nisan ayı gök olayları / Gökyüzüne Bakma Günü'ne Özel: Nisan Ayı Gök Olayları

Nisan Ayı Gök Olayları

nisan ayı gök olayları

Nisan Ayının Gök Olayları

Akşam Yıldızı Nisan Ayında Akşamları “Tek Başına”

Nisan ayında Güneş’in batışından sonra gökyüzünde çıplak gözle görülebilen tek gezegen Venüs. Jüpiter ise Güneş’in doğuşundan yaklaşık üç buçuk saat önce doğu-güneydoğu ufkundan doğuyor. Jüpiter’i yaklaşık yarım saat sonra sırasıyla Satürn ve Mars izliyor.

Mart ayının son gününde Mars ve Satürn birbirine yakın görünümdeydi. Bu nedenle nisan ayının ilk günlerinde Mars ve Satürn’ü Güneş’in doğuşundan önce Jüpiter’in yakınlarında bir arada görebilirsiniz. Bu tarihler, iki gezegenin renklerini karşılaştırmak için hayli uygun bir zaman.

Ayın ilerleyen günlerinde ise Mars ve Satürn birbirinden yavaş yavaş uzaklaşıyor. Ayın ortasından sonra Mars’ı Oğlak Takımyıldızı’nda, Satürn ve Jüpiter’i ise Yay Takımyıldızı’nda bulabilirsiniz.

 

Venüs ve Yedi Kız Kardeş Bir Arada

Nisan ayı gökyüzü fotoğrafçılığına ilgi duyanlara Venüs ve Ülker Açık Yıldız Kümesi’ni (Yedi Kız Kardeş olarak da bilinir) birlikte fotoğraflama imkânı sunuyor. Venüs nisan ayının ilk günlerinde Ülker Açık Yıldız Kümesi’nin çok yakınından geçiyor. Ülker Açık Yıldız Kümesi binlerce yıldızın kütleçekim etkisiyle birbirine bağlı olduğu bir yıldız kümesi. Ülker Açık Yıldız Kümesi’nin en parlak yıldızları -örneğin Alcyone, Atlas, Electra, Maia, Merope, Pleione ve Taygeta- ışık kirliliğinden uzak bir yerde ve berrak bir gökyüzünde çıplak gözle görülebiliyor. Venüs’ü 3 Nisan akşamı Merope’un, 4 Nisan’da ise Atlas’ın yakınında bulabilirsiniz.

2020’nin En Büyük Dolunayı

7 Nisan, Ay’ın 2020 yılı içinde Dünya’ya en yakın konumda olduğu tarih. Bu tarihte Ay ve Dünya arasındaki mesafe 356.910 km. Dolayısıyla 8 Nisan’da 2020’nin en büyük dolunayını izleyebilirsiniz. 20 Nisan’da ise Ay yörünge hareketi sırasında Dünya’ya en uzak konumda. Bu konumdayken iki gökcismi arasındaki mesafe 406.435 km.

15 Nisan’da sondördün evresindeki Ay’ı, Satürn’ü ve Jüpiter’i bir arada görebilirsiniz. Ay, bir gün sonra Mars ile yakın görünümde. 26 Nisan’da ise hilal şeklindeki Ay, Venüs ve Boğa Takımyıldızı’nın en parlak yıldızı Aldebaran ile bir arada görülebilir.

Çalgı (Lyrids) göktaşı yağmuru, gözlenebilecek göktaşlarının sayısı dikkate alındığında 22-23 Nisan’da en yüksek etkinliğe ulaşıyor. Bu tarihte uygun gözlem koşullarında saatte maksimum 20 göktaşı görülebilir. 23 Nisan’da Ay yeniay evresinde olduğundan göktaşlarının görülmesini olumsuz etkilemiyor. Çalgı göktaşı yağmurunun kaynağı ise C/1861 G1 Thatcher kuyrukluyıldızı.

Kaynaklar:

 


paylaş

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası