tarih öğretmenliği atama sayısı / Öğretmen Atamaları: Tarih Öğretmenliği

Tarih Öğretmenliği Atama Sayısı

tarih öğretmenliği atama sayısı

tarih öğretmeni

  • bizimki genelin aksine ne ezberci zihniyetteydi, ne de aşırı milliyetçi eğilimleri vardı. kitaba bağımlı kalmaz, her görüşten tarihçilerin kitaplarına yer verirdi. osmanlı tarihinden bahsederken, olayların yakın tarihe etkisini, bugüne yansıyışını da yorumlardı. yakın tarihin de dersler arasında okutulmamasına kızar, müfredatın dışına çıkar, kendi tanık olduğu olayları anlatırdı. okutulan tarih kitaplarının çoğu zaman hikaye olduğundan bahseder, büyük tarihçilerin kaynaklarını getirir, olayları ilk elden anlatan liderlerin kitaplarındaki yorumlarını okurdu. aradaki farkı görmemizi isterdi. onun dersinde sıkılan olmazdı ve sayesinde tarihi çok seven 15 kişilik bir topluluk çıktı ortaya. sonraları ben de çok okudum, hocama hak verdim. gerçek olayların yanında, kahramanlık hikayelerinden geçilmeyen bir tarih okutulmuş ve okutulmaya da devam ediliyor. tarih ezberleniyor, yorumlanmıyor. sonra da birbirlerine çamur atan, araştırmayan, kolpa tarihçiler çıkıyor ortaya. asıp kesme hikayelerini tarih sanan ve ilerisine gidemeyip, kendini yetiştirmeyi bilememiş bir topluluğun arasından.

  • ablamla sokaktaki bir heykelin hangi türk büyüğüne ait olduğu üzerine tartışırken, yoldan geçen ilk adama sorma kararımız üzerine karşımıza çıkan adamdır. heykel üzerine 15 dakikalık korsan bildiri vermiş kişidir. sorduğuna soracağına pişman eden öğretmendir.

  • bir dönem arkeolog olmak isteyip de mahalle baskısı vs durumlardan dolayı okuyamayan bünyenin alternatif geçmişi öğrenme merakının tecellisidir.
    edit : imla

  • kazanması çok da zor olmayan ama bitirmesi çok zor olan "tarih öğretmenliği" bölümünden diplomasını almayı başarabilmiş kişidir.

    zira bir tarih öğretmeni kalın kalın kitapları okuyup,pek çok destanı,efsaneyi vs inceleyip grekçe,ingilizce,türk edebiyat'ını yeterli derecede gördükten sonra en önemlisi osmanlıca okuma ve yazmayı çok iyi seviyede öğrenir.

    5 yıl boyunca mitolojisinden,arkeolojisine,sanat tarihinden,türk tarihine,yunan tarihine,eskiçağdan,yakınçağa ne var ne yoksa okur,öğrenir..

    saçlarına aklar düşer,muhtemelen gözlük kullanmaya başlar..

    sonunda oh okul bitti der,mezun olduğuna inanamaz.

    aslında her şey yeni başlıyordur ,sıra gelmiştir öğretmen olmak için kpss den 85 dolaylarında bir puan almaya.
    5 yıl boyunca tarihi irdeleyen yeni mezun şahıs vatandaşlık,coğrafya,matematik,gelişim psikolojisi,ölçme değerlendirme ve türevlerinin çıkacağı en az 300 bin öğretmenin ve yaklaşık 17 bin tarih öğretmenin gireceği bir sınavda ter dökecek ve ben niye okudum diye kendini sorgulamaya başlayacaktır.

    defalarca sınava girecek,yıllar geçecek sürekli kpss çalışmaktan kendi branşını unutacaktır.
    17 bin talihsiz tarih öğretmeni arasından atanabilecek 372 kişi arasına girmek için psikolojisine bozacak ve sınavı belki kazanabilecektir.sonra eğer kopya çeken olduysa sınav iptal edilecek ve emekler çöpe gidecektir.
    eğer şansınız hala yanınızdaysa sınavı yeniden kazanabilirsiniz..

    sonra mı?

    artık göreve başlamaya hazırsınız,ama hiç bir şey eskisi gibi değildir
    çünkü tarihle ilgili öğrendiğiniz her şey sınava hazırlanmak için geçen sürede unutulmuştur,tekrar ders çalışıp çocuklara anlatmaya çalışırsınız.
    ama hevesiniz zaten kalmamıştır,ideallarınızı geçen yıllar içinde çoktan belleğinizden silmiştir.öğrencilere karşı tahammülünüz kalmamıştır.

    tüm bu çektiğiniz sıkıntının acısını bütün zorlukları aşıp oraya geldiğinizi bilmeyen ve yaramazlık yapan öğrencinizden bağıra çağıra çıkarırsınız.
    oysaki öfkeniz o küçücük çocuğa değil sistemedir.

    ama gücünüz sadece ona yeter ne yazıkki.

    (bkz: eşeğini dövemeyen semerini döver)

  • en çilekeş öğretmen grubudur. bir kere atanmak için kimisi senelerce bekler. atandıktan sonra (bu grup gene de şanslı azınlıktır) alanı gereği zaten özel dersti kurstu filan nasiplenemez. bu da yetmiyormuş gibi sosyal alanda derslere girer ve sosyal bilimlerle zerre kadar alakası olmayan, en tembel öğrencilerden müteşekkil sınıflarda can siperane ders anlatırlar.

    girdiği fen ve tm sınıflarında ise tarih dersi, üniversite sınavında çok puan kazandırmadığından yeteri kadar umursanmaz. he, bir de her dediğini elli kere tartmak zorundadır çünkü dersinin alanı tamamen siyasi olduğu halde, derste siyaset yapması kesinlikle yasaktır. bir tarih öğretmeni, bir siyasi partinin tarihini anlatırken bile politika yapmaktan kaçınmak zorundadır.

    belki, bu zorluklardan ötürü ve siyaset yapmadan siyaset yapma sanatını çok iyi bildikleri için, ilerleyen senelerde müdür yardımcılığına ve müdürlüğe yönelirler. bu yüzden hemen hemen her okulda, asli branşı tarih olan bir idareciye rastlamak mümkündür.

  • tarih hakkında her şeyi bilmeyebilirler.şimdi çevrenin ve öğrencilerin ne yazık ki böyle bir baskısı var fakat tarih çok geniş konuları kapsayan bir alan ve bu alanın hepsine sahip olan kimse yok.herkesin uzmanlık alanı ve ilgi alanı farklı ama gel de bunu insanlara anlat..

  • hocam bıdı bıdı olayı hangi tarihte olmuştu gibi sorularla terleyen öğretmen. dünyadaki bütün olayları kesinlikle bilmek zorunda gözüyle bakılan kişidir ayrıca.

  • kitapta yazan tüm konuları ezbere bilen kişi ve asla müfredat dışına çıkmaması gereken kişi ...

  • öğretmendir ama işsizdir..

  • - bütün amacı ülkede yeni tarihçilerin yetişmesini engellemek olmalıdır.

    - işsiz kaldığı süre zarfında kendini coğrafya öğretmeni olarak geliştirmelidir.

    - okulu bitirdiğinde şunu iyi bilmelidir ki kimse tarih öğretmenini sevmiyor bu ülkede.

    -kimse tarihi sevmiyor bu ülkede. kemal kara'dan daha yaratıcı olmalı, almanlar yenilince vb cümleleri asla dile getirmemelidir.

    - tarihi bilmek zorunda değildir. öğretirken öğretendir. * bu yüzden de kpss den yüksek puan alamaz.

    - öğretmen bile değildir ya kısacası!

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası