yeşilyurt devlet hastanesi romatoloji bölümü doktorları / Çocuk Romatoloji Klinikleri - Çocuk Romatoloji Derneği

Yeşilyurt Devlet Hastanesi Romatoloji Bölümü Doktorları

yeşilyurt devlet hastanesi romatoloji bölümü doktorları

Romatoloji ve İmmünoloji

Tetkik sonuçlarım   kalite   tup bebek   labaratuvar   hasta haklari  

Birim Hakkında:

romotoloji

Romatoloji Bilim Dalı’nda verilen hasta hizmetleri; romatolojik hastalıkların tanısı, izlemi ve tedavisi ile ilgilidir. Romatolojik hastalıklar, eklemler ve bağ dokusu başta olmak üzere kas-iskelet sistemini etkileyen ancak iç organları da tutabilen, sistemik ve kronik (süreğen) hastalıklardır. Romatoloji uzmanı (romatolog); bu hastalıklarını tanısını koyabilme, tedavi ve izlemini yapabilme konusunda 3 yıl süreyle yan dal uzmanlık eğitimi almış ve bu konuda yeterlilik kazanmış uzmandır. Ülkemizde romatoloji uzmanı olmak için; bu eğitim öncesinde, 6 yıl süren tıp eğitimi ve daha sonra 4 yıl süreyle İç Hastalıkları veya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanlığı eğitimi alınması gereklidir.

Birimimizde dört öğretim üyesi ve yedi yan dal uzmanlık eğitimi alan uzman doktor, rotasyona gelen İç Hastalıkları uzmanlık öğrencisi bulunmaktadır.

Bilim Dalımızda aşağıda sıralanmış hastalıklar başta olmak üzere çeşitli romatizmal hastalıklar izlenmektedir:
-Ankilozan spondilit /spondiloartritler
- Romatoid artrit
- Psoriatik artrit (Sedef romatizması)
- Vaskülitler (damar iltihabı) : Takayasu arteriti, Wegener granülomatozu.. vb
- Sistemik lupus eritematozus, antifosfolipid antikor sendromu
- Ailesel Akdeniz ateşi - Behçet hastalığı
- Gut ve diğer kristal artritleri
- Bağ dokusu hastalıkları - Sjögren sendromu
- Skleroderma
- Raynaud fenomeni
- İltihabi kas hastalıkları (polimiyozit /dermatomiyozit)
- Polimiyaljia romatika
- Fibromiyalji /yumuşak doku hastalıkları
- Osteoartrit (Kireçlenme)
- Osteoporoz (Kemik erimesi)

 

Romatoid artrit gibi iltihaplı eklem romatizmaları eklemlerde ağrı, şişlik, sabah tutukluğu şeklindeki yakınmalar ile ortaya çıkarlar. Bu bulgular, etkili bir şekilde tedavi edilmezse ileri dönemde hareket kısıtlılığı ve şekil bozukluğuna yol açabilir.

Omurga eklemlerini ön planda etkileyen spondiloartrit gibi romatolojik hastalıklarda ise bel, sırt, boyun ağrısı, sabah tutukluğu, hareketle yakınmaların azalması, tutukluğun açılması ve topuk ağrısı gibi sorunlar görülebilir.

Romatolojik hastalıklarda sadece eklemlerle değil, iç organlarla ilgili rahatsızlıklar da gelişebilir. Örneğin, sistemik lupus eritematozus, deri, akciğer ve böbrekler gibi organları etkileyebilir. Ülkemizde sık görülen Behçet hastalığı, ağızda ve genital bölgede aftlar ve gözde iltihap (üveit) yapabilir; ailesel Akdeniz ateşi (FMF) karın ağrısı atakları ve ateş ile bulgu verebilir.

Bunun dışında, nedeni açıklanamayan kilo kaybı, halsizlik, kas güçsüzlüğü, göz ve ağız kuruluğu ve döküntüler romatolojik hastalıklarla ilişkili olarak ortaya çıkabilir. Romatoloji Bilim Dalı tarafından takip edilen bu hastalıklarla ilgili bilgi edinebilmek için Türkiye Romatoloji Derneği (TRD) tarafından hazırlanan hasta bilgilendirme sitesine, funduszeue.info linkinden ulaşabilir, buradaki TRD hasta bilgilendirme kitapçıklarını inceleyebilirsiniz. Ayrıca bilim dalımız tarafından aralıklı olarak düzenlenen hasta bilgilendirme toplantılarına katılabilirsiniz. Son toplantıya ait, hastalara yönelik sunumlara ekte ulaşabilirsiniz.

Birimimizde tüm bu hastalıkların izlemi için ayaktan hasta birimlerimiz yanısıra, 10 yataklı servisimiz, 6 yataklı biyolojik tedavi ünitemiz ile hizmet verilmektedir. Birimimizde tanısal ve tedavi amaçlı olarak kas-iskelet ultrasonografisi , tırnak yatağı kapilleroskopisi, minör tükrük bezi biyopsisi ve deri biyopsisi uygulanmaktadır.

Gerektiğinde, girişimsel eklem enjeksiyonları, ultrasonografi eşliğinde yapılabilmektedir. Ankilozan spondilit ve spondiloartritli hastaların izleminde kullanılan hareket ölçüm değerlendirmeleri, hekim ve hemşiremiz eşliğinde uygulanabilmektedir.

Sağladığımız Hizmetler:

ROMATOLOJİ  POLİKLİNİĞİ
Haftanın ilk 4 günü,   arasında, Cuma günleri arasında,  4 poliklinik ve 2 uzman ofisinde toplam 6 hekim tarafından hizmet verilmektedir. Polikliniklerde yeni başvuran veya izlemde olan hastaların muayeneleri yapılmaktadır. Tanı ve tedavi süreçlerinin yanısıra, takipler sırasında hem hastalığın seyri, hem de verilen tedavinin etkinliği, tedavi değişikliği gerekip gerekmediği ve tedavi ile ilişkili bir yan etki olup olmadığı kontrol edilmektedir. Poliklinik randevuları internet üzerinden veya poliklinik sekreterliğinden verilmektedir.

Ramotoloji Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi

BİYOLOJİK İLAÇ POLİKLİNİĞİ VE İNFÜZYON TEDAVİ ÜNİTESİ
Gereken hastalarda başlanan biyolojik ilaçlar serum ile (damardan), aşı gibi ciltaltı veya ağızdan tablet olarak uygulanmaktadır. Biyolojik ilaç uygulanan hastaların muayene ve izlemi, bu poliklinikte bulunan hekimimiz tarafından yapılır. Tedavi ile ilişkili işlemler de (tetkik istemleri, Göğüs hastalıkları kontrolleri ve randevularının organizasyonu) bu poliklinikte görevli ekibimiz tarafından düzenlenmektedir. Bu hastaların ilaç uygulamaları, 6 yataklı biyolojik ilaç infüzyon odasında deneyimli hemşiremiz gözetiminde yapılmaktadır. Uygulanacak ilaçlarla ilgili hasta eğitimi, hemşiremiz tarafından yüzyüze anlatılarak ve yardımcı broşürler aracılığıyla sağlanmaktadır.
Bu polikliniğimiz haftanın 5 günü, arasında çalışmaktadır. Poliklinikte, acil durumlarda kullanılmak üzere oksijen düzeneği ve acil setleri de bulunmaktadır. 

KAS-İSKELET SİSTEMİ ULTRASONOGRAFİ ÜNİTESİ
Kliniğimizde muayeneleri sırasında, gerekli görülen hastalar kas-iskelet sistemi görüntülemesi ve görüntüleme eşliğinde enjeksiyon amacıyla bu üniteye yönlendirilmektedir. Haftanın tüm günlerinde poliklinik içerisinde bulunan ultrasonografi odasında uygulanmaktadır.

TIRNAK YATAĞI KAPİLLEROSKOPİ ÜNİTESİ
Özellikle Raynaud fenomeni ve skleroderma hastalarının izleminde yeri olan kapilleroskopi işlemi poliklinik içerisinde bulunan odamızda öğretim üyeleri ve uzman hekimler tarafından uygulanmaktadır.

IŞIK MİKROSKOBU
Gut gibi kristal artritlerinin tanısında yapılan eklem ponksiyonunun direk bakısı için gerekli olan mikroskop düzeneği, poliklinik içerisinde yer almaktadır.

EKLEM AÇIKLIK ÖLÇÜMLERİNİN YAPILMASI
Özellikle ankilozan spondilitli ve diğer spondiloartritli hastalarda gelişebilecek eklem hareket kısıtlılıklarının saptanabilmesi ve izlemi amacı ile, hastalarımızda gereken aralıklarla ölçümler yapılmakta ve kayıt edilmektedir.

YATAKLI SERVİS ÜNİTESİ
İleri tetkik ve tedavi gerektiren hastalar, Servisler binası 5. katta bulunan yataklı ünitemizde yatırılarak tetkik ve tedavi edilmektedirler. Bu ünitede de, poliklinikte olduğu gibi Romatoloji ekibi (Öğretim üyesi, uzman doktorlar, uzmanlık öğrencileri, intörn doktorlar ve hemşireler) tarafından sağlık hizmeti verilmektedir.

KONSÜLTASYON HİZMETLERİ
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinin diğer bölümlerinde, poliklinikte veya yatan hasta birimlerinde görülüp anabilim dalımızdan konsültasyon istenen hastalar bir uzman hekim tarafından değerlendirilmekte ve öğretim üyesine danışılmaktadır.

Hastalar İçin Bilgiler:

Hastalar internet üzerinden veya sekreterlikten aldıkları randevular aracılığıyla hafta içi arası saatlerde poliklinikte değerlendirilirler. İlk başvuru ve takip randevuları ayrı ayrı verilir. İhtiyaç duyulan hastalarda tanı amaçlı tetkikler istenebilir, tedavi ve izlemleri yapılır. Gerek görülen hastalar, Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi servisler binası 5. katta bulunan servisimizde yatırılarak tetkik ve tedavi edilmektedirler.

 

Poliklinik Bilgileri:

Poliklinik sekreterliği ve biyolojik ilaç polikliniği ’de açılmaktadır.
Cuma günleri arası eğitim saati olması nedeni ile poliklinik hizmeti bulunmamaktadır.

Poliklinik Çalışma Saatleri

Günler

Başlangıç

Bitiş

Pazartesi
Sali
Çarşamba
Perşembe
Cuma

Poliklinik Telefon Bilgisi

 

Hastane Santral Telefonu : 0() 22 22

 

Sağlık Bakanlığı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Romatoloji

Belimde oluşan ağrı ve tutulmadan bir kaç gün sonra bacağıma inen ağrı ve sonrasında yaşadığım his kaybı ile ilgili olarak İzmir de çok bilinen bir özel hastaneye gittim. Orada çekilen ilaçlı MR da, omurilikte sol bacağıma inen sinirin hemen üstünde bir tümör bulunduğu, bunun büyük ihtimalle iyi huylu olduğu ve muhakkak ameliyat ile alınması gerektiği söylendi. Fakat siniri tamamen sarmış olabileceğinden ve bulunduğu yerden dolayı çok tehlikeli bir ameliyat olduğu, ameliyat sonucunda sol bacağımı tamamen ya da kısmen hissetmeyebileceğimi, küçük - büyük tuvaletimi tutamayabileceğimi vb. bir çok riskten bahsedildi. ve nihayetinde bu ameliyatın taşıdığı riskler sebebiyle daha teşekküllü bir hastanede ameliyat olmamın daha yararlı olduğu tarafıma iletildi. Ben de hem etrafımdan hem de internet üzerinden yaptığım araştırmada sevgili Hasan Kamil Sucu hocam ve İsmail Ertan Sevim hocamla ilgili yorumları gördüm. İsmail hocam la yaptığım ilk görüşmede de kendisi ameliyatın zor olduğunu ancak üstesinden gelebileceklerini söyledi. Özel hastanede hiç fark edilmeyen ve bana bahsedilmeyen bir durumu da fark ettiler ve beni önce anjiyoya alacaklarını, tümörü besleyen bir damar olması halinde önce o damardaki akışı durduracaklarını sonrasında ameliyata alacaklarını söylediler. Ertan Hocama Kamil hocama ve ekibine güvendim ve önce anjiyoya sonra da ameliyata girdim. 6 saat süren ameliyat ile çok zor bir bölgede, siniri tamamen sarmış bir tümörü tertemiz bir şekilde çıkardılar ve sonrasında çekildiğim MR da da gördüğümüz üzere hiçbir kalıntı bırakılmadan sinir temizlenmiş. Bahsedilen risklerin hiçbiri gerçekleşmedi, olabilecek en iyi şekilde bu süreci sayelerinde atlattım. ameliyattan sonra 2 gün hastanede yattım ve yürüyerek rahat bir şekilde hastaneden çıktım. Şuan da öncesinde yaşadığım sıkıntılardan eser yok. Hala böyle değerli hekimlerin devlet hastanelerinde oluşu bize umut veriyor. İsmail Ertan hocama, Kamil Hocama, tüm asistanlara ve ameliyat ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.

Konularında memnun kaldım:Sağlık sorununun açıklanmasıTedavi MemnuniyetiBekleme Zamanı

Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Romatoloji

Gastroenteroloji , Nöroloji , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları , Hematoloji , Psikiyatri , Kardiyoloji , Anesteziyoloji ve Reanimasyon , Romatoloji , Dermatoloji , Nefroloji , Üroloji , Ortopedi ve Travmatoloji , Göz Hastalıkları , Adli Tıp , Aile Hekimliği , Radyoloji , Dahiliye , Genel Cerrahi , Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Algoloji , İmmünoloji , Ağız ve Diş Sağlığı , Geriatri , Kulak Burun Boğaz , Nükleer Tıp , Enfeksiyon Hastalıkları , Kadın Hastalıkları ve Doğum , Beyin ve Sinir Cerrahisi , Kalp ve Damar Cerrahisi , Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon , Göğüs Hastalıkları , Göğüs Cerrahisi , Acil Servis , Tıbbi Genetik , Tıbbi Onkoloji , Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi , Tıbbi Biyokimya , Tıbbi Mikrobiyoloji , Tıbbi Farmakoloji , Tıbbi Patoloji Daha fazla göster

Romatoloji Bölümü Hakkında

Adres:

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Basın Sitesi / İzmir

Yol tarifi, adresi nerede?

İskelet ve kas sisteminde ortaya çıkan her türlü hastalığın teşhisi, takibi ve tedavisi romatoloji bölümü tarafında yapılmaktadır. Romatoloji, eksiden immünoloji yani bağışıklık bilimi ve dahiliye yani iç hastalıkları bölümlerine bağlı olarak çalışma yürütmekteydi. Ancak günümüzde bir anabilim dalı olarak kabul edilmektedir. Ülkemizde özel hastaneler, devlet hastaneleri, eğitim araştırma hastaneleri ve üniversite hastanelerinde romatoloji bölümü bulunmaktadır. Ayrıca yalnızca bu alanda hizmet veren özel klinikler de mevcuttur. 

Romatoloji Bölümü Ne Yapar?

Romatoloji bölümünde; eklemler, kemikler ve yumuşak dokularda görülen sağlık sorunlarının tedavisi yapılmaktadır. Kısacası romatizmal hastalıkların tanı aşamasında romatoloji bölümü uzmanları aşama Bunun yanı sıra genetik bozukluklar nedeniyle ortaya çıkan bağ dokusu sorunları, kas ve iskelet sistemini olumsuz yönde etkileyen bağışıklık sistemi hastalıkları da romatoloji bölümünde görev yapan uzman hekimin görev alanına girmektedir. Ayrıca ağrı şikayeti, duruş bozukluğu, anatomik şekil bozukluğu, şişlik ve hareket kapasitesinde azalma şikayeti ile gelen hastalara da öncelikle romatolojik muayene yapılmaktadır. 18 yaşından küçük olan çocuklarda ise bu hastalıklara çocuk romatoloji doktorları bakmaktadır.

Romatoloji hastalıkları, yalnızca kas ve iskelet sisteminde şikayetlere neden olmamaktadır. Bunun yanı sıra vücut sisteminin farklı bölgelerinde ağrı, fonksiyon kayıpları ve enfeksiyon oluşumuna da yol açabilmektedir. Dolayısıyla romatoloji bölümü; fizik tedavi, algoloji, nöroloji, pediatri ve endokrinoloji ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. 

Romatoloji Bölümünde Uygulanan Tedaviler Nelerdir?

Romatoloji bölümünde uygulanan tedavi yöntemleri; ilaç tedavisi, fizik tedavi rehabilitasyonu, eklem içi enjeksiyonları, cerrahi operasyonlar, günlük yaşam alışkanlıklarının düzenlenmesi (duruş bozukluklarının tedavisi, beslenme planı hazırlanması gibi düzenlemeler) şeklindedir.

Bölümde uygulanacak tedaviye, hastalığın türüne ve hastaların genel sağlık durumuna göre uzman hekim tarafından karar verilmektedir. 

RF Testi, ENA Testi, Laboratuvar Testleri, Hilterapi, Steroid Tedavisi, Antikardiyolipin, Anti Hav IGG, Schober Testi, HLA, Anti Ccp, ANA Testi, Kortizon İğnesi, Tahlil, Kortikosteroid, Kan Tahlili, ASO, Ürik Asit, Ultrason, Check Up, Homeopati, RF
Omurilik Kireçlenmesi, Poliartrit, Polimiyalji romatika, Fibrozit, Kuğu Boynu Deformitesi, Palmar Eritem, Takayasu Arteriti, Poliarteritis Nodosa, Ayak Hastalıkları, Bağ Dokusu Hastalıkları, Parmak Ağrısı, Wegener Granülomatozu, Koksartroz, Temporal Arterit, Polimiyozit, Parmak Şişmesi, Dermatomiyozit, Reaktif artrit, Psoriatik artrit, Still hastalığı, Sırt Tutulması, Parmak Uyuşması, Dudak Uyuşması, Romatizmal Hastalıklar, Septik artrit, Osteopeni, Otoimmün Hastalıklar, Ayak Üşümesi, Buerger hastalığı, Kas Hastalıkları, Baker Kisti, Paget hastalığı, Raynaud fenomeni, Vaskülit, Sjögren sendromu, Ayak ağrısı, Ayak Bileği Ağrısı, Ürik asit yüksekliği, Topuk ağrısı, Artrit, Romatizma, Akdeniz Ateşi, Kemik erimesi, Fmf hastalığı, Kelebek hastalığı, Romatoid artrit, Ankilozan spondilit, Behçet hastalığı

Mete Pekdiker

Mete Pekdiker

Romatoloji

Bay, Meslekte 14 yıl

Mete Pekdiker Hakkında

Mete Pekdiker, Romatoloji uzmanı olarak Muş Merkez ilçesinde Muş Devlet Hastanesi isimli sağlık kuruluşunda görev yapmaktadır.

İletişim Bilgileri

Eğitim Bilgileri

Tıp Fakültesi: Cumhuriyet Üniversitesi,

Uzmanlık: İç Hastalıkları, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi,

Uzmanlık: İç Hastalıkları, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi,

Randevu Bilgileri

Muş Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir sağlık kuruluşudur. Mete Pekdiker için nolu MHRS telefonu üzerinden veya internet sitesi üzerinden randevu alabilirsiniz. MHRS üzerinden randevu alın.

Yakındaki Diğer Romatoloji Uzmanı Hekimler

Muş'ta görev yapan Romatoloji Uzmanı Hekimler

Muş'ta görev yapan 1 Romatoloji uzmanı bulundu. Görmek için tıklayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası