1999 honda civic 1.6 ies yakıt tüketimi / Yakıt tüketimi(İES, VTİ, İS)

1999 Honda Civic 1.6 Ies Yakıt Tüketimi

1999 honda civic 1.6 ies yakıt tüketimi

kaynağı değiştir]

Yedinci Nesil Makyajlı Civic Sedan
Yedinci Nesil Civic Sedan
Yedinci nesil Civic Type-R

Honda'nın ile arasında ürettiği Civic modelidir. Araç, yılının Eylül ayında piyasaya sürüldüğü için model olarak geçmektedir. Aynı şekilde yılının ikinci yarısına kadar üretildiği için de model yılına sahip yedinci nesil Civic'ler vardır. Bir önceki nesliyle kıyaslandığında boyutlarını koruyan aracın iç mekanı önceki nesline göre biraz daha genişledi. Özellikle arka zeminde şaft tüneli çıkıntısının olmaması yani tabanın düz olması arka bölümdeki yolcular için ekstra konfor sağladı. Civic'in Hybrid modeli bu nesilde, yılında sunulmuştur.

Honda, bu araç ile yılında Japonya yılın otomobili ödülünü dördünce kez kazanmış oldu. Aynı şekilde yılında ise Japonya Otomotiv Araştırmacıları ve Gazetecileri Konferansı Yılın Otomobili ödülüne sahip olmuştur.

Araç yılında makyajlanmıştır. Bu makyajla aracın ön farları, arka stopları, ön kaput, ön tampon ve marşpiyellerinde değişikliğe gidilirken iç dizaynında ise gösterge yazıları ve ışıkları, müzik sistemi gibi değişiklikler olmuştur.

Yedinci nesil Civic Türkiye'de sadece beygir gücündeki litrelik VTEC motorla satılmıştır. Ayrıca litrelik beygirlik Hatchback Type-R modeli de bulunmaktadır. Bu nesil Civic Türkiye'de LS ve ES olmak üzere iki adet donanım seviyesiyle satılmıştır. Civic'in hibrit modeli, Türkiye'ye gelmemiştir..

Bu nesilde, model yılına sahip Civic Hatchback modeli de çıktı. 3 kapılı ve 5 kapılı olmak üzere iki seçeneği olan bu Civic modeli, Avrupa üretimi olduğu için bazı kaynaklarda Euro Civic olarak adlandırılır. Aynı zamanda LS ve ES donanım özelliklerinin yanında hatchback Civic'lerde Sport donanım seviyesi de mevcuttu. Bu araçlarda Türkiye'ye litrelik 90 beygir, litrelik beygir ve Type-R modelindeki litrelik beygirlik motorlarla sunuldu. yılı itibarıyla hatchback model de makyajlanıp daha spor bir görünüme kavuşturulmuştur.

Hem sedan hem de hatchback kasa tipinde isteğe bağlı olarak 5 ileri manuel ya da 4 ileri otomatik şanzıman seçenekleri vardı. Type-R modeli ise 6 ileri manuel şanzıman ile sunuluyordu.[10]

Sekizinci Nesil ( - )[değiştir kaynağı değiştir]

Dördüncü Nesil Civic Hatchback
Dördüncü nesil Civic Sedan

yılı itibarıyla Civic, büyüyen boyutları (&#;mm) ve yepyeni bir tasarımıyla görücüye çıktı. Daha önceki modellerden çok daha modern duran bu kasanın motorları da bir önceki nesle göre daha güçlüydü. Geniş model ve donanım seviyesiyle Civic dünya çapında çeşitli pazarlarda sunuldu. B16A VTEC motorla sunulan Japon pazarı bu dönemde en önemli pazardı. Amerika pazarındaki modeller elektronik yakıt enjeksiyonuna sahipken bazı yerlerde hala karbüratörlü motorlar da kullanılıyordu. Bu nesilde Honda, hatchback modelinde sadece 3 kapılı coupe versiyonuna yer vererek büyük sınıfta ise sadece sedan 4-kapılı modele yer verdi. Önceki nesillerde yer alan 5 kapılı hatchback modeli bu nesilde bulunmamaktadır.

Birçok donanım seviyesine sahip olan aracın Türkiye'ye bilinen EL, EX, ve GL modelleri gelmiştir. , ve litrelik motorlara sahiptir.[7]

Beşinci Nesil ( - )[değiştir kaynağı değiştir]

9. Nesil Honda Civic Sedan
9. Nesil Honda Civic Sedan

yılının Aralık ayında yeni Civic için artık sinyaller verilmeye başlanmıştı. Honda; enerjik, şık ve aerodinamik başlığı altında bir taslak yayınladı. yılında Kuzey Amerika Otoshow'unda görücüye çıkan Civic Türkiye'ye yılının sonlarında model yılı ile giriş yaptı. Önceki kasaya göre iç ve ön tarafında fazla bir değişiklik olmayan yeni kasa Civic'de en önemli değişim aracın arka kısmında ve yüksekliğinde oldu. Ön kısım ise önceki modele göre keskinleştirildi.

Önceki modele göre biraz daha yüksek olan Civic'in eleştiri alan eksiklikleri bu kasada giderildi. Yalıtımı iyileştirilen araca yağmur ve far sensörü eklendi, iç malzeme kalitesinde iyileştirilmeye gidildi, bagaj hacmi arttırıldı ve bazı donanımlar eklenerek zenginleşen araç önceki nesille ciddi olarak ayrıştı. Başta arka tasarımla ilgili eleştirilere maruz kalan Civic'in arka tasarımı zamanla benimsendi. Beklenenin aksine yeni Civic'in önceki nesliyle aynı motoru taşıması hayal kırıklığına neden oldu.

Civic, Türkiye'ye litrelik beygir gücü NM torka sahip motorla geldi ve bu motorlar 5 ileri manuel ya da 5 ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle alınabiliyordu. Bu nesilde, aracın ECO olarak geçen fabrika çıkışlı LPG modelinin üretimine başlandı ve bu modelin üretimi yılından beri devam etmektedir. Aracın nadir olan &#;hp lik motorlu modelleri de bulunur. Başlarda isteğe göre özel olarak getirilen ve diğer modeller gibi 5 ileri düz veya 5 ileri otomatik şanzımanla desteklenen bu motorun kullanıldığı modeller artık bulunmamaktadır.

Bir önceki nesilde olduğu gibi güvenlik donanımları en temel modellerde bile en dolu modellerle aynıdır. Civic; Dream, Premium, Elegance ve Executive olmak üzere 4 farklı donanım seviyesiyle Türkiye'ye gelmiştir.

Araçların donanım olarak farklılık gösterdiği özellikler;

Araç yılında makyajlandı. Çok büyük fark olmayan aracın jantları ve ön panjuru yenilendi. Aracın içinde ise teyp ve müzik çalarda değişiklikler yapıldı, yapılan değişiklikle araca sportif bir görünüm kazandırılmaya çalışıldı.

Aracın yılı itibarıyla Black Edition adında body kitli, spoilerli ve navigasyon ekranlı özel bir serisi üretime sunuldu. Sınırlı sayıda üretilen bu model, Civic'in spor versiyonu olarak kabul edilebilir.

Aracın hatchback versiyonu da bulunmaktadır. Türkiye'ye yılı itibarıyla giriş yapan aracın üç adet motor seçeneği bulunmaktadır. Bunlar; litrelik i-Vtec, beygirlik, NM torka sahip benzinli motor, litrelik i-Dtec, beygir güce ve NM torka sahip dizel motor ve litrelik turbo beslemeli i-Vtec, beygir güç ve NM torka sahip motordur. 2 litrelik motor sadece spor model olan Civic Type-R modelinde sunulmaktadır. Sunulan motorların hepsi Türkiye'de sadece manuel şanzıman ile desteklenmektedir.

litrelik motorun Comfort ve Elegance olmak üzere iki donanım seviyesi varken, litrelik dizel motorun Comfort, Elegance ve Sport olmak üzere üç donanım seviyesi vardır. Type-R modeli ise tek donanım paketi ile sunulmaktadır.[13]

Onuncu Nesil ( - )[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir