bol çikolatalı sufle tarifi / Sufle Tarifi Nasıl Yapılır? Malzemeleri ve Yapımı

Bol Çikolatalı Sufle Tarifi

bol çikolatalı sufle tarifi

Sofraları lezzetlendiren bol çikolatalı sufle tarifi ve malzemeleri: Evde nefis fırında sufle nasıl yapılır?

Şanı Fransa'dan dünyaya yayılmış efsane tatlılardan biri sufle. Her yaştan insanın severek tükettiği sufle çikolata, şeker, un ve yağla yapılıyor. Yapımı oldukça pratik olan sufle tarifini hazırlarken hiç yorulmayacaksınız. Yaz aylarında özellikle sütlü dondurmayla sunulan sufle, kış aylarında pudra şekeri ile servis ediliyor. Eşsiz lezzeti ve muazzam görüntüsüyle başınızı döndüren sufleden vazgeçemeyeceksiniz. Siz de çayınızın, kahvenizin yanına pratik bir tatlı arıyorsanız bu sufle tarifi tam size göre. İşte nefis sufle tarifi…

SUFLE TARİFİ MALZEMELERİ

  • 3 yumurta
  • gr tereyağı veya margarin (yarım paket margarin)
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket bitter çikolata ( 80 gr.)
  • 1 paket sütlü çikolata ( 80gr. )

SUFLE TARİFİ HAZIRLANIŞI

  1. İlk olarak çikolataları küçük küçük kırarak margarinle birlikte bir tavaya alın. Su dolu tencerenin üzerine yerleştirdiğiniz tavada çikolataları ve yağı eritin. (benmari usulü eritme)
  2. Unu yavaşça çikolatanın üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar mikser yardımıyla çırpın.
  4. Ardından çikolatalı karışım yavaşça yumurta kabına alınır. Güzelce çırpılan karışım yağlanmış pişirme kaplarına bölüştürün.
  5. Önceden ısıtılmış derece fırında dakika pişirin.

SUFLE TARİFİ PÜF NOKTALARI

Fırınınızın başında beklemenizi, üzeri kabarmaya başlayınca hemen fırından almanızı öneririz.

dakika bile pişse kek kıvamına gelen suflenin pişme süresi çok önemlidir.

SUFLE TARİFİ PİŞİRME ÖNERİSİ

Önceden ısıtılmış derece fırında sadece dakika pişirin.

SUFLE TARİFİ SUNUM ÖNERİSİ

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebileceğiniz gibi dondurmayla da sunabilirsiniz.

SUFLE TARİFİ KAÇ KALORİDİR?

Çikolatalı Sufle Kalori Değeri: Bu besinin gramında kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani gramlık miktarında Çikolatalı Sufle kalori bulunmaktadır.

Bol çikolatalı sufle, göründüğünün aksine oldukça kolay hazırlanabilen bir tatlıdır. Tüm malzemelerin karıştırıp pişirilmesi ile hazırlanan sufle sıcakken tüketilen ve isteğe bağlı olarak dondurma ve taze meyve ile servis edilmektedir. Fırında ya da tencerede hazırlanan sufle, daha hızlı pratik olması için takribi dakikada tencere pişirilmesi önerilmektedir. 

TENCEREDE SUFLE NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler:

  • 2 yumurta (oda sıcaklığında yarım saat kadar bekletilmiş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • Vanilya 
  • Kabartma tozu
  • 8 tepeleme çorba kaşığı un
  • Sütlü ya da bitter çikolata
  • Tereyağı 

Hazırlanışı: 

  1. Yumurta ve şeker derin bir kapta krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpılır. Ardından sırasıyla süt, sıvıyağ, kakao, vanilya, kabartma tozu ve un eklenir ve iyice karıştırdıktan sonra tereyağı sürülmüş kaselere çorba kepçeleriyle konur. Hazırlanan karışım kaselere konarken tam doldurulmamasına dikkat edilmelidir. Sufle pişme aşamasında kabaracağı için kaselerin yarısına kadar konması önerilmektedir. 
  2. Hazırlanan karışım kaselere konduktan sonra tencerenin yarısına kadar sıcak su eklenir. Kaselerin içine parçalanan çikolataları da son olarak ekledikten sonra tencereye koyarak üzerine genişçe peçete eklenir ve tencere kapağı kapatılır. Bu şekilde takribi dakika kadar pişirilir ve ocaktan alındıktan sonra yanına dondurma ya da taze meyvelerle sunum yapılabilir. 

&#;ikolata Sevenleri Baştan &#;ıkaracak 14 Farklı Tarif

Çikolatalı sufle, bol çikolatalı pasta, çikolatalı yumuşak kek.. Adını duymak bile insanın ağzını sulandırmaya yetiyor. Çikolata ile mutfaklarınızda harikalar yaratmaya, sofralarınızı şölene dönüştürmeye ne dersiniz? Küçük büyük demeden herkesi kendine hayran bırakacak, bir porsiyonun asla yetmeyeceği çikolatalı tarifler mi arıyorsunuz? O zaman listedeki tarifleri şimdiden defterinize kaydedin. İşte, çikolatalı tatlı sevenleri baştan çıkaracak 14 nefis tarif:

  1. Çikolata Soslu Cheesecake


Hafifliği ve lezzetiyle tatlı tarifleri arasında büyük bir ilgi gören cheesecake'i, çikolata sosuyla zenginleştirmeye ne dersiniz? Bitter çikolata, krema, krem peynir ve yulaflı bisküvi ile hazırlanan çikolata soslu cheesecake tarifini mutlaka notlarınız arasına ekleyin.

  1. Ağlayan Kek

GÜNCELLEME:

Bol çikolatal&#; sufle tarifi MasterChef izleyenlerinin merak ettikleri aras&#;nda yerini ald&#;!  Peki, sufle nas&#;l yap&#;l&#;r? Evde sufle nas&#;l yap&#;l&#;r? Sufle tarifi, malzemeleri, sufle yapman&#;n püf noktalar&#; haberimizde

1/ 8

Bu ak&#;am gerçekle&#;en kaptanl&#;k düellosunda yar&#;&#;mac&#;lar&#;n yapt&#;&#;&#; sufle &#;eflerin be&#;enisine sunuldu.

2/ 8

Peki, sufle nas&#;l yap&#;l&#;r? Evde sufle nas&#;l yap&#;l&#;r? Sufle tarifi, malzemeleri, sufle yapman&#;n püf noktalar&#; haberimizde

3/ 8

 MALZEMELER

2 tane yumurta 80 gram bitter çikolataYar&#;m su barda&#;&#; un50 gram tereya&#;&#;Yar&#;m su barda&#;&#; &#;eker 1 tutam tuz

4/ 8

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası