ilçe milli eğitim müdürü nasıl olunur / Ilce Milli Egitim Mudurunu kim atar?

Ilçe Milli Eğitim Müdürü Nasıl Olunur

ilçe milli eğitim müdürü nasıl olunur

Milli Eğitim Bakanlığı bazı kadrolarda atama şartlarını değiştirdi

Milli Eğitim Bakanlığınca il milli eğitim müdür yardımcısı ve ilçe milli eğitim müdürü kadrolarına atama şartlarında değişik yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, il milli eğitim müdür yardımcısı ve ilçe milli eğitim müdürü kadrolarına atanacaklarda; sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında, eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az 4 yıl, şube müdürü kadrosunda en az 2 yıl ya da bu fıkrada sayılan görev ve kadrolarda toplam 4 yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış olma şartı getirildi.

İlçe milli eğitim müdürü kadrosuna atanacaklarda ayrıca öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olması şartının aranacağı belirtildi.

Yönetmelikteki eski madde şu şekildeydi:

"(1) İlçe milli eğitim müdürü kadrolarına; öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak kaydıyla, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavını kazanarak şube müdürü kadrolarına atananlardan en az iki yıl şube müdürü olarak görev yapmış olanlar arasından atama yapılır."


Yani İlçe Milli Eğitim Müdürü olabilmek için sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında; – Yazılı sınav kazanarak okul müdürü olup 4 yıl görev yapmış olanlar, – Yazılı ve Sözlü sınavın ikisini de kazanarak okul müdürü olup 4 yıl görev yapmış olanlar,
– İlçe milli eğitim müdürü kadrosuna atanacaklarda; yazılı veya yazılı ve sözlü sınavı kazanarak atanmış olmaları, eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az dört yıl, şube müdürü kadrosunda en az iki yıl ya da bu fıkrada sayılan görev ve kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış ve

Kimler ilçe milli eğitim müdürü olabilir?

‘(1) İlçe milli eğitim müdürü kadrolarına; öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak kaydıyla, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavını kazanarak şube müdürü kadrolarına atananlardan en az iki yıl şube müdürü olarak görev yapmış olanlar arasından atama yapılır.’

Ilçe milli eğitim müdürü ne kadar maaş alıyor?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜKORTALAMA
Eğitim Müdür Yardımcısı

Ilçe milli eğitim müdürlüğünde nasıl memur olunur?

1) En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, 2) Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az beş yıl görev yapmış olmak, 3) Bulunduğu görev unvanında veya aynı düzeydeki görevlerde toplam en az bir yıl görev yapmış olmak, 4) Yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarda görev yapıyor olmak.

Il milli eğitim müdürü kaç yıl görev yapar?

Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından düzenlenen yönetmelikle beraber müdür atamalarında sözlü sınav getirilmiş, rotasyon yani yöneticilerin zorunlu yer değiştirmeleri yönetmelikle 6 yıl, fiilen 7 yıl olarak düzenlenmişti.

Nasıl ilçe milli eğitim Müdürü Olunur?

Görüleceği üzere, MEB il müdürü ve il müdür yardımcılığına yapılacak atamalarda herhangi bir kısıtlayıcı hükme yer verilmemiştir. Yani sayılı Kanun’un 68/B maddesinde belirtilen 4 yıllık üniversite mezunu olan ve 10 yıllık hizmeti bulunan bir memur MEB İl Müdürü veya İl Müdür Yardımcısı olarak atanabilir.

Öğretmenler milli eğitim müdürü olabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Görevde Yükselme Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Buna göre, öğretmenler artık gerekli yeterlikleri sağladıktan sonra şube müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, il müdür yardımcısı, il milli eğitim müdürü olabilecek.

Ilçe Milli Eğitim Müdürü ek ders alır mı?

K’nın 4. maddesi ile eklenen) (1) İl milli eğitim müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerine haftada 10 saat, ilköğretim müfettişi ve müfettiş yardımcılarına ise haftada 5 saat daha ek ders ücreti ödenir” (ek: 1/1,2) biçiminde Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders

Milli Eğitim şube müdürü ne kadar maaş alır?

Ocak ayında yapılan yüzde 7,33 zam sonrasında yılı şube müdürü maaşı 7 bin liradan 7 bin liraya yükseldi.

Müdür maaşı ne kadar?

GENEL MÜDÜR MAAŞLARI NE KADAR OLDU? TL olan Genel müdür maaşları yapılan ek zamla birlikte TL’ye yükseldi. Buna göre Genel müdür (1/4) maaşları TL’ye çıktı.

Okulda memur olmak için ne mezunu olmak gerekiyor?

Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak. Herhangi bir suç ile yargılanmamış veya hüküm giymemiş olmak. En az lise, önlisans veya lisans mezuniyetine sahip olmak.

Milli eğitim şube müdürlüğü sınavına kimler girebilir?

Mimar, mühendis, biyolog, psikolog, istatistikçi, çözümleyici, programcı, araştırmacı, tekniker, şef veya sayman kadrosunda üç yıl çalışmış olanlar şube müdürlüğü ataması için gerekli süre şartını taşımaktadır. Öğretmen kadrosunda dört yıl çalışmış olanlar şube müdürlüğü ataması için gerekli süre şartını taşımaktadır.

Il milli eğitim müdürlerini kim atar?

KHK ile tamamı boş kadroya alınan il milli eğitim müdürlerinin yerlerine atama yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlerinin kararnameleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanarak Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere gönderildi.

Okul müdürlerinin rotasyonu kaç yıl?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim kurumlarında görev yapan müdürlerin ardından müdür başyardımcıları ve yardımcılarına da rotasyona tabi tutacak. Müdürlerin asaleten 5 yıl, müdür yardımcılarının ise asaleten 8 yıl görev yaptıktan sonra görev yerleri değişecek.

Müdür olmak için kaç yıl öğretmenlik yapmak gerekir?

a) Müdür, kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı veya müdür yetkili öğretmen olarak görev yapmış olmak. b) Bakanlığın şube müdürü veya daha üst unvanlı kadrolarında görev yapmış olmak. c) Adaylık dâhil en az iki yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak.

Şube müdürü olmak için kaç yıl çalışmak gerekir?

5) Şube Müdürü kadrosuna atanabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; – sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinde öngörülen şartları taşımak ve toplam hizmetinin son üç yılını Başkanlıkta geçirmiş olmak, – En az dört yıllık fakülte veya yüksekokuldan mezun olmak, – Son sicil notunun olumlu olması kaydıyla

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir