir zaman sorun yaşanmamıştır.

Kurşunu bir gaz sobasında normal bir teneke kutuda veya bir gaz brülörü ile eritebilirsiniz. Ana kanala erimiş kurşun dökülür. Eldiven giydiğinizden ve pense kullandığınızdan emin olun!

Olta takımının kıyıdan önemli bir mesafede atılmasını sağlamak ve aynı zamanda rezervuarın dibine güvenilir şekilde daldırılması ve sabitlenmesi için hemen hemen her olta takımı bir platin ile donatılmıştır. İstisnai durumlarda, bu amaç için uygun ağırlıktaki herhangi bir metal nesne kullanılabilse de, uygun şekilde yapılmış bir platin, mümkün olduğunca verimli bir şekilde balık tutmanıza izin verecektir.

kilo ne olmalı

Kaliteli bir platin aşağıdaki parametreleri karşılamalıdır:

  • ağır olun - parçaların üretimi için, kural olarak, balıkçıya sunulan malzemelerden mümkün olan en yüksek yoğunluğa sahip olan kurşun kullanılır;
  • mükemmel pürüzsüz bir yüzeye sahip aerodinamik bir şekle sahip olun - dişli dökülürken, aerodinamik kuvvetler platin üzerinde hareket eder. Platin yüzeyi ne kadar pürüzlü olursa, o kadar dikdörtgen olur, döküm sırasında dişlinin uçuşu o kadar kısa olur ve balık oynarken veya dişliyi sudan çıkarırken kontrol etmek için daha fazla çaba sarf edilmesi gerekir;
  • olta için güvenilir bir sabitlemeye sahip olmak;
  • dikkatli balıkları korkutmamak için dibin arka planında öne çıkmayın;
  • ucuz malzemelerden yapılmıştır.

Bu koşulları pratikte uygulamak için, bu metali eritmek için gerekli miktarda kurşun ve metal veya seramik kaplar stoklamak yeterlidir.

Bir kaşıkta basit bir platin dökümü

Alt takım için kurşun platin yapmanın en kolay yolu, onu alüminyum bir kaşıkla dökmektir. Aşağıdaki malzemelere ve araçlara ihtiyacınız olacak:

  • kurşun - bir asit pilden eski gereksiz platinleri veya plakaları kullanabilirsiniz;
  • alüminyum kaşık;
  • kurşun eritme kabı - kurşunun erime noktası + santigrat derecedir, bu nedenle bu işlem alüminyum kaplarda bile yapılabilir. Bu amaçla çelik veya seramik bir kap da işe yarayacaktır;
  • çelik maşa.

Platin üretimi aşağıdaki sırayla gerçekleştirilir:

  1. Brülöre veya ateşe metal eritmek için bir kap monte edilmiştir;
  2. Kıyılmış kurşun konteynere konur;
  3. Kurşun eridiğinde, erimiş kurşunu kesinlikle yatay bir konumda sabitleyerek kaşığa dökün.

Metal soğuduğunda kaşığın alüminyum yüzeyinden kolaylıkla ayrılarak platin olarak kullanılabilir.

Kaşıkla platin nasıl dökülür

Kağıt kalıptan konik platin

Bir kağıt kalıbı kullanarak bir olta iğnesini dökmenin avantajı, bu ürünün geometrisi ile deney yapma yeteneğidir. En yaygın seçenek - kibrit kutusuna dökmek - önerilmez, çünkü çok zayıf aerodinamik özelliklere sahip bir platin ortaya çıkar.

Kurşun platin yapmak için bir alüminyum kaşık tekrar tekrar kullanılabiliyorsa, bir kağıt kalıba dökülen kurşun eriyiği onu yeniden kullanım için uygun hale getirecektir.

Kurşun konik bir platin yapmak için ihtiyacınız olacak:

  • kalın kağıt;
  • öncülük etmek;
  • eritme kabı;
  • brülör;
  • kum kabı.

Konik bir platin yapmak:

  1. İstenilen şekle sahip bir koni kalın kağıttan yapılmıştır;
  2. Koninin tepesi en ince yerinde kesilir;
  3. Kesilmiş bir kağıt parçası yerine, dışta bir halkaya sarılmış koniye bir çelik tel takılır ve koniye takılan tel parçasının bir “bıyığı” vardır;
  4. Kum kabında, içine tel tutturuculu bir kağıt koninin takıldığı bir girinti yapılır. Kurulum, koninin dar kısmı aşağı gelecek şekilde gerçekleştirilir. Gerekirse, koniyi dışarıdan tamamen kaplaması gereken kaba kum eklenir. Bu durumda, kağıt hunisine kum girmesine izin verilmemelidir;
  5. Eritme kabı bir brülör veya ateşte ısıtılır, ardından kurşun parçaları eklenir. Metal eritildiğinde kağıt kalıba dökülür. Kurşun soğuduktan sonra platin amacına uygun olarak kullanılabilir.

Konik platin için form

Çimento kalıbında döküm ağırlıkları

Çok sayıda kurşun ürün üretilmesi gerekiyorsa, döküm için kalıp olarak yeniden kullanılabilir bir ürün gereklidir. Çimento kalıpları, herhangi bir konfigürasyonda balık avı için döküm platinlerine izin veren mükemmel özelliklere sahiptir.

Böyle bir cihazın üretimi biraz zaman alacaktır, bu nedenle bu seçenek bir platinin acil üretimi için uygun değildir.

Bir form oluşturmak için ihtiyacınız olacak:

  • çimento markası M veya M;
  • mm genişliğinde metal bant;
  • boşluk;
  • çözelti kabı;
  • metal örgü iğnesi;
  • İskoç;
  • elektrikli matkap ve bir dizi burgulu matkap.

Kalıp yapma süreci:

  1. Metal bir banttan, iş parçasının çapını biraz aşan bir daire yapılır;
  2. Bandın “çiçek açmasını” önlemek için daire yapışkan bantla sabitlenir;
  3. Ortaya çıkan halka bir tarafta yapışkan bantla sıkıca kapatılmıştır;
  4. Halkanın tam ortasında karşılıklı iki yerde, örgü iğnesini takmak için mm çapında 2 delik açılır;
  5. Dışarıdan bir deliğe bir örgü iğnesi sokulur, üzerine bir iş parçası konur, ardından karşı deliğe örgü iğnesi geçirilir;
  6. Çözelti kabına gr kadar çimento dökülür, su ilave edilir ve krem ​​kıvamında bir çözelti yapılır;
  7. Çözelti, tam olarak yarısına kadar metal bir banttan bir kaba dökülür. Ardından çözeltinin sertleşmesi için 24 saat beklemeniz gerekir;
  8. Sertleştirilmiş çimento yüzeyine ince bir tabaka motor yağı uygulanır. Yağın düzgün dağılımı için 30 dakika bekleyin;
  9. Çimento harcı tekrar karıştırılır ve kalıp tamamen dolana kadar dökülür. 3 gün boyunca sertleşmesi için form veriyoruz;
  10. Çimento harcı tamamen kuruduğunda kalıp dikkatlice demonte edilir. Önce donmuş çözeltiden örgü iğnesi çıkarılır, ardından yapışkan bant çıkarılır ve bant çözülür;
  11. Ortaya çıkan, içinde boşluk bulunan beton yıkayıcı, ortada düzgün bir şekilde bölünür.

Form 2 yarıya bölündüğünde platin boşluk çıkarılır ve yerinde oluşan boşluğa bir ladin yapılır. Bunu yapmak için, formun iki yarısı, platinin orijinal şekli içeride oluşturulacak şekilde tekrar bağlanır. Tam ortasından beton matkapla kalıp içindeki boşluğa bir delik açılır. Matkap 6 milimetre çapında kullanılır. Erimiş kurşunun kalıba akışını kolaylaştırmak için, bir huni oluşana kadar daha büyük çaplı bir matkapla deliğin küçük bir raybalaması yapılır. Bu işlem tamamlandıktan sonra kalıp, ağırlıkların tekrarlanan dökümü için tamamen hazır olacaktır.

Platinleri beton bir kalıba dökme işlemi aşağıdaki sırayla gerçekleştirilir:

  1. Beton kalıp, seramik veya metal bir kapta önceden ısıtılmış kuma yerleştirilir. Ladin mutlaka dışarıda kalmalı ve kalıba kum girişi tamamen dışlanmalıdır;
  2. Kurşun eritilir ve ince bir akış halinde ladin içine dökülür;
  3. Kalıp ve kurşun soğuduktan sonra kumdan çıkarılmalı ve dikkatlice demonte edilmelidir. Böylece evde dip balıkçılığı için profesyonel kalitede platinler alabilirsiniz.

Yeni dökülmüş lead'lerin işlenmesi

Platinler döküldüğünde, uygun şekilde işlenmeleri gerekir. Kurşun yükü bir alüminyum kaşıkta dökülmüşse, oltayı tutturmak için metalde bir delik açılmalıdır.

Delik, platinin dar kısmında elektrikli matkap ve 2 mm burgulu matkap kullanılarak delinir. Deliği daha büyük çaplı bir matkapla pahladığınızdan emin olun, aksi takdirde metalin keskin kenarları oltanın hızlı aşınmasına ve platinin kırılmasına neden olur.

Yeni dökülmüş platinlerin hafifçe gölgelenmesi gerekir, böylece suda düz bir kurşun yüzeyden gelen parlaklık dikkatli balıkları korkutup kaçırmaz. Bu amaçla, parçanın birkaç saat tutulması gereken konsantre bir sulu potasyum permanganat çözeltisi kullanılır.

Dökümden sonra ürünün yüzeyinde sarkma oluşmuşsa, kadife bir dosya ile çıkarılmalıdır.

Kurşunla çalışırken, ağır metallerin güvenli bir şekilde taşınmasına ilişkin kuralların hatırlanması gerekir. Bu metalle temas ettikten sonra kurşun dumanını solumak ve mutfak gereçlerini amacına uygun kullanmak kesinlikle yasaktır.

Balıkçılık için platin nasıl yapılır bu makalede ayrıntılı olarak açıklanmaktadır ve tüm önerileri kesinlikle uygularsanız, evde mükemmel aerodinamik niteliklere sahip çok kaliteli bir ürün elde edebilirsiniz.

Plastik askerlerden seramik çamuruna aldığımız kalıp ile kurşun asker dökeceğiz.

Arkadaşlar bu günkü videomuzda dökümcülük konusunu inceleyeceğiz. Plastik askerlerden seramik çamuruna aldığımız kalıp ile kurşun asker dökeceğiz. Nasıl yapılır öğreneceğiz ve bu teknikle çok güzel ürünler ortaya çıkacak.

Biz ıslak seramik çamuru kullandık, kurutursanız daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. İster yaka iğnesi yapın, ister kurşun asker, rozet, kemer tokası, kolye ucu vb. sınır hayal  gücünüz.

Kendinize stil yaratın. Hoşunuza giden bir nesnenin kalıbını alarak döküm yoluyla çoğaltabilirsiniz de.
En kolay eriyen metal kurşun olduğu için biz kurşun tercih ettik. Kendin Yap, Çamur Kalıba Döküm Kurşun Asker - oyuncak, yaka iğnesi vb., seafoodplus.info

Detayları videoda mevcuttur.




İhtiyaç Listesi : seramik çamuru (yada kil), kurşun, pota, ocak, kopyalanacak nesne

ÇELİKEL Eritme Kurşun Dökme Kurşun Nazar Için Kurşun gr Saf Kurşun KUR KU

ÇELİKEL Eritme Kurşun Dökme Kurşun Nazar Için Kurşun gr Saf Kurşun

Kurumsal Fatura

Olta Kurşunu kategorisinde

en çok satılan 1. ürün

Satıcı : TERCİH AV BAYİİ

Koleksiyona Ekle

Tahmini Kargoya Teslim: 8 gün içinde

favori

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün TERCİH AV BAYİİ tarafından gönderilecektir.
  • Kurşun Dökme İşlemi Nasıl Yapılır? Kurşun dökme işleminin bir standardı yoktur. Yapılan yerin ve yapan kişinin usullerine, tecrübesine göre yapılır. Kurşun dökme işleminin kendine has ve özel yöntemleri mevcut olup bu işlem sırasında kullanılan aletleri de bulunmaktadır. Kurşunun sıvı hale getirilmesi için gerekli olan bir adet madeni çukur bir kepçe, su koymak için gerekli olan derin ve geniş olan bir tas ve kurşun dökme işlemi uygulanacak olan hastanın başını kapatacak bir örtü (kalın tül, çarşaf,peştamal v.b.) gerekmektedir. Kurşun Dökme İşlemi Kurşunun miktarı ise gr ağırlığında olabilir, seafoodplus.infoşun külçe veya parçalar halinde kepçe içine konur ve ateşe tutulur. Sıvı hale gelene kadar ısıtılarak eritilir. Ayrıca eritilen kurşunun içine döküleceği eski bir tencere su ile doldurularakhazırlanır.İçerisine soğan, ekmek parçası, tuz, üzerlik tohumu gibi ilave malzemeler seafoodplus.infoşun dökülecek kişi üzerine kalınca bir örtü çekilerek hazırlanıseafoodplus.infoşunu dökecek olan kişi bir eline erimiş kurşun dolu kepçeyi alır, bir eline de su dolu tencereyi alır. Hastanın başının üzerindeyken birden bire, hızlı bir hareketle sıvı hale getirdiği eritilmiş kurşunu su dolu tencerenin içine döker. Bu işlem sırasında kurşunu döken kişi besmele çekerek, benim elim değil, Ayşe, Fatma Anamızın eli demesi eskiden berisüregelmiş bir usuldür. Kurşun Dökme İşlemi Bu işlemi üç kere yapanlar da vardır. Buna işleme üçleme seafoodplus.infoni artırdığına inanılır. Üçleme de baş üzerinde dökülen kurşun bu işlemden hemen sonra tekrar eritilerek sıvı hale getirilir ve bu sefer göbek bölgesi üzerinde dökülür. Sonra tekrar eritilip ayak bölgesi üzerinde dökülüseafoodplus.info sırada çoğunlukla Felak ve Nas sureleri okunur. Maniler, dualar, hatta beddua okuyanlar da vardır. Su çerisine dökülen erimiş kurşunun aldığı şekillere göre, dökülmeden önceki kirli ya da temiz oluşuna göre, teşhis de yapılır. Nazarın hasetten mi? Çekememezlikten mi? Yoksa aşırı sevgiden mi olduğu? Nazar edenin kadın mı, erkek mi olduğu sonucu tahmin edilir. ?Yüzde yüz saf kurşun olup eridikten sonra posa ve gübür yapmamaktadıseafoodplus.infoar tarafımızdan eritilip testleri yapıldıktan sonra tüketiciye ulaştırılmaktadır.kısa sürede cezvede seafoodplus.info ve olta kurşunu için idaldir.
  • Bu üründen en fazla 11 adet sipariş verilebilir. 11 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 50 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürünün Diğer Satıcıları (8)

HASAN HÜSEYİN ÇİFTÇİ TERCİH AV MARKET

Tahmini Kargoya Teslim: 8 gün içinde

Gündüz Ticaret Av Ve Balık Malzemeleri

Tahmini Kargoya Teslim: 8 gün içinde

Karadeniz Balık ve Dekor Ağları

9

Tahmini Kargoya Teslim: 9 gün içinde

TURGAY İNANÇ GÜÇLÜLER AV MARKET

merchant-badge-imagemerchant-badge-image

Tahmini Kargoya Teslim: 8 gün içinde

DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

ÇELİKEL Eritme Kurşun Dökme Kurşun Nazar Için Kurşun gr Saf Kurşun

  • Kurşun Dökme İşlemi Nasıl Yapılır? Kurşun dökme işleminin bir standardı yoktur. Yapılan yerin ve yapan kişinin usullerine, tecrübesine göre yapılır. Kurşun dökme işleminin kendine has ve özel yöntemleri mevcut olup bu işlem sırasında kullanılan aletleri de bulunmaktadır. Kurşunun sıvı hale getirilmesi için gerekli olan bir adet madeni çukur bir kepçe, su koymak için gerekli olan derin ve geniş olan bir tas ve kurşun dökme işlemi uygulanacak olan hastanın başını kapatacak bir örtü (kalın tül, çarşaf,peştamal v.b.) gerekmektedir. Kurşun Dökme İşlemi Kurşunun miktarı ise gr ağırlığında olabilir, seafoodplus.infoşun külçe veya parçalar halinde kepçe içine konur ve ateşe tutulur. Sıvı hale gelene kadar ısıtılarak eritilir. Ayrıca eritilen kurşunun içine döküleceği eski bir tencere su ile doldurularakhazırlanır.İçerisine soğan, ekmek parçası, tuz, üzerlik tohumu gibi ilave malzemeler seafoodplus.infoşun dökülecek kişi üzerine kalınca bir örtü çekilerek hazırlanıseafoodplus.infoşunu dökecek olan kişi bir eline erimiş kurşun dolu kepçeyi alır, bir eline de su dolu tencereyi alır. Hastanın başının üzerindeyken birden bire, hızlı bir hareketle sıvı hale getirdiği eritilmiş kurşunu su dolu tencerenin içine döker. Bu işlem sırasında kurşunu döken kişi besmele çekerek, benim elim değil, Ayşe, Fatma Anamızın eli demesi eskiden berisüregelmiş bir usuldür. Kurşun Dökme İşlemi Bu işlemi üç kere yapanlar da vardır. Buna işleme üçleme seafoodplus.infoni artırdığına inanılır. Üçleme de baş üzerinde dökülen kurşun bu işlemden hemen sonra tekrar eritilerek sıvı hale getirilir ve bu sefer göbek bölgesi üzerinde dökülür. Sonra tekrar eritilip ayak bölgesi üzerinde dökülüseafoodplus.info sırada çoğunlukla Felak ve Nas sureleri okunur. Maniler, dualar, hatta beddua okuyanlar da vardır. Su çerisine dökülen erimiş kurşunun aldığı şekillere göre, dökülmeden önceki kirli ya da temiz oluşuna göre, teşhis de yapılır. Nazarın hasetten mi? Çekememezlikten mi? Yoksa aşırı sevgiden mi olduğu? Nazar edenin kadın mı, erkek mi olduğu sonucu tahmin edilir. ?Yüzde yüz saf kurşun olup eridikten sonra posa ve gübür yapmamaktadıseafoodplus.infoar tarafımızdan eritilip testleri yapıldıktan sonra tüketiciye ulaştırılmaktadır.kısa sürede cezvede seafoodplus.info ve olta kurşunu için idaldir.
  • Bu üründen en fazla 11 adet sipariş verilebilir. 11 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 50 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir