örnek akşam yemeği menüleri / Çalışanlar İçin 30 Pratik Akşam Yemeği Tarifleri

Örnek Akşam Yemeği Menüleri

örnek akşam yemeği menüleri

Diyetlerde akşam öğünleri atlanabiliyor. Buna gerek yok ki.. Hafif bir akşam yemeği yemen yeterli 🙂

Akşam yemeği saatin erkense et, tavuk tercih edebilirsin..

Ama eğer uykudan 3 saat öncesine kadar olan sürede (örneğin 20:00 akşam yemeği, 23:00 uyku gibi) yemek yiyorsan sebze ve süt ürünü tüketmen gerekir. Çünkü et ve tavuğun sindirimi uzun sürer. Sindirim tamamlanmadan uyuduğunda da depolanır.

Örnek menülerimize bakalım:

  • Enn ama en sevdiğim: 2 orta boy kabak ile hazırlanmış kalye, 4 kaşık yoğurt ve 2 kaşık karabuğday (ya da bulgur) pilavı

 

  • Ispanaklı omlet: İlla sabah yumurta tüketilecek diye bir kural yok. Hem de çok kolay bir yemek yanında 1 dilim de ekmek..

 

  • Fırında sebze: Kabak, patlıcan, domates ve havuçtan oluşan sebzeleri 1 yemek kaşığı yağ ve baharatlarla karıştırıp fırına atınca yanında 5 kaşık yoğurt ve 3 kaşık makarna ile harika bir akşam öğünü oluyor!

 

  • Akdeniz akşamları: 3 parmak kadar peynir, bolca yeşillik ve domates ile 1 dilim çavdar ekmeği

 

  • Kış akşamları: 200gr levrek veya somon yanında roka ile domates içeren salata

 

Akşam yemeklerinde fazla fazla yemekler oluyorsa her birinden azar azar alıp bir tabağı ama sadece bir tabağı doldurmanı tavsiye ederim. Mesela dolma, sarma yasak değil! Sadece miktarına dikkat et. Yediklerin hep bir tabak kadar olsun yeter…

 

Çalışanlar İçin 30 Pratik Akşam Yemeği Tarifi

Hareketli geçen iş temposunun ardından eve geldiğimizde, yapmak istediğimiz tek şey ayaklarımızı uzatıp yatmak oluyor. Ne kadar acıksak da yorgunlukla mutfağa girmek de işkenceye dönüşebiliyor. Özellikle hafta içi bu koşuşturmada pratik akşam yemeklerinden yardım alıyoruz. Pratik akşam yemeği denildiğinde akla patates, makarna ve kahvaltılıklar gelse de, aslında kısa sürede farklı yemekler hazırlamak da mümkün. Çalışanlar için hazırladığımız pratik tariflerle işinizi bir nebze de olsa kolaylaştırmak istiyoruz. İşte, çalışanlar için bir hafta yetecek birbirinden kolay 30 akşam yemeği tarifi:

  1. Tavuklu Buritto

tavuklu burrito

Hem ekonomik olması, hem de kolay yapılmasıyla tavuk yemeklerine listemizin başında yer vermek istedik. Tavuğu haşlayıp her zaman ki gibi servis etmek yerine, farklı sebzelerle harmanlayarak dürüm halinde sunabilirsiniz. Üstelik hazırlaması yalnızca 15 dakika.

  1. Ürgüp Köftesi

ürgüp köftesi

İsminden anlaşılacağı üzere Nevşehir'in gözde tariflerinden olan ürgüp köftesi, kıyma, irmik ve maydanoz ile hazırlanıyor. Köfteler kızartma işleminin ardından sofralardaki yerini alıyor.

  1. Karnabahar Kızartması

karnabahar kızartması

Kanser riskini düşüren ve metabolizmayı hızlandıran karnabahar, birçok kişinin burun kıvırmasına maruz kalsa da, oldukça lezzetlidir. Doğru pişirme yöntemini kullanarak hem sağlıklı beslenebilir, hem de kısa sürede hazırlayarak zamandan tasarruf edebilirsiniz.

  1. İmam Bayıldı

imam bayıldı

Zeytinyağlılar arasında çok sevilen imam bayıldı yemeğinin ismini bilmeyen kalmamıştır herhalde. Ana malzemesi patlıcan olan bu yemeği 30 dakikada hazırlayarak sofralarınızı ziyafete dönüştürebilirsiniz. 

  1. Fırında Bebek Patates

fırında bebek patates

Patates, biberiye ve sarımsak ile hazırlanan bu yemek hem doyurucu, hem de pratiktir. Hazırlaması 10, pişirmesi ise yalnızca 20 dakikadır. 

  1. Fırında Karışık Sebze

fırında karışık sebze

Vitamin bakımından zengin olan bir yemek tarifini sizlere sunuyoruz. Kabak, patates, patlıcan gibi sebzelerle hazırlanan bu yemek, 30 dakika içinde sofralardaki baş köşeyi alır. Porsiyonu 45 kalori olan fırında karışık sebzeyi vejetaryen ve diyet menülerine de ekleyebilirsiniz.

  1. Fried Rice

fried rice

Adını ne kadar tuhaf görünse de, aslında damak tadımıza oldukça yakın bir yemek. Çin mutfağından dünyaya yayılan fried rice, 'kızarmış pilav' anlamına geliyor. Yapımında sebze ve baharatlara da yer veriliyor.

  1. Fesleğen Soslu Makarna

fesleğen soslu makarna

İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan makarnayı, daha lezzetli bir şekilde sunmaya ne dersiniz? Fesleğen sosuyla lezzetlendirilen bu makarna, yalnızca 5 malzeme ile kolayca hazırlanabilir.

  1. Kabak Mücver

kabak mücver

Kabak, peynir ve un ile hazırlanan mücver, hem ana yemek, hem de yemeklerin yanında servis edilir. Kızartma usulüyle pişirilen kabak mücveri, 30 dakikada hazırlayabilirsiniz.

  1. Louisiana Usulü Çıtır Tavuk

louisiana usulü çıtır tavuk

Tavuk but ve blue cheese sosu ile hazırlanan çıtır tavuk, kızartılarak sunulur. İsteğe göre sade veya patates kızartması ile birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Gazpacho Çorbası

gazpacho çorbası

İspanyol mutfağıyla özdeşleşen gazpacho çorbası, domates, salatalık ve biber ile hazırlanır. Ortalama 15 dakikada hazırlanır ve soğuk bir şekilde servis edilir. 

  1. Nohut Dürümü

nohut dürüm

Antep mutfağına özgü bir lezzet olan nohut dürüme, Antep sokaklarında sık sık rastlayabilirsiniz. Türev Uludağ'ın anlatımıyla nohut dürüm tarifine ve püf noktalarına tarif detaylarından ulaşabilirsiniz.

  1. Fırında Kök Sebzeler

fırında kök sebzeler

Havuç, turp, şalgam, pancar, patates, soğan, zencefil.. Vitamin deposu olarak bilinen kök sebzelerin faydaları anlatmakla bitmiyor. Siz de özellikle kış aylarında bağışıklığınızı güçlendirmek istiyorsanız, menünüze fırında kök sebzeleri eklemeyi unutmayın.

  1. Himmel Und Erde

himmel und erde

Almanya ve Hollanda'da çok popüler olan bu yemek, patates, elma ve soğan ile hazırlanır. 15 dakikalık pişirmesi süresinin ardından servis edilir. 

  1. Izgara Hellimli Bezelye Salatası

ızgara hellimli bezelye salatası

Hem çok yorulmadan hazırlayabileceğiniz, hem de doyurucu bir tarif arıyorsanız, ızgara hellimli bezelye salatası tam size göre. Hafifliği ile çok sevilen bu salatayı, 25 dakika içinde servis edebilirsiniz.

  1. Kıymalı Makarna

kıymalı makarna

Pratik yemek denildiğinde ilk akla gelenlerden biri olan makarnayı, daha lezzetli bir şekilde sunmaya ne dersiniz? Kıymalı makarnayı 30 dakikada hazırlayabilir, farklı soslarla tatlandırabilirsiniz.

  1. Klasik Anne Köftesi

klasik anne köftesi

Klasik anne köftesine kim hayır diyebilir ki? 25 dakikada hazırlanan anne köftesini tavada, fırında veya ızgarada pişirebilirsiniz. Videolu tarifiyle anne köftesini kolayca yapabilir, ketçap ve mayonezle sunabilirsiniz.

  1. Körili Mantarlı Tavuk

körili mantarlı tavuk

Son zamanların en popüler yemekleri arasında yer alan körili tavuğu, bu kez mantarla zenginleştirdik. 30 dakikada hazırlanan bu yemeği, sade veya pilav ile birlikte sunabilirsiniz.

  1. Mantar Kızartması

mantar kızartması

En sağlıklı sebzelerin başında gelen mantar, özellikle vejetaryenler için oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Etten alınan proteini içeriğinde barındırır. Mantarı kızartma usulüyle pişirerek hem sağlıklı, hem de kolay bir öğün hazırlayabilirsiniz.

  1. Kabak Bastı

kabak bastı

Kabak, domates ve salça ile hazırlanan bu yemek, hem pratik, hem de oldukça hafiftir. Özellikle ağır yemeklerden kaçınanlar için nefis bir alternatiftir. 

  1. Karadutlu Karpuz Salatası

karadutlu karpuz salatası

Salatalık, roka, peynir ve karpuz ile hazırlanan bu salata, vitamin bakımından çok zengindir. Akşam yemeğinde sağlıklı beslenmek isteyenler için önerilir. İsteğe göre mevsim meyveleriyle çeşitlendirilebilir. 

  1. Pakora

pakora

Hint mutfağıyla özdeşleşen pakora, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Nohut, karnabahar ve patates ile hazırlanır. 5 dakikalık hazırlama ve 10 dakikalık pişirme süresinin ardından servis edilebilir.

  1. Pizza Börek

pizza börek

Okurumuzdan gelen pizza börek, pizzayı çok seven fakat zaman bulamayanlar için geliyor. Börek yufkasıyla hazırlanan pizza böreği, 35 dakikada hazırlayabilirsiniz. Üzerine sevdiğiniz malzemeleri eklemeyi unutmayın.

  1. Kıymalı Patates Yemeği

Kıymalı patates

Kıymalı patates, basit bir şekilde hazırlandığı için okuyucularımız tarafından da çok beğeniliyor. Besleyici ve lezzetli olduğu için, midelerin bayram etmesini de sağlayan bir yemek.

  1. Nohut Yemeği

Nohut yemeği

Nohut yemeği lezzetli baklagil yemeklerinden biridir. Yanında pilav ve turşu ile mükemmel uyum sağlayan nohut yemeği için nohutlarınızı işe gitmeden suda bırakabilirsiniz. Böylelikle iş sonrasında kolayca hazırlayabilirsiniz. 

  1. Tavuklu Sebzeli Noodle

Tavuklu Sebzeli Noodle

Tavuklu ve sebzeli noodle mevsim sebzeleri ile lezzetlendirilebilir. 

  1. Fırında Patatesli Tavuk 


Fırında hazırlayacağınız bu tarif yoğun iş günleriniz sonrasında pratikçe hazırlayabileceğiniz, lezzetli ve sağlıklı bir tariftir. 

  1. Yeşil Mercimek Salatası 


Mercimek protein açısından oldukça zengin baklagillerden biridir. Mecimek salatasına isterseniz domates ya da yeşillik ekleyebilirsiniz. 

  1. Fırında Yağsız Falafel

Fırında yağsız falafel

Falafel doyurucu ve lezzetli gıdalardan biridir. Önceden hazırlayıp dondurucuda pişirmeye hazır şekilde saklayabilirsiniz. Vegan ve diyet menülerine uygun olan fırında falafel, yağ kullanılmadan hazırlanmaktadır. Yanında salata ile servis edebilirsiniz. 

  1. Yeşil Elmalı Tavuk Salatası 

Yeşil elmalı tavuk salatası

Hem sağlıklı, hem lezzetli, hem de pratik bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız yeşil elmalı tavuk salatasını deneyebilirsiniz. Tavuk göğsü, kereviz ve yeşil elma ile hazırlanan bu salatayı, yoğurtlu mayonezli sos eşliğinde zenginleştirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Pratik çorba tarifleri
  2. Kolay tatlı tarifleri
  3. Kolay kurabiye tarifleri
  4. Düşük kalorili fırın yemekleri
  5. Etsiz sulu yemekler

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır