eve eksper geldikten kaç gün sonra kredi çıkar / Ev Kredisi – Konut Kredisi Hesaplama ve Başvuru | Türkiye İş Bankası

Eve Eksper Geldikten Kaç Gün Sonra Kredi Çıkar

eve eksper geldikten kaç gün sonra kredi çıkar

Konut Kredisi Ka&#; G&#;nde &#;ıkar?

''Konut kredisi kaç günde çıkar?'' sorusu krediye başvuranların merak ettiği sorulardan bir tanesidir. Kredi hesaplama sitesi funduszeue.info merak ettiklerinizi sizin için derledi.

funduszeue.info'un verdiği bilgiye göre konut kredisine başvurmanız durumunda 3 aşamada ilerleyen bir başvuru süreci sizleri beklemektedir. İlk aşama ön onay sürecidir. Bazı bankalarda hemen sonuçlanırken, bazı bankalarda iş günü sürmekte olup bankaların genel müdürlüklerince aşağıdaki riskler göz önünde bulundurularak ilk süreç sonuçlandırılır. Bu aşamanın amacı, müşterinin aldığı kredinin geri ödeme gücünün analiz edilmesidir.Ön onay kriterleri:

  • Kredinin kullanım amacı ve geri ödemelerin kaynağı,
  • Kredi kullanıcısının risk profili,
  • Kredi kullanıcısının geçmiş ödeme alışkanlıkları ve potansiyel geri ödeme gücü,
  • Çeşitli senaryolar altında teminatların yeterliliği konularında bilgi edinilir.

Konuta Eksper Kaç Günde Gelir?

Konut Kredisi Kaç Günde Çıkar

Kredi başvurunuzun ön onayda olumlu sonuçlanması durumunda ekspertiz süreci başlatılır. Bankaların atamış olduğu eksper (konut değerleme uzmanı), tarafınızla kredinin onaylandığı veya bir sonraki iş günü iletişime geçer ve randevu tarihi belirlenir. Bu tarihte, krediye konu olan gayrimenkul için aşağıdaki değer tespitleri yapılıfunduszeue.infoenkulün,

  • Lokasyonu,
  • Bina yaşı,
  • İmar durumu,
  • Ulaşım kolaylığı,
  • Fiziki durumu,
  • Fiziki altyapısı,
  • Gayrimenkul üzerinde ipotek olup olmadığı,

Teminat alınmasına engel bir durum (haciz, ipotek vb.) olup olmadığı araştırılır. Bu konuda daha detaylı bilgi için

Evin Gerçek Değeri Bulmanın Yöntemleri

yazımızı inceleyebilirsiniz. Ön onay süreci ve ekspertiz raporunun bankaya teslim edilmesi ortalama 4 iş günü sürebilmekteaşamada bankanın rapor sonucunda krediyi onaylama süreci başlar. Kullanabileceğiniz kredi tutarı ekspertiz değerinin maksimum %80’ine kadar olacaktır. Kredinizin onaylanması durumunda banka, sözleşmelerinin imzalanması için sizleri şubeye davet eder. Sözleşmeler imzalandıktan sonra konut kredisi kullandırılır ve ipotek işlemleri başlatılır. Bankaların anlaşmalı olduğu gayrimenkul firmaları ve avukatlar ile tapu müdürlüğü işlemleri başlatılır.

Tapu İşlemler Kaç Gün Sürer?

Konut Kredisi Kaç Günde Çıkar

Tapu müdürlüklerinde alım satım işlemleri için gayrimenkul sahibinin başvuruda bulunması gerekmektedir. Öğle tatiline kadar yapılan başvurularda, bildirilen cep telefonuna tapu ve ipotek harçlarının yatırılmasına dair bilgiler gönderilir. Harçların yatırılması durumunda yoğunluğa bağlı olarak aynı gün veya ertesi iş günü için randevu verilir ve satış işlemleri gerçekleşfunduszeue.info:

Kredi Kaç Günde Çıkar?

Gayrimenkul Ekspertiz Raporu Ne Kadar Süre İçin Geçerlidir?

Aynı bankaya 2. başvuru durumunda veya bazen aynı ekspertiz firmasıyla birden fazla bankanın çalışması durumunda (diğer banka için alınmış raporun bu banka tarafından kabul görmesi istendiğinde) bu firmadan alınmış raporlar kabul edilir.

Bu durumların dışında yukarıda da belirttiğimiz gibi ekspertiz raporunun geçerlilik süresi maksimum bir yıl olarak kabul edilir.

Ekspertiz değerleme oranı hakkında bilgi için ekspertiz evin yüzde kaçına kredi verir sayfamızı ziyaret edin.

Konut Değerleme Raporu Hangi Durumlarda Geçerliliğini Yitirir?

Konut ekspertiz raporunun geçerli olması için aşağıdaki şartları sağlaması gerekir:

  • Bulunulan ülkenin genel ekonomik ve siyasi koşullarında değişiklik olmaması,
  • Yaşanan bir doğal afet sonucunda konutta ve bölgede zarar oluşmamış olması,
  • Yaşanan toplumsal bir hareket sonucu konutta ekonomik veya fiziksel bir zarar oluşmaması,
  • Ekspertizden sonra ana konutta ve bağımsız bölümlerinde herhangi bir hasar meydana gelmemiş olması,
  • Yapılan değerlemeden sonra ilgili bölgede imar planında değişiklik olmaması.

Konut değerleme raporunda nelerin önemli olduğunu ekspertiz raporunda nelere dikkat etmelisiniz yazımızdan öğrenin.

Konut Ekspertiz Raporu Kaç Günde Çıkar?

Konut kredisi başvurusunun ardından ilgili banka ekspertiz şirketinden değerleme raporu talep eder. Bu talep aynı gün içinde ilgili kuruluşlardan birine iletilir. Konutlar için ekspertiz raporu tamamlama süresi 2 iş gününden fazla sürmez. Ancak ekspertiz şirketinden kaynaklanmayan sebeplerle değerleme raporunun sonuçlanması bu süreye dahil değildir.

Konut Kredisi Ekspertizi Nedir? Nasıl Yapılır?

Gerekli belgeleri tamamlayıp bankaya kredi başvurusu yapmak için gittiğinizde konut kredisi ekspertiz sürecini başlatırsınız. Ekspertizin ne olduğunu öğrenmeden önce konut kredisinin bazı özelliklerine göz atmak faydalı olabilir. Konut kredisi, kredi kullandırım oranına sahiptir. Bu, alınmak istenen ürünün belirli bir yüzdesine kadar kredi onayı verilebileceği manasına gelir. Konutlarda bu oran %80’dir. Almak istediğiniz evin fiyatı ise konut kredisi ekspertiz sürecinden sonra belirlenir.

Bu süreç, anlaşılan bağımsız kuruluşlar tarafından gerçekleştirilir. Lisanslı konut değerlendirme veya gayrimenkul uzmanları tarafından evin piyasa fiyatı belirlenir. Bu belirleme işlemi, satın almak istediğiniz evin sahip olduğu özelliklere bağlıdır. Bu özellikler çerçevesinde belirlenen piyasa fiyatının %80’i oranında bir konut kredisi, kullanıcılar tarafından alınabilir.

Konut Kredisi Ekspertiz Süreci Nasıl İlerler?

Satın almak istediğiniz evin ve bunun için gerekli kredi başvurusunun evrakları ile bankaya müracaat edilir. Başvuru sonucunda, evin piyasa fiyatını belirlemek için birtakım lisanslı profesyonellerin yardımı alınır. Bankadan tamamen bağımsız bir şekilde çalışan bu gayrimenkul veya konut değerlendirme uzmanları, evin sahip olduğu belli başlı nitelikleri inceleyerek fiyat belirler.

Konut Kredisi Ekspertizi Nedir?

Yapılan değerlendirme işlemi genel olarak tahmine dayalıdır. Bu işlem sırasında uzmanların dikkat ettiği konular arasında yapım maliyeti ve arsa değeri gibi maddi etkenler yer alır. Ayrıca ürünün inşaatında kullanılan malzemelerin kalitesi, binanın bulunduğu konum ve aynı konumdaki binaların piyasa değeri gibi farklı noktalar da uzmanlar tarafından dikkate alınır. Tüm bu gözlem ve tahminlerin sonucunda ortaya çıkan konut kredisi ekspertiz oranı doğrultusunda bir kredi miktarı belirlenir.

Bu süreç sırasında dikkat etmeniz gereken bir nokta da satın almak istediğiniz konutun özellikleridir. Herhangi bir kısıtlayıcı ipotek hakkı, yıkım kararı veya mimari projeye aykırı bir durum söz konusu değilse ve bu durumdan haberdar iseniz süreç içerisinde bir problem yaşamazsınız. Ancak satıcının size eksik veya yanlış bilgi vermesi durumunda, ekspertiz sürecinin sonucu olumsuz olabilir ve krediniz iptal edilebilir.

Konut Kredisi Ekspertiz Raporu Nasıl Oluşur?

Konut kredisi almak için yapılan başvuru sonucunda bağımsız uzmanlar tarafından bir takım ekspertiz işlemleri gerçekleştirilir. Bu işlemler süresince, satın almak istediğiniz gayrimenkulun yaşı, inşaatı sırasında kullanılan malzemelerin kalitesi, bulunduğu lokasyon ve bunun gibi birtakım nitelikleri incelenir. Konutun özelliklerinin irdelenme süreci tamamlandıktan sonra piyasa değerine karar verilir. Konut kredisi ekspertiz işlemlerinin sonucunda ise kredi için gerekli olan rapor hazır hâle gelir.

Konut kredisi ekspertiz raporunun alınabilmesi için öncelikle bankaya konut kredisi başvurusunda bulunmak gerekiyor. Kredi başvurusu için elinizde olması gereken evraklar, şunlardır;

  • Nüfuz Cüzdanı Fotokopisi
  • İkametgâh Belgesi
  • Gelir Belgesi
  • Serbest Meslek Çalışanları İçin Vergi Levhası

Konut Kredisi Ekspertiz Raporu Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Bankanın doğru bir kredi miktarı belirleyebilmesi için gerekli olan konut kredisi ekspertiz süreci yaklaşık 4 ila 7 iş günü içerisinde sona erer. Sürecin sonunda oluşan rapor, direkt olarak bankanıza iletilir. Rapor, bankaya iletildikten sonra istenilen kredi için diğer adımlara geçilmelidir. Ekspertiz raporunu direkt olarak bankanıza iletildiği için sorgulama işlemini yine bankanız ile iletişime geçerek yapabilirsiniz.

Konut kredisi ekspertiz süreci, krediler ve ev alımında yasal işlemler hakkında detaylı bilgi edinmek için HangiKredi’nin internet sitesine göz atabilirsiniz. Bankacılık ve krediler hakkında müşterilere rahat ulaşılabilir bilgiler ve hizmetler sağlayan HangiKredi sayesinde kendinize uygun seçeneği bulabilirsiniz. Böylece kendinize ait bir evinizin olmı ihtimalini yükseltebilir, bankacılık konusunda deneyimli kişilerden yardım alabilirsiniz.

Konut Kredisi Ekspertiz Raporu Süresi Dolunca Ne Yapılmalıdır?

Alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan konut kredisi ekspertiz raporunun sonucunda almak istediğiniz evin piyasa değeri belirlenir. Bu değer, konut kredisi ekspertiz raporu ile belgelenir ve bankanız bu rapordaki fiyat doğrultusunda size bir kredi önerisinde bulunur.

Konut kredisi ekspertiz süresi hakkında kanunlar tarafından belirlenmiş bir hüküm yoktur. Yine de banka belirli bir süre geçtikten sonra raporun yenilenmesini talep edebilir. Bu süre genellikle 6 ay ila 1 yıl arasındadır. Banka tarafından böyle bir talep gelmesi durumunda konut kredisi ekspertiz süreci baştan başlar ve yeni bir piyasa fiyatı belirlenir.

Konut Kredisi Ekspertiz Raporu Yanlış ise Ne Yapılır?

Konut kredileri, kredi kullandırım oranına sahip olduğu için satın almak istediğiniz gayrimenkul hakkında bankaların bir fiyat bilgisi olması gerekir. Bu fiyatın belirlenmesi için ise bankadan bağımsız bir biçimde çalışan konut değerlendirme uzmanlarına danışılır. Uzmanlar, binanın özelliklerini göz önünde bulundurarak bir piyasa fiyatı belirler ve buna dair bir rapor hazırlar.

Uzmanlar tarafından oluşturulan konut kredisi ekspertiz raporunun yanlış olduğu düşünüldüğünde ise mahkeme yoluyla raporun iptali istenebilir. Bunun için tüketici hakem heyetine başvuru yapmanız gerekir. Başvuru sonrasında mahkeme tarafından gönderilen ekspertiz uzmanları yeni bir rapor hazırlar. Bu yeni rapor incelenir ve tarafların haklılığına dair bir karar verilir.

Konut Kredisi Ekspertiz Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekilen Noktalar Nelerdir?

Bu süreç içerisinde dikkat edilmesi gereken ana nokta, raporu hazırlayacak ekspertiz firmasıdır. Hizmet için gerekli olan konut kredisi ekspertiz süreci, bağımsız bir firma tarafından gerçekleştirilir. Bu hizmet ister banka veya müşteri tarafından temin edilebilir ancak her koşulda ekspertiz hizmeti sağlayacak olan firmanın SPK lisansının olmasına dikkat edilmelidir.

Bir konut kredisi almak istediğinizde sahip olduğunuz kredi notu büyük önem arz eder. Bu, ödeme gücünüzü ve alışkanlıklarınızı tanımlayan bir puan sistemidir. Eğer kredi notunuz düşükse ekspertiz sonucundan bağımsız olarak bankanız yaptığınız başvuruyu iptal edebilir. Gelir durumunun da bu tip kredilerde belirleyici rol oynaması nedeniyle başvuruda bulunmadan önce bu konu hakkında araştırma yapmanız faydanıza olacaktır. Kredi konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak için HangiKredi üzerinden “Konut kredisi ile ev alırken bilmeniz gerekenler nelerdir?” başlıklı yazıyı okuyabilir, ilgili konular hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Konut Kredisi Ekspertiz Ücreti Ne Kadardır?

Bu süreçte bahsi geçen uzmanların, banka ile bir ilişiği yoktur. Konut kredisi ekspertiz süreci, bağımsız bir firma tarafından gerçekleştirilir. Bu nedenle fatura, ekspertiz firması tarafından kesilir.

Ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar sorusunun cevabı firmadan firmaya değişkenlik gösterebilir. Bu ücret ila Türk Lirası arasında bir değere sahip olabilir. Bazı firmalar, direkt bir ücret istemek yerine 1 aylık taksit imkânı da sunabilir. Eğer ücret ekspertiz firması değil de banka tarafından kesilmişse müşteriler bu karara itiraz edebilirler.

Konut Kredisi Ekspertiz Oranı Nasıldır?

Bankalardan talep edeceğiniz ve gayrimenkul alımı amacıyla kullanılacak olan krediler, kredi kullandırım oranına sahiptir. Bu nedenle alacağınız konutun tam fiyatı kadar bir kredi verilmez. Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen konut kredisi ekspertiz süreci sonucunda satın almak istediğiniz evin piyasa fiyatı belirlenir. Banka tarafından verilebilecek maksimum konut kredisi ise belirlenen fiyatın %80’i kadardır.

Konut Kredisi Ekspertiz Ücreti Nasıl Geri Alınır?

Kredi başvurunuzun onaylanması için gerekli olan konut kredisi ekspertiz süreci başladıktan sonra bu işlem için alınan ücret iade edilmez. Bu nedenle işlem ücreti olarak gösterilen tutarı kaybetmemek için başvuru yapmadan önce araştırmanızı iyi yapmanız önemlidir. İşlem sırasında evi almaktan vazgeçer veya farklı bir nedenden ötürü fikrinizi değiştirirseniz ödediğiniz ekspertiz ücreti geri verilmez.

Yapılan ekspertiz işlemi için ödeyeceğiniz fiyatta bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız bu konu hakkında bir dilekçe yazarak ilgili birimlere probleminizi iletebilirsiniz.

Konut Kredisi Ekspertiz İtirazı Nasıl Yapılır?

Konut kredisi eksper süreci bittiyse ve uzmanların evin değerini belirlerken bir hata yaptığını düşünüyorsanız bu karara itiraz etme hakkınız bulunur. Piyasa değerinin üzerinde bir fiyat belirlendiyse veya bankanız, sizden yüklü miktarda ücret talep ettiyse yapmanız gereken bir itiraz dilekçesi kaleme alıp yetkili makamları bu konu hakkında bilgilendirmektir.

Tüketici hakları hakem heyetine göndereceğiniz bir itiraz dilekçesi ile konut kredi eksper sürecinin iptal edilmesini talep edebilirsiniz. Talebiniz kabul edildiği takdirde söz konusu evin piyasa değeri mahkeme tarafından gönderilen uzmanlar tarafından belirlenir. İncelemelerin ardından önceki konut kredisi ekspertiz sürecinin sonucundan bağımsız, yeni bir rapor hazırlanır. Böylece tüketici mağdur olmadan kredi işlemlerini başlatabilir.

Konut Ekspertiz Raporu Nedir? Ev Alırken Ekspertiz Gerekli Mi?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar nakit ihtiyaçlarını karşılamak için banka kredisi kullanmayı tercih ediyor. Kredi kullanırken evin değerinin belirlenebilmesi için ekspertiz raporu gerekli olduğundan vatandaşlar bu raporun ne işe yaradığını merak ediyor. Konut ekspertiz raporu evin birçok özelliği göz önünde bulundurularak değerinin belirlenmesi anlamına gelir. Ekspertiz raporu SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) lisanslı gayrimenkul değerlendirme uzmanları tarafından düzenlenmektedir. Diğer yandan bu raporu sadece ev almak için kredi başvurusunda bulunan kişiler değil, evinin değerini bilmek isteyen kişiler de isteyebilir.

Ekspertiz Yaptırmanın Faydaları

Ekspertiz raporunun hazırlanması için evle alakalı tüm resmi belgelerin incelenmesi gereklidir. Bu durumda evi satın almak isteyen kişi satış durumunu engelleyen haciz ya da ipotek gibi durumlara karşı bilgi sahibi olur. Böylelikle evi satın alacak kişi işlemleri de bu bilgilere dayanarak yapabilir. Aynı zamanda imar durumuna göre evin projeye uygun olup olmadığı da raporda belirtildiğinden kişi evi satın alıp almama konusunda karar verirken bu bilgileri kullanabilir.

Blog Post Banner

Ekspertiz evin alım-satım değerinin belirlenmesini sağladığından evi alacak olan kişi ev sahibi ile buna göre pazarlık yapabilir. Aynı zamanda herhangi bir sorun nedeniyle evin değerinin çok altında satılması durumunda da ev sahibi olmak isteyen kişiye ipucu verebilir.

Konut Ekspertiz Raporu Ne Kadar Sürede Çıkar?

Konut kredisi başvurusunun ardından söz konusu ev için değerlendirme isteyen banka ekspertiz raporu talep eder ve bu istek ilgili kuruluşlara iletilir. Evin ekspertiz raporunun tamamlanması 2 iş gününü geçmese de uzman incelemesi gün arasında sürebilmektedir. Tüm süreçlerin ardından bankaya iletilen raporla beraber konut kredisi onay süreci de başlamış olur. Konut ekspertiz raporunun bankaya iletilme süresi değişkenlik göstermektedir. Bu durumda eve eksper geldikten kaç gün sonra kredi çıkar sorusunun cevabı bankaya göre değişir.

Ekspertiz Raporu Ne Kadar Süre Geçerli?

Konut ekspertiz raporunun geçerlilik süresi kanunlarca herhangi bir hükme bağlanmamış olsa da genellikle 6 ay ya da 1 yıl içinde güncelliğini yitirir şeklinde kabul edilir. Ancak bankaların çoğu ekspertiz yeni yapılmış ve güncelliği yitirilmemiş olsa bile yeniden değerlendirme yapılmasını ister.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası