tdk muhatap / Muhatap Doğru Yazımı Nedir? TDK ile Muhatap Kelimesinin Doğru Yazılışı! - Habertürk

Tdk Muhatap

tdk muhatap

Muhatap mı Muhattap mı? Nasıl Yazılır? (TDK) Anlamı

Hangi Sözcük Nasıl Yazılır? Bitişik mi yazılır ayrı mı? Ne Nasıl Yazılır? TDK yazım bilgisi dahilinde hangi sözcük nasıl yazılır? Anlamı nedir?

Muhatap nasıl yazılır tdk, Muhatap anlamı tdk, Muhatap nedir,

Sizlere bu yazımızda &#;Muhatap&#; kelimesinin nasıl yazıldığı ve örnek cümle içindeki kullanımı hakkında bilgi vereceğiz.

&#;Muhatap mı?&#; yoksa &#;Muhattap mı?&#; Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır.

Bu kelime genellikle Muhattap şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Muhatap şeklinde olmalıdır.

Muhattap (Yanlış kullanım)

Muhatap ✓ (Doğru kullanım)

Türk Dil Kurumu’na göre Muhatap kelimesinin anlamı:

isim, (muha:tap), Arapça muḫāṭab

Kendisine söz söylenilen kimse, kendisiyle konuşulan kimse:
&#;Muhatabı da olmayan gecikmiş hesapların ardına düşüyordu.&#; &#; Murathan Mungan

Cümle içinde örnek doğru kullanımı:

“Konuşmalardan usanmıştım, hiçbir konuşmaya muhatap ve tanık olmayayım.” -H. Taner.

Diğer Nasıl Yazılır Kelimeleri İçin Tıklayınız

Zıt Anlamlı Kelimeler İçin Tıklayınız

Terimler Sözlüğü İçin Tıklayınız

Atasözleri ve Anlamları İçin Tıklayınız

Deyimlerin Anlamı ve Cümle İçinde Kullanımları İçin Tıklayınız

Muhatap nasıl yazılır, Muhatap nedir

Muhatap nasıl yazılır, muhatap yazımı nasıl olmalıdır? Muhatap mı muhattap mı, TDK&#;ye gör doğru yazılışı nedir?

Muhatap sözcü&#;ü günlük ya&#;amda ve resmi yaz&#;&#;malarda s&#;k kullan&#;lan bir kelimedir. Bu sözcük bir konuda söz sahibi olan ki&#;iyi ifade etmek için kullan&#;l&#;r. Telaffuzunda muhattap &#;eklinde söylenen sözcü&#;ün yaz&#;m&#;nda kar&#;&#;&#;kl&#;klar ya&#;anabiliyor. Özellikle resmi yaz&#;&#;malarda yaz&#;m yanl&#;&#;&#; yap&#;lmadan cümle kurulmas&#; önemlidir. Resmi yaz&#;&#;malarda do&#;ru dil kullan&#;m&#;, kurumun veya &#;irketin itibar&#;n&#; da korur. &#;yi yaz&#;lm&#;&#; resmi bir yaz&#;, kurumun veya &#;irketin profesyonel oldu&#;unu ve mesaj&#;n al&#;c&#;s&#; ile ciddi bir &#;ekilde ilgilendi&#;ini gösterir. Bu nedenle resmi yaz&#;&#;malarda do&#;ru dil kullan&#;m&#;na dikkat etmek önemlidir. Muhatap kelimesi de yaz&#;l&#;rken tek t ile yaz&#;lmal&#;d&#;r.

Muhatap nas&#;l yaz&#;l&#;r?

Muhatap sözcü&#;ünün kökeni Arapçad&#;r. Arapçadan dilimize geçmi&#; olan bu sözcük yayg&#;n olarak kullan&#;lmakla birlikte yaz&#;m&#;nda da s&#;k s&#;k hata yap&#;l&#;r. Muhatap kelimesi Türkçede bir konuda söz sahibi olan, bir konuda kar&#;&#;l&#;kl&#; konu&#;ulan, tart&#;&#;&#;lan veya ileti&#;im kurulan ki&#;i veya kurum anlam&#;na gelir. Bi konuda ya da durumda ileti&#;im kurulan ki&#;i o ileti&#;imdeki muhatab&#;n&#;z olarak bilinir. Muhatap yaz&#;m&#; konusunda da s&#;kl&#;kla kar&#;&#;&#;kl&#;k ya&#;an&#;r. Muhattap olarak da yaz&#;lan kelimenin do&#;ru yaz&#;l&#;&#;&#; tek t harfi ile yaz&#;lmas&#;d&#;r. Muhatap m&#; muhattap m&#; ikileminin yan&#;t&#; ise sözcü&#;ün muhatap olarak yaz&#;l&#;&#;&#;d&#;r. Telaffuzu s&#;ras&#;nda muhattap &#;eklinde iki tane t harfi varm&#;&#; gibi söylenen sözcük yaz&#;l&#;rken muhatap olarak yaz&#;lmal&#;d&#;r.

Muhatap do&#;ru yaz&#;l&#;&#;&#; ile ilgili örnek cümleler

Kendisine söz söylenilen, kendisi ile konu&#;ulan kimse anlam&#;na gelen muhatap sözcü&#;ü Türkçede yaz&#;m&#; kar&#;&#;t&#;r&#;lan sözcükler aras&#;nda yer al&#;r. Sözcü&#;ün do&#;ru yaz&#;m&#;n&#; bilmek ve o &#;ekli ile kullanmak önem ta&#;&#;r. Yaz&#;m yanl&#;&#;lar&#; veya dil bilgisi hatalar&#;, mesaj&#;n al&#;c&#;s&#; taraf&#;ndan yanl&#;&#; anla&#;&#;lmalara neden olabilir ve iletilen mesaj&#;n do&#;rulu&#;unu ve ciddiyetini sorgulanmas&#;na yol açabilir. Muhatap TDK kaynaklar&#;nda tek t harfi ile yaz&#;lm&#;&#;t&#;r. Sözcü&#;ün “muhattap” &#;eklindeki yaz&#;m&#; yaz&#;m yanl&#;&#;&#;na sebep olacakt&#;r. Örnek cümleler ile aç&#;klanmak gerekirse:

  • Bu konuda muhataplar&#;m&#;zla görü&#;ece&#;iz.
  • Bu projede seni muhatap alarak ilerlemeye dü&#;ünüyoruz.
  • Muhatap oldu&#;umuz insanlara bak!

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası