bayındır nereye bağlı / Bayındır Nerede Haritası ve Bayındır Mahalleleri - İzmir

Bayındır Nereye Bağlı

bayındır nereye bağlı

Bayındır, Türkiye&#;nin batısında yer alan Ege bölgesinde bulunan İzmir ilinin yaklaşık nüfuslu bir ilçesidir. Bayındır ilçesi, hepsi de İzmir ilçesi olan kuzeyinde Kemalpaşa, doğusunda Ödemiş, güneyinde Tire ve batısında Torbalı ilçeleriyle birlikte kuzeydoğusunda da Manisa&#;nın Turgutlu ilçesiyle komşudur.

Contents

Bayındır ilçesi nereye bağlı?

İzmir&#;in 78 km doğusunda yer alan Bayındır&#;ın yüzölçümü km2&#;dir. İlçenin kuzeyinde Kemalpaşa, batısında Torbalı, güneyinde Tire, doğusunda Ödemiş ilçeleri, kuzeydoğusunda Manisa ilinin Turgutlu ilçesi bulunmaktadır.

İzmir Bayındır nasıl bir yer?

Bayındır, İzmir ilinin güneydoğusunda küçük menderes havzasında yer alır. İzmir&#;e uzaklığı 79km&#;dir. Toplam km2&#;lik yüzölçümüyle İzmir ilinin % 4,91&#;sini kaplar. İlçe merkezi hükümet konağının bulunduğu yer itibariyle denizden yüksekliği 86m&#;dir.

İzmir Bayındır ın neyi meşhur?

ÇİÇEK VE BAYINDIR

Masalları andıran bu güzel kentte, adeta insanlarının ruhuna işlemiştir çiçeklerin güzelliği ve zarafeti. Gelelim yemeklerine, leziz uluk katmeri, yöresel keşkek, köy ekmeği, pişmiş turşu, ada pilavı, Bayındır usulü tarhana, otlu pide ve muhteşem patlıcan balığı sadece alternatiflerinizden bir kaçı.

İzmir Bayındır ın kaç tane köyü var?

Toplam 37 köy bulunmaktadır.

Izmir Bayındır ne tarafa düşüyor?

Bayındır, İzmir ilinin güneydoğusunda küçük menderes havzasında yer alır. İzmir&#;e uzaklığı 79km&#;dir.

Izmir bayındır nüfusu ne kadar?

Bayındır nüfusu yılına göre Bu nüfus, erkek ve kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %49,78 erkek, %50,22 kadındır.

Bayındır denize yakın mı?

Bayındır; Ege Denizi&#;ne paralel olarak dizilen sıradağların üzerindeki Bayındır ve Basra tepelerinin güney yamaçlarına kurulu, kişilik nüfusa sahip, km² yüz ölçümüne sahip bir ilçedir. Doğusunda Ödemiş, güneyinde Tire, batısında Torbalı, kuzeyinde Kemalpaşa ve Turgutlu ilçeleri bulunur.

Bayındır Çiçek Festivali ne zaman?

Bayındır Çiçek Festivali 5 &#; 8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Izmir Bayındır arası kaç kilometredir?

İzmir ile Bayındır arası kaç km yaklaşık olarak toplam 79 Kilometre mesafededir.

Bayındır Yakapınar Alevi mi?

Bayındır&#;ın Alevi köylerinden olan Yakapınar&#;ın eski ismi Uladı imiş. Daha sonra değiştirilip Yakapınar adı verilmiş. Neyse ki, hemen köyün ilerisinde ovaya doğru akan Uladı Deresi eski ismini hala korumaya devam ediyor. Yakapınar Köyü vadinin sonunda yer alan son derece bakımlı mezarlığı ile dikkat çekiyor.

Bayındır ne zaman ilçe oldu?

Bayındır önceleri bir nahiye merkezi iken &#; de Belediye, &#; de ilçe merkezi haline gelmiştir. İlçe 30 Mayıs yılında Yunan işgaline uğramış ve yıllık işgalden sonra 4 Eylül de kurtarılmıştır.

Izmir Torbalı nın neyi meşhur?

Torbalı, denildiğinde akla adı dünyaca ünlü fabrikalar ve tarım gelir şüphesiz. Torbalı denildiğinde benim aklıma ise sadece Suyunbaşı geliyor. Suyunbaşı; Torbalı&#;nın bereketli sularının toprakla buluştuğu, ufak bir şelaleyle çınar ağaçlarının arasında gelin gibi süzüldüğü, özel bir güzellik aslında.

Otuzbirler köyü nerede?

Hisarlık, İzmir&#;in Bayındır ilçesine bağlı bir mahalledir. Otuzbirler köyü bu mahallede konumlanmıştır.

Domalan köyü neresi?

Yeşilöz (eski ismiyle Domalan), Antalya ilinin Alanya ilçesine bağlı bir mahalledir.

Bayındırda kaç mahalle var?

BAYINDIR İLÇESİ:

İlçe merkezi 22 mahalleden oluşmaktadır. Dağ köylerinde sınırlı geçim kaynakları nüfusun hızla azalmasına, ova köylerinde verimli ovaların bulunması da kısmi nüfus artışına neden olmaktadır.

Bayındır Yakapınar Alevi mi?

Bayındır&#;ın Alevi köylerinden olan Yakapınar&#;ın eski ismi Uladı imiş. Daha sonra değiştirilip Yakapınar adı verilmiş. Neyse ki, hemen köyün ilerisinde ovaya doğru akan Uladı Deresi eski ismini hala korumaya devam ediyor. Yakapınar Köyü vadinin sonunda yer alan son derece bakımlı mezarlığı ile dikkat çekiyor.

Izmir bayındır arası kaç kilometredir?

İzmir ile Bayındır arası kaç km yaklaşık olarak toplam 79 Kilometre mesafededir.

Izmir Bayındır ilçesi belediye başkanı hangi partiden?

Bayındır

AdaylıkSonuçlar
Kıs.Oy sayısı
AK PARTİ
CHP
BĞMSZ

Bayındır Festivali Ne zaman?

Etkinlik Programı

Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali kapsamında konserler, yarışmalar, folklor gösterileri, sergiler ve çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacaktır. Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali Mayıs tarihlerinde gerçekleşecektir.

Bayındır, İzmir

Bayındır, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Kemalpaşa, batısında Torbalı, güneyinde Tire, doğusunda Ödemiş ilçeleri, kuzeydoğusunda Manisa ili bulunmaktadır.

Tarihçe[değiştir kaynağı değiştir]

Not: yılında bazı belde ve köyler mahalle statüsüne geçtiğinden şehir nüfusu artıp kır nüfusu azalmıştır. yılında ise Büyükşehir yasası nedeniyle köylerin tamamı mahalle statüsüne geçtiğinden kır nüfusu tabloda yer almamıştır.

Ekonomi[değiştir kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.