otomatik şifre oluşturucu / "Güçlü" Parola Oluşturma | Dell Turkey

Otomatik Şifre Oluşturucu

otomatik şifre oluşturucu

"Güçlü" Parola Oluşturma


Bu makalede, "güçlü" parola oluşturma hakkında bilgiler yer almaktadır.


İçindekiler:

  1. "Güçlü" Parola Nedir?
  2. "Güçlü" Parola Oluşturmak İçin İpuçları
  3. Güçlü - Zayıf Parola Örnekleri
  4. Parola Araçları
 

 

"Güçlü" Parola Nedir?

 

Güçlü parola, yetkisiz erişim elde etmek amacıyla tasarlanan bilgisayar programları veya insanlar tarafından kırılması zor olan bir paroladır.

SLN_tr__lock

Güçlü bir parola şu özelliklere sahiptir:

  • En az 6 karakter uzunluğunda (daha fazla karakter, daha güçlü parola demektir)
  • Harf, rakam ve sembollerden oluşur
    • Rakamlar ()
    • Semboller (örnek: !"£$%^*&*)
    • Harfler (A-Z)
       
  • Çoğu parola, büyük ve küçük harfe duyarlıdır; dolayısıyla Büyük (A-Z) ve Küçük harfleri (a-z) bir arada kullanın
 
SLN_tr__2iconNot: Yazılım veya site izin verdiği takdirde bazı parolalarda "özel karakterler" de kullanabilirsiniz.

Bu tür karakterleri kullanma hakkında daha fazla bilgi için "Özel Karakterler"den En İyi Şekilde Yararlanmabaşlıklı ve SLN numaralı makaleye bakın.
 


"Güçlü" Parola Oluşturmak İçin İpuçları

 

Şunlardan kaçının:

Şunları uygulayın:

 


Güçlü - Zayıf Parola Örnekleri

 

Harf yerine sembol veya sayılar kullanabilir ve yine de ad ya da ifadelerin hatırlanabilir olmasını sağlayabilirsiniz.

Parolanızı sevdiğiniz bir spor, mekan veya kişiyle ilişkilendirmek de işinize yarayabilir.

Uygulamanın parola ilkeleri izin verdiği takdirde parolanızda boşluklar da kullanabilirsiniz.

Zayıf ParolaGüçlü Alternatifi
David5.D@v1d5.
susanlovesbradSu5@nL0ve58r@d
fordmustang.F0rd_Must@ng.
Paris.P@r1$.
ihatemondaysIIH@t3M0nd@y5!
 

Parola karmaşıklığını artırmak için yukarıdaki bazı örneklerde semboller, büyük ve küçük harfler kullanılmıştır. 


Parola Araçları

 

Bazı görevleri gerçekleştirebilecek çeşitli çevrimiçi parola araçları mevcuttur. Bu araçları kullanmayı düşünüyorsanız öncelikle size en uygun çözümü bulmanız için çevrimiçi incelemeleri okumanızı öneririz. Bu araçlar, ücretsiz sürüm veya aylık abonelik gibi çeşitli şekillerde sunulabilir.
 

Parola Oluşturucular:

Parola oluşturucular, belirli karakterleri kullanmanın zorunlu kılındığı sitelerde işinize yarayabilirken bazı parola oluşturucular, telaffuz edilebilir veya hatırlanması kolay cümle ya da cümleciklere dayanan güçlü parolalar da oluşturabilir.

 

Parola Yöneticileri:

Artık çoğu web sitesi parola girmeyi veya hesap oluşturmayı gerekli kıldığı için birden fazla hesapta aynı parolayı kullanmadan bütün parolalarınızı saklamak çok zor olabilir.
Bazı parola yöneticileri, birden fazla işletim sistemi ve platform genelinde senkronizasyon sağlayabilir; böylelikle, nerede olursanız olun ihtiyaç duyduğunuzda erişmenizi kolaylaştırır. Bu parola yöneticileri, bilgileri güvenli bir şekilde saklamak için güçlü şifreleme teknikleri kullanır.

 

Parola Matrisi:

Alternatif bir yöntem, parola tablosu veya matrisi kullanmaktır. Bu siteler, bir sözcük veya ifadenin kullanıldığı ya da rastgele bir parola oluşturucu tablo sunar. Daha sonra bu tabloyu "güçlü" bir parola oluşturmak için kullanabilirsiniz. Bu şekilde, birisi grafiği bulsa dahi parolanızı öğrenemez. Ayrıca, çevrimiçi bir saldırganın grafik olmadan parolayı çözmesini de büyük oranda zorlaştırır.

SLN_tr__password matrix

 

Resimli Parolalar

Parolanızı anımsamak zorunda kalmadan bilgisayarınızda oturum açmak için bir resim kullanın. Dokunmatik ekran üzerinde parmak veya fare hareketleriyle resim üzerinde çizim yapın.


Windows 8 veya 'de resimli parola ayarlama


Başa Dön


Parolalar en iyi yöntemleri, çevrimiçi hesaplardan her biri için güçlü ve benzersiz bir parola kullanılması önerilir. Ancak gerçekte, bu kılavuza çok az kişi takip eder. Belleğe ve alışkanlıklara bağımlılık, kişilerin basit parolalar kullanmalarını ve hesaplarda tekrarlamalarını sağlar. Ancak güvenliği tehlikeye atılmış tek parolalar bile birçok web sitesinde açık hale gele bile bu tehlikeli bir uygulamadır. 

aynı Microsoft Edge Parola Oluşturucu bir oyun oluşturucudur. Her ihtiyacınız olan güçlü ve benzersiz parola önerilerini otomatik olarak oluşturmak için bu öneriyi kullanın. Buna ek olarak, oluşturulan parola tarayıcıya otomatik olarak kaydedilir ve tüm oturum açılır cihazlarınız genelinde doldurularak parolayı anımsamanıza gerek değildir.

Parola Oluşturucu nasıl çalışır?

Kaydolma formu veya parola değiştirme alanı içeren bir web sayfasını açarsanız, Parola Oluşturucu Microsoft Edge etkinleştirmeye devam edebilirsiniz. Parola alanını seçerek, Parola Oluşturucu açılan menüde güçlü bir parola önerir.


Parola Oluşturucu açılan listesinde
Yalnızca önerilen parolayı seçmeniz ve web sitesine göndermeniz gerekir.   Hepsi bu kadar. Önerilen parola artık tarayıcınızda kayıtlıdır ve web sitesine bir sonraki girişte otomatik olarak doldurulur. Oturum açık ve parolaları eşitle bütün cihazlarınız da kullanılabilir.

Not: Herhangi bir web sitesinde Parola Oluşturucu açılan listesinde beklendiği gibi çalışmıyorsa, parola alanına sağ tıklayın ve Güçlü parola öner ; parola oluşturucu açılan liste görüntülenir.

Parola Oluşturucu'ları açma veya kapatma

Parola Oluşturucu, oturum ve parolaları eşitlemenizi gerektirir. Oturum aysanız ancak eşitle değilseniz, Parolalar'da oturum Ayarlar ve daha fazla > Ayarlar > ayarlar >:

Güçlü parola ayarı önerin

Önce parola eşitlemeyi ve ardından Güçlü parola öner öğesinin yanındaki iki durumlu düğmeyi seçerek Parola Oluşturucu'ya açık seçeneğini açık olarak seçin.

Sık kullanılan web siteniz üzerinde Parola Oluşturucu önerisini görmüyorsanız, bize haber ver.

Güçlü Bir Parolaya Sahip Olmak Neden Önemlidir?

Güçlü bir parola, çoğu çevrimiçi hesabınızın saldırıya uğramasını önleyen temel bir bariyerdir. Güncel uygulamalar olmadan, siber suçluların birkaç saat içinde kolayca tahmin edebileceği parolalar kullanıyor olabilirsiniz. Kendinizi kimlik hırsızlığına ve dolandırıcılığa maruz bırakmak asla almamanız gereken bir risktir. Modern parola hırsızlığı yöntemleriyle başa çıkabilecek parolalara ihtiyacınız vardır.

Hesap kimlik bilgilerinizdeki zayıf noktalar siber suçluların rüyalarını süsler. Ancak onların başarıya ulaşması sizin kâbusunuz olabilir; bu nedenle, parola hırsızlığını önlemeye yönelik atmanız gereken bazı adımlar vardır.

Parola Güvenliği Tehditleri

Güvenliği ihlal edilmiş parolalar, siber suçlular için çoğu kişisel hesabınıza açık bir kapı sunar. Bu nedenle, korsanların ele geçiremeyeceği bir parola oluşturmanız gerekir.

Ortalama bir kullanıcı, bilgisayar korsanlarının keşfedemeyeceği parolalar oluşturur. Bu, kimlik hırsızlığıyla mücadele etmek için akıllıca bir yoldur. Suçlular, hakkınızda bulabildiği her türlü bilgiyi kullanır ve parolaları tahmin etmek için parolalarınızdaki ortak kalıpları kullanır. Eskiden parolalarınızdaki karakterlerin yerini değiştirip basit bir "NuM4r4" ile güvenliği sağlayabiliyordunuz. Ancak korsanlar artık bunun farkına vardı.

Günümüzde siber suçlular, parolalarınızı ele geçirmek için gelişmiş bir teknoloji kullanmaktadır. Çoğu insan parolalarının başka insanlar tarafından tahmin edilmesini zorlaştırmaya çalışmakta fakat etkili algoritmaları dikkate almamaktadır. Yazılım, parolalarınızı tahmin ederken kurnaz kullanıcı davranışlarını da hesaba katacak şekilde tasarlanmıştır.

Bilgisayar korsanlarının hesaplarınızı ele geçirmek için kullandığı yöntemlerden bazıları şunlardır:

Sözlük tabanlı ele geçirme yöntemi, sözlük sözcüklerini ortak şekillerde birleştirmek için otomatik bir program kullanır. Kullanıcılar, hatırlaması kolay parolalar kullanır; bu nedenle bu ele geçirme yöntemlerinde belirli kalıplar taklit edilmeye çalışır.

Sosyal medya bilgileri ve herkese açık şekilde paylaşılan kişisel bilgiler, kişisel olarak sizi hedef almak için kullanılır. Kullanıcılar genellikle parolalarında adlarını, doğum günlerini ve hatta tuttukları spor takımlarının adlarını kullanırlar. Bu bilgilerin çoğu, sosyal medyanıza kısa bir süre göz atarak açığa çıkarılabilir.

Kaba kuvvet saldırılarında, parolanızı bulana kadar olası tüm karakter kombinasyonlarını yeniden oluşturmak için otomatik bir program kullanılır. Sözlük tabanlı ele geçirme yöntemlerinin aksine, kaba kuvvet saldırıları uzun parolalar ile başa çıkamaz. Ancak bazı durumlarda kısa parolalar birkaç saat içinde kolayca bulunabilir.

Kimlik hırsızlığı, bilgisayar korsanına paranızı veya değerli bilgilerinizi vermenizi isteyen bir yöntemdir. Genellikle güvenilir bir kuruluş ya da tanıdığınız biri gibi davranıp güvenilir görünmeye çalışırlar. Kimlik hırsızlığı dolandırıcıları sizi arayabilir, size mesaj veya e-posta atabilir ya da sosyal medya üzerinden mesaj gönderebilir. Ancak aynı zamanda dolandırıcılık amaçlı uygulamalar, web siteleri ve sosyal medya profilleri de kullanırlar. Kimlik hırsızlığı saldırılarına karşı korumaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız Kaspersky Internet Security kullanmanızı öneririz.

Mevcut veri güvenliği ihlalleri, birçok parolayı ve diğer hassas bilgileri ifşa eder. Çoğunlukla şirketler saldırıya uğrar ve bilgisayar korsanları, tüm bu verileri internette kâr elde etmek için ele geçirir. Eski hesapların güvenliğinin ihlal edilme olasılığı daha yüksek olduğu için özellikle eski parolaları yeniden kullanmak çok daha risklidir

why you need a strong password for your internet devices

Güçlü Bir Parola Oluşturma

En yeni ele geçirme yöntemlerine karşı kendinizi korumak için güçlü parolalara ihtiyacınız vardır. "Parolam ne kadar güçlü?" diye merak ediyorsanız güçlü bir parola oluşturmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları şunlardır:

  1. Uzun mu? En az karakter uzunluğunda olmasını sağlayın, mümkünse daha uzun bir parola oluşturmaya çalışın.
  2. Tahmin edilmesi zor mu? Kaba kuvvet saldırıları ile saniyeler içinde ele geçirilebileceğinden dizilimli parolalar (“” veya “qwerty”) kullanmaktan kaçının. Ayrıca aynı sebepten yaygın sözcükleri ("parola1") kullanmaktan kaçının.
  3. Çeşitli karakter türleri içeriyor mu? Parolanızı oluştururken büyük ve küçük harfler, semboller ve rakamların tümünden faydalanabilirsiniz. Çeşitlilik, parolanızın tahmin edilebilme olasılığını azaltır.
  4. Birbirine benzeyen belirli karakterleriiçeriyor mu? Örneğin, harf olan "O" yerine rakam olan sıfır "0" karakterini kullanıyor olabilirsiniz. Bilgisayar korsanları artık bunları yazılımlarına kodladıkları için bu yöntemi kullanmamaya çalışın.
  5. Yaygın olmayan sözcük kombinasyonları içeriyor mu? Metin dizelerinden oluşan parolalar, beklenmeyen kelimeler kullanıldığında daha güvenli olabilir. Sık kullanılan kelimeler kullanıyor olsanız bile, bunları normalden farklı şekilde sıralayabilir ve birbirlerinden alakasız görünmelerini sağlayabilirsiniz. Her iki yöntem de sözlük tabanlı ele geçirme yöntemlerinin üstesinden gelebilir.
  6. Hatırlayabilecek misiniz? Sizin için bir anlam ifade edecek, programlar içinse tahmin etmesi zor olacak bir parola belirleyin. Rastgele oluşturulan parolalar bile kas hafızası ve yarı okunabilir olmaları sayesinde hatırlanabilir. Ancak unutabileceğiniz parolalar size pek yardımcı olmaz.
  7. Daha önce kullandınız mı? Parolaları yeniden kullanmak, birden fazla hesabı tehlikeye atar. Her seferinde özgün bir parola seçin.
  8. Bilgisayarların tahmin etmesini zorlaştıran bir kural kullanıyor mu? Üç adet 4 harfli sözcükten oluşan ve her bir sözcüğün ilk iki harfinin rakam ve sembollerle değiştirildiği bir parola örnek olarak verilebilir. "deliufakekin" parolası, “?4li#2ak?6in” şeklinde değiştirilerek kullanılabilir.

Güvenli Parola Örnekleri

Genel olarak, güvenilir şifreler oluşturmak için iki temel yaklaşım vardır:

Metin dizelerinden oluşan parolalar, birden fazla gerçek sözcük kombinasyonuna dayalıdır. Geçmişte "numara" kelimesi için "NuM4r4" veya "basketbol" kelimesi için "84sk37b0L" gibi karakter değiştirme ve rastgele karakter karıştırma yöntemleri kullanılarak alışılmadık kelimeler kullanılırdı. Algoritma saldırıları artık bu yöntemi biliyor; bu nedenle, anlamsız bir sırada bulunan birbirinden alakasız yaygın kelimelerden oluşan parolalar kullanmak daha iyi bir seçenektir. Bazen yalnızca kullanıcının bildiği bir kalıpta kesilmiş ve değiştirilmiş bir cümle kullanılabilir.

Metin dizelerinden oluşan parolalara, “ineK!yandI#piyanO?tasI” (inek, yandı, piyano ve taşı kelimeleri kullanılarak) şeklinde bir örnek verilebilir.

Metin dizelerinden oluşan parolalar işe yarar çünkü:

  • Hatırlaması kolaydır.
  • Sözlük tabanlı ele geçirme yöntemlerinin ve kaba kuvvet saldırılarının üstesinden gelir.

Rastgele karakter dizeleri, tüm karakter türlerinin bir karışımı kullanılarak tamamen rastgele oluşturulur. Bu parolalar, rastgele bir sırada büyük ve küçük harfleri, sembolleri ve rakamları içerir. Karakterlerin sıralanma düzenine dair bir yöntem olmadığından tahmin edilmesi son derece güçtür. Korsan yazılımlarının bile bu tür parolaları çözmesi trilyonlarca yıl alabilir.

Rastgele karakter dizesi için “f2a_+Vm3cV*j” ("film 2 ağaç _ + VİZE müzik 3 casus VİZE * jeton" şeklinde bir anımsatıcı ipucu kullanılarak hatırlanabilir) örneği verilebilir.

Rastgele karakter dizeleri işe yarar çünkü:

  • Tahmin edilmesi neredeyse imkânsızdır.
  • Ele geçirilmesi oldukça güçtür.
  • Kas hafızası ve hatırlatıcı ipucu yardımıyla hatırlanabilir.

Güvenli Parola Örnekleri

Bu örnekler, parola oluşturma işlemi sırasında size yardımcı olabilir.

Güçlü parola oluşturmaya yönelik bazı ipuçları şunlardır:

1. Örnek: bEaKyEiC?dOiS! 

Güçlü olmasının nedenleri:

  • "Ben akşam yemeği için? dondurma istiyorum!" cümlesinden oluşan bir paroladır.
  • Her kelimenin ilk iki harfinin yazılması ve her ikinci harfin büyük olması gereken bir kural kullanır.
  • 14 karakter uzunluğundadır.
  • Özel karakterler içerir: “!” ve “?”
  • Büyük ve küçük harfler içerir.

Daha güçlü hâle getirme yöntemleri:

  • Daha uzun olması için karakter eklenebilir.
  • Rakam eklenebilir.
  • Örnek: bEaKyEiC?7dOiS!6

2. Örnek: !HMnrsQ4VaGnJ-kK

Güçlü olmasının nedenleri:

  • Parola oluşturucu kullanılarak rastgele şekilde oluşturulmuştur.
  • 16 karakter uzunluğundadır.
  • Özel karakterler içerir: “!” ve “-”
  • Büyük ve küçük harfler içerir.

Daha güçlü hâle getirme yöntemleri:

  • Hatırlamak için hatırlatıcı ipuçları kullanılabilir.
  • Örnek:“! HALA MÜZİK nar roka sakız QUEEN 4 VİZE ağaç GOLF nar JETON - kore KORE"

3. Örnek: ofkekedibasitgunes

Güçlü olmasının nedenleri:

  • Birden fazla yaygın ve alakasız kelime kullanılarak oluşturulan bir paroladır.
  • 18 karakter uzunluğundadır.

Daha güçlü hâle getirme yöntemleri:

  • Büyük ve küçük harf, sembol ve rakam gibi çeşitli karakterler kullanılabilir.
  • Bazı karakterler farklı türlerle değiştirilebilir.
  • Örnek: !Fke#Edi?Asit3Unes (Her sözcüğün ikinci harfinin büyük yapılmasını ve ilk harfinin de bir karakterle değiştirilmesini gerektiren bir kural kullanır.)
how strong password protect your laptop from hackers

Parolaları Kullanma ve Hatırlama

Takip etmeniz gereken birçok benzersiz parola olduğundan bu parolaları nasıl sakladığınıza da dikkat etmeniz gerekir.

Güvende kalmak için aşağıdakileri yapmaktan kaçının:

  • Parolaları bir kağıda yazmak.
  • Parolaları telefonunuzun notlar uygulamasına kaydetmek.
  • Tarayıcınızın otomatik parola kaydedicisine kaydetmek.

Aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz:

Tüm değerli hesaplarınızda iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin. Bu, başarılı bir parola girişini takip eden ek bir güvenlik kontrolüdür. E-posta, mesaj, biyometrik veriler (parmak izi, Face ID) veya USB anahtarı gibi erişiminiz olan yöntemleri kullanır. 2FA, hesabınız çalınsa bile hırsızları ve meraklı gözleri hesabınızdan uzakta tutar.

Önemli parolalarınızı sık sık güncelleyin. Parolanızı güncelleyeceğini zaman tamamen değiştirdiğinizden emin olun. Eski parolanızı yalnızca birkaç karakterini değiştirerek kullanmaya devam etmek tehlikelidir. Parolalarınızı düzenli sıklıklarla (ör. ayda bir) güncelleyin. Her parolanızı güncellemeseniz de en azından aşağıda belirtilen hesapların parolalarını değiştirmeye çalışın:

  • İnternet bankacılığı
  • Fatura ödeme
  • Parola yöneticisi ana parolası
  • Sosyal medya
  • E-posta
  • Servis sağlayıcısı

Son olarak, sizin için kolay parolaların bilgisayar korsanları için de kolay olacağını unutmayın. Karmaşık parolalar, kendinizi korumanın en iyi yoludur.

Kaspersky Password Manager gibi bir parola yöneticisi kullanın. Parola yöneticisi kullanmanın avantajları, parolaların şifrelenmesi ve internete bağlı olduğunuz her yerden erişilebilir olmasıdır. Bazı ürünlerde yerleşik olarak parola oluşturucusu ve parola güvenliği denetleyicisi bulunmaktadır.

İlgili makaleler:

Dolandırıcıları Uzakta Tutmak İçin İnternet Bankacılığı Güvenliği

Sosyal Medya Hesaplarınız İçin Güçlü Parolalar Oluşturma

Kimlik Hırsızlığı nedir ve e-posta kullanıcılarını nasıl etkiler?

Çevrimiçi Alışveriş İpuçları ile Güvende Kalın

Güçlü ve benzersiz parola oluşturmaya yönelik ipuçları

Kaspersky

Parolalarınız ne kadar güçlü? Düşündüğünüz kadar güçlü olmayabilirler! Güçlü parola oluşturma yöntemlerini öğrenin ve parolaları korumak için en iyi güvenlik ipuçlarımızı okuyun.

Kaspersky Logo

Google Chrome ile güçlü şifre oluşturma [Nasıl yapılır?]

Google Chrome ile şifrenizi güçlü hale getirmek diğer alternatiflerine oranla hem daha kolay hem de ücretsiz yapılabiliyor.

Google Chrome şifrenizi daha güçlü hale getirmede size bir kılavuz olabilir. Google Chrome, tüm çevrim içi hesaplarınız için şifreleri kaydetmeyi öneriyor. Daha sonra &#;Akıllı Kilitleme&#; özelliğinin bir parçası olarak bunları Google hesabınıza kaydediyor ve otomatik olarak senkronize ediyor. Chrome&#;da ayrıca bir düğmeye tıkladığınızda otomatik olarak güçlü şifreler oluşturan yerleşik bir şifre üreticisi bulunuyor. Bu sayede size güçlü şifreler sunabiliyor. &#;Akıllı Kilit&#; ayrıca Android cihazınızdaki ve Chrome tarayıcınızda bulunan bazı uygulamalarla birlikte çalışan şifre kaydetme özelliği  de sunuyor. Bu sayede şifre hatırlamaya son verebilirsiniz. Bunun yanında Google bir internet sitesine girdiğinizde size kullanabileceğiniz en güçlü şifreyi de sunuyor. Böylelikle hem basit bir şekilde hem de hızlı şifre oluşturabiliyorsunuz.

google-chrome
google-chrome
google-chrome

Aşama aşama Google Chrome ile güçlü şifre oluşturma

Öncelikle Google Chrome&#;da hesabınızın açık olduğuna emin olun, sonrasında ise arama çubuğunun sağında yer alan profilinize tıklayın. Açılan kutuda şifreler bölümüne tıklayın, &#;Şifreleri Kaydetmeyi Öner&#; butonunu açık konuma getirin (eğer açık değilse). Ardından, bir hesap oluşturmak istediğiniz internet sitesine gidin. Şifre alanına tıkladığınızda, bir açılır pencere sizin için güçlü bir tane önerecek. “Önerilen Şifreyi Kullan” ı tıklayın. Eğer yaptığınız halde bu işlem görünmezse, şifre alanına sağ tıklayın ve ardından “Şifre Öner” e tıklayın. Bu açılır pencereyi alanın altında yeni güçlü bir şifre önerisiyle göstermeye zorlar. Daha sonra kayıt işlemini tamamlayın. İşlemi tamamladıktan sonra, Google şifrenizi saklar ve böylece hiçbir şifrenizi hatırlamanıza gerek kalmaz.

Kayıtlı mevcut şifreyi değiştirmek

Google Chrome üzerinden şifre önerisini aldınız ve bu şifreyi kullanmaya başladınız. Ancak bir süre geçtikten sonra bu şifreyi değiştirmek istediniz ve kayıtlı olan şifreyi değiştirmeniz gerecek. Bu da oldukça kolay adımları içinde barındırıyor. Değiştirmek istediğiniz şifre ile hesaba giriş yapın ve şifrenizi değiştirebileceğiniz / sıfırlayabileceğiniz bölüme tıklayın. “Yeni Şifre” alanına tıkladıktan sonra, güçlü bir şifre önerisiyle bir bilgi penceresi görünecek, orada çıkan &#;önerilen şifreyi kullan&#; seçeneğini seçin. Eğer bu pencere açılmıyorsa, bilgisayarın mouse&#;undan sağ click ile tıklayabilir, &#;şifre öner&#; penceresini açabilirsiniz.

Parolanızı değiştirmek için &#;Değişiklikleri Kaydet&#; i tıklayın. Ancak şifre girdiğiniz internet sitesinde kayıtlı olduğu için yeni belirlediğiniz şifreyi kaydetmeniz gerekiyor. Bunun içinse şifrenizi değiştirdiğiniz sayfaya geri dönmeniz gerekiyor. Geldikten sonra, sağ üst kısımda, anahtar simgesine tıklamanız lazım, o sitenin kullanıcı adını girin ve ardından “Şifreyi Güncelle” ye tıklayın. Artık yeni şifre, internet sitesinde kayıtlı hale geldi.

Google için &#;Akıllı Kilit için şifre kaydetme&#; özelliğini etkinleştirmek

&#;Akıllı Kilit&#; özelliğini etkinleştirmek için Google ayarlarına gidin; burada işlemi daha da kolaylaştırmak için otomatik oturum açmayı da etkinleştirebilirsiniz. Şifreler Google hesabınıza kaydedilerek uyumlu bir cihazda oturum açtığınızda erişilebilir oluyor. Ekstra güvenlik için Google’ın, bankacılık işlemleri veya hassas veriler içeren diğer uygulamalar gibi belirli uygulamalardan şifreleri kaydetmesini engelleyebilirsiniz. Tek dezavantajı, tüm uygulamaların uyumlu olmamasıdır.

İlginizi çekebilir

Google AR ile arama özelliği

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası