sözleşmeli memur maaşı 2023 / memur zammı belli oldu - Dünya Gazetesi

Sözleşmeli Memur Maaşı 2023

sözleşmeli memur maaşı 2023

Temmuzda &#;ğretmen, hemşire, doktor, polis memuru ve d&#;z memur maaşı ne kadar olacak? G&#;zler Haziran enflasyonunda… Memur maaş zammıyla ilgili kritik a&#;ıklama

MEMURLARIN OLASI ZAM TAHMİNİ TABLOSU

Memur maaşları derece ve kıdeme göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin meslekte birinci yılı içinde olan öğretmen ile uzman öğretmen olarak görev yapanlar aynı maaşı almıyor. Düz memur olarak görev yapanların ise aldıkları maaşlar ön lisans ve lisans gibi mezuniyet durumlarına göre değişiyor. En düşük memur maaşı şu an 12 bin lira seviyesinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu maaşın 22 bin lira olacağını ifade etti.

Bizde memur maaşlarına %30, 40, 45 ve 50 oranlarında zam yapılması durumunda ortaya çıkacak tabloyu sizler için hazırladık. Memur maaşı zam oranları kesin olarak Temmuz ayı içerisinde belirlenecek. Aşağıda hazırlanan tabloda zam oranları üzerinden maaşlar yer almaktadır.

Tablodaki hesaplamalar yapılırken bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, sermaye ödemesi, yabancı dil tazminatı gibi ödemeler dahil edilmemiştir. Aile ve çocuk yardımı ödeneği çalışmayan eş ve 2 çocuk ( yaş grubu ve diğer) esas alınmıştır.

Başkomiser derecesinde 3/1 derecesinde çalışan bir kişinin mevcut maaşı 20 bin lira. Temmuz ayında maaşına %40 zam yapılması durumunda ise 29 bin lira olacak.

1/4 derecesinde çalışan bir öğretmenin mevcut maaşı 15 bin lira. Temmuz ayında %40 zam yapılması durumunda mevcut maaşı 22 bin lira olacak.

1/4 derecesinde çalışan bir uzman doktorun mevcut maaşı 24 bin lira. Temmuz ayında %40 zam yapılması durumunda ise maaşı 34 bin liraya yükselecek.

5/1 derecesinde üniversite mezunu olarak çalışan hemşire 15 bin lira maaş alıyor. Temmuz ayında %40 zam yapılması durumunda maaşı 21 bin lira olacak.

8/1 derecesinde çalışan bir polis memurunun mevcut maaşı 18 bin 23 lira. Temmuz ayında %40 zam yapılması durumunda maaşı 25 bin lira olacak.

memur zammı belli oldu

Milyonlarca memur zamm&#; için gözünü Aral&#;k ay&#; enflasyon rakamlar&#;na çevirmi&#;ti. Son dakika habere göre, enflasyon, Aral&#;k 'de y&#;ll&#;k bazda yüzde 64,27 olurken, bu rakam son 9 ay&#;n en dü&#;ük seviyesi olarak kay&#;tlara geçti. 

MEMUR ZAMMI BELL&#; OLDU

Hazine ve Maliye Bakanl&#;&#;&#;ndan edinilen bilgiye göre, kamu görevlileri ve emeklilerin ayl&#;k ve ücretlerine yap&#;lan zamlar belli oldu. Buna göre, y&#;l&#;nda kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklar&#;nda yap&#;lan art&#;&#;lar, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollar&#;na Yönelik Mali ve Sosyal Haklara &#;li&#;kin ve Y&#;llar&#;n&#; Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözle&#;me ile belirlendi.

Ocak ay&#;ndan geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamam&#;n&#;n ayl&#;k ve ücretlerinde yüzde 8 art&#;&#; öngörülmü&#;tü.

y&#;l&#; ikinci alt&#; ayl&#;k döneminde enflasyon yüzde 15,4 oldu. Gerçekle&#;en bu enflasyon oran&#;ndan kaynakl&#; olarak ilave yüzde 8,48 art&#;&#;la kamu görevlileri ile memur emeklilerinin ayl&#;k ve ücretlerinde, bu aydan geçerli olmak üzere, toplam yüzde 16,48, SSK ve Ba&#;-Kur emekli ayl&#;klar&#;nda ise gerçekle&#;en enflasyona ba&#;l&#; olarak yüzde 15,4 art&#;&#; sa&#;lanacak. Ancak Cumhurba&#;kan&#; Recep Tayyip Erdo&#;an'&#;n aç&#;klad&#;&#;&#; gibi bu oranlar, yüzde 25 olarak uygulanacak. Bu çerçevede aile yard&#;m&#; ödene&#;i dahil en dü&#;ük memur maa&#;&#; 9 bin liradan 11 bin liraya, en dü&#;ük memur emekli ayl&#;&#;&#; 6 bin 78 liradan 7 bin liraya yükseldi.

YEN&#; MEMUR MAA&#;LARI

Söz konusu art&#;&#;lar neticesinde Ocak dönemi itibar&#;yla baz&#; kamu görevlilerinin net görev ayl&#;klar&#; &#;u &#;ekilde belirlendi:&#;&#;&#;&#;&#;&#;&#;

&#;UBE MÜDÜRÜ- (Üniversite Mezunu) 1/4
- Temmuz (TL)
- Ocak (TL)

MEMUR- (Üniversite Mezunu) 9/1
- Temmuz (TL)
- Ocak (TL)

UZMAN Ö&#;RETMEN - 1/4
- Temmuz (TL)
- Ocak (TL)

Ö&#;RETMEN - 1/4
- Temmuz (TL)
- Ocak (TL)

BA&#;KOM&#;SER - 3/1
- Temmuz (TL)
- Ocak (TL)

POL&#;S MEMURU - 8/1
- Temmuz (TL)
- Ocak (TL)

UZMAN DOKTOR - 1/4
- Temmuz (TL)
- Ocak (TL)

HEM&#;&#;RE- (Üniversite Mezunu) - 5/1
- Temmuz (TL)
- Ocak (TL)

MÜHEND&#;S - 1/4
- Temmuz (TL)
- Ocak (TL)

TEKN&#;SYEN- (Lise Mezunu) - 11/1
- Temmuz (TL)
- Ocak (TL)

PROFESÖR - 1/4
- Temmuz (TL)
- Ocak (TL)

ARA&#;TIRMA GÖREVL&#;S&#; - 7/1
- Temmuz (TL)
- Ocak (TL)

VA&#;Z - 1/4
- Temmuz (TL)
- Ocak (TL)

AVUKAT - 1/4
- Temmuz (TL)
- Ocak (TL)

(*) Maa&#; hesaplamalar&#;na, bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, döner sermaye ödemesi ve yabanc&#; dil tazminat&#; gibi ödemeler dahil edilmemi&#;, aile ve çocuk yard&#;m&#; ödene&#;i ise dahil edilmi&#;tir. Aile ve çocuk yard&#;m&#; ödene&#;i hesab&#;nda çal&#;&#;mayan e&#; ve 2 çocuk ( ya&#; grubu ve di&#;er) esas al&#;nm&#;&#;t&#;r.

 

MEMUR VE MEMUR EMEKL&#;S&#; ZAMLARI NASIL BEL&#;RLEN&#;YOR?

Memur ve memur emeklilerinin maa&#; zamm&#;, her y&#;l iki kez toplu sözle&#;me zamm&#;na ek olarak 6 ayl&#;k enflasyon fark&#;yla belirleniyor. Memurlar temmuz ay&#;nda yüzde 7'lik toplu sözle&#;me zamm&#; alm&#;&#;t&#;. Bu rakam&#; a&#;an oran kadar enflasyon fark&#;na hak kazan&#;l&#;yor. Ocak ay&#; için yüzde 8'lik toplu sözle&#;me zamm&#;yla enflasyon fark&#; eklenerek memur ve memur emeklisinin zam oran&#; ortaya ç&#;k&#;yor.

 

 

 

MEMUR MAAŞ ZAMMI SON DURUM GELİŞMELERİ

Memur maaşları ne kadar oldu? doktor, öğretmen, polis maaşları

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur ve emeklilere bu aydan itibaren maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağını açıklamasının ardından kamu görevlileri ve emeklilerin aylık ve ücretlerinde yapılan artışlar belli oldu.

yılında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin ve Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme ile belirlenmişti.

Ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 8 oranında artış öngörüldü. yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 15,40 olarak gerçekleşti. Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 8,48 artışla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde Ocak 'ten geçerli olmak üzere toplamda yüzde 16,48, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise gerçekleşen enflasyona bağlı olarak yüzde 15,40 artış sağlanması planlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla bu oranlar yüzde 30 olarak uygulanacak.

En düşük memuremekli aylığı 7 bin lira oldu

Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 9 bin liradan 11 bin liraya, en düşük memuremekli aylığı 6 bin 78 liradan 7 bin liraya yükseldi.

Memur maaşları ne kadar oldu? doktor, öğretmen, polis maaşları

Artışlar neticesinde yılı ocak dönemi itibarıyla bazı kamu görevlilerinin net görev aylığı şöyle:

 Memur maaşları ne kadar oldu? doktor, öğretmen, polis maaşları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası