keçeden yapılan süslemeler / Keçe süslemeleri için fikir | keçe, süslemeler, keçe süsler

Keçeden Yapılan Süslemeler

keçeden yapılan süslemeler

Keçeden Yapılan Eşyalar" width="" height="">

keceden canta x 1 Keçeden Neler Yapılır  <div><div><blockquote><p><strong>Keçe</strong>, ilk çağlardan beri özellikle göçebe halkların benimseyerek kullandığı bir malzemedir. Keçeciliğin kesin olarak nerede başladığı bilinmemekle birlikte merkezinin Asya olduğu kabul edilmektedir. Dünyanın en eski keçe eşya kalıntıları <strong>Hunlular</strong>a ait <strong>Pazırık kurganları</strong>nda bulunmuştur.</p></blockquote><p>Hanımların vazgeçilmez ve en önemli ev aksesuarları dekoratif örtülerdir. Günümüzde dekoratif örtülerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Son yıllarda en çok kullanılan dekoratif örtü çeşitlerinden biride <strong>keçeden yapılan örtüler</strong>dir. Bu dekoratif örtülerin sadece keçeden yapılanları olduğu gibi keçeyle birlikte farklı malzemeler kullanılarak yapılanlarda bulunmaktadır. Keçe üzerine boncuk işlenerek çeşitli metaller ve düğme dikilerek nakış işlenerek yapılan çeşitleri bulunmaktadır. Keçe günümüzde yaygın olarak kullandığımız malzemelerden biridir. Birçok rengi ve çeşidi bulunmaktadır.</p><h4><strong>Dekoratif örtüler şu şekilde sıralanabilir:</strong></h4><ol><li>Kırlentler</li><li>Koltuk şalları</li><li>Sehpa örtüleri</li><li>Bardak altlıkları</li></ol><h3>Kırlentler</h3><p>Evlerimizi tamamlayan aksesuarlardan biri olan kırlentler günümüzde en çok kullandığımız eşyalardan biridir. Kırlentlerin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en çok kullanılanlarından biride keçeden yapılanlardır. Keçeden yapılanlarda kendi aralarında çeşitlilik göstermektedir. Bu dekoratif örtülerin sadece keçeden yapılanları olduğu gibi keçeyle birlikte farklı malzemeler kullanılarak yapılanlarda bulunmaktadır. Keçe üzerine boncuk işlenerek, çeşitli metaller ve düğmeler dikilerek, nakış işlenerek yapılan kırlentler olduğu gibi keçeden çeşitli süsler, çiçekler, hayvan figürleri ve geometrik şekiller ile süslenen çeşitleri de bulunmaktadır.</p><div><img src=

Resim Keçe kırlent

Koltuk Şalları

Evimizi tamamlayan aksesuarlardan biride koltuk şallarıdır. Günümüzde en çok kullanılan ev aksesuarlarından biridir. Keçeden yapılan koltuk şalları; sadece keçeden yapılanlar, keçe ile çeşitli malzemeler karışık kullanılarak yapılanlar olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır.

Sehpa Örtüleri

Evlerimizi tamamlayan aksesuarlardan biri olan sehpa örtüleri günümüzde en çok kullandığımız ve vazgeçilmeyen eşyalardan biridir. Birçok çeşidi bulunmaktadır. Keçeden yapılan sehpa örtüleri kendi aralarında çeşitlilik göstermektedir. Bu dekoratif örtülerin sadece keçeden yapılanları olduğu gibi keçeyle birlikte farklı malzemeler kullanılarak yapılanlarda bulunmaktadır.

Keçe üzerine boncuk işlenerek, çeşitli metaller ve düğmeler dikilerek, nakış işlenerek yapılan sehpa örtülerinin yanında, keçeden çeşitli süsler, çiçekler, hayvan figürleri ve geometrik şekiller ile hazırlanan çeşitleri de bulunmaktadır.

Kece sehpa ortusu

Resim Keçe sehpa örtüsü

Bardak Altlıkları

Günümüzde yaygın olarak kullanılan bardak altlıkları evlerimizin vazgeçilmez aksesuarlarından biri haline gelmiştir. Keçeden yapılan bardak altlıkları geometrik şekillerden ve çiçek motiflerinden faydalanılarak yapılmaktadır. Sadece keçeden yapılanları olduğu gibi keçe üzerine değişik aksesuarlar kullanarak yapılanlarda bulunmaktadır.

Kece bardakaltligi

Resim Keçe bardak altlığı

KEÇE EV SÜSLEMELERİ

Günümüzde keçe aksesuarlar yaşamımızın her alanında yaygın olarak kullanılmaktadır. Keçe dekoratif süslemeler kendi aralarında gruplara ayrılır:

kece

Nazarlıklar

Eski tarihlerden bu yana evlerimizde bulundurduğumuz nazarlıklar günümüzde de önemli bir yere sahiptir. Evlerimizde bulundurduğumuz eşyalar arasında vazgeçilmezlerdendir. Nazardan ve kötülüklerden korunmak için evlerde ve işyerlerinde bulundurulmaktadır. Süslemesinde çok çeşitli nazar boncukları ve üzerlik tohumu kullanılmaktadır.

Kece nazaliklar

Resim Keçe nazarlık

Kapı Süsleri

Özellikle çocuk odalarının kapılarını süslemek için kullandığımız kapı süsleri günümüzde oldukça fazla tercih edilmektedir. Keçeden yapılan kapı süslerinin modellerini belirlerken geometrik şekillerden faydalanılmaktadır. Süslemesinde de hayvan figürlerinden, geometrik şekillerden, ay, yıldız, güneş gibi şekillerden, ulaşım araçlarının şekillerinden faydalanılmaktadır.

Kece kapi susleri

Resim Keçe kapı süsü

Çiçekler

Kıyafetlerimizi, evlerimizi, evimizdeki çeşitli eşyalarımızı süsleyen çiçekler keçeden de yapılmaktadır. Keçenin günümüzde kolay bulunabilmesi ve çok fazla çeşidinin bulunması çiçek yapımında da kullanılmasını sağlamıştır. İşlenmemiş keçe yumuşak olduğu için şekil verilmesi kolay olur.

Kece cicekler

Resim Keçe çiçek

Panolar

Evlerimizin duvarlarını süsleyen panoların günümüzde çok farklı çeşitleri bulunmaktadır. Çok çeşitli malzemelerden yapılmaktadır. Bu malzemelerden biride keçedir. Keçe yalnız başına kullanıldığı gibi farklı malzemelerle birliktede kullanılmaktadır.

Kece panolar

Resim Keçe pano

İğnedenlikler

“ Dikiş-nakış malzemelerimizin kaybolmaması ve istediğimiz zaman elimizin altında bulunması için iğnedenlikler evimizde bulundurduğumuz en önemli eşyalardan ve dekoratif süslemelerden biridir. Keçeden yapılan iğnedenlikler günümüzde en çok kullanılanlardandır.

Kece ignedenlik

Resim Keçe iğnedenlik

Dekoratif Süsler

Evimizin her köşesini süsleyen dekoratif süslerin birçok çeşidi ve farklı malzemelerden yapılanları bulunmaktadır. Dekoratif süslerin yapımında geometrik şekillerden, hayvan figürlerinden, bitkisel motiflerden faydalanılmaktadır.

Kece dekoratif susler

Resim Keçe dekoratif süs

Keçe Avizeler

Aydınlatma aracı olarak kullandığımız ve evimizin dekoratif süslemelerinden olan avizeler, vazgeçilmez ev aksesuarlarındandır. Kalın bir dokuması olan keçenin avizelerin süslenmesinde kullanılmasının hiçbir sakıncası yoktur. Isıya dayanıklıdır. Kalın dokuması şeklinin bozulmasını engeller.

Kece avizeler

Resim Keçe avize

Kategori: EL SANATLARIEtiketler: Ev dekorasyonunda kullanılan keçe ürünler, İğnedenlik nedir?, Keçe bardak altlıkları, Keçe ev süsleri, Keçe üzerine boncuk işlenerek yapılan ürünler, Keçenin tarihi Keçeden Yapılan Eşyalar" width="" height="">

 

kece canta x 1 Keçeden Neler Yapılır </p>
            <span class=nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası