msü sıkça sorulan sorular / Milli Savunma Üniversitesi

Msü Sıkça Sorulan Sorular

msü sıkça sorulan sorular

MSÜ Anlamı Nedir?

MSÜ&#;nün açılımı Milli Savunma Üniversitesidir. Bu üniversiteyi kazanmak için yapılan sınavın adı ise Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavıdır.

MSÜ yılında kurulmuş olup, harp okulları ve astsubay meslek yüksekokullarını içerisinde barındırıyor.

MSÜ Sınavına Nasıl Başvurabilirim?

Başvurunuzu ÖSYM&#;nin resmi web sitesinden yapabilirsiniz.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin seafoodplus.info internet adresinden) veya ÖSYM mobil uygulamaları aracılığıyla yapacaklardır.

Tüm adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının seafoodplus.info internet adresinden ulaşabileceklerdir. Adaylar, sahip olduğu HES kodunun ÖSYM sistemine kaydını ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (seafoodplus.info) “PROFİLİM” alanında bulunan “HES KODU BİLGİLERİM” sayfasından yapacaklardır. Bu sınav için kullanılacak olan HES kodunun geçerlilik bitiş tarihinin, bu sınavın yapılacağı gün veya daha ileri tarihli olması gerekmektedir.

İlgili içerik:MSÜ çıkmış sorular ve cevapları PDF

Mezun Değilim, MSÜ Sınavına Başvurabilir Miyim?

Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler MSÜ sınavına girebilmek için harp okulları ve astsubay meslek yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak durumundadır.

MSÜ Sınavına Girmek için TYT mi Yoksa AYT mi Gerekir?

Harp okulları için TYT ve AYT, astsubay meslek yüksekokulları için TYT sınavına girmeniz gerekiyor.

MSÜ Sınavına Giren Fakat MSÜ&#;ye Gitmeyecek Öğrenciler Gideceklerin Önünü Kesiyor Mu?

MSÜ&#;ye girdikten sonra tercih dönemi geldiğinde MSÜ&#;yü tercih eden en yüksek puana sahip öğrenciler seçilerek 2. aşamaya çağırılıyor. Dolayısıyla sınava giren ve kendini denemek isteyen öğrenciler tercih listesine MSÜ&#;yü eklemeyeceği için diğer öğrencilerin hakkını yememiş oluyor.

MSÜ Tercih Etmeyeceğim, MSÜ Sınavına Girmeli Miyim?

Bize göre evet, girmelisiniz. TYT sınavına oldukça benzer(!) olan MSÜ sınavına girmek size bir şey kaybettirmez. Kendinizi deneme imkanı bulursunuz. Ayrıca MSÜ sınavına girmek sizin için harika bir TYT provası olacaktır.

MSÜ Sınavına Hazırlanırken TYT Denemesi Çözmeli Miyim?

Tabi ki, yukarıdaki paragrafta belirttiğimiz üzere MSÜ sınavı TYT sınavına yakın bir sınav olduğundan TYT denemesi çözmeniz sizin yararınıza olacaktır.

İlgili içerik:MSÜ çıkmış mülakat soruları ve cevapları

Boy ve kilo standartlarına uymayanlar MSÜ’ye girebilir mi?

İlk aşamada yazılı bir sınava gireceğiniz için bu gerekmez. Fakat ikinci aşamada boy ve kilo karşınıza çıkacaktır.

MSÜ&#;ye Girmek İçin Boy Şartı Nedir?

Erkek adaylar için en az cm, kadın adaylar için en az 1,60 cm boy şartı aranmaktadır.

MSÜ Yaş Şartı Nedir?

Gün ve aya bakılmaksızın, harp okullarını için en fazla 20 yaşında olma, astsubay meslek yüksekokulları için en fazla 21 yaşında olma şartı aranmaktadır.

MSÜ Sınavına Kadın Adaylar Başvurabilir mi?

Harp okullarına kadın ve erkek, astsubay meslek yüksekokullarına sadece erkek öğrenci alınmaktadır.

MSÜ sınavı hakkında sıkça sorulan soruları yanıtladık. Cevabını bulamadığınız, kafanıza takılan sorular varsa yorum bölümünden belirtebilirsiniz.

Endüstri Meslek Lisesinde okuyorum. Harp Okullarına başvurabilir miyim?
Lise ve dengi okullarda son sınıfta okuyan ve mezun durumda olan adaylar Harp Okullarına başvurabilirler.

Başvuruları hangi tarihte ve nereye yapacağız?
Başvurular, 09 Ocak – 15 Şubat tarihleri arasında, ÖSYM başvuru merkezlerinden ya da bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin seafoodplus.info adresinden) yapılacaktır. ÖSYM aday işlemleri sisteminde (AİS) geçerli bir fotoğrafı bulunmayan adayların başvurularını başvuru merkezlerinden yapmaları gerekmektedir.

Haziran tarihlerinde yapılacak olan TYT (1’inci basamak yerine geçen sınav) ve AYT (2’nci basamak yerine geçen sınav) sınavlarına girmem Harp Okulları’na başvuru için yeterli şartı sağlar mı?
Hayır sağlamaz. Öncelikle ÖSYM tarafından 18 Mart ’de yapılacak olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ)’na girilmelidir. Daha sonra TYT ve AYT’ye girilmesi gerekmektedir.

18 Mart tarihinde yapılacak olan sınavın içeriği nedir?
MSÜ sınavında 40 Türkçe, 40 Temel Matematik, 20 Fen Bilimleri (Fizik 7, Kimya 7, Biyoloji 6) ve 20 Sosyal Bilimler (Coğrafya 5, Tarih 5, Felsefe 5, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ya da ilave Felsefe 5) soruları sorulacaktır.

Harp Okulları için bizden bir tercih alınacak mı?
MSÜ sınavına katıldıktan sonra 24 Nisan–11 Mayıs tarihleri arasında, seafoodplus.info tr adresinden, girmek istediğiniz okullara dair tercih yapabilirsiniz. Belirtilen süre içerisinde tercih yapmayan adaylar, Haziran-Ağustos ’deki ikinci seçim aşamalarına çağrılmayacaklardır.

Harp Okulları’nın seçim aşamalarına katılarak elenirsem ya da bu aşamaların herhangi bir safhasından ayrılırsam, bu durum herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmem için engel oluşturur mu?
Hayır oluşturmaz. Kazandığınız üniversiteye kayıt yaptırmışsanız hak kaybına uğramazsınız.

Harp Okulları’na bayan öğrenci alınıyor mu?
Harp Okullarına her yıl belirlenen kontenjanlar dahilinde bayan öğrenci alınmaktadır.

Geçen yıl mezun oldum. Elimde geçen yılın YGS ve LYS puanları var. Yine de MSÜ sınavına girecek miyim?
Evet. Bu yıl Harp Okullarına ve Meslek Yüksekokullarına başvurmak isteyen herkes, öncelikle 18 Mart tarihinde yapılacak olan MSÜ sınavına girmek zorundadır. Daha sonra TYT ve AYT’ye girilmesi gerekmektedir.

Başvuru için herhangi bir yaş sınırı var mıdır?
Adayların, gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında ( ve sonrası doğumlu) olması gerekmektedir.

Herhangi bir askeri okuldan çıkarılmış bir öğrencinin tekrar müracat etme hakkı var mıdır?
Hayır. Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvurmak isteyen adaylarda “Askeri okuldan çıkmış veya çıkarılmamış, sivil okullardan da çıkarılmamış olmak” şartı aranmaktadır.

Evli olmak Harp Okullarına başvurmamı engeler mi?
Evet. Harp Okulu öğrencisi olmak için “nişanlı, evli, dul, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikahsız olarak birlikte yaşamamak” şartının sağlanması gerekmektedir.

Boy/kilo ne olmalıdır?
Aday öğrencilerin değerlendirilmesinde “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği”nde yer alan boy ve kilo sınırları esas alınır. Ölçümler mutlaka ayakkabısız ve eşofmanlı yapılacaktır. Yaşının gerektirdiği boy uzunluğu ile boy uzunluğuna uygun vücut ağırlığına sahip olmayan adaylar başvuru şartlarını taşımadığından seçim aşamalarına katılamazlar. Bu aşamada elenen adayın itirazı kabul edilir ve farklı tartı, ölçüm veya kontrol cihazları ile tekrar değerlendirilir. İkinci değerlendirmede belirlenen sonuçlar kesindir ve tekrar itiraz edilemez. Askeri Öğrenci Adayları için Boy-Kilo Sınırları, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nde gösterilmiştir.

Sağlık raporu nedir/nereden alınmalıdır?
Seçim aşamalarında başarılı olan adaylar “Askeri Öğrenci Olur” kararlı sağlık kurulu raporu almak amacıyla Sağlık Bakanlığınca belirlenecek engelli sağlık raporu vermeye yetkili sağlık kuruluşlarına sevk edilir. Yetkili sağlık kuruluşu aday öğrencilerin değerlendirilmesinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nde yer alan sağlık kriterlerine göre nihai kararı verecektir.

MSÜ sınavının yerleştirme işlemlerine ne kadar katkısı olacaktır?
MSÜ sınavı puanı yerleştirme işlemlerinde kullanılmayacak sadece 2’nci seçim aşamalarına çağrılacak adayları belirlemek için kullanılacaktır.

Liseden yılında mezun oldum. Yaşımın tutması hâlinde başvurabilir miyim?

Başvuramazsınız. yılında Harp Okulları’na başvurmak için , yıllarında mezun olmak veya yılında kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmanız gerekmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir