bismi rabbi / Atatürk'ün Türk Tarih Kurumu Başkanı Tevfik Bıyıklıoğlu'na yazdığı mektup - Vikikaynak

Bismi Rabbi

bismi rabbi

‘Alak Sûresi ( Sûre: Âyetler)


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ

إِقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ {1} خَلَقَ الْإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ {2} إِقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ {3} أَلَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ {4} عَلَّمَ الْإِنْسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ {5

“Eûzü Billâhi mineş şeytânir raciym”

“B”ismillâhir Rahmânir Rahıym

(1) Ikra’ Bismi Rabbikelleziy halak; (2) Halekal’İnsane min ‘alak; (3) Ikra’ ve Rabbükel’Ekrem; (4) Elleziy ‘alleme BilKalem; (5) Allemel’İnsane ma lem ya’lem.

Anlamı:

1. Yaratan Rabbinin ismi (ile işaret ettiği hakikatin olan kuvveler) ile OKU!

2. İnsanı Alak’tan (kan pıhtısı; genlerden) yarattı.

3. Oku! (Çünkü) Rabbin Ekrem’dir!

4. O ki, (O Rabbanî özellikleri ve genetiğini) Kalem olarak öğretti (programladı)!

5. (Yani) insana bilmediğini talim etti.

Bilgi:

Dinin derinliklerindeki “SIR”lara ermeyi dileyenlere günde üç yüz on üç defa okumalarını tavsiye ediyoruz!..

“OKU”nun anlamı nedir; okunacak olan nedir; nasıl “OKU”nur; bütün bu soruların cevabını “Hz. Muhammed Neyi 'Oku'du?” isimli kitabımızda detaylarıyla açıklamaya çalıştık.

Burada kesinlikle bilelim ki, “OKU”nan nesne bildiğimiz yazı ile yazılmış bir metin değildi! Öyleyse neydi?..

Olay, yazılı bir metin okuma olayı değilse; “ÜMMΔ olmaktan mânâ nedir ve kimler “ÜMMΔdir?..

Neyse, dediğimiz gibi, biz bunların cevaplarını adı geçen kitaba bırakalım; ve tekrar edelim; Rabbin indîndeki gerçeği “OKU”mak arzusuna sahip olanlar, ‘Alak Sûresi’nin bu ilk beş âyetini her gün defa okumayı alışkanlık hâline getirmeliler.

Belgelerle Gerçek Tarih

M. Kemal Atatürk: &#;Ikre, Bismi, Rabbi safsatası&#; (haşa)

*

Resimleri orjinal boyutunda görmek için üzerlerine tıklayınız

(Fotoğraf: M. Kemal Atatürk&#;ün el yazısıyla sözkonusu hakaretlerin yer aldığı kitabın 75&#;inci sayfası. Ilgilenenler için kitabın kapağını ve diğer sayfaları [73, 74 ve 76&#;dan 93&#;üncü sayfaya kadar] yazının altına ekleyeceğiz.)

***

M. Kemal Atatürk:

Türk Tarihi Tetkik Cemiyeti Yüksek Başkanlığı&#;na

[Mektubumuza açıklamadır]

&#;Mektubumuzda heyetinizin gözlemine çok şeyler arz olunduğunu zannederim. Bu görüşleri içeren mektup yazılıp zarfa konulduktan sonra çok önemli olduğu düşüncemizde bir defa beliren noktaları dikkatinize sunmayı önemli gördük. Son senelerde Istanbul&#;da yayınlanan gazetelerde Roman diye okuduğumuz bazı tarihi eserler vardır ki, bunlar şüphesiz yüksek heyetinizin gözleminden kaçmış değillerdir; Bu roman sayfaları bence gerçek tarih belgelerinin yorumudur; bu roman sayfalarında görülen şeyler yaklaşık şöyle açıklanabilir.

Arabistan yarımadasının kumsal çöllerinden; &#;Ikre, Bismi, Rabbi **safsatasını**&#; esas tutmuş olan Araplar, uygar dünyada, bilhassa Türk zengin uygar bölgelerinde bu ilkel ve cahiliyet devrinin simgesi olan ilkeye dayanarak yapmadıkları tahrifat kalmamıştır. Bu zihniyetle hareket edenler Islam&#;dan önce evrensel Türk uygarlığının bütün belgelerini imha etmekte engel görmediler.

Yazacağınız Islam tarihinin de bu doğrultuda toplayabileceğiniz belgelere dayanarak açıklanmasını önemli görürüm.&#;

diye devam eden mektup.

IMZA:

Gazi M. Kemal
16/
Yalova
(Yalı ova)

***

Alak Suresi&#;nin ilk Ayeti; &#;Ikra&#;bismi rabbikellezî halak&#;

Türkçe Meal: &#;Yaratan Rabbinin adıyla oku!&#;

Buna haşa safsata diyenlerin peşinden gitmeyin. Haşa, Rabbinizi, dininizi, Peygamberinizi, Kur&#;an-ı Kerim&#;i inkar edenlerin peşinden gitmeyin.

Mümtehine Suresi

1 &#; Ey inananlar! Benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olan kimseleri dost edinmeyin. Onlar **size gelen gerçeği inkar ettikleri,** Rabbiniz Allah&#;a inandığınızdan dolayı Resulü ve sizi (yurdunuzdan sürüp) çıkardıkları halde siz **onlara sevgi ulaştırıyorsunuz.** Eğer benim yolumda savaşmak ve benim rızamı kazanmak için çıktınızsa **içinizde onlara sevgi mi gizliyorsunuz?** Oysa ben sizin gizlediğiniz ve açığa vurduğunuz her şeyi bilirim. Sizden kim bunu yaparsa doğru yoldan sapmış olur.

.

**********

.

KAYNAK:

Atilla Oral, Atatürk&#;ün Sansürlenen Mektubu, (80 Yıl sonra ilk kez, kendi el yazısıyla, sansürsüz!&#;), Demkar Yayınevi/Tarih Dizisi, Istanbul , 1. Basım, sayfa Orijinal el yazısı; sayfa

.

**********

.

Kadir Çandarlıoğlu

.

**********

.

Alıntılarda şu şekilde kaynak belirtiniz:

seafoodplus.info

*

*

***

Kitap kapağı ve diğer sayfalar [73, 74 ve 76&#;dan 93&#;üncü sayfaya kadar]

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

BITTI

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

ISLAM DÜŞMANLARI, KEMALIZM, M. KEMAL ATATÜRKatatürk Hz. Muhammede safsata, atatürk peygambere safsata, atatürkten dinimize hakaret, ikra bismi rabbi safsata, ikra bismi safsatasi, ikre bismi rabbi safsatasi, kemal peygambere safsata, kemalin dinimize hakaret

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir