banyodan sonra saçın kabarmaması için ne yapılmalı / Kabaran saçlar için çözümler! - Kadın Haberleri

Banyodan Sonra Saçın Kabarmaması Için Ne Yapılmalı

banyodan sonra saçın kabarmaması için ne yapılmalı

Sa&#; Kabarması Nasıl &#;nlenir: 6 Doğal &#;&#;z&#;m

Saç kabarması, genelde dalgalı ve kıvırcık saçlarda görülen, dağınık bir görünüme yol açan durumdur. Saç kabarmasının genetikten, sıcak su kullanımına kadar birçok farklı nedeni olabilir. Kabarıklığı gidermek için, altta yatan nedeni bulmanız ve önlemeniz, sorundan kurtulmanıza büyük ölçüde yardımcı olur. Günlük hayatta sık sık yaşanan saç kabarmasına sorununun çözümlerine geçmeden önce altta yatan nedenleri sizlerle paylaşıyoruz. 

Saç Kabarmasının Nedenleri Nelerdir?

  1. Saç kabarıklığının temel nedenlerinden biri genetiktir. 
  2. Saç kuruluğu
  3. Sık sık saç şekillendirici ürünlerin kullanılması
  4. Sülfatlı şampuanlar
  5. Yetersiz beslenme
  6. Banyo sonrasında saçları tamamen kuruduktan sonra taramak
  7. Tiroid hastalıkları
  8. Yaşlanma
  9. Kullanılan ilaçların yan etkileri
  10. Gebelik, menopoz gibi hormonal değişimler
  11. Doğum kontrol hapları
  12. Pamuklu yastık kılıfları kullanmak
  13. Banyoda kullanılan suların çok kireçli olması
  14. Saçı çok sıcak su ile yıkamak
  15. Sık sık havuzda yüzmek
  16. Alkol içerikli saç bakım ürünleri
  17. Saçların çok uzun olması
  18. Soğuk hava veya sıcak hava
  19. Vitamin eksikliği
  20. Saçları sık sık boyama, röfle gibi işlemlere maruz bırakma
  21. Saçları çok sık yıkamak

Saç Kabarmasına Ne İyi Gelir?

  1. Hindistan Cevizi Yağı


Saç bakımı için oldukça önemli bir yere sahip olan hindistan cevizi yağı, saç kabarıklığını ve elektriklenme sorunlarını giderir. Bunun içinde, katı haldeki yağı elinize sürün ve eritin. Saç diplerinden başlayarak tüm saçınıza sürün. Masaj yaparak yedirdiğiniz yağı, 30 dakika bu şekilde bekletin. Ardından şampuan ve ılık suyla durulayın.

  1. Argan Yağı


Argan yağı, saçları yumuşatır ve kabarmasını önler. Avcunuza damla argan yağı sürüp eşit miktarda saçınıza uygulayın. Daha sonra şampuanla yıkayın. Haftada 2 kez uygulayabilirsiniz. 

  1. Tatlı Badem Yağı

Duştan sonra kabaran saçlara 6 etkili çözüm!

Saçların kabarmasına neden olan birçok faktör bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; kuruluk, yetersiz ve sağlıksız beslenme, saça çok sık ısı ile şekil verme ve bu tarz cihazlarla temas ettirme gibi nedenleri sıralayabiliriz. Ayrıca nem oranının yüksek olduğu havalarda saçlar daha fazla kabarabilir ve verilen şekil uzun süre korunamayabilir. Bu nedenle saçlarınızın duştan sonra kabarmasını ve elektriklenmesini önlemek için 6 etkili yöntemi sizler için derledik.

  • Duşa girmeden önce saçlarınıza sıcak yağ bakım uygulaması yapmak, duştan sonra oluşan kabarmanın ve elektriklenmenin  önlenmesini ve saçlarınızın daha yumuşak bir hal alarak kolay şekillenmesini sağlar. Yağ olarak zeytinyağı, argan yağı gibi yağları kullanabilir ve bunu düzenli olarak haftada bir kez uygulayabilirsiniz.
  • Saçlarınıza maşa, fön gibi işlemleri çok sık yaptırmayın. Ayrıca saç kurutma makinesi kullanmaya bir süre ara verebilirsiniz. Eğer bu tarz işlemleri sık sık yapmanız gerekiyorsa düşük ısıda kullanmaya dikkat etmelisiniz.
  • Duştan çıktıktan sonra havlu ile saçınızdaki fazla suyu alabilir ve geniş dişli bir tarakla saçlarınızı tarayabilirsiniz.
  • Duştan çıktıktan sonra saçlarınızın kabarmasını ve elektriklenmesini istemiyorsanız fazla nemli ortamlardan uzak durmalısınız. Duş sırasında oluşan buharın çıkması için banyoyu havalandırın. Saçlarınıza şekil vermek için buharın banyodan tamamen çıkmasına dikkat etmelisiniz.
  • Saçlarınızı belli aralıklarla sirkeli su ile durulamak saç tellerinizin güçlenmesine ve saçınızın pH değerini dengelemeye yardımcı olur.
  • Beslenmenize özen göstermelisiniz. Özellikle vitamin eksikliği gibi durumların ilk belirtileri saç ve ciltte görülür. Vücudunuz için gerekli vitamin ve mineralleri almalısınız ki saçlarınız bir süre sonra kurumasın. Çünkü bu nedenle kırıklarınız artabilir ve saçlarınız sağlıksız görünebilir. Bunlara ek olarak bol bol su içmeye özen göstermelisiniz.
Click Us

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir