göğüs büyütmek için doğal yöntemler / Doğal Göğüs Büyütme Yöntemleri | Doç. Dr. Sevgi KURT

Göğüs Büyütmek Için Doğal Yöntemler

göğüs büyütmek için doğal yöntemler

Doğal yollarla göğüslerinizi büyütebilirsiniz

Bazı kadınlar büyük ve dolgun göğüse sahip olmak istiyorlar. Bunun için göğüslerine slikon taktırabiliyorlar. Göğüslerin büyük veya küçük olması hormonsal, genetik ve beslenmeyle alakalı. Beslenme göğüsleri diğer etkenlere göre daha az etkilese de kendi çabanızla yapabileceğiniz bir etken olması sayesinde göğüsleriniz daha büyük olabilir. Göğüslerini büyütmek isteyenler östrojen hormonu içeren veya östrojen hormonu salgılanmasını tetikleyen yiyeceklere ağırlık vermelidir.

DOĞAL GÖĞÜS BÜYÜTME YÖNTEMLERİ

BU BESİNLERİ TÜKETİN

Soya ve soya ürünleri, keten tohumu, bakliyatlar, kuruyemişler, kuru meyveler, zeytinyağı, susam, şeftali, çilek ve kırmızı şarap gibi besinler bu diyette bolca tüketilmesi önerilen yiyeceklerdir. Beslenmenin düzenlenmesi ile göğüs büyütme doğal bitkiler aracılığıyla sağlanabilmektedir.

DOĞRU EGZERSİZLERİ UYGULAYIN

Düzenli spor yapmak sağlığı oldukça olumlu etkiliyor. Sağlık açısından oldukça önemli olan spor ve egzersiz sayesinde daha dolgun göğüslere kavuşmak da mümkündür. Üst vücut ve göğüs kaslarını çalıştırmaya yarayan spor hareketleri bu bölgedeki kasların güçlenip büyümesine olanak tanımaktadır. Dolayısıyla bu egzersizler daha iri bir göğüs görünümü yaratabilmektedir. Duvar şınavı, göğüs presi, ayakta göğüs presi, prayer pozu, kol presi ve kol çemberi gibi egzersiz hareketleri göğüs ve çevresi kasları güçlendirmek için uygulanmaktadır. Spor ve egzersizin yanı sıra çeşitli ilaç, serum ve operasyonları da kapsamaktadır.

ŞERBETÇİ OTU KÜRÜ

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun önerisi olan şerbetçi otu göğüslerin büyümesine katkı sağlıyor. Bu yöntemle yaklaşık 5-6 gramlık şerbetçi otu her gün bir bardak suda kaynatın. Kaynayan karışım süzülerek 1 ay boyunca her gün için. İkinci aşamada ise bir süre hayıt tohumu kullanmanız gerekiyor. Her iki bitki için de doğru türü kullanmak son derece önemli! Aynı zamanda hem şerbetçi otunu hem de hayıt tohumunu kullanılırken beslenmenizde de birkaç noktaya ekstra özen göstermenizde fayda var. Özellikle iki günde bir yarım avokado, kuru beyaz üzüm ve ceviz bu süreçte kesinlikle düzenli olarak tüketilmesi gereken gıdalar arasında yer alıyor

REZENE TOHUMU KÜRÜ

Rezene tohumu içinde bulunan flavonoidler östrojen üretimini canlandırır. Bu da göğüslerin daha büyük olmasını sağlar. 1 bardak su içine 1 tatlı kaşığı rezene tohumlarını ekleyip bir cezvede kaynattıktan sonra 5 dakika demleyin. Ardından bu rezene çayını soğumadan tüketin. İçine ağız zevkinize göre bal da ekleyebilirsiniz. Günde 2 kez bunu tüketin.

SOĞAN SUYU

Soğan suyu göğüs büyütmede çok basit ancak bir o kadar etkili bir yöntemdir. Soğan suyu göğüsleri büyütüp sıkılaşmasına yardımcı olur. Soğan suyunu bal ve zerdeçal ile karıştırıp göğsünüze uyumadan önce sürün. Bir gece bekletin ve ertesi sabah ılık su ile durulayın. Etkili sonuçlar alıncaya dek günlük olarak bu yöntemi uygulayın.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Doğal yolla göğüs büyür mü? İşte sıkı ve daha büyük görünen göğüsler için öneriler

2000 yılında dünya genelinde yapılan Göğüs Büyüklüğü Memnuniyet Anketine 18.541 kadın katıldı. Araştırmada  kadınların %47.5'i şu anda sahip olduklarından daha büyük göğüsler istedi, %23.2'si daha küçük göğüsler istedi ve %29.3'ü mevcut göğüs ölçülerinden memnun kaldı. Araştırmaya göre kadınların yüzde 71'i mevcut meme büyüklüğünden memnun olmadığını gösterdi. Peki, doğal yolla göğüs büyür mü? Meme büyüklüğü konusunda memnun olmayanlar için doğal öneriler neler? Bu makalede bu sorunun yanıtına bakıyoruz.

 

 

doğal yolla göğüs büyütme

DOĞAL YOLLA GÖĞÜS BÜYÜR MÜ?

Öncelikle internette arandığı şekliyle doğal yolla göğüs büyür mü sorusunun yanıtına bakalım. Sağlık sitesi healthline bu soruya şu yanıtı veriyor: Kısa cevap: Göğüslerinizin şeklini doğal olarak değiştirebilmeniz pek olası değildir. Göğüslerinizin boyutunu ve şeklini değiştirmek genellikle göğüs büyütme (diğer adıyla implantlar) gibi cerrahi bir işlem gerektirir. Bunun nedeni, göğüslerinizin boyutunu aşağıdakilerin bir kombinasyonu ile belirlemesidir: 

  • genetik
  • hormonlar
  • vücut ağırlığı
  • yaşam tarzı
  • hamilelik gibi potansiyel yaşam evresi


GÖĞÜSLERİ AMELİYATSIZ BÜYÜTME YOLLARI

Yukarıda da gördüğümüz gibi healthline göğüs büyütme için doğal olarak yapılabilecek az şey olduğunu söylüyor. Ancak bunun yanı sıra göğüs egzersizleri dokuların altındaki göğüs kaslarının genel görünümünü değiştirir. Yani çeşitli antrenmanlar göğüs dokusu boyutunda, kuvvetinde, tonunda ve yoğunluğunda değişiklik yapabilir. Burada ince bir ayrım var. Egzersiz ile göğüs kaslarının yapısını güçlendirmek ile meme boyutunu büyütmek farklı şeyler. 

Göğüslerin yağ dokusunun altında pektoral adı verilen kaslar bulunur. Simplexity Fitness sertifikalı bir kişisel antrenör olan Anel Pla da Insider'a "Göğüs kaslarını ve çevredeki kasları çalıştırarak, onları sıkılaştırabilir ve tonlandırabilir ve duruşunuzu iyileştirebilir, her ikisi de size daha büyük göğüsler görünümü verebilir" diyor .

YİYECEKLER GÖĞÜS BÜYÜTÜR MÜ?

Katy W. Varwick, healthline'daki makalesinde "Göğüs boyutunu doğal olarak büyütmek istiyorsanız, buzdolabınıza bakmayın. Göğüs büyütmek için hiçbir yiyecek veya yemek planı klinik olarak gösterilmemiştir. Bununla birlikte, kilo almak göğüslerinizin boyutunu ve vücudunuzun geri kalanını artırabilir. Aradığınız sonuç bu değilse, diyet dışında göğüslerinizin daha büyük görünmesine yardımcı olabilecek seçenekler de var" diyor ve sıkı, iri memeler için şu egzersizleri öneriyor: 

GÖĞÜSLERİN DAHA BÜYÜK GÖRÜNMESİ İÇİN ÖNERİLER

"Doğru egzersizler göğüs kaslarının yanı sıra sırt ve omuz kaslarınızı geliştirmek için çok etkili olabilir. Bu, göğüslerinizin daha büyük, daha yüksek ve daha sıkı görünmesine yardımcı olabilir. Denemek için bazı egzersizler şunları içerir:

  • Şınav
  • Bench Press (Kişisel antrenör olan Anel Pla, Insider'a bench press'in göğsünüzün ortasını hedeflemek için en iyi göğüs egzersizi olduğunu söylüyor. Pla, "Bu egzersizin ana odak noktası göğüs kasınızın ortasında olduğundan, göğsün ortasını öne doğru iterek daha büyük görünmesini sağlar" diyor.)
  • Dumbell göğüs presi

Evde yapabileceğiniz bir hareket. Göğüs ve omuz kaslarını hedefler. Evde dumbell yoksa su şişesi de kullanabilirsiniz. Düz bir banka uzanabilirseniz ideal olacaktır. 

-Her iki elinizde birer dumbell alın.
-Dizleriniz bükülü, ayaklarınız yere düz ve hafif aralıklı olarak yatın.
-2 ila 3 set 8 ila 12 tekrar yapın.

  • Chest Press


Ayaklar yerde, dizler bükülü, beli topa yaslayarak sırt üstü yatın. Ellerinize birer dambıl, su şişesi alabilir ya da kendi vücut ağırlığınızla hareketi uygulayabilirsiniz. Dirsekler 90 derece, parmaklar tavanı gösterirken kalçayı yere doğru bırakın. (Bkz)

Nefes verirken dirsekleri tavana doğru düzeltirken kalçayı da yukarı itin (B). Nefes alırken, başlangıç pozisyonuna geri dönün (A). 10-12 kez tekrarlayın.

  • Kobra duruşu


Sağlık sitesi Formsante Kobra duruşu için şu bilgileri paylaşıyor:

1- Yüzüstü pozisyonda mata uzanın. Ellerinizi omuzların altına gelecek şekilde yerleştirin. Bacakları kalça genişliğinde açın.
2- Nefes alarak, omurgayı ileri ve yukarı doğru bel esnekliğiniz izin verdiği ölçüde kaldırın.
3- Burada 5-10 nefes kalın. Her nefeste göğüs kafesi kemiğinizi ileri doğru uzattığınızı düşünün.

Bu hareketin faydaları ise şöyle: Yorgunluk ve stresi giderir. Göğüs kafesi ve omurgayı esnetir, kol ve omuzları güçlendirir. Göğüs kafesini açarak, kalp ve akciğerlerin temizlenmesini, rahatlamasını sağlar. Ancak şöyle de bir uyarı var: Omuzların kulaklardan uzak ve boynun rahat olmasına özen gösterin. Bel ve omurgada sorun varsa uzman bir eğitmen gözetimi olmadan yapmayın.

Formsante'de göğüsler için önerilen bir diğer hareket ise bu şekilde uygulanıyor. Eğitmen Simge Duman'ın gösterdiği bu şınav versiyonu göğüs kasları başta olmak üzere tüm vücudu çalıştırıyor. Bu hareketi yaparken dizlerinizin üzerine yerleşin. Ellerinizi omuz hizasında matın dışında kalacak şekilde yerleştirin (A). Karın kaslarını kontrollü tutarak yavaşça göğsünü zemine doğru yaklaştırın. Dirseklerin yana doğru açık olsun (B). Başlangıç pozisyonuna dönmek için vücudunuzu yavaşça yukarı itin ve tekrarlayın. Hareketi 10 kez tekrar edin.


İLGİLİ İÇERİKLER

Gelişen teknoloji ve gelişen anestezi teknikleri ile kolaylıkla meme ameliyatları yapılabiliyor, hasta ertesi gün taburcu da oluyor. İlk olarak estetik cerrahi ile göğüs büyütme yöntemlerini inceleyelim.

Estetik Cerrahide Kullanılan Göğüs Büyütme Yöntemleri

Estetik cerrahlar, yağ dolgusu ve meme protezi (en çok kullanılan ve tercih edilen) göğüs büyütme işlemini yaparlar. Bütün meme büyütme yöntemleri, kişinin konforu ön planda olacak şekilde rahatlıkla yapılır.

Yağ Enjeksiyonu ile Göğüs Büyütme

Yağ enjeksiyonu öncesi, hastaya genel anestezi verilir veya sedasyon uygulanır ve operasyona başlanır. Operasyondan sonra hastanede kalmaya gerek yoktur, aynı gün eve gidilebilir.Operasyon sonrasında yağ alınan kısımlarda hafif derecede ağrı olması ve şişlik olması normaldir. 2 hafta içinde hastanın şikayetleri büyük oranda azalarak kaybolur.

Hastaya verilen yağların yaklaşık %40 ila %50 arasında kalıcılık oranları değişmektedir. İşlem sonrasında memeler bir beden daha büyük olur. Kişi eğer tekrar yaptırmak isterse 6 ay sonra tekrar işlem yapılabilir.

Hastalara sadece yağ enjeksiyonu ile meme büyütme çok önerilmemektedir. Çok az kişi bundan fayda görmektedir. Daha çok silikonla beraber yağ enjeksiyonu yapmayı tercih ediyoruz.

Yağ Enjeksiyonu Neden Çok Tercih Edilir?

Yapılan bazı araştırmalara göre, insan vücudunda en önemli olan kök hücrelerin kendi yağ dokusunda olduğunu ortaya koymuştur. Özellikle karın kısmındaki yağlarda, kemik iliğine oranla çok daha fazla kök hücre barındırdığı anlaşılmıştır.

Yağlar alınırken liposuction yönteminden farklı uygulanır. Daha yavaş alınarak, santrifüj edilen yağlar, bu işlemin sonunda istenmeyen ve işe yaramayan kısımları ayrıştırılmış olur. Sadece lazım olan kısımları kalır.

Avantajlarından bahsetmek gerekirse; uygun şartları sağlayan kişilere yağ dokusu ile göğüs büyütme yöntemini kullanmak uygun seçenek olabilir. Kişi tek bir işlem ile hem yağlarından kurtulur hem de hacimli memelere kavuşur.Yağ dokusunun fazla olduğu bölgeden yağlar alınarak incelme sağlanır ve memelere bu yağlar enjekte edilerek büyümesi sağlanır. Bu yöntem ile hasta çok yönlü fayda görmüş olacaktır.

Göğüs Büyütme Ameliyatı ile Küçük Göğüslerin Büyütülmesi

Göğüs büyütme yöntemleri denilince ilk olarak akıllara gelmesi gereken teknik meme silikonları olmalıdır. Uzun ömürlü olması da en çok tercih nedenlerinden. Geri dönüşümü olan ve rahat kontrol edilebilir. Ayrıca yağ enjeksiyonu gibi yöntemler herkese göre uygun değildir.

Kalıcı olmasını sağlamak için de meme protezleri kullanılır. Damla silikon protezler ve yuvarlak silikonlar olmak üzere şekillerine bakarak ikiye ayrılırlar. İçerik olarak, yine ikiye ayrılarak serum fizyolojikliler ve silikon içeriğe sahiptirler.

Genelde yuvarlak protezler daha minyon kişilerde kullanılırken, damla şeklinde olanlar daha uzun boylu ve iri yapıya sahip kadınlarda kullanılmaktadır. Protezler ise kas altı ya da kas üzerine yerleştirilir.

Göğüs büyütme ameliyatlarında silikonlar meme altında olan petrualez adı verilen kasın altına yada üzerine yerleştirilir. Nereye yerleştirileceğiyse hasta ne kadar yağ dokusuna sahip? Sorusunun yanıtı belirler.Yani hastanın meme dokusu zayıfsa, cilt altındaki yağ dokusu yetersizse, kas altına yerleştirilmesi tercih edilir.

Doğal Yollar ile Göğüs Büyütme Yöntemleri

Doğal yollar ile göğüs büyütme yöntemlerinin tercih edilmesini ve araştırılmasının en önemli etkenlerinden birisi evde yapılıyor olabilmesi ve maliyet açısından da uygun olmasıdır. Ancak belirtmekte fayda var göğüs büyütme işlemleri her zaman estetik cerrahlar tarafından yapılması gereken işlemlerdir. Ancak bu şekilde kalıcı ve sağlıklı memelere kavuşmak mümkündür.

Yağlar, serumlar ve ilaçlar gibi birçok göğüsleri büyüttüğü iddia edilen ürünler vardır. Biz bu ürünlerin kullanılmasını önermiyoruz. Ancak kişiler yine de kullanmak isterlerse, kesinlikle merdiven altı diye tabir edilen kalitesiz, bilinirliği olmayan ürünleri kullanmasınlar.

Doğal göğüs büyütücü krem diye serum olarak tabir edilen ürünler piyasada makul fiyatlara satılmaktadır. Fakat gerekli belgeleri olmayan sağlıksız ürünleri kullanmak hem sağlık açısından tehlikeli hem de boşa para vermektir.Gereken testlerden geçmeyen ürünler egzama, kızarıklık gibi cilt sorunlarına neden olabilir. Eğer göğüs büyütmek için kozmetik ürünler tercih edilecekse kesinlikle sağlık bakanlığından onaylı güvenilir markalara yönelmek son derece önemlidir.

Göğüs büyütme yöntemleri olarak her zaman yukarıda bahsettiğimiz estetik cerrahların uyguladığı teknikler kullanılmalıdır. Gerekli muayeneyi olup, istenilen göğüs ölçüsüne ve istenilen estetik görünüme kavuşmak bu şekilde hem sağlıklı hem de çok daha güvenilirdir.

Doğal Yöntemlerle Göğüs Büyütme

Günümüzde birçok kadın bir göğüs büyütme yöntemi olarak estetik ameliyatları tercih etmektedir. Estetik ameliyatlar büyük bütçeler gerektirmekle birlikte bıçak altına yatmak her kadının isteyeceği bir durum değildir. Göğüsleri küçük olan ve büyütmek isteyen kadınlar estetik ameliyatlardan önce doğal göğüs büyütme yöntemlerine de başvurabilmektedir. Bu yöntemler evde uygulanan küçük basit egzersizler ve masajlarla birlikte doğal kürler de göğüs büyütmeye yardımcı olmaktadır.

Bilindiği üzere göğüslerin boyutu genetik olarak belirlenmektedir. Zamanla genler etki ederek göğüsleri büyütür ve doğal şekline sokar. Bunun yanında dış etmenler de göğüslerin büyümesine etki etmektedir. Hamilelik ve hormonal değişimler göğüslerin büyümesine etki eden dış faktörlerdir.

Masajla göğüs büyütme

Masaj yaparak göğüs büyütme kadınlar arasında çok fazla tercih edilen bir yöntemdir. Birçok kadın bıçak altına yatmaktan ziyade evde kendi kendine yaptığı masajlarla göğüslerini büyütebilmektedir. İşte göğüs büyütmeye yardımcı olacak masaj teknikleri:

Göğüs masajı

Göğüs masajı göğüsleri düzenli olarak ovalamak ve bir nevi masaj yapmaktır. Göğüslerinize masaj yapmak için bitkisel masaj yağları ya da nemlendirici vücut losyonlarından yardım alarak, göğüslerinizin alt kısmından itibaren masaj yapmaya başlayın. Daha sonra göğsünüzün tamamını yavaş yavaş hareketlerle baskı uygulamadan ovalayın. Bu işlemi düzenli olarak uyguladığınız takdirde, zaman içerisinde göğüslerinizin dolgunlaştığına şahit olacaksınız.

Meme masajını uygulamak için meme boyutunuz da bu noktada çok önemlidir. Çünkü bu masaj tekniği fazla küçük olmayan memelere uygulandığı zaman ileriki dönemlerde meme sarkmasına da sebep olabilmektedir. Bu durum kadından kadına değişmektedir. Bu yüzden bu masajı göğüslerinizin ihtiyacına göre uygulamayı unutmayın.

Soğuk su ile göğüs büyütme masajı

Soğuk suyla yapılan masaj diğer masaja nazaran oldukça etkilidir. Göğüs bölgesi soğuk suyla uyarıldığı için daha çabuk büyür. Avuçlarınızı göğsünüzün ön kısmında birleştirin ve avuç içlerinizin birbirine baskı yapmasını sağlayın. Bu hareketi günde en az 15 kere yaptığınız takdirde zaman içerisinde göğüsleirnizn büyüdüğüne tanık olacaksınız.

Şınav çekerek göğüs büyütme

Düzenli olarak şınav çekmek de göğüs büyütücü egzersizler arasında yer alıyor. Düzenli olarak çekilen şınav, göğüslerde kaslanmaya yardımcı olacak ve bu da göğüslerinizin daha dolgun gözükmesine neden olacaktır.

Hormon Kontrolü ile Göğüs Büyütme

Bilindiği üzere göğüslerin büyümesi için ihtiyaç duyulan hormonlar gençlik döneminde vücut tarafından yüksek oranda üretilmektedir. Bu hormonların üretilmesi ergenlik döneminden sonra yavaşlamaya başlar.  Daha sonraki dönemlerde az da olsa üretilen bu hormonların üretimini daha da yavaşlatmamak için genetiği değiştirilmiş gıdalardan uzak durmak gereklidir. Bunun yanında dengeli ve düzenli bir beslenme programına sadık kalmak hormonların üretimini arttıracaktır.

Bitkisel yöntemlerle göğüs büyütme

Tüm bu masaj yöntemlerinin ve egzersizlerin yanında bitkisel ürünlerin kullanımı da göğüs büyütme için kullanılmaktadır. Günümüzde bıçak altına yatmak istemeyen birçok kadın bitkisel kürlerden sonuç alabilmektedir. İşte göğüs büyütmeye yardımcı olacak bitkisel kür tarifleri:

Göğüs büyütmeye yardımcı kür

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı şerbetçi otu
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı yağsız krem

Öncelikle küçük bir tencere içerisine şerbetçi otunu ve suyu ekleyerek kaynatın. KAynama noktasına geldiğinde ocağı kapatın ve üzerine kremi sıkın. Karışımın krem kıvamında olmasına dikkat edin. Karışımı krem kıvamına gelinceye dek karıştırdıktan sonra bir kaba alın ve üzerini streç filmle kapatarak 1 gün beklemesini sağlayın. Elde edilen karışımı göğüslerinize uygulamak için önce göğüzlerinizin temiz olmasına dikkat edin. Daha sonra karışımı göğüslerinize masaj yaparak uygulayın. En az bir saat bekledikten sonra göğüsleirnizi temizleyebilirsiniz. Bu kürü haftada bir kez düzenli bir şekilde uygulayın. Bir ayın sonunda göğüsleirnizdeki büyümeyi farkedeceksiniz.

Göğüs büyütmeye yardımcı maske

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 4 gram oğul otu

Öncelikle küçük bir tencere içerisine malzemeleri ekleyip orta ateşte ısıtın. Isıttığınız karışımı bir su bardağına doldurup aç karnınıza için. İki ay boyunca her gün bu karışımı düzenli olarak aç karnınıza için. Bu süre içerisinde göğüslerinizin büyüdüğüne şahit olacaksınız.

Göğüs büyütmek için krem

Malzemeler

  • 2 gram şerbetçi otu
  • 1 su bardağı su

Göğüs büyütmeye yardımcı krem yapmak için, bir su bardağı suyu kaynatın ve ardından içerisine şerbetçi otunu ekleyin. Karışım soğuduktan sonra karışımı süzün ve göğüslerinize masaj yaparak uygulayın. Karışımı düzenli olarak haftada üç kez uygulayabilirsiniz. İki ay içerisinde göğüslerinizdeki gözle görülür değişimi fark edeceksiniz.

Göğüs Büyütme Estetiği

Tüm bu bahsedilen egzersizler, masajlar ve doğal göğüs büyütme kürleriyle vakit kaybetmek istemeyen kadınlar göğüs estetiği estetiğini tercih etmektedir. Egzersizler ve doğal kürlerle göğüs büyütme yöntemleri zaman almakla birlikte estetiğe göre çok daha fazla efor gerektirmektedir. Bu eforu sarf etmek istemeyen ve daha etkili ve hızlı bir sonuç isteyen kadınlar için göğüs büyütme estetiği kaçınılmazdır. Günümüzde meme büyütme estetiği birçok farklı şekilde yapılmaktadır.

Yağ dokusuyla meme büyütmede hastanın kendi yağ dokusu memelere enjekte edilerek büyüme sağlanır. Bunun yanında doğal meme büyütme işleminde uygun meme silikonları kullanılıp meme büyütülür. Son olarak koltuk altından meme büyütme yönteminde de koltuk altından açılan 2-3 cm genişliğinde bir kesiden silikon jel yerleştirilmektedir. Silikon jel kesiden meme altına kadar ilerletilip meme kasının alt ya da üst kısmına yerleştirilerek meme büyütme sağlanır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır