lastik raf ömrü ne kadar / Lastiklerin raf ömrü - Bisiklet Forum

Lastik Raf Ömrü Ne Kadar

lastik raf ömrü ne kadar

Lastik Raf ve Kullanım Ömrü

  • Konu Sahibi
    Ankara Ticaret Odası'nın konu hakkında yaptığı a&#;ıklama ilgili g&#;rseldedir

    Lastik Raf ve Kullanım Ömrü

    Lastikler tahmin edilebilir bir raf &#;mr&#;ne sahip değildir. Lastiklerin nerede ve ne zaman yapıldığı &#;nemli değildir. Sıcaklık, bakım, depolama koşulları ve kullanım, y&#;k, hız, basınca ilaveten s&#;r&#;ş bi&#;imi gibi lastiğin &#;mr&#;n&#; etkileyecek bir&#;ok etken mevcuttur.

    Lastiklerinizle d&#;zenli olarak ilgileniniz; bu nedenlerle, Michelin b&#;t&#;n s&#;r&#;c&#;lerin a&#;ık yaşlanma veya yorgunluk belirtileri i&#;in lastiklerinin dış g&#;r&#;n&#;m&#;ne d&#;zenli olarak dikkat etmelerini tavsiye etmektedir. Bu belirtiler dış lastik deseninde, omuz ve topukta &#;atlamaya ilaveten bi&#;im değişikliği vb. i&#;erebilmektedir. Lastiklerin aşırı bir şekilde yaşlanması yol tutuş kaybına neden olabilmektedir. Michelin aynı zamanda yedek lastikler d&#;hil olmak &#;zere b&#;t&#;n lastiklerin bir uzman tarafından d&#;zenli olarak kontrol edilmesini de tavsiye etmektedir. Lastik uzmanları lastiklerinizin hizmete devam edip etmemesi gerektiğini s&#;yleyebilir.

    Ka&#; yıllık lastik &#;ok yaşlıdır? Beş Yıl Testi;
    Beş veya daha fazla yıl kullandıktan sonra lastiklerinizin yılda en azından bir kere kontrol edilmesi gerekmektedir. İhtiya&#; halinde, ara&#; imalat&#;ısının orijinal ekipman astiklerin değiştirilmesini ilgilendiren tavsiyelerine uyunuz. Bir tedbir olarak, lastikler &#;retim tarihinden itibaren 20 yıl değiştirilmemişse (Lastik &#;zerinden nasıl okunduğuna bakınız) kullanılabilir durumda g&#;r&#;nseler ve lastik desen g&#;stergesine kadar aşınmamış olsalar dahi Michelin bu lastiklerin yeni lastiklerle değiştirilmesini tavsiye etmektedir

    Alıntı:funduszeue.info

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hi&#; bir a&#;ıklama veya uzman &#;nerisine bakmadan kendi g&#;r&#;ş&#;m : 4 yıl civarı. &#;zellikle bakarım lastiklere, 4 yıl ve sonrasında lastiğin hamurunda renk değişimi, yanak &#;atlamaları, Kullanıma bağlı aşınmalar hepsini &#;st &#;ste koyunca b&#;yle d&#;ş&#;n&#;yorum. sadece kendi g&#;zlemimdir. Kullanılmayan aracın lastiği konu dışıdır. "Dıdısının dıdısında 8 yıllık lastik var, g&#;rsen sıfır sanarsın" demeyin boşuna :)
  • Yarbay
    Mesaj
    lastik tarihi yeni olmalı , yoksa &#;abuk sertleşiyor. Km yapma durumuna g&#;re sene kullandığımız oldu lastikleri. Ama tabi sertleşme durumu oluyor konforu azalıyor. Birde bu yollara &#;ok dayanmıyor lastik, yollar d&#;zg&#;n değil.
  • Binbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: funduszeue.info

    Hi&#; bir a&#;ıklama veya uzman &#;nerisine bakmadan kendi g&#;r&#;ş&#;m : 4 yıl civarı. &#;zellikle bakarım lastiklere, 4 yıl ve sonrasında lastiğin hamurunda renk değişimi, yanak &#;atlamaları, Kullanıma bağlı aşınmalar hepsini &#;st &#;ste koyunca b&#;yle d&#;ş&#;n&#;yorum. sadece kendi g&#;zlemimdir. Kullanılmayan aracın lastiği konu dışıdır. "Dıdısının dıdısında 8 yıllık lastik var, g&#;rsen sıfır sanarsın" demeyin boşuna :)


    Haklısınız hocams size katılıyorum. Ancak s&#;ylemeden ge&#;emeyeceğim. Bizim tanıdığın Megane 1'i var fabrikanın taktığı lastikleri kullanıyor hala hatta ge&#;enlerde muayeneden de ge&#;ti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yarbay
    Mesaj
    ankara ticaret odası t&#;keticiye, esnafın elinde kalan bayat lastikleri kakalama arayışından ziyade, belediye ve karayollarına kaliteli asfalt, asfalt bakım, asfalt alt yapısıyla ilgili bir &#;ltimatom g&#;nderse de kendilerini dikkate alsak. ayrıca t&#;keticiyi bu gibi y&#;nlendirmelerden ziyade, lastik firmalarının ve depolarının uygun şartları sağlayıp sağlayamadıklarını, sağlayamayan firmaların tam listelerini yayınlamadıkları s&#;rece ato boş bir &#;ıkış yapmış olacak benim i&#;in. 6 ay dan bayat lastiği almamaya devam edeceğim. benim parama muhta&#; olan esnaf d&#;ş&#;ns&#;n taşınsın.
  • Yarbay
    Mesaj
    Ankara Ticaret Odasının ne dediği umurumda olmaz, &#;retim tarihi 1 yılı ge&#;miş lastiği bile bile asla almam.
  • Lastiğin yola tutunmasını ve vatuz etkisi sağlayan kau&#;uğun i&#;inde u&#;ucu yağlar vardır. Yeni lastiği kapalı bir yerde bir s&#;re tutun, buram buram bu yağların kokusunu alırsınız. Bir s&#;re sonra bu yağlar tamamen u&#;tuğu i&#;in lastik sertleşiyor ve vantuz etkisini kaybetip &#;atlıyor. Bu nedenle kış lastiklerimi ağzı bağlı b&#;y&#;k poşetler i&#;inde, g&#;neş g&#;rmeyen bodrumda saklıyorum. 10 yılda lastik taş gibi olur ne sa&#;malıyor bunlar.
  • Yarbay
    Mesaj
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
    eski lastik alacak kadar zengin değilim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yil normal bir rakam lastik testlerini yapiyoruz Almanyada ve cogu lastik bin kmden fazla yol alabiliyor tabi bazisi binde de patlayabiliyor. Ama bir lastik hor kullanilmamissa 10yil &#;mr&#;de vardir ve bin km de sorun olmadan kullanirsiniz. Tabi cogu sirket riske girmemek icin 5sene ve 50bin km siniri koyuyor bu sinir gercekten d&#;s&#;k
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

Michelin: Lastiğin raf ömrü ne zaman başlar?

Aktif Harmonik Filtre

Michelin Türkiye Pazarlama Direktörü Ayşem Suner: Yeni üretilen bir lastik ile üç yıl önce üretilen arasında hiçbir fark olmadığını açıkladı. Suner, “dot” kavramı ile ilgili kafaların karışık olduğunu belirterek, “Lastik ömrü arabaya takıldıktan sonra başlar. Ve doğru şartlarda saklanan bir lastiğin raf ömrü, 10 yıldır” dedi.

3 YILLIK LASTİK Mİ YENİ Mİ?


Lastiğin üretim tarihi ile ilgili olarak, yanak kısmına bakılmasını öneren Suner, “Üç yıllık bir lastik ile, henüz fabrika bandından inmiş bir lastik arasında hiçbir fark olmaz. Satın alırken, lastiğin yılına değil, saklanma koşullarına bakmak gerekir. Doğru koşullarda stoklanmışsa, raf ömrü 10 yıldır. Ve raf ömrü, araca takıldıktan sonra başlar. Yol darbeleri, güneş ışığı gibi etmenler de, ancak araca takıldıktan sonra görülür. Lastiğin üretim tarihini, yanakta bulunan, dört haneli rakamdan görebilirsiniz. Son iki rakam, üretim yılıyken, ilk iki ise haftasını göstermektedir” dedi.

LASTİĞİN SAKLAMA KOŞULLARI

Michelin Türkiye Pazarlama Direktörü Suner, saklama koşullarının, temiz, rutubetsiz, güneş almayan, kuru bir yerde olması gerektiğini söyledi. Üzerinde yük bulunmayan ve şişirilmemiş lastiğin, tıpkı arabaya takıldığı konumda ve dikey olarak saklanması ve üzerine asla yük konmaması gerektiğinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık ,

Yorumunuz Onaylanmak Üzere Gönderildi

Lastiklerin raf ömrü

Üreticileri,lastiklerin raf ömrünün yıl olduğunu söylüfunduszeue.infoıl bir lastik istiyoruz? Önemli olan funduszeue.info ömürlü bir lastik istiyorsak,o lastikten yüksek performans funduszeue.info şöyle bir alıntıyı ekleyeyim:
"Lastiğin gövdesi ise naylon/tekstil ve lastik karışımı bir bez diyebiliriz. Bu bez ipliklerden oluşur. Özellikle lastiği inik bir şekilde uzun süre bekleyen bisikletlerde lastiklerin yanaklarının çatlaması sonucu görülebilir bu iplikler. Bu ipliklerin dokuma sıklığı lastiklerin yanağında da yazılı olan EPI (Ends per Inch) veya TPI (Threads per Inch) adı verilen bir birim ile gösterilir. Örneğin TPI = iplik/dm, 66TPI = iplik/dm, 33TPI = iplik/dm gibi. Bu rakam ne kadar büyükse, yani bu katman ne kadar sık dokunmuşsa lastik o kadar hafif olur, bunun yanında dönüş direnci de o kadar düşük olur, öte yandan lastiğin patlamaya karşı hassasiyet artar"
Doğal olarak,hem maddi nedenlerden,hem de ülkemizin o birbirinden kaliteli(!) yolları sayesinde sert ve dayanıklı lastiklere yöneliyoruz ancak şartları uygun olanlar,daha yüksek performans için hafif ve yumuşak hamurlu lastiklerden büyük keyif alacaklardıfunduszeue.infoe bu lastiklerle km yapmak pek mümkün değil.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası