kamburluğun giderilmesi için egzersizler / Kifoz (Kamburluk) Tedavisi

Kamburluğun Giderilmesi Için Egzersizler

kamburluğun giderilmesi için egzersizler

Kifoz (Kamburluk) ve Tedavisi

ERİŞKİN KİFOZU (KAMBURLUK) 

Doğumdan yaşlılığa kadar omuganın sagital (yandan) dizilimi sürekli değişim içindedir. Doğum esnasında ense bölgesinden kuyruk sokumuna kadar olan tüm omurga, öne doğru eğik durumundayken, ayakta dik durmaya başlamakla beraber, ilk önce bel bölgesinde öne doğru C şekli, ardından sırt bölgesinde ters C şekli oluşmaya başlar. Devamında boyun, sırt, bel ve leğen kemiği olmak üzere birbirini izleyen dört adet ters eğrilik meydana gelir. 

Erişkin Kifozu Nedir? 

Kamburluk adı da verilen erişkin kifozu, sırt bölgesinde omurganın öne doğru eğilmesinde artış meydana gelmesidir. Sırt bölgesinde bulunan omurlarda oluşan açılanma, sınırların üzerine çıkmıştır. 

Rahat pozisyonda yandan çekilen grafilerde normalde T5 (sırt funduszeue.info omur) üst uç plağı ile T12 (sırt inci omur) alt uç plağı arasındaki Cobb açı ölçümü 10 – 40 derecedir. Bu açının 40 dereceden fazla olması kifoz olarak adlandırılır. Yani sırttaki eğrilik normalden daha fazladır. Çeşitli nedenlere bağlı olarak görülse de en iyi bilinen şekli daha çok genç yaşlarda ( yaş) ortaya çıkan ve yapısal olan Scheuermann kifozudur. Nedeni tam olarak bilinmemektedir. 

Yeterli egzersiz yapılmaması, kötü ve yanlış duruş şekilleri kifoz oluşmasına zemin hazırlayabilmektedir. Bazı kişiler daha dik dururken, bazı kişiler ise daha kambur durmaktadır. Bunun en önemli nedeni ise sıklıkla pozisyonel kifoz da dediğimiz yanıltıcı kamburluktur. 

Fizyolojik olarak normal kabul edilen açılanma aralığının, geniş bir aralık göstermesi ( derece arasındadır) ve kişisel, pozisyonel farklılıkların olabilmesi çeşitli yanılgılara neden olabilmektedir. Örneğin 35 derece kifozu olan bir kişinin kamburluğu, kötü duruşuna bağlı olarak 55 dereceye kadar çıkabilmektedir. Buna pozisyonel (postural) kamburluk denmektedir. Genellikle ailelerin çocuklarında gördükleri kamburluk çeşidi de bu şekildedir. Bu fizyolojik sınırlar içerisindeki duruma hiperkifoz da denebilir. Pozisyonel kamburlukta sırtta gözlenen şişkinlik hasta ayaktayken kaybolurken bunlarda omurgada şekil bozukluğu da görülmemektedir. 

Kifoz Neden Olur? 

Genetik olarak da gelişebilen kifozun bilinen sebepleri; 

  • Omurganın dış etkenlerle dejenerasyona uğraması 
  • Osteoporoz nedeniyle gelişen dejeneratif disk hastalıkları 
  • Kaza veya herhangi bir travma sonucu oluşan kırıklar
  • Doğumsal gelişen anormalliklere bağlı olarak (miyelomeningosel gibi) 
  • Omurga çevresindeki dokularda inflamasyon ve enfeksiyon 
  • Tbc gibi omurganın primer enfeksiyonları 
  • Nöromusküler hastalıklar 
  • Omurgayı etkileyen tümörler 

Erişkin Kifozunun Belirtileri Nelerdir? 

En net belirti öne doğru olan eğikliktir. Kifoz, omuzların yuvarlak olması ve kamburluk dışında genellikle ağrı gibi belirtilere sebep olmaz. Genel belirtiler; 

  • Sırt ve omuzda sertlik ve ağrı 
  • Bacaklarda sürekli olarak uyuşma ve zayıflama
  • Kaslarda aşırı yorgunluk hissi 
  • Duruş bozuklukları, dik durmada güçlük çekmek 
  • Nefes darlığı ve solunum güçlüğü 
  • Omurgada aşırı duyarlılık 

Erişkin Kifozu Nasıl Teşhis Edilir? 

Ailelerin yapabilecekleri basit bir test, olayın ciddiyeti hakkında fikir verebilir. Çocuğunuza dik dur dediğinizde mevcut kamburluğu belirgin olarak düzeliyorsa, bu büyük olasılıkla pozisyonel kamburluktur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, kamburluğun hangi noktadan düzeldiğidir. Eğer en çıkıntılı noktadan düzelme oluyorsa problem yoktur. Böyle değilse profesyonel yardım alınmalıdır. Kifoz hastasına yandan bakıldığında ise baş vücuda göre daha önde izlenir. 

Erişkin kifozu tanısında genellikle şikayet ve belirtiler çarpıcı şekilde ortadadır. Radyolojik testlerle kifoz eğrilik açısı hesaplanır. İleri seviyede kifozu olanlarda akciğer fonksiyon testleri de mutlak suretle yapılmalıdır. Hastada kifozun yarattığı baskı nedeniyle farklı şikayetler mevcutsa ( idrar/dışkı kaçırma vb), mutlaka MR gibi daha ayrıntılı testler uygulanmalıdır. 

Kamburluk Önlenebilir Mi? 

Kamburluğun en sık nedeni kötü duruştur. Bu nedenle altta yatan farklı bir rahatsızlık yoksa, kifoz egzersizi denen birtakım egzersizlerle bireylere yardımcı olunmalıdır. Egzersizler ile karın, göğüs, bacak ve omurga çevresi kaslarının güçlendirilmesi kamburluğu normal sınırlar içine çekecektir. 

Erişkin Kifozu Tedavi Edilebilir Mi? 

Her insanda az da olsa belli oranlarda eğrilik vardır. Bu duruma hiperkifoz da denebilir. Önemli olan saptanan kifoz derecesidir. Ölçümler sonucu 50 derecelere kadar olan kifozlar da düzenli egzersiz, doğru duruş ve doğru duruş teknikleri uygulaması ile belirgin düzelmeler gözlenebilir. Kifoz derecesi 50 derece arasında ise ilaveten kifoz korsesi tavsiye edilir. Daha ileri vakalarda cerrahi konsültasyon alınmalıdır. 

Çok ileri olmayan kamburluk genellikle bel kaslarının zayıflamasıyla ortaya çıkar. Bu kişilerde kifoz egzersizleri uygulanmalı, özellikle ters mekiği de içeren birtakım fizik tedavi egzersizleri profesyoneller eşliğinde uygulanmalıdır. Kamburluk korsesi yine hekim kontrolünde ve belli endikasyonlar dahilinde kullanılmalıdır. Korsenin daha çok hastanın ayakta durduğu ve çalıştığı zamanlarda kullanılması tavsiye edilmektedir.

Çocuğum Dik Duramıyor! Yoksa Kamburluk mu?

Halk arasında kamburluk olarak da bilinen Kifoz’u A’dan Z’ye sizler için araştırdık…

Kifoz nedir?

Halk arasındaki kamburluk olarak bilinen Kifoz; aslında doğamızda var olan doğal kamburluğun ilerlemiş halidir. Hepimiz biliriz ki sırtımız biraz kambur; belimiz de biraz çukurdur. Sırtta görülen kamburluk belli bir dereceye kadar doğal kabul edilir. Sırt bölgesi veya sırt bel bileşkesinde görülen bu kamburluk düzeyi 50 derecenin üzerine çıkarsa kifozdan bahsedilebilir. Kifoz sadece kozmetik bir problem gibi görülse de aslında depresyon, okul başarısında düşüş, ebeveynlerle iletişim problemleri, sosyal adaptasyon gibi çok ciddi psikolojik problemleri de beraberinde getirir.

Kifoz ne zaman görülür?

Özellikle ergenlik dönemindeki erkek çocuklarında daha fazla görülen kifozda omurga büyümesi olması gerektiği şekilde olmaz. Omurlarımız dikdörtgen şeklindedir. Bu omurların her tarafından eşit büyümesi sonucu omurga büyümemiz gerçekleşir. Ancak 10 yaş dönemi itibariyle özellikle sırt ve sırtla belin birleşme bölgesinde şekil bozuklukları başlar. Yani omurga sırtımızdan tam büyürken, ön tarafımızdan daha az büyüyerek dikdörtgen değil üçgen şeklini alır. Bu durumda çocuk dik durmayı başaramaz. Bazı sırt ağrıları olabilir. Şekil bozukluğu yaş döneminde belirginleşir ve ne yazık ki yaş civarında doktora gitmeye ihtiyaç duyulur. İşte bu dönemde çocuğun sırtındaki kamburluk görülür hale gelmiştir.

Kifoz tanısı nasıl konulur?

Klinik muayene ve basit bir röntgen incelemesiyle çocuğunuzda görülen kamburluğun kemiksel bozukluk mu yoksa duruş bozukluğu mu olduğu bulunabilir. Burada ailelere çok önemli bir görev düşüyor. Özellikle çocukluk çağında ebeveynlerinizin ‘Çocuğum düzgün dur, kamburun çıkacak’ gibi sözlerine maruz kalmış olabiliriz. Aslında bu yönlendirme doğrudur. Eğer çocuk düzgün durması konusunda uyarıldığında doğru bir duruş alarak bunu koruyabiliyorsa bu kamburluk geçici bir durumdur. Ancak doğru durmaya çalıştığı halde pozisyonunu koruyamayarak eski haline dönüyorsa bunun mutlaka dikkate alınarak bir uzmana başvurulması gerekir. Kifoz, duruş bozukluğudur zamanla düzelir diye dikkate alınmazsa ilerler. Ameliyat dışı yöntemlerle çözülebilecek bir problem; ancak ameliyatla çözülebilir bir problem haline gelir. Dolayısıyla ebeveynlerin çok daha dikkatli olması gerekir.

Nasıl tedavi edilir?

Kamburluk tanısı konulduktan sonra derecesine göre tedavi planı belirlenir. Kamburluk ameliyatsız tedavi yöntemleriyle kontrol altına alınarak düzeltilebilecek durumdaysa; egzersiz, duruş öğretme, kas güçlendirme, karın ve sırt kaslarının güçlendirilmesi, mekik, ters mekik ve şınav hareketlerinin yapılması, bunların gün içerisinde tekrarlanması gibi fizik tedavi uygulamalarının devreye girdiği bir düzenlemeyle hastalık takibe alınır. Ama bütün bu egzersiz ve fizik tedavi hareketleri uygulandığı halde istenilen sonuca ulaşılamıyor ve eğriliğin derecesinde artış devam ediyorsa korse tedavisine başlanır. Korse tedavisi, önemli, zor ve dikkat gerektiren bir tedavidir. Kamburluğun yeri ve derecesine uygun korse, korse teknisyeni ve omurga cerrahının ortak çalışmasıyla belirlenerek kişiye özel tasarlanır. Bu korselerin kamburluğun derecesine göre, iskelet büyümesi tamamlanana kadar saat aralıksız takılması gerekebilir. Kişiye özel ve uygun koşullarda kullanılan bir korse hastalığı ameliyata gerek olmadan düzeltebilir. Ancak korseye rağmen düzelmeyen bir kamburluk söz konusuysa cerrahi müdahale gerekir. Ülkemizde ne yazık ki kifoz, duruş bozukluğudur geçer gibi yanlış bir algıyla değerlendirildiği için hastalar genellikle yaş civarında kamburluk gözle görülür hale geldiğinde doktora gitmeye ihtiyaç duyarlar. Dolayısıyla ameliyat bu tür hastalıklarda yaş döneminde olur. Dileğimiz ameliyata gerek olmayan bir dönemde kifozu yakalayabilirsek ameliyat dışı tedavi yöntemleriyle gerekli tedaviyi yapmaktır. Günümüzde gelişen anestezi teknikleri ve yoğun bakım üniteleriyle, ameliyatlardaki komplikasyon riski %2’lerin altına düşmüştür. Ameliyat sonrası hareketlilik, kamburluğun derecesi ve bulunduğu bölgeye göre değişir. Omurganın vida yerleştirilen bölümünde hareket iptal edilmiş olduğu için kifoz ameliyatı ne kadar erken dönemde yapılırsa hareket serbestliği de o kadar sağlanmış olur. Mümkün olan en kısa mesafeyi içerecek şekilde ameliyat yapılarak hastanın hareket alanı kısıtlanmamaya çalışılır. Ameliyattan bir gün sonra hasta kaldırılarak yürütülür ve gün geçtikçe hareketi artırılır. Kullanılan vidalar çok kuvvetli olduğu için çok nadir vakalar hariç korse kullanılmaz. Hasta, yüzme, bisiklet gibi sportif faaliyetlere ay içerisinde başlayabilir.

Kifoz tedavi edilmezse nelere neden olabilir?

Kifoz zamanında müdahale edilmediğinde sadece bel ve sırt bölgesini değil; iç organları da olumsuz etkileyen bir hastalıktır. Kifoz hastası olup gerekli tedaviyi görmeyen kişilerde yaş ilerledikçe göğüs kafesi deforme olarak kalp ve akciğerleri sıkıştırmaya başlar. Yeterli oksijen alışverişini engelleyerek kalbin kanı pompalama hızını da yavaşlatır ve bütün organları olumsuz etkilemeye başlar. Kifoz bel bölgesindeki çukurluğu da artırdığı için ilerledikçe belin esnekliğini azaltarak; bel fıtığı, sırt fıtığı, omurgayı dik tutan kaslarda kas ağrıları, kireçlenmelere de zemin hazırlar.

Çocuklarımızı kifozdan korumak mümkün mü?

Çocuklarımızın sırtına yüklediğimiz yükler kifozun direkt nedeni değildir; ancak kifoz oluşumu ve gelişimini hızlandırır unutmayın! Bunun için;

  • Çocuğunuzun kendi ağırlığının %’unu ( kg) geçmeyen sırt çantaları kullanmasına dikkat edin.
  • Çantasını sırtının orta kısmında taşımasını sağlayın.
  • Çanta askılarını sırt bölgesinin aşağısına inmeyecek şekilde ayarlayın.
  • Çantaları tek omzunda değil; çift omzunda, desteğini sırtının ortasına gelecek şekilde takması konusunda uyarın.
  • Dik durmasını sağlamak için evdeki çalışma ortamını düzenleyin. Yaş ve gelişimine uygun bir çalışma masası ve sırt desteği olan sandalye seçin.
  • Masa başında çalıştığı sürede doğru pozisyonda oturduğundan emin olun.
  • Ders çalıştığı süre boyunca dakikada bir mola vererek esneme, gerinme gibi egzersizler yapmasını sağlayın.

Kamburluk Korsesi

Kamburluk korsesi pratik kullanımı sebebiyle pek çok kişi tarafından tercih edilen kullanışlı bir üründür. Farklı beden ölçülerine uygun olacak şekilde özel olarak ölçülür. Modeller üzerinde bulunan bantlar sayesinde kolay bir şekilde bedeni ayarlanabilir. Genellikle duruş bozuklukları sebebiyle kamburluk için korse kullanımı önerilir. Dik bir duruşa sahip olmak özellikle omurga sağlığı açısından büyük önem taşır. Genellikle doktor tavsiyesi ile kullanılan bu eşyalar medikal kullanım için de uygun olabilir. Medikal sorunlar için özel olarak üretilen tasarımlar sakatlanmalar veya kazalar sonrası kullanım içindir. Doktor tavsiyesi ile kullanılan medikal modeller sakatlanmaların önüne geçmeye ve bölgenin iyileşmesine katkıda bulunur. Kamburluk korsesi kullananlar gün içerisinde hareket ederken bölgeye hassas davranır. Hareketleri kısıtlayarak bölgedeki kasların ve dokuların yorulmasının önüne geçilir. Bölgenin dinlenmesi iyileşme süreci açısından büyük öneme sahiptir. Hasarlı bölgedeki kasların iyileşirken doğru bir pozisyonda olması ise estetik açıdan önem taşır. Omurga bölgesinin etrafını sıkı bir şekilde saran özel tasarım ürün omurganın doğal pozisyonunu korumasına yardımcı olur. Aynı zamanda boyun ve sırt bölgesindeki ağrıların azalması için de yardımcı olabilir. Özel kumaş yapısı ile cildinizin de rahat etmesini sağlar, bu sayede rahatlıkla kullanılabilir. Hem sağlık hem de estetik bir görüntü için kambur korsesi kullanılır. Siz de Trendyol’a göz atarak ihtiyacınıza uygun kambur korse çeşitlerine dilediğiniz gibi göz atabilirsiniz.

Kaliteli Kamburluk Korsesi Fiyatları

Kaliteli Kamburluk Korsesi Fiyatları

Sağlık amacı ile kullanılan eşyaların üretiminde kullanılan materyaller büyük önem taşır. Kamburluk korsesi gibi eşyaların üretiminde dayanıklı ve kaliteli parçaların kullanılması gerekir. Kasları güçlü bir şekilde destekleyen kumaşlar tercih edilir. Kullanılan lastiğin destek verici ve aynı zamanda hafif sıkı bir yapısı olması tercih edilebilir. Ayarlanabilir kemer çeşitleri de kullanımı kolaylaştırabilir. Farklı cinsiyetler için özel olarak üretilen tasarımlar birçok seçenek sunar. Kamburluk korsesi erkek ürün çeşitleri geniş yapısı ile dikkat çeker. Vücudun üst bölümünde bulunan kasların korunmasına yardımcı olan bu eşya, size büyük kolaylık sağlayabilir. Ürünlerin kaliteli yapısı ve kullanışlı özellikleri fiyat belirlemede dikkate alınır. Kamburluk korsesi fiyatları belirlenirken özellikle modelde kullanılan ana kumaşa bakılır. Ana kumaş kaslarla doğrudan temas halinde olduğundan büyük önem taşır. Pamuk karışımlı ve balenli tasarımlar ideal bir yapıya sahiptir. Balenli kumaş esneme özelliğine sahip olduğundan gün içinde rahatça hareket edebilmenize imkan verir. Farklı hastalıklar için özel olarak üretilen bu ürünlerin bazılarında manyetik yapılı malzemeler kullanılır. Medikal kamburluk korsesi çeşitlerinde bulunan manyetik özellik, fizik tedavi döneminde iyileştirici bir etki yapabilir. Fizik tedavi sırasında sırt bölgesine ekstra bakım yaparak sağlığınıza kısa sürede kavuşmanıza yardımcı olabilir. Kambur duruş korsesi çeşitleri aynı zamanda sporcular tarafından da sık sık kullanılır. Spor sırasında yaşanan kas zorlanmaları ve ağrıların giderilmesinde faydalı olabilir. Ağırlık kaldırırken kullanıma uygun olan özel modeller olduğu da söylenebilir. Kuşaklı veya standart yapılı modeller vardır. Kuşaklı tasarımlarda ürünün sıkılık derecesi farklı şekilde ayarlanabilir. Standart modeller ise kullanım sırasında pratiklik sağlar. Basit bir şekilde giyip çıkarılabilen standart modeller, tişört gibi kullanılabilir. Giysiler altında belli olmayan parçalar iç giyim ürünü olarak sunulur. Sırt bölgesinde toparlayıcı bir etki yapan özel tasarımlar aynı zamanda hoş görünmenizi de sağlayabilir. Medikal yapıya sahip olan sırt kamburluk korsesi çeşitlerinin doktor tavsiyesi ile kullanılması mantıklı olabilir. Özellikle çelik kamburluk korsesi gibi ekstra korumalı tasarımların kullanımında dikkatli olunması mantıklıdır. Siz de sırt bölgesindeki ağrılara iyi gelecek kaliteli ürünlere Trendyol’dan ulaşabilirsiniz.

Kullanışlı Kamburluk Korsesi Yorumları

Kullanışlı Kamburluk Korsesi Yorumları

Ortopedik kamburluk korsesi çeşitleri skolyoz gibi sağlık sorunları yaşayan kişiler için uygun olabilir. Omurga sebepli sağlık sorunları çeşitli ağrılara ve duruş problemlerine sebep olabilir. Düzenli kullanıldığında iyileşme sürecini destekleyen özel bir yapısı olan ortopedik modeller sık sık tercih edilir. Bölgedeki kasların konforu düşünülerek tasarlanan ortopedik ürünler özel bir yapıya sahiptir. Kasların şeklini alarak rahat etmesini sağlar. Hareketi de kolaylaştırır ve bu sayede gün içinde rahat etmenizi de sağlar. Bel kamburluğuna korse çeşitleri aynı zamanda dik bir duruş için de sık sık kullanılır. Gün içerisinde bilgisayar ve telefon karşısında sabit bir şekilde dik oturmak çeşitli sağlık sorunlarına yol açar boyunuzun kısa görünmesine sebep olabilir. Bel kamburluğunu engelleye ve minimize eden bu tasarımlar sayesinde siz de postürünüzü düzenleyebilirsiniz. Manyetik kamburluk korsesi ise iç kısımda bulunan çeşitli malzemeler sayesinde manyetik bir alan yaratır. İyileştirici de bir etkisi olan bu modeller sık sık tercih edilir. Temas eden bölgeye masaj yapan kamburluk tedavisi korse çeşitlerini kullanarak siz de fizik tedavi döneminde fayda sağlayabilirsiniz. Kamburluk korsesi yorumları okuduğunuz zaman bu manyetik modeller sayesinde ağrıları azalan kişilerin görüşlerini okuyabilirsiniz. Kamburluk korsesi markaları kişiye özel ayarlanabilir yapıda modeller de üretir. Kendi vücut ölçülerinize göre rahatlıkla ayarlayabileceğiniz bantlar kullanımı kolaylaştırır. Özellikle omuz bölgesi üzerinde bulunan baskıyı azaltmak için bu kayışlar gerekir. Omuz bel ve boyun sebebiyle gün içerisinde ciddi şekilde yorulur. Ağırlığı ve gerginliği azaltan kayışlar omuzların rahatlamasını sağlar. Ağırlığın omuzlardan çekilmesiyle beraber dik bir duruşa sahip olabilirsiniz. Dik durmak omurga sağlığını geliştirerek bölgede yaşanan ağrıların ve kasılmaların azalmasına yardımcı olabilir. Siz de Trendyol’a göz atarak bu kullanışlı modellere bakabilirsiniz.

Pratik Kamburluk Korsesi Modelleri

Pratik Kamburluk Korsesi Modelleri

Kamburluk korsesi modelleri özellikle skolyoz, fıtık, sakatlık ve ameliyat dönemleri sonrası kullanılabilir. Sağlık sebebiyle kullanılan modellerin doktor tavsiyesi ile kullanılması mantıklıdır. Farklı rahatsızlıklara uygun olarak tasarlanan özel yapılı modeller arasından seçim yaparken doktorunuza danışabilirsiniz. Pek çok tasarım arasından dilediğinizi kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Kamburluk korsesi satın alacağınız zaman karşınıza manyetik özellikli tasarımlar çıkabilir. Manyetik materyaller özellikle omurga çevresinde bulunur. Omurganın iki tarafını saran malzeme bölgenin sıcak kalmasını sağlar. Sıcak tedavinin iyi geldiği rahatsızlıklarda ürün faydalı olabilir. Bölgenin sıcak tutulması masaj benzeri bir etki bırakır. Gün içerisinde bölgenin rahatlamasını sağlayan bu manyetik materyaller sayesinde siz de omurga ağrılarının azaldığını fark edebilirsiniz. Dik duruş bozukluklarında da kullanılan bu eşyalara kamburluk korsesi indirim dönemlerini takip ederek uygun fiyat seçenekleri ile sahip olabilirsiniz. Kamburluk korsesi tavsiye alırken modellerin kemer özelliklerini de inceleyebilirsiniz. Ayarlanabilir yapıya sahip olan kayışlar veya kemerler kullanım sırasında pratiklik sağlayabilir. Spor yapan kişiler için özel olarak tasarlanan bazı modeller özellikle omuz ve sırt kısmını tutar. Bel kısmı boş olan bu modeller özellikle kambur görüntüyü engellemek için kullanılır. Omuzları geriye doğru çeken ve omurların dik bir şekilde durmasını sağlayan bu model sporcular tarafından oldukça fazla rağbet görür. Kamburluk korsesi kampanya dönemleri sayesinde bu kullanışlı ürüne uygun fiyat avantajlarıyla sahip olabilirsiniz. Ürünlerin üretiminde kullanılan özel ve kaliteli materyaller fiyat belirlemede dikkate alınır. Özellikle manyetik malzemelere sahip tasarımlar ve medikal ürünler büyük ilgi görür. Bölgede yaşanan ağrılı sorunların azalmasına yardımcı olan bu tasarımlar dikkat çeker. Ağırlığın dengeli dağılmasını sağlayan tasarımlarda gerdirilebilen kayışlar bulunur. Siz de kamburluk korsesi online araması yaparak Trendyol fırsatlarından faydalanabilirsiniz.

Kamburluğa Karşı 12 Basit Egzersiz

4- Sandalyede otururken ellerinizle dizlerinizi kendinize doğru çekin ve 5 saniye pozisyonunuzu koruyun.

5- Sırtınız düz ve karnınız içeride olacak şekilde yere oturun. Kürek kemiklerinizi birbirine yaklaştırıp bırakın. 10 kere hareketi tekrar edin.

6- Ayaktayken ellerinizi başınızın arkasında birleştirip göğsünüzü ileri itin ve geri çekin. 10 tekrar yapabilirsiniz.

7- Yüz üstü uzanın. Ayak parmak uçlarınız yere dik olmalı. Omurganın alt tarafı sabitlenmiş olur. Daha sonra fırça sopası uzunluğunda bir çubuğu iki elinize tutup arkaya doğru kaldırıp itin. Bu egzersiz ile öne doğru olan omuzlar olması gereken şekle kavuşacaktır. 3 defa 10 tekrarla bu egzersizi yapabilirsiniz.

8- Yine yüz üstü uzanıp kollarınızı vücudunuzun yanına koyun. Bacaklarınız kalça genişliğinden biraz açık olsun. Nefes alırken kürek kemiklerinizi kalçaya doğru itin ve nefes verirken dirseklerinizi ve elinizi düz bir şekilde yere bastırırken belinizden yukarısını yukarıya doğru kaldırın. Başınız vücudunuzla bir hareket etsin, geriye doğru atmayın. 10 kez tekrar edin.

9- Dirsekten kırarak bir elinizi ve dirseğinizi duvara yaslayın. Daha sonra vücudunuzu başınızla birlikte kolun ters yönünde çevirip kendinizi esnetin. Daha sonra diğer kola geçin. Bu egzersizi saniye arasında 4 kez yapabilirsiniz.

Yüz üstü yatın ve kollarınızı ileriye doğru uzatın. Nefes alın. Nefes verirken sağ kolunuzu ve sol bacağınızı aynı anda yukarı kaldırın. Karın kaslarınızı olabildiğince sıkın. Hareketi 8 kez tekrarlayıp diğer kol ve bacağa geçin.

Ayağa kalkın ve kollarınızın omuz hizasında durmasına dikkat ederek parmak uçlarınızı duvara koyun. Kendinizi öne doğru itin ve birkaç saniye bekleyin. Bu hareketi kez tekrarlayabilirsiniz.

Egzersizleri bitirmeden önce dizlerinizin üzerine toparlanıp kollarınızı öne uzatarak vücudunuzu esnetin ve o şekilde bir müddet bekleyin.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası