monk meyvesi / Monk meyvesi nedir? Faydaları nelerdir, nerede kullanılır?

Monk Meyvesi

monk meyvesi

Doğal Tatlandırıcı Monk Meyve Özü Mogoroside Serisi

Keşiş meyve özü

Ekstraksiyon Kaynağı: Keşiş Meyvesi

Özellik: Doğal, Düşük Kalorili, Yüksek Ritio Tatlandırıcı

Aktif Madde: Mogroside V

Uygulama: yüksek kaliteli gıda, sağlık ürünleri, kozmetik sanayi vb.

Zero Calories Sweetener Organic Monk Fruit Extract Powder V50%.jpg

Şartname ve görünüm:

isim Özellikler renk
Keşiş meyve özü Mogrosides V20% İnce açık sarı toz
Keşiş meyve özü Mogrosides V25% İnce açık sarı toz
Keşiş meyve özü Mogrosides V40% Beyaz toz ince açık sarı
Keşiş meyve özü Mogrosides V50% Beyaz toz ince açık sarı
Keşiş meyve özü Mogrosides V55% Beyaz toz ince açık sarı
Keşiş meyve özü Mogrosides V90% İnce beyaz toz

Moq: kgs (küçük sipariş negocitiable)

Teslim süresi: ABD'li müşteriler için envanter ve diğer ülkelerden gelen müşteriler için hafta

Ödeme süresi: T / T, LC vb.

Ambalaj: 20kgs / davul, kgs / Palet, 10 MT / 20FCL

Şirket Bilgisi:

Qingdao Oryantal Tongxiang Uluslararası Ticaret A.Ş., Ltd yılında kurulan Qingdao, Çin bulunmaktadır.

yılında, ABD'de bir şirket olan Life Bridge International Corporation, Amerika Birleşik Devletleri'nde sadece bir ana satış platformu olarak değil, aynı zamanda Çin ve dünya arasında ürün ve teknoloji için bir köprü olarak hizmet vermek üzere Kaliforniya'da kurulmuştur.

Ürünleriniz için mükemmel içerikler sunarken sizinle birlikte çalışmak için sabırsızlanıyoruz, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Popüler Etiketler: doğal tatlandırıcı keşiş meyve özü mogoroside serisi, Çin, üreticiler, tedarikçiler, fabrika, toptan, satın almak, en iyi, fiyat

ilgili ürünler

Sorgulama

Keşiş Meyvesi Nedir?

Keşiş meyvesi, Monk fruit olarak da bilinir. Çin ve Kuzey Tayland'dan gelen asma bitkisidir. Meyvenin özü, şekerdeki kimyasal olan sakarozdan kat daha güçlü bir tatlılık hissi verir. İlk olarak yüzyılda rahipler tarafından kullanılan bu meyve, Güneydoğu Asya'da yüzyıllardan öğütülmüş su kabağı olarak kullanılır. Alternatif Çin tıbbında da önemli bir yere sahip olan keşiş meyvesinin, yılında FDA tarafından tatlandırıcı olarak kullanılmasına onay verilmiştir. O zamandan beri, tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Kalın bir kıvama sahip olan bu meyve, açık bej rengindedir. 

Keşiş Meyvesi Nasıl Tüketilir?

Keşiş meyvesinin özü iyi pişmemektedir. Bunun sebebi, şeker gerektiren tariflerin o şekere ihtiyaç duymasıdır. Keşiş meyvesi tatlılarda tatlandırıcı olarak kullanın. Bunun en iyi yolu ise, çok fazla şekere ihtiyaç duymayan tatlılardır. Bu tatlılar çiğ veya soğuk olmalıdır. Örneğin panna cotta tatlısında kullanılabilir. Keşiş meyvesi tatlılık seviyesini artırmak için çözülür fakat tatlılar için gerekli olan katı yapıyı oluşturmaz. Sıfır kalorilidir. Kan şekerini yükseltmez. 


Keşiş Meyvesinin Yan Etkisi Var Mı?

Keşiş meyvesi, nadiren hasat edildikten sonra taze taze tüketilir. Çünkü hızla bozulan bir meyvedir. Meyve bir yere gönderilmeden önce kurutulur. Meyvenin hasat edilmesi ve kurutulması zor olduğu için pahalı olabilir. Keşiş meyvesinin ağızda kalan bir tadı vardır. Bu da kimi insanlar için güzel olurken, bazı insanların damak zevkine uymayabilir.

Bilinen çok ciddi bir yan etkisi olmasa da, daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır. Özellikle ciddi kronik hastalığı olanlar, hamileler ve emziren anneler tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır. 

Şunlara da göz atın;

  1. Guava nedir?
  2. Çarkıfelek meyvesi nasıl yenir?
  3. Pomelo nasıl yenir?
  4. Cennet hurması nasıl yenir?
  5. Ananas nasıl yenir?

Monk meyve tatlandırıcı

İnsanlar giderek şekerden kaçındıkça, alternatif tatlandırıcılar daha popüler hale geldi.

Bir popüler tatlandırıcı, keşiş meyvesi özü olarak da adlandırılan keşiş meyvesi tatlandırıcıdır.

Monk meyve tatlandırıcısı onlarca yıldır piyasada ama daha kolay erişilebilir hale geldiğinden son zamanlarda popülaritesi arttı.

Doğaldır, sıfır kalori içerir ve şekerden kat daha tatlıdır. Ayrıca antioksidan özelliklere sahip olduğu düşünülmektedir.

Bu makale size keşiş meyve tatlandırıcı hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatmaktadır.

Keşiş meyve tatlandırıcı nedir?

Keşiş meyve tatlandırıcı keşiş meyvesinden elde edilir.

Keşiş meyvesi "luo han guo" veya "Buddha meyvesi" olarak da bilinir. Güneydoğu Asya'da yetişen küçük, yuvarlak bir meyvedir.

Bu meyve yüzyıllardır geleneksel Çin tıbbında kullanılmaktadır, ancak Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) yılına kadar tatlandırıcı olarak kullanımını onaylamamıştır.

Tatlandırıcı, meyvenin tohumlarının ve kabuğunun çıkarılması ve meyve suyunun toplanması için ezilmesi ve ardından konsantre bir toz halinde kurutulmasıyla oluşturulur.

Keşiş meyvesi, başta fruktoz ve glikoz olmak üzere doğal şekerler içerir.

Bununla birlikte, çoğu meyvenin aksine, keşiş meyvesindeki doğal şekerler, tatlılığından sorumlu değildir. Bunun yerine, yoğun tatlılığını mogrozitler adı verilen eşsiz antioksidanlardan alır.

İşleme sırasında mogrozitler taze preslenmiş meyve suyundan ayrılır. Bu nedenle keşiş meyve tatlandırıcı fruktoz veya glikoz içermez.

Bu ekstrakt sofra şekerinden kat daha tatlı olabileceğinden, birçok üretici tatlılığın yoğunluğunu azaltmak için keşiş meyve tatlandırıcısını inülin veya eritritol gibi diğer doğal ürünlerle karıştırır.

Keşiş meyve özü artık bağımsız bir tatlandırıcı, yiyecek ve içeceklerde bir bileşen, bir lezzet arttırıcı ve tatlandırıcı karışımlarının bir bileşeni olarak kullanılmaktadır.

Özet: Monk meyve tatlandırıcı doğal, sıfır kalorili bir tatlandırıcıdır. Mogrozitler adı verilen ve onu normal şekerden kat daha tatlı yapan eşsiz antioksidanlar bakımından yüksektir.

Kilo yönetimine etkisi

Monk meyve tatlandırıcısının kilo vermeye yardımcı olduğu iddia edildi.

Sağlığınız için iyi olan 5 doğal tatlandırıcı

Sizin için önerilenler:Sağlığınız için iyi olan 5 doğal tatlandırıcı

Sıfır kalori içerdiğinden, birçok kişi toplam kalori alımınızı azaltabileceğini öne sürüyor. Bununla birlikte, piyasada nispeten yenidir ve ağırlık üzerindeki etkilerini değerlendiren hiçbir çalışma yoktur.

Bununla birlikte, diğer düşük kalorili tatlandırıcılar üzerinde yapılan çalışmalar, vücut ağırlığında mütevazı bir azalmaya yol açabileceğini göstermektedir.

Araştırmalar, normal kalorili tatlandırıcıları düşük kalorili versiyonlarla değiştirmenin 2 pound'dan (0,9 kg) daha az mütevazı kilo kaybıyla sonuçlanabileceğini bildiriyor.).

Bir inceleme, düşük kalorili tatlandırıcılar ve içecekler tüketen kişilerin daha az ilave yağ, şeker, alkol ve diğer boş kalori kaynaklarını tüketme eğiliminde olduğunu buldu.

Başka bir çalışmada, sakaroz yerine stevia veya aspartam kullanan kişiler, açlık seviyelerinde herhangi bir farklılık bildirmeden daha az kalori yediler.

Özet: Şu anda hiçbir araştırma, keşiş meyve tatlandırıcısının özellikle ağırlığı nasıl etkilediğini incelememiştir. Bununla birlikte, kanıtlar düşük kalorili tatlandırıcıların kilo vermeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Keşiş meyve tatlandırıcısının diğer potansiyel sağlık yararları

Mogrozit V adı verilen belirli bir mogrozit türü, keşiş meyve tatlandırıcısının ana bileşenidir.

Ürünün %30'dan fazlasını oluşturur ve tatlılığından sorumludur.

Çalışmalar, mogrositlerin antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahip olduğunu göstermektedir.

Sizin için önerilenler: Hünnap meyvesi nedir? Beslenme, faydaları ve kullanımları

Bu nedenlerle, sağlık yararları sunabilirler.

Monk meyve tatlandırıcı antioksidan etkilere sahip olabilir

Mogrosit özleri, belirli zararlı molekülleri engelledikleri ve DNA'nızın zarar görmesini önlemeye yardımcı oldukları için antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Bununla birlikte, hiçbir insan çalışması bu faydaları doğrulamamıştır.

Keşiş meyve tatlandırıcısının antikanser özellikleri

Hayvan ve test tüpü araştırmaları, keşiş meyve özünün kanser hücresi büyümesini engellediğini öne sürüyor. Yine de mekanizmalar belirsiz.

Bir çalışma, mogrositlerin lösemi hücre büyümesini baskıladığını buldu. Farelerde deri tümörleri üzerinde başka bir güçlü inhibitör etki kaydedildi.

Keşiş meyve tatlandırıcısının diyabet önleyici özellikleri

Monk meyve tatlandırıcı sıfır kalori veya karbonhidrat içerdiğinden kan şekerini yükseltmez. Bu nedenle şeker hastaları için iyi bir seçenek olabilir.

Diyabetli farelerde yapılan çalışmalar, keşiş meyve özünün kan şekeri seviyelerini bile azaltabileceğini düşündürmektedir. Ekstrakt verilen fareler, daha düşük oksidatif stres ve kan şekeri seviyelerinin yanı sıra yüksek HDL (iyi) kolesterol yaşadı.

Bu faydalardan bazıları, mogrositlerin insülin hücrelerinde insülin salgılanmasını uyarma yeteneği ile açıklanabilir.

Ancak, bu ekstrakt genellikle diğer tatlandırıcılarla karıştırıldığından, satın almadan önce ürün etiketlerini dikkatlice incelemelisiniz.

Keşiş meyve tatlandırıcı üzerinde daha fazla araştırmaya ihtiyaç var

Keşiş meyvesinden elde edilen mogrozit özlerinin sağlık açısından faydaları olsa da, daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Bugüne kadar, araştırmalar, bir tatlandırıcı ile karşılaşabileceğinizden çok daha konsantre olan yüksek dozda keşiş meyve özü kullandı.

Bu sağlık yararlarından herhangi birini deneyimlemek için hangi doza ihtiyacınız olacağı açık değil.

Özet: Keşiş meyve özünün, antioksidan ve antienflamatuar özelliklerinden dolayı sağlık yararları olması muhtemeldir. Ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.

Keşiş meyve tatlandırıcı güvenli midir?

Monk meyve tatlandırıcı, FDA tarafından 'da yalnızca genel olarak güvenli olarak kabul edildiğinden, piyasada nispeten yenidir.

Sizin için önerilenler: Mango yapraklarının ortaya çıkan 8 faydası

Diğer düşük kalorili tatlandırıcıların aksine, keşiş meyvesi özü, etkilerini inceleyen çok fazla çalışmaya sahip değildir.

Ancak bu zararlı olduğu anlamına gelmez.

Keşiş meyvesi yüzlerce yıldır yiyecek olarak kullanılmaktadır ve tatlandırıcıyı yemenin herhangi bir yan etkisi bildirilmemiştir.

Özet: Birkaç insan çalışması keşiş meyvesi özünü incelemiş olsa da, genellikle güvenli olarak kabul edilir.

Özet

Adından da anlaşılacağı gibi, keşiş meyvesi tatlandırıcı, keşiş meyvesinin suyundan elde edilir.

Daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmasına rağmen, güvenli ve sağlıklı bir şeker alternatifi gibi görünüyor.

Doğal olarak türetilmiştir, kalorisizdir ve hatta sağlık yararları sağlayabilir.

Güneydoğu Asya’da yetişen küçük bir subtropikal kavun olan Monk meyvesi neredeyse hiç kalori içermiyor. Peki nerede bulunur, nasıl tüketilir? 

Çin&#;in güney bölümlerinde yetiştirilen küçük bir subtropikal kavun olan Monk meyvesinin suyu, diğer meyve sularına göre 20 kat daha tatlı olduğundan, eşsiz ve doğal düşük kalorili bir tatlandırıcı olmaya aday. 1 fincan yoğurtta 1/2 çay kaşığı Monk meyve suyu 5 tatlı kaşığı şekere denk geliyor.

MONK MEYVESİ NEREDE BULUNUR?

Dolayısıyla bu tatlı meyve, tatlandırıcılardan alınan kalorileri büyük ölçüde azaltıyor. Ülkemizde de bazı aktarlarda satılıyor.

MONK MEYVESİ NEREDE KULLANILABİLİR?

Güneydoğu Asya’da yetişen Luo Han Guo olarak da adlandırılan monk meyvesine hala yabancıyız. Neredeyse hiç kalori içermemesi (1 tatlı kaşığında 2 kalori) ve oldukça tatlı olması bakımından monk meyvesi özütü diyet için oldukça uygun.

Unutmayın: Monk meyvesi özütü günlük kullanılan şekere göre kat daha tatlıdır. Eğer ilk kez kullanacaksanız elinizi korkak alıştırmanızda fayda var!

Formsanté

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası