çember uzunluk hesaplama / Dairenin Çevresini ve Alanını Hesaplama

Çember Uzunluk Hesaplama

çember uzunluk hesaplama

= 2 cm’dir ve büyük çemberin yarıçap uzunluğu, küçük çemberin yarıçap uzunluğunun 2 katıdır. Boyalı bölgelerin toplam alanını bulunuz (π = 3 alınız.)

Etkinliği tamamladığınız teşekkür ederim. (Sabriye ÖZER (045))

Çemberin Alanı Ve Çevresi Nasıl Bulunur?

Haberin Devamı

Çemberin Alanı Nasıl Bulunur?

Geometri sorularını çözerken en sık karşılaştığımız konulardan birisi de çemberin alan hesaplanmasıdır. Bu hesaplamayı yaparken basit bir formül kullanılmaktadır. Çemberin alanı yarıçapın karesinin pi ile çarpılması sonucu bulunmaktadır.

Herhangi bir çemberin merkez noktasından çemberin dış kısmındaki bir noktaya uzaklığı yarıçapı olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca yarıçap çemberin çapının yarısına eşittir. Çemberin yarıçapının bilinmesi özellikle çemberin alan ve çevre hesaplanmalarında kullanıldığı için çok önemlidir. Bir çemberin alanını bulmak için pi sayısı ile yarıçapın karesi çarpılmalıdır.

Çemberin Çevresi Nasıl Bulunur?

Çemberin çevresi ise çap veya yarıçap kullanılarak bulunmaktadır. Çemberde çevreyi bulabilmek için çemberin çapı ile pi sayısı çarpılmalıdır. Pi sayısı hesap makinelerinde yaklaşık olarak 3,14 olarak belirtilmektedir. Türkçe kaynaklarda ise yarıçap r olarak ifade edilmektedir. Böylece çemberin çapı 2r ile gösterilmektedir. Formül olarak ise çemberin çevresinin hesaplanması 2r*pi olarak belirtilmektedir.

Haberin Devamı

Yarıçap çemberin çapının yarı uzunluğu olmaktadır. Yarıçapın İngilizcesi radius olduğu için formülde r harfi olarak gösterilmektedir. Yarıçapı belli olan çemberin çevresi ise 2πr olmaktadır. Bu formülün anlamı ise çemberin yarıçapının iki ile çarpılmasından sonra pi sayısı ile çarpılmasıdır. Bu formül ile çemberin çevresini kolaylıkla bulabilirsiniz. Pi sayısının yaklaşık değeri ise 3,14 olmaktadır.

= 10 cm,  AB

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır