deprem çantasında neler bulunur afad / Deprem Çantası Nasıl Hazırlanır, İçinde Neler Olmalı? - Acıbadem Hayat

Deprem Çantasında Neler Bulunur Afad

deprem çantasında neler bulunur afad

Deprem çantasına bunu koymayı sakın unutmayın! AFAD eğitmeni ısrarla uyardı

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 35 bin 418 kişi hayatını kaybetti, 105 bin 505 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 195 bin 962 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

Acil durum çantasının içinde yer alması gerekenleri aktaran Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Eğitmeni Gamze Yıldırım, pilli radyonun önemine dikkat çekti.

Yıldırım, "Afet ve Acil Durum çantasını afetler olmadan önce aile ile birlikte hazırlanması gerekiyor. Çantanın evimizde çıkışa yakın bir noktada, kapalı bir dolapta durmasını öneriyoruz. Ayrıca işyeri, arabada da yedek bir çanta bulundurmamız gerekiyor" dedi.

afad-egitmeni-gamze-yildirim.jpeg

"ÇANTA, EVİN ÇIKIŞINA YAKIN DOLAPTA BULUNMALI"

AFAD eğitmeni Gamze Yıldırım, deprem çantasının evlerdeki malzemelerle hazırlanabileceğini belirterek şunları söyledi:

"Afet ve acil durum çantasını afetler olmadan önce aile ile birlikte hazırlanması gerekiyor. Bu çanta bize afet sonrasındaki süreçte temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için gerekli.

Afet ve acil durum çantası evimizde çıkışa yakın bir noktada, kapalı bir dolapta durmasını öneriyoruz. Durumun paniği ile çantayı aramakla uğraşmamız gerekir. Ayrıca işyeri, arabada da yedek bir çanta bulundurmamız gerekiyor."

2023/02/06/deprem-cantasi-nasil-hazirlanir.jpg

"DEPREM ÇANTASINDA PİLLİ RADYO MUTLAKA OLMALI"

Yıldırım, çantada olması gereken eşyaları ise şöyle sıraladı:

"Temel ihtiyaç olarak; su, uzun süre bozulmayacak konserveler ve yüksek kalorili yiyecekler olması gerekiyor. Bunun dışında pilli bir radyo olmalı. Radyoyu deprem bittikten sonra dışarıdaki süreçte güvenli haberleri alabilmek için kullanıyoruz.

Bu çantanın içinde el feneri olmalı, bu da tahliye olurken bastığımız yeri görmek için önemli. Daha uzun süre kullanmak içinde yine yedek pil koymamız gerekiyor. Yine düdük var, bu da sesimizi duyurmak için yine gerekli olacak.

Çok amaçlı çakı, çakmak, kibrit, kalem, yağmurluk, toz maskesi, eldiven ve önemli evraklarımızın fotokopileri, bir miktar para ayrıca evimizin ve arabamızın yedek anahtarları bu acil durum çantasının içinde olmalı."

deprem-cantasinda-radyo-neden-olmali.jpg

"HER VATANDAŞIN İLK YARDIM EĞİTİMİ ALMASI GEREKİR"

Yıldırım, afet ve acil durum zamanlarında ufak yaralanmalarda ilk yardımın oldukça önemli olduğunu kaydederek, her vatandaşın mutlaka ilk yardım eğitimi alması gerektiğini vurguladı.

Yıldırım, "İlk yardımı öğrenip bir tane tam donanımlı ilk yardım kiti çantaya koymamız gerekiyor. Bunun dışında sürekli bir rahatsızlığımız varsa bu ilaçların yedeklerini çantamızda bulundurmamız gerekiyor. Hava soğuk olabilir bu nedenle mevsim şartlarına uygun kıyafet ve battaniye koymak gerekir" diye konuştu.

2023/02/06/deprem-cantasinda-neler-olmali.jpg

İlgili Haberler

Türkiye Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu: İstanbul depremi Kahramanmaraş'tan 10 kat daha fazla yıkıcı olacakSiyasette 'seçim ertelenir mi?' tartışması... 'Ertelenirse Anayasa suçu işlenir'Gözaltı ve tutuklamalardan sonra Şanlıurfa’da çarpıcı gelişme: Müteahhitleri kelepçe korkusu sardı, kaçıyorlarJapon deprem uzmanından çarpıcı açıklama: İmar affıyla insanların hayatı para ile değiştiriliyorDeprem bölgesinde yıkılan binalara ilişkin 3 kişi gözaltındaTrabzonspor-Basel maçı 'sessiz' izlenecekErdoğan'dan Baykal ailesine taziye ziyaretiKenan İmirzalıoğlu ve Oktay Kaynarca'ya "AHBAP" sansürü: İzin verin yarın AFAD için biz de para toplayalımErdoğan: Yıkılan binaların yüzde 98'i 1999 öncesi yapılmışProf. Dr. Naci Görür 'İnşallah bu sefer sesimi duyurabilirim' diyerek Erdoğan'a seslendi: Afet bölgesinde inşaata başlanmamalıYer Bilimci Prof. Dr. Yoshiyuki Kaneda: Aynı günde 2 büyük depremi daha önce tecrübe etmedimPatlayan betonlar, dökülen sıvalar... Büyük felaketten kaçış kameradaDepremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta görenleri hayrete düşüren dükkan: Tek bir tabak bile kırılmadıEvler enkaz oldu sokaklar moloz doldu: 'Hayatın durduğu' o anKılıçdaroğlu 'seçim zamanında' diyerek Erdoğan'a seslendi: Sana verilecek bir yıl değil bir günümüz yokAFAD raporu var, bakanlık raporu var, STK raporu var... Herkes biliyormuş ama kimse harekete geçmemişHüseyin Çelik: Uzaktan eğitim yerine ranza sayısını artıralımKahtalı Mıçe: 100'e yakın akrabamı kaybettimCumhuriyet tarihinin en büyük kaybı: can kaybı, 'Büyük Erzincan depremi'ni geçti

Deprem Çantası

Deprem, yer kabuklarının altında bulunan fay hatlarındaki enerji fazlalığından kaynaklanır. Fay hatları içerisinde bulunan enerjiyi dışarıya atabilmek için yeryüzünde sallantılara neden olur. Oldukça ciddi bir problem olan fay hatlarındaki kırılma zaman zaman insanları da endişeye sokar. Yer kabuğunun yerleşmesinden kaynaklı olarak oluşan sallantılar fay hatlarının kırılmasıyla sonuç verir. Ne zaman, nerede ve nasıl olacağı ile ilgili fikir sahibi olunamayan bir doğal afette önlemler alınması gerekir. Genç oluşumlu yer kabuğu üzerinde yer alan Türkiye’de bu tür kırılmalar şiddetine göre farklılık gösterse de zaman zaman olmaya devam etmesi beklenen bir durumdur. Oldukça önem arz eden doğal afetlerde her daim bir acil durum çantası bulundurmak, gerektiği zaman hayat kurtarır. Doğal afetlerin nasıl sonuçlanacağı tahmin edilmemesinden kaynaklı olarak bir önlem çantası sizi ve sevdiklerinizi korumanızda yardımcı olur. Özellikle de depremler esnasında oluşan bina gibi yapıların yıkılma, sallanma esnasında gerçekleşen kazalarda bir ilk yardım torbasına sahip olmak hayatınızı kurtarabilir. Doğal afetlerin sık sık yaşandığı bir ülkede eğitim hayatının birçok döneminde doğal afetlerin ve ilk yardım torbalarının önemine sık sık değinilir. Bir yara veya kaza esnasında ilk yardımın önemi cankurtaran bir niteliğe sahiptir. Deprem sonuçları arasında yer alan yıkık dökük alanlarda bir deprem çantası bulundurmak sizin için oldukça önemlidir. İçerisinde yer alan düdük, gazlı bez, fener ve batikon gibi malzemeler zor durumda kaldığınız anda çıkış biletiniz olma ihtimalini yükseltir. Yaralarınızı pansuman edebilmek adına torbada bulunan eşyalar alabileceğiniz hasarı tedavi edebilmek için gereken malzemeleri bulundurur. Oldukça detaylı bir şekilde hazırlanan afet ve acil durum çantası içerisinde her ihtimale karşı düşünülmüş birçok nesne vardır. Olası bir kaza halinde ihtiyaç duyabileceğiniz bu nesneler özenle her detayı düşünülerek hazırlanır ve sizin için satışa sunulur. Deprem gibi yıkımı oldukça büyük olan doğal afetlerde ilk yardım torbaları hayat kurtarabilecek niteliktedir. Yaralanma gibi durumlarda ilk müdahale her zaman kurtarıcı rol oynar. Hayat kurtarıcı özellik taşıyan afet çantası sizin ve sevdiklerinizin zarar görmesi durumunda çözüm yolu sunar.

Doğal Afet Esnasında Cankurtaran Deprem Çantası

Doğal Afet Esnasında Cankurtaran Deprem Çantası

Türkiye genç oluşumlu tektonik levhalar üzerinde yer alan bir ülkedir. Genç oluşumlu esnek levhalar kırılma ve sallanma hareketleri ile yer kabuğu üzerinde yerleşim hareketleri gösterir. Bir ana fay hattının dallanıp yeni hatlar oluşturarak yayılan hatlardan dolayı deprem bölgesi haline gelen Türkiye’de deprem riski oldukça yüksektir. Hattın başlangıç noktasında meydana gelen hareketlenmeler bile Türkiye’de kırılma ile sonuçlanabilir. Fay hattının kaynak noktasına ve uzunluğuna göre şiddeti değişse de doğal afetler korkutucu özellik taşır. Hareketlenmelerin oldukça sık olduğu ve öngörülemeyen depreme karşı hayati önlemler almak her daim değer taşır. Sizin için her detayları düşünülerek hazırlanılan ilk yardım çantası deprem ihtiyacınız olacak bütün malzemeleri bünyesinde barındırır. Acil durum anında alıp çıkabileceğiniz ürün oldukça portatif bir yapıya sahiptir. İdeal boyutu sayesinde yer kaplamayan kolay taşınabilir formdadır. Deprem torbası hazırlamak oldukça teferruatlı bir iştir. Tek başınıza yeni bir torba hazırlamak yerine sizin için detaylı bir şekilde hazırlanan ürünleri tercih edebilirsiniz. Deprem torbası alarak içerisine düzenli olarak kullanılan ilaç vesaire gibi kişisel olarak kullandığınız önemli eşyalarınızı da koyabilirsiniz. Hazır ürünler size gönderilirken içerisinde ilk yardım durumları için bir el kitabı bulunur. Torbanıza koymanız gereken kişisel malzemeler için de bir örnek kitap gönderilir. Deprem hazırlık çantası içerisinde dinamolu ve pilli olmak üzere 2 çeşit el feneri ve günlük hayatta sık sık ihtiyaç duyulan malzemeler bulunur. Soğuk hava ihtimaline karşı cep sobası, çatal bıçak kaşık seti ve deprem düdüğü de ürün içerisinde size hazır bir şekilde gönderilir. Dönem dönem içerisindeki malzemelerin ve kişisel ihtiyaçların yenilenmesi ve düzenlenmesi gerekir. Ürün içerisine konulabilecek yiyecek, içecek, su gibi nesnelerin son kullanma tarihine dikkat edilerek sık sık değiştirilmesi sizin için güvenlidir. Raf ömrü uzun olan yiyecek ve içecekler sizi doğal afet sırasında yardım ekipleri gelene kadar idare eder. Depremin ne zaman ve nerede olacağı bilinmediğinden çocuklarınıza okul için deprem çantası hazırlayarak çocuklarınızı da güvence altına alabilirsiniz. Özellikle çocukların gelişim düzeyleri ve enerji harcama kapasitelerinin yüksek olduğu düşünülürse torbalarında bulunacak eser miktarda yiyecek ve su gibi ihtiyaçları çocukların tedirginliklerini az da olsa azaltmasına yardımcı olur. Hazır deprem çantası sizi olabildiğince beklenmedik anınızda idare edebilecek formdadır. Kişisel olarak yeniden düzenlenmesi gereken torbanıza ihtiyaç duyduğunuz ilaçlarınızı, taşınabilir şarj aletlerinizi, bir miktarda para koyarak deprem sonrası süreçte aileniz ile birlikte kendinizi güvence altına alabilirsiniz. İlk yardım malzemelerinin de bulunduğu deprem erzak çantasının kişisel olarak hazırlanması tavsiye edilir. Mevsimine uygun kıyafetler koyarak soğuk havalarda kendinizi koruma altına alabilirsiniz. Özellikle kış aylarında sizin ve çocuklarınız için koyabileceğiniz kalın kıyafet, el sobası ve battaniyeler yardım ekipleri gelene kadar sizi uzun bir süre korur.

Deprem Çantası ile İhtiyaçları Giderme İmkanı

Deprem Çantası ile İhtiyaçları Giderme İmkanı

Deprem dünyada kaybı büyük olan doğal afetler arasındadır. Şiddetine göre yıkım oranları değişse de oldukça zor baş edilen bir durumdur. Deprem bölgesinde sadece binalar değil arabalar, insanlar ve diğer canlılar da zarar görür. Zelzele sonrası süreç kayıplardan kaynaklı olarak oldukça zor geçebilme ihtimali taşır. Afet sonrası gelişen olumsuz durumlardan birisi ise yağmacıların dikkatini çeken eşyalara sahip olmak istemesidir. Kırmızı acil durum rengi olmasına rağmen profesyonel deprem çantasının siyah renkte olması bu yüzdendir. Özellikle Amerika, Japonya gibi zelzele ve tsunami gibi doğal afetlerin sık görüldüğü ülkelerde dikkat çekmek istemedikleri için siyah zelzele torbaları kullanılır. İlk yardım deprem çantasını siyah tercih ederek insanların dikkatini çekmesinin önüne geçebilirsiniz. Afet sonrası büyüklüğe ve şiddete bağlı olarak artçı depremler görülebilir. Artçı depremlerin gelişebilme riski düşünülerek afet sonrası ev ve kapalı mekanların içerisine girmek tavsiye edilmez. Artçılar ana zelzelenin büyüklüğünden küçük ancak ne durumda, ne kadar sürede olacağı tahmin edilemeyen bir durumdur. Toplanma alanlarında geçireceğiniz süreçte kapsamlı deprem çantası ihtiyaç duyabileceğiniz neredeyse bütün malzemeleri bünyesinde barındırır. Zelzele torbalarının içindeki malzemeler zelzele sonrası ilk 3 günü güvenle geçirebileceğiniz şekilde tasarlanır. Kişisel olarak kendiniz hazırlayacağınızda oldukça zorlanma ihtimaline karşı afet ürünleri sizin için profesyonel bir şekilde hazırlanır. Zelzele torbalarını kişisel bir eşya haline getirebilmek için size içerik listesi gönderilir. Böylelikle kolay bir şekilde afet esnasındaki ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Zelzele torbalarının birçok kategoride çeşitleri bulunur. Zelzele torbası seçerken yaşadığınız bölgedeki zelzele oranlarını büyüklük ve sıklıklarını dikkate alarak seçmeniz gerekir. Zelzelenin sık ve uzun sürdüğü bölgelerde yaşayan bireylerin çadırlı deprem çantası seçmeleri tavsiye edilir. Afet sonrası gelişen artçı zelzeleler dolayısı ile evlere girmek güvenli olmaz. Bu yüzden işinizi gören bir çadır gece sizi ve ailenizi dış tehlikelerden korur. Su geçirmez torbalar içerisinde bulunan çadırlar aile boyu kullanılabilir kapasitededir ve geceyi dışarıda geçirme sorunundan kurtarır. Profesyonel çadırlar içerisinde bulunan şarj aletleri, powerbank, dinamo ve fenerler elektrik ihtiyaçlarını geçici bir süreliğine karşılayabilecek formdadır.

Doğal Afetler İçin Hazırlanan Kurtarıcı Deprem Çantaları

Doğal Afetler İçin Hazırlanan Kurtarıcı Deprem Çantaları

Zelzele sonrası süreç insanlar için oldukça zor geçen zamanlardır. Kayıpların yaşandığı doğal afette insanlar ve ekipler oldukça zor zamanlar geçirir. Evleri yıkılan insanlar veya ailesini bulamayanların tedirgin olduğu oldukça sıkıntılı bir durumdur. Zelzele torbaları, ansızın gerçekleşen bu olayda sizi bir nebze de olsa duruma hazırlar. Zelzele esnasında kolay bir yere konulması gereken ürün acil durumda hayat kurtarır. Her detayı düşünülerek hazırlanan deprem çantası kiti içerisindeki malzemeler ailenizi koruyabilecek yapıdadır. İçerisinde bulunan düdük, acil durum malzemeleri gibi nesneler yaralanma ihtimaline karşı özenle seçilerek ürün içerisine yerleştirilir. Afet esnasında ürün içerisinde bulunan yiyecek içecek gibi malzemeler açlığı dindirecek, besin değeri yüksek gıdalardan oluşur. Son kullanma tarihleri uzun süren paketli gıdalar ve konserveler tercih edileceği gibi tarihlerin de sık sık kontrol edilmesi gerekir. Deprem sırt çantası kolay taşınabilir formda kişisel ihtiyaçlarınızı rahatlıkla yerleştirebileceğiniz yapıdadır. Ürünlerin içerisine eşyalarınızı rahatlıkla sığdırabileceğiniz kadar boş alan bırakılır. Böylelikle ilaç, kıyafet veya diğer malzemelerinizi yerleştirebilirsiniz. Nerede ve ne zaman olacağı tahmin edilemeyen afete, hazırlıksız yakalanmamak amacıyla farklı büyüklükte hazırlanan zelzele torbalarını temin edebilirsiniz. Kişi sayısına göre değişen farklı modelleri ile isterseniz arabanıza isterseniz de çocuğunuz için bir küçük deprem çantası hazırlayabilirsiniz. Kolay taşınabilen yapısı ile içerisinde ihtiyaç duyulabilecek bütün malzemeleri barındırır. İsterseniz arabanızda isterseniz de çocukların okul çantası içerisine konulabilecek az yer kaplayan yapıya sahiptir. Zelzele torbalarının içerisinde gönderilen ilk yardım kitapçığı çocukların bile kullanabileceği kolay bir yapıdadır. Herhangi bir yaralanma ihtimaline karşı ürün içerisinde bulunan pansuman malzemeleri yara yeri enfeksiyonunu engelleyecek ekipmanları içerir. Sargı bezi, flaster batikon ve oksijenli su gibi malzemeler enkaz esnasında oluşabilecek komplikasyonları hafifletmek için ideal ürünlerden oluşur.

Cankurtaran Niteliğindeki Deprem Çantası Seçeneği

Cankurtaran Niteliğindeki Deprem Çantası Seçeneği

Zelzelenin nerede, ne zaman olacağı ile ilgili ne kadar çalışma yapılsa da tahmin edilmesi mümkün olmayan bir gerçek vardır. Çok ani bir şekilde meydana gelen afette hazırlıksız yakalanmak muhtemeldir. Öncesinde hazırlanan ve kolay bir yerde bulunan zelzele torbası sarsıntılar başladığı anda size biraz da olsa zaman kazandırır. Her ayrıntısı düşünülerek hazırlanan detaylı deprem çantası sizin ve sevdiklerinizin ihtiyaç duyabileceği birçok malzemeyi içinde barındırır. Geçici bir süreliğine sağlık, beslenme, giyinme ve barınma ihtiyaçlarınızı karşılayan ürün afet esnasında sizi dış uyaranlara karşı biraz da olsa sakinleştirir. Bakımından sorumlu olduğunuz çocuklarınız için koyacağınız kıyafet, ilaç veya mama gibi malzemelerin de zelzele torbası içinde yer alması gerekir. Afet sonrası sizi ve sevdiklerinizi yaklaşık olarak 3 gün idare edecek kadar su ve yiyecek malzemelerinin zelzele torbası içerisinde bulundurulması tavsiye edilir. Deprem yardım çantası içerisinde yer alan yiyecek, içecek ve ilaçların sık sık son kullanma tarihleri kontrol edilmeli, zaman zaman yenileri ile değiştirilmelidir. Zelzele torbası içerisine çocuklarınız veya kendiniz için acil durumda aranacak kişilerin telefon numaralarını yazarak koyabilirsiniz. Ürün içerisinde eşyalarınızı kolaylıkla bulabilmeniz için hangi eşyanın nerede olduğuna dair bir liste bulunur. Liste içerisine sizin de eklediğiniz malzemelerin yerlerini yazarak kendi haritanızı oluşturabilirsiniz. Çocuklarınız içinde rehber haline gelen bu liste acil durumda eşyaları rahatlıkla bulmanıza yardımcı olur. Özellikle acil müdahale gerektiren durumlarda liste, zamandan tasarruf edebilmek adına yerleştirilir. Acil afet çantası içinde yer alan malzemeler sizin ve sevdiklerinizin alabileceği hasarlar düşünülerek hazırlanır. Toz maskesi, solunum maskesi gibi oldukça detay düşünülerek hazırlanan üründe de içerikler listesi bulunur. Böylelikle ürün içerisinde bulunan malzemeler azaldıkça tespit etmeniz kolay olur.

Kişi Sayısına Göre Farklı Büyüklükte Deprem Çantası

Kişi Sayısına Göre Farklı Büyüklükte Deprem Çantası

Zelzele torbası tercih edilirken birçok teferruata dikkat edilir. Kişi sayısı, yaş grubu, yaşanılan bölgenin zelzele sıklığı gibi ayrıntılar tercih edilen ekipmanların kategorisini belirler. Eğer oldukça şiddetli zelzele bölgelerinden birinde yaşıyorsanız öncesinde gerçekleşen afet öykülerini az çok tahmin edebilirsiniz. Şiddetli zelzelelerin olduğu bölgelerde eve girmenin tehlikeli olduğu bilinir. Çadırlı zelzele torbalarının tercih edilme sebeplerinden biri budur. Özel eşyalarınızı güvenle koyabileceğiniz çadırlar size geçici bir barınma alanı sunar. 3 kişilik, 4 kişilik, 5 kişilik deprem çantası oldukça teferruatlı bir şekilde hazırlanarak aile üyelerine yetebilecek birçok malzemeyi bünyesinde barındırır. Büyük zelzele torbaları yiyecek, içecek ve su stokları için yeterli alan bulundurur. Size gönderilen kalabalık ailelere uygun ürünler %50 doluluk oranına sahiptir. Kişisel ihtiyaçlarınız için ayrılan %50’lik kısıma gerekli malzemelerinizi koyabilirsiniz. Detaylı bir şekilde hazırlanan ürün; iletişim, teknoloji, sağlık, hijyen, güvenlik, gıda malzemelerini içeren afet ürünleri ile doludur. İhtiyacınız olan her ürünü tek bir ürün içerisinde toparlayan zelzele torbaları size zor zamanlarınızda alternatif seçenekler sunar. Kalabalık aileler için üretilen büyük deprem çantası ani bir zelzele esnasında ihtiyacınız olan bütün ekipmanları içerisinde barındırır. Sık sık kontrol edilerek her mevsim geçişlerinde içerisindeki malzemeler de değiştirilmelidir. Her mevsim geçişi sonrası mevsime uygun kıyafetleri yerleştirerek ürünü hazır bir şekilde bulundurabilirsiniz. Kolay bir yere konulması gereken ürünün halihazırda bulunması gerekir. Kalabalık bireylerin tercih ettiği büyük seçenekler yerine isterseniz de mini deprem çantasını tercih edebilirsiniz. Araba, ofis, okul için ideal boyutta olan tek kişilik zelzele torbaları acil durumda hayat kurtarır niteliktedir. Büyük zelzele torbaları gibi ince düşünülerek hazırlanan ürün, ihtiyacınız olabilecek bütün malzemeleri içerir.

Birbirinden Kullanışlı Koruyucu Deprem Çantası Modelleri

Birbirinden Kullanışlı Koruyucu Deprem Çantası Modelleri

Doğal afetler önceden tedbir alınması gereken durumları içerir. Sonuçların tahmin edilemediği şekilde gerçekleşen doğal afetlerde tedbir her zaman hayat kurtarır. Zelzele bölgesi üzerinde yer alan Türkiye’de birçok bölgede sarsıntılar gerçekleşir. Özellikle genç oluşumlu yer kabuğu üzerinde yer alan Türkiye'nin fay hatları her noktadan etkilenebilir yapıya sahiptir. Fay hattının başlangıç noktasında meydana gelen küçük bir sallanma bile Türkiye’de yer alan fay hatlarını ciddi düzeyde etkileyebilir. Tedbirin her zaman hayat kurtardığı düşünülürse kendiniz ve sevdikleriniz için her ihtimal düşünülerek hazırlanan zelzele çantalarını tercih edebilirsiniz. Deprem çantası modellerini inceleyerek kendinize ve ailenize uygun büyüklükte çantaları tercih edebilirsiniz. Yaşadığınız bölgenin zelzele sıklığı ve bıraktığı hasarı göz önüne alarak isterseniz çadırlı zelzele çantalarını inceleyebilirsiniz. İnsan hayatının söz konusu olduğu bu zorlu süreçte tercih edeceğiniz ilk yardım malzemelerinin güvenilir olması gerekir. Çanta içerisinde bulunan İlk Yardım Kitinde bulunan malzemelerin son kullanma tarihi sık sık kontrol edilmesi tavsiye edilir. Batikon, oksijenli su ve gazlı bez gibi malzemelerin havayla teması önlenecek düzeyde saklanması gerekir. Oldukça zor bir durum olan doğal afet sürecinde tercih edeceğiniz çanta modelleri içerisinde bulunan ekipman çeşitliliğine göre kategorize edilir. Deprem çantası fiyatlarını inceleyerek kendinize ve ailenize uygun çanta modellerini tercih edebilirsiniz. Oldukça çeşitli kategorileri olan çanta çeşitlerinde isterseniz küçük veya büyük, ya da çadırlı modelleri inceleyebilirsiniz. Her ayrıntısı düşünülerek hazırlanan çanta modelleri zelzele sonrası süreçte iletişim, teknoloji, sağlık, hijyen, güvenlik, gıda ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kapasiteye sahiptir. Zelzele çantalarının afet sonrası sizi 72 saat boyunca dış alanda koruyabilme özelliği göstermesi gerekir. Siz de acil durum anında detaylı bir şekilde hazırlanan bu tarz çantalara ihtiyaç duyuyorsanız ürünleri inceleyerek Trendyol üzerinden deprem çantası satın alabilirsiniz.

Depremlerin yıkıcı etkilerinden en az zararla korunmak için, evlerde bulunması gereken bir önlem olan deprem çantaları, insanların en fazla araştırdığı konular arasında bulunur. Deprem çantasının içeriği ne olmalı ve nasıl hazırlanması gerektiği gibi sorular insanlar tarafından sık sık araştırılmaktadır. İşte bu soruların yanıtları.

Deprem anında hayati önem taşıyan malzemelerin bulunduğu deprem çantası, ülkemizde sık sık meydana gelen depremler ve beklenen büyük İstanbul depremi için önlem almak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılan bir konudur. Herkesin evinde, arabasında ve iş yerlerinde bulunması gereken, hayati önem taşıyan deprem çantası hakkında arama motorlarında araştırılan deprem çantasında hangi malzemeler olmalı? Deprem çantası nasıl hazırlanmalı?

DEPREM ÇANTASINDA OLMASI GEREKEN MALZEMELER

Gıda

Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (çabuk bozulmayan) gıdalar (Konserve, kuru meyveler, tahin–pekmez, meyve suyu, vb.).

Önemli belge fotokopileri

Ülkemizde sık sık yaşanan sarsıntılar ve beklenen büyük İstanbul depremine karşı önlem almak isteyen vatandaşlar, deprem çantasında neler olması gerektiğini araştırıyor. Herkesin evinde, arabasında ve iş yerlerinde bulunması gereken, hayati önem taşıyan deprem çantası hakkında arama motorlarında araştırılan deprem çantasında hangi malzemeler olmalı? Deprem çantası nasıl hazırlanmalı? sorularının cevabını haberimizde derledik...

DEPREM ÇANTASINDA OLMASI GEREKEN MALZEMELER

Gıda

Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (çabuk bozulmayan) gıdalar (Konserve, kuru meyveler, tahin–pekmez, meyve suyu, vb.).

Önemli belge fotokopileri

Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.)
Tapu, sigorta, ruhsat belgeleri
Zorunlu Deprem Poliçesi
Diplomalar
Pasaport, banka cüzdanı vb.
Diğer (evcil hayvan sağlık karnesi, vb.)
Giyecekler
İç çamaşırı
Çorap
Yağmurluk
İklime uygun giysiler

Su

Her bir aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyu alınmalı.

Hijyen malzemeler

Sabun ve Dezenfektanlar
Diş fırçası ve macunu
Islak mendil
Tuvalet kâğıdı
Hijyenik ped
Diğer malzemeler
İlk yardım çantası
Uyku tulumu veya battaniye
Çakı, düdük, küçük makas
Kâğıt, kalem
Pilli radyo, el feneri ve yedek piller (dayanıklı/uzun ömürlü pil seçilmeli)

DEPREM ÇANTASI NASIL HAZIRLANIR?

"Deprem çantası nasıl hazırlanmalı?" sorusunun yanıtı da hayat kurtarıcı olabilir. Deprem çantası oluştururken nelere dikkat edilmesi gerektiğine bakalım.

Deprem çantası, hafif ve taşıması kolay olmalıdır.

Deprem çantasını ulaşabileceğiniz bir yerde muhafaza etmek, acil durumda hızla ulaşabilmeniz için oldukça önemlidir. Erişilemez bir yerde saklanan deprem çantası amacına uygun değildir.

Deprem anında ihtiyaç duyabileceğiniz ürünleri dikkate alarak, deprem çantasını kişisel ihtiyaçlarınıza göre hazırlamalısınız. Ayrıca evcil hayvanlarınızın da durumunu düşünerek, onların ihtiyaçlarına uygun küçük bir çantayı da unutmayın.

Deprem çantasını mevsim şartlarına göre periyodik olarak güncellemek, her zaman hazırlıklı olmanızı sağlayacak önemli bir adımdır.

Deprem çantanızdaki yiyecek ve içeceklerin son kullanma tarihlerine dikkat etmeli ve sürekli olarak kontrol etmelisiniz. Yakın olan son kullanma tarihleri olan ürünleri tüketmeli ve yerlerine yenilerini eklemelisiniz.

Ayrıca iş yerinizde ve otomobilinizde de deprem çantası bulundurmanız çok önemlidir. Böylece her an her yerde hazırlıklı olabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası