yeşil çayın emziren annelere zararı varmı / Hamileler yeşil çay içebilir mi? Yeşil çayın faydaları ve zayıflama yöntemi - Hamilelik Haberleri

Yeşil Çayın Emziren Annelere Zararı Varmı

yeşil çayın emziren annelere zararı varmı

Emzirirken yeşil çay içmek bebeğe zarar verir mi?

Emzirme döneminde beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekiyor.

Yediğiniz ve içtiğiniz şeyler bebeğinize sütünüz vasıtasıyla geçebiliyorlar. Emziren kadınların alkolden, kafeinden ve belli ilaçlardan uzak durmaları öneriliyor.

Çayda kahveden daha az kafein bulunduğunu muhtemelen duymuşsunuzdur ve yeşil çay antioksidanlarından dolayı sağlıklı kabul ediliyor. Bu nedenle emzirme döneminde yeşil çay içmek güvenli mi?

Emzirme ve Kafein

Doktorlar küçük çocuklara kafein verilmesini önermiyorlar ve aynısı bebekler için de geçerli. Emzirme döneminde alınan kafeinin hayati tehlike oluşturacak veya kalıcı olacak yan etkiler yarattığı hiç bir araştırmada görülmese de, yine de sorun yaratabilir. Kafeine anne sütü ile maruz kalan bebekler daha sinirli olabilirler ve uyuma zorlukları çekebilirler. Ve hiç kimse bundan kaçınmak mümkünse huysuz bir bebek sahibi olmak istemez.

Kaliforniya’daki Santa Monica Sağlık Merkezi’nde görev yapan Dr. Sherry Ross, kafeinin vücutta saat kadar kalabildiğini belirtiyor. Eğer ilaç alıyorsanız, beden yağlarınız daha fazlaysa ve başka tıbbi problemleriniz varsa, bu süre daha da uzayabilir.

Kafein bebeğin sisteminde yetişkindeen daha uzun süre kalır ve bu nedenle huysuzluk ile uyku problemleri oldukça uzun sürebilirler.

Yeşil Çay ve Kafein

Yeşil çay kesinlikle kahve kadar kafeinli değil ve hatta kafeinsiz türleri de var. ml’lik standart bir porsiyonunda mg kafein varken, kahvede bu miktar mg aralığında.

Ne Kadarı Güvenli?

Dr. Ross şöyle açıklıyor: “Genel olarak günde bardak yeşil çay içebilirsiniz ve bunun yenidoğan üzerinde zararlı bir etkisi olmaz. Eğer emziriyorsanız, günde mg’dan daha fazla kafein tüketmeniz önerilmiyor.”

Amerikan Pediyatri Akademisi’ne (APA) göre, meme sütünde anne tarafından alınan kafeinin %1’inden daha azı bulunuyor. Eğer günde üç bardaktan daha fazla içmiyorsanız sorun olmaması gerekli.

APA aynı zamanda beş veya daha fazla bardak kafeinli içecek tükettiğinizde bebeğin huysuzlandığını fark edebileceğinizi belirtiyor. Ancak insanların metabolizmaları kafeini farklı şekilde işlerler. Bazı insanların ona toleransı diğerlerinden daha fazla ve bu bebekler için de geçerli. Ne kadar içtiğinizi takip etmeniz ve kafein alımınıza göre bebeğin davranışlarında bir değişim olup olmadığına bakmanız önemli.

Çikolata ve kolada da kafein olduğunu unutmayın. Bunları çayla birlikte tüketmeniz genel kafein alımınızı arttıracaktır.

Alternatifler

Eğer çaydan çok fazla kafein aldığınızdan endişe ediyorsanız, yeşil çayın kafeinsiz türleri de var. Bazı siyah çay türlerinde de doğal şekilde kafein içeriği yeşil çaydan az olabiliyor. Kafeinsiz ürünlerde bile çok az miktarda kafein olsa da, bu miktar normalin çok altında.

Emzirme döneminde içmesi güvenli bazı diğer düşük kafeinli ve kafeinsiz çaylar şöyle:

  • beyaz çay
  • papatya çayı
  • zencefil çayı
  • nane çayı
  • karahindiba
  • kuşburnu

Sonuç Olarak

Bir iki bardak çayın problem yaratma riski pek yok. Her gün arada bir ciddi bir kafein almaya gerçekten ihtiyacı olan anneler için uygun. Biraz planlama yaparak daha büyük porsiyon tüketmek veya fazladan bir bardak tüketmek de mümkün. Bebeğinizin sonraki emmesi için dolapta biraz süt saklayın.

Ayrıca sütteki bileşenlerin bebeğe geçmesinden korkuyorsanız, sütü sağmak onu bebeğe vermekten kaçınmanızı sağlar. Bir miktarını sağarsanız sütünüz tekrar dolduğunda seyreltilmiş bir şekilde emebilir ve böylece daha az kafein almış olur.

Prof. Dr. Bülent Tıraş

Emzirirken Yeşil Çay İçilir mi Emzirme Döneminde Yeşil çay Zararlı mı

Hamilelik sonrası bebeklerini kucaklarına alan annelerin sağlıklı beslenmeleri bebeğin sağlığı için çok önemlidir. Özellikle emzirme döneminde annelerin beslenmeleri ve tükettikleri gıdalar ekstra önem kazanmaktadır. Çünkü emziren annelerin tükettikleri tüm besinler süte geçer ve bu da bebeğe aktarılır. Bu nedenle annelerin en merak ettiği suallerden biri de emzirirken yeşil çayın güvenli olup olmadığıdır.

Emziren Anne Yeşil Çay İçebilir mi?

Dr. Serap Uysal emzirirken yeşil çay içmenin herhangi bir sakıncasının olmadığını bildirmektedir. Ancak kafein alımını sınırlamak için emziren annelerin günde bardaktan daha çok yeşil çay içmemesi önerilir.

Emziren anneler günde en fazla mg kafein tüketmelidir. Bu yüzden gün içinde içtikleri kahve ve çay gibi içeriğinde kafein bulunan içeceklerin içimi sınırlandırılmalıdır. Bir çay olan yeşil çayın içinde de kafein vardır fakat oranı azdır. Bu yüzden de emziren annelerin günde 2 veya 3 fincan yeşil çay tüketmelerinde sakınca yoktur. Bebeklerin anne sütüyle alacakları aşırı orandaki kafein onlarda hep uykusuzluğa hem de huzursuzluğa sebep olacaktır. Bir fincan yani ortalama Ml’lik yeşil çayda 24 ila 45 mg kafein bulunmaktadır. Bu yüzden günde en fazla 3 fincan içilecek yeşil çay bebek için bir sorun oluşturmayacaktır.

Öte yandan dikkat edilmesi gereken bir başka nokta ise her bünyenin kafeine vereceği tepkinin farklı olmasıdır. Örneğin bazı insanların kafeine daha çok toleransı vardır ve bebekler de bu gruba dahildir. İşte bu yüzden emziren annelerin tükettikleri kafein oranına dikkat etmesi ve içtiklerinde bebeklerinin gözlemlemeleri gerekmektedir.

Emziren Kadınlara Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?

  1. Yeşil çayın sağlığa faydası çoktur:
  2. Yeşil çay etkili bir idrar dökücüdür ve bu sayede vücuttaki ödemin de atılmasını sağlamaktadır. Ek olarak yeşil çay, kalorisi çok düşük bir içecektir. Bu yüzden yeşil çay özellikle diyet yapan kişiler tarafından çok yaygın olarak tercih edilmektedir.
  3. Yeşil çay içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde cildi güzelleştirir ve ciltte yaşlanma etkisini de azaltır.
  4. Yeşil çay, yüksek oranda antioksidan içerir ve bu sayede stresi önlemeye yardımcı olur.
  5. Yeşil çaydaki bol miktardaki C vitamin, vücudu özellikle solunum yolunda oluşacak hastalıklara karşı güçlendirir ve vücut direncini arttırır.
  6. Yeşil çaydaki anti inflamatuar yani iltihap karşıtı etkiler ciltte sedef, döküntü ve kepek gibi problemler sonucunda görülen yaşam konforunu düşürücü etkileri azaltır.
  7. Dünyada ölüm oranı yüksek hastalıkların başında gelen kanser ise vücuttaki kötü hücrelerin kontrolsüz büyümesi sonucunda oluşan bir hastalıktır. Araştırmalar, antioksidanların kanserle savaştığını göstermektedir.  Yeşil çay içerisinde güçlü ve yüksek oranda antioksidan barındırır.
  8. Yeşil çayda bulunan kateşinler ağız sağlığına iyi gelerek ağızdaki kötü kokuyu azaltır.
  9. Dünyada yılda ortalama 9,4 milyon insan yüksek tansiyon (hipertansiyon) yüzünden meydna gelen komplikasyonlar yüzünden hayatını kaybetmektedir. Yeşil çayın düzenli kullanımda yüksek tansiyonu düşürücü etkisi vardır.
  10. Yapılan araştırmalar, yeşil çayın dünyada ölüme yol açan hastalıkların başında gelen kal hastalığı ve felç gibi kardiyasküler hastalıklarla savaştığına işaret etmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası