muhammara hatay usulü / Muhammara Tarifi: Muhammara Nasıl Yapılır? | Lezzet

Muhammara Hatay Usulü

muhammara hatay usulü

Kahvaltılarınızı renklendirin! Hatay usulü muhammara tarifi ve kalorisi

Son dönemlerde kahvaltı sofralarını vazgeçilmez lezzeti haline gelen muhammarayı evde yapmak isteyenler muhammara tarifi araştırmalarını internet üzerinden yapıyor. Haberimizde yer alan tarif ile muhammarayı evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki kaç kalori?

Yayınlanma:

Kahvaltılarınızı renklendirin! Hatay usulü muhammara tarifi ve kalorisi

Hatay ve Antep yörelerinde sıkça yapılan muhammara kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek harika bir meze. Ceviz, salça ve baharatın muhteşem uyumuyla ev usulü muhammara tarifi ile yapacağınız mezeden bir daha vazgeçemeyeceksiniz. İşte muhammara tarifi ve kalorisi…

MUHAMMARA TARİFİ

Malzemeler;

5 tane kırmızı biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
4 tane etimek
1 su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı beyaz peynir veya kaşar loru
Kırmızı pul biber
Toz kırmızıbiber

Yapılışı;

Biberler közlenir ve ince kıyılıp etimekler, ceviz ve sarımsak ile rondoda çekilir. Daha sonra rondoya çırpma ucu takılır ve biberler, peynir, salçalar, baharatlar, yağ, limon suyu ve nar ekşisi eklenip hepsi karıştırılır. Daha sonra tadı kontrol edilip servis tabağına alınır.

Bir porsiyon muhammara (yaklaşık 180 gram) 990 kcal’dir.

beyazÇayHatayinternetpeynirzeytinyağı

HATAY’IN ORİJİNAL CEVİZLİ MUHAMMARA TARİFİ MALZEMELER 15 adet kurutulmuş baş biber 1 adet Küçük boy kuru soğan (isteğe bağlı) 1 su bardağı çekilmiş ceviz (100-150 gram) 1 yemek kaşığı tahin 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı isteğe bağlı acı yada tatlı biber salçası. 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kimyon Tuz 4 adet etimek yada evdeki bayat ekmek YAPILIŞI İsterseniz 1 gece önceden biberleri ılık suda bekletirseniz kaynatmanıza gerek kalmaz. Kurutulmuş bas biberli yıkadıktan sonra tencerenize alıp sıcak su ekleyerek 5-10 dakika yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Yumuşayan biberleri içerisindeki tohumlarından ayıklayıp isterseniz robottan isterseniz bıçakla çok ince olacak şekilde kıyıyoruz. Daha sonra ekmekleri (etimek) robotton gecirerek toz haline getiriyoruz. Ayni şekilde cevizleri elinizle havanda yada robottan geçirerek iyice ufalıyoruz. Soğanıda çok ince olacak şekilde robot yada bıçak yardımıyla ufalıyoruz. En son boş bir karıştırma kabına tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırıyoruz. Servis tabağına iyice yayıp üzerine az miktarda zeytinyağı dilerseniz az miktar nar ekşisi ve ceviz ekleyerek sunum yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

HATAY’IN ORİJİNAL CEVİZLİ MUHAMMARA TARİFİ

MALZEMELER

15 adet kurutulmuş baş biber

1 adet Küçük boy kuru soğan (isteğe bağlı)

1 su bardağı çekilmiş ceviz (100-150 gram)

1 yemek kaşığı tahin

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1 yemek kaşığı isteğe bağlı acı yada tatlı biber salçası.

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kimyon

Tuz

4 adet etimek yada evdeki bayat ekmek

YAPILIŞI

İsterseniz 1 gece önceden biberleri ılık suda bekletirseniz kaynatmanıza gerek kalmaz. Kurutulmuş bas biberli yıkadıktan sonra tencerenize alıp sıcak su ekleyerek 5-10 dakika yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Yumuşayan biberleri içerisindeki tohumlarından ayıklayıp isterseniz robottan isterseniz bıçakla çok ince olacak şekilde kıyıyoruz. Daha sonra ekmekleri (etimek) robotton gecirerek toz haline getiriyoruz. Ayni şekilde cevizleri elinizle havanda yada robottan geçirerek iyice ufalıyoruz. Soğanıda çok ince olacak şekilde robot yada bıçak yardımıyla ufalıyoruz. En son boş bir karıştırma kabına tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırıyoruz. Servis tabağına iyice yayıp üzerine az miktarda zeytinyağı dilerseniz az miktar nar ekşisi ve ceviz ekleyerek sunum yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

Muhammara

03 Şubat 2023

Muhammara, Suriye'den mutfağımıza gelen ve vazgeçilmez olan bir lezzet. Köz biber, salça ve baharatların uyumu ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Genellikle meze olarak sofralarımızda yer alsa da, akşam yemeklerinde meze olarak ya da sabah kahvaltılarda tüketilebilir. En lezzetli eşlikçisi beyaz peynirdir. Genellikle ekmek ile birlikte tüketilir. Yedikçe yediren bu mükemmel lezzetin ise yapımı oldukça kolay, pişirmenize ise gerek yok. Malzemeleriniz hazırsa muhammaranın yapım aşamaları aşağıda. 

Muhammara Kaç Kaloridir?
Muhammaranın bir yemek kaşığı(15 gram) 56 kaloridir. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika

Pişirme Süresi : -

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 11 Kişi Kaydetti

Malzemeler

  • 5 közlenmiş kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2-3  yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1.5 tatlı kaşığı kimyon
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 2 dilim bayat ekmek ya da tost ekmeği
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 3~4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  1. Biberlerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra mutfak robotuna alın.
  2. İçerisine sarımsakları ekleyerek biberleri püre haline getirdikten sonra bir kaseye alın. İçerisine salça ekleyin. 
  3. Ceviz içleri ve ekmek içini robotta küçük parçalar haline getirin.
  4. Kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın. Afiyet olsun.

Servis Önerisi

Muhammarayı servis tabaklarına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek ekmek dilimleri ile servis yapın.

Püf Noktası

  • Mutfak robotu yerine bıçakla doğrayarak muhammara yapabilirsiniz. 
  • Acı direncinize göre acı miktarında değişiklik yapabilirsiniz.
  • Hazır köz biber kullanacaksanız biberleri suyundan çıkardıktan sonra yıkamalısınız.

Hatay Usulü Muhammara Tarifi

Hatay mutfağı kendine has özelliğe sahip ender mutfaklardandır. Hem Türkiye’de hem de yabancı ülkelerde beğenilen Hatay yemek ve mezeleri damaklarda eşsiz bir tat bırakmaya devam ediyor. Muhammara da Hatay usulü yapıldığında lezzeti daha da artıyor. Hatay usulü muhammarayı benzerlerinden ayıran en önemli özellik tahin kullanılmasıdır. Tarifimizde Hatay usulü muhammaranın nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı tahin
  • 4 dilim bayat ekmek
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kadar biber salçası
  • Kimyon
  • Tuz
  • Pul biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber

Hazırlanışı 

Sponsorlu Bağlantılar

Muhammarayı hazırlamak için bayat ekmekleri robotta çekelim. Daha sonra cevizi ilave edip robotta çekelim. Kalan malzemeleri de kattıktan sonra karışım püre haline gelene kadar robotta çekmeye devam edelim. Hatay usulü muhammara hazır. Muhammaranın tadını kendi damak zevkimize göre ayarlamamız mümkün. Acı seviyorsak pul biber miktarını artırabiliriz. Hazırladığımız muhammarayı cam kavanoza dolduralım ve bu şekilde muhafaza edelim. Afiyet olsun.

hatay usulü muhammara tarifi, hatay usulü muhammara nasıl yapılır, hatay usulü muhammara nasıl pişirilir

Sponsorlu Bağlantılar

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir