avustralya örümcek mevsimi / Avustralya'da önce sel sonra örümcek ve fare istilası - Son Dakika Dünya Haberleri

Avustralya Örümcek Mevsimi

avustralya örümcek mevsimi

Avustralya'da sel bölgesini dev örümcek ağları kapladı

Avustralya örümcek ağları

Kaynak, carolyn crossley

Avustralya'da meydana gelen sellerin ardından geniş alanlarda oluşan dev örümcek ağları dikkat çekti.

Victoria eyaletindeki Gippsland bölgesi sakinleri, çevreyi tül gibi örten örümcek ağlarının kuvvetli yağışların ardından meydana geldiğini söylüyor.

Bazı yerlerde ağların bir kilometreyi aştığı belirtiliyor.

Uzmanlar, örümceklerin hayatta kalmak için yüksek bölgelere tırmanma güdüsüyle ağ fırlattığını söylüyor.

Victoria Müzeleri'nden Dr. Ken Walker, milyonlarca örümceğin civardaki ağaçlara ipliksi salgılar fırlatması sonucu bu ağların oluştuğunu belirtiyor.

Belediye meclisi üyesi Carolyn Crossley, daha önce de benzer görüntülere rastladığını ama ağların ilk kez bu kadar yaygın oluştuğunu ifade ediyor.

"Korkunç değil güzel bir görüntü. Ağaçların ve çitlerin üzeri tülle kaplanmış sanki" ifadesini kullanan Crossley, bunların üzerinde minik örümceklerin görüldüğünü söylüyor.

Avustralya'nın Victoria eyaleti geçen hafta kuvvetli yağmur ve fırtına nedeniyle ani sel baskınlarına tanık oldu.

Sel nedeniyle iki ayrı olayda iki kişi araçlarında ölü bulundu.

Yüzlerce konut elektriksiz kaldı.

Avustralya’da örümcek istilası! Bir bölgeyi daha esir aldı

Son Dakika Haberler

DünyaAvustralya’da örümcek istilası! Bir bölgeyi daha esir aldı

AA

18.06.2021 - 17:34

Avustralya'da Yaşamak Hakkında Taşınmadan Önce Bilmeniz Gereken 21 Sır

Yurtdışına, yabancı bir ülkeye taşınmak göz korkutucu olabilir ve Avustralya bir istisna değildir. Birkaç büyük şehir, banliyö bölgeleri ve kırsal taşra ile Avustralya'ya göç edenler veya öğrenci vizesiyle geçici olarak yurtdışına taşınanlar için ne bekleyeceklerini bilmek kafa karıştırıcı olabilir.

Bavullarınızı hazırlayıp Avustralya'ya taşınmadan önce bilmeniz gereken en önemli şeylerden bazılarını bir araya getirdik.

1. Avustralyalıların mizah anlayışı çok farklı

Avustralya mizahı dünyanın diğer yerlerinden farklıdır. Hakaretlerin mizahi bir şekilde savrulduğunu, argo kelimelerin sevgi göstermek için kullanıldığını ve mizahın olumsuz bile olsa her durumun komik tarafını ortaya çıkarmak için kullanıldığını göreceksiniz. Bu durum Avustralyalıların yabancılara karşı duyarsız görünmesine neden olabilir, ancak bu sadece Avustralya'ya özgüdür.

2. Yazım kurallarına dikkat edin

Avustralya eskiden bir İngiliz ceza kolonisiydi ve dili İngiliz sömürgeciliğine dayanmaktadır. Bu, Avustralya İngilizcesinin Amerikan İngilizcesine benzer görünmesine rağmen, genel olarak konuşursak, kuralların İngiliz yazımına uygun olduğu anlamına gelir.

Hollywood filmleri nedeniyle yıllar içinde bazı Amerikan yazılışları ortaya çıkmış olsa da, çoğu kelime İngilizlerin yazılışına benzer şekilde yazılmaktadır.

Avustralya'da doğru yazım konusunda şüpheniz varsa, aşağıdaki kaynaklara başvurabilirsiniz Macquarie Sözlük.

3. Bazı kelimeler tamamen değiştirilmiştir

Kelime bilgisine hakim değilseniz Avustralya'yı gezinmesi zor bir yer olarak görebilirsiniz. Her ne kadar Avustralya dilinde kullanılan kelimelerin büyük çoğunluğu Avustralya'da kullanılanlara benzese de Birleşik Devletlerdikkat edilmesi gereken bazı farklılıklar vardır.

"Patates kızartması "na "cips", "gaz "a "benzin", "çöp kutusu "na "çöp kutusu", "kamyon "a "kamyonet" ve en kafa karıştırıcı olanı da "parmak arası terlik "e "tanga" denmesi.

Bunu kullanabilirsin infografik Amerikan ve Avustralya sözlükleri arasındaki daha fazla fark için.

4. Avustralya argosu

Avustralya argosu ülke kültürünün doğal bir parçasıdır, ancak zaman zaman vatandaşların İngilizce konuşup konuşmadığını bile merak edebilirsiniz.

Günlük hayatta kullanılan argo kelimelerin bazıları kulağa saçma gelebilir, bazıları da aslında öyle amaçlanmadığı halde küfür gibi gelebilir, ancak neyse ki bazıları kolayca çıkarılabilir (sivrisinekler için "mozzies "e bakıyoruz).

Avustralya argo kelimelerinin kapsamlı bir listesi için şu adresi ziyaret edebilirsiniz web sitesi (dikkat edin, bazı küfürler var!).

5. Neredeyse ABD kadar büyük

Avustralya, üç milyon mil kareden (veya metrik terimlerle 7,6 milyon kilometre kareden) daha büyük olan devasa bir ülkedir. Bunu tam olarak anlayamadınız mı? Basitçe söylemek gerekirse, Avustralya yaklaşık olarak tüm Avrupa kıtası kadar büyüktür.

Ülke genelinde arabayla saatlerce seyahat edebilirsiniz (ve hatta Sidney ve Perth dört saati aşmaktadır), bu nedenle oraya vardığınızda Avustralya'yı keşfetmeyi planlıyorsanız, macera için bolca zaman ayırdığınızdan emin olun.

6. Nüfus yaklaşık 26 milyondur

Taşra çölleri nedeniyle ülkenin büyük bir bölümü neredeyse yaşanmaz halde olmasına rağmen Avustralya, Mart 2022 itibariyle 26 milyonun biraz üzerinde bir nüfusa sahiptir. Dünyanın en büyük altıncı ülkesi ve Okyanusya'nın en büyük ülkesi olmasına rağmen, nüfus sıralamasında sadece 55. sırada yer almaktadır. Liste ülkelerin nüfuslarına göre dağılımı.

7. Peki ya orada yaşayan yaratıklar?

Her ne kadar internet Avustralya'daki her şeyin sizi öldürmeye çalıştığı şakasını yapmayı sevse de, bu sadece kısmen doğrudur. Çok çeşitli zehirli yılanlar olmasına rağmen, sadece iki tür zehirli örümcek vardır ve evde otururken bunlarla karşılaşmanız pek olası değildir.

Her yıl ortalama olarak sadece bir ölümcül köpekbalığı saldırısı yaşanmaktadır ve sanılanın aksine vatozlar şimdiye kadar sadece iki kişiyi öldürmüştür.

Dikkat etmek isteyebileceğiniz beklenmedik bir yaratık saksağandır. Bahar aylarında ("çullanma mevsimi" olarak da bilinir), bu kuşlar 80 metreden fazla bir mesafeden çullanarak insanların kafalarına saldırır!

Avustralya'ya taşındığınızda bir kanguru görmek sizi de heyecanlandırabilir. Yine de, aslında Avustralya vatandaşları tarafından o kadar da özel sayılmazlar ve menüde sık sık kanguru eti göreceksiniz!

8. Bahşişler farklı işliyor

Amerika'daki asgari ücret nedeniyle, garsonlarınıza veya taksi şoförlerinize yaklaşık 20% bahşiş vermeniz beklenir. Avustralya'da bu norm değildir, ancak harika hizmet veren birini ödüllendirmek için bahşiş verebilirsiniz.

Hizmet sektöründeki insanlar geçinebilecekleri makul bir ücret kazanırlar ve bahşiş vererek onları biraz daha fazla ödüllendirmiş olursunuz.

9. Mobil sinyalinizi not edin

Şehirlerden ayrılırken, çevrimdışı veya kağıt haritalar arkadaşınız olacaktır. Yerleşik bölgelerden ayrıldığınızda, cep telefonunuzun yetersiz hizmet verdiğini (hatta hiç hizmet vermediğini) keşfedeceksiniz.

Telefonunuz çekmezse ya yürümeniz (Avustralya güneşinde tehlikeli olabilir) ya da yardım gelmesini beklemeniz gerekir. En iyisi, uzun mesafelere gidiyorsanız insanlara nereye gittiğinizi ve ne zaman varmayı beklediğinizi bildirmektir.

10. Aşağıda hava asla çok soğuk olmaz.

Avustralya'da dört mevsim yaşanmasına rağmen, ılıman bir iklime sahiptir ve asla çok soğuk olmaz. Avustralya ağırlıklı olarak çöl, kurak ve yarı kurak bir ülkedir (ülkenin 70%'si bu üç biyomdan biri olarak sınıflandırılmıştır), ancak geri kalan 30% tropikal alanlar ve hatta kar içerir!

Avustralya kışın çok soğuk olmasa da, ortalama sıcaklıklar 53 ila 64 derece Fahrenheit olsa da, yine de dağlarda kar arayabilirsiniz!

11. Kuzey ve güney yarımkürelerde mevsimler tersine döner

Avustralya Noel

Dünya'nın Güneş'e olan açısı nedeniyle kuzey yarımkürede kış mevsimi yaşanırken güneyde yaz mevsimi yaşanır. Bu da Avustralya'da yazın Kasım ile Şubat ayları arasında olduğu anlamına gelir, bu yüzden plajda sıcak bir Noel'e hazır olun!

12. Metrik sistemi öğrenin

Avustralya metrik sistemi kullanır.

  • Metre uzunluk için kullanılır
  • Kilogram kütle için kullanılır

Bu temel ölçümler, aşağıdaki gibi ön ekler eklenerek artırılabilir veya azaltılabilir millimetre veya milligram.

Eğer zorlanıyorsanız, bunu kullanabilirsiniz metrik dönüştürme aracı.

13. Avustralya Günü

Avustralya Günü 26 Ocak'ta kutlanan bir resmi tatildir.

1788'de İngiltere'den gelen mahkûm gemilerinin Yeni Güney Galler'de karaya çıkarak Avustralya'daki İngiliz kolonisinin başlangıcını işaret ettiği günü kutlamaktadır.

İlk kutlamalar tamamen Avustralya'nın "kuruluşu" ile ilgiliydi, ancak İlk Uluslar halkı bu günü sömürü, sosyal kontrol, şiddet ve hastalığın ilk günü olarak gördüğü için bu tartışmalarla karşılandı. İlk Uluslar halkı bazen bu günü İstila Günü, Yas Günü ya da Hayatta Kalma Günü olarak adlandırmaktadır.

Federal Hükümet günün anlamını "Avustralyalı olmanın ne anlama geldiğini yansıtmak, çağdaş Avustralya'yı kutlamak ve tarihimizi kabul etmek" şeklinde değiştirmeye çalışmıştır.

14. Avustralyalılar soldan gider

Amerika Birleşik Devletleri'nin aksine, Avustralyalılar soldan araba kullanırlar. Aslında, soldan da yürürler, bu da kazara birine çarpma şansınızı önemli ölçüde azaltır. Yürüyen merdivene biniyor olsanız bile, solda kalmak (ve sağdan geçmek) en iyisidir.

Avustralya arabalarının direksiyonları da soldadır, bu nedenle geçerli bir ehliyetiniz varsa bunu aklınızda bulundurun.

15. Kendi ABC'leri var

Alfabe değil (gerçi o da var). Avustralya Yayın Kurumu ulusal yayın kuruluşudur., American Broadcasting Company ile karıştırılmaması gereken. Hükümet tarafından finanse edilmektedir ancak bağımsızdır ve haberleri tarafsız bir şekilde sunabilir.

16. Herhangi bir dine uyma baskısı yok

Avustralya'daki din çeşitliliği hayret vericidir ve herhangi bir dine uyma baskısı yoktur. Hristiyanlık en yaygın olarak uygulanan din olmasına rağmen, Avustralya Anayasası hükümetin din özgürlüğünü etkilemesini veya kilise kurmasını yasaklamaktadır.

Bu da Avustralya'da tüm dinlerin hoş karşılandığı anlamına gelmektedir.

17. Avustralyalılar sporlarını seviyor

Avustralya sporu

Avustralya'da spor adeta bir din gibidir. Avustralya kuralları futbolu gibi özgün sporlar yaygın olarak desteklenirken, neredeyse tüm Avustralyalılar kriket ve rugby gibi uluslararası sporları desteklemektedir. Ayrıca Avustralya Açık tenis turnuvası, Melbourne Cup at yarışı, atletizm, sörf ve futbol da Avustralya'da yapılan sporlar arasındadır.

Avustralya'ya eğitim için seyahat eden uluslararası bir öğrenciyseniz, bu sporlardan birinde şansınızı denemenizi öneririz - özel okullar size bu fırsatı verecektir. Sportif bir insan değilseniz, dünyanın en büyük spor hayranı olmaya hazır olun.

18. Silahlarla ilgili katı yasalar

Avustralya'nın inanılmaz derecede katı silah yasaları var, bunlar hakkında bilgi edinebilirsiniz Burada:

1996 Ulusal Ateşli Silahlar Anlaşması

Ulusal Ateşli Silahlar Anlaşması tüm otomatik ve yarı otomatik ateşli silahları yasaklamakta ve bir silah ruhsatlandırma ve kayıt sistemi getirmektedir. Tüm silah sahiplerinin bir ateşli silahı kaydettirmek için gerçek bir nedeni olmalıdır ve kişisel korunma geçerli bir neden olarak kabul edilmemektedir. Ayrıca ateşli silahlar için katı depolama gereklilikleri bulunmaktadır.

Silah taşımak anayasal bir hak değildir ve yalnızca ateşli silah bulundurmak için gerçek nedenleri olan kişilerin atıcı olarak ruhsatlandırılmasına ve ateşli silahlarının kayıt altına alınmasına izin verilecektir.

19. Avustralyalılar plajlarını sever

Avustralyalılar plajlarını o kadar çok seviyorlar ki, milli marşlarına denizle ilgili bir dize eklemişler! Deniz kıyısındaki şehir ve kasabalar için plaj, sakinlerinin yaşam tarzının bir parçasını oluşturur ve güneşli günlerde binlerce insan plajlara akın eder. Avustralya'da Mermaid Beach, Bondi Beach ve 80 Mile Beach gibi dünyaca ünlü plajlar bulunmaktadır.

20. Çalışma Tatili Vize programı

Avustralyalılar sağlıklı bir iş-yaşam dengesiyle gurur duymaktadır ve bu da Çalışma Tatili Vizesi sistemiyle kendini göstermektedir. Bu benzersiz vize, yurtdışından gelen ve geçerli bir pasaporta sahip olan 18-30 yaş arası gezginlerin, seyahatlerini finanse etmek için çalışırken Avustralya'da uzun bir tatile çıkmalarına olanak tanır. Bakınız Burada Çalışma Tatili Vizeleri hakkında daha fazla bilgi için.

Uluslararası öğrenciler, uluslararası okullarda eğitim almak için doğru vizeye sahip olduklarını da kontrol etmelidir.

21. Orduları Emular tarafından iki kez yenilgiye uğratıldı

Büyük Emu Savaşı'nı muhtemelen hiç duymamışsınızdır. Bu savaş bir hafta sürmüş ve ordu 20.000'den fazla emuya karşı iki rauntta karşı karşıya gelmiştir!

1932 yılında Avustralya ordusu, gazilere verilen tarım arazilerini bu 2 metre boyundaki kuşlardan korumak için görevlendirildi. Gaziler tarafından yapılan ilk hasattan sonra 20.000 emus araziye inerek ekinleri yemeye başladı.

Emusları gütmeye çalıştıktan sonra askerler onlara ateş açtı, ancak büyük kuşlar zarar görmeden kaçmayı başardı.

Ertesi gün askerler bir su birikintisinde beklediler ve kuşlar toplandığında ateş etmeye başladılar. Emular yine askerleri alt etmeyi ve kurşunlarından kaçmayı başardı. Avustralya Hükümeti, 30 makineli tüfekle yapılan başarısız denemelerin ardından Emu savaşına son verdi ve zafer emulara verildi!

Son Düşünceler

Umarım bu liste sizi Avustralya'ya taşınmanız için hazırlamıştır. Ne bekleyeceğinizi öğrendikten sonra, Avustralya kültürü çok şaşırtıcı olmayacaktır ve hemen Avustralya yemeklerine takılabilir, Avustralya spor takımlarını destekleyebilir ve benzersiz Avustralya argosuna alışabilirsiniz!

SSS

Avustralya'da ücretsiz sağlık hizmeti var mı?

Avustralya'nın sağlık sistemi mükemmeldir. Medicare ve devlet hastaneleri ücretsiz veya düşük maliyetli sağlık hizmeti sunmaktadır. Vatandaşlar ayrıca özel tıbbi masrafları karşılamak için sağlık sigortası yaptırabilirler.

Bkz. Burada Avustralya sağlık sistemi hakkında daha fazla bilgi için.

Avustralya'da iş bulmak kolay mı?

Avustralya'daki iş olanaklarınızı değerlendirebilmeniz için önce bir çalışma vizesine ihtiyacınız olacaktır. Vasıflı Meslekler Listesinde vasıflı çalışanlar için pek çok iş fırsatı bulunsa da, çalışma vizesine başvurmak isteyenlerin bir Beceri Değerlendirme Raporunu tamamlamaları, İngilizce yeterlilik testini geçmeleri ve Vasıflı İstihdam ile ilgili belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir.

Başvurulabilecek iki çalışma vizesi vardır:

- Nitelikli Göçmenlik Vizesi: Avustralya işgücü piyasasında gerekli becerileri karşılayanlar için.

- Sponsorlu Çalışma Vizesi: Avustralyalı bir işveren, Eyalet Makamı veya devlet kurumu tarafından sponsor edilenler için.

Çalışma vizenizi aldıktan sonra iş başvurusunda bulunmaya başlayabilirsiniz.

Avustralyalılar dost canlısı mıdır?

Ülke genelinde farklılık gösterse de, genel olarak Avustralyalılar arkadaş canlısı insanlardır ve sizi "İyi günler dostum" diyerek ve gülümseyerek selamlamaktan mutluluk duyacaklardır!

Avustralya'da vergiler yüksek mi?

Avustralya'da gelir vergileri aşırı yüksek değildir ve aynı GSYH'ye sahip diğer ülkelerin vergi oranlarını yansıtmaktadır.

Bireysel Gelir Vergisi Oranları hakkında bilgi için bkz. Burada.

Son Güncellenme:

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Avustralya’da meydana gelen sellerin ardından ortaya çıkan göçmen örümcek istilası etkisini devam ediyor. Bir bölge de daha örümcek ağlarıyla kaplandı.

1/6Avustralya’da örümcek istilası Bir bölgeyi daha esir aldı
2/6Avustralya’da örümcek istilası Bir bölgeyi daha esir aldı
3/6Avustralya’da örümcek istilası Bir bölgeyi daha esir aldı
4/6Avustralya’da örümcek istilası Bir bölgeyi daha esir aldı
5/6Avustralya’da örümcek istilası Bir bölgeyi daha esir aldı
6/6Avustralya’da örümcek istilası Bir bölgeyi daha esir aldı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası