izmit gebze otobüs fiyatları / Ulaşımda yeni tarife - Ekonomi

Izmit Gebze Otobüs Fiyatları

izmit gebze otobüs fiyatları

Ulaşımda yeni tarife

Bu yılın başından itibaren şehiriçi ulaşım ücretlerine üçüncü kes zam yapıldı. Ocak ayında yapılan zamla 4,35 lira olan tam bilet ücreti nisan ayında 5,5 liraya, şimdi de 6,5 liraya yükseldi. Şehir içinde indirimli bilet için yarından itibaren vatandaş 4,50 lira, öğrenci ise 4,10 lira ödeyecek.

SABİHA GÖKÇEN’E 47,25 LİRA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni belirlediği tarifeyle Büyükşehir’in İzmit-Sabiha Gökçen Havaalanı arasında sefer yapan Hat’de taşıma ücretleri de yeni düzenlemeyle arttı. Tam bilet 47 lira 25 kuruş, indirimli 41 lira 35 kuruş, öğrenci ücreti de 29 lira 55 kuruş oldu. İzmit-Kartal arası sefer yapan Hat seferinde ise tam bilet için yarından itibaren 23 lira 75 kuruş, indirimli bilet 18 lira 90 kuruş, öğrenci ücreti 14 lira 20 kuruş oldu. İzmit-Sakarya Üniversitesi arası taşıma yapan Hat’de ise yarından itibaren tam bilete 23 lira 65 kuruş, indirimli bilete 20 lira 10 kuruş, öğrenciye ise 17 lira 15 kuruş ödenecek.

İLÇELER VE KÖYLERİN ÜCRETLERİ

Şehir içinde olduğu gibi, ilçeler arası taşıma ücretlerinde yarından itibaren yeni tarife uygulanacak. Kartepe-İzmit arası taşımada Suadiye, Acısu ve Arslanbey’den gelişte 9 lira 15 kuruş, Avluburun’dan 14 lira 20 kuruş, Ketenceler’den 11 lira 50 kuruş, Uzuntarla’dan 7 lira 90 kuruş, Eşme’den 11 lira 50 kuruş, Tepetarla’dan 8 lira 50 kuruş ödenecek. Başiskele-İzmit arası tam bilet 9 lira 15 kuruşa yükseldi, İndirimli bilet için 6 lira 45 kuruş, öğrenci için 5 lira 60 kuruş ödenecek. Kandıra-İzmit arası tam bilet 14 lira 75 kuruş, indirimli 10 lira 05 kuruş öğrenci 8 lira 25 kuruş oldu. Karamürsel-İzmit arası yolculuk ücreti tam bilette 14 lira 50 kuruşa, indirimli 11 lira 10 kuruşa, öğrenci 8 lira 85 kuruşa yükseldi.

TRAMVAY 5 LİRA OLDU

UKOME’nin onayladığı ve yarın itibariyle yürürlüğe girecek tarifeyle İzmit’in tramvayı Akçaray’da tam bilet yolculuk ücreti de 5 lira oldu. Tramvayda indirimli biniş için 3 lira 80 kuruş, öğrenci için de 3 lira 10 kuruş ödenecek. Deniz ulaşım ücretinde yarından itibaren tam bilet için 7 lira 75 kuruş, indirimli 5 lira 75 kuruş, öğrenci 4 lira 25 kuruş alınacak.

ŞEHİÇİ ULAŞIM ÜCRET TARİFESİ

  OCAK       NİSAN       TEMMUZ

ŞEHİR İÇİ

Tam bilet              TL      5,50 TL      6,50 TL

İndirimli                3,05 TL      3,80 TL      4,50 TL

Öğrenci                2,75 TL      3,45 TL      4,10 TL

İZMİT’TEN İLÇELERE

Karamürsel          9,90 TL      12,25 TL      14,50 TL

Gölcük                 6,25 TL       7,75 TL        9,15 TL

Körfez                  6,30 TL       7,75 TL        9,15 TL

Başiskele             6,25 TL       7,75 TL        9,15 TL

Kartepe                5,30 TL       6,70 TL        7,90 TL

Kandıra                10,00 TL     12,50 TL      14,75 TL

Gebze                  11,50 TL     15,00 TL       17,75 TL

TRAMVAY

Tam bilet               3,00 TL       4,00 TL        TL

Öğrenci                 1,75 TL       2,45 TL       3,10 TL

İndirimli                 2,20 TL       3,10 TL       3,80 TL

DENİZ ULAŞIMI

Tam bilet               5,25 TL       6,50 TL       7,75 TL

Öğrenci                 2,80 TL       3,50 TL       4,25 TL

İndirimli                 3,85 TL       4,75 TL       5,75 TL

#Körfez, Kocaeli, İzmit, Zam, ulaşım, Gölcük, Kartepe, Başiskele, Kandıra, Gebze

Kocaeli&#;de toplu ulaşıma yüzde 24 zam. İşte otobüs, tramvay ve deniz otobüsü fiyat tarifeleri

KocaeliBüyükşehirBelediyesi UKOME toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde, Genel Sekreter Balamir Gündoğdu başkanlığında gerçekleştiriliyor. Toplantıda Kocaeli’de yılının ulaşım tarifeleri belirlendi. Yeni yılda ulaşım ücretlerine zam geldi. Toplu taşımanın tamamına yüzde 24,9 zam geldi.

ZAM YAPILDI

Ulaşım maliyetlerine gelen zamlardan dolayı yaşanan mağduriyetin giderilmesi için toplu taşıma ücretlerine güncel tarife üzerinden yüzde 25 ile yüzde 35 oranında tarife değişikliği olarak alınırken üzerine şehir içi otobüs fiyatlarında yüzde 24,29 oranında zam yapıldı. 3 buçuk TL olan otobüs fiyatı 4 lira 35 kuruş oldu. İndi fiyatı 3 lira 30 kuruştan 4 lira 10 kuruşa çıkarken burada da yüzde 24,24 oranında artış yapıldı.

ÖĞRENCİ ÜCRETİ AYNI KALDI

Öğrenci bilet fiyatları 2 lira 25 kuruştan 2 lira 75 kuruşa çıkarıldı. Meclis toplantısında yılında uygulanacak yeni öğrenci ve indirimli yolculuk destek ödemesi miktarının belirlenmesi ile ilgili ortak raporu oybirliği ile kabul edilmişti. Rapora göre ulaşımda indirimli taşıma için 50 kuruş olan destek ödemesi 1 TL’ye çıkarıldı. Bu durumda 1 lira 75 kuruş olan öğrenci ücreti aynı kalmış oldu.

TRAMVAYADA ZAM

Tramvay fiyatlarında ise tam bilet 2 lira 50 kuruştan 3 liraya çıkarıldı. Tramvay için indirimli tarife 1 lira 75 kuruştan 2 lira 20 kuruşa çıkarılmış oldu. Öğrenci için 1 lira 50 kuruş olan tarifeye 25 kuruş zam yapılarak 1 lira 75 kuruşa çıkarıldı. Deniz ulaşımında 4 lira 25 kuruş olan ücret 5 lira 25 kuruşa çıkarıldı. İndirimli olarak 3 lira 10 kuruş ödenen ücret 3 lira 85 kuruş, öğrenci için 2 lira 25 kuruş olan tarife 2 lira 80 kuruş oldu.

İLÇELERDEN İZMİT’E ÜCRET NE KADAR?

Diğer ilçelerden İzmit’e geliş fiyatlarına da zam geldi. Karamürsel İzmit 8 Tl’den TL’ye, Gölcük İzmit 5TL’den TL’ye, Körfez’den izmit’e TL’den TL’ye,Başiskele’den İzmit’e 5 TL’den TL’ye, Kartepe İzmit TL’den 5,25 TL’ye ve Gebze’den İzmit’e 9,25 olan ücret tarifesi 11,50’ye çıkarıldı. yılının ilçeler arası ulaşım ücret tarifesi bu şekilde oldu.

#zam, kocaeli, Yeni, büyükşehir, belediyesi, izmit, gölcük, bugün, UKOME, toplantı, toplu ulaşım, Ulaşım

İzmit - Gebze Otobüs Bileti

Otobüs Seyahati Hakkında

Otobüs Seyahati İpuçları

Kaptan şoför ile sohbet edin. Genellikle varış noktanız hakkında çok şey bilirler. Hatta İzmit - Gebze arasında otobüsün hangi tarafında daha iyi manzara olacağı konusunda öneride bulunabilirler!

İzmit - Gebze otobüsü, sizi bir şehirden başka birine götüren bir otobüsden çok daha fazlasıdır. İneceğiniz durağa gidene kadar en çarpıcı manzaralarla karşı karşıya kalacaksınız.

Otobüsler enerji tasarrufludur. km üzerinde bir yolcu taşıyan bir otobüs sadece litre yakıt alır. Bunu yüksek hızlı trene gereken litre uçak ile litre ve gazlı araba ile litreyle karşılaştır ve İzmit - Gebze arası açıkça otobüs ile ulaşımınız çevreye daha duyarlı bir seçenektir.

Kişiselleştirilmiş otobüs seyahati müzik listesi oluşturarak kendi gerçek müzik puanınızı oluşturun: İzmit - Gebze otobüs yolculuğunuz için mükemmel arkadaş.

Biliyor muydunuz?

Dünya üzerindeki çılgın otobüs seferlerinden biri Lima - Cusco otobüs seferi olup 27 saat sürer. Bu güzergah yerli halk ve sırt çantalı gezginler tarafından günlük olarak kullanılır.

Ortalama 32 yolcusu olan bir otobüs, en az 30 arabanın yerini alabileceği anlamına gelmektedir.

Avrupa'da karadan yolcu taşımacılığının %9,2'si otobüs ile, %74'ü trenle yapılmaktadır.

Kocaeli (İzmit) - Gebze Otobüs Bileti Ara

Gebze Otobüs Terminali’nden merkeze belirli saatlerde hareket eden otobüslerle ulaşmayı seçebilirsiniz. Fiyatları oldukça uygun sayılan otobüslerin yanı sıra terminalde taksi ve servis aracı gibi alternatifler yolcuları bekliyor. Minibüslere aktarma yaptığınızda ise özellikle İstanbul yönüne pratik bir şekilde seyahat edebilirsiniz. 

Otobüs 

Gebze Terminali’nden hareket eden hat numaralı otobüslerle Mutlukent yönüne seyahat etmek mümkün. Güzeltepe Konutları, Atatürk Lisesi ve Merkez Hastanesi gibi duraklardan geçen otobüslerle uygun fiyata terminale erişebilirsiniz.  

Darıca yönüne yolcuları taşıyan numaralı otobüs ise Gebze Terminali’nden binebileceğiniz bir diğer seçenek. Sabah erken saatlerden itibaren seferlerine başlayan otobüsler için öncesinde terminalden ulaşım kartı satın alabilirsiniz. 

Minibüs  

Gebze Otobüs Terminali’nden aktarma yaparak Harem dolmuşlarını kullanmak mümkün. Kartal, Maltepe, Bostancı ve Ünalan gibi noktalardan geçen minibüslerle hızlıca Harem yönüne yolculuk yapılabiliyor. Üstelik bu araçlardan son durakta inerek Harem Otobüs Terminali’ne de erişebilirsiniz. 

Terminalden ayrıca Gebze içine ve İzmit yönüne minibüsle seyahat edebilirsiniz. Minibüslerin ücretleri ise hatlara göre değişebiliyor.

Taksi

Gebze Terminali önünde yolcular için tüm gün boyunca taksiler hazır bekliyor. Bölgede yer alan otellere direkt ulaşmak isteyen yolcular tarafından sıkça kullanılan taksilerin ücretleri ilçe sınırlarında bulunan noktalar arasında oldukça uygun sayılabilir. Diğer ilçelere veya Kocaeli’nin merkezine ulaşmanız gerektiğinde ise terminalden kalkan toplu taşıma seçeneklerini tercih etmenizde yarar var. 

Servis Aracı 

Terminale indikten sonra servis araçlarına binerek Gebze’nin çeşitli noktalarına hızlıca ulaşabilirsiniz. Yolculara ücretsiz şekilde hizmet sunan bu araçların hareket saatleri genellikle Gebze Terminali’ne sefer gerçekleştiren otobüslerin varış zamanlarına göre düzenleniyor. Ulaşmak istediğiniz yeri terminalde bulunan görevlilere ileterek yakınlardan geçen servislerden birine binebilirsiniz. İlçe terminalinden Gebze’nin farklı noktalarına servisle yolculuk ise genelde 20 dakika civarında sürüyor.  

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası