magnezyum bisglisinat ne ise yarar / Magnezyum bisglisinat nedir, ne işe yarar? Eksikliğinde ne yapmalı?

Magnezyum Bisglisinat Ne Ise Yarar

magnezyum bisglisinat ne ise yarar

Neden magnezyumsuz olmaz

Haberin Devamı

3- Halsizlik, yorgunluk ve isteksizlik halleri.

4- El ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma, hissizlik işaretleri.

5- Uyku bozuklukları.

6- Unutkanlık ve konsantrasyon kayıpları.

7- Tekrarlayan baş ağrıları ve migren atakları.

8- Kronik yorgunluk ve bitkinlik halleri.

9- Kabızlık, şişkinlik ve gaz sorunları.

Ruhsal dengesizlik, depresyon, panik bozukluk ve benzeri davranış bozuklukları.

Neden magnezyumsuz olmaz

ÖNEMLİ

KİMLERİN MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ RİSKİ DAHA YÜKSEK

1- Kronik alkolikler.

2- Sürekli kabızlık ilacı kullananlar.

3- Uzun dönemli idrar söktürücü hap yutanlar.

4- Mide hapları/antiasitler/mide pompası önleyicilerden faydalananlar.

5- Sık sık antibiyotik yutanlar.

İYİ BİLGİ

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ HANGİ TESTLERLE ANLAŞILIR 

Haberin Devamı

MAGNEZYUM eksikliğini kan testleriyle değil, oluşturduğu şikâyetlerle değerlendirmekte fayda var. Zira kandaki normal magnezyum seviyeleri sizde mevcut olabilecek gerçek bir magnezyum eksikliğini net olarak ispatlayamaz. Ama yine de magnezyum eksikliğinin kesin teşhisi için kullandığımız bazı testler var.

1- Hücre içi magnezyum seviyesi.

2- İdrarda magnezyum araştırması.

3- Kandaki toplam magnezyum seviyesinin belirlenmesi.

MÜHİM BİLGİ

KİME HANGİ MAGNEZYUM

MAGNEZYUM SİTRAT: Kas ağrıları, kas krampları, tekrarlayan kas spazmları, kronik kabızlık halleri gibi durumlarda öncelikle tercih edilecek magnezyum formudur.

MAGNEZYUM GLİSİNAT: Uyku sorunları, kronik stresle mücadele, âdet sancıları ve sakinleşme ihtiyacı durumlarında tercih edilmelidir.

Haberin Devamı

MAGNEZYUM OROTAT: Kalp kaslarını koruyup kollama, kalp ve dolaşım sistemini destekleyip yorgunluk ile mücadele etmede diğerlerinden daha etkilidir.

MAGNEZYUM MALAT: Kronik yorgunluk, fibromiyalji ağrıları, kronikleşmiş kas ağrıları, depresif ruh halleri ve benzeri sorunlarda ilk tercih olmalıdır.

MAGNEZYUM TREONAT: Kan beyin bariyerini geçtiği için özellikle belleği güçlendirmede, öğrenme kabiliyetini desteklemede, hafif/orta derecedeki bilişsel kayıplarla mücadelede, depresyon ve kronik yorgunluğu engellemede, stresi dengelemede daha etkili olduğu kabul ediliyor.

Neden magnezyumsuz olmaz

AKLINIZDA OLSUN

FAYDASI SINIRLI MAGNEZYUMLAR

HOŞGÖRÜNÜZE sığınarak aşağıdaki magnezyum formlarını ben “ÇÖP MAGNEZYUMLAR” olarak da tanımlıyorum. Bunlar daha ucuz ama biyolojik yararları daha düşük, yan etkileri ise (özellikle ishal sorunu) daha fazla olan magnezyum formlarıdır.

Haberin Devamı

BİR: Magnezyum karbonat

İKİ: Magnezyum oksit

ÜÇ: Magnezyum hidroksit

DÖRT: Magnezyum sülfat

BEŞ: Magnezyum klorür

#Magnezyum#Sağlık#Fayda

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Yazarın Tüm Yazıları

Magnezyum Glisinat Ne İşe Yarar? Magnezyum Glisinat Hangi Hastalıklara İyi Gelir, Faydaları Neler?

Magnezyum glisinat hangi hastalıklara iyi gelir araştırması için bilimsel kaynaklardan istifade edebilirsiniz. Magnezyum glisinat ne işe yarar sorusunun cevabı da ilgilendiğiniz kaynaklarda olacaktır. Magnezyum glisinat faydaları, genel anlamda magnezyum elementi ile aynıdır. Söz konusu formun mucizevi etkisine hayran kalacaksınız. Magnezyum glisinat ile bisglisinat arasındaki fark yazımızın devamında.

Magnezyum Glisinat Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Magnezyum glisinatın kan şekerinin düzenlenmesinden protein sentezine kadar çok önemli etkileri vardır. Magnezyum eksikliğinin giderilmesinde bu formun mucizevî etkisinden yararlanabilirsiniz.

Magnezyumun farklı formlarının piyasada yer aldığını görebilirsiniz. Magnezyum glisinat da bu kapsamda ulaşabileceğiniz ürünlerden biridir. Magnezyum glisinat vücutta kolay şekilde emilir. Bu özelliği ile ishal, mide bulantısı gibi hastalıklara çok iyi gelir.

Magnezyum Glisinat Faydaları

Magnezyum glisinatın çok önemli faydaları vardır. Bu kapsamda sayabileceğimiz faydalı etkileri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz.

Magnezyum glisinat ile bisglisinat arasındaki fark da merak edilen bir konudur. Her iki ürün de magnezyum mineralinin bir formudur. Fakat vücutta etki gösterdikleri farklı noktalar vardır. Bu nedenle tam olarak araştırma yapmadan bu ürünleri temin etmeniz uygun değildir.

Magnezyum vücudumuz için en önemli minerallerden biridir. Enerji üretiminden protein sentezine, kan şekeri kontrolünden kan basıncının düzenlenmesine kadar çok farklı işlevi vardır.

Magnezyum eksikliğine sık rastlanır. Örneğin ABD’de yapılan çalışmalar her iki kişiden birinde mAgnezyum eksikliği olduğunu göstermiştir. Bizim gibi bitkisel besinlerin daha çok tüketildiği toplumlarda bu oran biraz daha düşük olabilir.

Magnezyum almanın en iyi yolu besinler olmakla birlikte düşük magnezyum düzeyine sahip insanların magnezyum takviyelerinden yararlanmaları gerekebilir.

Magnezyum Tavkiveleri Nelerdir?

Magnezyum takviyeleri birçok farklı formda olur. Magnezyum glisinat, magnezyum sitrat, magnezyum malat ve magnezyum oksit en iyi bilinen magnezyum formlarıdır. Bunlar piyasada toz, kapsül, tablet ya da sıvı şekillerde mevuttur.

Her birinin farklı kullanım alanları ve avantajları bulunmakla birlikte fonksiyonel tıp ve beslenme uzmanlarının en çok tercih ettiği ve üzerine en fazla klinik araştırmanın yapıldığı magnezyum glisinattır.

Magnezyum Glisinat’ın Faydaları

Magnezyum glisinat, diğer magnezyum formlArından daha çok tercih edilir çünkü vücutta daha iyi emilir, mide bulantısı ve ishal gibi yan etkilerin görülmesi çok daha düşük bir olasılıktır.

Magnezyum glinisat aşağıdaki durumlarda sağlığa faydalı olabilmektedir:

Kandaki magnezyum seviyelerinin ölçülmesi yanıltıcı sonuçlar doğurabilir çünkü magnezyum kan dolaşımından ziyade hücrelerin veya kemiklerin içinde bulunur.

Doktorlar magnezyum seviyelerini mümkün olduğunca doğru bir şekilde değerlendirmek için kan, tükürük veya idrardaki serum magnezyum konsantrasyonlarını ölçer. Hücre (eritrosit) içi magnezyum ölçümü yapılması en doğru kararın verilmesini sağlar.

İnsanlar takviye almadan önce eksikliğin kesin olarak belirlenmesini beklemelidir, çünkü düşük magnezyum seviyeleriyle ilişkili görünen bazı belirtiler başka bir sağlık sorunun işaret ediyor olabilir.

Magnezyum Glisinat Nasıl Kullanılır?

Magnezyum glisinat için günlük önerilen doz; kadınlar için ve erkekler için mg’dir. Emilimini arttırmak için yemekle ve B kompleks vitaminleri ile alınması önerilir.

Eksikliğin ciddiyetine bağlı olarak 6 aya kadar kullanılması gerekebilir.

Magnezyum Glisinat’ın Yan Etkileri

Magnezyum takviyelerinin en yaygın yan etkileri ishal, kramp ve sindirim bozukluğudur. Magnezyum oksit ve magnezyum sitrat gibi bazı magnezyum formlarında bu belirtiler daha yaygındır. Magnezyum glisinat en az yan etkiye sahiptir. Diğer magnezyum takviyeleri aldıklarında gastrointestinal sorunlar yaşayan bireyler için iyi bir seçim olduğu düşünülmektedir.

Aşırı yüksek miktarda magnezyum alımı, düzensiz kalp atışına ve potansiyel olarak kalbin durmasına neden olabilir. Nefes almada güçlük yaşanabilir.

Magnezyum glisinat ve diğer magnezyum takviyeleri aşağıdaki ilaçlarla etkileşime girebilir:

Bisfosfonatlar: Bunlar osteoporozu tedavi etmek için kullanılır. İnsanlar yüksek miktarda magnezyum içeren takviyeler alırsa vücut bu ilaçları iyi ememez.

Antibiyotikler: Magnezyum takviyeleri yakın saatlerde alındığında bazı antibiyotiklerin emilimi bozulabilir.

Son derece yüksek miktarda takviye çinko almak, vücuttaki magnezyumun emilimini engelleyebilir.

Magnezyum İçeren Besinler

Çoğu kişi dengeli bir beslenme ile magnezyum eksikliği yaşamaz. Bunun için aşağıdaki besin gruplarının günlük beslenmede bulundurulması önerilir.

&#; Kuru yemişler ve çekirdekler: Kabak çekirdeği, susam vb.

&#; Tam tahıllar

&#; Koyu yeşil yapraklı sebzeler: Pazı, ıspanak vb.

&#; Kuru baklagiller

&#; Yoğurt ve diğer süt ürünleri

Diyetisyen Ayşegül Bahar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası