kumaş pantolon çizgisi nasıl yapılır / TemizSözlük logo

Kumaş Pantolon Çizgisi Nasıl Yapılır

kumaş pantolon çizgisi nasıl yapılır

Pantolon Nasıl Ütülenir? Pantolonların Ütüsü Kaç Derecede, Nasıl ve Hangi Ayarda Yapılır

Pantolon nasıl ütülenir sorusu, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Ütü ayarlarında pantolon kaç derecede ütülenir sorusuna yanıt bulabilirsiniz. Kumaş pantolon ütüsü nasıl yapılır ya da kumaş pantolona çizgi nasıl yapılır soruları da dikkate alınması ve araştırılması gereken bir konudur. Kot pantolon ütüleme teknikleri ise kot pantolonlar için hayati öneme haizdir. Kot pantolon ütü ayarı ile ilgili merak ettikleriniz yazımızın devamında.

Pantolon Nasıl Ütülenir?

Ütü yapmak, genellikle sevilmeyen bir işlemdir. Ütüler yüksek ısı üreten elektronik malzemelerdir. Bu nedenle ütüleyeceğiniz kıyafetin ne şekilde ütülenmesi gerektiğini bilmiyorsanız kıyafetlerinize zarar verebilirsiniz.

Kıyafetleriniz arasında en sık ütülenen parçalardan biri de pantolonlardır. Pantolonların ütülenmesinde ütü izi bırakmadan profesyonel bir performans sergilemeniz gerekir. Pantolon ütüsüne geçmeden önce pantolonlarınızın doğru şekilde yıkandığı ve kurutulduğundan emin olmalısınız. Yıkama esnasında kırışıklık giderici deterjan kullanımı, ütünün de daha kolay yapılmasını sağlayacaktır. Ayrıca, kirli kıyafetlerin ütülenmesi, pantolon üzerinde kalıcı lekelerin oluşmasına neden olur.

Pantolon Kaç Derecede Ütülenir?

Pantolonun ütülenmesinde dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan biri de ütü derecesinin doğru ayarlanmasıdır. Ütü derecesinin yüksek olması, kıyafet üzerinde yanık oluşmasına ya da kumaşın yapışmasına neden olabilir. Yine kıyafetin kirli olması ve ütü ayarının yanlış olması durumunda da pantolonda leke oluşumu gözlemlenebilir.

Pantolon ütüsünü en iyi şekilde yapmak için ilk adım, mutlaka ütü masası kullanımıdır. Yerde ya da klasik masalar üzerinde ütü yapılması uygun değildir. Bunun yanında ütü yaparken dikkat etmeniz gereken ayrıntılar şunlardır.

• Ütü seçiminde buhar performansı yüksek ütüler tercih edilmelidir. Buhar kazanlı ütüler en ideal seçimdir.

• Isı ayarının ila derece arasında olması idealdir.

• Ütü izi olmasını istemediğiniz kumaş pantolonlarınızı ters çevirerek ütülemeniz daha uygundur.

• Klasik kumaş pantolonlarda ise ütü izinin keskin olması çok önemlidir. Pantolonun ütülenmiş olduğu, ütü izinden belli olur.

• Pantolonun ütü izi olması istenen bölümü daha yüksek basınç ve buharla ütülenmelidir.

• Ütü çok fazla kumaş üzerinde durdurulmamalıdır.

Kot Pantolon Ütüleme Teknikleri

Kot pantolonların ütülenmesi klasik kumaş pantolonlara nazaran daha kolaydır. Çünkü kot pantolonlarda ütü izi yoktur. Kot pantolon kumaşına zarar vermemek adına pantolon ters çevrilerek ütülenmelidir. Bu sayede pantolonu uzun süre sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz. Ütü derecesinin ise ila derece arasında olması ideal bir seçimdir.

Pantolonlar Nasıl Muntazam Ütülenir?

Kumaş pantolonlar, yıkanırken ve ütülenirken, özel ilgi isterler. Özellikle ütü izi olan pantolonlarda, çift çizgi olması, pek de hoş karşılanan bir durum değildir. Ütü yaparken dikkat edilmesi kadar, dolaba kaldırılırken dikkat edilmesi de, ütü izinin daha uzun süre düzgün kalması sağlanabilir. İki paçasından tutulan pantolon, ütü izleri üst üste gelecek şekle getirilerek, paçalarından, mandallı askı ile dolaba asıldığından, ütü izi daha uzun süre muhafaza edilecektir.

 

Muntazam Ütü İçin

Muntazam ütünün ilk şartı, düzgün kurumuş pantolonlardır. Pantolon yıkandıktan sonra, asılma esnasında, bel kısmından tutarak, serbest kalan paça kısımları, kuvvetlice kere çırpılmalı ve paça kısımları ipe mandalla tutturularak, bel kısmı aşağıda kalacak şekilde kurutulmalıdır. Bu şekilde kuruyan pantolon, aşırı kırışmadan ve ütüye hazır şekilde kuruyacaktır. Sonrasında, ilk dikkat edilmesi gereken nokta; pantolonun tam kurumamış olmasıdır. Yıkandıktan sonra kurutulan, fakat hafif nemli haldeyken ütülenmeye başlanan pantolon, en iyi sonucu verecektir. Tamamen kurumuş pantolon, buhar gücü yükseltilerek ısı düşürülerek, bir miktar nemlendirilebilir. Ütüden su püskürtmek, pantolonun kumaşın cinsine göre, leke bırakma riski olan bir uygulamadır. Ütü masasına alınan pantolonun, ilk önce cepleri dışarı çıkarılarak, düzgünce ütülenmelidir. Sonra bel kısmından, ütü masasına geçirilmesi ve önce ceplerin dış kısımları, sonra fermuarın kenarları ve üstü ütülenmeli, varsa pileli kısımlar düzgünce ütülenmelidir. Pantolonun bel kısmı, içeriden ve dışarıdan olmak üzere, iki kere ütülenmelidir.

Ütü İzi Yapmak İçin

Muntazam şekilde iki paça üstü üste ve ütü izi olması istenen kenarlar denk gelecek şekilde ütü masasına konur. Çizgi yaparken, kumaşta parlamaya sebep olmamak için, ıslatılıp iyice sıkılmış, ıslak değil hafif nemli bir tülbent (ütü bezi), çizginin üzerine düzgünce konur ve sonra ütü basılır. Ütünün çok sıcak olmaması ve buhar gücünün orta seviye olması gerekir ki, yanlış yapılan bir çizgi var ise düzeltme şansınız olsun. İstendiği şekilde çizgi yapıldıysa, altta kalan kısım üste gelecek şekilde ters yüz edilir ve aynı işlem diğer bacak üzerinde tekrarlanır.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası