buzluk magarasi / Buzluk Mağarası vatandaşların akınına uğradı! İçine giren 5 dakika duramıyor - Yaşam Haberleri

Buzluk Magarasi

buzluk magarasi

How to get to Buzluk Mağarası in Elazığ by Bus?

Public Transit to Buzluk Mağarası in Elazığ

Wondering how to get to Buzluk Mağarası in Elazığ, Turkey? Moovit helps you find the best way to get to Buzluk Mağarası with step-by-step directions from the nearest public transit station.

Moovit provides free maps and live directions to help you navigate through your city. View schedules, routes, timetables, and find out how long does it take to get to Buzluk Mağarası in real time.

Looking for the nearest stop or station to Buzluk Mağarası? Check out this list of stops closest to your destination: Göllübağ Mevkii.

Bus

Want to see if there’s another route that gets you there at an earlier time? Moovit helps you find alternative routes or times. Get directions from and directions to Buzluk Mağarası easily from the Moovit App or Website.

We make riding to Buzluk Mağarası easy, which is why over million users, including users in Elazığ, trust Moovit as the best app for public transit. You don’t need to download an individual bus app or train app, Moovit is your all-in-one transit app that helps you find the best bus time or train time available.

For information on prices of Bus, costs and ride fares to Buzluk Mağarası, please check the Moovit app.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Location: Elazığ

Doğal klimalı "Buzluk Mağarası" yaz aylarında ilgi g&#;r&#;yor

Soğuk havanın girişten itibaren hissedildiği mağarada daha derin kısımlara inildikçe hava sıcaklığı eksi 10 dereceye kadar düşerken yer yer buz tabakaları görülüyor. Bu yönüyle kimi ziyaretçiler mağaranın hemen girişinde serinlemeyi tercih ederken kimileri de halat yardımı ile daha derin kısımlara inerek sıcak yaz aylarında doğal klima etkisinin keyfini yaşıyor. Yöre halkının ve farklı illerden gelen ziyaretçilerin uğrak mekanı olan Buzluk Mağarası, kuzeyinde yer alan Keban Baraj Gölü'nün masmavi güzelliği, Tunceli'nin Pertek ilçesinin yeşil örtüsü ve doğa manzarasıyla da ilgi çekiyor.

İçeri girer girmez soğuk hava yüzünüze çarpıyor

Buzluk mağarasını Bursa'dan ziyarete gelen Elif Padak, anne ve babası ile tatil için doğu turana çıktıklarını, güzergahları üzerinde yer alan Elazığ'da tarihi Harput Mahallesi'ne uğradıklarını belirtti.

Havanın sıcak olmasından dolayı serinlemek için adını daha önce duydukları Buzluk Mağarası'na geldiklerini ifade eden Padak, "Buzluk Mağarası'nı gördük, Harput Kalesi'ni gezdikten sonra buraya geldik. Gelirken tedirgin geldik mağaraya nasıl ineriz diye." dedi.

Mağaranın beklediklerinden daha ilginç çıktığını, beğeniyle gezdiklerini aktaran Padak, şöyle devam etti:

"İçeri girer girmez soğuk hava yüzünüze çarpıyor, dışarı çıktığımızda sıcak hava yüzümüze çarpacak. Gayet güzel bir yer, dışarı çıkmak istemiyorum. Mağaranın bazı kısımlarından sular damlıyor, duvarlarını buzlar tutmuş. Mağara çok güzel, sıcak havada gelinmesi gereken bir yer."

Doğal klimalı Buzluk Mağarası yaz aylarında ilgi görüyor

İçeride müthiş bir soğukluk var

Ziyaretçilerden Muhammet Akbulut ise Elazığ'ın tarihi ve doğal güzellikleri ile birçok zenginliği barındırdığını, bunlardan birinin de Buzluk Mağarası olduğunu dile getirdi.

Yaz aylarında şehrin sıcak havasından kurtulmak için arkadaşları ile sık sık tarihi Harput Mahallesi'deki Buzluk Mağarası'na geldiklerini aktaran Akbulut, "Buzluk Mağarası, Harput'un gözde yerlerinden biridir. Mağaraya girdiğinizde içeride müthiş bir soğukluk var, daha derinlere indiğinizde daha fazla soğukluk hissediyorsunuz. İlginç ve gelip görülmesi gereken bir yer." ifadelerini kullandı.

Bedirhan Demirel de Buzluk Mağarası'nın mağaranın girişinden itibaren kendini gösteren soğuk hava esintisiyle adeta doğal bir klima gibi olduğunu aktararak, "Hafta sonları genelde buradayız, şehrin sıcaklığından kaçıyoruz. Kentin en serin yeri. Buranın manzarasını da beğeniyoruz, güzel bir yer herkesin gelip görmesini tavsiye ederiz." diye konuştu.

False

Harput Buzluk Mağarası

Elazığ’a 12 km, Harput’a 4 km mesafede bulunan Buzluk Mağarası, Keban Baraj Gölü’nün seyir tepesi konumunda yer alıyor. Yapılan araştırmalara göre Buzluk Mağarası’nın tarihi Urartulara kadar uzanıyor. Yani Harput’un tarihinden bile daha köklü bir geçmişe sahip Buzluk Mağarası. Turistik açıdan oldukça büyük bir öneme sahip olan Buzluk Mağarası’nın en önemli özelliği ise yazın serin, kışın ise sıcak olması. Jeomorfolojik yapısı nedeniyle mağara içerisinde meydana gelen klimatolojik şartlar ve hava sirkülasyonu dolayısıyla yaz aylarında içinde doğal tabakalar, sarkıtlar ve dikitler halinde buzlar oluşuyor. Kış mevsiminde ise bu durumun tam tersine buz oluşumu meydana gelmiyor ve içeride sıcak bir hava hüküm sürüyor. Hatta bu özelliği nedeniyle eski tarihlerde başta Serince (Şüşnaz) Köyü olmak üzere, civar köylerde yaşayan insanlar, yiyeceklerini saklamak için bu mağarayı kullanıyorlarmış. Mağara içerisinde meydana gelen buzların bazı hastaların tedavisinde kullanıldığına dair bir takım rivayetler de söz konusu. Buzluk Mağarası’nın bölgede meydana gelen bir çöküntü ile çevresinde bulunan kayaların üst üste yığılmasıyla oluştuğu sanılıyor. Eğer yolunuz Elazığ’a düşerse, Buzluk Mağarası’nı da gezi listenize eklemeyi lütfen ihmal etmeyin. Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz.

kaynağı değiştir]

Harput Paltosu'nun üst kısmı düşey atımlı doğu-batı uzanımlı faylar ile parçalanmıştır. Buzluk Tepe'nin güneyini etkileyen faylanma sonucu çöken katmanların çatlakları doğrultusunda mağaralar gelişmiştir. Fayın çöken bloğunda karstlaşma neticesinde dolin gelişmiş, bunun altında da mağara oluşmaya devam etmiştir. Dolinin genişliği 50 m, uzunluğu (doğu-batı) m'dir. Dolinin iç kısmına düşen yağış suları mağaraya akmakta, yeraltı suyunu oluşturmaktadır.[2] Mağara çevresinde 3–15 m derinliğe sahip kuyu ve oyuk şeklinde mağaracıklar bulunur. Buzluk Mağarası ile bağlantısı olan bu küçük mağaraların rüzgâr oluşumu ile buz oluşumuna katkı yaptıkları düşünülmektedir.[1]

Buz oluşumu[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası