iyi parti taylan yıldız / Taylan Yıldız İYİ Parti'den istifa etti

Iyi Parti Taylan Yıldız

iyi parti taylan yıldız

İYİ Partili Taylan Yıldız istifa etti

Haberin Devamı

Parti kurucularından ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Taylan Yıldız, partiden istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti, 24 Haziran Cumartesi günü yapılacak 3’üncü Olağan Büyük Kurultay çalışmalarına hız verdi. Genel Başkan Meral Akşener, Ankara ATO Congresium’da düzenlenecek kurultay için parti kurullarıyla bir araya gelerek yoğun bir trafik yaşıyor. Akşener’in karşısında henüz bir aday çıkmazken, parti üyeliğinde yaşanan istifalar dikkat çekiyor. Yavuz Ağıralioğlu ile başlayan, Aytun Çıray ve kuruculardan Ahat Andican ile devam eden istifalara dün de kuruculardan Yıldız eklendi. Yıldız’ın da Andican ve Çıray gibi vekil aday listesinin açıklanmasının ardından parti yönetimine karşı bir küskünlük yaşadığı öğrenildi. yılında Google’daki üst düzey yöneticiliğini bırakarak Türkiye’ye dönen Yıldız, istifasını sosyal medya hesabından “Ne gündeminiz, ne değerleriniz mevcut Ankara düzenindeki sağır kulaklarda karşılık bulmuyor. Ankara sizi duymuyor. Benim meselem, Ankara’nın gençleri duymaması meselesi” sözleriyle duyurdu.

Haberin Devamı

ORTAK AÇIKLAMA

Öte yandan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, Twitter’dan “İYİ Parti İl Başkanları ortak açıklamamız” diyerek paylaşım yaptı. Açıklamada özetle “Yapılacak olan kongrede, kurucu liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i; amasız, fakatsız, lakinsiz Genel Başkan adayı olarak öneriyor, partimize gönül vermiş milyonlarca yol arkadaşımız ve yüce Türk milleti önünde beyan etmeyi bir görev addediyoruz.” denildi.

İYİ Parti kurucularından Taylan Yıldız istifa etti

Haberin Devamı

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız, kurucusu olduğu İYİ Parti'den istifa ettiğini Twitter'dan duyurdu.

Sosyal medya hesabından video paylaşan Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

Kurucusu olduğum İYİ Parti üyeliğinden istifa ediyorum. Bir hafta geçti. Tüm sorularınıza bu video ile cevap vererek, sonrasında yapacaklarımızı sizlerle paylaştım. Sebebi kişisel değil, sistemsel Bilinsin isterim ki benim kişilerle hiçbir zaman meselem olmadı.

Benim başka bir meselem var: Ankara’nın gençleri duymaması meselesi… Bu meseleyi çözmek için, yeni bir gelecek için birlikte olmaya, çabalamaya, mücadele etmeye devam edelim. Ve umudu elden bırakmayalım, daha yeni başlıyoruz!

Haberin Devamı

İYİ Parti'de seçim sonrası Aytun Çıray, Ahat Andican ve Emine Küçükali gibi önemli isimler istifa etmişti.

Hani okul biter evden ayrılırsınız. Belki başka bir kente göçersiniz. Hayatın sürprizlerine, acılarına tek başınıza göğüs gerersiniz. Anneniz babanız uzaklardadır artık… Her gün sıcak çorbanızı eksik etmeyen anneniz, en zorunlu ihtiyaçlarını bir kenara bırakıp, size söylemeden gizlice çantanıza para koyan babanız yoktur yanınızda.

Çocukluğu geride bırakmanın haklı gururu ve özgürlüğe ilk adım ile başınız döner. Bir daha ailenizle yaşamayı da düşlemezsiniz belki. Ama onların desteğini, dualarını her zaman hissedersiniz. Hala gölgesinde huzurla uyuduğunuz, görünmez çınarlardır onlar.

Vatandan ayrılıp yurtdışına gitmek de böyle bir şey, benim ve birçoklarımız için. Bir bilinmeyene yelken açtık, binbir maddi ve kültürel sıkıntılar yaşayarak yeni bir hayat kurmaya çalıştık. Ama her zaman arkamızda eğer başaramazsak bize bağrını açan bir ülkemiz vardı. “Yavrum, sakın sıkma canını. Bir şey olursa biz hep yanındayız.” diyen annenin sıcaklığını hissederdik ülkemizi düşünürken…

Yurtdışında, dönecek vatanı olmayan yabancı arkadaşlarımız da oldu. Onlar göç ettikleri ülkeye mahkumdular. Yurtdışı onların kendilerini gerçekleştirecekleri, büyüyüp gelişecekleri bir fırsattan çok, bir kaçış yeriydi. Çoğunun çocuğu oldu, vatanlarında yetiştirmek istediler, dönemediler…

Ben de doktora için ABD’ye gittiğimde Türkiye benim için her zaman kendimi yetiştirip geri döneceğim güvenli limanımdı. ’li yılların başlarında mezun olan arkadaşlarım Türkiye’ye döndüler ve mutlu da oldular. Sonraki yıllarda dönüş yapanlar birkaç sene içerisinde ABD’ye geri dönmek zorunda kaldılar. Ne yetkinliklerini kullanacakları iş vardı, ne de kendilerini ifade edebilme özgürlüğü. Son yıllarda Türkiye’ye dönüş fikri artık insanların aklının ucundan bile geçmez hale geldi.

Türkiye’ye niye döndün!” diyorlar bana , işte bu sebepten döndüm. Dünyada yetişen beyinlerimizin dönecek ülkesi olsun diye döndüm, yurtdışına gitmek istemeyenler gitmek zorunda kalmasın diye döndüm. Devlet okullarında okudum, devletin sunduğu sağlık hizmetleri ile iyileştim, ailem devlet memuru idi. Bu günümü borçlu olduğum ülkeme, borcumu ödemek için döndüm. Nasıl bize dünyaları veren annemizin başı sıkışırsa elimizdeki her şeyi bırakırız, varımızı yoğumuzu hiç düşünmeden ona harcarız, bana bu kadar emeği olan vatanımın zor durumda olduğunu gördüm de döndüm.

Peki vatanımızı kurtarmak bana mı kaldı? Hayır bana değil, hepimize kaldı. Herkesin imkanları yettiğince taşın altına elini koyması gerekiyor, özellikle donanımlı insanların, hayalleri olan ve bu hayalleri gerçekleştirmeye enerjisi olan gençlerin. Bu yüzden ilk amacım benim profilimdeki insanların da politikada yer bulabileceğini gösterip, işlerinde yetkin ve deneyimli vatanseverlere yol açmak. Ama bugüne kadar yeterince insan çıkıp da ben de varım demedi maalesef. Demek ki daha çok çalışmamız, arkadaşlarımıza rahat bir politik alan yaratmamız gerekiyor.

Bugüne kadar 25 il gezip 45 üniversitenin öğrencilerine Türkiye, girişimcilik ve teknoloji ile nasıl kurtulur anlatmaya çalıştım. Bu gezilerde bana gösterilen sevgiyi, o sıcaklığı hiçbir şeye değişmem. Bana kucak açan herkesten Allah bin kere razı olsun. On canım olsa onunda da yine dönerdim Türkiye’ye. Kaldı ki daha yolun başındayız. Türkiye’yi karış karış gezip Yüzyılda haklı yerini alan güçlü Türkiye’mizi nasıl kurarız bunu dinlemek isteyen herkese anlatacağız.

Benim gelişimdeki samimiyeti birkaç kişi anlamamış olmalı ki hemen “Bu adam olsa olsa ajandır” iftirasında bile bulundular. Ne yazık ki aynı insanlar, artan beyin göçüne isyan eder, gidene küser, dönene de ajan der. Kendi içinde böyle yaman çelişkiler yaşayan insanları kendi çelişkileri ve karanlıklarıyla başbaşa bırakmam gerektiğini öğretti hayat. Onlara mevzu vatansa gerisi teferruattır duygusunu anlatamazsınız.

Her şey bir yana, bu yolculukta o kadar çok vatanseverle tanışıp onlarla yürüme şerefine ulaştım ki, onların emeklerini düşündükçe kalbim sızlıyor. Birlikte gençlik buluşmaları yaptık, STK’larımıza ulaştık, esnaf ziyaretleri yaptık, konferanslar verdik ve daha neler neler… Bu arkadaşlarımın sadece bir yılda başardıklarına bakarsak, Türkiye’mizde çalınmadık kapı, dinlenmedik dert, konuşulmadık genç bırakmamak hiç de zor değil.

Hep beraber başaracağız ve başarmak zorundayız. Vatanından vazgeçmek, kendinden vazgeçmektir; vatanından umudunu kesmek, kendini köksüz ve renksiz bir hayata mahkum etmektir; umut biziz ve bizler var oldukça umut bu topraklarda kalmaya, yeşermeye devam edecek!

 

Dr. Taylan YILDIZ

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası