parazit filmi nerede / Parazit filminin bambaşka bir yönü ortaya çıktı - Son dakika ekonomi haberleri – Sözcü

Parazit Filmi Nerede

parazit filmi nerede

Parazit film konusu? Parasite filmi nerede &#;ekildi?

Güney Kore yapımı 'Parazit' (Parasite), ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak En İyi Film ödülüyle Oscar tarihine geçti. Peki, Parazit film konusu? Parasite filmi nerede çekildi? İşte detaylar

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olan Akademi Ödülleri, ya da daha çok kullanılan adıyla Oscar Ödülleri, bu gece düzenle törenle kez sahiplerini buldu. Bu yıl da sunucusuz gerçekleşen Oscar Ödül Töreni’nde geceye damga vuran film Bong Joon-ho imzalı Parasite oldu. Ödül töreninden önce pek çok kişi tarafından ’e verileceği tahmin edilen En İyi Film ödülünün sahibi olan Parasite, aynı zamanda En İyi Yönetmen, En İyi Uluslararası Film ve En İyi Özgün Senaryo kategorilerinde de Oscar’ı kazanan film oldu.

Parasite, En İyi Film Oscarı’nı kazanarak önemli bir ilke imza attı. Zira Akademi Ödülleri’nin 92 yıllık tarihinde, İngilizce olmayan bir film En İyi Film Oscarı’nı ilk kez kazandı. Yıllar içinde Roma, Life Is Beautiful, Z, Cries and Whispers gibi filmler En İyi Film kategorisinde Oscar adaylığı kazanmış olsa da, bugüne kadar İngilizce olmayan hiçbir film bu ödülü kazanamamıştı.

Parazit film konusu Parasite filmi nerede çekildi

Parazit filmi bilinmeyenleri

Parazit, aynı zamanda hikayesini de yazan Bong Joon-ho tarafından yönetilen, yapımı bir Güney Kore kara komedi, gerilim filmidir.

Filmin senaryosu yönetmen Bong Joon-ho ve Han Jin-won ile birlikte yazılmıştır. Başlıca oyuncuları Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik ve Park So-dam'dır.

Fakir bir aileden gelen genç bir adamın zengin bir ailenin kızına özel ders vermesiyle başlıyor. Bu genç adam, ebeveynleri ve kardeşiyle birlikte yavaş yavaş zengin ailenin özel hayatına sızmaya başlayacaktır.

Parazit, dünya prömiyerini Altın Palmiye Ödülü'nü kazandığı 21 Mayıs'taki Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirdi. Bu ödülü alan ilk Kore filmi ve 'teki Mavi En Sıcak Renktir filminden beri ödülü oy birliğiyle alan ilk film olma özelliğini taşımaktadır. Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film dalında Güney Kore'den aday gösterildi.

Film, Güney Kore'de CJ Entertainment tarafından 30 Mayıs 'da, dünyanın geri kalanında Neon tarafından 'un sonlarında gösterime girdi.

Genelde olumlu eleştiriler alan film, dünya çapında milyon dolar kazandı ve Bong'un en çok kazandığı yapıtı oldu. Şu anda Güney Kore tarihinin en yüksek hasılatı olan filmlerin listesi yer almaktadır. Time dergisi tarafından yılın en iyi 10 filminden biri seçilmiştir.

Parazit film konusu Parasite filmi nerede çekildi

Parazit filminin konusu nedir?

Kim Ki-taek, karısı Chung-sook, oğlu Ki-woo ve kızı Ki-jeong ile küçük bir yarı bodrum katında yaşamakta, düşük ücretli işlerde çalışmakta ve ay sonunu getirmek için mücadele etmektedir. Ki-woo'nun yurtdışında eğitim almaya hazırlanan arkadaşı Min-hyuk, zenginlik getirmesi için bir bilgenin taşını Kim ailesine hediye etmiştir. Varlıklı Park ailesinin kızı Da-hye'nin İngilizce öğretmenliğini yapan Min-hyuk, işi devralması için Ki-woo'ya üniversite öğrencisi taklidi yapmasını tavsiye eder. Ki-woo'nun işe alınmasının ardından Kim ailesinin tüm fertleri birbirinden bağımsızlarmış gibi görünerek ve çok yönlü yetenekleri olan çalışanlarmış gibi rol yaparak Park ailesinin hayatına dahil olurlar. Ki-woo, Da-hye ile romantik bir ilişkiye başlarken; Ki-jeong sanat terapisti rolüyle en küçük çocuk Da-song’a öğretmen olarak; Ki-taek, Ki-jeongun arabada seks yapıyormuş gibi göstermesiyle kovulan Bay Park’ın eski şöförünün ardından şöför olarak; Chung-sook ise, temizlikçi Moon-gwang’ın şeftali alerjisinin Kim tarafından tüberkülozmuş gibi gösterilmesi akabinde temizlikçi olarak işe alınır.

Park ailesi bir kamp gezisine çıktığında, Kimler malikaneyi işgal eder ve lüks içinde eğlenmeye başlarlar. O gece Moon-gwang bodrumda bir şey unuttuğunu iddia ederek geri döner. Moon-gwang'ın gizli bir sığınağı açmasıyla, kocası Geun-sae'nin tefecilerden kaçmak için 3 yıldır orada yaşadığı ortaya çıkar. Moon-gwang, Chung-sook'a bu sırrı saklaması için yalvarırken, gizlice dinleyen Kim kazara Moon-gwang'ın görüş açısına girer. Moon-gwang'ın onların aslında bir aile olduğunu anlamasının ardından sahekarlıklarını açığa çıkarmakla onları tehdit etmesi bir kavgayla sonuçlanır.

Park ailesi ani bir telefonla, yağmurun gezintilerini mahvettiğini ve kısa bir süre sonra eve döneceklerini bildirirler. Kim ailesi Geun-sae ve Moon-gwang'ı zorla sığınağa sokmaya çalışır. Kaçmaya çalışan Moon-gwang, Chung-sook tarafından tekmeyle merdivenlerden düşürülür ve ölümcül bir kafa travması geçirir. Park ailesi geri döndüğünde, Bayan Park oğullarının yıllar önce bodrumdan çıkan bir “hayalet” görerek travma geçirdiğini anlatır. Bu hayalet Geun-sae'den başkası değildir. Diğer üç Kim ailesi ferdi yakınlarda saklanırken, Bay Park, karısına Ki-taek'in iyi bir sürücü olmasına rağmen kötü kokmasını şikayet eder. Üç Kim, malikaneden farkedilmeden kaçmayı başarırlar ancak evlerini yağmur yüzünden taşan atık suların altında kalmış halde bulurlar. Geceyi yağmurdan etkilenen yüzlerce kişiyle birlikte, yerel bir spor salonunda geçirirler.

Ertesi gün, Bayan Park, Da-song için bir doğum günü partisi hazırlar ve çalışanlarını davet eder. Bilgenin taşıyla sığınağa dönen Kim-woo, Geun-sae tarafından kafasına taş ile vurulmasıyla beklenmedik bir saldırıya uğrar. Geun-sae sığınaktan kaçar ve Ki-jeong'u göğsünden bıçaklayarak partiye hızlı bir giriş yapar. Geun-sae'nin aniden ortaya çıkmasıyla travması tetiklenen Da-song nöbet geçirir. Ki-taek aceleyle Ki-jeong'a yardım etmeye çalışırken, Bay Park, Da-song'u hastaneye götürmesi için ona bağırır. Chung-sook'un, Geun-sae'yi bir et şişiyle öldürmesinin ardından arabanın anahtarlarını almaya çalışan Bay Park, Gun-sae'nin kokusundan tiksinir. Bay Park'ın kokuya tepkisini gören Ki-taek, kaçmadan önce onu ölümcül bir şekilde bıçaklar.

Haftalar sonra, komadan uyanan Ki-woo ve Chung-sook dolandırıcılıktan gözaltına alınırken, Ki-jeong bıçak darbesinden dolayı ölmüş, Bay Park cinayeti için aranan Ki-taek ise kayıplara karışmıştır. Ki-woo, Park ailesinin yakın zamanda satılan malikanesini gözetlerken Mors koduyla yanıp sönen bir ışık farkeder: artık sığınakta yaşayan Ki-taek'in SKATS mesajı. Ki-woo bir gün malikaneyi satın alacak ve babasını özgür bırakacak parayı kazanacağına yemin eder.

Parazit filmi oyuncuları

Song Kang-ho - Kim Ki-taek

Jang Hye-jin - Kim Chung-sook, Ki-taek'nin karısı

Choi Woo-shik - Kim Ki-woo, Ki-taek'nin oğlu

Park So-dam - Kim Ki-jeong, Ki-taek'nin kızı

Lee Sun-kyun - Park Dong-ik, Bir bilişim şirketinin CEO'su

Cho Yeo-jeong - Park Yeon-gyo, Dong-ik'nin karısı

Jung Ji-so - Park Da-hye, Dong-ik'nin kızı

Jung Hyun-joon - Park Da-song, Dong-ik'nin oğlu

Lee Jung-eun - Gook Moon-gwang

Park Myung-hoon - Geun-sae

Park Geun-Rok - Şöför Yoon

Jung Yi-seo - Pizzacı müdürü

Park Seo-joon - Min-hyuk

Parazit filminin ardından, Seul'deki selden sonra yeniden gündeme gelen bodrumlarda yaşam

Oh ke-cheol, Seul'deki apartman dairesinde, mobilyalarının arasındaBBC

Güney Kore yapımı Parazit filmi ve 'de büyük bir gişe başarısı yakalamış ve Oskar ödülleri kazanmıştı. Filmde, küçük, karanlık bir yarı bodrum katında yaşayan yoksul bir Güney Koreli ailenin hikayesi anlatılıyordu.

Filmdeki hikaye hayal ürünü olsa da, yaşadıkları daire değildi. Güney Kore'de bu tür meskenlere banjiha deniyor ve Güney Kore'nin başkenti Seul'de binlerce kişi buralarda yaşıyor.

Başkentte yaşanan sel felaketinde iki kadın ve bir gencin bu bu tür dairelerde hayatlarını kaybetmesinin ardından, Güney Kore makamları bu tür dairelerin aşamalı olarak yasaklanacağını belirtti. Banjihalar genelde düşük gelirli insanlar tarafından kiralanıyor.

BBC Korece Servisi'nden Julie Yoon, 'de banjihalarda yaşayan insarlarla konuşup, buradaki yaşamın nasıl olduğunu araştırmıştı.

Short presentational grey lineBBC

Oh ke-cheol'un evi, Parazit filmini andırıyor.

Oh'un banjihası güneş ışığı almıyor. Evi o kadar az ışık alıyor ki, Oh'un bitkisi bile hayatta kalamamış.

Dışarıdan biri Oh-kee-cheol'un evıne bakıyorBBC

Parazit filminin sanat yönetmeni olan Lee Ha-Jun için de güneş ışığı çekimler sırasında çok önemliydi. Setin yeri, güneşin geldiği açıya göre değiştirildi. Lee Ha-Jun'un konuyla ilgili titizliği de bu sebeple açıklanabilir.

Yoldan geçen insanlar, rahatlıkla Oh ke-cheol'un pencerelerinden eve bakabiliyor. Dairesinin dışında sigara içip, yere tükürüyorlar.

Oh ke-cheol yaz aylarında dayanılmaz nemden ve hızla büyüyen küften muzdarip.

Evin küçük banyosunda lavabo bulunmuyor.

Oh-kee-cheol yüksek basamaklı banyosundaBBC

Banyonun tavanı o kadar alçak ki, Oh'un kafasını vurmaması için banyoda bacaklarını açarak durması gerekiyor.

Lojistik sektöründe çalışan 31 yaşındaki Oh ke-cheol, evdeki ilk günlerinde bazen kendisini yaraladığını ancak artık burada yaşamaya alıştığını söylüyor, "Tüm tümseklerin ve ışıkların nerede olduğunu biliyorum" diyor.

Efsanevi yönetmen Bong Joon-ho'nun başyapıtı olan Parazit filminde, sahip olmaya ve sahip olamamaya dair çarpıcı bir hikaye anlatılıyor.

İki aile arasındaki eşitsizlik ve sınıf farkı, zengin ve yoksul iki evin arasındaki büyük uçurum üzerinden anlatılıyor.

Evlerden biri Seul şehrinin tepelerde parıldayan bir konak, diğeri ise bir bodrum katı.

Seul'deki banjihalarda binlerce kişi yaşıyor. Kendilerine daha iyi bir gelecek inşa etmek için çok çalışıyorlar, hayallerinin gerçekleşmesi için umutlarını kaybetmiş değiller.

Parazit filminde Kim ailesinin banyosu ve Oh ke-cheol'un banyosuCJENM/BBC
Parazit filminde Park ailesinin eviCJENM

Seul'de banjihaların tarihi, Kuzey ve Güney Kore'nin çatıştığı döneme uzanıyor.

yılında Kuzey Kore komandaları, Güney Kore Devlet Başkanı Park Chung-hee'i suikast sonucu öldürmek istedi. Saldırı engellendi ama iki ülke arasındaki gerilim arttı.

OutsideBBC

Aynı yıl Kuzey Kore, Amerikan casus gemisi USS Pueblo'ya saldırdı ve gemiyi ele geçirdi.

Silahlı Kuzey Kore ajanları da Güney Kore'ye sızdı ve ülkede bir dizi "terör saldırısı" düzenlendi.

Bu gerilim sonucu Güney Kore'de tedbir olarak binalar güncelledi.

Yeni inşa edilen düşük katlı apartmanlar, ulusal acil durumlarda sığınak olarak hizmet verebilecek bodrumlar haline getirildi.

Oh ke-cheol'un evinin bulunduğu sokaklarBBC

Başlangıçta, bu tür banjihaları kiralamak yasa dışıydı.

Ancak 'lerde yaşanan konut krizi sırasında, başkent Seul'de yer yetersizliğinden dolayı Güney Kore hükümeti yeraltındaki bu alanların kiralanmasını yasallaştırmak zorunda kaldı.

Birleşmiş Milletler'in (BM) yılı verilerine göre Güney Kore'nin halen dünyanın büyük ekonomisine sahip ancak uygun fiyatlı konut eksikliği özellikle gençleri ve yoksulları olumsuz etkiliyor.

Güney Kore'de son 10 yılda, 35 yaş altı gençler için kira/gelir oranı yaklaşık yüzde

Oh kee-cheol bilgisayarının yanında kedisiyle oturuyorBBC

Kiralar hızla artarken, yarı bodrum daireleri insanlar için hesaplı bir çözüm haline geldi.

Güney Kore'de 20'li yaşlardaki gençlerin ortalama aylık maaşı , bodrum dairelerinin aylık kirası ise dolar.

Bazı Banjiha sakinleri kendilerini sosyal baskı altında hissediyor ve bunun üstesinden gelmek için mücadele ediyor.

Oh ise "Biliyor musun, ben apartmanımda gayet iyiyim" diyor ve ekliyor:

"Bu evi para biriktirmek için seçtim. Burada yaşayarak para biriktirebiliyorum. Ancak insanlar bana acıyor. Bunu engelleyemiyorum.

"Kore'de insanlar, güzel bir arabaya veya eve sahip olmanın önemli olduğunu düşünüyor. Bence, banjiha evleri ülkenin fakir tarafını temsil ediyor.

Shim Min ve Park Young-jun evlerindeBBC

"Herhalde bu nedenle nerede yaşadığım kim olduğumu tanımlıyor."

Parazit filminin ortalarında, fakir Kim ailesi zengin Park ailesinin hayatına sızmaya çalışırken; ailenin en genç üyesi Da-song, Kim ailesinden gelen bir kokuyu fark ediyor.

Baba Kim-taek kokudan kurtulmaya çalıştığında, kızı soğukkanlı bir şekilde şöyle diyor:

"Bu, bodrum kat kokusu. Buradan taşınmadığımız sürece bu koku üstümüzden gitmeyecek."

26 yaşındaki fotoğrafçı Park Young-ju da bir banjihaya taşındıktan hemen sonra Parazit filmini izlemiş.

Başlangıçta, Park'ın banjihaya taşınmasının nedeni açıktı: Uygun fiyat ve yaşam için uygun bir alan.

ÇiftBBC

Filmi izledikten sonra ise "koku" korkusu peşini bırakmadı. Park, "Kim ailesi gibi kokmak istemedim" diyor.

Park banjihada yaşadığı yaz, kokuyu gidermek için çareyi tütsü yakmakta ve nem makinesini açık tutmakta buldu.

Filmin kendisini dairesini düzeltmek ve dekore etmek için motive ettiğini söylüyor, "İnsanların sadece yer altında yaşadığım için bana acımalarını istemedim" diyor.

Park ve kız arkadaşı Shim Min, banjiha apartmanlarını düzenlerken çektikleri bir videoyu YouTube kanallarında paylaştı.

Halen yaşadıkları yerden çok memnunlar ancak daireyi mevcut haline getirmek aylar sürmüş.

Park "Ailem apartmanımı ilk kez gördüğünde dehşete düştü. Benden önceki kiracı ağır bir sigara tiryakisiydi. Sigara kokusu evin tamamını sarmıştı" diyor.

Shim Min ve Park Young-jun kendi evlerindeBBC

24 yaşında YouTuber olan Shim, erkek arkadaşı Park'ın banjiha apartmanında yaşama fikrine önce ciddi bir şekilde karşı çıkmış:

"Banjihalara olumsuz bakıyordum. Güvenli gözükmüyorlardı. Bana şehrin karanlık tarafını hatırlatıyorlardı. Hayatım boyunca yüksek katlı apartman dairelerinde yaşadım. Bu sebeple erkek arkadaşım için endişelenmiştim.

"YouTube'da evin yeni halini gösterdiğimiz videoları yükleyince, takipçilerimizden olumlu geri dönüşler aldık. Hatta bazı takipçilerimiz evin ne kadar şık olduğunu görünce kıskandı."

Shim ise "Evimizi seviyoruz ve burada yaptığımız işten gurur duyuyoruz. Bu durum, sonsuza kadar banjihalarda yaşayacağımız anlamına gelmiyor. İleride yukardaki evlerde yaşayacağız" diyor ve ekliyor:

"Erkek arkadaşım, banhijada yaşayarak kendi evini almak için para biriktirdi. Yarı bodrum katında yaşayarak, ev alma hayalini daha erken sürede gerçekleştirmeyi umuyor.

"Tek üzüntüm kedim April'ın pencereden gelen ışığın keyfini çıkaramaması."

Oh ke-cheol'un kedisiBBC

Fotoğraflar: Julie Yoon


BBC Türkçe

ParazitFilmSeul

 Parazit

FRAGMANI İZLE

Üyeler
4,2 Puanlama ve 50 Eleştiri
Puanım :

İzlemek İstiyorum

Eleştiri yaz!

Facebook'ta PaylaşTwitter'da paylaş

Özet

Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir

Beyazperde Eleştirisi

Bong Joon-ho, yedinci filmi Parasite / Parazit'te yarattığı iki aile tablosu üzerinden öncelikle müthiş bir senaryo ve kurgu detayı ortaya koyuyor. İki ailenin tezatlıklarından ilham alan film, aile olma kavramının detaylarını da çarpıcı bir biçimde ortaya koyuyor. Parazit, kelime anlamıyla bir canlıya bağımlı olarak yaşayabilen ve üzerinde yaşadığı canlıya zarar da verebilen organizmalara deniyor. Fakirlikle sınanan Kim ailesi yaşadıkları mahalle, ev ve evin dışında gelişen olaylar nedeniyle parazit sınırlarına dahil edilebilir. Park ailesi ise yaşadıkları doğal zenginlikle birilerini sırtlarında taşıyan insanlar olarak görülebilir. Ama onların da sırtına yapıştıkları bir sistem var. Ve hatta sistemin de sömürge haline getirdiği bir takım olgular. Yani bu böyle gider! Birisi yüzleşmeye açık, diğeri ise sıradan kalıplar içinde tartışmaya kapalı gibi görünüyor. Ancak iki aile etkileşime g

Eleştirinin tamamı

Fragmanlar

Öneriler

Son Haberler

50 Haber ve Özel Dosya

Oyuncular

Tüm oyuncular ve teknik ekip

İzleyici eleştirisi: sevdiler

En iyi ve en faydalı yorumlar

Oscay adaylıklarında kazanmasında kesinlikle haklı olduğunu düşündüğüm film. Genelde Oscar alan filmlerde hep bir sanat kaygısı ve sürekli mesaj verme isteği içerir ve bu yüzden Oscar alır. Ancak bu film, gerçek bir hikayeyi ve yaşamı bizlere sunuyor. Karakterlerin o güne kadar neler yaşadığını bilmiyoruz ancak karakterler öyle güzel işleniyor ki hepsinin çocukluğuna kafasında inebiliyorsunuz. Böylelikle seyirci
Devamını oku

Cannes ve Oscar ödüllerine damgasını vuran, yıllarca unutulmayacak, sinema tarihinde kültleşecek dev bir eser yaratılmıştır. Güney Kore sinemasına ne kadar mesafeli de olsam film beni muhteşem derecede etkiledi ve hayran olmamı sağladı.Zaten 96 yıllık Oscar tarihinde en iyi film ödülünü İngilizce dışında bir dille çekilen Parasite aldı. En iyi film dışında en iyi yönetmen, en iyi uluslararası film ödülünü de
Devamını oku

Joon-ho Bong filmleri genel olarak böfunduszeue.infoo müthiş zekice kurgulanmış tabi ki harika!Fakat hangi Güney Kore filmini izlesem aynı şey oluyor bu kadar güzelken herşey sonu neden kanlı hem de offf yapma ya dedirten bir şekilde oluyor ya!Fakat yılın izlenmesi gereken filmleri arasında net! Gayet eğlenceli bir kurgusu vardı film beni acayip etkiledi aynı zamanda :) Çoğu zaman da güldürse de düşündürdü. Hayat hiç adil
Devamını oku

Klasik bir film değil ,zeka işi seneryo yazılmış ,salon tıklım tıklımdı ,ve ben çok beğendim ,kaçırmayın derim.

50 İzleyici eleştirisi

Fotoğraflar

31 Fotoğraf

Teknik bilgiler

Ülke Güney Kore

Dağıtımcı Bir Film

Yapım yılı

Metrajuzun metrajlı film

İlginç Detaylar-

Bütçe-

Dil Korece

Görüntü formatı -

RenkRenkli

Ses formatı-

Yapım formatı-

Viza numarası-

Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri , En iyi film: Gerilim, {Genre} türündeki en iyi filmler :

Yorumlar

Tüm Sinema Haberleri

Michael Keaton Başrollü "Batman Beyond" Filmi Mümkün mü?
Karakterlerin Saçma Kararlar Verdiği 10 Klasik Bilim Kurgu Filmi
James Cameron Kaybolan Denizaltı Hakkında Konuştu: Titanic&#;le Benzerliği Gerçeküstü!
"Spider-Man: Across the Spider-Verse" Gişede Önemli Bir Eşiği Geçti
Dwayne Johnson&#;lı Yeni "Hızlı ve Öfkeli" Filminin Adı Belli Oldu
Vizyondaki Filmler: "Büyü de Gel", "Haile: Bir Aile Kabusu", "Tebessüm"
Tüm sinema haberleri

En Popüler Fragmanlar

Büyük Kaçış Fragman

Culpa mía Altyazılı Fragman

Culpa mía Altyazılı Fragman

Hızlı ve Öfkeli 10 Teaser

Hızlı ve Öfkeli 10 Teaser
 Gün Fragman

Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One) Dublajlı İlk Görüntüler

Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One) Dublajlı İlk Görüntüler

Haile: Bir Aile Kâbusu Fragman

Haile: Bir Aile Kâbusu Fragman
Yeni çıkan tüm fragmanlar

Vizyondaki En İyi Filmler

Flash
Transformers: Canavarların Yükselişi
Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş
Hızlı ve Öfkeli 10
Elemental: Doğanın Güçleri
Haile: Bir Aile Kâbusu
Vizyondaki En İyi Filmler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası