eski usul meyhane konak izmir / Eski Usul Meyhane, Alsancak, Konak | Gıda, Lezzetli yemekler, Meze

Eski Usul Meyhane Konak Izmir

eski usul meyhane konak izmir

İzmir'in En İyi Meyhaneleri

Ortaya Urla

Modern yorumlarla hazırlanan mezeleri ve samimi atmosferi ile İzmir’in en güzel meyhanelerinden Ortaya Urla Akdeniz ve Ege tatlarını birleştirerek sofralara yaratıcı ve sağlıklı lezzetler getiriyor. Sıcak Ege otları, hardal soslu deniz börülcesi, baklava hamurunda keçi peyniri, pancarlı kısır, asma yaprağında hellim Ortaya’nın en hızlı tükenen lezzetleri arasında.

Detay gör

Şımarık Meyhane

yılından beri Alsancak Cumbalı Sokak’taki üç katlı tarihi Rum evinde hizmet veren Şımarık Meyhane'nin en özel yeri yıldızlar altında fasıl gecelerinin yapıldığı terası. Meze dolabının seçkin lezzetleri arasında atom, haydari, Arnavut ciğeri ve salamura balık bulunuyor. Üç farklı fiks menüye sahip işletmede her keseye uygun bir seçenek bulunuyor. 

Detay gör

Endülüs Meyhanesi

Endülüs Meyhanesi, kulağınıza gelen klarnet melodileri ve leziz mezeleri ile tam bir Akdeniz meyhanesi. Birçok müdavimi olan meyhaneye bir hafta önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Hafta sonu sadece aile gruplarına açık olan meyhanenin fiks menü seçeneği de bulunuyor. Meyhanenin favori mezeleri arasında biber tarator, yaprak sarma ve közde patlıcan yer alıyor. Türk sanat müziğinin seçkin eserlerinin seslendirildiği, en iyi fasıl mekanları arasında yer alan Endülüs'te alakart menü uygulanıyor. 

Detay gör

Otuzbeşlik Meyhane

Otuzbeşlik Meyhane muazzam lezzetleri, içinizi açan mavi beyaz dekoru, samimi personeli ve sokağın en iyi fasıl ekibi ile keyifli zaman geçirebileceğiniz mekanlar arasında yer alıyor. Sevilen lezzetleri arasında dondurmalı irmik tatlısı, supreme soslu levrek sarma, ananas yatağında özel soslu balık gibi özel lezzetler yer alıyor. 

Detay gör

Meyhane Sisim

Kordon’un ilk restoranı olan Meyhane Sisim'in tarihi ’lara dayanıyor. İzmir'in ilk konsept meyhanelerinden biri olan Meyhane Sisim, ferah bir dekorasyona sahip. Rum ve Ege meyhane geleneğinin klasik lezzetleri, taze balık ve deniz ürünlerinin yanı sıra et çeşitlerini de içeren menüye sahip Meyhane Sisim'de konuklar, fasıl gruplarıyla da eğlenebiliyor.

Detay gör

Tek Tek Meyhanesi - Kordon

Kordon'da bulunan Tek Tek Meyhane, harika bir manzaraya sahip. Bu samimi mekanda kadın kadına eğlenmeye gelen gruplar çoğunlukta. Tek Tek, lezzetli mezeleri ve nefis ızgaralarıyla meşhur. Özellikle ızgara et ve köfte misafirlerin favorileri arasında. Mekanın en sevilen mezeleri arasında yaprak sarması, fava, pembe sultan, asma yaprağında sardalya, babagannuş gibi mezeler var. Kıbrıs’ın ünlü şeftali kebabı da burada denenebilecek lezzetlerden. Tek Tek misafirlerine haftanın yedi günü İzmir'deki en güzel fasıl gecelerini vadediyor.

Detay gör

Ara Sokak Meyhanesi

Kıbrıs Şehitleri'ndeki Ordu Evi Sokak, araç trafiğinin olmadığı, çiçeklerle bezenmiş sakin bir sokak. Ara Sokak işte tam bu sokakta tek işleme olarak yer alıyor. Deniz mahsullerinin ve et ürünlerinin sunulduğu menünün en beğenilen lezzetleri fener balığı kavurması, mezelerden ise ev yapımı yaprak sarma, ot tabağı salatası, cibez, turpuotu, şevketibostan ve peynirli mezeler.

Detay gör

Eski Usül Meyhane

Eski Usul Meyhane'de, İrfan Baba Sokağı'nın en eski meyhanelerinden biri. Fava, pastırmalı humus kuzu, etli arap saçı, cunda peyniri mekanın en lezzetli mezeleri arasında. Ana yemeklerden ise satır köfte, çoban kavurma ve kokoreç, kelle tandır özel yemekler arasında. Türk mutfağının lezzetleri dışında burada günübirlik olarak özel yiyecekler de hazırlanıyor. 

Detay gör

Bostanlı Meyhanesi

Bilinen diğer adıyla Şevketi Bostanlı, retro atmosferiyle farklı bir görünüme sahip. Mekanda gramofon, eski 45’likler, duvarlarda film afişleri, ud, keman gibi enstrümanlar yer alıyor. Mersin’den getirilen bıldırcından (özel sosuyla mangalda), Asım Usta’nın meşhur kokorecine kadar pek çok lezzeti deneme imkanınız var. Mahzen şarapları da bulabileceğiniz mekan, masada bırakıp bitirmediğiniz mezeler için bir ücret talep etmiyor. Fasıl geceleri düzenlenen mekan, aynı zamanda rahatça sohbet edebilme imkanını da veriyor. 

Detay gör

Gandi'nin Yeri

Bornova Rekreasyon Alanı'nın karşısında bulunan Gandi’nin Yeri, yıllardır İzmir'de eski meyhane kültürünü yaşatmaya devam ediyor. Fonda hafif hafif çalan Türk sanat müziği eşliğinde keyifle sohbet edip demlenebilirsiniz. Tam tekmil favası, beyin salatası, yaprak ciğeri favori lezzetler arasında. Köftesi ve sucuğu ise en meşhur lezzetlerinden.

Detay gör

Olive Meyhane

Alsancak’ta bulunan Olive Meyhane her anlamda eski usul meyhane özelliklerini taşıyor. Ege mutfağı ile Anadolu mutfağının lezzetlerinin harmanladığı Olive’in en iddialı mezeleri arasında paşa, fava, kereviz, sıcak ot ve bakla bulunuyor. Menüde hem balık hem kırmızı et hem de beyaz et bulunuyor. Ciğer, uykuluk, şeftali kebabı keşfetmeniz gereken diğer lezzetlerden. Karpuz tatlısı, taze ceviz tatlısı, dondurmalı irmik helvası, peynir helvası ve Antep fıstıklı höşmerim en sevilen tatlılar arasında yerini alıyor. Olive’ın mutfağına giren tüm malzemeler mevsimlik, doğal, organik. Bu nedenle menü, mevsimine göre değişmekte. Mekanın oturma düzeni rahat ve şık. Fasıl keyfi yapmak için de uygun bir ortam sunuyor.

Detay gör

Buzuki Meyhane - Bornova

Bornova’da ve Alaçatı'da bulunan Buzuki Meyhane butik meyhane konseptiyle misafirlerini ağırlıyor. Buzuki mavi beyaz dekorasyonuyla samimi bir ortama ve zengin bir mutfağa sahip. Buziki’nin tavuğu ve eti de çok başarılı. Balık seviyorsanız ızgara levrek, çupra, barbunu denemelisiniz. 25’ten fazla meze çeşiti bulunan meyhanede kremalı şevketi bostan denenmesi gereken lezzetlerin başında geliyor. 

Detay gör

Ah Azize Meyhanesi

Bayraklı'da bulunan Ah Azize, fasılın ve lezzetin buluştuğu bir meyhane. Mezeler her daim taze ve doyurucu. Külbastı, kasap sucuk, kasap köfte, antrikot, özellikle Adana kebabı denenmesi gereken lezzetlerin başında. Cuma ve cumartesi akşamları fasıl gerçekleşen mekanda fiyatlar makul ve fiks menü seçenekleri de bulunuyor.

Detay gör

Keyf - i Neyzen Meyhane & Ocakbaşı

Keyf-i Neyzen, et konusunuda başarılı mekanların başında geliyor. En iddialı yemeklerinden biri Adana kebabı. Neyzen şiş, kuzu incik, tereyağlı ciğeri, şaşlık da tatmanız gereken lezzetler arasında. Günlük ve taze çıkan mezeleri arasında gendume, yela, skordali denenmesi gereken lezzetler arasında. 

Detay gör

Hayyam Meyhanesi

Konak Anafartalar Caddesi'nde bulunan Hayyam Meyhanesi, yarım asırlık gerçek bir meyhane. Mekanın sahibi Nihat Bey 20 yıldır tek başına hem yemekleri yapıyor hem de servis yapıyor. Sadece Türk sanat müziği çalınan, nezih, samimi dolayısıyla müdavimleri çok olan bir mekan. Nihat Bey’in hazırladığı çiğ köfte, beyin salatası, mücver ve piyaz en güzel lezzetler arasında. 

Detay gör

Karaf Meyhane

Ocakbaşı lezzeti arayanların müdavimi olacakları bir mekan Karaf Meyhane. Et ve balık çeşitlerine, taze yeşillikler ile hazırlanan salatalara karafın içinde buz gibi rakı eşlik ediyor. Levrek marin ve şevketibostan ise bu mekanın en sevilen yemekleri arasında yer alıyor.

Detay gör

Çınaraltı Meyhanesi

İzmir’deki en iyi restoranlar arasında olan Çınaraltı Meyhanesi, salaş ve samimi bir mekan arayanlar için ideal. Meyhane pilavı, ciğer, hamsi tava ve zeytinyağlıları oldukça meşhur. Çınaraltı Meyhanesi salaş bir mekanda gurme yiyeceklerle içkisini yudumlamak isteyenlerin uğrak noktası olacak bir yer.

Detay gör

Haşmetli Meyhane

Yeni nesil meyhaneler arasında adını duyuran Haşmetli Meyhane, Kordon’da liman tarafında bulunuyor. Akdeniz, Türk ve Yunan lezzetlerini harmanlayan bir muftağa sahip Haşmetli Meyhane'de bahçede ya da iç kısımda nezih bir ortamda vakit geçirmek mümkün. Fasıl geceleri ve oryantal dans şovlarının olduğu mekana gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Detay gör

Baraka Meyhane

Baraka Bostanlı’nın ara sokaklarından birinde yer alan, sessiz sakin etrafı bahçeyle çevrili sıcacık bir mekan. Salaş meyhane sevenlerin uğrak noktası olabilecek mekan aynı zamanda hayvan dostu. Rahatça sohbet edebileceğiniz Baraka’da müzik yayını yok. Hellimli levrek sarma, fava, deniz börülcesi mekanın en sevilen yiyeceklerinden. Şehrin ortasında sessiz sakin bir yer arayanlar için ideal mekanlardan.

Detay gör

Yıllardır Eyvan Kebap

yılında kurulan Eyvan Kebap, nezih bir ortamda salaş meyhane hissini arayanlar için biçilmiş kaftan. Mahmut Usta’nın Yeri olarak da bilinen Eyvan Kebap, sakatat üzerinde uzmanlaşmış bir mutfağa sahip. Ara sıcaklardan ise yaprak ciğer, sigara böreği ve tava çeşitleri denenmeli.

Detay gör

Eski Usul Meyhane, Kadifekale

Özellikler, Mutfak

Paket Servis Yok, Fiyat (₺)

nest...

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.