vesikalık nedir / Vesikalık Fotoğraf, Vesika Baskı,Kimlik Vesikalık,Resmi Vesikalık

Vesikalık Nedir

vesikalık nedir

Vesikalık fotoğraf nedir, genel olarak özellikleri nelerdir, hangi amaçlarla kullanılır ve boyutları nasıl olmalıdır? Bu yazıda vesikalık fotoğraf ile ilgili tüm bilgileri bulabileceksiniz. Her zaman olduğu gibi önce tanımlarla başlayalım.

Vesika kelimesinin anlamı &#;belge&#; olarak geçer. Yani bir vesika (belge) için gerekli olan şeylere vesikalık denmektedir. Buradaki anlam daha çok bağlayıcılık anlamında kullanılıyor. Peki o zaman vesikalık fotoğraf nedir sorusunun cevabı basitçe &#;vesika için gerekli olan ya da ölçüleri istenen belgeye uyan resim veya fotoğraflar&#; olmaktadır. Vesikalık fotoğraf ifadesi için bir başka deyişle belgelik fotoğraf ya da bağlayıcılığı olan fotoğraf denilebilir.

Vesikalık fotoğraflar günümüzde, resmî belge için gerekli olan, yüzün belirgin olarak seçildiği, belli ölçülerdeki fotoğraflara denmektedir. İfade ediliş şekline göre &#;vesikalık fotoğraf&#;, &#;vesika fotoğrafı&#;, &#;vesikalık&#; ya da &#;vesikalık resim&#; denmektedir. Vesikalık fotoğrafların ölçüleri kullanılacak resmi belgeye göre değişiklik göstermektedir. Bu yüzden hangi amaçla kullanıldığı önemlidir. Bu sebeple fotoğraf çektirirken özellikle hangi kurum ve ne için kullanacağınızı fotoğraf çektirirkens ya da online fotoğraf baskısı alırken belirtmelisiniz. Bu ve vesikalık fotoğraf boyutları konusuna aşağıda ayrıntılı olarak değineceğiz.

Vesikalık Fotoğraf Türleri ?

Vesikalık fotoğraf kendi içerisinde 3&#;e ayrılmaktadır. Vesikalık fotoğraf türleri arasında biyometrik vesikalıklar, standart vesikalıklar ve portre artistlik vesikalıklar sayılabilir. Bir fotoğraf stüdyosunda veya online vesikalık fotoğraf siparişi verirken dikkat etmeniz gereken vesikalık fotoğrafı hangi amaçla kullanacağınızı belirtmeniz olacaktır. Bu arada belirtelim en çok tercih edilen vesikalıklar ise standart vesikalıklardır.

  • Biyometrik Vesikalık
  • Standart Vesikalık
  • Portre, Artistlik Vesikalık

Özellikle pasaport ve vize başvurularında ihtiyaç duyulan vesikalık fotoğrafların ölçüleri, kullanılacak resmi belgeye göre değişiklik göstermektedir. Bu yüzden biyometrik fotoğraflarda dikkat etmeniz gereken en önemli şey fotoğrafın dümdüz karşı cepheden çekilmiş ve arkasının beyaz olmasıdır. Kesinlikle dudaklar kapalı olmalı ve iki kulak hafif gözükecek şekilde çıkmalıdır. Bkz. Biyometrik Fotoğraf Özellikleri

Vesikalık Fotoğraf Boyutları ?

Vesikalık fotoğraf boyutları nasıl olmalıdır ? Vesikalık fotoğraflarda dikkat edilmesi gereken vesikalığın  hangi amaçla kullanılacağıdır. Bu amaç doğrultusunda vesikalıkların ölçüleri ve boyutları farklılık göstermektedir.

Çözünürlük kalitesi eski klasik vesikalığa göre daha yüksek olan biyometrik fotoğraf aslında vesikalık fotoğraflarla aynıdır. Yeni verilen Pasaport ve Ehliyetlerde kullanılması mecburi hale gele gelmiştir.  Standart vesikalıkların ölçüleri piksel yükseklik ve piksel genişlikte 24 bit renk derinliğinde olması gerekmektedir.

  • Eski Kmilik Vesikalık Boyutları : &#;cm
  • Standart Vesikalık Boyutları : x6cm
  • Biyometrik Fotoğraf Boyutları :
    • T.C kimlik, ehliyet, pasaport 5x6cm.
    • Avrupa Vizesi(Schengen) ölçüleri&#;cm.
    • Amerikan Vizesi(Green Card): 5x5cm.
  • Portre Vesikalık Boyutları : 6x9cm

Schengen vizesi ve green card için çekilmiş olan fotoğrafları T.C kimlik, ehliyet ve pasaport başvuruları için uygun değildir. Bu amaçla çekilmiş vesikalık fotoğraflarınız varsa mevcut boyutlarla yüklediğinizde T.C standartlarına uygun olmayacağından yeni fotoğraf çekilmesi gerekir. Çünkü vücüdun üst kısmının yarısının görünmesi gerekmektedir. Tüm bunların yanısıra son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğrafınız olması gerekmektedir.

Bu yazıda vesikalık fotoğraf nedir, vesikalık fotoğraf türleri ve boyutları hakkında bilgiler aktarmaya çalıştık. Eklemek ya da düzeltmek istediğiniz noktalar varsa lütfen yorumlarınızda belirtiniz.

Vesikal&#x;k Fotoğraf Ne Demek? Vesikal&#x;k Fotoğraf Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Vesikal&#x;k Fotoğraf Ne Demek? Vesikal&#x;k Fotoğraf Kelimesinin Güncel TDK Sözlük Anlamı Ne Demektir?

Cevap: Resmî Belge &#x;çin Gerekli Olan, Yüzün Belirgin Olarak Seçildiği, Belli Ölçülerdeki Fotoğraf, Vesika Fotoğraf&#x;, Vesikal&#x;k, Vesikal&#x;k Resim

Vesikal&#x;k Fotoğraf Kelimesi Nasıl Yazılır? Vesikal&#x;k Fotoğraf Kelimesinin Doğru Yazımı Nedir?

Cevap: Vesikal&#x;k Fotoğraf

Vesikal&#x;k Fotoğraf kelimesi ile Google aramalarda en çok sorulan sorular şunlardır: Vesikal&#x;k Fotoğraf ne demek? Vesikal&#x;k Fotoğraf kelimesi nasıl yazılır? Vesikal&#x;k Fotoğraf kökeni nedir? Vesikal&#x;k Fotoğraf kelimesinin cümle içerisinde kullanımı



Vesikalık ne demek? Vesikalık kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu (TDK), kelimeleri inceleyerek Türkçenin geli&#;mesi için çal&#;&#;malar sürdüren yetkilileri bünyesinde bar&#;nd&#;ran bir devlet kurumudur. Say&#;s&#;z harfin bir araya gelmesiyle olu&#;an yüz binlerce kelimenin incelemelerini sürdüren TDK, Vesikal&#;k kelimesi ile ilgili merak&#; da gidermeyi amaçlam&#;&#;t&#;r. Birçok ki&#;i taraf&#;ndan irdelenen Vesikal&#;k kelimesi ne anlama gelir?

Vesikal&#;k Ne Demek? Vesikal&#;k TDK sözlük anlam&#; nedir?

  • Vesikal&#;k kelimesinin TDK sözlü&#;e göre 2 farkl&#; anlam&#; vard&#;r.
  • Vesikal&#;k kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.

Vesikal&#;k TDK sözlük anlam&#; &#;u &#;ekildedir:

  1. isim Vesikal&#;k foto&#;raf
  2. s&#;fat Vesika için gerekli olan

Vesikal&#;k Kelimesinin Kullan&#;ld&#;&#;&#; Birle&#;ik Kelimeler

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir