araba cam açma kapama motoru / Inwells Cam Kaldırma Motoru 2'li Otomatik UniversalFiyatı, Yorumları - Trendyol

Araba Cam Açma Kapama Motoru

araba cam açma kapama motoru

Araba Cam Hareketlendirme Mekanizması

Arabalarda kullanılan ve cam açma kapama işlemini gerçekleştiren eğlenceli ve ilginç mekanizma günlük hayatımızı kolaylaştıran binlerce mekanizmadan biridir

Cam hareketlendirme motorunda bir solucan dişli bulunur.

Solucan dişli kendine göre tasarlanmış bir dişliyle birliktedir.

Motor döner ve solucan dişli birlikte çalıştığı büyük çaplı dişliyi döndürür.

Büyük çaplı bu dişlinin üzerindeki küçük dişli de büyük dişli ile beraber döner.

Kramayer dişli ile küçük dişli birbirine geçmiş durumdadır.

Pinyonun hareketiyle kramayer hareket eder ve diğer kısımları harekete geçirir.

Cam alçaltma yükseltme işleminde doğru akım motorları (DC) kullanılır.

Doğru akım (DC) motorlarını araba aküsü gibi bir güç kaynağından besleyerek cam mekanizmasında da olduğu gibi programlama(Arduino) ve gerekli devre elemanları ile istediğimiz gibi kontrol edebiliriz.

Anahtarlama elemanları ile sağa veya sola döndürebiliriz.

Hızı yükseltip düşürebiliriz.

İstediğimiz yerde durdurup çalıştırabiliriz. Ve daha bir çok şey

Şarzlı matkapta cam açma kapama işlemi ile aynıdır.

Anahtarın bir kısmına basılırsa sağa döner diğerine basınca sola.

Vidaları sıkıp gevşetmek için yeterli olan işlem budur.

Üzerinde tork elde etmek amacı ile bir çok dişli bulunmak zorundadır.

Bu gezegensel dişli sistemleri sayesinde hız düşürülüp daha fazla güç elde ediliyor.

Eğer bu dişliler olmazsa motor kendi gücüyle sıkı bir vidayı asla açamaz.

Cam Kaldırma Motoru 12V 65 Rpm

Ağır yükleri hareket ettirmek için kullanılan güçlü bir Dc Motordur.

  • 12V?luk cam kaldırma motorudur.
  • Şaft kalınlığı 10mm, uzunluğu 12 mmdir. (D Şaftlıdır)
  • 12V?da 1,5 Amper akım çekerler.
  • 70 kg-cm torku vardır.
  • Beşik sallama motoru olarak kullanılabilir
  • Bir çok arabada cam kaldırma motoru olarak kullanılmaktadır.

Değişik projelerde örneğin egsoz vanası açma kapama gibi çalışmalarda da kulllanılmaktadır. Örnek resimleri aşağıda görebilirsiniz.

  • GÜNÜN FIRSATLARI

    Redüktörlü 6V DC Çift Motor
    Redüktörlü 6V DC Çif Fiyat : 5,05 USD + KDV43,59 TLİndirimli 35,75 TL
    görüntüle
    Arduino Başlangıç Seti - Megalos
    Arduino Başlangıç Se Fiyat : 49,75 TL + KDV58,70 TLİndirimli 55,76 TL
    görüntüle
    JYU MT KV Fırçasız Motor - CCW
    JYU MT KV Fı Fiyat : 9,40 USD + KDV81,17 TLİndirimli 64,94 TL
    görüntüle
    REBOT Ressam Robot Kiti
    REBOT Ressam Robot K Fiyat : 42,00 TL + KDV49,56 TLİndirimli 39,88 TL
    görüntüle
    Nema 17 Step Motor 17HSP
    Nema 17 Step Motor 1 Fiyat : 52,00 TL + KDV61,36 TLİndirimli 58,29 TL
    görüntüle
    JYU MT KV Fırçasız Motor - CW
    JYU MT KV Fı Fiyat : 9,40 USD + KDV81,17 TLİndirimli 64,94 TL
    görüntüle
  • ARDUINO MODELLERİ

  • ROBOT KİTLERİ

  • ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KİTİ

CAM KRİKOSU SORUNLARI NASIL TEŞHİS EDİLİR?


Çalışmayan cam kaldırma mekanizmasının (cam krikosu) epey can sıkıcı bir sorun olduğunu biliyoruz. Bir önceki yazımızda tam da bu nedenle cam krikosunun ömrünü uzatmak için yapılabilecekleri anlatmıştık.

Aracınızı servise çekmeden önce kendinizin de sorunun teşhisi anlamında yapabilecekleri var. Teşhis sizi yanlış tedaviden ve gereksiz masraflardan kurtarabilir.

Eğer bir cam krikosunun çalışmadığını farkettiyseniz:

1) Diğer tüm camları kontrol edin. Birden fazla cam veya tüm camlar aynı anda sorun çıkardıysa sorunun elektrik sistemi ile alakalı olması muhtemeldir. Bu durumda buna göre tedavi uygulanması gerekir. Diğer camlar çalışıyorsa sonraki maddeye geçin.

) Cam düğmesine basın ve kulağınızı kapı paneline dayayarak dinleyin. Eğer içeriden motor çalışmasına veya mekanik zorlamaya benzer sesler duymuyorsanız, sorun cam düğmesinin bozulması veya sigortanın yanması kaynaklı olabilir. Bunları öncelikle kontrol edin. Eğer burada bir sorun tespit edemediyseniz, motor çalışmıyor demektir.

) Motorun neden çalışmadığını tespit etmek sizin kendi başınıza yapabileceğiniz bir işlem olmayabilir. Ancak yine de anlatalım. Motorun bozulduğuna karar vermeden önce motora giden voltajı kontrol etmek gerekir. Bunun için bir voltmetreyi cam motoru elektrik bağlantısına bağlayarak cam düğmesinin aşağı ve yukarı yönlerine basın. Voltmetre voltajı sırasıyla 12 V ve V olarak okunuyorsa, motora doğru gücün ulaştığı ve sorunun motorun bozulmasından kaynaklandığı anlaşılır (Bkz. aşağıdaki resimler). Yapmanız gereken, bulabiliyorsanız motoru değiştirmektir. Motora giden voltaj doğru değilse, yine elektrik sistemi ile ilgili bir sorun var demektir.

 

3) Kulağımızı kapıya dayadığımızda motor sesi ve krikonun hareket etmeye çalıştığı gibi sesler duyuyorsanız, o zaman mekanik bir problem var demektir. Yani cam krikonuzun parçaları görevini yapamaz duruma gelmiştir. Cam teli sarmış, cam makarası yalama yapmış veya plastik ayaklar kırılmış olabilir.

Bu durumda artık kapı panelini açarak cam kaldırma mekanizmasını inceleme zamanı gelmiş demektir. Sonraki yazılarımızda cam krikosu tamirinin nasıl yapılacağına değineceğiz.

Tam da burada cam krikosu tamir takımlarımıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası