sapanca göl kenarı kamp / Sapanca Kamp Alanları | Sapanca’da Kamp Yapılacak En İyi 8 Yer! - Fixbilet Blog

Sapanca Göl Kenarı Kamp

sapanca göl kenarı kamp

Sakarya’nın Sapanca ilçesi, çevresi itibariyle birbirinden güzel doğal manzaralara, yayla yerlerine ve yürüyüş rotalarına ev sahipliği yapan yerlerden biridir. Dileyen Sapanca Gölü kıyısında gün batımı ve doğuşunu izleyebileceği noktalara çadırını kurabilir, dileyen tertemiz havası ve sakinliğiyle insana huzur veren yayla yerlerini tercih edebilir. Öyle ki, Sapanca’da çadır ve karavan kampı için karar vermekte zorlanacağınız birbirinden güzel yerler bulunuyor. Çadır-karavan konaklamanın yanı sıra uygun ücretli bungalov ve ahşap ev konaklama tesislerinde de kalabilmek mümkün. Özellikle İstanbul’a olan yakınlığı ve ulaşımının kolaylığı burayı yürüyüş ve hafta sonu kamp aktiviteleri için adeta bir cazibe merkezine dönüştürüyor.

Sizlere bu yazımızda Sapanca’da hem göl çevresinde, hem ilçe merkezinde hem de ulaşımı kolay çevre yerlerdeki en iyi ücretli ve ücretsiz kamp yerlerini paylaşıyoruz. Kamp yerlerinin sunduğu olanakları okuyabilir, nasıl ve ne şekilde gitmeniz gerektiği hakkında pratik bilgileri bulabilirsiniz.

İçindekiler

Ücretsiz Kamp Yerleri

Soğucak Yaylası Kamp Alanı

Soğucak Yaylası Kamp Alanı

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde yer alan Soğucak Yaylası, bölgenin en güzel yürüyüş ve kamp alanlarının başına geliyor. Burası yalnızca Sakaryalıların değil çevre şehirler hatta hafta sonu kamp için İstanbul’dan bile gelen pek çok doğasevere ev sahipliği yapıyor. Soğucak Yaylası göz alabildiğine yeşil, Sapanca Gölü’nü kuş bakışı görebilen zirve yerlere ve etrafı keşfedebilmenize olanak tanıyan patika yollara sahip harikulade bir yer.

Soğucak Yaylası, kamp ve yürüyüş aktiviteleri için eşsiz bir yerdir. Günün ilk saatlerinde yürüyüşe başlayıp etrafı keşfedebilir, bir ağacın gölgesine geçip buz gibi suyunuzu yudumlarken karşınızda beliren Sapanca Gölü’nün manzarasını seyre doyabilirsiniz. Hava kararmadan ise etrafta gözünüze hoş gelen bir noktaya çadırınızı atıp deliksiz bir uyku uyuyabilirsiniz. Yayla yerinde çadır kurabileceğiniz düz alanlar mevcuttur. Alanın yüksekte olması burayı oksijeni bol fakat bir o kadar da serin yapıyor. Bu nedenle yaz aylarında geliyorsanız yine de yanınızda polar tarzı bir giyecek getirmeyi unutmayın.

Soğucak Yaylası’na kampa gelmeden önce ilçe merkezinden tüm ihtiyaçlarınızı giderin. Yiyecek ve içecek stokunuzu kalacağın gün sayısına göre almanızı tavsiye ederiz. Yayla yerinde herhangi bir tesis, yeme içme yeri ve WC, çeşme gibi olanaklar bulunmuyor. Buna karşılık zengin bir doğal manzara, bol oksijen ve gürültüden uzak sessiz bir ortam buluyorsunuz.

Soğucak Yaylası’na giden yol ne yazık ki kötü. Yol toprak ve çukurlu. Bu nedenle altı alçak binek araçla gelinebilmesi neredeyse imkânsızdır. Ayrıca karavanla da gelmeyi düşünmeyin. İyi bir arazi aracına ihtiyacınız olacak. Sakarya’dan yola çıktıktan sonra Sapanca Gölü kıyısını takip ederek buradan önce Hacımercan’ı sonra da Memnuniye köyünü geçtikten sonra hiçbir yöne sapmadan doğruca ilerleyiniz. Yolun son 12 km toprağa dönüşüyor. Yol üzerinde Soğucak Yaylası tabelasını göreceksiniz. İstanbul yönünden geliyorsanız İzmit ve Kartepe istikametini takip edip Sapanca ilçe merkezine geldikten sonra buradan Hacımercan ve Memnuniye köylerini takip ederek yaylaya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve çeşme gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çiğdem Yaylası Kamp Alanı

Çiğdem Yaylası Kamp Alanı

Çiğdem Yaylası, Sakarya ile özdeşleşen ve Sapanca’ya iyi bir ulaşım altyapısı ile bağlı bir diğer kamp ve yürüyüş için tercih edebileceğinizi tabiat harikalarından biridir. Yayla yeri harika bir doğal atmosfere sahip. Tertemiz havası, kuş cıvıltıları dışında hiçbir gürültünün olmadığı, kamp için geniş düzlüklerin olduğu ve çam ormanları arasında yürüyüş yapabileceğiniz patika yollara sahip keyifli bir yer.

Yayla yerinin tam ortasında menderesleri andıran kıvrımlı göl yeri bulunuyor. Etrafı ise yemyeşil çim alanı ve sık çam ormanlarından oluşuyor. Yaylada yerleşim mevcuttur. Tipik Karadeniz yayla mimarisine uygun tek katlı yapıların dışında birkaç betonarme yapı da bulunuyor. Ancak yayla sakinleri yalnızca yaz aylarında buraya geliyor. Otlayan inekleri, pikniğe gelen insanları ve yürüyüş yapan grupları görebilmek mümkündür. Kontrollü olmak şartıyla ateş yakabiliyorsunuz. Yayla yeri Yeniyayla Köyü’ne yakın bir mesafede bulunduğu için yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı buradan karşılayıp kamp alanına gelebilirsiniz. Su ihtiyacınızı yaylada akan buz gibi pınar suyundan karşılayabilirsiniz. Herhangi bir ücret ödeme kaygısına düşmeden dilediğiniz düzlüğe çadırınızı kurabilir, ateşin başında arkadaşlarınızla sohbet ederek günü sonlandırabilirsiniz.

Çiğdem Yaylası, Sapanca ilçe merkezine yaklaşık 70 km mesafede bulunuyor. Araçla 1 saat 15 dakikalık sürüş mesafesinde. Sakarya veya Sapanca’dan yola çıkıp Hendek tabelasını takip ederek Çakallık mevkiine gelebilir ve buradan Karadere yoluna saparak Aksu köyüne gelmeden Kurtuluş köyü istikametinde ilerleyerek Yeniyayla köyünden ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Yaylaya çıkılan yolun son 5 km’si topraktan olup oldukça kötüdür. Eğer arkadaşlarınızla geliyorsanız aracınızı Yeniyayla Köyü’ne park edip kalan yolu yürüyerek gelebilirsiniz. Diğer türlü altı yüksek bir araçla gelmeniz daha doğru olacaktır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve çeşme gibi olanaklar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sapanca Gölü Kamp Alanı

Sapanca Gölü Kamp Alanı

Sapanca’nın en nadide yeri olan Sapanca Gölü, hafta sonları yediden yetmişe her yaştan insanların sabah yürüyüşe, gün ortası pikniğe veya kampa geldiği bir yerdir. Burası şehir merkezinde bir vaha gibidir. İstanbul’dan çıkanların yol üzeri dinlenme yeri, Sapanca ve Sakaryalı ailelerin ise sabah sporu veya piknik için tercih ettikleri yerlerden biridir. Göl çevresinde yürüyüş yolları ve bisiklet parkurları bulunmaktadır. Ayrıca yer yer farklı yeme içme restoranları, eğlence yerleri ve kahvaltı mekanları bulunmaktadır.

Kamp atmak için gölün kıyısında bazı sessiz sakin yerler bulunuyor. Buralarda herhangi bir ücret ödemeden kamp atabiliyorsunuz. İhtiyaçlarınızı ise çevredeki işletmelerden karşılayabiliyorsunuz. Gölün çevresi kimi yerlerde yemyeşil ağaçlar ve yeşil tepeli dağlar ile çevrili. Havası tertemiz. Yerleşim yerlerine nispeten uzakta ve sakin bir yer. Çocuklu ailelerin piknik, arkadaş gruplarının ise kamp aktiviteleri için ideal bir yer.

Girişi ücretli piknik yerleri de bulunuyor. Buralarda piknik masaları, çocuk oyun alanları ve otopark yerleri mevcuttur. Dileyen oltasını getirip gölden balık da tutabiliyor. Gün batımının manzarası ise izlemeye değer. Sapanca’nın doğa harikası yerlerinden biri olan göl alanı, özellikle İstanbullular için hafta sonu iyi bir kaçış noktasıdır.

Ulaşımı her noktadan oldukça kolaydır. İstanbul yönünden gelecek olanlar İzmit ve Kartepe’yi geçtikten sonra Sapanca Gölü’ne gelebilir. Sakarya şehir merkezine ortalama 15 km mesafede. Serdivan ve Arifiye’yi geçtikten sonra gölün başladığı noktaya gelebilir ve burada gözünüze hoş gelen bir yere kampınızı atabilirsiniz.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Göl çevresinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler mevcuttur. Ayrıca WC ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı da bu işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kırkpınar Sahili Kamp Alanı

Kırkpınar Sahili Kamp Alanı

 

Sapanca Gölü çevresinde dolaşmaya devam. Kırkpınar Sahili, Sapanca Gölü kıyısında, ilçe merkezine yaklaşık 2 km mesafede gölün en güzel yeri diyebileceğimiz bir yer. Gün batımının eşsiz manzarasını en iyi seyredebileceğiniz sahil kenarı, yürüyüş yapmak ve çadır kamp atmak için de idealdir. Yerli halk sabahları yürüyüş ve bisiklet sürmek için buraya geliyor. Sahil boyunca yürüyüş yolu ve bisiklet parkurları mevcuttur. Ayrıca çevrede bir şeyler yeyip içebileceğiniz restoran ve kafeler bulunmaktadır.

Çadır kampı atacaklar için yürüyüş yolunun iç taraflarında düz yeşil zemin bulunmakta. Burası oldukça geniş ve çadır kurmaya müsaittir. Ayrıca herhangi bir ücrette ödemiyorsunuz. Göl kıyısında böyle bir yerin olması özellikle yerli halk için büyük bir nimet. Yerleşim yerlerine nispeten uzaktadır. Anadolu otoyolunun araç gürültüsünden ise izoledir. Göl kıyısında doğayla baş başa kalıp sessiz ve sakin bir kamp konaklaması yapmayı düşünürseniz çevredeki yayla yerlerine çıkmaya gerek kalmadan burada kampınızı atabilirsiniz.

Kırkpınar Sahiline Sakarya yönünden gelecek olanlar Arifiye ve Uzunkum’u geçtikten sonra Sapanca’ya gelip buradan Sahil Caddesi yoluna saparak ulaşımlarını sağlayabilirler. Ayrıca ilçe merkezinden dolmuşlar da buradan geçmektedir.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Göl çevresinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler mevcuttur. Ayrıca WC ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı da bu işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ücretli Kamp Yerleri

Karagöl Yaylası Kamp Alanı

Sakarya Karagöl Yaylası Kamp Alanı

Piknik, yürüyüş ve aynı zamanda kamp için Sakarya’da bir yer arıyorsanız mutlaka Karagöl Yaylası’na bir şans vermenizi tavsiye ederiz. Burayı diğer yayla yerlerinden ayıran en özel ayrıntı yayla yerinde gölet alanın olması. Gölet alanın çevresi yemyeşil bir çimenlik alan ve çam ormanları ile çevrili. Üstelik piknik için birkaç masa da mevcut. Çevre şehirlerden pek çok insan yürüyüş, piknik ve kamp için burayı tercih ediyor. Etrafta yürüyüş yapabileceğiniz patika yollar, irili ufaklı tepeler ve çadır kurabileceğiniz geniş düzlükler bulunuyor.

Yayla yerine giriş ve kamp ücretli. Herhangi bir tesis bulunmuyor ancak içme suyu ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz çeşme ve WC yeri bulunmaktadır. Ateş yakabiliyorsunuz. Odununuzu orman içlerinden toplayabilir veya yayladan çuvalı 20 liraya satın alabilirsiniz. Yiyecek ve mangal için etlerinizi mutlaka yaylaya gelmeden önce alın. Yayla yerinde bir de mescit bulunuyor. Dileyen buranın lavabolarını da kullanabilir. Unutmadan buraya gelirken oltalarınızı da getirmeyi unutmayın. Gölde balık tutup, hemen yanı başında ateş yakarak tuttuğunuz balıkları pişirebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Yayla yeri yaz aylarında bile soğuk oluyor. Bu nedenle gelirken yanınızda polar türü giyecek getirmeyi unutmayın. Karagöl Yaylası, Sakarya şehir merkezine yaklaşık 85 km ve 1 saat 30 dakikalık sürüş mesafesinde. Yaylaya çıkılan yol tamamen asfalt olup her türlü binek araç ile gelinebiliyor. Aracınızı park edebileceğiniz yerler de mevcut.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, çeşme, mescit, piknik alanları ve piknik masaları, ateş yakılabilir alanlar, olta balıkçılığı, çadır ve karavan kamp alanları.

Giriş ve Kamp Ücreti: 20 TL.

Haritada Görüntüle >

Kartal Vadisi Dağ Evleri Kamp Alanı

Kartal Vadisi Dağ Evleri, Sapanca

Sapanca ilçe merkezine 8 km ve yaklaşık 20 dakikalık sürüş mesafesinde bulunan Kartal Vadisi Dağ Evleri, göz alabildiğine yemyeşil bir doğa içerisinde eşsiz manzaraları ve tertemiz havası ile harika bir konaklama deneyimi sunan yerlerden biridir. Burası bahar aylarında doğanın canlanmasıyla beraber rengârenk bir renk paletine dönüşüyor. Dört bir yanı yemyeşil ağaçlar, geniş ve düz çimenlik alanı ve bahçesinde biten renkli çiçekler burayı adeta tabloluk bir görünüme bürüyor. Üstelik yerleşim yerlerine uzak, kuş cıvıltıları dışında hiçbir gürültünün olmadığı tamamıyla çevreden izole olmuş tam kafa dinlemelik bir yer. Burada insan sırf manzarası itibariyle kafasını boşaltabilir.

Tesis konuklarına yalnızca ahşap ev konaklaması sunuyor. Evleri tek ve çift katlı olmak üzere iki birimden oluşuyor ve tamamıyla konaklama yapacak kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda donatılmıştır. Balkonu, özel WC ve banyo alanı, mutfak ve banyo araç gereçleri mevcut. Dağ havası eşliğinde manzarası yalnızca yemyeşil tepeler olan Kartal Vadisi, İstanbul’a olan yakınlığıyla da pek çok kişinin yaz ayları hafta sonları tercih ettiği yerlerden biri oluyor.

Özellikle çocuklu aileyseniz ve İstanbul’dan yola çıkıp çok fazla uzaklara gitmeden hafta sonu için bir yer arıyorsanız size burayı tavsiye edebiliriz. Tesisin çevresi etrafı keşfedebilmeniz için patika yollara sahip olup ayrıca tesis bünyesinde ATV sürüşü veya zipline aktivitesi yapabilirsiniz.

Ulaşımı da oldukça kolaydır. Sapanca’dan yola çıkıp Memnuniye Köyü’nü geçtikten sonra yaklaşık 4 km sonra tesise varabiliyorsunuz. Yolun sağında ve iç kesimde kalıyor. Yol kenarında tesisin tabelası mevcuttur. Ayrıca otopark alanı da bulunmaktadır. Yolu asfalt olup her türlü binek araçla gelebilmek mümkündür.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, yeme içme yeri, bahçe ve dinlenme alanı, ateş ve mangal yakılabilir alan, yürüyüş parkurları, otopark alanı, ATV ve zipline aktiviteleri.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarasından tesisle iletişime geçerek güncel fiyat bilgisini alabilirsiniz.

Telefon: 84 73

Web Sitesi: seafoodplus.info

Instagram: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Koru Kamp Alanı

Koru Kamp Alanı

Sapanca ilçe merkezine birkaç adımlık mesafede bulunan Koru Çınar kamp ve piknik alanı ilçede tercih edebileceğiniz alternatif yerlerden biridir. Burası Sapanca ilçe merkezine de yalnızca 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Yerleşim yerlerine olan yakınlığı nedeniyle tüm ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabiliyorsunuz. Ayrıca tesisin kendine ait büfe yeri de bulunmaktadır. Koru kamp ve piknik alanı, kavak ağaçları arasında, geniş biz düzlükte yer alan piknik, çadır ve karavan kampı için oldukça idealdir.

Sapanca ve çevre yerlerden çocuklu ailelerin hafta sonu piknik için geldikleri işlek bir yer. Alan içerisinde piknik masaları, büfe, WC ve elektrik gibi imkânlar bulunuyor. Dileyen geniş kamp alanı içerisinde yürüyüş yapabilir veya hamak keyfi yapabilir. Yaz ayları çoğunlukla kır düğünlerine ev sahipliği yapıyor. Ancak gece saatlerinde gürültü yerini sessizliğe bırakıyor.

Araçla gelecek olanlar Sapanca ilçe merkezinde Sahil ve Demokrasi Caddesi kesişiminden göle giden Vakıf Caddesi yönüne saparak ulaşımlarını sağlayabilirler. Tesisin yol kenarında tabelası mevcut olup ayrıca otopark alanı da bulunmaktadır. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Sapanca ilçe merkezinden buraya dolmuşlar gitmektedir.

Konumu: Göle Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, duş, elektrik, büfe, yeme içme yeri, ateş ve mangal yakılabilir alan, piknik masaları, otopark alanı, çadır ve karavan kamp alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 35 TL.

Telefon: 25 83

Instagram: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Göl Kenarı Saklı Bahçe Kamping

Göl Kenarı Saklı Bahçe Kamp Alanı

Burası için Sapanca’nın en iyi ve en nezih piknik ve kamp alanlarından biri diyebiliriz. Saklı Bahçe Kamping, piknik ve kamp konaklamanın yanı sıra hafta sonları yalnızca birkaç saatliğine gelip bir şeyler içebileceğiniz veya sabah kahvaltı yapabileceğiniz yerlerden biridir. Sapanca Gölü’nün kıyısında, enfes manzarası ve oldukça geniş yemyeşil bahçe alanı ile harikulade bir ortam sunuyor. Tesis içerisinde her şey düşünülmüş. İlçe merkezine gitmenize gerek kalmıyor. Mangalınızı yakıp piknik yapabilir veya bir hafta sonu sabah gelip tamamen organik ürünlerle köy kahvaltısı yapabilir veya göle manzarasına karşı sıcak soğuk bir şeyler içebilirsiniz. Ancak bize sorarsanız burada en azından 1 gün geçirin deriz. Özellikle çocuklu ailelerin hoşuna gidebilecek bir yer. Çocuklar için oyun alanları mevcut. Güneşli günler için kameriyeler mevcut. Dileyen göl kıyısında yürüyüş yapıp balık da tutabilir.

Sapanca ilçe merkezine 7 km mesafede bulunuyor. Her türlü araç ile gelebilmek mümkün. Tesisin kendine ait otopark alanı mevcuttur. Sapanca yönünden gelecek olanlar Şehit Cevdet Koç Caddesi yolunu takip ederek hiçbir yöne sapmadan göle çıkabilir ve buradan sola dönerek Sahil Parkı geçtikten hemen sonra yolun sağında görebilirler.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, büfe, bahçe ve dinlenme alanları, çocuk oyun alanı, ateş ve mangal yakılabilir alan, piknik alanı ve piknik masaları, göl kenarı, iskele, çadır kamp alanı ve otopark yeri.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezonluk ve resmi tatillerde değişiklik göstermektedir. Aşağıdaki telefon numarasından tesisle iletişime geçerek güncel fiyat bilgisini alabilirsiniz.

Telefon: 75 96 – 45 62

Instagram: seafoodplus.info

Haritada Görüntüle >

Sapanca Kamp Alanları, Sapanca kamp yapabileceğiniz ücretli ve ücretsiz olarak toplam 8 alan bulunmaktadır.

Sapanca, Sakarya ilinin en popüler doğa harikası birçok alan sahip olan bölgelerinden biridir. Bölgede birçok yayla, göl, kamp yapılabilecek, gezilip görülebilecek yeşil ve masmavi denizin buluştuğu doğa harikası birçok alan bulunmaktadır. İstanbul’a da yakın bir konumda olduğundan dolayı hafta sonları yoğun ilgi görmektedir. Hem sahip olduğu iklim özellikleri hem de coğrafi özellikleri ve doğası ile eşsiz zamanlar geçirebileceğiniz kamp alanları bulundurmaktadır. Bu kamp yerlerinin de sahip olduğu birçok avantaj ve dezavantajları vardır. Ücretli ya da ücretsiz kamp alanları, çadır, karavan gibi farklı şekillerde konaklayabileceğiniz alanlar ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

YAZI İÇERİĞİNİ

Sapanca Ücretsiz Kamp Alanları

1. Kırkpınar Sahili Kamp Alanı

Kırkpınar Sahili Kamp Alanı

Sakarya-Sapanca ilçe merkezine 3 km uzaklıkta bulunan Kırkpınar Sahili Kamp Alanı, masmavi denizin manzarasında yöre halkının yoğun olarak ilgi gösterdiği doğa harikası bir alandır. Ücretsiz şekilde kamp yapabileceğiniz sahil yanında bulunan kamp alanı güvenli bir şekilde konaklayabileceğiniz bir mekândır. Kırkpınar Sahili Kamp Alanına özel araçlarınızla ve Sapanca ilçe otobüsleri ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Kamp alanı şehir merkezine yakın bir konumda olduğu için ihtiyaçlarınızı da kolayca temin edebilirsiniz.

Kamp olanakları: Kırkpınar Sahili Kamp Alanında bulunan işletmelerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ya da kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz. Kamp alanında tuvalet, çeşme, elektrik, yeme-içme olanağı sunan işletmeler gibi imkânlar bulunmaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Ücretsiz.

İletişim Bilgileri

Adres: Soğuksu, Melih Kibar Sahil Yolu Cd., Sapanca/Sakarya

Telefon:

Sosyal Medya Sayfası:facebook

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Kırkpınar Sahili Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

2. Çiğdem Yaylası Kamp Alanı

Çiğdem Yaylası Kamp Alanı

Sakarya-Hendek ilçesinde bulunan Çiğdem Yaylası, şehir merkezine 50 km uzaklıkta çadır ve karavan kampçılığı yapabileceğiniz bir kamp alanıdır. Tertemiz havası, doğa ortamı ile keyifli sakin bir kampçılık yaşayabileceğiniz kamp alanına özel araçlarınızla ulaşım sağlayabilirsiniz. Çiğdem Yaylası Kamp Alanında herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin etmeli ve hazırlıklı gelmelisiniz.

Kamp olanakları: Çiğdem Yaylası Kamp Alanında herhangi bir tesis bulunmadığı için kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. Kamp alanında tuvalet, çeşme, elektrik gibi imkânlar bulunmamaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Ücretsiz.

İletişim Bilgileri

Adres: Yeniyayla, Hendek/Sakarya

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Çiğdem Yaylası Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

3. Soğucak Yaylası Kamp Alanı

Soğucak Yaylası Kamp Alanı

Sakarya-Pamukova bölgesinde bulunan Soğucak Yaylası, zorlu bir yolu olan kamp alanıdır. Yürüyüşler ve piknik aktiviteleri de yapabileceğiniz alan hafta sonları sık sık ziyaretçi ağırlamaktadır. Kontrollü bir şekilde ateş yakabilirsiniz alanda. Soğucak Yaylası Kamp Alanında herhangi bir tesis bulunmadığı için kamp alanına hazırlıklı gelmelisiniz. Yayla akşam saatlerinde soğumaya başladığı için üzerinize kalın giysiler getirmelisiniz.

Kamp olanakları: Soğucak Yaylası Kamp Alanında herhangi bir tesis bulunmadığı için kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. Kamp alanında tuvalet, çeşme, elektrik gibi imkânlar bulunmamaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Ücretsiz.

İletişim Bilgileri

Adres: Kazımiye, Pamukova/Sakarya

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Soğucak Yaylası Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

4. Karagöl Yaylası Kamp Alanı, Sapanca Kamp Alanları

Karagöl Yaylası Kamp Alanı, Sapanca Kamp Alanları

Sakarya-Taraklı ilçesinde bulunan Karagöl Yaylası, yemyeşil doğası kekik kokusunun hâkim olduğu bol oksijenli, tertemiz havaya sahip kamp alanıdır. Çadırınızla kamp kurabileceğiniz alanda yürüyüşler, piknik, fotoğrafçılık gibi aktiviteler de yapabilirsiniz. Yayla içerisinde bulunan göl çevresinde de kampçılık yapabilirsiniz. Karagöl Yaylası Kamp Alanında göl çevresinde tuvalet alanları da bulunmaktadır. Karagöl Yaylası Kamp Alanında herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle kamp alanına hazırlıklı olarak gelmelisiniz.

Kamp olanakları: Karagöl Yaylası Kamp Alanında herhangi bir tesis bulunmadığı için kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. Kamp alanında tuvalet, gölet, yürüyüş alanları bulunmaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Ücretsiz.

İletişim Bilgileri

Adres: Mahdumlar, Taraklı/Sakarya

Telefon: 93 27

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Karagöl Yaylası Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

5. Sapanca Gölü Kamp Alanı

Sapanca Gölü Kamp Alanı

Sakarya’nın en güzel ve en popüler bilindik yeri olan Sapanca Gölü, ailelerinizle ve arkadaş çevrenizle birlikte kamp kurup, geziler yapabileceğiniz, doğa harikası manzaraya sahip mekânlardan biridir. Sapanca gölü alanında ücretli ve ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz birçok alan bulunmaktadır. Yeme-içme ihtiyaçlarını göl çevresinde bulunan market büfelerden karşılayabilirsiniz. Tuvalet, banyo ihtiyaçları için ise ücretli kamp mekânlarından yararlanabilirsiniz.

Kamp olanakları: Sapanca Gölü Kamp Alanında bulunan tesislerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ya da kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. Kamp alanında tuvalet, çeşme, elektrik, market, büfe, piknik alanı, kamp alanı, yürüyüş alanları gibi imkânlar bulunmamaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Ücretli ve ücretsiz kamp alanları mevcuttur.

İletişim Bilgileri

Adres: Sapanca Gölü, Sakarya

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Sapanca Gölü Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız..

Sapanca Ücretli Kamp Alanı

6. Kartal Vadisi Dağ Evleri Kamp Alanı

Kartal Vadisi Dağ Evleri Kamp Alanı

Sakarya-Sapanca ilçesinde bulunan Kartal Vadisi Dağ Evleri, şehir merkezine 26 km uzaklıkta çadır kampçılığı ve oda konaklaması yapabileceğiniz kamp alanlarından biridir. Doğaseverlerin tercih edebileceği alanlardan biri olan Kartal Vadisi Dağ Evleri Kamp Alanı, sakin, serin bir alandır. Kartal Vadisi Dağ Evleri Kamp Alanında tuvalet, çeşme, restoran, elektrik gibi olanaklar bulunmaktadır.

Kamp olanakları: Kartal Vadisi Dağ Evleri Kamp Alanında bulunan tesislerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ya da kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. Kamp alanında tuvalet, çeşme, elektrik, restoran, bahçe alanı, ateş ve mangal yakılabilir alan, çadır ve oda konaklama, yürüyüş alanları, Odalarda özel WC, duş yeri, saç kurutma makinesi ve TV, otopark gibi imkânlar bulunmaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Çadır ve oda konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik gösterdiği için kamp alanına gelmeden önce tesisi arayarak bilgi alabilirsiniz. 

İletişim Bilgileri

Adres: Memnuniye, Sapanca/Sakarya

Telefon: 84 73

Sosyal Medya Sayfası:facebook

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Kartal Vadisi Dağ Evleri Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

7. Koru Kamp Alanı, Sapanca Kamp Alanları

Koru Kamp Alanı, Sapanca Kamp Alanları

Sakarya-Sapanca ilçesinde bulunan Koru Kamp Alanı, şehir merkezine 19 km uzaklıkta, çoğunlukla günübirlik olarak tercih edilen doğa içerisinde bulunan kamp alanlarında biridir. Orman içinde rahat bir şekilde kamp kurabileceğiniz alanda ziyaretçilerin yararlanabileceği tesisler bulunmaktadır. Ücretli şekilde giriş yapabileceğiniz alanda tuvalet, çeşme, banyo, elektrik, restoran gibi olanaklar bulunmaktadır.

Kamp olanakları: Koru Kamp Alanında bulunan tesislerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ya da kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. Kamp alanında tuvalet, çeşme, elektrik, restoran, piknik alanı ve masaları, semaver, otopark gibi imkânlar bulunmaktadır.

Kamp ücreti şu şekildedir: Günübirlik piknik (araçlı) giriş 30 TL, kişi başı giriş 25 TL. Çadır kampı 50 TL ve karavan kampı 80 TL.

İletişim Bilgileri

Adres: Rüstempaşa, Sapanca/Sakarya

Telefon: 25 83

Sosyal Medya Sayfası:facebook

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Koru Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

8. Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı Kamp Alanı

Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı Kamp Alanı

Sakarya-Sapanca bölgesine bulunan Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı, çadır kampçılığı ve bungalov evlerde konaklama imkânı sunulan kamp alanıdır. Sakarya şehir merkezine 14 km uzaklıkta bulunan kamp alanı, şehir merkezine yakın konumda olduğundan sık tercih edilmektedir. Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı Kamp Alanında tuvalet, çeşme, banyo, elektrik, restoran, market gibi olanaklar bulunmaktadır. Ücretli bir şekilde giriş yapılan kamp alanında doğa içinde keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kamp olanakları: Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı Kamp Alanında bulunan tesislerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ya da kamp alanına gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. Kamp alanında tuvalet, çeşme, sıcak su, mescit, elektrik, internet, restoran, market,  açık ve kapalı kamelyalar, ateş ve mangal yakılabilir alan, bisiklet ve ATV kiralama, at biniciliği, emzirme odası, piknik alanı ve masaları, otopark gibi imkânlar bulunmaktadır. 

Kamp ücreti şu şekildedir: Çadır ve bungalov konaklama ücretleri sezonluk olarak değişiklik gösterdiği için kamp alanına gelmeden önce tesisi arayarak bilgi alabilirsiniz. 

İletişim Bilgileri

Adres: Uzunkum, Gazi Cd., Sapanca/Sakarya

Telefon: 53 54

Sosyal Medya Sayfası:facebook.

Ulaşım

Bulunduğunuz Konumdan Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı Kamp Alanı’na Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Rize Kamp Alanları hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için tıklayınız.

Sapanca Gölü, Türkiye'nin Sakarya ve Kocaeli illerinde yer alan bir göldür. Arifiye, Sapanca, Serdivan ve Kartepe ilçelerinin s&#;n&#;rlar&#; içerisindedir. Sapanca Gölü, Do&#;u Marmara Bölgesi’nde, Sakarya il merkezinin 12 km bat&#;s&#;nda, &#;zmit ilçesinin ise 27 km do&#;usundaki tektonik kökenli bir tatl&#; su gölüdür.

 

Göl, ad&#;n&#; güney k&#;y&#;s&#;nda kurulmu&#; olan ilçeden al&#;r. Eski Türk kaynaklar&#;nda Ayan Gölü olarak geçer. Özellikle güneyindeki da&#;lardan inen sellerle iyi beslenen göl, fazla suyunu, do&#;u ucundan Çark suyu arac&#;l&#;&#;&#; ile Sakarya &#;rma&#;&#;na bo&#;alt&#;r. &#;stanbul'a yak&#;n gezilecek yerler aras&#;ndaki Sapanca Gölü'nü besleyen dereler, Karaçay, Kuruçay, Kurtköy, Mahmudiye, &#;stanbul, Karadere ve Kaymakç&#; Dereleridir. Kuzeyinde ve güneyinde uzanan da&#; eteklerinde keklik, çulluk ve tav&#;an av&#; yap&#;lmaktad&#;r. Gölde her çe&#;it tatl&#; su bal&#;&#;&#; avc&#;l&#;&#;&#; yap&#;lmaktad&#;r.

Yabanc&#; turist kadar, iç turist say&#;s&#;nda da art&#;&#; olmaktad&#;r. Ülke insan&#; da tatil yörelerinde hiç olmazsa y&#;lda bir kez tatil yapmak için program yapmaktad&#;r. Ayr&#;ca k&#;sa hafta sonu tatilleri ile günübirlik k&#;sa geziler de çok ra&#;bet görmektedir. Günübirlik geziler için nehir kenarlar&#; ya da göl kenarlar&#;nda tercih edilmektedir.

Sapanca Gölü'nde mangal yap&#;labilir mi?

Sapanca Gölü'nde mangal ve piknik yap&#;labilir.  Ayr&#;ca göl kenar&#;nda kafe ve restoranlar vard&#;r. Gölün kenar&#;na yürüyü&#; yolu da yap&#;lm&#;&#;t&#;r.

Sapanca Gölü'nde konaklama mümkün mü?

Sapanca Gölü'nde konaklama için uygun oteller ve bungalovlar bulunmaktad&#;r. &#;&#;te Sapanca Gölü'nde konaklama yap&#;labilecek oteller ve bungalovlar: Sapanca Gölü konaklama listesi

Sapanca Gölü'nde kamp yap&#;labilir mi?

Sapanca Gölü'nde uygun kamp yerleri bulunmaktad&#;r. &#;&#;te Sapanca Gölü kamp alanlar&#;: Sapanca Gölü Kamp Alan&#; Listesi

 

Günübirlik gelen ziyaretçilerin en büyük keyifleri göl kenar&#;ndaki kahvalt&#;lar ve lezzetli mangal ekinlikleri olmaktad&#;r. 

Sapanca Gölü konumu: Sapanca Gölü

 

Sapanca Gölü'ne gelmi&#;ken u&#;ramadan geçmeyin:

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir