boydak ne demek / Sözce › boydak sözlük anlamı nedir › boydak ne demek

Boydak Ne Demek

boydak ne demek

boydak ne demek?

serbest
sf. 1. Hiçbir şarta bağlı olmayan, istediği gibi davranabilen, erkin. 2. Tutuklu veya bağımlı olmayan, özgür, hür. 3. Zamanını istediği gibi kullanabilen, yapacak bir işi olmayan: Öğleyin serbestim, gelebilirsin. 4. Bazı kurallara bağlı olmayan: Serbest ticaret. Serbest nazım. 5. Sıkılmadan, şaşırmadan konuşan ve davranan. 6. Ağırbaşlı olmayan, hoppa (kadın). 7. Hareketi herhangi bir biçimde engellenmeyen: Serbest geçiş 8. zf. Rahat, özgür, bağımsız bir biçimde: "Ötekilere de pek serbest davranır isem de onlar benden utanırlar." -M. Ş. Esendal.

yalnız
sf. 1. Yanında başkaları bulunmayan: Sokaktaki yalnız çocuk. 2. zf.(ya'lnız) Yanında başkaları olmayarak: "Ömrümde şehir içinde bile yalnız dolaşmaya alışmamış bir adam için bir genç kızın tek başına Avrupa seyahatine çıkışı akıl durdurucu bir şeydi." -Y. K. Karaosmanoğlu. 3. zf.(ya'lnız) Yalnızca: "Kendisini yalnız Bombay'a kadar götürecek tren parası vardı." -F. R. Atay. 4. bağ. Ama: Giderim yalnız arkadaşlarımı isterim. Güzel yalnız biraz renksiz. 5. is. ruh b. Toplumsal ilişkilerden yoksun veya yoksun bırakılan kişi.

Boydak Ne Demek?

Boydak

  1. [isim] Yükü olmayan yaya
  2. [sıfat] Bekâr, yalnız, serbest
Kelime Anlamı Kaynağı : Türk Dil Kurumu (TDK) Güncel Türkçe Sözlüğü

Şunlara da göz atmak isteyebilirsiniz:

Boydak kelimesi baş harfi b son harfi k olan bir kelime.Başında b sonunda k olan kelimenin birinci harfi b , ikinci harfi o , üçüncü harfi y , dördüncü harfi d , beşinci harfi a , altıncı harfi k . Başı b sonu k olan 6 harfli kelime.

A B D K O Y Harfleri İle Yazılabilecek Bazı Kelimeler

6 Harfli Kelimeler

BOYDAK

5 Harfli Kelimeler

KOBAY

4 Harfli Kelimeler

BOYA, ODAK

3 Harfli Kelimeler

BAD, BAY, BOA, BOK, BOY, DOK, KAY, KOD, KOY, OBA, ODA, OYA, YAD, YAK, YOK

2 Harfli Kelimeler

AB, AD, AK, AY, DO, OD, OK, OY, YA, YO

Daha kapsamlı sonuç için lütfen kelime bulma makinesini kullanın.



Boydak Nedir, Boydak Ne Anlama Geliyor

İlk defa duyduğumuz Boydak gibi kelimelerin anlamlarını öğrenme güdüsü sonucunda; o kelimenin ne anlama geldiği ister istemez merak ediliyor. Boydak ne demek; Gündelik yaşamımızda çokça karşımıza çıkan Boydak ne anlama gelir? Kökeni ilginç olan Boydak kelimesini ilk defa işiten kişiler Google üzerinden TDK’ya göre Boydak nedir ? sorusunun cevabını arıyor. Peki, Boydak ne demek, Boydak kelimesinin kökeni ne, Boydak kelimesinin kaç farklı anlamı var, Boydak sözcüğünün TDK’ye göre anlamı nedir?

Boydak Nedir, Boydak Ne Anlama Geliyor

EDİTÖRÜN TAVSİYESİ

Boydak Ne Demek? Boydak TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Boydak kelimesinin TDK sözlük anlamı; isim, halk ağzında – Yükü olmayan yaya. Bekâr, yalnız, serbest.

Boydak kelimesi, günlük hayatta vatandaşların sıklıkla kullandığı kelimelerden bir tanesidir. Dilimizde yer alan Boydak kelimesi, gerek günlük hayatta, gerekse sosyal medyada kullanılan sözcüklerden birisi olarak öne çıkmaktadır. TDK’ya göre çeşitli anlamları olan Boydak kelimesi, Türkçe’de tek başına ya da farklı cümleler ile beraber kullanılabilir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır