mısır vize başvurusu / Mısır Vizesi Nasıl Alınır? Mısır Vizesi Başvuru Ücreti Ve Gerekli Evraklar Listesi ()

Mısır Vize Başvurusu

mısır vize başvurusu

İçerik güncellendi, Nisan

Mısır Vizenizi evinizin rahatlığında alın! iVisa ile başvurun

Büyüleyici ve antik Mısır'a bir seyahat planlıyorsanız, ilk göreviniz bu muhteşem ülkeye girmek için doğru seyahat belgelerine ve turist vizelerine sahip olduğunuzdan emin olmak olacaktır.

Mısır eVizesi ve Mısır'a turizm amaçlı giriş hakkında bilmeniz gereken her şeyi aşağıda bulacaksınız.

Hızlı, sorunsuz ve tamamen dijital bir başvuru formu kullanarak Mısır eVizenize çevrimiçi olarak nasıl başvuracağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

Mısır Vizesi nedir?

Normal pasaport sahiplerinin turizm veya ticari amaçlarla Mısır'a girişine izin veren resmi bir elektronik vizedir. iVisa size çok girişli Mısır eVizesi ve tek girişli Mısır eVizesi sunar.

Mısır vizesi 90 gün (düzenlenme tarihinden sonra) için geçerlidir ve seyahat edenlerin ülkede 30 gün (toplam) kadar kalmasına izin verir.

Ülkenin büyüleyici yerlerini keşfetmek gibi turizm amaçlı veya iş toplantılarına/etkinliklerine katılmak gibi iş faaliyetleri için kullanılabilir.

Ancak, ziyaretçilerin bu vizeyle herhangi bir çalışma faaliyetinde bulunmalarına izin verilmez. Uygun izin olmadan bunu yapmak para cezasına, sınır dışı edilmeye veya gelecekte Mısır'dan men edilmeye neden olabilir.

Mısır Vizesi tek giriş veya çoklu giriş için verilir ve seyahat planlarınıza bağlı olarak birini veya diğerini seçebilirsiniz.

Başvurunuzu bugün başlatın!

Mısır Vizesi - Bilmeniz Gereken Her Şey

Mısır Vizesi için kimler başvurabilir?

70'ten fazla ülke Mısır e-Vizesi için başvurabilir

Vize Kontrol Aracımız ile bu elektronik vize ile Mısır'a girmenize izin verilip verilmediğini kontrol edin ve anında başvurun.

Hangi ülkelerin Mısır'ı ziyaret etmek için eVizeye ihtiyacı yoktur?

Mısır online vizesi Şarm El Şeyh, Dahab, Nuweiba veya Taba'ya seyahat eden (ve burada kalan) ABD, AB veya Birleşik Krallık'tan gelen ziyaretçiler için gerekli değildir. Bu koşul yalnızca ziyaretin 15 günden uzun olmaması halinde geçerlidir.

İsrail de vizeden muaf bir ülkedir. Vatandaşları, ziyaretleri 15 günü aşmadığı takdirde Taba üzerinden vizesiz giriş yapabilirler.

Mısır Vizesi online şartları ve politikası nelerdir?

Mısır online vizesi almak için temel şart geçerli bir pasaporta sahip olmaktır. Bu, süresinin dolmak üzere olamayacağı anlamına gelir. Pasaportun, yolcunun Mısır'a vardığı tarihten itibaren 6 ay boyunca geçerli kalması gerekir. Ayrıca, giriş ve çıkış damgaları için en az bir boş sayfaya sahip olması gerekir.

Mısır vizesi için başvuru formunu online olarak doldurduğunuzda, pasaportunuzun bilgi sayfasının net bir taramasını yüklemeniz istenecektir. Bu, kişisel bilgilerinizi doğrulamak için yapılır.

Diplomatik veya resmi pasaport taşıyorsanız, farklı bir vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Size en yakın Mısır Büyükelçiliği ile iletişime geçmenizi öneririz.

Varışta, Mısır hükümet yetkilileri aşağıdaki belgeleri isteyecektir. Bunları yanınızda bulundurduğunuzdan emin olun:

  • Varış tarihinden sonra en az altı ay geçerli bir pasaport.
  • e-Vizenizin basılı bir kopyası.
  • Seyahat programı.
  • Destekleyici bir mektup, örneğin bir iş ziyareti ise şirketten gelen mektup veya aile ziyaretleri için bir aile üyesinden gelen davet mektubu.
  • Turist olarak gidiyorsanız otel rezervasyonları/ziyaret etmeyi planladığınız yerler hakkında ayrıntılar.

Vize taşımanın size ülkeye otomatik giriş hakkı vermediğini unutmayın. Varışta seyahatiniz için bir neden sunmanız gerekecektir. Bu olmadan, Mısır hükümet yetkilileri ülkeye girişinizi reddetme hakkına sahiptir.

Mısır vizesine online olarak nasıl başvurabilirim?

Web sitemizdeki vize başvuru formunu doldurarak başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz. Vizenizi almak için bir Mısır elçiliğini ziyaret etmenize gerek kalmayacak, çünkü vizeniz onaylandıktan sonra size e-posta yoluyla göndereceğiz.

iVisa ile evinizin rahatlığında 10 dakikadan kısa bir sürede başvurabilirsiniz!

Uzun ve karmaşık formları doldurmayı veya elçiliği ziyaret etmeyi unutun. iVisa size ortalama devlet formlarından %50 daha kısa olan basitleştirilmiş başvuru formları sunar. Bunları huzur içinde doldurabilir ve bitirmediyseniz daha sonrası için saklayabilirsiniz!

Bizimle başvurmak çok kolay, tek yapmanız gereken aşağıdaki adımları tamamlamak:

  • Birinci adım: Kişisel bilgilerinizi kullanarak vize başvuru formunu doldurun ve size en uygun işlem süresini seçin.
  • İkinci adım: Ödemeye geçmeden önce, formunuzun hatasız olduğunu iki kez kontrol etmenizi isteyeceğiz. Bu, olası aksaklıkları önlemek için yapılır. Bundan sonra, ücreti ödemeye devam edebilirsiniz. Herhangi bir kredi veya banka kartını kabul ediyoruz.
  • Üçüncü adım: Gerekli belgeleri yükleyin ve vize ücretini ödeyin.

Biz belgenizi hazırlarken arkanıza yaslanın ve rahatlayın, Mısır vizenizi e-posta yoluyla PDF belgesi olarak alacaksınız. Bu belgeyi yazdırmanız ve sınırda ibraz etmek için basılı bir kopyasını yanınızda taşımanız gerekecektir.

Oldukça kolay değil mi? Şimdi başvurun!

Mısır Vizesinin maliyetleri ve işlem süreleri nelerdir?

Seçtiğiniz vize türüne ve ne kadar hızlı almak istediğinize bağlı olarak değişecektir.

Tek girişli vize için:

  • Standart İşlem - TRY ₺2, için 6 iş günü.
  • Acele İşleme - 4 iş günü için TRY ₺3,
  • Süper Acele İşlem - TRY ₺5, için 3 iş günü.

Fiyatlarımıza TRY ₺ devlet vize ücreti dahildir.

Çok girişli vize için:

  • Standart İşleme - TRY ₺2, için 6 iş günü.
  • Acele İşleme - 4 iş günü için TRY ₺2,
  • Süper Acele İşleme - TRY ₺3, için 3 iş günü.

Fiyatlarımıza TRY ₺1, devlet vize ücreti dahildir.

iVisa hizmetleri için ödeme yapmanın zaman alıcı ve stresli vize başvurularını unutmak anlamına geldiğini unutmayın. Biz sizin için tüm zor işleri yapmak için buradayız!

Vizenizi yalnızca hızlı ve kolay bir şekilde işleme koymakla kalmıyor, aynı zamanda başvuru sürecinizin % güvenli olduğundan emin oluyoruz.

Kişisel bilgilerinizi korumak için sağlam bir güvenli sistemimiz var. İncelemeler bölümümüze gitmenizi ve geçmiş müşterilerimizin hizmetlerimiz hakkında söylediklerini okumanızı öneririz. Onları beğeninize göre bulacağınızdan eminiz.

iVisa ile buradan başvurun!

Mısır'dan transit geçiyorsam Mısır e Vizesine ihtiyacım var mı?

Transit süreniz/aktarma süreniz 48 saatten az ise vizeye ihtiyacınız olmayacaktır (ileriye dönük uçak biletinizi göstermelisiniz).

Aktarma süreniz boyunca mevcut turlar için havayolu şirketinize danışmanızı öneririz. Birçoğu, transit süreleri / aktarmaları 6 ila 48 saat arasında olan yolcularına kısa süreli turlar sunmaktadır.

Aktarma süreniz 6 saatten azsa, aktarma alanından çıkabilirsiniz, ancak havalimanından çıkamazsınız.

Not: Yukarıdakiler, her zaman transit vizeye ihtiyaç duyan İran vatandaşları için geçerli değildir. Afganistan, Lübnan, Filistin ve Filipinler vatandaşları her zaman transit bölgede kalmalıdır.

Çocuklarla seyahat

Reşit olmayan çocuklarla seyahat ediyorsanız, onları da vize başvuru formunuza dahil edebilirsiniz. Onlar için ek bir Mısır turist vizesi almanıza gerek yoktur.

Vizeden muaf ülkeler hangileridir?

  • Bunlar, vatandaşları için vizesiz giriş düzenlemelerinden yararlanan iki ülkedir: Lübnan ve Makao.

Ayrıca, vatandaşları yaş gruplarına, cinsiyetlerine, ikamet yerlerine, varış yerlerine veya Ürdün vatandaşları söz konusu olduğunda belirli pasaport koşullarına bağlı olarak ücretsiz giriş izin damgasından yararlanabilen ülkeler de vardır.

  • Bu ülkeler şunlardır: Afganistan, Cezayir, Libya, Ürdün, Lübnan, Fas, Sudan, Güney Sudan, Tunus ve Yemen.

COVID Giriş için gerekenler

Aşı

COVID aşı pasaportlarının veya sertifikalarının ibraz edilmesi Mısır'a giriş için zorunlu değildir.

Test

Mısır, yolcular için tüm test gerekliliklerini kaldırdı.

Karantina

Mısır'da karantina gerekliliği yoktur.

iVisa ile Başvuru

Yıllardır gezginlerin çevrimiçi vizelerini başarıyla almalarına yardımcı oluyoruz. Kişisel bilgilerinizi tamamen koruyan son teknoloji veri merkezlerimiz var. Ayrıca, uzman ekibimiz her zaman size yardımcı olmaya hazırdır.

Seyahatinizi planlarken en iyi deneyimi yaşamanızı istiyoruz. Teyide ihtiyacınız varsa, inceleme bölümümüze gidin ve geçmiş kullanıcılarımızın size hizmetlerimiz hakkında bilgi vermesine izin verin.

Mısır Vizesi hakkında daha fazla bilgiyi nerede bulabilirim?

Mükemmel müşteri destek ekibimize ulaşın. Onlar sorularınızı yanıtlamak için her zaman hazır olan seyahat uzmanlarıdır. Gecenin bir yarısı Mısır e Vizenizle ilgili acil bir soruyla uyanın. Web sitemiz aracılığıyla onlarla sohbet edin! Mısır Vizesine nasıl başvuracağınızla ilgili tüm endişelerinizi gidermek için 7/24 hizmetinizdedirler. Yurtdışına mükemmel bir seyahat planlamak söz konusu olduğunda, huzurunuz bizim ana endişemizdir.

Başvurmak İçin Gereken Belgeler
  • Pasaportun Kişisel Bilgileri İçeren Sayfasının Taraması

  • Pasaportun Son Sayfası (eğer geçerliyse)

  • Mısır e-Vizesi, Mısır'a turizm veya iş amacıyla giriş yapmak için elektronik bir seyahat belgesidir.

  • Mısır e-Vizeleri, uyrukları ülkeye giriş için vize gerektiren kişilere tek giriş veya çoklu giriş için verilir. iVisa her ikisini de sunar.

  • Mısır e-Vizeniz 90 gün (düzenlenme tarihinden sonra) için geçerlidir. Mısır'da maksimum kalış süresi 30 gün (toplam)'dır.

  • Oturma iznine sahip olmadan e-Vizede kalış süresini aşarsanız, para cezası ödemeniz, sınır dışı edilmeniz veya başka bir şekilde Mısır'a gelecekteki seyahatlerinizden men edilmeniz gerekebilir.

  • Şarm El Şeyh, Dahab, Nuweiba ve Taba'ya seyahat eden (ve burada kalan) ABD, AB veya Birleşik Krallık'tan gelen ziyaretçiler için Mısır e-Vizesi gerekli değildir. Seyahatleri 15 günün altında kaldığı sürece vizesiz seyahat edebilirler.

  • Başvuru sahiplerinin Mısır'a varış tarihlerinden itibaren en az altı ay geçerli normal bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

  • Pasaportunuzda giriş/çıkış damgası için en az bir boş sayfa bulundurmanız tavsiye edilir.

  • Başvuru yapıldıktan ve onaylandıktan sonra, yolcunun vizenin en az bir kopyasını yazdırması ve yanında taşıması gerekmektedir.

  • Eğer çocuklarınızla seyahat ediyorsanız, onları da vize başvuru formunuza dahil edebilirsiniz. Onlar için ek bir Mısır turist vizesi almanıza gerek yoktur.

  • Basılı e-Vizenizi giriş limanında göçmenlik memuruna ibraz etmeniz gerekecektir.

  • iVisa yasal bir şirkettir ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından akredite edilmiş ve tanınmıştır. Daha fazla bilgi için aşağıdaki SSS bölümüne bakınız.

Mısır Turistik Vizesi

Mısır turistik vize, Mısır'a turistik gerekçe ile gidecek olan kişilerin alması gereken bir vize türüdür. Umuma mahsus pasaport sahipleri turistik seyahat için gerçekleştirmek istedikleri süreleri fark etmeksizin Mısır'a giriş öncesinde Mısır turist vizesi almalıdırlar. Mısır turistik vize kısa süreli bir vize olup Maksimum 90 gün olarak verilmektedir. Mısır turist vizesi için son 10 yıl içerinde alınmış pasaportlar kullanılmalı, pasaportta Mısır vizesinin işlenmesi için en az iki adet iki boş sayfa bulunmalı ve Mısır seyahati sonrası en az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır. Turistik vize için Mısır'dan davetiye yazısının alınmasına ise gerek yoktur.

Mısır Turistik Vize için Türkiye'deki Mısır Konsolosluklarına başvuruları şahsen veya Mısır vize işlemleri için çalışmalar yürüten danışman firmalar aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Resmi pasaport sahibi Türk vatandaşları ise 90 günü geçmeyen seyahatler için Mısır vizesinden muaf olup turistik seyahat olarak vize almalarına gerek yoktur.

Mısır Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Mısır turist vizesi almak için vizeyi veren yetkili Mısır makamlara başvuruda bulunmak gerekmektedir. Türkiye'de Mısır Turist vizesi Mısır Başkonsolosluğu İstanbul veya Mısır Büyükelçiliği Ankara'ya başvuruda bulunarak alınır. Mısır Başkonsolosluğu İstanbul için bölge ayrımı olmayıp Türkiye'deki her illerde ikamet eden kişilerin başvuruları kabul edilirken Mısır Büyükelçiliği Ankara'da ise bölge ayrımı olup Ankara ve çevre illerde ikamet eden kişilerin başvuruları kabul edilmektedir. Mısır turistik vize için bu yetkili makamlara başvurular doğrudan olarak yapılabildiği gibi Mısır vize işlemleri için sizlere danışmanlık etmekte olan kurumlar aracılığıyla da yapılabilir.

Mısır turist vizesi almak için yetkili Mısır makamlarınca istenen evrakları eksiksiz ve doğru olarak getirip turistik vize için gereken ücreti ödemelisiniz. Eksik ve yanlış olan evraklarla yapılan başvurular vize işlem sürecini olumsuz etkileyebilmektedir. Ayrıca, Mısır Konsolosluğu gerek görmesi halinde sizden ek evrak isteyebilir veya mülakata çağırabilmektedir. Mülakat olması durumunda Mısır Konsolosluğu'nun belirttiği tarihte konsoloslukta bulunmalısınız. Mısır turistik vize uyum koşullarını başarılı bir şekilde tamamlayıp konsolosluğun vize işlemlerini olumlu olarak sonuçlandırması durumunda Mısır turist vizesini alabilirsiniz.

Mısır Turist Vizesi Evrakları

Mısır turist vizesi evrakları aşağıda belirtilmektedir;

  • Mısır vize başvuru formu (Eksiksiz olarak doldurulmuş, başvuru sahibinin seyahat tarihlerini belirten, seyahat amacı ve Mısır'daki konaklanacak yere dair bilgiler, ibraz edilmiş, başvuru sahibinin imzasının olduğu)
  • Pasaport (Seyahat sonrası az 6 ay geçerliliği olan, son 10 sene içinde çıkartılmış, Mısır vize basım işlemleri için en az 2 boş sayfası mevcut)
  • 2 tane biyometrik fotoğraf (beyaz arka fonlu, kişinin güncel halini temsil eden, deforme olmamış, rötuşsuz)
  • Vize talebi dilekçesi (Mısır konsolosluğu/elçiliğine hitaben, vize başvuru sahibinin Mısır seyahat tarihlerini, konaklama bilgilerini içeren vize süresi bitmeden ülkeden ayrılacağını taahhüt eden, ıslak imzalı)
  • Otel rezervasyonu (Vize için başvuran şahsın Mısır'da bulunacağı süredeki konaklama bilgilerini içeren)
  • Uçak bileti rezervasyonu (Vize için başvuran şahsın Mısır'a giriş ve çıkış tarihi bilgilerini destekleyen)
  • Pasaportun kimlik bilgilerini içerdiği kısmın fotokopisi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi

Mısır vizesi için gerekli evraklar başvuran şahsın çalışan ve öğrenci olması gibi farklı durumda olması, başvuran şahsın uyruğuna göre değişebilmekte olup turistik vize başvurusu için gereken evrakları eksiksiz olarak teslim etmeniz gerekmektedir. Eksik veya doğru olmayan evrak teslimi vize işlemlerinin uzaması veya ret ile sonuçlanmasına yola açabilmektedir. Mısır Konsolosluğu gerek görmesi durumunda vize başvurusu sonrası ek evrak isteme yetkisine sahiptir.

Öğrenci Olarak Mısır Turist Vizesi

Öğrenci pozisyonundaki kişiler Mısır'a eğitim amaçlı gitmelerinin dışında turistik olarak da gidebilmektedir. Eğitim yerine turistik amaçla gidecek öğrencilerin Mısır turist vizesi alması gerekip öğrenci için turistik vizeye yönelik uygulanan prosedürler diğer durumda olan kişiler için uygulanan prosedürler arasında farklılıklar olmaktadır. Mısır turist vizesi için öğrencilerden istenen bazı evraklar diğer kişiler için istenen evraklarla aynı olmakla birlikte bazıları diğer kişiler için istenen evraklardan farklı olmaktadır. Öğrenci olarak yapılacak Mısır turist vizesi başvurusunda bütün kişilerde istenen temel evrakların yanında orijinal ve güncel tarihli öğrenci belgesi, öğrenci reşitse kendisinin reşit değilse sponsorunun yeterli miktarda bakiyeyi gösteren banka hesap özeti, öğrencinin sponsorunun bağlı olduğu şirket tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe getirmelidir.

Eksik evrakların Mısır turist vizesi işlemlerini olumsuz etkileyebileceği ve konsolosluğun gerekli görmesi halinde ek evrak isteyebileceği unutulmamalıdır. Öğrencilerin Mısır turist vizesi için ödeyeceği vize için başvuran diğer durumdaki kişilerle aynı olabileceği gibi farklı da olabilmektedir. Öğrenciler için istenen Mısır turist vizesi ücreti hakkında güncel bilgi için başvuru tarihine yakın bir tarihte ücret bilgisini almanız tavsiye edilir.

Mısır Turistik Vize Başvuru Formu

Mısır turistik vize için başvuran bütün şahıslardan öğrenci, çalışan, ev hanımı, emekli gibi durumlarda olması fark etmeksizin Mısır turistik vize başvuru formunun evrak olarak verilmesi istenmektedir. Mısır turistik vize başvuru formu, direk olarak yapılan şahsi başvurularda konsolosluklardan alınabildiği gibi Mısır vize işlemleri için sizlere danışmanlık etmekte olan kurumlar aracılığıyla da alınabilmektedir. Mısır vize başvuru formu Türkçe olarak da yazılmış olup formu Türkçe veya İngilizce olarak doldurabilirsiniz. Formda yer alan bilgiler okunacak bir şekilde eksiksiz olarak doldurmalı ve bilgiler gerçeği yansıtmalıdır. Böyle olmaması durumunda Mısır vize işlemleri süresi uzayabilmekte veya Mısır turistik vize başvurunuz ret ile sonuçlanabilmektedir. Ayrıca, Mısır turistik vize başvuru formunun imza bölümüne başvuran şahsın imzasının da olması gerekmekte olup, başvuran şahsın imzası olmayan formlarla Mısır vize başvurusu geri çevrilmektedir.

Mısır Turistik Vize Dilekçe

Mısır turistik vize için dilekçe, vize başvurusu için gerekli olan evrakların arasında yer almaktadır. Mısır turistik vize başvurusu için yazılacak dilekçe ile ilgili istenen özellikler başvuran şahsın durumuna göre değişiklik göstermektedir. Başvuran şahıs çalışan ise dilekçe şirketin antetli kağıdına yazılıp şirket kaşesi bulundurmalı, işveren tarafından yazılıp işverenin ıslak imzasını bulundurmalı, vize başvuru sahibinin seyahat amacı, tarihi, ve sponsoru belirtilmelidir. Başvuran şahıs öğrenci ise dilekçe öğrenciye sponsor olan kişinin bağlı olduğu şirketinin antetli kağıdına yazılıp şirket kaşesi ve ıslak imza olmalı, sponsorun yakınlık derecesi ve öğrenciye sponsor olacağı belirtilmelidir. Bütün dilekçeler konsolosluğa hitaben yazılmış olmalıdır. Mısır turistik vize için başvurmadan önce durumunuza göre hazırlamanız gereken dilekçenin özellikleri hakkında bilgi edinip konsoloslukça istenen özelliklere göre dilekçeyi yazmalısınız.

Mısır Turistik Vize Ücreti

Mısır turistik vize ücreti başvuranın durumuna, uyruğuna, vize başvuru tarihine bağlı olup ücretler bu şartlara göre değişebilmektedir. Çalışan veya öğrenci olarak farklı durumlarda olan kişilerden farklı ücretler istenebilmektedir. Ayrıca, turistik vize için başvuran şahsın Türk vatandaşı olmaması da farklı ücret ödemesine etki eden bir faktördür. Mısır turistik vize için gereken ücret miktarı her süre aynı kalmayıp belirli zaman dilimlerinde güncellenebilmektedir. Mısır turistik vize ücreti hakkında bilgi için durumuza ve uyruğunuza göre belirtilen vize ücretleri hakkında bilgi alınmalı ve güncel bilgi için de Mısır vize başvuru tarihine yakın bir tarihte bilgi alınmalıdır.

Mısır Turistik Vizesi ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Mısır turistik vize başvurularında Mısır Konsolosluğundan randevu almak zorunlu mudur?

Mısır turistik vize için gerekli evrakları hazırlayıp, başvuru formunu doldurduktan sonra Mısır Büyükelçiliği ya da Mısır Konsolosluğu'na başvuru yapabilirsiniz. Başvurular genellikle sabah saatlerinde kabul edilmekte olup herhangi bir randevu sistemi bulunmamaktadır. Mısır Konsolosluğu posta ya da kargo yoluyla başvuru kabul etmemektedir.

Mısır vize başvurumu randevuya şahsen gelmeme gerek kalmadan yapabilir miyim?

Mısır vize başvurularında başvuran kişinin Mısır Arap Cumhuriyeti Büyükelçiliği ya da Mısır Arap Cumhuriyeti Başkonsolosluğu'nda bizzat bulunması gerekmemektedir. Herhangi bir mülakat ya da görüşme yapılmamaktadır. Ancak Mısır Konsolosluk ya da Mısır Büyükelçiliği posta ya da kargo yoluyla evrak teslim almamaktadır. Konsolosluğa bizzat gitmeden başvuru yapmak isteyen kişiler kurumsal vize danışmanlık firmaları aracılığı ile başvuru yapabilmektedir.
Mısır turistik vize işlemlerinde parmak izi ibrazı zorunlu mu?Mısır turistik vize işlemlerinde Mısır Büyükelçiliği ya da Mısır Konsolosluğu'nda bizzat bulunmanız gerekmediğinden parmak izi ibrazı zorunlu değildir.

Mısır turistik vizesi kaç günde çıkar?

Mısır turistik vizesinin çıkış süresi 15 ila 20 iş günü arasında değişmektedir. Başvurunuzu tam evrakla ve Mısır Konsolosluğu ya da Mısır Büyükelçiliğinin talep ettiği doğru şekilde gerçekleştirirseniz bu süreler içinde vizeniz genellikle onaylanmaktadır. Vizenizin çıkıp çıkmadığını başvuru yaptığınız Mısır Konsolosluğu ya da Mısır Büyükelçiliğinin pasaport dağıtımı yaptığı saatlerde bizzat konsolosluk ya da büyükelçilikte bulunarak öğrenebilirsiniz. Bu anlamda her gün konsolosluğa gidemeyecek olan kişiler günlük evrak takibi yapan vize danışmanlık şirketlerinden danışmanlık hizmeti alabilirler. Mısır vizesi çıkış süreleri tamamen Mısır Büyükelçiliği ya da Mısır Konsolosluğu'nun inisiyatifindedir ve değişiklik gösterebilir. Başvuru yapmadan önce lütfen vize çıkış süreleri ile ilgili bilgileri konsolosluktan teyit ediniz.

Mısır vizesi başvurumu İzmir'den, Edirne'den veya Antalya'dan gerçekleştirebilir miyim? İkamet edilen yerle başvuru yapacağım yer değişiklik gösterir mi?

Mısır vizesi için başvurularınızı herhangi bir il ayrımı olmadan İstanbul Mısır Başkonsolosluğu üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ankara Mısır Büyükelçiliği üzerinden ise ancak Ankara'da ikamet eden ya da çevre illerde ikamet eden kişiler başvuru yapabilmektedir. Ankara Mısır Büyükelçiliği üzerinden başvuru yapabilecek kişilerin Ankara, Çankırı, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Sivas, Eskişehir, Konya, Kırşehir, Bolu, Niğde, Aksaray, Kırıkkale illerinden birinde ikamet ediyor olmaları gerekmektedir.

VIP Başvuru ile Mısır vize işlemlerini hızlandırabilir miyim?

Mısır vize işlemleri şahsen Mısır Büyükelçiliği ya da Mısır Konsolosluğu aracılığı ile gerçekleştirildiğinde Mısır vize işlemlerini hızlandırma yapılamamaktadır. Mısır vizesi başvuruları konsolosluk tarafından ister turistik ister ticari olsun aynı şekilde kabul edilmekte ve aynı sürede sonuçlandırılmaktadır. Ancak işlemlerinizin daha hızlı yapılması ve eksik ya da yanlış evrak nedeniyle başvurunuzun konsolosluk tarafından reddedilmemesi için formlarınızın İngilizce olarak doldurulması gerektiğini diğer başvuru evraklarınızı da eksiksiz olarak hazırlamanız gerektiğini unutmayınız. Aksi takdirde Mısır vizesi başvuru süreciniz normalden daha uzun sürebilecektir.

Mısır turistik vize başvurumu seyahatten ne kadar süre önce yapmalıyım?

Mısır vizesi başvurularınızı seyahatinize en fazla 90 gün kala yapabilirsiniz. Mısır turistik vize başvurularınızı seyahat tarihinizden en az 1 ay önce gerçekleştirmiş olmanız tavsiye edilmektedir. Mısır Konsolosluğu ya da Mısır Büyükelçiliği tarafından her zaman ek evrak talebinde bulunulabileceği için ek zamana ihtiyacınız olabileceğini unutmayınız. Vize çıkış süresi 15 ila 20 iş günü arasında değiştiği için özellikle ek evrak temini söz konusu olduğunda seyahatinize kısa bir süre kala başvuru yapmış olmanız vizenizin çıkışının seyahat tarihinize yetişmemesine yol açabilecektir. Bu nedenle başvurularınızda vize çıkış süresini hesaba katarak işlemlerinizi başlatmanız tavsiye olunur.

Mısır turistik vizesi için pasaport süresi ne olmalıdır?

Mısır turistik vizesi için öngörülmüş olan bir geçerlilik süresi mevcuttur. Buna göre pasaportunuz, Mısır vizenizin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Vizenizin bitiş tarihi, seyahat tarihinizden itibaren talep ettiğiniz vize süresine göre hesaplanacak ve pasaportunuzun bu süreyi kapsamaması durumunda vize başvurunuz Mısır Büyükelçiliği ya da Mısır Başkonsolosluğu tarafından reddedilebilir.

Mısır turistik vize başvurularında uçak veya otel rezervasyonu satın alınması zorunlu mudur? Rezervasyon düştüğü zaman Konsolosluk ret verebilir mi?

Mısır turistik vize başvurularında satın alınmış otel ya da uçak rezervasyonu talep edilmemektedir. Ön rezervasyon şeklinde yapılmış olan otel ve uçak rezervasyonları geçerli olmaktadır. Fakat ilk olarak seyahat tarihinizi vize çıkış süresine göre ayarlamalı ve rezervasyonlarınızı bu tarihe uygun olarak gerçekleştirmelisiniz. Aksi takdirde vizeniz çıkana kadar rezervasyonlarınız düşebilir ve konsolosluk yeni rezervasyon talep edebilir. Bu nedenle evrak takibi yapılması son derece önemlidir. Yeniden talep edilen belgeler en kısa sürede konsolosluğa ibraz edilmiş olmalıdır. Vize başvurunuz ile ilgili olarak tüm koşulları değerlendirme ve olumlu ya da olumsuz olarak karar verme yetkisi tamamen Mısır Büyükelçiliği ya da Mısır Konsolosluğu'na aittir ve rezervasyonlarla ilgili değerlendirmede bulunacak kurum sadece büyükelçilik ya da başkonsolosluktur.

Mısır vizesi işlemlerinde isim ve soyadı değişikliğinde eski isim ve soyadımın bulunduğu pasaportu kullanabilir miyim?

Evlenme, boşanma vb. sebeplerle soyadı değişikliği ya da çeşitli sebeplerle isim değişikliği durumlarında konsolosluk işlemleri ya da seyahatiniz sırasında herhangi bir sorun yaşamamanız için pasaportunuzu yenilemeniz tavsiye edilmektedir. Ancak Mısır Konsolosluğu Mısır vizesi işlemlerinde ise eski isim ve soyadınızın bulunduğu pasaport ile işlem yapmayı kabul etmektedir. Ancak isim ya da soyadınızın değişmesine yol açan olay boşanma ise mahkeme kararı ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinizi, evlilik nedeniyle soyadınız değiştiyse evlilik cüzdanı fotokopisini ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinizi Mısır Konsolosluğu'na sunmalısınız.

Mısır turistik vize ücreti nedir? Kimlerden vize ücreti alınmaz?

Mısır turistik vizesi için başvuru yapmak isteyen kişiler konsolosluk aracılığı ile yapacakları başvurular için 95 TL konsolosluk harcı ödemektedirler. Bunun yanında Mısır turistik vizesi başvurularında otel ve uçak rezervasyonu belgeleri de talep edilmektedir. Rezervasyon için ayrıca ödeme yapmanız gerekebilir. Mısır vizesi ücretleri dönemsel olarak ya da başvuran kişinin uyruğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. En güncel başvuru ücretlerini öğrenmek amacıyla Mısır Konsolosluğu ile iletişime geçmeniz tavsiye olunur.

Mısır vize başvurumu daha kolay ve hızlı nasıl yapabilirim?

Mısır Büyükelçiliği ve Mısır Konsolosluğu her ne kadar vize başvurusu anlamında kolaylık sağlamış olsa da başvuruların değerlendirilmesi aşamasında oldukça titiz davranmaktadır. Bu nedenle güvenlik soruşturması vb. gerekçelerle vizenin çıkış süresi uzayabilmektedir. Ayrıca konsolosluk posta ya da kargo yoluyla evrak teslim almadığı için mutlaka evraklarınızı şahsen konsolosluğa giderek teslim etmeniz gerekecektir. Şahsen gitmek istemeyen ya da vizesinin daha hızlı sonuçlanmasını isteyen kişiler kurumsal vize danışmanlık şirketleri aracılığı ile başvuru yapabilirler.

Mısır Konsolosluğu hangi durumlarda vize mülakatına çağırır?

Normal şartlarda Ankara Mısır Büyükelçiliği ya da İstanbul Mısır Başkonsolosluğu'na yapılacak olan vize başvurularında, başvuran kişiler mülakata çağrılmamaktadır. Ancak konsolosluk ya da büyükelçilik gerekli gördüğü durumlarda her zaman için vize mülakatı talep edebilmekte ve başvuranları vize mülakatına çağırabilmektedir. Örneğin evraklarında tutarsızlık belirlenen ya da konsolosluğun talep ettiği evrakları tam olarak hazırlamamış olan kişiler mülakata çağrılabilmektedir. Ayrıca Suriye uyruklu olduğu halde sonradan TC vatandaşlığı elde etmiş olan kişiler, yalnızca Ankara Mısır Büyükelçiliği'ne başvuru yapabilmekte ve mutlaka vize mülakatına çağrılmaktadır.

AB vatandaşı ile evli olanlar nasıl Mısır vizesi alır?

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin vatandaşlarıyla evli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için
Mısır vizesi başvurularında herhangi bir istisna ya da farklılık ön görülmemiştir. Yalnız Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin vatandaşları Mısır Büyükelçiliği ya da Mısır Konsolosluğu aracılığı ile vize başvurusu yapamamakta, sadece Mısır'daki sınır kapısından kapıda vize alabilmektedirler.

Vizeyi doğru kullanmak ne demektir?

Vizeyi doğru kullanmak, öncelikle geçerlilik tarihi içinde vize alınan ülkeye seyahat etmek ve vizenin geçerlilik tarihi bitmeden de ülke sınırlarını terk etmektir. Bunun yanında eğer vize tek girişli olarak verildiyse geçerliliği devam etse bile yalnızca 1 kez seyahat etmek ve alınan vizenin özelliğine uygun olarak davranmaktır. Örneğin Mısır vizesi turistik olarak alındıysa ticari faaliyetlerde bulunmamak, çalışma izni sağlamayan bir vize alındıysa seyahat edilen ülkede kazanç amaçlı olarak herhangi bir işte çalışmamaktır.

Mısır vizesini çok girişli ve uzun süreli almak için ne yapmalıyım?

Mısır vizesini çok girişli ve uzun süreli alabilmek için başvuran kişinin daha önceden alınmış en az 2 adet Mısır vizesinin bulunması ve bu vizelerin doğru olarak kullanılmış olması gerekmektedir. Bu şartlar sağlandığında çok girişli ve uzun süreli vize için doğru vize harcı ücreti ödenmeli ve formlarda bu yönde talepte bulunulmalıdır.

Mısır Konsolosluğu vize departmanından vize alındıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Mısır vizeniz çıktıktan sonra öncelikle vizenizin başlangıç ve bitiş tarihine, kaç günlük verilmiş olduğuna, talep ettiğiniz uzunlukta verilip verilmediğine dikkat etmelisiniz. Daha sonra vizenizin hangi tarihe kadar kullanılabileceğini ve bu tarihler arasında kaç gün boyunca Mısır'da kalabileceğinizi inceleyiniz. Vizenizde yer alan bilgiler ile sizin talep etmiş olduğunuz şartlar birbiriyle uyuyor mu belirleyiniz.

Mısır sınırından ülkeye giriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Mısır Arap Cumhuriyeti sınırlarından giriş yapmadan önce lütfen gerekli tüm evraklarınızı yanınıza aldığınızdan emin olunuz. Pasaportunuz, otel ve uçak rezervasyonu dokümanlarınız, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı ya da Kimlik Belgeniz ve buna benzer yurt dışına çıktığınızda yanınızda olması gereken tüm evrakları yanınızda bulundurunuz. Bu tür evrakları el çantanızda taşımanız ve bagajlarınıza koymamanız tavsiye olunur.

Vize reddi alırsam ödediğim ücretin geri iadesi olur mu?

Mısır Büyükelçiliği ve Mısır Konsolosluğu özellikle Türkiye'de bulunan yabancı ülke vatandaşları tarafından yapılan Mısır vizesi başvurularını oldukça detaylı olarak incelemekte ve uygun bulmadığı başvuruları reddedebilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından yapılan Mısır vizesi başvuruları da dikkatle incelenmekte ve özellikle birden fazla alınan Mısır vizeleri konusunda dikkatli davranılmaktadır. Mısır Konsolosluğu birden fazla Mısır turistik vizesi almış olan kişilerin Mısır'a gerçekten turistik olarak seyahat ettiği konusunda ikna olmazsa kişinin gerçek seyahat amacına uygun olarak ticari davetiye ya da sürekli ziyaret edilen kişiden bir davetiye talep edebilir. Bu gibi durumlarda kişinin Mısır vizesi başvuru evrakları ile birlikte ödemiş olduğu vize harcı da iade edilmekte ve talep edilen evraklar ibraz edilmediği sürece vize verilmemektedir. Dolayısıyla vize başvurunuzun mutlaka doğru evraklar, doğru seyahat amacı ve doğru zamanda yapılması son derece önemlidir.

18 yaş altı çocuğumuzla seyahat edeceğiz. Hem anne hem de babanın muvafakatname çıkarması gerekiyor mu?

18 yaşın altındaki çocukların yurt dışına çıkarken mutlaka hem anne hem de babasından muvafakatname alması şarttır. Bu durum Mısır Arap Cumhuriyeti için de geçerlidir. Bu nedenle lütfen 18 yaş altı çocuğunuzla birlikte seyahat etmeden önce hem anne hem baba ya da varsa yasal temsilciden alınmış muvafakatnameyi yanınızda bulundurmayı unutmayınız. Muvafakatnamenin taşıması gereken özellikleri herhangi bir noterden öğrenebilirsiniz.

Geçerli Mısır vizemin olduğu pasaportumu kaybettim, vizemin geçerliliği devam eder mi?

Eğer geçerli Mısır vizenizin bulunduğu pasaportunuzu kaybederseniz vizenizin geçerliliği de sona erer. Bu durumda yeniden ilk kez vize başvurusu yapıyormuş gibi vize başvurusunda bulunmanız gerekir.

Mısır vizesi ile başka hangi ülkelere seyahat edebilirim?

Mısır vizesi ile başka hiçbir ülkeye seyahat etmeniz mümkün değildir. Ancak Mısır'ın Sina Yarımadası'nda Kızıldeniz kıyısında bulunan Şarm El-Şeyh'e geçerli Mısır vizeniz ile seyahat edebilirsiniz.

Mısır vizesi işlemlerinde yaş sınırlaması var mıdır?

Mısır Büyükelçiliği ya da Mısır Konsolosluğu aracılığı ile yalnızca 18 yaşından büyük ve 45 yaşından küçük kişiler Mısır vizesi başvurusunda bulunabilmektedir. Ayrıca yeşil (hususi) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Mısır Arap Cumhuriyeti'ne vizesiz olarak seyahat edebilmektedir.

Mısır vizesi kapıda alınabilir mi?

Mısır kapıda vize uygulamasını kaldırmış olup tüm vize kategorilerindeki vize başvuruları Türkiye'den yapılması gerekmektedir.

Bu web sitede aşağıdaki imzaya baktığımızda funduszeue.info'a ait görünüyor. Mısır Konsolosluğu'nun resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?

Ziyaret ettiğiniz funduszeue.info web sitesi, konsolosluk veya büyükelçiliğin resmi sitesi ile ilgisi olmayıp sitede bulunan bilgilerin resmiyeti yoktur. Bu site vize uzmanlarının birikimlerine göre kurulmuş olup insanlara faydalı olmayı amaçlamıştır. Knight SP, Google optimizasyon tekniklerinden yararlanarak farklı internet alan adları alan bir şirkettir. Şirket, bu alan adları aracılığıyla bilgiler sağlayarak turizm, danışma gibi çeşitli firmalara reklam sağlayıp bu firmalar ile stratejik ortaklıklar kurmaktadır. Bu web sitesinde bulunan bilgilerin yanlış olduğunu görmeniz durumunda güncelleme ve bildirim için lütfen [email protected] adresine yazınız.

Mısır Vize Başvurusu

Mısır’a seyahat etmek için vize almak gerekli mi?

Mısır’a seyahat etmeyi planlayan tüm Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri, vize almakla yükümlüdür. Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, kısa süreli (6 ay içinde maksimum 90 gün) Mısır seyahatlerinde vize almak zorunda değildir.

Mısır Vizesi Nasıl Alınır?

Mısır vizesi başvurusu yapmak için, öncelikle hangi vize kategorisinde vize almaya ihtiyaç duyulduğu belirlenmelidir. Daha sonra gerekli belgeler hazırlanarak şahsen konsolosluğa başvuruda bulunulabilir. Başvuru şahsen gerçekleştirilebileceği gibi, konsolosluklar tarafından yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlar aracılığıyla da yapılabilir. Mısır vizesi başvuruları, konsoloslukların çalışma saatleri içerisinde yapılmalıdır.

Yeşil pasaport ile Mısır Vizesi

Yeşil pasaport sahiplerinin, Mısır vizesinden muaf olmaları için gerekli şart 6 ay içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde Mısır seyahati yapmaktır. Yeşil pasaport sahiplerinin kısa süreli seyahatleri için vizesiz ülkeye girişlerinde aranan koşul, pasaport geçerlilik tarihinin gezi bitiş tarihinden sonra 3 ay daha devam etmesidir. Yeşil pasaport sahipleri, 90 günden uzun bir seyahat planlıyorlarsa vize başvurusunda bulunmak zorundadırlar.

Mısır Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Mısır vizesi başvuru formu, Mısır konsolosluğu tarafından hazırlanmış ve tüm vize kategorilerinde başvuru yaparken beyan edilmesi zorunlu kılınmış bir belgedir. Bu form, konsolosluk yetkililerinin başvuru sahibi hakkında bilgi edinmesini sağlar. Mısır vizesi başvuru formu doldurmadan başvuru yapmak mümkün değildir. Mısır vizesi başvuru formu, başvuru sahibi tarafından şahsen ve İngilizce olarak doldurulmalı ve imzalanmalıdır. Mısır vizesi başvuru formunda beyan edilen tüm bilgiler, sunulan diğer vize evrakları ile uyum sağlamalı, çelişmemelidir.

Mısır Vizesi İçin Fotoğraf Kriterleri

Mısır vizesi başvurusu için 2 adet biyometrik fotoğraf sunulmalıdır. Fotoğraf ölçüsü 45x35 mm olmalı ve fotoğrafın arka planı beyaz olmalıdır. Fotoğraf, başvuru sahibinin tüm yüzünü açıkça göstermeli ve güncel halini gösteriyor olmalıdır. Üzerinde oynama yapılmış fotoğraflar kabul edilmez.

Mısır Vizesi Almak Zor mu?

Mısır vizesi alabilmek için gerekli şartların tümünün sağlanması halinde, mısır vizesi almak zor değildir. Başvuru sahibi daha önce aldığı vizelerde bir problem yaşamamışsa, yanlış belge beyan edilmemişse ve başvuru formu hatalı doldurulmadıysa, mısır vizesi almanın zor olduğu söylenemez.

Mısır’a Gidildiğinde Adres Kaydı Yaptırmak Gerekli mi?

Adres kaydı, yapılması gereken bir işlemdir. Mısır’da ikamet edeceğiniz adresin kaydı, davetiye mektubunu temin ettiğiniz kişi tarafından yapılmalıdır.

Mısır Vizesi İçin Ekspress Uygulama Söz Konusu mudur?

Mısır vizesi başvurularına konsolosluğa başvuruda bulunmak ve gerekli inceleme süresinin beklenmesi mecburidir. Mısır için ekspres uygulaması bulunmamaktadır.

Mısır Vizesi

Mısır vizesi umuma mahsus sahibi Türk vatandaşlarının gerçekleştirmek istedikleri bütün ziyaretleri öncesinde; diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarınınsa 90 günü geçecek olan ziyaretleri öncesinde Mısır'a yasal olarak girmesi için alması gereken vizedir. Mısır vizesi pasaporta işlenen bir vize olup vize işlenecek olan pasaportun Mısır makamlarınca belirlenen kriterleri karşılaması gerekmektedir. Pasaportun geçerlilik süresi Mısır seyahati dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay olmalı ve pasaportun zarar görmüş olmaması gerekmektedir. Mısır Devleti'nin verdiği vizeler Mısır Turistik Vize, Mısır Ticari Vize, Mısır Aile Ziyareti Vizesi, Mısır Öğrenci Vizesi gibi çeşitli olup seyahat amacına uygun olan vize için başvuruda bulunmalısınız. Kısa süreli Mısır vizeleri için Türkiye'deki yetkili Mısır makamlarına başvurular yapılabilirken, uzun süreli vizeler içinse başvurular Mısır'daki göç bürosuna yapılmaktadır.

Mısır Vizesi Nasıl Alınır?

Mısır'a yasal olarak giriş yapıp bu ülkede seyahat gerçekleştirebilmeniz için Mısır vizesi alınması gerekmektedir. Türkiye'de kısa süreli Mısır vizelerini Türkiye'de vermekle yetkili kurumlar İstanbul'un Bebek semtinde bulunan Mısır Başkonsolosluğu ve Ankara'nın Kavaklıdere semtinde bulunan Mısır büyükelçiliği olup Mısır vizesi bu makamlara vize başvurusunda bulunarak alınır. İstanbul'daki Mısır Konsolosluğu'na başvurular Türkiye'nin her ilinden yapılabilirken, Ankara'daki Mısır Büyükelçiliği başvurular için bölge ayrımı yapmakta olup her ilden başvuruları kabul etmemektedir. Bu makamlara başvurular şahsen gerçekleştirilebileceği gibi vize işlemlerini yürütmekle yetkili temsilcilikler aracılığıyla da gerçekleştirilebilir.

Mısır vizesinin alınması için vize başvurusu sırasında başvuracağınız vize için gereken evrakları eksiksiz ve doğru olarak teslim etmiş olmalı ve vize başvuru ücretini ödemiş olmalısınız. Eksik evraklar Mısır vize alımını olumsuz etkileyebilmektedir. Mısır makamları gerekli görmesi durumunda başvurunuz sonrası sizden ek evrak isteyebilmekte ya da mülakata çağırabilmektedir. Mısır vizesi alınması vize başvurunuzun konsoloslukça olumlu olarak sonuçlanması durumunda gerçekleşmektedir.

Mısır Vizesi Evrakları

Mevcut olan bütün Mısır vize türleri için başvuruda bulunmak isteyenlerden evrak talep edilip bu kişilerin Mısır için vizeevrakları getirmesi gerekmektedir. Mısır vize evrakları olarak bütün Mısır vize başvuruları için Mısır vize başvuru formu istenmekte olup en önemli resmi belgelerin arasında yer almaktadır. Türkiye'den yapılan başvurularda vize başvuru formu Türkçe olarak de doldurulabilip, form eksiksiz olarak doldurulmuş olmalı ve gerçeği yansıtan beyanlar bulundurmalıdır. Pasaport da bütün Mısır vizeleri için gerekli evrak olup pasaport belirli kriterleri karşılamalıdır. Pasaport, 10 seneden eski olmamalı, seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerlilik süresi olmalı , yırtık ve yıpranmış olmamalıdır. Böyle olmayan pasaport ile yapılan başvuruları, Mısır Konsolosluğu geri çevirmektedir.

Mısır vizeevrakları olarak diğer istenen evraklar başvurulmak istenen vize türüne göre değişmekte olup başvurmak istediğiniz vizeye göre istenen evrakları getirmelisiniz. Sizden istenen evrak türlerine örnek olarak çalışma durumu, finansal durum, eğitim durumu ve gelir mal varlığını kanıtlayıcı evraklar verilebilmektedir. Başvurmak istediğiniz Mısır vizesi için gerekli evraklar hakkında web sitesinin uygulanan vize türlerine ilişkin sayfalarını ziyaret ederek daha fazla bilgi alabilirisiniz.

Mısır Vizesi Ücreti Nedir?

Mısır vize ücreti vize için başvuran şahsın planladığı seyahatin süresine, vize talebinin tek veya çok girişli olmasına ve belirli durumlarda seyahat amacına göre değişiklik göstermektedir. Planlanan seyahatin içeriği ve tarih aralığı Mısır vize ücretlerini belirlemesinin yanında zaman da vize ücretlerini etki etmektedir. Mısır vize ücretleri her zaman aynı kalmayıp belirli zamanlarda güncellenebilmektedir. Mısır vize ücretleri hakkında güncel bilgi alabilmek için şahıslar Mısır Konsolosluğunun belirli aralıklarla yaptığı vize ücretlerine ilişkin düzenlemeleri başvuru öncesinde kontrol etmelidirler.

Mısır Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Mısır vize işlem prosedürü, beyan edilen başvuru dosyasının eksiksiz ve doğru olarak sunulması halinde ortalama iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre konsolosluk yetkililerinin ek evrak talep etmesi veya yoğun olması halinde Mısır vize işlemlerinin sonuçlanma süreci uzayabilmektedir. Mısır vizesinin çıkış süresi vize başvuru sahibinin sahip olduğu vatandaşlığa bağlı olarak da değişebilmektedir. Mısır Konsolosluğu hafta sonları ve konsolosluğun resmi tatil günlerinde çalışmayıp bu durum göz önünde bulundurularak vize başvuruları ve seyahate ilişkin planlar yapılmalıdır.

Mısır Vize Reddi

Mısır'a hangi koşullarda vize verilebileceğine ilişkin karar yetkisi yalnızca Mısır diplomatik temsilciliklerine aittir. Konsolosluklar başvurulara değerlendirirken kendi ülkelerine giriş yapacak olan kişilerin ekonomik olarak yük olmayacağına, toplum düzenini bozmayacağına, toplum sağlığına risk oluşturmayacağına ve geri dönmek için yeterince sosyal, kültürel ve maddi sebeplerin olup olmadığına dikkat etmektedir. Mısır için yapılan vize başvuruları kimi durumlarda ret ile sonuçlanabilmektedir. Mısır vizesi için yapılan başvurularında Mısır Konsolosluğu veya Mısır Büyükelçiliği tarafından istenen şartlar yerine getirilmediği takdirde, MısırKonsolosluğutarafından ret olarak sonuçlandırılmasına sebep olabilmektedir.

Mısır vize reddi için gösterilen sebeplere;

  • Seyahat amacının kanıtlanmaması,
  • Eksik veya sahte evrak verilmesi,
  • Geçerli pasaportun veya onaylı seyahat belgesinin olunmaması,
  • Başvuran şahsın daha önceden Mısır'dan sınır dışı edilmiş olması,
  • Başvuran şahsın ülkenin kamu düzeni açısından tehlike oluşturması,
  • Seyahat bitiminde Mısır'ı terk edeceğini kanıtlayan belgelerin ibraz edilmemesi

gibi sebepler örnek olabilmektedir.

Mısır Vizesi Fotoğraf Ölçüsü

Diğer ülkelerde olduğu gibi Mısır da vize başvuruları için fotoğraf istemekte olup yalnızca yetkili makamlar tarafından belirtilen fotoğrafları kabul etmektedir. Mısır vize başvuruları için sizden istenen fotoğraf biyometrik olmalıdır. Bununla birlikte fotoğrafınız güncel ve beyaz arka fonlu olmalı, fotoğrafta deforme ve rötuş olmamalıdır. Yalnızca Mısır konsolosluğunca belirtilen fotoğrafları getirmeniz halinde vize işlemleri gerçekleşebilmektedir. Kısa süreli vizeler için sizden bu fotoğraftan 2 tane talep edilmektedir.

Kapıda Mısır Vizesi

Mısır kapıda vize uygulamasını kaldırmış olduğundan tüm vize türlerinde başvurucularının vize başvurularını konsolosluklar üzerinden yapması gerekmektedir.

Mısır Vizesi Başvuru Formu

Mısır vizesi başvuru formu, başvurmak istediğiniz bütün Mısır vizesi türleri için gerekli evraklar arasında bulunmaktadır. Başvuru formunda bilgilerin eksiksiz ve doğru olarak belirtilmesi gerekmekte olup böyle olmayan formlardan dolayı vize işlemleriniz uzayabilmekte ya da ret ile sonuçlanabilmektedir. Formda başvuran şahsın imzasını da atması gerekmekte olup, formda imzasının olmaması halinde Mısır vize işlemleri gerçekleşmemektedir. Başvuru formu hem Türkçe hem de İngilizce olarak doldurulabilmekte olup formda yazılar Türkçe olarak da bulunmaktadır.

Mısır vize başvuru formunda başvuran şahsın adı ve soyadı, şimdiki ve geçmişteki uyruğu, doğum tarihi ve yeri, medeni hali, cinsiyeti, adres bilgileri, mesleği, pasaport bilgileri, seyahat amacına ve içeriğine dair bilgiler ve varsa bir önceki Mısır ziyaretine ilişkin bilgiler doldurmanız gereken bilgiler arasında yer almaktadır. Sizden istenen bütün bilgiler vize başvuru formuna okunacak bir şekilde doldurulmalı, formda doğru yerlere yazılmalıdır.

Mısır Vizesi Dilekçe

Başvurmak istediğiniz vize türü fark etmeksizin başvuracağınız Mısır vizesi için dilekçe getirmeniz gereken evraklar arasında bulunmaktadır. Mısır vizesi dilekçe için istenen kriterse şahsın başvurduğu vize türüne göre ve durumuna göre değişmektedir. Turistik vizede için başvuran kişi çalışansa dilekçe kişinin çalıştığı şirket tarafından hazırlanıp kişinin bu şirkette çalıştığı ve seyahatinin içeriği belirtilmeli başvuran kişi öğrenci ise öğrenciye sponsor olacak kişinin bağlı bulunduğu şirket tarafından dilekçe hazırlanıp kişinin öğrenciye sponsor olacağı ve başvuran şahsın seyahat içeriği belirtilmelidir. Aile ve arkadaş ziyaretinde ise dilekçe şirketten alınabileceği gibi başvuran şahsın kendisi tarafından da yazılabilir. Başvuran şahıs dilekçede aile veya arkadaş ziyareti yapacağını belirtip yakının gönderdiği davetiyeyi dilekçeye ekleyerek dilekçeyi kendisi yazabilir.

Mısır Vizesi ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Mısır vizesi kalktı mı?

Mısır'a vize kalkmamıştır. Umuma mahsus pasaport sahipleri Mısır'a girişleri öncesi Mısır vizesi almaları gerekmektedir.

Mısır vizesi için ekspres uygulama var mıdır?

Hayır, Mısır vizesi için ekspres uygulama yoktur.

Antalya'da yaşıyorum. Mısır vizesi için nereye başvuruda bulunabilirim?

Antalya'da yaşayan kişiler için Mısır vizesi başvuruları Mısır İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılmalıdır.

Havaalanında Mısır vizesi alabiliyor muyum?

Mısır kapıda vize uygulamasını sona erdirdiği için kapıda vize uygulaması son bulmuştur.

Mısır vizesi ne kadar sürede çıkar?

Mısır vizesi çıkış süresi ortalama iş günü olmaktadır. Ancak, konsolosluğun yoğun olması ve ek evrak istemesi gibi farklı durumlar olursa bu süre değişebilmektedir. Mısır vize çıkış süresi başvuru sahibinin sahip olduğu vatandaşlığa göre de değişebilmektedir.

Mısır vizesi almak kolay mıdır?

Mısır vizesi başvuracağınız vize için gereken evrakları eksiksiz ve doğru olarak teslim etmeniz halinde kolay alınabilmektedir.

Mısır vizesi için biyometrik fotoğraf isteniyor mudur?

Evet, Mısır vizesi için biyometrik fotoğraf getirmelisiniz. Konu ile ilgili bilgiyi teyit etmek için Mısır Konsolosluğu ile iletişime geçiniz.

Bu web sitede aşağıdaki imzaya baktığımızda funduszeue.info'a ait görünüyor. Mısır Konsolosluğu'nun resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?

Ziyaret ettiğiniz funduszeue.info web sitesi, konsolosluk veya büyükelçiliğin resmi sitesi olmayıp site resmi bilgiler bulundurmamaktadır. Bu web sitesi vize çalışanlarının tecrübelerine göre kurulmuş olup insanlara faydalı olmayı amaçlamıştır. Knight SP, Google optimizasyon teknikleri kullanımı ile değişik internet alan adları alan bir şirkettir. Şirket, bu alan adları ile bilgiler sunarak turizm, danışma gibi çeşitli firmalara reklam sağlayıp bu firmalarla stratejik ortaklıklar kurmaktadır. Bu web sitesinde yer alan bilgilerin yanlış olduğunu fark etmeniz durumunda güncelleme ve bildirim için lütfen [email protected] adresine yazınız.

Yeşil pasaportu sahibi Türk vatandaşları Mısır vizesi almalı mıdır?

Yeşil pasaport sahipleri Mısır'a yapmak istedikleri seyahat 90 günü geçmiyorsa vize almalarına gerek olmamaktadır. Yeşil pasaport sahipleri 90 günü aşan seyahatler içinse vizealmalıdırlar.

Mısır vizesi için pasaportun geçerlilik süresi ne olmalıdır?

Mısır vizesi için pasaportun geçerlilik süresi seyahat sonrası en az 6 ay olmalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası