ciltteki beyaz noktalar nasıl geçer / Cildinizdeki Siyah ve Beyaz Noktalardan Çabucak Kurtulmanın En Doğal 9 Yolu

Ciltteki Beyaz Noktalar Nasıl Geçer

ciltteki beyaz noktalar nasıl geçer

Milia Nedir? Yüzdeki Beyaz Noktalar ve Tedavisi

Yüz bölgesi en çok göz önünde bulunan vücut bölgemiz olması sebebiyle buraya yerleşen hastalıklar psikolojik olarak insanları daha fazla etkilemektedir. En sık yerleşim yeri yüz olan hastalıklardan biri de Milia’dır. Küçük, beyaz inci tanesine benzeyen deri kabartıları şeklinde kendisini gösteren milianın görüntüsü dışında bir zararı yoktur ve tedavisi dermatoloji hekimleri tarafından kolayca yapılabilmektedir.

Milia - Milium Nedir?

Milia çoğunlukla yüze yerleşen, çapı genellikle 3 mm’yi geçmeyen, sertçe kıvamı olan, inci tanesine benzetilebilen, genellikle beyaz bazen sarı renkli, yüzeysel metabolik birikimlerin oluşturduğu küçük kitlelerdir. Belirtiler kubbeye de benzetilebilir. Belirtilerin her bir tanesine ‘milium’ hastalığın geneline ise ‘milia’ adı verilir. Ağrı, yanma veya kaşıntı gibi rahatsızlıklar oluşturmaz. Tüm yaş gruplarında görülebilir. En sık ergenlik sonrası ve erişkinlerde görülür. Çoğunlukla yanaklara, özellikle göze yakın bölgelere, göz kapaklarına, alın bölgesine ve genital organlara yerleşir.

Milia Neden Olur?

Milia, herkeste olmamakla beraber bazı hastalarda genetik yatkınlık zemininde oluşur. Genetik yatkınlık olanlarda hastalık belirtileri daha erken yaşlarda ortaya çıkar ve daha çok sayıda görülür. Yeni doğanlarda oluşan miliumun sebebi bilinmez ancak genetik yatkınlık sonucu oluştuğu düşünülmektedir. Aşağıda belirtilenler hastalığın oluşumunu kolaylaştırabilir;

  • Genetik yatkınlık
  • Aşırı beslenme
  • Tek yönlü beslenme
  • Yanlış içerikli beslenme
  • Kanda yağ artışı
  • Kanda kolesterol artışı
  • Suni gıdalarla beslenme
  • Düzensiz uyku
  • Aşırı kafein tüketimi
  • Travmalar
  • Bül yapan deri hastalıkları
  • Uzun süreli güneş hasarı
  • Uzun süreli kortizonlu krem kullanımı
  • Cilt soyma işlemlerinin aşırı uygulanması
  • Cildin aşırı hassaslığı

Milia Tipleri Nelerdir?

Primer ve sekonder milia olarak iki tiptedir. Kendiliğinden gelişenlere ‘Pirimer Milia’, başka bir nedene bağlı gelişene ‘Sekonder Milia’ denilir. Primer milia kıl-yağ bezinden, sekonder milia ise ter bezlerinden kaynaklanan metabolik birikimlerin oluşturduğu küçük kitlelerdir.

Primer Milia Nedir?

Primer Milia bir nedene bağlı olmayarak kendiliğinden gelişen milia türleridir. Farklı yaşlarda görülen farklı tipleri mevcuttur.

 

Yenidoğan Primer Miliası: Doğumla birlikte görülür. En çok yüz, gövde ve kolların üst kısmına yerleşir. Tek tük ya da çok sayıda olabilir. Kendiliğinden birkaç haftada kaybolur.

 

Çocuk ve Erişkinlerde Görülen Pirimer Milia: Yeni doğan miliasına benzer. En çok yanak ve göz çevresinde görülür. Bunun dışında alında ve genital bölgede de görülebilir. Kendiliğinden kaybolma eğilimi yoktur. Genellikle uzun süre aynı yerde kalır. Daha az sıklıkla atopik yani alerjiye yatkın çocuklarda kaşıntıya bağlı burun ve göğüs çevresinde görülebilir.

 

Çok Sayıda (Multipl) Milia: Aylar içinde çok sayıda milia gelişir. Yerleşim yeri genellikle baş ve gövdedir. Genetik geçişli olabilen şekli de vardır. Genetik geçişli deri hastalıklarına eşlik edebilir.

Sekonder Milia Nedir?

Bir ilaç kullanımı, travma ya da hastalık sonrası ortaya çıkan milia türüdür. Ya kendiliğinden kaybolurlar ya da uzun süre kalabilirler. Bunlara örnek olarak aşağıdakiler verilebilir;

 

Epidermoliozis Bülloza Sonrası Gelişen Milia: İçi su dolu kabarcıklarla seyreden bir deri hastalığı olan epidermoliozis büllüozaya milia eşlik edebilir.

 

Plaklar Oluşturan Milia: Çok sayıda milium yan yana gelerek plak oluşturur. Baş, boyun ve kulak çevresinde görülür. Kadınlarda ve orta yaşta daha sıktır. Lichen Planus gibi bazı deri hastalıkları, travma ya da böbrek nakilleri sonucu oluşabilir. Ayrıca organ nakli sonrası kullanılan bazı ilaçlar da milia oluşturabilir.

 

Nodüler Milia: Oluşum sebepleri ve yerleşim yeri plaklar oluşturan miliadaki gibidir. Ancak görünüm nodüler (nohuta benzer) şekildedir.

 

Bunların dışında sekonder milia aşağıdaki durumlarda da oluşabilir;

  • İkinci derece yanıklardan sonra
  • Radyoterapiden sonra
  • Deri soyucu tedavilerden sonra
  • Deri greftleme (deri yamama) sonrası
  • Yeni doğanlarda topuktan kan alma sonrası
  • Bazı ilaç kullanımlarını takiben
  • Yağ bazlı kozmetik ürünler kullanıldıktan sonra

Milia Hangi Hastalık ile Karıştırılabilir?

En sık karıştırıldığı iki deri problemi irinli akne şekilleri ve yağ kistleridir. Aknede genellikle kızarıklık ve hassasiyet mevcuttur. Yağ kistlerinin ise kıvamı miliuma göre daha yumuşaktır. Nadiren karıştırılabilecek bir diğer hastalık da virüslerin sebep olduğu Molluscum Contagiosumdur. Molluscum kitlelerinin de kıvamı daha yumuşaktır.

Milia Bulaşıcı Mıdır?

Hastalığın belirtilerinin zamanla çoğalma eğiliminde olması akla böyle bir soruyu getirebilir. Ancak mikrobik sebeple oluşmadığından bulaşıcılık söz konusu değildir.

Milia Evde Kendi Kendine Tedavi Edilebilir mi?

En çok yüz bölgesine yerleşen milia basit deri kabarıklıkları gibi düşünülerek çeşitli yanlış uygulamalar yapılabilmektedir. Kabarıklıkları çıkartma amaçlı sürülen kimi maddeler deride aşırı soyulma, tahriş ve kalıcı izlere sebep olabilir. Bu yüzden uzman hekim tarafından hiç iz bırakmadan tedavi edilebilen bir hastalık olan milia için hastalar kendi kendine müdahaleye kalkışmamalıdırlar.

Millia Oluşumunu Engellemek İçin Neler Yapılmalıdır?

Aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilirse milium oluşumu, sayılarının çoğalması ve mevcut lezyonların büyümesi mümkün olduğunca geciktirilebilir;

  • Sigara ve alkol kullanılmamalı
  • Aşırı kilo varsa kilo verilmeli
  • Sağlıklı gıdalardan doğru miktarda tüketilmeli
  • Aşırı kafein tüketilmemeli
  • Uyku düzenine dikkat edilmeli ve yeterince uyumalı
  • Hareketli bir yaşam tercih edilmeli
  • Aşırı güneş ışınlarından korunmalı
  • Yeterince su tüketimi olmalı
  • Cilde uygun olmayan, kalitesiz kozmetikler kullanılmamalı
  • Yağ bazlı yerine su bazlı nemlendiriciler kullanılmalı
  • Doğru seçilmiş temizleyiciler ile günlük yüz ve vücut temizliği ihmal edilmemelidir.

Milia Tedavisi Nasıldır?

Milia hastaların kozmetik olarak önemsediği bir deri hastalığı olmakla beraber uzun dönemli önemli bir soruna yol açmaz. Yeni doğanlarda birkaç hafta içinde kendiliğinden gerileyeceği için tedavi gerekli değildir. Gençlerde ve erişkinlerde milia belirtileri kendiliğinden birkaç haftada geçmezse bir dermatoloji uzmanına başvurulabilir. Uzman hekim lezyonların sayısı, büyüklüğü, kıvamı ve derinliklerini hesaba katarak en iyi kozmetik sonucu alabileceği bir yöntemi seçer. Sıklıkla kullanılan tedavi yöntemleri aşağıda belirtilmiştir;

  1. Bistüri ucu ya da enjektör ucu ile ekstirpasyon
  2. Topikal Retinoidler (Dıştan Uygulanan Soyucu Kremler)
  3. Kriyoterapi
  4. Kimyasal Peeling
  5. Radyofrekans Tedavisi
  6. Elektrokoter
  7. Erbium ve Karbondioksit Lazer ile Mikroablazyon

 

Doğru uygulanan tedavi yöntemleri ile miliada mükemmel kozmetik sonuçlar elde edilebilmektedir. Uygulama sonrası uygun bir antiseptik bakım ile sekonder (ikincil) enfeksiyon engellenmekte ve kısa sürede iyileşme gerçekleşmektedir. İyileşme süresi genellikle hafta civarındadır.

 

Bir dermatoloji hekimi için tanısı ve tedavisi kolayca yapılan milia hastalığında ağrı, kaşıntı ve  yanma belirtileri olmadığı için hekime başvuruda gecikmeler olabilmektedir. Diğer yandan Milia lezyonları genellikle zaman içinde büyüme ve çoğalma eğilimi gösterebilir. Hastalığın ilerlemesi kişinin yüz görünümünü bozarak psikolojisini olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple erken tanı ve tedavi daha kısa sürede daha güzel sonuçların elde edilmesini sağlayacağından kendiliğinden geçmeyen milia durumlarında kısa sürede hekime müracaat edilmesi hastalar için daha avantajlı olacaktır.

Dr. Ahmet ACAR

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı

Çenedeki beyaz noktalar nasıl geçer?

Çenede oluşan beyaz noktalar yaygın olarak görülen bir sivilce türüdür. Beyaz noktalar siyah noktalara göre oldukça serttir ve sıkarak içlerini boşaltmak zordur. Estetik açıdan hoş görünmezler ve bulunduğu yerden uzaklaştırmak biraz zaman alabilir. Ancak onları tedavi edecek bazı yöntemler bulunur. İşte "Çenedeki beyaz noktalar nasıl geçer?" sorusunun yanıtı

funduszeue.info

Yayınlanma: - 20 Mayıs Güncellenme:

Çenedeki beyaz noktalar nasıl geçer?

Tüm aknelerde olduğu gibi gözeneklerde; ölü deri hücreleri, yağ, kir ve bakteriler birikerek beyaz noktaları meydana getirir. Vücudun her bölgesinde oluşan beyaz noktalar genellikle çene, boyun, yüz, sırt ve omuzlarda daha çok görülürler.

BEYAZ NOKTA NEDEN OLUŞUR?

Beyaz nokta oluşumu gözeneklerin tıkanması sonucu ortaya çıkar.

Ancak en yaygın nedenler arasında şunlar yer alır:

– Hormonal değişimler
– Genetik faktörler
– Stres ve anksiyete
– Kozmetik ürünler
– Kullanılan bazı ilaçlar

BEYAZ NOKTALAR İÇİN ÇÖZÜM YOLLARI NELERDİR?

Çene ya da yüzde oluşan beyaz nokta ve sivilcelerden kurtulmak için bazı yöntemlerden yararlanılabilir. Doğal yöntemler beyaz noktalarda etkili sonuçlar yaratan alternatif yöntemlerdir. İşte o tarifler…

MANUKA BALI

Manuka balını aktar ya da eczanelerden rahatlıkla bulabilirsiniz. Bakterileri yok etmesinin yanı sıra gözenekleri derinlemesine temizleyerek beyaz nokta oluşumunu engeller. Yüzünüzü temizledikten sonra beyaz noktanın olduğu bölgeye bir kaşık uygulayarak dakika bekleyin. Ardından ılık su ile yıkayın. Beyaz noktalar geçene kadar uygulamaya devam edin.

KARBONAT

Karbonat ciltteki kir yağ ve ölü derileri ciltten arındırır. Bir tatlı kaşığı karbonat ile biraz suyu karıştırın ve sorunlu bölgeye sürün. Kuruduktan sonra yıkayarak çıkarın. Haftada kere uygulayarak beyaz noktaları uzaklaştırabilirsiniz.

ÇAY AĞACI YAĞI

Antibakteriyel ve antiviral özelliklerinden dolayı çay ağacı yağı bakterileri ciltten uzaklaştırmaya yardımcı olur. Pamuklu çubuğu suya batırdıktan sonra damla çay ağacı yağı damlatın ve beyaz noktaların üzerine sürün. 30 dakika beklettikten sonra durulayın. Günde 2 kere uygulayarak çenenizdeki beyaz noktaları yok edebilirsiniz.

Yüzdeki küçük beyaz noktalar neden olur? Yüzdeki beyaz kabarcıklar nasıl geçer?İlginizi ÇekebilirYüzdeki küçük beyaz noktalar neden olur? Yüzdeki beyaz kabarcıklar nasıl geçer?Siyah noktalara ne iyi gelir?İlginizi ÇekebilirSiyah noktalara ne iyi gelir?Siyah noktalar nasıl sıkılır? Siyah noktalar neden olur?İlginizi ÇekebilirSiyah noktalar nasıl sıkılır? Siyah noktalar neden olur?

anksiyetebeyazÇaygenetiksivilce

Y&#;z&#;n&#;zdeki k&#;&#;&#;k beyaz noktalarla nasıl başa &#;ıkabilirsiniz?

Haberin Devamı

Bu beyaz noktalara neden olan şey nedir?

Milialar, keratinle dolu küçük şişliklerdir. Cildiniz doğal yollardan pul pul dökülme yeteneğine sahip olmadığından bazen bu birikimler böyle beyaz noktaların oluşmasına neden olabilir. Uzmanlar özellikle uzun sure güneşe maruz kalmanın milia oluşumunda büyük etkisi olduğunu söylüyor. Diğer nedenlerden biri de makyaj ve cilt bakım ürünlerinden kalan fazlalıkların tıkanıklıklar oluşturmasıdır.

Milialar cilt türüne ve yaşa bakılmaksızın herkeste olabilir ve özellikle yüzde burun ve göz çevresinde yoğunlaşır. Bununla birlikte ellerde ve kollarda da görülebilir.

Peki onlardan nasıl kurtulabilirsiniz?

Ne yaparsanız yapın, onları yolmayın ve sıkmayın. Bunun yerine nazik eksfoliyasyon ve hücre döngüsünü teşvik eden ürünler kullanmaya çalışın. Cildi tahriş edecek ve kızartacak sert ürünlerden uzak durun. Uzmanlar özellikle glikolikasit ve retinol gibi hücre döngüsünü teşvik edecek ürünlerin bu kistleri nazikçe çözebileceği konusuna değiniyor. Ancak bu ürünleri kullanan kişiler de hassas bir cilde sahipseler önceden test etmeleri öneriliyor.

KİŞİSEL VERİLERİN ELDE EDİLMESİ VE İŞLENMESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME FORMU

Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. (“Acıbadem”) ve Acıbadem’in hakim ve bağlı şirketleri (hepsi birlikte “Acıbadem Grubu” olarak anılacaktır.) tarafından, sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat kapsamında Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verileriniz, aşağıda açıklanan çerçevede ve sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, Özel Hastaneler Yönetmeliği ve Sağlık Bakanlığı düzenlemeleri ve sair mevzuata uygun olarak işlenebilecektir.

1. Kişisel Verilerin elde Edilmesi, İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Kişisel verileriniz Acıbadem Grubu tarafından sağlanmakta olan kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amaçlarıyla ve Acıbadem Grubu şirketlerinin faaliyet konularına uygun düşecek şekilde; sözlü, yazılı, görsel ya da elektronik ortamda, çağrı merkezi, internet sitesi, sözlü, yazılı ve benzeri kanallar aracılığıyla elde edilmektedir. Sağlık verileriniz başta olmak üzere özel nitelikli kişisel verileriniz ve genel nitelikli kişisel verileriniz, Grup tarafından aşağıda yer alanlar dâhil ve bunlarla sınırlı olmaksızın bu maddede belirtilen amaçlar ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde işlenebilmektedir:

  • Kimlik bilgileriniz: Adınız, soyadınız, T.C. Kimlik numaranız, pasaport numaranız veya geçici TC Kimlik numaranız, doğum yeri ve tarihiniz, medeni haliniz, cinsiyetiniz, sigorta veya hasta protokol numaranız ve sizi tanımlayabileceğimiz diğer kimlik verileriniz.
  • İletişim Bilgileriniz: Adresiniz, telefon numaranız, elektronik posta adresiniz ve sair iletişim verileriniz, müşteri temsilcileri ya da hasta hizmetleri tarafından çağrı merkezi standartları gereği tutulan sesli görüşme kayıtlarınız ile elektronik posta, mektup veya sair vasıtalar aracılığı ile tarafımızla iletişime geçtiğinizde elde edilen kişisel verileriniz.
  • Muhasebesel Bilgileriniz: Banka hesap numaranız, IBAN numaranız, kredi kartı bilginiz, faturalama bilgileriniz gibi finansal verileriniz.
  • Sağlık hizmetlerinin finansmanı ve planlaması amacıyla özel sağlık sigortasına ilişkin verileriniz ve Sosyal Güvenlik Kurumu verileriniz.
  • Hastane veya tıp merkezlerimizi ziyaret etmeniz halinde güvenlik ve denetim amaçlı tutulmakta olan kamera kayıtları görüntüleriniz.
  • Otoparkı kullanmanız halinde araç plaka veriniz.
  • Sağlık Bilgileriniz: Laboratuvar sonuçlarınız, test sonuçlarınız, muayene verileriniz, randevu bilgileriniz, check-up bilgileriniz, reçete bilgileriniz dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi sırasında veya bunların bir sonucu olarak elde edilen her türlü sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel verileriniz.
  • funduszeue.info sitesine veya funduszeue.info adresine gönderdiğiniz veya girdiğiniz sağlık verileriniz ve sair kişisel verileriniz.
  • Acıbadem’e veya Acıbadem Grup şirketlerinden herhangi birine iş başvurusunda bulunmanız halinde bu hususta temin edilen özgeçmiş dâhil sair kişisel verileriniz ile Acıbadem Grubu çalışanı ya da ilişkili çalışan olmanız halinde hizmet akdiniz ve işe yatkınlığınız ile ilgili her türlü kişisel verileriniz.

Acıbadem Grubu tarafından elde edilen her türlü kişisel veriniz (Özel nitelikli kişisel veriler de dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) aşağıdaki amaçlar ile işlenebilecektir:

  • Kimliğinizi teyit etme,
  • Kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi.
  • İlgili mevzuat uyarınca Sağlık Bakanlığı ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile talep edilen bilgilerin paylaşılması.
  • Hastane ve Tıp Merkezlerimizin iç işleyişi ile günlük operasyonların planlanması ve yönetilmesi.
  • Hastane Yönetimi, Hasta Hakları, Hasta Deneyimi bölümleri tarafından hasta memnuniyetinin ölçülmesi, arttırılması ve araştırılması.
  • İlaç temini.
  • Randevu almanız halinde randevu hakkında sizi haberdar edebilme.
  • Risk yönetimi ve kalite geliştirme aktivitelerinin yerine getirilmesi.
  • Sağlık hizmetlerini geliştirme amacıyla analiz yapma.
  • Hasta Hizmetleri, Mali İşler, Pazarlama bölümleri tarafından sağlık hizmetlerinizin finansmanı, tetkik, teşhis ve tedavi giderlerinizin karşılanması, müstehaklık sorgusu kapsamında özel sigorta şirketler ile talep edilen bilgilerin paylaşılması.
  • Araştırma yapılması.
  • Yasal ve düzenleyici gereksinimlerin yerine getirilmesi.
  • Sağlık hizmetlerinin finansmanı kapsamında özel sigorta şirketler ile talep edilen bilgileri paylaşma.
  • Kalite, Hasta Deneyimi, Bilgi Sistemleri bölümleri tarafından risk yönetimi ve kalite geliştirme aktivitelerinin yerine getirilmesi.
  • Hasta Hizmetleri, Mali İşler, Pazarlama bölümleri tarafından hizmetlerimiz karşılığında faturalandırma yapılması ve anlaşmalı olan kurumlarla ilişkinizin teyit edilmesi.
  • Pazarlama, Medya ve İletişim, Çağrı Merkezi bölümleri tarafından kampanyalara katılım ve kampanya bilgisi verilmesi, Web ve mobil kanallarda özel içeriklerin, somut ve soyut faydaların tasarlanması ve iletilebilmesi.

İlgili mevzuat uyarınca elde edilen ve işlenen Kişisel Verileriniz, Acıbadem veya Acıbadem Grubu’na ait fiziki arşivler ve/veya bilişim sistemlerine nakledilerek, hem dijital ortamda hem de fiziki ortamda muhafaza altında tutulabilecektir.

2. Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel verileriniz, Kanun ve sair mevzuat kapsamında ve yukarıda yer verilen amaçlarla Acıbadem ve Acıbadem Grubu tarafından Acıbadem Grubu’na dahil olan şirketler ile, Özel sigorta şirketleri, Sağlık bakanlığı ve bağlı alt birimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve sair kolluk kuvvetleri, Nüfus Genel Müdürlüğü, Türkiye Eczacılar Birliği, Mahkemeler ve her türlü yargı makamı, merkezi ve sair üçüncü kişiler, yetki vermiş olduğunuz temsilcileriniz, avukatlar, vergi ve finans danışmanları ve denetçiler de dâhil olmak üzere danışmanlık aldığımız üçüncü kişiler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, resmi merciler dâhil sağlık hizmetlerini yukarıda belirtilen amaçlarla geliştirmek veya yürütmek üzere işbirliği yaptığımız iş ortaklarımız ve diğer üçüncü kişiler ile paylaşılabilecektir.

3. Kişisel Veri Elde Etmenin Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı, görsel ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar ve Acıbadem’in faaliyet konusuna dahil her türlü işin yasal çerçevede yürütülebilmesi ve bu kapsamda Acıbadem’in akdi ve kanuni yükümlülüklerini tam ve gereği gibi ifa edebilmesi için toplanmakta ve işlenmektedir. İşbu kişiler verilerinizin toplanmasının hukuki sebebi;

  • sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu,
  • sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu,
  • sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname,
  • Özel Hastaneler Yönetmeliği,
  • Kişisel Sağlık Verilerinin İşlenmesi ve Mahremiyetinin Korunması Yönetmeliği,
  • Sağlık Bakanlığı düzenlemeleri ve sair mevzuat hükümleridir.

Ayrıca, Kanun’un 6. maddesi 3. fıkrasında da belirtildiği üzere sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel veriler ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbı teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir.

4. Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınız

Kanun ve ilgili mevzuatlar uyarınca;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel veriler işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel sağlık verilerine erişim ve bu verileri isteme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesine ve/veya kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesine ilişkin işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme hakkını haizsiniz.

Mezkûr haklarınızdan birini ya da birkaçını kullanmanız halinde ilgili bilgi tarafınıza, açık ve anlaşılabilir bir şekilde yazılı olarak ya da elektronik ortamda, tarafınızca sağlanan iletişim bilgileri yoluyla, bildirilir.

5. Veri Güvenliği

Acıbadem, kişisel verilerinizi bilgi güvenliği standartları ve prosedürleri gereğince alınması gereken tüm teknik ve idari güvenlik kontrollerine tam uygunlukla korumaktadır. Söz konusu güvenlik tedbirleri, teknolojik imkânlar da göz önünde bulundurularak muhtemel riske uygun bir düzeyde sağlanmaktadır.

6. Şikayet ve İletişim

Kişisel verileriniz teknik ve idari imkânlar dâhilinde titizlikle korunmakta ve gerekli güvenlik tedbirleri, teknolojik imkânlar da göz önünde bulundurularak olası risklere uygun bir düzeyde sağlanmaktadır. Kanun kapsamındaki taleplerinizi, “funduszeue.info” web adresindeki “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Başvuru Formu” nu doldurarak;

  • (i) ATATÜRK funduszeue.info funduszeue.info:3/8 ATAŞEHİR, Istanbul, Türkiye adresine kargo ile ıslak imzanızı taşıyan bir dilekçe ile “Kurumsal Sekretarya” departmanı dikkatine Zarfına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Bilgi Talebi” yazılarak gönderebilirsiniz,
  • (ii) Noter kanalıyla gönderebilir,
  • (iii) [email protected] adresine güvenli elektronik ya da mobil imzalı olarak, kayıtlı elektronik posta adresi veya sistemimizde kayıtlı elektronik e-posta adresiniz aracılığıyla ve/veya
  • (iv) Acıbadem’e hitaben yazdığınız “word veya pdf.” formatındaki bir dosyayı güvenli eimza ile imzalayarak [email protected] ‘a e-posta’nın konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgi Talebi” yazarak iletebilirsiniz.

Kanun kapsamındaki taleplerinizi, funduszeue.info web adresindeki “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Başvuru Formu” nu doldurarak ve formda belirtilen usullerle tarafımıza iletmenizi rica ederiz.

YUKARI

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası