burun kılları yakmak / Burun ve Kulak Tüylerini Yakarak Temizlemek Caiz midir? · Fetva Meclisi

Burun Kılları Yakmak

burun kılları yakmak

Burun kılları koparılır mı? Burun kılları kesilir mi? Uzmanlar ne diyor?

Burun kıllarını kesmenin veya koparmanın enfeksiyon kapma açısından riskli olup olmadığına dair araştırmalar bulunuyor.

Burun kıllarını kesmenin ya da tamamen almanın solunum yolu enfeksiyonu riskini artırdığına dair bir kanıt bulunmuyor ancak çoğu uzman doktor burun kıllarının özellikle koparılmaması konusunda ciddi uyarılar yapıyor.

Burnun iç döşemesi olarak da bilinen mukozasında yer alan tüylü hücreler ve mukozanın savunma amacı ile salgıladığı maddeler, mikroorganizmalar ile savaşmak için çok daha etkili.

Üst hava yolunda biriken alerjen maddeler hem üst hem de alt hava yollarında alerjik reaksiyonların tetiklenmesine neden oluyor. Akciğerde alerjen birikimi olmamasına rağmen, burunda biriken alerjenlerin etkisi ile akciğerde alerjik reaksiyon başlayabilir. Astım bir enfeksiyon hastalığı değil, ancak solunan alerjenlerle yakından ilişkili. Burun da bu alerjenlerin filtrelendiği önemli bir bölge. Burun kıllarının olmaması burundaki alerjen yükünü artırıp, yatkın bireylerde astım gelişimini kolaylaştırabilir.

Burun kılını koparmak neden tehlikeli?

Burun, ağız ve dudakların yakınındaki ve gözlerin arkasındaki damarların beyine bakterilerin girmesine engel oluyor. Ölüm üçgeni diye adlandırdığımız bölgede oluşan deri yapısındaki bozulmalar bakterilere serbestçe dolaşım imkânı sağlar. Burun kıllarını almak oluşabilecek yaralarda bakterilerin toplanmasına ve ölüm üçgenindeki kan dolaşımına karışmasına sebep olur.

Dışardan müdahale ile çekilen veya koparılan burun kılları, burun içerisinde yer alan kılcal damarların çatlamasına ve çoğu zaman ciddi kanamalara neden olur. Burun kıl kökünde yer alan bakterilere kapı açan açık yara, bakterilerin kolayca vücuda girmesine sebep olur. Aynı zamanda burundaki kılların koparılması deride cilt apsesi meydana getirir. Oluşan iltihabın yüze dağılması sonrasında damar tıkanıklığı oluşabilir.

Bu yolla kapılacak bir enfeksiyon, beyne ulaşabilir ve ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Bu şekilde bir hastalık kapmak düşük bir ihtimal de olsa, hastalığın oluşmayacağının garantisi yok. Bu sebeple burun kıllarını koparmak sağlıklı bir davranış olarak kabul edilmez.

”yan group

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

Burun Kılı Alma Makinesi

En Büyük Yardımcınız Burun Kılı Temizleme Makinesi

Özellikle son zamanlarda kadınlar için olduğu kadara erkekler için de kişisel bakım çok önemli bir mevzu haline geldi. Genç, yaşlı hemen hemen her kesimden insan kişisel bakımına önem vermeli ve toplum olarak bazı şeyleri de bir arada yaşadığımız için yapmak zorundayız. Özellikle de saç, sakal bakımı oldukça önemlidir. Bunun yanında son zamanlarda bir diğer önemli hale gelen şey de burun kılı temizleme olayıdır. Bu işlemi gerçekleştirmek için de oldukça pratik ve kullanışlı bir yol geliştirilmiştir. Burun kıl alma makinesi artık hem erkeklerin hem de kadınların aslında cinsiyet fark etmeksizin yaşamlarında yavaş yavaş yer edinmeye başlamıştır. Bu alet sayesinde dakikalar kadar kısa sürede tüylerinizden kurtulabilir ve de inanılmaz bir etkiye sahip olabilirsiniz. Birçok şeyi aynı anda yapmanıza yardımcı olan alet aynı zamanda da kulak içi içinde kullanılır. Aslında bu gibi temizlik işlemlerine aşinadır birçok daha yaşlı erkekler. Özellikle de berberler kulak ve de burun içlerini yakarlar saç ve sakal traşı yaptıktan ve bitirdikten sonra. Bu yolla da daha temiz bir cilt elde edilir. Bu rutin neredeyse her ay ve her haftada bir yapılır çünkü kişisel bakım her dönem önemli bir mevzu idi. Erkeklerde şimdilerde bu rutini devam ettiriyor ve de kıllardan kesinlikle her ay kurtulmayı planlıyorlar ancak bu ilkel yöntem yerine yani kılları yakmak yerine oldukça teknolojik bir fikir sizler için üretilmiştir. Burun kılı makinesi sayesinde de teknolojinin en önemli yaşamlarımıza katkısı olan pratiklik kazanılmış olacaktır. Bu alet sayesinde de pratik ve kullanışlılığın elverdiği en iyi şekilde kıllardan kurtulma işlemi yapılabilir. Bu işlem sonucunda da her daim temiz ve pürüzsüz bir cilt sizleri bekliyor. Özellikle de iyi bir görüntüye sahip olmak isteyen erkekler söz konusu olduğunda da çekinmeden her türlü fedakarlık yapabiliyor. Burnun içindeki kıllar büyüdükleri zaman deliğin dışına çıkar ve de dışarıya doğru çıktıkları zaman da oldukça çirkin bir görüntüye sebep olurlar. Bu çirkin görüntüye sebep olmamak içinde düzenli aralıklarla burun içindeki kılların temizlenmesi ve de onlardan kurtulması beklenir.

Güzel Bir Görünümün Adresi Burun Kılı Temizleme Makinesi

Temizlik ve de günlük kişisel bakıma yarayan bir nesne haline gelen kulak burun kılı temizleme makinesi kesinlikle her açıdan sizin de rutininize dahil olması gereken ender küçük aletlerden bu aletler sayesinde de daha temiz bir görünüm sizleri bekliyor. Burun kılı temizleme işlevi gören alet aynı zamanda kulak içerisinde veya kenarındaki kılların da giderilmesi ve temizlenmesi için kullanılıyor. En zor bölgeler olan bu bölgeler görülmesi oldukça zor bölgeler olduklarından dolayı da makinenin kullanışlı olması oldukça önemlidir. Sizler için oldukça önemli bir rutin haline gelen bu kulak ve de burun kılı temizleme makinesi bir arada olunca da oldukça kullanımı pratik bir şey ortaya çıkıyor. Bu pratiklik sayesinde de oldukça kullanışlı bir şekilde cilt bakımınızı tamamlayabiliyorsunuz. Burun kılı ve de kulak kılı oldukça çirkin bir görüntüye sebep olmakla birlikte aynı zamanda da sağlıksız da bir görünüme sebep olurlar. Bu sağlıksızlık da ileride oldukça büyük problemlere sebebiyet verebilir. Sağlık içinde ayrıca temizlik yapmak oldukça şart bir eylem. Sizde en kısa yolda kıllarınızdan kurtulmak adına bu girişimi yapmalısınız. Bu sayede de en doğru şekilde cildinizi temizler ve de cildinize sorunsuz bir görünüm kazandırırsınız. Bu kazanı sonucunda da daha fazla kılı yüzünüzde taşımazsınız. Burun kılı temizleme makinesi her erkeğin kişisel bakımının bir parçası olmalıdır. Burnun içi için de dışı için de kullanılan makine aynı zamanda kulak dışı içinde kullanılır. Kulak dışında da oldukça çok kıl bulunur ve de bunların ortadan kaldırılması oldukça zordur. Cımbız yoluyla temizlemek hem zaman hem de emek israfı demektir çünkü görünmeyen yüzeylerde bulunur ki oralara kadar cımbızla girmek tehlikeli bir şekilde sonuçlanabilir. Bu şekilde değerlendirildiğinde birçok açıdan sizi ve de önemli organları tehlikeye atmak hiç akıllı bir çözüm olmayabilir. Daha iyi bir şekilde bu işlemi yapabilmeniz için en önemli şey güvenilir bir aletten yardım almak. Bu alet sayesinde hem güvenli hem de konforlu bir şekilde kıllarınızdan arınabilirsiniz. Her şekilde memnun kalacağınız bu ürünle daha da temiz sayfalara yelken açacaksınız. Yüz bölgesine özellikle sürekli bakım yapmak oldukça önemlidir. Çünkü zaten yüz bölgesi en önemli bölgelerden biridir.

Kullanışlılığı ve Konforu Burun Kılı Temizleme Makinesi ile Deneyimleyin

Özellikle de kişisel bakım söz konusu olduğunda da ihtiyaç duyacağınız birçok şey elinizin altında olması gerekir ve bu durumda kullanım pratikliği sağlar hayatlarımıza. Taşıması ve kullanımı pratik olmalıdır ki sizi ve de burnunuzu, kulağınızı konforlu bir şekilde temizleyebilirsiniz. Bu temizlik işlemi her şeyden önce de temel bir ihtiyaç olduğu için seyahatleriniz boyunca yanınızda taşıyabileceğiniz bir alet olması oldukça önemlidir. Bu önemlilik de sizlere büyük bir fayda sağlar. Bunun sonucunda da sizlerde elinizin altında olan bu nesnelere her an erişebilirsiniz. Bu erişim ile de her an her yerde kıllarınızdan kurtulabilirsiniz. Bu pratiklik size birkaç dakikadan fazla bir süre uğraşı getirmeyecektir. Bu şekilde düşünüldüğünde bir berbere veya güzellik merkezine gitmeniz sizin için vakit kaybı gibi gelebilir ancak elinizin altında kulak burun kılı alma makinesi olursa ve de burnunuzu, kulağınızı onunla temizleme imkanınız var ise o zaman işte her şey oldukça pratik bir hale gelir. İyi görünmek size vakit kaybettirmez. Dahası oldukça kolay gelir. Bu kolaylık da sizi hayata daha motive ve her daim hazır kılar. Bu imkan genişliği de teknolojinin ve de konforun bir artısı. Bu gibi teknolojinin harika avantajlarından faydalanmak da sizin elinizde. Birçok eski ve demode yöntemlere nazaran da oldukça güvenli bir yöntem olan burun tüyü alma makinesi ile tüylerinizi almanız daha güvenilir sonuçlar almanızı sağlar. Bu sonuçlar sayesinde de siz de daha rahat ve konforlu bir güzellik rutini yapmış olursunuz. Birçok açıdan da sizleri en değerli şekilde hissettirecek cilt bakım ürünleri ve de aletleri yine siz insanlar için. Makas veya cımbız ya da ateş ile kılları yakma olayı birçok açıdan sizin için tehlikeli ve de güvenilmez yollardan biridir. Bu yollar yerine de siz kendiniz için en mantıklı olacak şekilde makineden yardım almanız oldukça iyi bir tercih olabilir. Bu tercihiniz sonucunda da en değerli vaktinizi de kişisel bakıma ayırmamış ve de dakikalar içerisinde kıllarınızdan kurtulmuş olursunuz. Pek çok açıdan sizleri tatmin ve memnun edecek olan ürün oldukça kullanışlı ve pratik olduğundan da zamanınızı almak yerine size bilakis zaman kazandırır. Sizleri her daim hayata hazır kılacak olan bu aletlerde sizlere daha kullanışlı bir kullanım sunar. Özellikle de işe gitmek ve de evden çıkmak için oldukça az bir vaktinizin olduğunuz düşünürsek sizden sadece birkaç dakikanızı alacak olan bu alet sizler için kesinlikle kullanışlı olacaktır.

Güvenilir Burun Kılı Temizleme Makinesi ile Doğru Şekilde Alışveriş Yapın

Birçok firma da güvenilir ve kullanışlı ürün üretmek amacında oldukların dolayı hassas yapıya sahip olan burun içi içinde uygun ürünler tasarlarlar. Tasarımları genellikle burun ve kulak içi düşünülerek oluşturulmuştur. Başlıklar silindir şeklinde olup sizler rahatsız ettirecek şekilde dizayn edilmemiştir. Bu dizayn sayesinde de burun içleri konforlu bir deneyim yaşayacak. Hassas bölgelere uygun olan başlıklar en çok da birden fazla kıl alma aparatını bünyesinde barındırdığı için kesinlikle acı hissiyatını minimuma indirecek şekilde dizayn edilmiştir. Fazla kıl alma ünitesi olsaydı daha fazla kıl alayım derken acıyı maksimuma çıkartmış olurdu. Buna sebebiyet vermemek adına da daha az acı duyulması için başlıklar organize bir şekilde sıralanmıştır. Burun kıl alma makinesi tavsiye etmek doğru olmasa da genellikle kişisel kullanım yarayan bu aletlerin seçimi konusunda sizler kendi istekleriniz doğrultusunda seçim yapabilirsiniz. Seçiminize uygun modelde ve tarzda bir kıl alma makinesi ile de karşılaşmanız oldukça olası. Birçok açıdan beklentileriniz ve de isteklerini karşılayabilecek ürün bulunmaktadır. Bu ürünler sizlerin istekleri doğrultusunda oluşturulmuş olmakla birlikte müşteri odaklı ürünler sizleri tatmin edecektirler. Özellikle kullanıcıların tavsiyeleri ve de kullanıcıların yorumlarına bakmak size oldukça faydalı olabilir. Burun kılı alma makinesi kullananlar genel olarak pratiklik ve de kullanışlılık konusunda olan memnuniyetlerini yansıtıcı yorumlar yapmaktadırlar. Burnunuza ve kulağınıza zarar vermemek adına da işinizi pratik bir şekilde halledip bitirmeniz için vaktinizi kullanmanız değerli. Sizlerin değerli olan vakti genellikle kişisel bakım ile uğraşırken de çok zaman harcamayacak şekilde organize olmalı birkaç küçük müdahale ile de kılları ortadan kaldırıyor olmanız gerekmektedir. Bu şekilde değerlendirildiğinde de tavsiyelere ve de kullanıcı yorumlarına bakarken bu kısa sürede iş bitirme olayını dikkate alabilirsiniz. Birçok açıdan sizleri düşünerek tasarlanan makineler en çok da bir arada kullanılabilmeleri açısından oldukça değerlidir. Hem kulak hem de burun için kullanılan modeller tercihen en üst sıralarda yer almaktadır. Farklı renkte ve modelde üründe alıcılarını bu sayede pratik bir şekilde bulmaktadırlar. Özellikle de seçim yaparken sizlerde tercihinizi yorumları ve de kullanıcı tercihlerini göz önüne alarak oluşturabilirsiniz.

Farklı Alternatifleri Bir Arada Sunan Burun Kılı Temizleme Makinesi

Burun kılı alma makinesi şarjlı veya pilli seçenekleri olmak üzere ikiye ayrılarak üretilir ve de satılır. Bu ürünler alıcıların kullanım koşullarına ve isteklerine çeşitlenmektedir. Bu çeşitli kullanım farklılığı da sizlere uygun olan modelde karşımıza çıkar. Sizler istediğiniz kullanıma sahip olan modeli tercih edebilirsiniz. Tercih ederken de koşullarınızı göz önünde bulundurun. Elektronik birer cihaz olan kıl alma makineleri genellikle Şarjlı burun kılı alma makineleri olarak karşımıza çıkar. Bu şekilde olan versiyonlar sizin bir pil veya elektrik gücü vermenize gerek duymadan kendiliğinden çalışır ancak şarjı bittiği zaman da priz yardımıyla güç almalarını sağlamanız gerekir. Bu sayede de kıllarınızdan ve de istemediğiniz çirkin, dağınık görünümden kolayca kurtulabilirsiniz. Bu görünüm sizleri çoğu zaman rahatsız ettiği kadar başkalarını da rahatsız edebilir. Bu rahatsızlık da tabi ki de giderilmesi kolay olduğu için giderilebilir. Şarjlı burun kılı makinesi genellikle temin edilmesi kolay bir üründür. Hemen hemen her yerde karşınıza çıkabilmekle beraber birçok açıdan da makine modelleri sizlerin kullanımınıza uygun şekilde tasarlanmıştır. Bu şekilde değerlendirildiğini elektrikli burun kılı alma makinesi ayrıca farklı şekillerde farklı kullanımlara yarayacak şekillerde karşımıza çıkar. Özellikle de farklı ayarlamalara sahip olan bu aletler birçok şeyi bir arada taşır. Örneğin kıl uzunluğunu kısaltma modu ve de şekillendirme modu bulunmaktadır. Bu modlar sayesinde uzun kılları almadan önce kısaltıp daha az acı ile bu işten kurtulabilirsiniz. Güçlü çalışan bir burun kıl alma makineleri genellikle de burnunuzda yer alan kılların tamamına yakınını alır yanı maksimum verimle çalışır. Bu çalışma verimliliği de temizlik esnasında sizleri daha pratik bir şekilde kıllardan arındırmaya iter. Pili zayıfladığı zaman size daha düşük bir verimlilik sunsa da bu konuda yapabileceğiniz en iyi şey pil takmak. Şarjlı seçenekleri ile de karşımıza çıkan aletlerde de bu sefer görebileceğimiz kullanım şekli şarjı bittiğinde müdahale etmek gerekebilir. Özellikle uzun süreli kullanımlarda şarjınızın olması önemlidir. Ancak zaten çok uzun süreli bir kullanımınız olmayacağı içinde sizleri oldukça kısa bir kullanım beklemektedir. Bu sebeple de şarjın sizi yarı yolda bırakacağını zannetmeyin. Size en doğru olabilecek ürünü almanız için fiyat, performans ve de verimlilik açısından değerlendirmelerde bulunabilir ve de kararlarınızı en doğru şekilde verebilirsiniz.

Burun Kılı Temizleme Makinesi Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Burun kılı temizleme cihazı genel olarak herkesin erişebileceği rakamlarda görmeye alışkın olacağınız bu makineler yüksek bir fiyatlandırmaya sahip değildirler. Bu fiyatlandırmalarda da genel olarak insanların ulaşabileceği seviyelerde izler. Bu seviyeler sizler için tasarlanan ürünlerin kalitesi ve de elektronik ürünler oldukları için teknolojileri ile doğru orantılı olarak ilerler. Birçok açıdan hayatınızı kolaylaştırmak ve de pratikleştirmek amacını taşıyan modeller kesinlikle farklı modellerde ve özelliklerde karşımıza çıkabilir. Bu farklılık da farklı rakamları ürün üzerinde görmemizi sağlar. Bu şekilde değerlendirildiğinde de karşımıza çıkan fiyatlar sizlerin sahip olması açısından da en temin edilmesi kolay yerler aracılığı ile satılır. Birçok farklı firma ve de ürün sayesinde de çokça ürün elinizin altında. Burun kılı alma makinesi fiyatları hem teknolojik ürünler olduklarında da yüksek bir çizgide yer alabilir hem de firmalar kaliteli bir politikada ilerliyor olabilir. Bu şekilde düşünüldüğünde de kalite ve performans arasında bir oran olmalıdır. Özellikle de farklı işlevlere sahip olan alet birçok işlevsel aparatla bir arada da satılıyor olabilir. Bu farklılık ve model de fiyatı doğrudan etkiliyor olabilir. Bu etki de sizin istediğiniz yönde olabilir. Bu aparatlar kullanışlı bir şekilde temizlik işlemini yapmanıza yardımcı olacaktır. Burun kılı içi kıl alma makinası özellikle de böyle farklılıklar gösterebileceği içinde farklı modellerde karşımıza çıkar. Bir kere şarjlı ve pilli olan modeller farklı bir kullanıma sahip olduklarından fiyat ve model olarak da farklı şekillerde karşımıza çıkar. Farklı şekillerde karşımıza çıkan aletlerden en çok tercih edilen seçenekleri genellikle bu iki modelde olanlarıdır. Pilli bir kullanım size pil değiştirme zahmeti gösterse de şarjlı kullanım da size şarj etme zahmeti gösterebilir. Bu şekilde size hangisi daha kullanışlı ve uygun gelecekse öyle bir tercihte bulunabilirsiniz. Bu seçiminiz de sizin fiyatlarda farklı rakamları görmenizi sağlayabilir. Özellikle de farklı seçeneklerde kullanıcı yorumlarını takip edebilir böylece seçim yapabilirsiniz. Bu farklılıklarda sizin için doğru olan ürünü bulup satın almanızı sağlamaya yardımcı olacaktır. Oldukça farklı seçeneklerde karşımıza çıkan bu aletler arasından seçim yapmanız için sizlere yardımcı olabilecek bilgiler, daha fazlası, birbirinden farklı modelde ve çeşitte ürünü görebileceğiniz Trendyol ana sayfasından güvenli bir şekilde burun kılı alma makinesi alışverişi yapabilirsiniz.

Tıbbi Yanlış Bilgiler, İnanışlar Ve Doğruları



2-Kulak pamuklu çubukla temizlemek:



İnsan vücudunda tüy kıl bulunan bölgelerde daha çok olmak üzere yağlı salgı yapan Goblet hücreleri vardır.  Bunların salgıları o bölge için koruyucudur.  Ayrıca kulak

yolunda kullanılan pamuklu çubuklar bir miktar salgıyı temizlerken bir o kadarını da daha içeri itip kulak tıkanıklığına yol açar.  Kulak yolunda tüy ve kıllar normalde

kulak yolu salgılarını dışa doğru atar.  Kişisel gözlemim kulak kirlerinin çoğu hastaların pamuklu çubukla yaptığı birikintilerdir.

 



3-Kulak kıllarını yakmak:



Bir çok kuaför çakmak veya ispirtolu pamukla kulak yolu ve kepçesi tüy ve kıllarını yakarak temizlemektedir.  Canlı organizma için yüksek sıcaklık geri dönüşümsüz

zararlar verebilir.

 



4- Kulağı ağrıyan çocuğun kulağına süt, yağ vs damlatmak:



Bu durum Anadolu’da yaygındır.  Ama kulak iltihabında olay kulak zarının arkasında ve sıklıkla burun ve östaki ile ilgili problemdir.  Ayrıca damlatılan bu maddeler

mikroplar için besi yeri oluşturup çoğalmaya ve dış kulak yolu iltihabına yol açabilir. 

 



5-Kulak çınlamasının tedavisi yoktur:



Bu yanlış inanış sadece halk arasında değil doktorlar arasında da yaygındır.  Belki tedavisi zor olduğu doğru.  Ancak çınlamanın birçok hastalığın ilk habercisi olduğu,

bir çok ilaç ile düzelebildiği ve işitme cihazı ile baskılanabildiği unutulmamalıdır.

 



BURUN VE BOĞAZ:

 



1-Burun açıcı damlaların yanlış kullanımı:



Nasal dekonjestan olarak bilinen burun damlaları günden fazla kullanırsa ilacın kendisi burun tıkanıklığı yapar.  Bunun için hastalar daha fazla miktar ve sıklıkla

kullanmaya devam ederler.  Tıpta buna ilaca bağlı (rinitis medikomantoza) denir.  Elbette burun damlaları burunu açar ama burunda kemik, et, allerji iltihap varsa

damla bunların kesin tedavisi değildir.  Halkın bunun yerine deniz suyu spreyleri ya da kendilerinin evde bir su bardağına yarım çay kaşığı tuz ile hazırlayacakları

dengeli tuzlu su ile burun temizliği yapmaları daha iyi olur.

 



2-Bademcik vücudun mikropların filtresidir. Alınmamalıdır.



Sağlam insanlar için doğru ama yılda kez iltihap atağı geçiren, içinde kronik iltihabi atıklar(debris-tonsiltaşı) ve ağız kokusu yapan bademcikler tabir caizse

düşman eline geçmiş karakoldur.  Faydasından çok zararı vardır.

 



3-Bademcik alınırsa farenjit olur.



Böyle bir halk inanışı var ama bunu belirten bilimsel bir veri yok.  Kişisel gözlemim ameliyat öncesi hastalardaki üst solunum yolu enfeksiyonları devam ediyor.

Hastalarda bunu ameliyatla alınan bademcik yoksunluğuna bağlıyorlar.

 



4-Bademciklerin erkeği dişisi olurmuş



Bu durum bademcik ameliyatı olan hastalarının tekrar boğaz iltihabında söylenen yanlış bilgidir.  Sebebi biz boğazdaki 4 farklı bademciğin sadece bir türünü alıyoruz.

Diğerleri (dil kökü, geniz ve östaki bademcikleride) şişiyor olabilir.  Belki de rahatsızlığın sebebi reflü, sinüzit ve farenjit gibi başka bir nedene bağlıdır.

Burun kıllarından kurtulmanın en güvenli yöntemleri nelerdir?

Burun içinde bulunan kıllar, göze bazen çirkin gelse de çok önemli işlevlere sahiptir. Burun kıllarının en büyük faydasından biri solunan havadaki nemi koruması ve bir diğer faydası ise zararlı maddeleri vücuda girmesini engellemesidir. Burun kılları sayesinde havadan solunan toz, küçük böcekler, bakteri ve virüsler filtrelenir ve bu sayede bu maddeler vücut sisteminden uzak tutulur. Bu nedenle burun kıllarının önemli bir işlevi vardır. Ancak burun kıllarının bu işlevini yerine getirebilmesi için burun kıllarının çok uzun olmasına gerek yoktur. Aşağıda bildireceğimiz yöntemleri uygulayarak burun kıllarını kısaltabilir, izale edebilirsiniz.

Burun İçindeki Kılları Almak Sağlık İçin Zararlı mıdır?

Dr. Şenol Baş bu hususta şu bilgileri vermektedir:

“Burun kıllarının kökünden alınması burun içinde kurumaya sebep olacaktır. Hatta bu kılların alınmasının ardında kıl köklerinde iltihap da meydana gelebilir. Bu sebeplerden ötürü eğer burnunuzda dışarı sarkan kıllarınız varsa bunları kökünden almadan yalnızca uçlarını makasla kesmelisiniz. Burun kılı alma makinesi ile burundaki kıllarınızı almanız burun sağlığı için hiç iyi değildir, bu yüzden kimseye önermiyorum.”

Burnumdaki Kıllardan Nasıl Kurtulabilirim?

Makas Yöntemi

Tüm vücudumuzda olduğu gibi burun içinde çıkan kıllar da doğal ve önemlidir. Burun kıllarınızın görünür olmasından şikâyetçiyseniz, kılları kökünden çekmek yerine uçlarını kesmek için uygulanabilecek farklı güvenli yöntemler bulunmaktadır. Bunlardan biri makastır ve burun kıllarını almak için özel makaslar bulunmaktadır. Kendinize özel bir burun makası ile burun içinde kılları temizleyebilirsiniz. Bunu yaparken kullanılacak makasları kozmetik mağazaları, internette online alışveriş sitelerinde veya eczanelerde bulabilirsiniz. Bunların dışında evdeki kumaş makası ya da yuvarlak çocuk makası burundaki kılları kesmek için uygun değildir, yara oluşumuna sebep olabilirsiniz.

Burun Kılı Makinesi Kullanın

Burun kıllarını temizlemek için burun kılı makinesi kullanabilirsiniz. Bu makine pratik olduğu için zaman almaz ve almak sadece birkaç dakika sürer. Bu makinenin ucunda silindir şekilli bir aparat bulunmaktadır ve bu aparatı burun deliğinize çok ileri gitmeden yerleştirin. Makinenin tuşuna bastığınızda bu aparat kılları kökünden alacaktır, yalnızca makineyi farklı derecelerde sağa ve sola döndürmelisiniz.

Buz Lazer

Burundaki kılları yok etmek veya artmasının önüne geçmek için buz lazer yaptırabilirsiniz. Buz lazerde kullanılan cihaz özel bir uca sahiptir ve bu uç burundaki kıllara kolaylıkla ulaşır ve hassas uygulama yapar. Günümüzde buz lazer epilasyonun teknolojisi oldukça gelişmiştir ve burun gibi zor bölgelerde daha çok iyi sonuçlar vermektedir.

Cımbız ile Alma

Uzmanlar burundaki kılların cımbızla alınmaması gerektiğini söylemektedir. Cımbız ile kökünden çekmek yerine kılları kırparak temizlemeniz çok daha sağlıklı olacaktır. Aksi taktirde bu işlem çok acılı olacak ve kökünden aldığınız için burun kir ve bakterilere karşı korumasını kaybedecektir. Bu durumda solunum yoluyla aldığınız zararlı maddeler vücuda kolaylıkla giriş yapacaktır. Eğer cımbız kullanmak konusunda hala israrcı iseniz yalnızca dışarıdan çok gözüken kılları çekebilirsiniz bunun dışında içerideki kılları almamalısınız. Ek olarak, burun kıllarını almak için kullanacağınız cımbızı kullanım öncesinde mutlaka antibakteriyel sabun ve su ile yıkamalı ve kurutmalısınız.

Tüy Dökücü Krem

Burun kıllarını temizlemek için tüy dökücü krem asla kullanılmamalıdır. Çünkü tüy dökücü kremin içeriğinde çok güçlü kimyasallar bulunur ve bu maddeler buruna bu kadar yakın yere sürüldüğünde mukoza zarı yanar ve ayrıca toksik gazla solunur. Bu yüzden tüy dökücü krem burundaki kılları almak için hiç uygun bir yöntem değildir.

Burun Kılları Ne İşe Yarar?

Burunda doğuştan kılların olmasının nedeni solunan havanın ısısının dengelenmesi, ağır metal, toz, polen ve zararlı kimyasallar gibi vücutta hastalığa  neden olacak maddelerin solunum ile vücuda girişini önlemektir. Uzmanların yürüttüğü araştırmalar sonucunda burun kulları fazla olan kişilerde astım ve burun tıkanıklığı şikayetlerinin çok daha az görüldüğü anlaşılmıştır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası