liselerde sınav olacak mı / Lise Sınavları Haberleri - Son Dakika Lise Sınavları Haber Başlıkları

Liselerde Sınav Olacak Mı

liselerde sınav olacak mı

BAKAN ÖZER: 10 İLDEKİ LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN 71 İLDE, 1 MİLYON BİN ÖĞRENCİ KAPASİTESİ OLUŞTURDUK

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 10 ildeki lise öğrencileri için 71 ilde, 1 milyon bin öğrenci kapasitesi oluşturduklarını bildirdi.

Millî Eğitim Bakanı Özer, yaşanan deprem felaketinin ardından deprem bölgesi ve eğitim süreçlerine ilişkin bilgi verdi. Özer, deprem bölgesi olan 10 ilin dışında 71 ilde, okul öncesinden liseye tüm eğitim kademelerinde okulların 20 Şubat'ta açılacağını, 10 ilde ikinci dönem tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aranmayacağını anımsattı.

Çadır merkezleri, yurtlar ve konteyner merkezleri gibi konaklama alanlarının taşımalı eğitim kapsamına alındığını belirten Bakan Özer, "Buradaki öğrencileri ücretsiz olarak okullarına taşıyıp geri konaklama alanlarına taşıyacağız. 10 ilde aileler isterlerse diğer illerdeki okullara çocuklarını nakledebilecekler. İlkokul ve ortaokullarda kapasite sorunumuz bulunmamakta. 10 ilde liselerde 1 milyon 29 bin öğrencimiz var. Bu öğrenciler için 71 ilde, 1 milyon bin öğrenci kapasitesi oluşturduk. Şu ana kadar bu kapsamda 3 bin öğrenci nakillerini diğer illere aldırdı." açıklamasını yaptı.

Özer açıklamasında, özel öğretim kurumlarının yüzde 3 oranındaki tam burslu öğrenci okutma şartını yüzde 10'a çıkarttıklarını yineleyerek "Böylece oluşan yüzde 7'lik yeni kapasite 10 ildeki öğrenciler için kullanılacak. Bu amaçla özel öğretim kurumlarımızda 25 bin öğrenci kapasitesi oluşturuldu. Şu ana kadar öğrenci bu haktan yararlandı." bilgisini paylaştı.

Depremlerin yaşandığı 10 ilde, Bakanlığa bağlı 20 bin binadan 24'ünün yıkıldığını vurgulayan Özer, şunları kaydetti: "Diğer binaların tamamının hasar tespit çalışması şubat ayı sonuna kadar tamamlanacaktır. Bu nedenle 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart tarihine kadar ara verdik. 1 Mart tarihinden sonra 10 ilde eğitim öğretime il bazlı değil; aynen pandemide yaptığımız gibi ilçe ve okul temelli geçiş yapılacak. Sorunu çözülen ilçelerde, bölgelerde eğitim öğretimi hemen başlatacağız. Bu bölgelerde ikili eğitim seçeneğini de aktif kullanacağız. 10 ilde şu ana kadar tüm çadır bölgeleri ve toplanma yerlerinde çocuklar için psikososyal destek, oyun ve etkinlik çadırları kurduk. Bu çadırlarda okul öncesi öğretmen ve rehber öğretmenlerle psikolojik danışmanlarımız hizmet vermeye başladı."

Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavda ikinci dönem konularının, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda ise (YKS) sınıfın ikinci dönem konularının sınava dâhil olmayacağını hatırlattı. Mahmut Özer, Millî Eğitim Bakanlığının, depremlerin yaşandığı bölgedeki faaliyetlerine ilişkin de şunları aktardı: "Okul, yurt, uygulama oteli ve öğretmenevlerinde bin vatandaşımız barınıyor. 25 bin vatandaşımız ise 10 ilin dışındaki illerde konaklıyor. Bakanlığımız meslek liselerinde, öğretmenevlerinde ve uygulama otellerinde günlük hazırlanan 1 milyon bin sıcak yemek ve bin çorba olmak üzere 1 milyon bin kişilik yemek, her gün 10 ilimizdeki vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Ayrıca 10 ilde 97 seyyar mutfağımız hizmet veriyor. Meslek liselerinde 6 ay önce kurulan uygulama fırınlarında her gün 1 milyon bin ekmek üretilip 10 ilde dağıtılıyor. Millî Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimimizden (MEB AKUB) 4 bin öğretmen, bölgede arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. 4 bin rehber öğretmenimiz ve psikolojik danışmanımız, sahada vatandaşlarımıza psikolojik destek sağlıyor. Meslek liselerimizde, 10 bin soba üretilerek deprem bölgelerine dağıtımı yapıldı. Meslek liselerimiz, halk eğitimi merkezlerimiz ve olgunlaşma enstitülerimiz günlük çadır ve 60 bin uyku tulumu üretiyor. 10 il dışından gelen 16 bin gönüllü öğretmenimiz, bölgedeki bin öğretmenimizin büyük bir kısmı organizasyonlara destek oluyor."

Açık lise (AÖL) sınavları ne zaman, hangi gün yapılacak? ( MEB AÖL 2. dönem sınav takvimi)

Açık lise (AÖL) sınavları, açıköğretim lisesi öğrenciler tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2. dönem AÖL sınav takvimiyle birlikte, AÖL sınavları için tarihler belli oldu. Peki, AÖL sınavları ne zaman, hangi gün yapılacak?

AÖL 2. dönem sınavları için tarih araştırmaları sürmeye devam ediyor. Açık lise öğrencileri tarafından merakla sorgulanan AÖL sınav tarihleri, MEB tarafından yayımlanan sınav takvimi sonrasında belli oldu. Peki, AÖL 2. dönem sınavları ne zaman yapılacak?

AÖL 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen AÖL sınavları için tarihler belli oldu.

Buna göre; Açık Öğretim Lisesi Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem sınavları 24 Nisan tarihi saat ile 30 Nisan tarihi saat arasında çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.

Ceza infaz kurumlarında bulunan öğrenciler;

Ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu/hükümlü öğrencilerin Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem Sınavları 8 Nisan tarihi saat ile 30 Nisan tarihi saat arasında çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.

Aç&#x;k lise (AÖL) s&#x;navlar&#x; ne zaman, hangi gün yap&#x;lacak? ( MEB AÖL 2. dönem s&#x;nav takvimi) - 1

AÖL SINAVLARI KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU?

AÖL online (çevrim içi) sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir.

Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacaktır.

EĞ&#x;T&#x;M HABERLER&#x;

YKS-AYT sayısal, sözel, eşit ağırlık puanı nasıl hesaplanır? ÖSYM AYT net sayısına göre puan hesaplama ekranı !
  • YKS PUAN HESAPLAMA ! Üniversite sınavı YKS, TYT, AYT, YDT net puan hesaplama nasıl yapılır? 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60 net kaç puan!
  • YKS tarihler
    aHaber

    18 Haziran , Pazar

    Daha Fazla Gör
    • YKS AYT - YDT zor muydu, kolay mıydı ? YKS AYT yorumları edebiyat matematik soruları nasıldı? öğrenci Twitter, Facebook yorumları
    • ÖSYM YKS A - B - C kitapçığı soruları ve cevapları monash.pw! LGS SÖZEL- SAYISAL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI GÖRÜNTÜLEME PDF İNDİR! AYT, TYT, YDT
    • BABALAR GÜNÜ MESAJLARI ! Oğlundan ve kızından kısa, uzun, anlamlı, yeni, duygusal Babalar Günü mesajı ve en güzel kutlama sözleri
    • YKS AYT - YDT 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu ? AYT - YDT 4 yanlış 1 doğruyu götürecek mi?
    • Seçim sandık görevlisi ücreti ne zaman yatacak, ödemeler başladı mı? 1. ve 2. tur seçim görevlisi ücret tarihleri
    • LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercih tarihi belli oldu mu? monash.pw LGS sınav sonucu öğren!
    • AYT PUAN HESAPLAMA

      nest...

    © 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.