hepsiburada distribütör garantisi / Resmi distribütör garantisi ne demek?

Hepsiburada Distribütör Garantisi

hepsiburada distribütör garantisi

Hepsiburada sitesinden alacağım Apple Watch Seri 2 42 mm Uzay Grisi Alüminyum Kasa ve Siyah Spor Kordon akıllı saatin açıklama bölümünde Garanti Tipinde Resmi Distribütör Garantili ifadesi yer almakta idi. Ben de bunun tuzak bir kelime olduğundan bahisle araştırma gereği duydum. Bu ifade Apple Türkiye garantili olduğunu mu belirtiyor yoksa ithalatçı firma dediğimiz firmalarca mı garanti sağlanıyordu. Akıllı saatin piyasadan ucuza satılması beni kuşkulandırdı ve hem hepsiburada hem de Apple müşteri temsilcilerini arayarak konuştum.

Öncelikle hepsiburada’yı aradım. Resmi Distribütör garantisinin Apple Türkiye garantili demek olduğunu belirtti. Hatta telefonu kapatınca tekrar aradım ve 3 farklı müşteri hizmeti yetkilisi ile konuştum. Üçü de Apple Türkiye Garantisi dedi. Bunun üzerine Apple Müşteri hizmetlerini aradım. Apple Watch alacağımı belirterek hepsiburada’da satılan akıllı saatinde garanti tipi bölümünde Resmi Distribütör yazdığını ifade ederek, Apple müşteri temsilcisine bu Apple Türkiye garantisinin olup olmadığını sordum. Müşteri temsilcisi gülerek, sorunuzun başında vereceğim cevap zaten aklımda belirdi dedi. Ardından o cihazların Apple Türkiye garantisi olmadığını belirtti. Hepsiburada ile Apple arasında bir anlaşma olmadığını söyledi. Alırsam mağdur olacağımı belirtti. Hatta avukatların bu konularla ilgilendiğini de söylemeden geçmedi. Ben de bunun üzerine hepsiburada sitesinde satılan Apple telefonlarda parantez içerisinde Apple Türkiye garantili yazdığını bunu nasıl yapabildiklerini söyledim. Müşteri temsilcisi ise istediklerini yazabilirler sonuçta site onların anlamında konuştu. Bunun üzerine hepsiburada sitesinde ticket açtım. İşte yazışmalarımız:

Soru: merhaba, satın aldığım ürünün garantisi apple Türkiye garantisi altında mı? Apple müşteri hizmetlerini aradım. Bana hepsiburada ile anlaşmamız olmadığını, konu ile ilgili avukatların arka planda işlemleri yürüttüğünü, oradan alacağınız akıllı saatlerin Türkiye Apple garantisi olmadığını mağdur olacağımı söyledi. Apple’nin resmi disbribütörü olmadığını, applenin doğrudan kendi satış yaptığından bahsettiler. Konu ile alakalı doğru bilgiler alabilir miyim? Resmi Distribütör Garantili ne demek? Garanti kapsamı nedir? Bu ürünün garantisi hakkında net bilgi alabilir miyim? Apple Türkiye garantili mi yoksa farklı bir garanti kapsamı mı mevcut?

Cevap: Değerli Müşterimiz,

Size bu bilgiyi veren Apple Müşteri Hizmetlerinden yazılı belge talep edip, tarafımıza gönderebilirsiniz. Ürünümüz Resmi Distribütör Garantili yani Apple Türkiye Garantili’dir.

Saygılarımızla

Soru: Konuştuğum müşteri temsilcisi aynı ürünü apple Türkiye garantili olarak Apple’dan alabilmem için Apple Watch için mail ile fiyat bilgisi göndererek, gerekirse bu maili cevaplarsanız size dönüş yapacağım dedi. Söz konusu maili cevaplayarak İstediğiniz gibi mail ile belge talep ettim, bu konunun aydınlatılmasını ve ürün sayfasında garanti ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler verilmesini talep ediyorum.

Cevap: Değerli müşterimiz,

Sitemizde satilan apple watch urunleri apple yetkili dagiticilari olan index, bilkom, pupa, troy ve aztek tarafindan temin edilmektedir. Urunlerin paket iceriginde apple turkiye garanti belgesi bulunmaktadir

Saygılarımızla.

'Distribütör Garantili' Ürün Ne Demek, Güvenilir mi?

Günümüzde aldığımız elektronik cihazların fiyatları bir hayli yüksek. Bu nedenle kullanıcılar paralarını çöpe atmadıklarından ve herhangi bir sorun yaşadıkları zaman destek alacaklarından emin olmak için garantili ürünleri tercih ediyorlar. Bu noktada karşımıza iki farklı garanti türü çıkıyor ithalatçı garantili ürün ve distribütör garantili ürün.

Peki, ithalatçı garantili ve distribütör garantili nedir? Konu ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmayan kullanıcılar için aynı gibi görünen iki garanti türü arasındaki farklar bir hayli fazla. İthalatçı garantili ve distribütör garantili arasındaki farkları bilerek alışveriş yapmalısınız. Sizin için ithalatçı garantili ve distribütör garantili nedir, farkları nelerdir gibi merak edilen soruları yanıtladık.

distribütör garantili

Distribütör garantili nedir?

Distribütör garantili ya da Türkiye garantili olarak satışa sunulan ürünlerin garantisi bizzat ürünün sahibi marka tarafından karşılanmaktadır. Bu markalar; ülkemizde resmi olarak şirket kurmuş, yaygın teknik ağa sahip teknoloji firmalarıdır.

Örnek vermek gerekirse; distribütör garantili olarak aldığınız bir iPhone akıllı telefonun garanti sağlayıcısı Apple Türkiye’dir. Bu durum; cihaz ile ilgili bir sorun yaşadığınız zaman ya da fabrika çıkışı hatalı bir cihaz aldığınız zaman bu cihazı herhangi bir Apple yetkili servisine götürebilirsiniz anlamına geliyor.

Distribütör garantili bir üründe fabrika çıkışı hata olduğu zaman kolayca iade edebilirsiniz, parça değişimleri mutlaka orijinal parçalarla yapılır, aynı sorun ile üç defa teknik servise giderseniz ve cihaz tamir edilmezse firma size yeni bir cihaz verir. Eğer vermezse gönül rahatlığıyla tüketici mahkemesine şikayet edebilirsiniz.

İthalatçı garantili nedir?

distribütör garantili, ithalatçı garantili

İthalatçı garantili bir cihazın garanti sağlayıcısı, bizzat cihazı aldığınız şirkettir. Yani üretici firmanın konu ile herhangi bir alakası yoktur. Aldığınız cihazda herhangi bir sıkıntı yaşadığınız zaman bu cihazı ülkeye getiren yerel şirketin anlaşmalı olduğu bir teknik servise cihazı götürürsünüz.

Yerel şirketler, üretici firmadan ayrı olarak elektronik cihazları çok daha uygun fiyatlara ülkemize getirebilirler. Üretici firmanın konuyla alakası olmadığı için de bu şirketler ülkemizdeki bir teknik servis ağıyla anlaşırlar. KVK, Genpa, Telpa gibi teknik servis ağları bunlardan bazılarıdır.

Tam bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli konu, cihazı aldığınız yerel şirketin ve anlaşmalı olduğu teknik servis ağının büyüklüğüdür. Uzun yıllardır piyasada hizmet veren bir şirket ve ülkenin her yerinde bayileri bulunan bir teknik servis ağı güvenilir olabilir. Ancak adı, sanı duyulmamış bir şirket ve birkaç şehrin, birkaç bölgesinde bayisi olan bir teknik servis ağı hoş olmayan durumlar yaratabilir.

Paralel ithalat nedir?

distribütör garantili, paralel ithalat

Kısaca anlatmak gerekirse; paralel ithalat kaçakçılıktır. Hatta kullanılması için başka telefonlardan IMEI adresi alınması gibi durumları da göz önüne alırsak hırsızlık bile sayılabilir. Hiçbir garantisi yoktur, yasal olmadığı için herhangi bir vergi ödenmez ve bu nedenle de son derece uygun fiyatlıdır.

Paralel ithalat ile kaçak yollardan ülkeye sokulan cep telefonlarının kullanılabilmesi için başka telefonlardan alınan IMEI adresleri kullanılır. Nereden baksan elle tutulur bir yanı görünmeyen bu sistemin kullanılması kesinlikle tavsiye edilmiyor. Daha az para ödeyerek aldığınız bir cihaz, daha sonra ödeyeceğiniz tamir masrafları ile astarı yüzünden pahalıya gelebilir.

İthalatçı garantili ile distribütör garantili farkları:

distribütör garantili, yetkili servis

Olası bir senaryo üzerinden değerlendirirsek; Samsung marka bir akıllı telefon aldınız ve cihaz bir hafta sonra bozuldu, yani fabrika çıkışı hatalı bir ürün. Eğer bu cihaz distribütör yani Samsung Türkiye garantili ise iade etme garantiniz var. Ancak bu cihaz ithalatçı garantili ise böyle bir garanti yok. İade alabilirler ancak hiç kimse bu durum hakkında kesin bir şey söyleyemez.

Aldığınız cihaz ilerleyen günlerde bir sorun çıkardı ve parça değişimi yapılması gerekiyor. Üstüne para vermek durumunda kalsanız bile distribütör garantili ürüne mutlaka tekrar orijinal bir parça takılır. İthalatçı garantili üründe de orijinal parça takılabilir ama bu durumun hiçbir kesin yanı yoktur.

İthalatçı garantili olarak aldığınız ürünü getiren yerel şirket, başka şehirde bayisi bulunan bir teknik servis ile anlaşmış olabilir. Bu durum, cihazda sorun yaşadığınız zaman tamir edilme süresinin epey uzamasına neden olacaktır. 

Tüm bunların yanı sıra; ithalatçı garantili bir cihazı direkt olarak yetkili servise götüremezsiniz; öncelikle ürünü aldığınız yerel şirket ile görüşmeli ve oradan yönlendirme almalısınız. Bu da tamir sürecini uzatan etmenlerden bir tanesi.

Hangi garanti türü tercih edilmeli?

distribütör garantili, güvenli garanti

İthalatçı garantili, distribütör garantili ve paralel ithalat arasında kesinlikle tercih etmemeniz gereken tür, elbette paralel ithalattır. Çünkü zaten durum yasadışı. Ayrıca ürün ile ilgili hiçbir garanti yok. Aldıktan birkaç gün sonra bozulsa bile gidebileceğiniz hiçbir yasal yol bulunmuyor.

İthalatçı garantili ve distribütör garantili arasında bir tercih yapmak tamamen kullanıcıya kalmış bir durum. Distribütör garantisi Türkiye çapında, direkt olarak üretici firma tarafından sunulan bir garanti türü. Ayrıca ürünü aldığınız yerden bağımsız olarak garanti hizmeti veriyor ve çok daha geniş hizmet kapasitesine sahip.

İthalatçı garantili bir ürünün güvenilirliği tamamen ürünü satın aldığınız şirkete ve onun anlaşmalı olduğu teknik servis ağına bağlıdır. Eğer ürünü satın aldığınız şirkete güveniyorsanız ve anlaşmalı teknik servis ağı da KVK, Genpa, Telpa gibi servis ise ithalatçı garantili bir ürün de satın alabilirsiniz. 

Özetle:

distribütör garantili, garanti farkları

Distribütör garantili;

  • Apple Türkiye, Samsung Türkiye gibi üretici firmanın kendisi tarafından garantilidir.
  • Orijinal parça değişimi yapılır.
  • Telefon ile teknik servis desteği alabilirsiniz.
  • Fabrika çıkışı hatalı ürünler değiştirilir.
  • Aynı sorunla üç kez teknik servise gönderilen cihazlar değiştirilir.
  • Birebir ürün değişimi hakkınız vardır. 

İthalatçı garantili;

  • Anlaşmalı teknik servis ağının kalitesine göre değişen bir teknik servis desteği sağlar.
  • Orijinal parça değişimi teknik servisin inisiyatifine bağlıdır.
  • Ürün değişimi ve iade seçenekleri servisin inisiyatifine bağlıdır.

Paralel ithalat;

  • Herhangi bir garanti desteği bulunmaz.

Sizin için ithalatçı garantili ve distribütör garantili nedir, aralarındaki farkları nelerdir gibi merak edilen soruları yanıtladık ve konu ile ilgili bilmeniz gereken detayları açıkladık. Aldığınız elektronik cihazın sahip olduğu garanti hizmetine ve ithalatçı garantili ise anlaşmalı teknik servis ağının kalitesine mutlaka dikkat edin. 

Emoji İle Tepki Ver

30

Resmi distribütör garantisi ne demek?

İçindekiler:

  1. Resmi distribütör garantisi ne demek?
  2. Distribütör garantili nasıl oluyor?
  3. Apple resmi distribütör garantili ne demek?
  4. Resmi distribütör garantili mi ithalatçı garantili mi?
  5. Resmi Türkiye Garantili ne demek?
  6. Hepsiburada resmi distribütör garantisi ne demek?
  7. Distribütör garantisi ne?
  8. Cep telefonlarında Türkiye garantili ne demek?
  9. iPhone 11 resmi distribütör garantili ne demek?
  10. Apple Türkiye garantili olduğunu nasıl anlaşılır?
  11. Türkiye garantili ne demek?
  12. Ithalatçı garantili nasıl oluyor?
  13. Trendyol Türkiye garantili ne demek?
  14. Resmi garanti ne demek?
  15. Ihracat garantisi ne demek?
  16. Xiaomi Türkiye garantili ne demek?
  17. Ithalat firma garantisi ne demek?
  18. Trendyol resmi distribütör garantili nedir?
  19. Türkiye cihazı olduğunu nasıl anlarız?
  20. 2 Yıl Apple Türkiye Garantili ne demek?

Resmi distribütör garantisi ne demek?

Distribütör garantisi, satın alınan ürün firmasının resmiolarak garantivermesi anlamına gelmektedir. Yani, distribütör garantili(Türkiye garantili) satışı sağlanan ürünlerde garantisitam olarak ürünün sahibi marka tarafından karşılanmaktadır.

Distribütör garantili nasıl oluyor?

Yurt dışı kaynaklı veya başka bölgedeki üretici firma, satış yaptığı ülkedeki veya bölgedeki bir servis ile anlaşıyor. Bu servis aracılığıyla ürünlerinin tamir ve onarım hizmeti veriyor. Müşteriler, distribütörüzerinden ürün aldıklarında aldıkları ürün distribütör garantiliürün olmuş oluyor.

Apple resmi distribütör garantili ne demek?

AppleTürkiye, Samsung Türkiye gibi üretici firmanın kendisi tarafından garantilidir. Orijinal parça değişimi yapılır. Telefon ile teknik servis desteği alabilirsiniz.

Resmi distribütör garantili mi ithalatçı garantili mi?

İlk önce bu kavramların kısa açıklamalarını yapalım; Distribütör garantisimarkanın kendi resmigarantisidir. İthalatçı garantisiise herhangi bir firma yurtdışından kendi imkanlarıyla ürünler getirir ve bunları kendi sundukları garantihizmetiyle beraber satar.

Resmi Türkiye Garantili ne demek?

Ülkemizde resmiolarak faaliyet gösteren yetkili servislerin garantive teknik servis hizmeti vermesine Türkiye garantisidenir. Türkiyegarantisinin bir diğer adı da distribütör garantisidir. Örneğin; Apple'dan aldığınız bir telefonda arıza çıktı ve Apple yetkili servisine telefonu geri gönderdiniz.

Hepsiburada resmi distribütör garantisi ne demek?

Resmi distribütör garantisi demek, bir markanın ürünleri için satış yaptığı ülkedeki bir servis ile anlaşıp bu servis aracılığı ile müşterilerine ürünleri için ücretsiz olarak tamir/onarım hizmeti vermesi anlamına gelir.

Distribütör garantisi ne?

Distribütör garantisiolan ürün Türkiye çapında ve direkt olarak üretici firma aracılığı ile sunulan bir garantitürü olmaktadır. Ayrıca bu ürünü aldığınız yerden de bağımsız olarak bir garantihizmeti vermekte ve çok daha da geniş bir hizmet kapasitesine sahip olmaktadır.

Cep telefonlarında Türkiye garantili ne demek?

Herhangi bir elektronik cihazı veya akıllı telefonu satın alırken Türkiye Garantiliveya Distribütör Garantiliifadesini görüyorsanız, bu satıcı firmanın Türkiye'de resmi olarak faaliyet gösterdiği ve ürüne garantisunduğu anlamına geliyor.

iPhone 11 resmi distribütör garantili ne demek?

Apple Türkiye ya da distribütör garantili iPhone demek, firmanın resmiolarak Türkiye'de sattığı ürününe resmiolarak destek verdiği ürün anlamına gelir. ... Apple Türkiye garantiliya da distribütör garantili iPhone'lar, olası bir arıza durumunda kullanıcılara en az sorun yaratan, en güvenilir cihazlardır.

Apple Türkiye garantili olduğunu nasıl anlaşılır?

iPHONECİHAZLARDA GARANTİSORGULAMA İŞLEMİ iPhonecihazların garantisüresini sorgulamak için öncelikle, cihazın seri numarasını bilmeniz gerekiyor. Bunun için Ayarlar'a girerek Genel seçeneğinde Hakkında kısmına girmeniz yeterli. Cihazınızın seri numarasını öğrendikten sonra Apple'ın garantidurumu sayfasına tıklayın.

Türkiye garantili ne demek?

Ülkemizde resmi olarak faaliyet gösteren yetkili servislerin garantive teknik servis hizmeti vermesine Türkiye garantisidenir. Türkiyegarantisinin bir diğer adı da distribütör garantisidir. Örneğin; Apple'dan aldığınız bir telefonda arıza çıktı ve Apple yetkili servisine telefonu geri gönderdiniz.

Ithalatçı garantili nasıl oluyor?

Ülkemizde üretilmeyen ürünler genellikle yurt dışından ithal edilmektedir. İthalatişlemlerini yapan bir aracı firma bulunur. Satılacak ürünün kendi firması ile bu aracı arasında bir anlaşma vardır. Bu şekilde iş yapan firmaların vermiş olduğu garanti ithalatçıgarantisidir.

Trendyol Türkiye garantili ne demek?

Herhangi bir elektronik cihazı veya akıllı telefonu satın alırken Türkiye Garantiliveya Distribütör Garantiliifadesini görüyorsanız, bu satıcı firmanın Türkiye'de resmi olarak faaliyet gösterdiği ve ürüne garantisunduğu anlamına geliyor.

Resmi garanti ne demek?

Resmidistribütör garantisi demek, bir markanın ürünleri için satış yaptığı ülkedeki bir servis ile anlaşıp bu servis aracılığı ile müşterilerine ürünleri için ücretsiz olarak tamir/onarım hizmeti vermesi anlamına gelir.

Ihracat garantisi ne demek?

Firma, ürünün resmi firmasıyla anlaşmalı olur ve ülkedeki dağıtımını yapar. Bu kategorideki cihazları da küçük veya büyük ölçekteki şirketlerin yurt dışından getirip ülkemizde satarlar. Bu işi yapan büyük firmaların ürünlere uyguladığı garantiye ithalatçı garantisidenir.

Xiaomi Türkiye garantili ne demek?

Xiaomi Türkiye garantisiile satışa sunulan ürünler, başta akıllı telefonlar olmak üzere, garantisüreci içerisinde bir arıza olması durumunda, Xiaomigüvencesiyle onarılıyor. Kullanıcıların muhatabı da Xiaomi'nin yetkili servisleri oluyor.

Ithalat firma garantisi ne demek?

Firma, ürünün resmi firmasıyla anlaşmalı olur ve ülkedeki dağıtımını yapar. Bu kategorideki cihazları da küçük veya büyük ölçekteki şirketlerin yurt dışından getirip ülkemizde satarlar. Bu işi yapan büyük firmalarınürünlere uyguladığı garantiye ithalatçı garantisidenir.

Trendyol resmi distribütör garantili nedir?

Resmi distribütör garantisidemek, bir markanın ürünleri için satış yaptığı ülkedeki bir servis ile anlaşıp bu servis aracılığı ile müşterilerine ürünleri için ücretsiz olarak tamir/onarım hizmeti vermesi anlamına gelir.

Türkiye cihazı olduğunu nasıl anlarız?

Cihazınızın kaçak ya da çalıntı bir cihazolmadığını sorgulamak için Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun E-Devlet üzerinden kullanabileceğiniz güzel bir aracı var. Telefonunuzda arama kısmına yazacağınız *#06# koduyla cihazınızın IMEI kodunuzu öğrenmekle başlayın.

2 Yıl Apple Türkiye Garantili ne demek?

Appleİki Yıllık Sınırlı Garantisi, isteğe bağlı üretici garantisidir. İşbu garanti, uygun olmayan mallar da dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, Türkiye'deki tüketici hakları kanunları ile sağlanan haklardan bağımsız haklar sunar.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir