sancim var adet olmuyorum hamilemiyim / Regl Belirtilerim Var Ama Olamıyorum Hamileyken Adet Belirtileri Olur mu - Mavi Kadın

Sancim Var Adet Olmuyorum Hamilemiyim

sancim var adet olmuyorum hamilemiyim

Adet sancısı mı &#;ekiyorsunuz?

Haberin Devamı

6 aydır evliyim, Yasmin kullanıyorum. Fakat ilacı bıraktığımda şiddetli başağrıları yaşıyorum ve bu durum gün sürüyor. Doktorum Myralon önerdi, bu hap da başağrısı yapar mı?

Bahsettiğiniz ikinci ilaç daha düşük doz östrojen içerdiği için muhtemelen baş ağrısı yapmayacaktır.

Merhaba, ben 27 yaşındayım nişanlımla yüzeysel bir ilşki yaşadık, hala bakireyim. Adetim 10 gün gecikti. İdrar testi olumlu çıktı. Acaba hamile funduszeue.infoşekkürler.

Evet idrar testiniz pozitif çıktıysa % olasılıkla hamilesiniz. BU testler negative çıktıklarında yanılma payları yüksek pozitif çıktıklarında ise yanılma payları oldukça düşük testlerdir.

Merhabalar Kağan Bey. Benim sorunum; ilk adet günümün çok kötü geçmesi. Sol yumurtalığım ağrıyor. Aşırı bir gaz sancısı çekiyorum ve ilgiçtir çok uykum geliyor. Gözlerim istem dışı kapanıyor. Eğer uyuma imkanım olursa kendime geliyorum biraz. Yoksa devam ediyor. Spazmol önerdi bir arkadaşım. Siz ne dersiniz? Ayrıca muayene olmamı önerirseniz sadece ultrasonla yumurtalığıma bakılması yeterli mi? Yoksa değil mi? 27 yaşındayım ve yıllardır böyle devam ediyor. İlginize şimdiden teşekkür ederim, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Sizin sorununuz birçok kadın tarafından yaşanan bir sorundur ve öncelikle kist veya miyom gibi başka bir sorun olup olmadığının belirlenmesi için komple bir jinekolojik değerlendirmeden geçmelisiniz.

8 aylık evliyim evlendikten 1 ay sonra kokulu akıntım başladı regl dönemine yakın akıntım artıyor ben çok rahatsız oluyorum rengi sarımtrak.

Regl dönemine doğru artan akıntı bir enfeksiyon habercisi olabilir. Mutlaka jinekolojik muayeneden geçmelisiniz.

Bana hamileliği önleyici yani adet kanamasını başlatan bir ilac tavsiye edebilir misiniz? 72 saatte alırsam etkili olabilir diye duydum.

Bahsettiğiniz ilaçlar ertesi gün hapları olarak anılırlar ve bu ilaçlar kanamayı başlatmak için değil gebeliği önlemek için kullanılırlar. Yüksek doz hormon içerdikleri için ancak doktor değerlendirmesi sonucu kullanılmalıdırlar.

İyi çalışmalar Kağan Bey. Bir aylık evliyim doktor kontrolünde korunalım dedik, doktora çıktık bana Miranova'yı önerdi. Kullanıyorum ikinci kutudayım ilk dönemlerde bir ay boyunca aralıksız kanamalarım oldu ama şu an ara kanamam ikinci kutuda kesildi, aslında pek şikayetim de yok ama Miranova benim kullanabileceğim bir ilaç mıdır? Ya da sizin bana tavsiye edebileceğiniz bir ilaç ismi var mı? Teşekkür ederim.

Doğum kontrol hapları bazı kadınlarda ilk birkaç kutu boyunca ara kanamaya neden olabilmektedir. Vücudun ilaca alışması sonrasında her şey yoluna girer. Bu nedenle doktorunuzun önerdiği bu ilaçları kullanmaya devam etmenizde fayda var.

Merhaba. Ben 25 yaşındayım. Yaklaşık bir haftadır yasmin kullanıyorum. Ancak bir uzmandan duyduğuma göre bu ve benzeri ilaçları kendi başımıza kullanmmamız gerekiyormuş. Ben de ilacı bıraktım. Ama bırakınca kanamam oldu. Ne yapacağımı bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Doktor muayenesi olmalısınız en iyi yapacağınız şey bu.

Doğum kontrol hapı kullanıyorum (ginera), bacaklarım şişiyor, çorap giysem izi kalıyor. Hap kulanırken gebe kalabil rmiyim ve hap kullanırken gebelik testı uyguladım doğru sonuç verir mi?

Düzenli doğum kontrol hapı kullanan bir kadının gebe kalma olasılığı çok düşüktür. Gebelik testleri hap kullanan kadınlarda da doğru sonuç verirler.

Merhaba doktor bey ben 22 yasındayım 1 yıllık evliyim. Bbir rahatsızlığımdan dolayı doktora gittim yumurtalıkta 2 cm kist olduğunu söyledi fakat önemli olmadığını geçiçi olduğunu belirtti. Ama bu arada rahmimin arkada olduğunu söyledi. Rahmin arkada olması ne demek? İleride hamimlelikte sorun yaratır mı? Bir de ilişki esnasında acı çekmemin sebebi bu mudur acaba? Cevaplarsanız sevinirim.

Kadınların onda birinde rahim arkaya dönüktür ve bu durum eskiden sanıldığının aksine artık bir gebe kalamama nedeni olarak kabul edilmemektedir. Kistiniz önemsenecek kadar büyük değil.

Merhaba, ben 39 yaşında 6 yıllık evli bir bayanım. Çocuk sahibi olamıyorum. Eşimde ve bende yapısal bir problem olmadığı belirlendi. Ancak FSH düzeyim yüksek (son 3 ayda 16, 29 ve 23 olarak ölçüldü). Ve tedavisinin olmadığı söylendi. Bu konuda bilgi ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Tüp bebek başarısını etkileyen en önemli unsurlardan biri adetin 3. günü bakılan FSH düzeyidir ve merkezden merkeze değişmekle birlikte genellikle 14 üzeri değerler tüp bebek uygulaması için bir engel teşkil ederler. Her ay testi tekrar ederek düşmesini beklemekten başka (ancak bu olasılık oldukça düşük) yapmanız gereken bir şey yok.

Merhaba. Regl günüm yaklaşık 5 gün geçikti. Ve ben hamile olduğumu düşünüyorum. Hamilelik testi yaptırsam belli olur mu?

En kesin sonuç kanda Beta HCG ölçümü ile alınır. Bu testi yaptırabilirsiniz.

#Kağan Kocatepe

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Every woman dreams of having a pregnancy and giving birth to a healthy baby, even once in her life. However, pregnancy is a very detailed issue. A lot of information on this subject can be helpful during pregnancy.

 

 Pregnancy, which is the dream of every woman, requires extensive and extensive research. During this period, hearsay information should never be included.

 

 Every woman wants to have a peaceful period during pregnancy. Understanding this period in the best way helps you to have a peaceful and healthy pregnancy period.

 

 Could Pains Like Menstruation Be A Sign Of Pregnancy?

 

 Pains like menstruation may not always be a sign of pregnancy. However, this type of pain may continue for some women until birth. Sometimes, this type of pain during pregnancy may be due to a cold. It is best to consult your doctor about this issue.

 

 The occurrence of pain as if it will be menstruation is known as a symptom of miscarriage among the people. Do not heed the idioms among the people on this subject. We recommend that you get the most accurate information from your doctor.

 

 A lot of information circulating among the public can cause wrong practices and results. Knows posing threats to both mother and baby health.

 

 How to Understand Pregnancy Precisely?

 

 Pregnancy is determined first in a blood test. If a woman suspects that she is pregnant, she can first clarify it by having a blood test.

 

 It is clear in the pregnancy blood test after the menstrual delay. If the test is done immediately after intercourse, the result may be negative. Because the fertilization process may not be completed yet.

 

 Most clearly, a test is performed a few days after the menstrual delay and it is understood from the height of the hormones in pregnancy.

 

 Does Pregnancy Make You Sleep?

 

 During pregnancy, the expectant mother may need to sleep frequently. Although it is not encountered in every expectant mother, many expectant mothers experience this situation.

 

 Sleep is very important for mother and baby health. Therefore, every pregnant should pay attention to sleep and rest, especially in the first periods. At the same time, mental health is very important both in the physical gem. It may be good to read a book and listen to music during this period.

Vücudumuz akıllı bir sisteme sahip olduğunu her an hatırlatıyor. Bu hatırlatmalardan biri de gebelik sürecinde gerçekleşiyor. Gebelik sürecinin başlangıcında ve sonunda vücuttaki en büyük adet görmemedir. Hamile olduğunuzu anlamanın ilk ipuçlarından biri olan adet görme, gebelik başladığında yumurtlamanın durması ile birlikte hamileliğiniz boyunca durur. Bu durum bazı zamanlarda gebelik sonrasında da devam edebiliyor. Adet olmamak sizi endişelendirebilir bu gayet normal bir düşüncedir. Doğumdan sonra adet olmama ve düzensizliklerin nedenlerine hep birlikte bakalım.

Neden Adet Olmayız?

Doğumdan sonra adet olmama konusuna geçmeden önce kadınların adet olmama nedenleri hakkında bilgi sahibi olmakta fayda var. Bu nedenler arasında; yaşam şeklinize bağlı olarak hormonal nedenler ve vücudunuzda doğuştan süregelen durumlar olmak yer alıyor. Bu üç nedene göz atacak olursak:

  • Yaşam tarzına bağlı olarak adet olamama

Stres faktörü vücudumuzu olumsuz etkiler ve vücutta değişimler görülür. Kadınlarda görülen değişimlerin başında adet düzensizliği yer alır. Stres hormonlarınızı etkileyerek hipotalamusun sinyallerini hormonlara iletmesi ile birlikte yumurtlama ve âdet kanaması durabilir.

Düşük vücut ağırlıkları da hormonları etkisiz etkileyerek adet dönemini düzensiz hale getirerek adet görememeye sebep olacaktır. Vücut ağırlığınızın sağlıklı bir oranda olduğundan emin olun.

Çok fazla spor ve egzersiz de adet düzensizliğine neden olacaktır. Vücudun kendini fazla yorması, düşük yağ ve aşırı enerji harcamak adet düzensizliğine neden olacaktır.

  • Hormonal dengesizliklere bağlı olarak adet olamama

Polikistik over sendromu kadınlarda çok sık görülen kist çeşididir. Hormon seviyelerini değiştirerek adet olamama ve ağrılı bir süreç geçirmeye sebep olur. Tiroid bezlerinin aşırı ya da çok az çalışması durumunda adet düzensizliği görülür. Erken menopoz yaşamak da adet olamamaya sebep olacaktır. Genelde 50 yaş ve üzerinde görülen menopoz, çok daha erken yaşlarda görülebilir.

  • Vücudun yapısında olan sorunların sebep olduğu adet olamama

Rahim yarası gibi durumlarda rahim astarı normal şartlarda birikmesi gerektiğinden çok daha az birikir ve bu durumda dökülme gerçekleşmez. Üreme organlarındaki eksiklik doğuştan olan durumlarda adet olmamaya sebep olacaktır. 

Doğumdan Sonra Adet Ne Zaman Olunur?

Doğumdan sonra adet olmama durumu için endişelenen çok sayıda anne var. Bu endişe ne zaman sona eriyor? Neden adet olunmuyor? Gibi soruları sizin için cevaplıyoruz.

Doğum sonrası annenin vücudu doğum öncesi haline geri dönecektir fakat adet süreniz biraz uzayabilir. hafta arasında değişmekle birlikte adet görme gerçekleşecektir. Fakat bu durum için endişelenmenize gerek yoktur. Emzirme dönemi boyunca bebeğiniz çok sık emiyorsa yine adet görmeniz mümkün olmaz. Görülse bile düzensizlik söz konusu olabilir.

Adet olmadığınız durumlarda vücudunuz size sinyal verebilir. Bu sinyallere kısaca göz atacak olursak:

  • Göğüslerde şişlik ve ağrı
  • Sinirlilik hali
  • Aknelenme
  • Baş ağrısı
  • Saç dökülmesi
  • Kasık ağrıları

Gibi belirtiler adet düzensizliğinin ya da adet görememenin sonuçları arasında yer alıyor.


Doğumdan Sonra Adet Olmama Nedeni Nedir?

Vücudumuzun durumlara göre sürekli bir değişim içinde olduğundan bahsettik. En büyük değişimi gebelik sürecinde yaşayan vücut, hormonlar ve fiziki özellerinizdeki değişimlerle kendini belli eder. Adet olamama da bu nedenlerin başında yer alıyor. Bilimsel olarak gebelik sürecinden sonra adet olamamak anne sütünün etkisi ile doğru orantılıdır. Prolaktin hormonu üreme hormonunuza baskı yaparak, salgıladığı süt ile adet gecikmenize neden olacaktır.

Doğumdan sonra korunmam gerekir mi?

Bu soruyu yanıtlamamızın sebebi doğum sonrası adet görmediğiniz için hamile kalmayacağınız düşüncesidir. Gebelik sonrası adet görmeyen kişilerin yumurtlama işlemleri devam ettiği için hamile kalmama gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Mutlaka korunmanız gerekeceğini unutmayın. Vücudunuz sadece toparlanma ve adaptasyon sürecinde olduğu için adet gecikmeleri ve düzensizlikleri olabilir. Fakat bu süreçte hamile kalabilirsiniz.

Doğumdan Sonra İlk Adet Nasıl Olur?

Doğum sonrası vücut belli bir düzenden çıktığı için eski haline dönmekte biraz zorlanabilir. Bu nedenle ilk adetiniz pıhtılı ve yoğun şekilde görülür. Bu süreçten sonra ilk adetiniz gün aralığında yoğun aralıklarla sürebilir. Daha önce yaşamadığınız şekilde adet sancısı çekebilirsiniz. Bu da düzensizliğin ve vücudun adaptasyon sürecinden kaynaklanıyor. Özetle doğum sonrası ilk adet aralıklı ve yoğun bir şekilde görülebilir.

  • Akışı yoğun
  • Daha sancılı bir süreç
  • Düzensiz ve aralıklı döngü
  • Kan pıhtıları

Doktora Ne Zaman Gitmeliyim?

Her kadının bu süreçte düzensizlik ve adet olamama süresi değişir. Özellikle emziriyorsanız çok daha uzun süre adet olamayacağınız anlamına gelebilir. Adetiniz 3 hafta sonra da 6 ay sonrada düzene geri dönebilir. Bu tamamen vücudunuzun durumuna bağlıdır. Bu sebeple doktor kontrollerinizi düzenli olarak yaptırmanız faydalı olacaktır. Şu durumlarda doktora görünebilirsiniz:

  • Çok fazla âdet kanaması
  • Şiddetli ve bir anda gelen ağrılar
  • Ateş basması
  • Şiddetli baş ağrısı
  • Akıntıda kötü koku
  • Nefes almada zorluk
  • İdrar yaparken ağrı ve yanma

Çok uzun bir adet görmeme ya da düzensiz şekilde uzun zaman devam eden bir periyot söz konusuysa doktorunuza görünmenizi tavsiye ederiz.

Doğumdan Sonra Kanama Geldi Adet miyim?

Doğumdan sonra yoğun bir kanama oldunuz ve bunu âdet kanaması olarak algıladıysanız; maalesef bu âdet kanaması değildir. Yaşadığınız durum doğumdan sonra çoğu annede görülen Lochia’dır. Lochia, doğumdan sonra vücudunuzun zararlı şeyleri vücuttan atması durumudur diyebiliriz. Yağ hücreleri, plasenta kalıntıları ve ölü uterus dokusu gibi yapıların atılması durumudur. 

Yorgunluk ve halsizlik ile birlikte çok yoğun ve kırmızı şekilde görülen kan gün geçtikçe açık ve seyrek bir hal alacaktır. Bu durumu adet ile karıştırmamak gerekir. Tampon yerine ped kullanmanız, ölü ve vücuttan atılması gereken hücreler için daha sağlıklı bir hareket olacaktır.

Doğumdan sonra adet olmama hakkında bilgi ve detayları sizin için derledik. Gebelikten sonra adet olmama durumu oldukça normal ve uzun bir süreçtir. Özellikle düzenli emziren bir anneyseniz adet olmanız oldukça uzun zaman alabilir. Bu süreçten sonra vücudunuzda farklılık ve hastalık durumları varsa mutlaka doktor kontrolüne gitmenizi öneririz. Ayrıca adet olmamanız normal bir durumken, yumurtalarınızın halen çalıştığını ve gebe kalma olasılığının olduğunu unutmayın.

Doğum sonrası ile ilgili içerikler için tıklayın! funduszeue.info 👶

 

Bahçeci Sağlık Grubu

Adet Olamıyorum Ne Yapmalıyım?

Adet döngüsü, üreme çağındaki kadınlarda ayda bir kanama gerçekleşmesi ile yenilenen biyolojik bir döngüdür. Kadın vücudu her ay bir tane yumurta hücresi üretir ve rahim iç tabakasını hamilelik için hazırlar.

Döllenmenin gerçekleşmemesi halinde adet kanaması gerçekleşir, döllenmeyen yumurta hücresi ile rahim iç tabakaları vajinal kanama yoluyla dışarı atılır.

Bu süreç tamamen hormonal dengenin denetiminde ilerlediğinden, hormon düzeylerinin kandaki değişimi ile birlikte adet kanaması öncesinde kadında gerginlik, sinirlilik gibi durumları içeren premenstrual sendrom yaşanabilir.

Ortalama bir adet döngüsü 28 gün sürer. Fakat döngünün süresi her kadında farklı olduğundan gün aralığındaki adet döngüleri normal ve sağlıklı kabul edilir. Döngü süresindeki birkaç günlük değişiklikler genellikle normal kabul edilir.

Fakat 25 günün altındaki adet döngüsü sık adet görmeyi, döngünün 35 günün üzerine çıkması ise adet gecikmesini ifade eder. Kadınların başına sıklıkla gelen bir durum olduğundan ve her zaman bir hastalığa bağlı olarak görülmediğinden yılda iki defaya kadar normal kabul edilir.

Bunun dışında sürekli olarak adet gecikmesi sorunu yaşayan kadınlar ise mutlaka bir jinekoloji uzmanına başvurmalı ve detaylı muayeneden geçmelidir.

Adet Olamıyorum Neden?

Adet gecikmesi, doğurganlık dönemindeki kadınlarda oldukça yaygın şekilde görülen bir sorundur. Mevsim değişiklikleri, geçirilen hastalıklar, kullanılan ilaçlar, stres ve çevresel birçok etken adet gecikmesine neden olabilir.

Bu nedenle kadınlarda yılda 2 kez adet gecikmesinin yaşanması normal olarak değerlendirilmektedir. Fakat adet gecikmesinin sürekli olarak tekrarlaması genellikle jinekolojik bir hastalığı veya hormonal düzeni etkileyen herhangi bir sağlık sorununu işaret eder. Adet (regl) gecikmesine yol açabilecek birçok sağlık sorunu mevcuttur.

Kadınlarda menstrual siklusun düzenli şekilde devam etmesi için beyinde hipotalamus adlı bölgeden hipofiz bezine bir uyarı yapılır ve FSH ve LH adlı iki hormon üretilerek kana geçirilir.

Hipofiz bezinde üretilen bu hormonlar yumurtalıklarda folikül gelişimini uyarır ve yumurtlamanın gerçekleştirilmesini sağlar.

Yumurtalıklarda gelişen foliküller östrojen ve progesteron hormanlarını üretir, bu hormonlar ise rahim iç tabakasının gebeliğe hazır hale gelecek şekilde kalınlaşmasını sağlar.

Yumurtlamanın gerçekleşmesinin ardından gebelik oluşmamış ise yumurtalıklardaki corpus luteum adlı sarı cisimden progesteron hormonu salgısı durdurulur ve bu hormonun düzeyindeki ani düşüş adet kanamasını başlatır.

Rahim iç tabakasındaki dökülmeyle başlayan kanama ile birlikte vücut yeni bir menstrual döngüsüne başlar. Bu mekanizma içerisinde yer alan herhangi bir hormon, salgı bezi veya organa ilişkin bozukluk adet gecikmesine yol açabilir.

Kadınlarda ilk adet döngüsü genellikle yaşlarında başlar. Ergenlikle birlikte başlayan adet kanamaları başlangıçta düzenli olmayabilir.

Bir süre sonra herhangi bir sağlık problemi bulunmayan genç kızlarda adet kanamaları düzene girer. yaşlarından sonra adet kanamaları zamanla düzensizleşir ve bir süre sonra tamamen kesilir.

Doğurganlığın son bulduğu bu dönem menopoz olarak adlandırılır. Bu iki durumun haricinde düzenli olarak adet gören kadınlarda yılda iki kezden fazla adet gecikmesi söz konusu ise detaylı bir sağlık muayenesi yapılarak sorunun nedeni tespit edilmelidir.

Tüp bebek yaptıran hastalarımızın hikayelerini izlemek içintıklayın.

Adet Olamıyorum Hamile miyim?

Cinsel birliktelikte bulunan doğurganlık çağındaki kadınlarda adet gecikmesinin en önemli nedeni hamileliktir. Adet gecikmesi aynı zamanda hamileliğin ilk ve en önemli belirtisi olarak kabul edilir.

Gebelik planlayan kadınlarda adet kanamasındaki gecikmenin hamileliği işaret ediyor olma olasılığı daha da yükselir. Normal şartlarda adet kanamasında 7 güne kadar bir gecikmenin bulunması normal olarak kabul edilir.

Gecikmenin 7 günden uzun sürmesi halinde ise aktif cinsel yaşantısı olan kadınlarda öncelikle hamilelik testi yapılmalıdır.

Gebelik testi için eczanelerde kolaylıkla bulunabilen ve ev ortamında yapılabilen idrar testleri tercih edilebilir. Bu testler tamamen idrardaki Beta-HCG hormonu düzeylerini ölçerek gebe olup olmadığınız hakkında bilgi verir.

Küçük de olsa bir yanılma payı bulunduğundan daha kesin sonuç veren kan testlerinin tercih edilmesinde yarar vardır. Gebelik testi sonucu pozitif olan kadınlar hamilelik takibi için doktorlarına başvurmalıdır.

Gebelik testi sonucu negatif ise adet gecikmesine herhangi bir sağlık sorununun neden olup olmadığının araştırılması için jinekolojik muayene yaptırılmasında fayda vardır.

Adet gecikmesi yaşayan kadınların merak ettiği konulardan bir tanesi de gebelik testinin ne zaman yapılması gerektiğidir. Adet döngüsü düzenli olmayan kadınlarda cinsel ilişkinin üzerinden 21 gün geçmesinin ardından gebelik testi gerçekleştirilebilir.

Bunun haricinde adetin 7 güne kadar gecikmesi normal kabul edildiğinden döngünün 35 güne ulaşması ve halen kanamanın başlamamış olması durumunda da hamilelik testi yapılabilir.

Adet Olamıyorum Hamile de Değilim

Aktif cinsel yaşamı olmayan veya gebelik testi negatif olarak sonuçlanmış olan kadınlarda adet gecikmesinin nedeni hamilelik değildir. Bu durumda gecikmenin nedenine yönelik ileri araştırmalar yapılmalıdır.

Yılda iki defaya kadar olan gecikmelerde genellikle stres, mevsim değişimi, iş değişikliği, ortam değişikliği, yeni bir ilaca başlamış olma gibi nedenler rol oynar. Bunların dışında adet gecikmesinde rol oynayabilecek bazı sağlık sorunları şunlardır:

  • Polikistik over sendromu
  • Yumurtalık ve rahimdeki kistler
  • Miyom ve polipler
  • Yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanserleri
  • Hormonal bozukluklar
  • Erken menopoz
  • Tiroid hastalıkları
  • Aşırı kilo, obezite veya aşırı zayıflık
  • Doğum kontrol haplarının kullanımı
  • Kronik hastalıklar
  • Hipofiz bezi tümörleri

Yukarıdaki durumlar adet gecikmesine neden olabilecek sağlık sorunlarından bazıları olup adet gecikmesi yaşayan kadınlarda bunlardan herhangi birinin söz konusu olabilme ihtimaline karşı, detaylı bir jinekolojik muayenenin yapılmasında fayda vardır.

Adet Belirtileri Var Ama Adet Olamıyorum

Adet kanamasının yaklaşması ile birlikte kadınlarda birtakım belirtiler görülebilir. Bunlar arasında göğüslerde şişkinlik, hassasiyet, duygu durumu değişiklikleri, sinirlilik hali, lekelenme şeklinde kanama, karın ve bel bölgesinde kramplar gibi semptomlar yer alır.

Bunlardan bazıları hamilelik belirtileri arasında da yer alır. Adet belirtileri ile hamilelik belirtileri arasındaki en temel fark ise karın ağrısıdır.

Adet belirtisi olan karın ağrısı daha şiddetli ve karnın alt bölgesinde veya belde hissedilirken hamilelikte midenin alt kısmındaki kramplar şeklinde görülebilir.

Mide bulantısı, adet öncesinde çok nadir olarak görülür ve hamilelikte çok daha yaygındır. Adet öncesi dönemde ortaya çıkan belirtiler hormon seviyelerinin değişimine bağlı olarak ortaya çıkar.

Adet kanamasının başlaması ile birlikte bu belirtiler hafifler ve son bulur. &#;Adet olamıyorum çok sinirliyim, adet olamıyorum hamile de değilim&#; gibi yakınmaları olan kadınlarda eğer bir önceki adetin ilk gününün üzerinden 35 gün geçmişse bir jinekoloji uzmanına başvurmak gerekir.

Yapılacak sağlık kontrolleri sonucunda adet gecikmesine neden olan faktörler belirlenebilir. Pek çok nedeni olabilse de regl (adet) kanamasındaki gecikmenin her zaman bir nedeni olmak zorunda değildir.

Bu nedenle bu sorunu yaşayan kadınların yersiz endişelere kapılmak yerine bir sağlık kuruluşuna başvurmaları en doğru seçenek olacaktır.

Eğer siz de adet gecikmesi sorunu yaşıyorsanız ve &#;adet olamıyorum neden&#; diye merak ediyorsanız bir kadın hastalıkları uzmanına muayene olmanızda fayda vardır.

Yapılacak muayeneler sonucunda menstrual döngüdeki aksaklıklara neden olan bir hastalığınız söz konusu ise erken dönemde teşhis edilmesini sağlayarak tedavinize bir an önce başlayabilirsiniz. Randevu talepleriniz ve tüm sorularınız için 39 49 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Aklınıza takılan tüm sorularınız için Umut Ol Umut Bul Facebook grubumuza üye olabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası